Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Απεργία και στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης, προχώρησε και η ΕΣΗΕΑ. Είχε προηγηθεί απόφαση της πανελλήνιας ομοσπονδίας, ΠΟΕΣΥ, για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Οι δημοσιογράφοι απεργούν και διεκδικούν:
•Την άμεση υπογραφή ΣΣΕ και τη δέσμευση για αποφυγή κάθε τακτικής, που αποσκοπεί στην αποδόμηση των ΣΣΕ.

Πουλάνε, πουλάνε και το χρέος ανεβαίνει. Τρύπια είναι τα χέρια τους;

Ιδιωτικοποίηση, αποκρατικοποίηση, μετοχοποίηση, πώληση, εκποίηση, αξιοποίηση: Η πλούσια ελληνική γλώσσα έχει μια λέξη για κάθε (προπαγανδιστική) περίσταση.  Και το (κάποτε πλούσιο) ελληνικό κράτος χίλιους τρόπους για να γίνει πιο φτωχό.
Στην χώρα μας, η πικρή ιστορία των αποκρατικοποιήσεων έχει εξελιχθεί σε συνώνυμο της πολιτικής ανικανότητας.  Τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια πουλάμε, πουλάμε και λεφτά δεν μας μένουν. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, ξεπουλάμε. Και πάλι λεφτά δεν μας μένουν. Τρύπια είναι τα χέρια τους;

Εως 31 Μαρτίου η υποβολή δικαιολογητικών για το φοιτητικό επίδομα

Από σήμερα και έως τις 31 Μαρτίου μπορούν να υποβάλουν οι φοιτητές τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις κατά τόπους Εφορίες για την καταβολή του φοιτητικού επιδόματος. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το επίδομα των 1.000 ευρώ καταβάλλεται στους γονείς των φοιτητών εφόσον οι τελευταίοι φοιτούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ σε ανώτερες σχολές τουριστικών επαγγελμάτων και Ακαδημίες εμπορικού ναυτικού, καθώς και σε σχολές του

Συρίγος στην δίκη Κεντέρη-Θάνου: Μαϊμού το τροχαίο, οργανωτής ο Τζέκος

 
«Mαϊμού» τροχαίο ατύχημα. Απόντες και σήμερα οι δύο ολυμπιονίκες 
Την πληροφορία για «μαϊμού» τροχαίο ατύχημα, την οποία έλαβε από πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος των δυο αθλητών, κατονομάζοντας μάλιστα τον προπονητή Χρήστο Τζέκο ως οργανωτή του τροχαίου, κατέθεσε στο δικαστήριο, όπου εκδικάζεται η υπόθεση των ολυμπιονικών Κατερίνας Θάνου και Κώστα Κεντέρη, ο δημοσιογράφος της «Ε» Φίλιππος Συρίγος.

Φυσιογνωμίες και φάτσες

ΜΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ  
thumb

«Ανθρώπους και κτήνη σώζοις Κύριε», Εκκλησιαστής
Μπορεί ο άτεγκτος κ. Πάγκαλος ν’ αποκάλεσε συλλήβδην «τεμπέληδες» τους δημόσιους υπάλληλους, τους οποίους πάντως αυτός και οι όμοιοί του διόρισαν αγεληδόν ώστε να θάλλει απρόσκοπτο το πελατειακό κράτος, υπάρχουν όμως κάποιες εξαιρέσεις που δείχνουν με αξιοπρέπεια έναν άλλο δρόμο για να βγούμε από την κρίση, μακριά από δωρεάν μαγκιές και τζάμπα λεονταρισμούς.

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ Ο.Η.Ε Ο ΓΙΩΡΓΟΣ...

http://4.bp.blogspot.com/-N7UjUTFa3-g/TWFQPAbQ_GI/AAAAAAAAB20/OAmE_RI-BKo/s1600/%25CE%2594%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%25A4%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%25A3-%25CE%259F%25CE%2597%25CE%2595.jpg


Η Κίνα φοβάται το ντόμινο των αραβικών χωρών

Επιδεινώθηκαν οι πιέσεις για προληπτικούς και κατασταλτικούς λόγους στην Κίνα. Ύστερα από τις επιφυλακτικές διαδηλώσεις στο Πεκίνο, η κυβέρνηση ασκεί εντονότερες πιέσεις καταστολής αυτών των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης, αλλά φοβάται το ντόμινο εφέ των αραβικών χωρών και  ασκεί τρομερή λογοκρισία των ΜΜ Ενημέρωσης. Το κύμα των διαδηλώσεων πήτρε τη μορφή τσουνάμι κι εκδηλώνεται σταδιακά σε όλες τις χώρες προς την ανατολή.

Και νέος επαναπατρισμός κεφαλαίων

Την ευκαιρία να το σκεφτούν για τρίτη φορά δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους θέλουν να φέρουν πίσω κεφάλαια που έχουν καταθέσει σε τράπεζες του εξωτερικού.
Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναφέρεται πως φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες μπορούν μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου του 2011 να φέρουν πίσω ή να δηλώσουν κεφάλαια που έχουν στο εξωτερικό. 

Κι ο Κάρολος Παπούλιας θα σας γράψει παιδιά...

Της Τζένης Κ. (pontiki.gr)

thumb  

zoom
Μέχρι πριν λίγο καιρό, οι συζητήσεις περί των επικείμενων συγχωνεύσεων και υποβαθμίσεων των δημόσιων σχολείων απέπνεαν -υποτίθεται- την κινδυνολογική διάθεση των πάσης φύσεως πνευμάτων αντιλογίας. Να όμως, που δεν άργησαν να ξεφουρνιστούν από το χυτήριο του υπουργείου, τα υπηρεσιακά έγγραφα που επιβεβαιώνουν κραυγαλέα τις ενοχλητικές εκείνες προβλέψεις. Εγκύκλιοι με απρόσωπα νούμερα, διευθύνσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια των Μαλγάρων, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, συνοδεία στρατιωτικών οχημάτων «Hummer» και πυροσβεστικών αυτοκινήτων, κατασκευής της εταιρείας. Διαβάστε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Σοβαρή φραστική επίθεση στον πρωθυπουργό στο Βερολίνο

Βαριές εκφράσεις κατά του πρωθυπουργού από έλληνες φοιτητές. Διέκοψαν την ομιλία του σε πανεπιστήμιο στο Βερολίνο. Οργή Παπανδρέου για τις χυδαίες εκφράσεις που ακούστηκαν. Διαδηλώσεις έξω από το πανεπιστήμιο και από γερμανούς φοιτητές. Ομάδα ελλήνων φοιτητών αλλά και ορισμένοι γερμανοί εισέβαλαν στην αίθουσα των διαλέξεων γερμανικού πανεπιστημίου, όπου εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο βήμα ο έλληνας πρωθυπουργός και πραγματοποιούσε ομιλία.

Σφαγή διαδηλωτών στη Λιβύη

Μαζικά συλλαλλητήρια και απάντηση με πυρ στο ψαχνό, από δυνάμεις καταστολής και μισθοφόρους Αιματοχυσία χωρίς τέλος στη Λιβύη καθώς οι νεκροί φτάνουν τους 400 σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (FIDH). Οι κινητοποιήσεις έχουν πλέον εξαπλωθεί και στην Τρίπολη. 

Λουτρό αίματος στη Λιβύη

Βίντεο από το δελτίο του Mega

Αύριο μεγάλη απεργία στη Γερμανία

Ακινητοποιούνται τα τρένα σε ολόκληρη τη χώρα αύριο το πρωί, αφού απεργούν οι μηχανοδηγοί. Προγραμματισμένη είναι η στάση εργασίας των μηχανοδηγών σε όλη τη Γερμανία ανάμεσα στις 6.00 και 8.00 το πρωί. Από τη στάση εργασίας δεν εξαιρείται και το τραμ του Βερολίνου. Οπλιστείτε με υπομονή, όσοι θα κινηθείτε αυτές τις ώρες!

Η Λιβύη στα πρόθυρα εμφυλίου

 Φήμες φέρνουν τον Καντάφι να έχει αποχωρήσει από τη Λιβύη και να κατευθύνεται  προς τη Νότια Αμερική, σύμφωνα με πληροφορίες του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών. Η Λιβύη είναι στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου, αφού η κατάσταση βαίνει ανεξέλεγκτη προς το χάος.

ΚΡΙΚΕΛΑΣ “ΤΕΛΟΣ” – ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι φωτογραφίες στους τοίχους της ταβέρνας είναι αδιαφιλονίκητη απόδειξη πως όλοι οι επώνυμοι πολιτικοί, αρχηγοί κρατών, διάσημοι ηθοποιοί, ξένοι αστέρες έχουν καθήσει στο τραπέζι του Κρικέλα και έχουν γευτεί την ελληνική κουζίνα του.
Η ιστορία του “Κρικέλα” αρχίζει το 1939 όταν ένα χαρισματικό και ταλαντούχο άτομο ο Γιώργος Κρητικός αποφάσισε να ξεκινήσει ένα μικρό ταβερνάκι στην τότε εξοχική περιοχή της Θεσσαλονίκης, το Βότση.

Θα χάσει οκτώ δισ. το κράτος από τα λουκέτα

του Δημήτρη Μαρκόπουλου στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
«Ζημιά 7,88 δισ. ευρώ μέσα στο επόμενο 18μηνο θα υποστεί το Δημόσιο από ενδεχόμενο λουκέτο 120.000 επιχειρήσεων».
Αυτό ανέφερε πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης, παρουσιάζοντας σχετική έρευνα που διενήργησε η Συνομοσπονδία, ο οποίος σημείωσε ότι 6 στις 10 επιχειρήσεις είναι ζημιογόνες. Παράλληλα ο κ. Κορκίδης τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας υπαίθριων εμπορικών κέντρων για την αναβάθμιση

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1 - 1

Αρκετά καλό το παιχνίδι ανάμεσα στον Εθνικό Αστέρα και το Λεβαδειακό. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 20 με το Ζουρούδη για να ισοφαρίσει μισή ώρα αργότερα ο Διαμάντης. Σε επισοδειακό αγώνα εξελίχθηκε το παιχνίδι μετά την ισοφάριση, κατά την οποία αποβλήθηκαν οι Τάσιτς και Λισγάρας από τους φιλοξενούμενους για να ακολουθήσει λίγο αργότερα πρόωρα το δρόμο για τα αποδυτήρια και ο  σκόρερ των γηπεδούχων, Διαμάντης. Από το ισόπαλο αποτέλεσμα δεν κερδίζει ιδιαίτερα ο Λεβαδειακός,  για να προχωρήσει στις πρώτες ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο, αν και είναι πολύτιμος και ο ένας βαθμός έτσι που εξελίχθηκε το παιχνίδι, αλλά ούτε και ο Αστέρας ωφελείται ιδιαίτερα με τον  έναν βαθμό, για να μπορέσει να ξεφύγει από την περιπέτεια των αγώνων της επικίνδυνης ζώνης.

Bundesbank: «Όχι» στην αγορά κρατικών ομολόγων από το EFSF

Όχι" στην αγορά κρατικών ομολόγων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης (EFSF) λέει η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank), υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα έστελνε λάθος μήνυμα προς τους ομολογιούχους και τις κυβερνήσεις.
Παράλληλα, απορρίπτει την πρόταση για έκδοση ευρωομολόγων. ¨
Η Bundesbank τάσσεται επίσης κατά της πρότασης να χορηγεί το EFSF δάνεια προς χώρες της ευρωζώνης με ευνοϊκό επιτόκιο προκειμένου αυτές να επαναγοράσουν ομόλογά τους - ιδέα που στηρίζει η Ελλάδα.

ΤΥΧΑΙΟ ??? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙ....

http://3.bp.blogspot.com/-aQnS8HaJD6U/TWFfm1ZgowI/AAAAAAAAB3M/S94w1mratUA/s1600/%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2594%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%259F%25CE%25A5.jpg

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Ολο το φορολογικό νομοσχέδιο Κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών


Κατατέθηκε  σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή, προς συζήτηση,  το νέο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών, τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, την καθιέρωση Εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος και άλλες διατάξεις, όπως για παράδειγμα η ίδρυση ανώνυμης εταιρείας  για την αξιοποίηση και εκμετάλλευση της περιοχής του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Κλείνουν για 24 ώρες καφέ-εστιατόρια στη Δυτική Μακεδονία

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αντικαπνιστικό νόμο


 
Χωρίς… καφέ και φαγητό θα αφήσουν για 24 ώρες τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, οι καταστηματάρχες, λόγω της συμμετοχής των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης και αναψυχής σε κινητοποίηση , ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αντικαπνιστικό νόμο.  Καταστηματάρχες μετέβησαν στο Δήμο Κοζάνης και στην

Προσλήψεις τέλος μέχρι νεωτέρας

«Προσωπάρχες» μαζί με Παπακωνσταντίνου  σε μια προσπάθεια να 
τηρηθεί απαρέγκλιτα το «πέντε φεύγουν ένας μπαίνει»
 Με φιρμάνι Ραγκούση. Μπαίνουν στο ψυγείο και οι 1.800 που έχουν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Στοπ Ραγκούση σε όλες τις προσλήψεις, ακόμα και στις μεμονωμένες, αλλά και στους διορισμούς εκείνων που έχουν πετύχει μέσω ΑΣΕΠ, μέχρι νεωτέρας. «Προσωπάρχες» μαζί με Παπακωνσταντίνου σε μια προσπάθεια να τηρηθεί απαρέγκλιτα το «πέντε φεύγουν ένας μπαίνει» Με μια κίνηση ματ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης επιχειρεί να ελέγξει ολοκληρωτικά τον

Επανάσταση στη μέτρηση της πίεσης

Μια ιατρική συσκευή που μπορεί να φορεθεί σαν ρολόι στο χέρι, ετοιμάζεται να φέρει, τα επόμενα χρόνια, επανάσταση στον τρόπο που μετράται η πίεση του αίματος, παρέχοντας πολύ πιο ακριβή στοιχεία.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λέστερ στη Βρετανία σε συνεργασία με εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού της Σιγκαπούρης, σύμφωνα με το ΒΒC, ανέπτυξαν μια συσκευή που καταγράφει την πίεση στη μεγαλύτερη αρτηρία του σώματος, την αορτή, δίνοντας μάλιστα πολύ πιο ακριβείς μετρήσεις σε σχέση με την

"Τα πήραμε τα Γιάννινα μάτια πολλά το λένε..."

Σε γκραβούρα η παράδοση των Ιωαννίνων από τον Τούρκο Διοικητή Εσάτ
 Πασά
Τα Γιάννινα, η πόλη των θρύλων και των παραδόσεων, η πόλη των γραμμάτων και των τεχνών, γιορτάζουν σήμερα 21 Φεβρουαρίου την 98η επέτειο Απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το μεσημέρι με την παρέλαση παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Βουλή των Ελλήνων Γκράφιτι «κοσμούν» τα έδρανα των βουλευτών


 
Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, κ. Νάσος Αλευράς, ανησυχώντας για τα αιχμηρά αντικείμενα, με τα οποία οι επισκέπτες - μαθητές, χαράζουν τα έδρανα των βουλευτών, σχεδιάζοντας «γκράφιτι», αποτάθηκε στο προεδρείο της Βουλής, ζητώντας μεγαλύτερη εποπτεία. H ερώτηση, την οποία υπέβαλε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, κ. Νάσος Αλευράς προς το προεδρείο της Βουλής, ήταν απ΄ αυτές που χαρακτηρίζονται «ερωτήσεις ειδικού χειρισμού». Τα γκράφιτι εισέβαλαν και στη... Βουλή των Ελλήνων!

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε την προσωρινή αναστολή του πρωταθλήματος

Να ανασταλεί προσωρινά το πρωτάθλημα ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού. Το προφορικό αίτημα του Σταύρου Αδαμίδη προς τον Πάνο Μπιτσαξή έχει σχέση με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και το πολεμικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Ο επιστάτης

Το επεισόδιο με τον Στρος Καν είναι επουσιώδες. Δεν έχει πλέον καμία σημασία τί και πότε συζήτησε ο Πρωθυπουργός με τον επιστάτη μας. Σημασία έχει ότι ο κόσμος θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την αλήθεια. Όλη την αλήθεια για την οικονομία και την πορεία του τόπου. Αν η Κυβέρνηση δεν τη γνωρίζει, προς τί τη διαχειρίζεται; Αν τη γνωρίζει, γιατί την κρύβει;

Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Toyota iQ

Εκτός από το πρωτότυπο υβριδικό Yaris που θα προετοιμάσει το έδαφος για τη νέα γενιά και παράλληλα προαναγγέλλει τον αντίπαλο του Honda Jazz Hybrid, η Toyota σχεδιάζει να παρουσιάσει στην ελβετική έκθεση ένα πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο iQ.
Το iQ EV θα βασίζεται στο τωρινό μοντέλο και θα εξοπλίζεται με ένα κόμπακτ ηλεκτροκινητήρα που θα κινεί τους εμπρός τροχούς. Η πηγή ενέργειας θα προέρχεται από νέας γενιάς μπαταρίες λιθίου-ιόντων (li-ion) που παρουσιάζει αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα και θα τοποθετούνται στο δάπεδο. 

Περισσότερα στην πηγή εδώ (www.caroto.gr)

Εθνική: Αυτή είναι η προσφορά και τέλος!

Η Εθνική δεν είναι διατεθειμένη να κάνει νέα βελτιωμένη προσφορά! Το μήνυμα αυτό στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση κύκλοι της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας.
«Η πρότασή μας προς τους μετόχους της Alpha Bank είναι γενναιόδωρη, καθώς τους προσφέρει premium πάνω από 20% στη χρηματιστηριακή αξία της μετοχής και αθροιστικά υπεραξίες 60%. Επίσης, η πρόταση αντιμετώπισε με σεβασμό το στελεχιακό

Η μεγάλη επανάσταση της νανοτεχνολογίας

Ενας από τους σημαντικότερους επιστήμονες παγκοσμίως, ο οποίος συνέβαλε ερευνητικά στην ανακάλυψη του αόρατου μανδύα, είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, ερευνητής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ) και καθηγητής στην Αμερική, Κωνσταντίνος Σούκουλης.

Ανατιμολόγηση φαρμάκων από το υπουργείο Περιφειρειακής Ανάπτυξης

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία ανατιμολόγησης 3.437 φαρμάκων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με την έκδοση του Δελτίου Τιμών Φαρμάκων Φεβρουαρίου.
Οι ανατιμολογήσεις αφορούν σε 1.322 πρωτότυπα φάρμακα και 2.115 αντίγραφα και σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του

Πληρώστε! Κάθε Έλληνας χρωστάει περίπου 31.000 ευρώ

Στα 330.750.005.561 δισεκατομμύρια ευρώ έφτασε το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης σήμερα, σύμφωνα με το μετρητή χρέους (απεικόνιση παρακάτω, είναι στη βασική σελίδα μας).
 Κάθε νοικοκυριό οφείλει 82.139 ευρώ και αν το συνολικό ποσό διαιρεθεί με το σύνολο των Ελλήνων, που υπολογίζεται στα 11

Γιάννης Μαγκριώτης Νέο πλαίσιο για τα δημόσια έργα

Στη στρατηγική ενεργοποίησης των δημόσιων έργων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννης Μαγκριώτης, μιλώντας στην 28η διεθνή έκθεση INFACOMA 2011, με θέμα: «Οι θέσεις τις κυβέρνησης για την ενεργοποίηση των δημόσιων έργων».
Οπως είπε ο υφυπουργός: «Οι άξονες στους οποίους κινούμαστε θέτοντας τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης είναι οι εξής:
Πρώτον, λύσαμε και λύνουμε πολλά προβλήματα των μεγάλων αναπτυξιακών έργων, όπως είναι οι εθνικοί αυτοκινητόδρομοι, με αποτέλεσμα τα έργα να προχωράνε με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Προ ημερησίας για τη Σύνοδο Κορυφής ζητεί ο Α. Τσίπρας

Με επιστολή του στον πρόεδρο της βουλής ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση με αποκλειστικό θέμα τις κρίσιμες εξελίξεις στην Ευρώπη και την στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου.

Ξενερώνω και ντρέπομαι! - Θέλει πειραιώτικη λεβεντιά να παραδεχθείς τα λάθη σου!

Ο Πέτρος Φιλίππου θυμίζει πώς συμπεριφέρονται οι μεγάλες ομάδες. Να ζητήσει ο Ολυμπιακός να ξαναγίνει το παιχνίδι. Οι παίκτες της Άρσεναλ δεν εφάρμοσαν το fair play κι έβαλαν γκολ. Την επομένη ο Βενγκέρ ζήτησε από την Αγγλική ομοσπονδία την επανάληψη του αγώνα.
 Αιτιολόγησε την πρότασή του λέγοντας πως η Άρσεναλ σαν μεγάλη ομάδα, που επηρεάζει εκατομμύρια ίσως ανθρώπων, έχει υποχρέωση όχι μόνο να προσφέρει καλό θέαμα αλλά και να

Αποστολή στον κοµήτη Tempel

Ηταν ανήµερα του αγίου Βαλεντίνου όταν το διαστηµόπλοιο «Stardust» (αστερόσκονη) πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον κοµήτη Tempel 1. με διαστηµικούς όρους, η «αναπνοή» ήταν 181 χιλιόµετρα αλλά οι υψηλής ευκρίνειας κάµερες του διαστηµοπλοίου µπόρεσαν να λάβουν λεπτοµερέστατες εικόνες από την επιφάνεια του κοµήτη. Η συγκεκριµένη φωτογραφία, καθώς και άλλες 71

Αντισύλληψη

ΤΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ   (ΤΑ ΝΕΑ)

«ΝΥΧΤΑ γίνονται οι συλλήψεις – και οι µεν και οι δε», κατά το δίστιχο του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Αντιθέτως, τα τραπεζικά dealsγίνονται Παρασκευή απόγευµα, αφού κλείσουν οι αγορές.
ΕΘΝΙΚΗ και ALPHA µιλούσαν εδώ και τρεις εβδοµάδες. Είναι απίστευτο – ή, µάλλον, αποτελεί ένδειξη σοβαρότητας – το γεγονός ότι αυτό δεν είχε διαρρεύσει. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η οµοιότητα µε το φθινόπωρο του 2001. Και τότε ο – αείµνηστος –

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών ζητάει ο Κουβέλης

Picture 0 for Δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών ζητάει ο Κουβέλης
Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε αναποτελεσματικούς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Υπέρ ενός δίκαιου και αναλογικού φορολογικού συστήματος, που θα συγκρούεται και θα αντιμετωπίζει την παραοικονομία τάχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος στο δημαρχείο της Κηφισιάς.

Στο Κουβέιτ προς αναζήτηση επενδυτών η κυβέρνηση

Το στοίχημα των...5 δισ.ευρώ του υπουργού Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, με επίκεντρο το οικόπεδο - φιλέτο του Ελληνικού
Ζητούνται επειγόντως επενδύσεις. Με αυτό το μότο αναχωρεί για το Κουβέιτ στα μέσα της εβδομάδας ο υπουργός Επικρατείας κ.Χάρης Παμπούκης, με αποστολή να αναθερμάνει το ενδιαφέρον για το οικόπεδο - φιλέτο του Ελληνικού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις προθέσεις του είναι να εξασφαλίσει πάση

Σαρωτικές μετακινήσεις στο δημόσιο

«Κλειδί» για τις επερχόμενες μετατάξεις θα αποτελέσει η καταγραφή 
των οργανικών θέσεων στο Δημόσιο που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 
τέλος του μήνα
«Κλειδί» για τις επερχόμενες μετατάξεις θα αποτελέσει η καταγραφή των οργανικών θέσεων στο Δημόσιο που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα

Η αναθεώρηση του πλαισίου για τις μετατάξεις, τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις θα ξεκινήσει μετά την οριστικοποίηση του ενιαίου μισθολογίου. Μέχρι τέλος του χρόνου οι αλλαγές. Το πλεονάζον προσωπικό θα μετακινηθεί σε υπηρεσίες με ελλείψεις.Τη ριζική αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για τις μετακινήσεις στο Δημόσιο θα φέρει η οριστικοποίηση του ενιαίου μισθολογίου το καλοκαίρι, με στόχο να αναπτυχθεί η κινητικότητα των υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα.

Το ποδόσφαιρο που µας αξίζει

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΟΝΤΑ

Η κοινή διαπίστωση την εποµένη των αθλιοτήτων στοντέρµπι είναι πως για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει γυρισµός. ∆υστυχώς, όλοι οι εµπλεκόµενοι είναι σε µικρό ή µεγάλο βαθµό συνυπεύθυνοι. οι παράγοντες; Στην πρώτη γραµµή της ευθύνης. Σκεφτείτε µόνο ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας. Μαγκιές µε 10 µπράβους δίπλα του να τον χειροκροτούν...

Απλά, χαθήκαμε!

Υπόθεση εργασίας: αν όλα πάνε καλά, θα ξαναζήσουμε σε μερικά χρόνια χωρίς μνημόνιο και με μια νέα ανάπτυξη δεν αποκλείεται να έχουμε καλύτερους μισθούς και καλύτερες συντάξεις. Αυτό που αποκλείεται όμως, τουλάχιστον για κάμποσες γενιές, είναι, αν δεν προσέξουμε, να επουλωθούν όσες θανάσιμες πληγές θα προκαλέσει στον τόπο όχι η απαραίτητη ανάπτυξη αλλά μια απερίσκεπτη αποδοχή κάθε επικίνδυνου σχεδίου βιαστικών επενδυτών.

5 ΝΕΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ

Πέντε νέα θύματα προστέθηκαν το Σαββατοκύριακο και η μακάβρια λίστα περιλαμβάνει πλέον 93 νεκρούς από τον Α (Η1Ν1) 2009. Το τελευταίο διήμερο μπήκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας όλης της χώρας 15 ακόμη ασθενείς - επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης με το συνολικό αριθμό όσων νοσηλεύονται σε εντατική μονάδα να ανέρχεται σε 126.

Φοροφυγάδες με ονοματεπώνυμο. Λίστα με 20.000 φοροφυγάδες

Απτά αποτελέσματα από το κυνήγι της φοροδιαφυγής και όχι από την επιβολή νέων «οριζόντιων» μέτρων που χτυπούν κυρίως μισθωτούς και συνταξιούχους βιάζεται να φέρει η κυβέρνηση.
Υπό την πίεση της τρόικας, που ζητάει άμεσο «χτύπημα» της φοροδιαφυγής, αλλά και εξαιτίας της πορείας των εσόδων που δεν είναι η αναμενόμενη, λόγω ύφεσης, καθώς και λόγω του ότι η πλειονότητα των πολιτών δεν έχει άλλα περιθώρια αντοχής, το υπουργείο Οικονομικών καλείται αυτή τη φορά να τα βάλει με τους «δυνατούς» της ελληνικής κοινωνίας. 

Παπούλιας: Πληρώνουμε λάθη δεκαετιών

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με το θέμα της περιουσίας του Δημοσίου. «Η πατρίδα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Πληρώνουμε λάθη δεκαετιών και την αδυναμία των ευρωπαϊκών ηγεσιών να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων». Αυτό τόνισε στα Γιάννενα, απαντώντας στην προσφώνηση του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου που δόθηκε προς τιμή του, ο Πρόεδρος της δημοκρατίας Κάρολος

Κόκκινη ΕΡΤ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
 
Ελαµψε πάλι η κρατική τηλεόραση! Κινούµενη στη λογική που χαρακτηρίζει τον µπακάλη της γειτονίας ότι «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο», η υπό πασοκική διοίκηση ΕΡΤ έκανε το µαύρο - άσπρο στη µετάδοση του αγώνα το Σάββατο, προκειµένου να ευχαριστήσει τον «πελάτη» Ολυµπιακό.

Ομίχλη διαρκείας στο ελληνικό πρωτάθλημα

Ομίχλη διαρκείας στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, που ανέδειξε από τις 19 Φεβρουαρίου τον φετινό πρωταθλητή και μαζί τη μιζέρια και βαρβαρότητα. Ο Ολυμπιακός κατακτά το 38ο πρωτάθλημα στην ιστορία του (και 13ο την τελευταία 15ετία), παρουσιάζοντας την πιο ποιοτική ομάδα και όλα όσα συνέβησαν το Σαββατόβραδο αδικούν την προσπάθεια του και επί της ουσίας τον πλήττουν.