Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Φύση: Τεχνητή ή αληθινή;

Θα εκπλαγείτε αν σας πω ότι αυτές οι εικόνες δεν είναι πραγματικά φυσικές; Σκέφτεστε το  Photoshop; Μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. 
Η φαντασία και το ταλέντο μερικών ανθρώπων υπερβαίνουν κατά πολύ την πραγματικότητα.

Διαμάχη για την αγορά κρατικών ομολόγων

Νέα διαμάχη αναμένεται να ξεσπάσει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Άνγκελα Μέρκελ, με αφορμή τις προσεχείς αποφάσεις της Ε.Ε. για το ευρώ.
Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο υπ. Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν θεωρούν ότι δεσμεύονται από τις συστάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων των κυβερνητικών κομμάτων Χριστιανικής Ένωσης και Φιλελευθέρων, οι οποίες ζητούν να απαγορευτεί η αγορά κρατικών ομολόγων από το

Η Κίνα πολεμά τη διαφθορά και τον πληθωρισμό

Στόχος η μείωση του πληθωρισμού στο 4%, ενώ η ανάπτυξη τρέχει με 8%. «Γραμμή» για κοινωνική σταθερότητα χαράζει η κινεζική κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, στην ετήσια κοινοβουλευτική σύνοδο.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να τιθασεύσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό με κύριο στόχο να πέσει στα επίπεδα του 4% με την οικονομική ανάπτυξη να κινείται στο 8%.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Οι πιο πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά

Του Δημήτρη Περπατάρη, Δικηγόρου - Εργατολόγου
(Συνέχεια από το προηγούμενο) pontiki.gr
thumb

Μέρος ΣΤ', Άρθρο 11
Διοικητικές κυρώσεις

1 Στον εργοδότη που παραβαίνει τις διατάξεις της εργατι­κής νομοθεσίας επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη του αρμόδιου Προϊσταμένου Διεύθυνσης Κοινωνικής Επιθεώρη­σης Εργασίας ή Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύ­νου ή του ελέγξαντος Ειδικού Επιθεωρητή Εργασίας και ύστε­ρα από προηγούμενη πρόσκληση του εργοδότη για παροχή εξηγήσεων:

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ


ΤΟΥΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Άρης-Ηρακλής 0-1

Έκλεισε άλλα δύο μπαρ, «ξεσκονίζει» πρατήρια καυσίμων το ΣΔΟΕ

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου 
Λουκέτο για 48 ώρες έβαλε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σε δύο νυχτερινά καταστήματα που δεν έκοβαν αποδείξεις, την ώρα που εντείνει τους ελέγχους σε πρατήρια καυσίμων.   Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ελέχθησαν έξι επιχειρήσεις της νύχτας και καταλογίσθηκαν συνολικά 51 παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Εμφύλιος πόλεμος πάνω στην κουρελού της συναίνεσης

Η ανάγκη να συσπειρώσει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προσφέροντάς τους έναν διαφορετικό από τον πραγματικό εχθρό (που είναι η οικονομική κρίση, η επαπειλούμενη πτώχευση και σειρά σοβαρών θεμάτων, όπως η απεργία πείνας των μεταναστών), υποχρέωσε για άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να δυναμιτίσει το αίτημα για συναίνεση που η ίδια η κυβέρνηση επιδιώκει.

ΑΡΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 0 - 1


Τρία λεπτά έλειψαν για να κρατήσει την ισοπαλία ο ΑΡΗΣ απέναντι στον Ηραλκλή, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη εκτός έδρας.
Με ένα τέρμα του Γιάκομπ στο 87, ο Ηρακλής πήρε τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του. Ο ΑΡΗΣ στάθηκε πολύ καλά στο α΄ημίχρονο, είχε αρκετές ευκαιρίες, αλλά τις σπατάλησαν Ο Κόκε και η παρέα του. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής στάθηκε περισσότερο τυχερός κι εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία με τον Γιάκομπ, που είχε μπει χρυσή αλλαγή δυο λεπτά γρηγορότερα. Ο Ηρακλής, πάντως, είχε πολλά χρόνια να πάρει νίκη μέσα στην έδρα του ΑΡΗ και τώρα φαίνεται η πολύ καλή δουλειά που κάνει ο Παράσχος.

Ο ασκός της «εχθροπάθειας»

Tου Πασχου Mανδραβελη
O «κυνηγός των λέξεων» (μεταφραστής στο επάγγελμα και blogger στον ελεύθερό του χρόνο) κ. Νίκος Σαραντάκος έψαξε την καταγωγή της λέξης «εχθροπάθεια» που αναφέρεται στο τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο που δόθηκε προς δημόσια διαβούλευση «επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή τριών έως δέκα χιλιάδων (3.000 -10.000)... σε όποιον από πρόθεση, δημόσια προφορικά ή διά του Τύπου ή μέσω του Διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά ομάδας ή προσώπου...»

ΝΕΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

 Ένα νέο ιστολόγιο μπήκε αναμέσά μας!
 Οι φιλόδοξοι νεαροί της παρέας θέλουν να μας φέρουν κοντά σε μια όμοφη γωνιά της Ηπείρου και να μας δείξουν την ελληνική παράδοση.
Τους ευχόμαστε ΠΟΛΛΕΣ και ΜΕΓΓΑΛΕΣ επιτυχίες
 Η διεύθυνση: http://agiorgitikanews.weebly.com/Οι διευθυντές, μάνατζερ και αξιολογητές

Μάνατζερ αλλά και αξιολογητές, που θα διοικούν με κριτήρια ιδιωτικού δικαίου, με αυξημένες αρμοδιότητες και προσόντα, είναι ο καινούργιος ρόλος που εισάγει για τους διευθυντές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων το υπουργείο Παιδείας στο νέο σχολείο που δημιουργεί.
Στο σχέδιο νόμου που έχει καταρτίσει το υπουργείο Παιδείας για την «αναδιοργάνωση των περιφερειακών υπηρεσιών της εκπαίδευσης», αποδυναμώνεται ο ρόλος του Συλλόγου

Συνελήφθη ο «κατσαβιδάκιας»

Συνελήφθη ο άνδρας που επί ένα και περισσότερο μήνα, αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο για την περιοχή του Άλσους. Πρόκειται για έναν Αλβανό, ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του. Κατά την προανάκριση μάλιστα προέκυψε ότι συνεργάζονταν με άλλα τρία άτομα.

«Η Ευρώπη είναι σε λάθος χέρια»

«Η Ευρώπη είναι σε λάθος χέρια» τιτλοφορείται η διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), η οποία υιοθετήθηκε κατά την σημερινή σύνοδο των ηγετών του στην Αθήνα.  Στην εισαγωγική παράγραφο του κειμένου, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τονίζουν την κρισιμότητα της συγκυρίας στην οποία βρίσκεται η Ευρώπη και επικρίνουν τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς ότι θυσιάζουν τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αρχές -της αλληλεγγύης και της κοινής μοίρας- θέτοντας κράτη και πολίτες σε ανταγωνισμό μεταξύ τους.

Δεν καταργούνται τα κοινωνικά επιδόματα

Δεν καταργούνται, τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ τόνισε το Σάββατο από τα Χανιά ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου που παράλληλα αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ληφθούν μέσα στο 2011 για ενίσχυση της επιδοτούμενης εργασίας.
Ο υφυπουργός Εργασίας διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα ακούγονται για κατάργηση των επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ.
«Αυτό που εμείς διαβεβαιώνουμε είναι ότι κανείς άνεργος στο τόπο μας, δεν θα βρεθεί χωρίς επίδομα».

ΞΑΝΘΗ - ΚΕΡΚΥΡΑ 2 - 1


Πολύ σκληρό καρύδι αποδείχτηκε η καλοστημένη ομάδα της Κέρκυρας, η οποία παραλίγο θα έφευγε με το βαθμό της ισοπαλίας. Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι και ισοφάρισε η Κέρκυρα στοα΄ημίχρονο. Το τέρμα της πολύτιμης νίκης πέτυχε ο Βάλλας στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Η Κέρκυρα έφυγε χωρίς βαθμό και με δυο παίχτες λιγότερο, αφού αποβλήθηκαν ο Βενέτης και ο Ιωάννου στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 3 - 0


Εύκολα "καθάρισε" το παιχνίδι ο Ολυμπιακός Βόλου με 3-0, παίρνοντας από πολύ νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι σε έναν Πανσερραϊκό που "παραδόθηκε" χωρίς αντίσταση. Οι ελπίδες για τυχόν  σωτηρία εξανεμίστηκαν.

Ο Καβάφης έγινε παγκόσμιος γιατί είναι Ελληνας

Μεταμορφώσεις Λιβύου
Του Κώστα Γεωργουσόπουλου
Οπως ο τραγικός και γελοίος μαζί λίβυος ηγεμών επιβιώνουμε πλέον με τη σκευή και τη μεταμφίεση που επιτάσσει ο οδοστρωτήρας της ομοιομορφίας και της συμμόρφωσης.
Ο Καβάφης στο ποίημά του «Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης» περιγράφει το τυπικό φαινόμενο ενός αλλοτριωμένου ανθρώπου, ενός μασκαρά (μέρες που είναι εν γένει), ενός μεταμφιεσμένου συνειδητά σε κάτι άλλο από αυτό που είναι, στην πολυεθνική Αλεξάνδρεια των ελληνιστικών χρόνων όπου διψασμένοι για την Αλλη Γνώση αλλοδαποί μεταλαμβάνουν για λίγο ή και περισσότερο καιρό μιας (της πρώτης) παγκοσμιοποιημένης κουλτούρας. Η έξοδος με την εκστρατεία του Μεγάλου

Το μυστικό σχέδιο των Γερμανών για την Ελλάδα

thumb
Τη μερική έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την ανάληψη της εκτέλεσης της οικονομικής πολιτικής μαγειρεύουν Γερμανία και τρό­ικα. Ενα σενάριο που μέχρι τώρα φάντα­ζε πάρα πολύ μακρινό και απορριπτόταν από όλες τις πλευρές, τώρα άρχισε να συζητείται όχι μόνο σε διάφορα think tanks αλλά και στα ενδότερα της καγκε­λαρίας. Ο λόγος; Η επίσημη διαπίστωση ότι τα μέτρα του μνημονίου δεν εφαρμό­στηκαν και οι στόχοι απέτυχαν.

Άδεια παραμονής στους μετανάστες για ανθρωπιστικούς λόγους πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ

Να δοθεί στους μετανάστες άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους ζήτησαν ο Μανώλης Γλέζος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παν. Λαφαζάνης και το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τάκος Κορωνάκης, στη σημερινή τους συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, για το θέμα των μεταναστών.
Όπως ανέφεραν η κατάσταση έχει φτάσει στο και πέντε και "από στιγμή σε στιγμή μπορεί να έχουμε μοιραίες ανεπίστρεπτες εξελίξεις οι οποίες θα είναι μια πραγματική ιστορική τραγωδία για τη χώρα".

Πώς σκοτώνεις την ανάκαμψη

ΤΟ ΒΗΜΑ - The New York Times
Οι οικονομικές ειδήσεις έχουν βελτιωθεί τελευταία όσον αφορά στις ΗΠΑ. Η ανεργία έχει πέσει και η κατανάλωση έχει αυξηθεί. Είμαστε ακόμη κοντά στον πάτο μιάς πολύ βαθιάς τρύπας, αλλά τουλάχιστον σκαρφαλώνουμε προς την έξοδο.
Κρίμα που τόσο πολλοί, κυρίως στην Δεξιά, θέλουν να μας ξαναστείλουν προς τον πάτο.
Προτού μιλήσουμε όμως για αυτό, ας εξηγήσουμε λίγο γιατί αργήσαμε τόσο πολύ να βγούμε από την ύφεση. 

Στα ρεκόρ Guinness η ... μάσκα της Ξάνθης

Στα ρεκόρ Guinness η ... μάσκα της Ξάνθης 
Η κατασκευή της μεγαλύτερης αποκριάτικης μάσκας του κόσμου, χάρισε στην πόλη της Ξάνθης, από το μεσημέρι του Σαββάτου, μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Guinness.
Η μεγαλύτερη αποκριάτικη μάσκα στον κόσμο ζυγίζει 2.000 κιλά, είναι εξολοκλήρου από φελιζόλ, έχει ύψος 12 μέτρα, πλάτος 8,5 μέτρα και καταλαμβάνει εμβαδόν 75 τετραγωνικών μέτρων, ενώ το κόστος της, σύμφωνα με τις δηλώσεις των διοργανωτών, ανήλθε στο ποσό των 50.000 ευρώ.

Τσάρκες με λαθραίο πετρέλαιο

thumb

Κάποτε τα ταξί μας και τα ντιζελοκίνητα οχή­ματα έκαιγαν πετρέλαιο θέρμανσης, γιατί έτσι βόλευε το κύκλωμα των λαθρεμπόρων. Το 2011 τα οχήματά μας καίνε ναυτιλιακό πετρέ­λαιο. Ναι, καλά διαβάσατε. Κι αν εσείς δεν ακούτε τη διαφορά στον κινητήρα σας, τα κυκλώματα των λαθρεμπόρων και των πρατηριούχων βλέπουν σί­γουρα τη διαφορά στις τσέπες τους, μια και τα πε­ριθώρια κέρδους είναι τεράστια.

Ποιος την έκανε τη "λαδιά";

Μεγάλη συζήτηση ξέσπασε με τη νέα βενζίνη, τη λεγόμενη Ε10, που είναι φιλική προς το περιβάλλον. Κάποιοι κερδίζουν εδώ και μάλιστα πολλά λεφτά. Εκτός αυτού είναι πάρα πολλοί οι οδηγοί που αισθάνονται αμήχανοι και αβέβαιοι μπροστά στην αντλία, μη ξέροντας αν πρέπει να φουλάρουν από τη νέα βενζίνη (πιο φιλική στο περιβάλλον) ή να συνεχίζουν με τα παλιά γνωστά καύσιμα. Πολλά αυτοκίνητα δεν μπορούν να κάψουν αυτή τη βενζίνη και κινδυνεύουν με καταστροφή της μηχανής τους (κάποια μοντέλα ανακοινώθηκαν ήδη στην τηλεόραση). Μπροστά σ΄αυτό το μπάχαλο της αγοράς καυσίμων θα συνέλθει την Τρίτη (τη Δευτέρα είναι αργία) έκτακτα η αρμόδια επιτροπή για να αποφασίσει τι πρέπει να γίνει στο εξής και πώς θα "περπατήσει" ή αν πρέπει να "περπατήσει" αυτό το καύσιμο.

Κάθε πρωί που φεύγουν από τα σπίτια τους οι πολιτικοί μας ,τους ρωτάνε τα παιδιά τους

Γράφει ο  συνεργάτης μας Δημήτρης Μπατσούλης
΄΄Τώρα εσύ μαμπά/μαμά που πάτε στις δουλειές σας, τι κάνετε ?? και απαντάνε ..
Οι Μπλέ .. ......Εμείς παιδάκι μου βοηθάμε τους πράσινους να ξεχρεώσουν τα δάνεια που πήραν για λογαριασμό μας και βγήκαμε στο ποιο φημισμένο πεζοδρόμιο( Λ.Συγγρού) για να μη σας λείψει τίποτα ..
Οι Πράσινοι......Εμείς παιδάκι μου βοηθάμε τους μπλέ να ξεχρεώσουν τα δάνεια που πήραν για λογαριασμό μας και γι' αυτό περνάμε νέα μέτρα στο Λαό για να φοβάται να μας πληρώνει.

Θάνατος στην κάμερα στη Λιβύη

Βίντεο από το δελτίο του Alpha...

Μετανάστες και κυβέρνηση πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια


Έσπειραν ανέμους, θερίζουν θύελλες. Για πολλά χρόνια γύρω από το θέμα των μεταναστών επικράτησε μια προπαγάνδα που ξετυλίχθηκε μέσω ερευνών, μελετών, δηλώσεων και πολιτικών αντιπαραθέσεων.
 Με όλα αυτά τα προπαγανδιστικά εργαλεία ως όπλα, τα μηνύματα έφυγαν προς δύο κατευθύνσεις: Μία προς το εξωτερικό και μία δεύτερη προς το εσωτερικό.
Τα τελευταία χρόνια, μια σειρά έρευνες και μελέτες έστελναν στο εξωτερικό το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι η χώρα της Επαγγελίας, όπου όλοι βρίσκουν δουλειές, όλοι κερδίζουν χρήματα, αγοράζουν σπίτια, στέλνουν γερό κομπόδεμα στις πατρίδες τους, ζουν και σπουδάζουν τις οικογένειές τους, γίνονται εργοδότες των Ελλήνων.

Φοβίζουν την κυβέρνηση της Κίνας οι διαδηλώσεις

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Ζιαμπάο, δήλωσε σήμερα ενώπιον 3.000 εκπροσώπων στην Ετήσια Λαϊκή Εθνοσυνέλευση της χώρας του, ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής του θα είναι να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό της Κίνας μέσα στο 2011, αφού η αύξησή του υπονομεύει την κοινωνική σταθερότητα. Στο μεταξύ, οι κινεζικές αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να μη συμμετέχουν σε διαδηλώσεις παρόμοιες με αυτές του αραβικού κόσμου.

"Η Ελλάδα έφτασε στα όρια της"

Video από το δελτίο της ΝΕΤ

Παπανδρέου: «Η ευρωπαϊκή Δεξιά εμποδίζει την αντιμετώπιση της κρίσης»

Το μήνυμα ότι οι συντηρητικές κυβερνήσεις κρατούν την Ευρώπη καθηλωμένη στην κρίση έστειλε ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Ζάππειο. Ταυτόχρονα, αναγνώρισε ότι οι μεγάλες αλλαγές που επιχειρούνται στην Ελλάδα είναι ανάγκη να συνδυαστούν με αλλαγές σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε επιφυλακή η τροχαία για το τριήμερο

Αυξημένα θα είναι κατά τη διάρκεια του τριήμερου τα μέτρα της τροχαίας σ’ ολόκληρη της χώρα, εν όψει της εξόδου των εκδρομέων από τα αστικά κέντρα, αλλά και της προβλεπόμενης κακοκαιρίας. Αυξημένη επίσης θα πρέπει να είναι και η προσοχή των οδηγών.
Την Καθαρά Δευτέρα, θα ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, από τις 3 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ.

400 σχολεία υπό συγχώνευση

Ανακοινώνεται την ερχόμενη εβδομάδα το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Μέχρι το τέλος της ερχομένης εβδομάδας ανακοινώνεται από το υπουργείο Παιδείας το σχέδιο των συγχωνεύσεων εκατοντάδων σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα.
Για το θέμα έγινε σήμερα σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις της ηγεσίας του σχετικά με τον τελικό αριθμό των σχολείων που συγχωνεύονται.

Η Ελλάδα και το νέο ανατολικό ζήτημα


 


Εγιναν όλα πολύ γρήγορα και ίσως δεν έχουμε προλάβει να συνειδητοποιήσουμε πραγματικά τη σημασία τους και, κυρίως, το πόσο μπορεί να μας αφορούν: ένα νέο ανατολικό ζήτημα βρίσκεται επί θύραις.  Μέσα σε λίγες εβδομάδες μια εξέγερση πεινασμένων στην Τυνησία οδήγησε στην πτώση μακρόβιων σιδηρών καθεστώτων με σημαντικό ρόλο στη διεθνή ενεργειακή, οικονομική και πολιτική ισορροπία. Το πιο βάρβαρο από αυτά τα καθεστώτα, αρνείται να παραδώσει τα όπλα ακόμα και σήμερα που η διεθνής αρμάδα βρίσκεται βόρεια της Λιβύης χωρίς όμως να έχει ακόμα αποφασιστεί το αν και το πώς θα επέμβει.

Οι δυνάμεις του Καντάφι υποχωρούν

Σε βοήθεια προσέτρεξαν και γερμανικά πλοία, για τη μεταφορά εκείνων που θέλουν να εγκαταλείψουν τη Λιβύη. Η χθεσινή μέρα, όπως άλλωστε γράψαμε και χθες, ήταν μια αιματηρή Παρασκευή. Οι δυνάμες του Καντάφι επιτέθηκαν με όλες τους τις δυνάμεις εναντίον των αντικαθεστωτικών, χρησιμοποιώντας, άρματα μάχης, δακρυογόνες βόμβες κι ελικόπτερα. Σήμερα όμως είναι υποχρεωμένες να υποχωρήσουν μπροστά στη δυναμική αντεπίθεση των αντικαθεστωτικών, οι δυνάμεις των οποίων κερδίζουν συνεχώς έδαφος κινούμενες προς την Τρίπολη. Πολλοί "έμπιστοι" του καθεστώτος άρχισαν να λιποτακτούν από τον Καντάφι.

Το πετρέλαιο μπορεί να «φθάσει και τα 200 δολάρια»

Η τιμή του αργού πετρελαίου δεν είναι απίθανο να διπλασιασθεί και να φθάσει τα 200 δολάρια, πολύ παραπάνω από την τιμή ρεκόρ των 147 δολαρίων που είχε φθάσει τον Ιούλιο του 2008, σε περίπτωση που συνεχισθεί η αναταραχή στον αραβικό κόσμο, προειδοποιεί Βρετανός υπουργός, αναφέρει σε δημοσίευμα η εφημερίδα Times.
Ο Άλαν Ντάνκαν, υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης και ειδικός σε

SPD κατά "Διεθνούς" για σχέσεις με "τυρράνους"

Αίσθηση προκαλεί άρθρο του επικεφαλής του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στο οποίο παραδέχεται ότι "η Σοσιαλιστική Διεθνής δεν είναι πλέον η φωνή της ελευθερίας". Την "πικρή διαπίστωση" κάνει ο επικεφαλής του SPD λόγω της αδυναμίας της "Διεθνούς" να αναγνωρίσει τη φθορά ηγετών όπως ο Μπεν Άλι στην Τυνησία και ο Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο.

Ποικιλία στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Η κρίση επέδρασε και στις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ. Δεν εννοώ μόνον ότι ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν εμφανώς κακόκεφος, προφανώς λόγω έλλειψης ύπνου, ούτε ότι εξελέγη πανηγυρικά στο Πολιτικό Συμβούλιο ο κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος, αλλά ότι για πρώτη φορά οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες αναγκάστηκαν να πληρώνουν για τον καφέ τους. Είναι προφανές ότι ο Γραμματέας κ. Μιχ. Καρχιμάκης ενοικίασε την αίθουσα στο Κάραβελ χωρίς το service για τους καφέδες

Τρεις συμμορίες σκληρών αλλοδαπών κακοποιών ψάχνει η Αστυνομία

Των Δημήτρη Πώποτα, Άριας Καλύβα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Σε τρεις συμμορίες σκληρών αλλοδαπών κακοποιών επικεντρώνονται οι έρευνες της Αστυνομίας προκειμένου να φθάσουν στα ίχνη του φονικού κουαρτέτου, που το απόγευμα της Τρίτης σήκωσαν τα καλάζνικοφ και δολοφόνησαν εν ψυχρώ τους δύο νεαρούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. «όλα δείχνουν πως πίσω από το μακελειό στου Ρέντη κρύβεται μια από τις τρεις σκληρές συμμορίες που δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα.

Καρέ καρέ η παρέλαση των εντυπωσιακών αρμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού

 
Μια πρώτη γεύση.Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παρέλαση των αρμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού. Πραγματικά εντυπωσιακά.

Μάρτιν Σουλτς: Σε θαυμάζω Γιώργο, σε θαυμάζω

Δεν πίστευε στα αυτιά του ο κ. Γ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ. Στο βήμα βρισκόταν ο επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο ευρωκοινοβούλιο κ. Μάρτιν Σουλτς και σε κάποια στιγμή ξεπέρασε και τους τελευταίους δισταγμούς και άρχισε να τον εκθειάζει με τρόπο υπερβολικό, αλλά ασφαλώς ευπρόσδεκτο. Με δυο λόγια, του έλεγε επαναλαμβανόμενα «σε

Στον ιστό του οργανωμένου εγκλήματος


Τα γεγονότα του Ρέντη, η καταδίωξη των κακοποιών, η ενέδρα, η εν ψυχρώ δολοφονία των δύο αστυνομικών και ο τραυματισμός άλλων δύο, αλλά κυρίως η θρασύτητα των δραστών, φανερώνουν πιο σύνθετες καταστάσεις απ' αυτές που το ίδιο το γεγονός δείχνει.
Το οργανωμένο έγκλημα, όπως όλα δείχνουν, θεριεύει, γιγαντώνεται, κερδίζει δραστηριότητες και χώρους, πλουτίζει και μαζί βρίσκει ευκολότερη πρόσβαση σε όπλα, γίνεται ολοένα και πιο διεκδικητικό, διαμορφώνει με τον καιρό ζώνες επιρροής και δράσης.

Ειρηνικό συλλαλητήριο οπαδών του ΠΑΟΚ

Περίπου 1,500 οπαδοί του ΠΑΟΚ διαδήλωσαν στην περιοχή Καμάρα της Θεσσαλονίκης με αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο προφυλακισμένοι φίλοι του «δικεφάλου». Δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο, ενώ η παρουσία της αστυνομίας ήταν τυπική. Οι δύο οπαδοί βρίσκονται εδώ και καιρό προφυλακισμένοι για διαφορετικούς λόγους και με πολλούς τρόπους ως τώρα οι ομοϊδεάτες τους προσπάθησαν να πείσουν τους υπεύθυνους να μείνουν ελεύθεροι.

Τέλμα


 


Ολα τα 'χουμε κάνει ρημαδιό. Αυτή την άθλια εικόνα εισπράττουν στο εξωτερικό. Αυτό βιώνουμε καθημερινά εδώ. Και γι' αυτό οι πιθανότητες χρεοκοπίας είναι περισσότερες από το παρελθόν. Ολα χειροτέρευσαν όταν η κυβέρνηση άρχισε να παριστάνει τον καμπόσο και να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να «πουλήσει» αλλά να αξιοποιήσει τα ασημικά. Τζάμπα μαγκιές και επικοινωνιακές τακτικές. 

Αγωγή της Realnews κατά του Άκη

Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσαν η εταιρία REAL MEDIA και ο Νίκος Χατζηνικολάου εναντίον του πρώην Υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Η αποζημίωση που ζητείται είναι ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό αυτό, εφόσον δικαιωθούν, δεσμεύονται να το διαθέσουν σε οικογένειες Ελλήνων αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας.
Όπως αναφέρεται στην αγωγή της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου κατά του κ.Τσοχατζόπουλου:

Σε όλη τη χώρα Κανονικά τη Δευτέρα οι λαϊκές αγορές

Την Καθαρά Δευτέρα οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά σε όλη τη χώρα. Αυτό γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Μέρκελ άδειασε την Κράτσα

 Ως γνωστόν η κυρία Άνγκελα Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της επιβολής φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Πρόκειται για μια παραλλαγή του «φόρου Τόμπιν», μια πρόταση η οποία μέχρι πρόσφατα εκφραζόταν και υποστηριζόταν μόνο από κεντροαριστερούς ηγέτες και οικονομολόγους. Για παράδειγμα ο κ. Γ. Παπανδρέου, είτε αρέσει σε ορισμένους, είτε όχι, είχε μιλήσει πρώτος για την επιβολή φόρου Τόμπιν. 

Ραγκούσης: «Ενταχθείτε στο καθεστώς ανοχής» - Απεργοί πείνας: «Δεν δεχόμαστε!»

«Η κατάσταση που επικρατεί δεν επιτρέπει μαζικές νομιμοποιήσεις, έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια του νόμου για την υπόθεση των μεταναστών απεργών πείνας της Υπατίας».
Την κατηγορηματική αυτή δήλωση έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αποκέντρωσης Γιάννης Ραγκούσης έπειτα από συνάντηση με τους απεργούς πείνας του μεγάρου της Πατησίων. Οι μετανάστες απέρριψαν τη μαζική μεταφορά τους σε νοσοκομεία όπου θα μεταφέρονται μόνο όσοι έχουν πραγματική ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης.  

Ζητούνται χρήματα για το εφάπαξ

Το υπουργείο Οικονομικών ψάχνει λύσεις για 50.000 και πλέον συνταξιούχους του Δημοσίου
Λύσεις για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, προκειμένου να χορηγηθεί το εφάπαξ σε χιλιάδες συνταξιούχους που περιμένουν έως και 4 χρόνια (ο συνολικός αριθμός ξεπερνά τις 50.000) συζητήθηκαν στη

Ελληνικό deal στη Σίλικον Βάλεϊ! Εξαγοράστηκε η Aster Data του Έλληνα, Τάσσου Αργυρού

Ρεπορταζ στο  BHMA  Αχιλλέας Χεκίμογλου  
Εξαγοράστηκε η Aster Data του Έλληνα, Τάσσου Αργυρού από την Teradata έναντι 263 εκατ. δολαρίων.
Στη Σίλικον Βάλει λένε ότι το να ξεκινάς ένα start up, δηλαδή μία νέα καινοτόμο επιχειρηματική προσπάθεια, είναι σαν να πέφτεις από τον γκρεμό και να προλαβαίνεις να φτιάξεις αεροπλάνο, προτού τσακιστείς στο έδαφος.
Φαίνεται ότι αυτό πέτυχε ο 29χρονος απόφοιτος του ΕΜΠ, κ. Τάσσος Αργυρός, ο οποίος πέντε χρόνια αφότου ίδρυσε την Aster Data, την είδε να εξαγοράζεται από την Teradata έναντι 263 εκατ. δολαρίων (188 εκατ. ευρώ).

Α.Σαμαρας¨Δεν είμαι υπεύθυνος για τη συμπεριφορά των άλλων

Συνδυασμένη επίθεση δέχθηκε ο Πρωθυπουργός από τους κκ. Θ. Ρουσόπουλο και Γ. Βουλγαράκη. Ο πρώτος απάντησε σε χθεσινές αναφορές του κ. Παπανδρέου στο πρόσωπό του και θύμισε ότι ο κ. Παπανδρέου τον είχε ονομάσει «συντονιστή του σκανδάλου Βατοπεδίου», αλλά ότι προ μηνών αθωώθηκε και με τις ψήφους