Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων 12.3. 11

Μαθητές γίνονται ειρηνοποιοί της σχολικής αυλής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  (Από ΤΑ ΝΕΑ)
Στήριξη. Οι µαθητές παρεµβαίνουν,  
ακούν, συµφιλιώνουν
Κάποιοι υπήρξαν θύτες. Αλλοι θύµατα ή παρατηρητές. Πλέον παρεµβαίνουν, ακούν, συµφιλιώνουν. Είναι η οµάδα φιλίας του 2ου Γυµνασίου Ασπροπύργου. Παιδιά που µαθαίνουν και διδάσκουν τον σεβασµό µε δικούς τους όρους, χωρίς τη µεσολάβηση και τις τιµωρίες των µεγάλων.
Η παρεξήγηση έγινε για ένα σκίρτηµα. Την ώρα του µαθήµατος άφησε το θρανίο του, µπήκε στο διπλανό τµήµα και χτύπησε ένα παιδί. Αδύναµος να ελέγξει τον θυµό του. Μεγαλωµένος στη βία. Σε µια γειτονιά όπου αρκετοί πατεράδες συµβουλεύουν τους γιους να απαντούν στην πρόκληση µε γροθιές. Τους χώρισαν. Τον ηρέµησαν. ∆εν τον απέβαλαν.

Πρωτοπόρο το Κέντρο Διαστημικής Διαδικτύωσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου

Διαστημικό Ιντερνετ από τη Θράκη
Tου Κωστα Δεληγιαννη (kathimerini.gr)
Παρόλο που μέχρι σήμερα έχουν σταλεί αρκετά μη επανδρωμένα σκάφη εξερεύνησης στα πέρατα του ηλιακού μας συστήματος, η επικοινωνία των επιστημόνων με αυτά τα διαστημόπλοια αντιμετωπίζει μια σειρά από σημαντικά εμπόδια, όπως ότι η επικοινωνία αυτή διαρκεί λίγα λεπτά και δεν εξασφαλίζει πως το σύνολο των πληροφοριών από το σκάφος θα φτάσει στη Γη. Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μεταφορά των πληροφοριών γίνεται μέσα από συγκεκριμένους κάθε φορά δορυφόρους, στους οποίους έχει ανατεθεί αυτή η δουλειά.

Συζήτηση για την κρίση

«Από τη διεθνή κρίση στην κρίση της ευρωζώνης και της Ελλάδας: Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον;». Αυτό το επίκαιρο θέμα, που είναι και ο τίτλος του βιβλίου (συλλογή επιστημονικών άρθρων) που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη, θα είναι στο επίκεντρο του ανοικτού διαλόγου που οργανώνεται από τον εκδοτικό οίκο και τους επιμελητές του βιβλίου κ.κ. Καραμούζη Νικόλαο και Γκίκα Χαρδούβελη, την Δευτέρα 2 Μαρτίου 2011, στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Hilton (αίθουσα Τερψιχόρη).

Ινδονησία μετά Ιαπωνία........... =HAARP. Τίποτα δεν είναι τυχαίο ...εε???

Δημήτρης Μπατσούλης
Στο παρακάτω  video ένας  έγκριτος δημοσιογράφος ( Το ότι διώκεται άγρια στην πατρίδα του τον Καναδά απ'το νεοταξικό σύστημα, είναι αρκετό για να γίνει "έγκριτος" στα δικά μου μάτια)….    από το Καναδά αναφέρει πως το τσουνάμι της Ινδονησίας και της Ιαπωνίας δεν είναι τυχαία γεγονότα και οφείλονται σε ένα ΄΄όπλο΄΄ που κατασκεύασαν οι Αμερικάνοι , Ρώσοι και Σέρβοι εξού και ο Σέρβος  εφευρέτης του ο Νικολά Τέσλα, το οποίο κατασκευάστηκε για εμπορικούς σκοπούς( καιρό ) αλλά και στρατιωτικούς σκοπούς (επικοινωνία με δορυφόρους-υποβρύχια ).

Δύο χρόνια στο «περίμενε» 800 μέλη ΔΕΠ στα ΑΕΙ

thumb
«Διεθνοποίηση σημαίνει να δώσουμε περισσότερη Ελλάδα στον κόσμο και να ελκύσουμε περισσότερο κόσμο στην Ελλάδα» δήλωνε μεγαλόστο­μα η υπουργός Παιδείας στους Δελ­φούς. Στην ίδια περίσταση, ο πρω­θυπουργός παραδεχόταν ότι «σήμε­ρα, η νέα γενιά... έχει μία επιλογή: ή να φύγει ή να αλλάξει τη χώρα. Ή τη φυγή ή την αλλαγή». Ωστόσο, η μέχρι τώρα πολιτική της κυβέρνησης δείχνει το προσφιλές της αδιέξοδο του μονόδρομου: οι νέοι επιστήμο­νες (μακροπρόθεσμα μοιραία και οι φοιτητές) θα

Ταπεινοί μπροστά στην ύπαρξη

Η ασύλληπτη καταστροφή που έπνιξε αυτό το λαό με τον πανάρχαιο, μέγα πολιτισμό και πιθανότατα το υψηλότερο επίπεδο ανάπτυξης στον κόσμο, ένα και μόνο διδάσκει: ότι όσα κι αν καταφέρει, όποια κι αν είναι τα επιτεύγματά του, ο άνθρωπος δεν μπορεί παρά να παραμένει ταπεινός μπροστά στην ύπαρξη. Και οι Ιάπωνες είναι ακριβώς αυτό: ταυτόχρονα περήφανοι και ταπεινοί στον υπερθετικό βαθμό.

Τσουνάμι Βρυξελλών φέρνει σκληρή λιτότητα

Όλα όσα μέχρι σήμερα διατυπώνονταν υπό την μορφή απειλών έχουν πλέον από χθες μπει στο «μενού» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ημέρα τρόμου η χτεσινή, με τον τρομακτικό σεισμό στην Ιαπωνία και το τσουνάμι έφθασε ως τις Βρυξέλλες, όπου συνεδρίαζαν οι ηγέτες της ευρωζώνης.
Το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, που μετονομάστηκε – επικοινωνιακά – σε Σύμφωνο για το Ευρώ, περιλαμβάνει σειρά μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν οι μελλοντικές κρίσεις χρέους.

Πισωγύρισμα για τον Συμπαραστάτη


Η αποτυχία ευρείας συναίνεσης στους νέους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης είναι εμφανής στην διαδικασία εκλογής του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» (ή Συμπαραστάτης του Πολίτη για τις Περιφέρειες).
Ούτε το 10% των δήμων και 2 στις 13 περιφέρειες έχουν εκλέξει το νέο θεσμό που λόγω του ρόλου του απαιτεί ευρεία συναίνεση μεταξύ των παρατάξεων και την  αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 για να εκλεγεί.

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1 - 3

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας απλό  ποδόσφαιρο κι έχοντας τον Πετρόπουλο ε πολύ καλή μέρα (πέτυχε δύο τέρματα, ένα σε κάθε αρχή του κάθε ημιχρόνου, χωρίς να υστερήσουν και οι άλλοι ποδοσφαιριστές της ομάδας) κατάφερε να πάρει μια δύσκολη νίκη από τον Ηρακλή μέσα στο Καυταντζόγλειο. Η νίκη θεωρείται δίκαιη, αν και το σκορ είναι λίγο ψηλότερο από την αγωνιστικότητα των δυο ομάδων. Η διαφορά τους δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, απλά ο Ηρακλής είχε περισσότερες ατυχίες από τον Παναθηναϊκό. Το παιχνίδι γενικά ήταν αρκετά θεαματικό και πλούσιο σε φάσεις και γκολ.

Με τη δύναµη του µυαλού

ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΟΥΜΤΖΗΣ 
ο τυφλός µαθητής αριστεύει στο σχολείο και διαπρέπει στους διαγωνισµούς Μαθηµατικών

Στην ηλικία των δέκα µηνών διαπιστώθηκε ότι ο 15χρονος σήµερα Αργύρης Κουµτζής είχε «ατροφικό οπτικό νεύρο». Αυτό σηµαίνει ότι έχει όραση κάτω από το ένα εικοστό πέµπτο. Το ότι είναι πρακτικά τυφλός ουδόλως εµποδίζει το πάθος του για µάθηση. Αυτό το πάθος άλλωστε, οδήγησε στη βράβευσή του πριν από λίγες µέρες από την Ελληνική Μαθηµατική Εταιρεία για τις επιδόσεις του.

Ελληνική μονομαχία με νικητή τον Χαριστέα!

Οι Ελληνες ποδοσφαιριστές ήταν οι πρωταγωνιστές στο παιχνίδι Σάλκε-Αϊντραχτ (2-1), στο Γκενζελκίρχεν, με τον Αγγελο Χαριστέα να σκοράρει και να γελάει τελευταίος κι αφού νωρίτερα, είχε ισοφαρίσει ο Τζαβέλλας!
Η Σάλκε λοιπόν, προηγήθηκε  στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με πέναλτι που εκτέλεσε ο Χουράδο. Η Αϊντραχτ, ισοφάρισε στο 70' με τον Γιώργο Τζαβέλλα  αυτό ήταν το πρώτο γκολ της

Η χρεοκοπία της µπάλας

ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΤΣΙΜΑ 
Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το παιχνίδι και οι φίλαθλοι είναι οι κοµπάρσοι, ενώ οι παράγοντες, οι προεδράρες, οι µεσάζοντες και οι διαιτητές είναι οι πρωταγωνιστές.
Λέγανε κάποτε πως κάθε λαός καθρεφτίζει κάτι από τον εθνικό του χαρακτήρα στον τρόπο που παίζει ποδόσφαιρο: οι Βραζιλιάνοι παίζουν σαν να χορεύουν, οι Γάλλοι σαν να ανοίγουν σαµπάνια, οι Αγγλοι σαν να κάνει έφοδο το πεζικό στα χαρακώµατα, µε ηρωισµό και αυταπάρνηση αλλά χωρίς σκέψη, οι Ιταλοί µε πολύ µυαλό και τακτική, µα ελάχιστη φυσική δύναµη ή ταλέντο, οι Αργεντίνοι µε σολίστες, οι Γερµανοί χωρίς σολίστες, αλλά µε µέθοδο, πείσµα και οµαδικότητα. Και ούτω καθ’ εξής.

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Επερώτηση Της Λιάνας Κανέλλη στις συνεδριάσεις Κοινοβουλευτικών Επιτροπών

΄΄Μόνο το Υπ. Εξ. έχει ΄΄Μυστικά κονδύλια΄΄γιατί ???....  επερώτηση που έκανε η Λιάνα Κανέλλη στη βουλή ...  και σα να μη φτάνει αυτό.....
Εν'όψη κρίσης.....διπλασιαστήκανε για το 2010-11 τα χρήματα για το φάκελο που λέγεται ΄΄Μυστικά κονδύλια΄΄.......
Υποψίες ταύτησης με Μ.Κ.Ο (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις)........
Μάλιστα σε πρόβλημα που είχε με το περιοδικό της( NEMECIS ) απευθυνόμενη σε ΄΄άνθρωπο΄΄ της πρότεινε σα λύση.......

Κόβουν φοροαπαλλαγές

thumb

Η αδυναμία του κράτους να εισπράξει τους φόρους και να περιορίσει τη φοροδιαφυγή βάζει πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων τον περιο­ρισμό των φοροαπαλλαγών με στόχο την εξοικονόμηση σημαντικών ποσών, που υποτίθεται ότι θα οδηγήσουν στη μείωση του ελλείμματος.
Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν τώρα 980 φοροαπαλλαγές που το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι κοστίζουν στο κράτος περίπου 5 δισ. ευρώ. Οι περικοπές θα γίνουν βάσει του μνημονίου Νο 4, το οποίο προβλέπει να κατατεθεί νομοσχέδιο με το οποίο θα ορίζεται ποιες θα κοπούν και ποιες θα παραμείνουν.

Το ΠΑΜΕ… πήγε Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αιφνίδια κατάληψη κατά την άφιξη Μαγκριώτη

Στην κατάληψη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –πρώην Περιφέρεια- προχώρησαν μέλη του ΠΑΜΕ, προκειμένου να αποτρέψουν την σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη.
Η κίνησή τους αυτή, αιφνιδίασε την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, καθώς δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο, αλλά δεν ακύρωσε την σύσκεψη η οποία μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ 2 - 1

Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο ο Πανσερραϊκός κέρδισε την "αδιάφορη" Ξάνθη με 2-1, θέλοντας να κρατήσει τις ελπίδες για παραμονή. Ως γνωστό η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ο Πανσερραϊκός κέρδισε 2-1 την Ξάνθη στις Σέρρες και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη μετά από τρεις μήνες! Στις 28 Νοεμβρίου τα «λιοντάρια» επικράτησαν 1-0 του Άρη και έκτοτε είχε 10 ήττες και 2 ισοπαλίες. Τα γκολ των γηπεδούχων, που επί της ουσίας έθεσαν οριστικά εκτός πλέι οφ τους Θρακιώτες, πέτυχαν οι Παπάζογλου (39') και Νταλέ (54'). Για τους φιλοξενούμενους μείωσε με πέναλτι στο 87' ο Μαρσελίνιο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 2 - 1

Το γκολ του κεντρικού αμυντικού Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι στο 89’ χάρισε στον Αστέρα Τρίπολης τη νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου με 2-1 και τον κράτησε ζωντανό στην υπόθεση παραμονή. Οι Αρκάδες είχαν προηγηθεί με τον Μπαστία στο 16 και οι Βολιώτες ισοφάρισαν προσωρινά με τον Σολάκη (23’). 

Εντοπίστηκε σημαντικό κενό ασφαλείας στα blogs!


http://www.newsit.gr/files/Image/Tech/resized/blogger_logo_627_355.jpg
Ένας hacker εντόπισε ένα σημαντικό κενό ασφαλείας στην υπηρεσία blogger που επιτρέπει να πάρει τον έλεγχο σε οποιουδήποτε blog.
To Blogger, είναι η δημοφιλής υπηρεσία της Google που επιτρέπει στον κάθε χρήστη να δημιουργήσει εύκολα και γρήγορα το blog του.
Απ’ οτι φαίνεται τα συστήματα ασφαλείας της Google είναι πολύ εύκολα να παραβιαστούν κάνοντας έτσι τα blog ευάλωτα σε επιθέσεις επιτήδειων.

Υποδεέστερες του Τσερνόμπιλ οι συνέπειες από την έκρηξη στο Φουκουσίμα 1

Η σημερινή έκρηξη σε πυρηνικό αντιδραστήρα της Ιαπωνίας είναι χημικής αιτιολογίας και όχι πυρηνικής και συνεπώς δεν συγκρίνεται με αυτή που είχε σημειωθεί στο Τσερνόμπιλ, εξήγησαν σήμερα γάλλοι ειδικοί επιστήμονες.
"Με δεδομένες τις διαθέσιμες πληροφορίες δεν έχει σημειωθεί μία πυρηνική έκρηξη όπως στο Τσερνόμπιλ, αλλά μία έκρηξη χημικής αιτιολογίας, που συνδέεται με την παρουσία υδρογόνου", δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Γαλλικής Υπηρεσίας Πυρηνικής Ασφάλειας Ολιβιέ Γκουπτά.

Περηφάνια και προκατάληψη


 


Ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης είναι υποθετικά ο ρυθμιστικός παράγοντας σε μια υποθετική αναμέτρηση των κομμάτων. Διαθέτει, σύμφωνα με φρέσκια δημοσκόπηση, ένα δυνητικό 9% που μπορεί να επικολληθεί στο 20% της Νέας Δημοκρατίας και να ευνοηθούν αμφότεροι. Όλα αυτά ισχύουν πρωτίστως στα σενάρια πολιτικής φαντασίας που δημιουργεί ο κάθε συμβουλάτορας, ο κάθε δημοσκόπος, ο κάθε γραφιάς.

Λάτσης και Νιάρχος οι πλουσιότεροι Ελληνες

Λάτσης και Νιάρχος οι πλουσιότεροι Ελληνες 
Ο Σπύρος Λάτσης με περιουσία 4,8 δισ. δολαρίων και ο Φίλιππος Νιάρχος με 2,5 δισ. είναι οι μοναδικοί Ελληνες στη φετινή λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, την οποία συντάσσει το περιοδικό Forbes.
Πρώτος στη λίστα είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Μεξικάνος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ με περιουσία 74 δισ. δολαρίων, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο δημιουργός της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, με 56 δισ. δολάρια. Ο Γουόρεν Μπάφετ συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με περιουσία 50 δισ. δολαρίων.

Κρήτη: Παππούς ετών 35!

Ο 35χρονος Δημήτρης Κίτσας έχει μια εγγονή που είναι ήδη δύο ετών! Ο κ. Κίτσας ο οποίος κατάγεται από τη Λάρισα αλλά μένει στην Κρήτη τα τελευταία 17 χρόνια, σύμφωνα με το cretalive απολαμβάνει την πατρότητα, αλλά και το γεγονός ότι έγινε τόσο γρήγορα παππούς!

Το μακρύ ταξίδι της χελώνας

 Με τη βοήθεια οργάνων εντοπισμού GPS και δορυφόρων, αμερικανοί επιστήμονες, κατάφεραν για πρώτη φορά να ακολουθήσουν λεπτό προς λεπτό στο υπερατλαντικό ταξίδι τους 17 μικρές χελώνες «Kαρέτα - Kαρέτα».
Πάνω στα 17 μωρά - χελώνες, ηλικίας μόλις τεσσάρων μηνών, τοποθετήθηκαν ειδικές αδιάβροχες συσκευές εντοπισμού και τα συμπαθή αμφίβια ερπετά αφέθηκαν ελεύθερα από μια παραλία της Φλόριντα να κολυμπήσουν σε άγνωστη κατεύθυνση.

Το δόγμα Μέρκελ


 


Η ρήση της Ανγκελα Μέρκελ ότι «όλα είναι δούναι και λαβείν» περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.
Οι Ευρωπαίοι για ακόμα μία φορά απέξειξαν ότι κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν. Συμφώνησαν να επιμηκύνουν τον χρόνο αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ, να μειώσουν το επιτόκιο του

Καμπανάκι για την οικονομία της Κύπρου

Ο εκτροχιασμός των δημοσιονομικών και το άλμα της ανεργίας προκαλούν ανησυχία στη Μεγαλόνησο
Επιδεινούμενη βαίνει η οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, καθώς η μαύρη τρύπα των δημοσιονομικών μεγεθών να μεγαλώνει διαρκώς και η ανεργία σκαρφαλώνει σε πρωτοφανή για τη χώρα επίπεδα. Βέβαια, η Κύπρος δεν βρίσκεται στο χείλος του δημοσιονομικού γκρεμού, ωστόσο οφείλει να δείξει μεγάλη προσοχή και καλά ανακλαστικά για να μη βρεθεί στο μεσοπρόθεσμο μέλλον στην εξαιρετικά δυσχερή θέση που είναι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα.

Ιστορικές ευθύνες

Η Ευρώπη ως συνήθως, αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης στο εσωτερικό της, κατέληξε σε συμφωνία για τον πάγιο μηχανισμό αντιμετώπισης των κρίσεων, προσφέροντας διευκολύνσεις πέραν πάσης προσδοκίας στα χειμαζόμενα μέλη της ευρωζώνης και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία και ηθικό πλεονέκτημα έναντι των αγορών στην πιεζόμενη Πορτογαλία.

Λιβύη: Υποχωρούν οι αντικαθεστωτικοί στην Ρας Λανούφ

Η πρώτη γραμμή των εξεγερμένων υποχώρησε κατά 20 χιλιόμετρα στα περίχωρα της Ρας Λανούφ στη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο, όπως δήλωσε στο Reuters ένας αξιωματούχος των αντικαθεστωτικών. Στο μεταξύ, ο Σάιφ αλ Ισλάμ, γιος του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε απογοητευμένος από τη στάση της Ιταλίας και την απείλησε με αντίποινα αν «προδώσει» το καθεστώς του οποίου είναι βασικός εμπορικός εταίρος.

Παγκόσμια ανησυχία μετά την έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο

Δείτε το βίντεο της έκρηξης! 

'Αλλα 400 πτώματα βρήκαν στρατιώτες σε παραλία!

Τσίπρας προς Παπανδρέου: "Μην δώσετε στην Μέρκελ αυτά που ζητάει"

"Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι η επιμήκυνση των 110 δισ. δίνεται ως αντάλλαγμα με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και με νέα Μνημόνια και νέα βάρη στον ελληνικό λαό", δηλώνει, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας."Ο 'Ελληνας πρωθυπουργός και η κυβέρνηση πρέπει στη Σύνοδο Κορυφής στις 25 του μήνα, να μην απωλέσει το τελευταίο διαπραγματευτικό χαρτί.

Αντιπαράθεση ΣΥΝ - ΚΚΕ


Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Κουμουνδούρου και Περισσού προκάλεσε η πρόταση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου του Δημόσιου χρέους. Μάλιστα, η αντιπαράθεση έλαβε τη μορφή πολέμου ανακοινώσεων με δηκτικές διατυπώσεις.
«Οι λαϊκές δυνάμεις για κανένα λόγο δεν πρέπει να δεχτούν θυσίες ή βάρβαρα μέτρα,
για κανένα μέρος του χρέους «νόμιμο» ή «παράνομο», επεσήμανε το ΚΚΕ σχετικά με την σύσταση

"Τι σκέφτεται κάθε άνδρας εκτός από το σεξ;"

Με αυτό τον τίτλο το βιβλίο αυτό έγινε μπεστ σέλερ ξεπερνώντας ακόμη και σε πωλήσεις τον Χάρι Πότερ και τον Κώδικα Ντα βίντσι. Και τι λέει μέσα;
Απολύτως τίποτα! Τι εννοούμε;
Ξεπερνώντας τις πωλήσεις του Χάρυ Πότερ και του Κώδικα Νταβίνσι το βιβλίο με τίτλο «Τι σκέφτεται κάθε άνδρας πέρα από το σεξ» έχει φθάσει στο νούμερο 744 των μπέστ σέλερ του Αμαζον.

Τα μωρά θυμούνται τις μελωδίες που άκουγαν στην κοιλιά της μαμάς τους

Nέα γαλλική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι τα έμβρυα αποτυπώνουν στους νευρώνες του αναπτυσσόμενου εγκεφάλου τους τις μελωδίες που ακούνε όσο βρίσκονται στη κοιλιά της μαμάς τους και τις θυμούνται μετά τη γέννησή τους.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την ψυχοβιολόγο Καρολίν Γκρανιέ-Ντεφέρ του Εργαστηρίου Ψυχολογίας και Γνωσιακής Νευροψυχολογίας του πανεπιστημίου «Ρενέ Ντεκάρτ» του Παρισιού, ζήτησαν από 50 εγκύους να ακούνε μια συγκεκριμένη μελωδία πιάνου δύο φορές τη μέρα. Όταν τα μωρά γεννήθηκαν και ήταν πια ενός μηνός, οι ερευνητές έπαιξαν στο πιάνο στα μωρά, την ώρα που κοιμόντουσαν, τόσο την ίδια μελωδία που άκουγαν προτού γεννηθούν όσο και μια άλλη.

2050: Στις πόλεις το 70% των κατοίκων της Γης

Οι μεγαλουπόλεις μοιάζουν ήδη ασφυκτικά γεμάτες αλλά θα γεμίσουν ακόμη περισσότερο, αφού σύμφωνα με νέες προβλέψεις ειδικών μέχρι το 2050 το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα κατοικεί σε αστικές περιοχές. Αυτό θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στις υποδομές και στο περιβάλλον, ενώ δείχνει να αποτελεί πρόκληση για τους πολεοδόμους, τους κατασκευαστές και τους δημάρχους που συγκεντρώθηκαν στις Κάννες για τη μεγάλη ετήσια κτηματομεσιτική διεθνή έκθεση MIPIM.

Σφάζονται στη «γαλάζια» πολυκατοικία

Ρεπορτάζ: ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ
Στα χαρακώματα βρίσκονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ, για την... καρδιά και τη συμπάθεια των... συντηρητικών ψηφοφόρων, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα δημοσιεύματα του Βήματος για «ανοικτό πόλεμο» και διαψεύδοντας τα διάφορα σενάρια περί παρασκηνιακών κινήσεων για σύμπραξη των δυο κομμάτων.

Γιατί ανεβαίνει ο ΛΑΟΣ

Του Αλεξη Παπαχελα
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ένα κόμμα που κερδίζει σε δημοτικότητα και απήχηση είναι ο ΛΑΟΣ. Μπορεί να απωθεί πολλούς η ιδέα αισθητικά, ιδεολογικά, αξιακά ή δεν ξέρω πώς αλλιώς, αλλά είναι σαφές ότι υπάρχει ένα «φαινόμενο ΛΑΟΣ». Εχει λοιπόν ενδιαφέρον να δει κανείς τι κάνει σωστά ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Κατ’ αρχάς ψήφισε το Μνημόνιο αγνοώντας τον μεγάλο κίνδυνο να χάσει ένα σημαντικό κομμάτι από την πελατεία του, μεγάλο τμήμα της οποίας έχει βιώσει στο πετσί της τις συνέπειες της δημοσιονομικής προσαρμογής. Δεν λογάριασε το ρίσκο της απώλειας ψήφων, αλλά πόνταρε στο ότι θα κερδίσει περισσότερες από μια υπεύθυνη στάση.

Από το νέο εκλογικό σώμα, στο νέο πολιτικό σύστημα

Η παρατεταμένη κρίση της οικονομίας επενεργεί βαθύτατα στο κοινωνικό σώμα, επηρεάζει τις ιδέες, τις αντιλήψεις και τις διαθέσεις των πολιτών, διευρύνει την αμφισβήτηση, μεταβάλλει σε κάθε περίπτωση το πολιτικό περιβάλλον, δοκιμάζει και εντέλει προκαλεί τις ηγεσίες των κομμάτων.
Το εκλογικό σώμα έχει χάσει την πίστη του και εμφανώς πια δείχνει ότι κινείται δυναμικά, ξεπερνώντας τις παραδοσιακές «γραμμές». Και κατά τα φαινόμενα είναι έτοιμο να σπάσει ιστορικούς και άλλους δεσμούς με κόμματα και δυνάμεις.

ΟΜΠΑΜΑ:Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΣΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους «σφίγγουν τη θηλειά» γύρω από τον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, υποστήριξε απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων παραμένει μια ανοιχτή επιλογή προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην Τρίπολη.
 Ο Ομπάμα, που κατηγορείται από ορισμένους ότι αντέδρασε με μεγάλη καθυστέρηση στην εξέγερση της Λιβύης, είπε ότι οι διεθνείς κυρώσεις, όπως το εμπάργκο στην πώληση όπλων και άλλα μέτρα, έχουν συνέπειες και ότι όλες οι άλλες επιλογές που έχει η διεθνής κοινότητα στη διάθεσή της παραμένουν στο τραπέζι.

ΒΗΜΑτοδότης

Διπλωματία (και) μέσω Λιβύης για τον κ. Γ. Παπανδρέου χθες στην έκτακτη σύνοδο Κορυφής. Ο Πρωθυπουργός έλαβε τις θερμές ευχαριστίες του ολλανδού ομόλογού του επειδή τρεις Ολλανδοί πολίτες μεταφέρθηκαν από την Λιβύη στην Αθήνα και από εκεί στην Ολλανδία. Όπως είναι αναμενόμενο, οι τρεις Ολλανδοί πολίτες δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουν απεργία πείνας στην Αθήνα προκειμένου να… αποφύγουν την μετακίνηση στο Άμστερνταμ.

Η πορεία του τσουνάμι

Καρέ - καρέ ο σεισμός των 8,9 ρίχτερ

Σύνοδος Κορυφής: Επιμήκυνση 7,5 χρόνων και 1% μείωση επιτοκίου

Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα, στις Βρυξέλλες, αποφάσισε την μείωση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας κατά μία μονάδα και την επιμήκυνση των χρονικών ορίων απόσβεσης των δανείων στα 7,5 χρόνια. «Οι σημερινές αποφάσεις είναι ξεκάθαρη απόδειξη ότι αναγνωρίζεται η προσπάθεια που καταβάλλει ο ελληνικός λαός» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου την όποια έδωσε μετά τη λήξη της Συνόδου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Φονικός σεισμός στην Ιαπωνία

Eκκένωση σπιτιών σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό αντιδραστήρα στην πόλη Φουκουσίμα ανακοίνωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός. Ανεβαίνει ο απολογισμός των νεκρών. Ανώδυνα έφτασε το τσουνάμι στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.
O Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Κιόντο, ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι που ζουν δέκα χιλιόμετρα εντός της ζώνης του πυρηνικού εργοστασίου στην πόλη Φουκουσίμα, πρέπει να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Πήραμε επιμήκυνση και μείωση επιτοκίου με δεσμεύσεις


 


Οι ηγέτες των 27 υιοθέτησαν το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας και άνοιξε η διαπραγμάτευση για αλλαγές στο Ταμείο Διάσωσης

Σημαντική οικονομική ανάσα έδωσαν στην Ελλάδα οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης. Η χώρας μας κέρδισε την μείωση επιτοκίων κατά μια μονάδα. Επίσης αυξήθηκε το χρονικό όριο για την απόσβεση τους στα 7,5 χρόνια.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων 11.3. 11

"Πράσινο φως" Ευρωπαίων ηγετών στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας

Οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης συμφώνησαν στη σύναψη του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας που είχε προτείνει ο γερμανο-γαλλικός άξονας και προβλέπει ευρείες μεταρρυθμίσεις στις 17 χώρες που μοιράζονται το ευρώ, μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου της Ε.Ε.

Γίνεται έτσι το πρώτο βήμα για μια "συνολική λύση" που θα πρέπει να καταλήξει η Ε.Ε. στις 24/25 Μαρτίου. Στόχος η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω της ενισχυμένης

Ένας νέος Διαφωτισμός, η θεωρία του Πολυσύμπαντος

 
Δεν υπάρχει μόνο ένα σύμπαν, αλλά πάρα πολλά και μάλιστα το ένα σύμπαν «γεννάει» το άλλο, μέσα σε μια αέναη διαδικασία παραγωγής συμπάντων, η οποία καταργεί την έννοια της αρχής και του τέλους του χρόνου. Επίσης, δεν αντιλαμβανόμαστε ότι πιθανότατα ζούμε σε δέκα διαστάσεις, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να δημιουργούμε σύμπαντα στο εργαστήριο! Αυτά υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ο Φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος, εκπρόσωπος της χώρας μας στο CERN, διευθυντής

«Χειρόφρενο» στις συγκοινωνίες την ερχόμενη Πέμπτη

Νέα 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας.
Την απόφαση έλαβαν οι συνδικαλιστές των αστικών συγκοινωνιών, κατά την σημερινή συνεδρίαση του συντονιστικού τους οργάνου.
Σύμφωνα με όσα αποφάσισαν, στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης 17 Μαρτίου θα συμμετάσχει το Μετρό, ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ), τα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) και το τραμ.