Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

Στην υπεράσπιση του εαυτού μου


Πώς γίνεται εγώ που οραματίστηκα την Ελλάδα σαν «πολιτισμική Ελβετία» να γράφω τίτλους που μπορεί ν’ακουστούν σαν περιαυτολογία;΄Ελα ντε. Εγώ που εμπλέκομαι στο θέμα και στο ανάθεμα, ξέρω τι συνέβη και πως να το εξηγήσω έτσι ούτως ώστε να φανεί οτι πρόκειται για τη τρέχουσα πραγματικότητα,την αντικειμενικότητα και το ανάποδο της εαυτολογίας.
Εν τούτοις γράφω το παρόν κείμενο.Γράφω κι ένα άλλο που θα το στείλω μεταφρασμένο στις Βρυξέλλες για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου διότι προσφάτως η Ευρώπη φόρτωσε το λεγόμενο ελληνικό λαό με χαρακτηρισμούς όπως: άσωτος , απατεών κλπ, κλπ.

Γλιτώνουν το Μνημόνιο οι παλαιοί αυτοαπασχολούμενοι

 της Μαίρης Λαμπαδίτη στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Γλιτώνουν το Μνημόνιο οι αυτοαπασχολούμενοι (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, αρχιτέκτονες) που έχουν ασφαλιστεί πριν από το 1983, καθώς, σύμφωνα με σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο που εκδόθηκε τη Δευτέρα, μπορούν να πάρουν σύνταξη στα 58, με 35 χρόνια ασφάλισης. Πιο συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο αναφέρεται:
ι) Συμπλήρωση 35 ετών ασφάλισης και του ορίου ηλικίας μέχρι 31/12/2010

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων 14.3. 11

ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΗ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ...

 
Από την : Ελεύθερη Ζώνη 
Αν δε πρόκειται για αρρωστημένη διαστροφή, τότε πρόκειται για την απόλυτη επικράτηση της προπαγάνδας. Τρεις μέρες τώρα έχουν επιστρέψει στο προσκήνιο οι σεισμολόγοι, οι ηφαιστειολόγοι, οι πυρηνικοί φυσικοί και αναλύουν τα πάντα γύρω από τον  καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία – μια εξαιρετικά σεισμογενή χώρα – τα τσουνάμια, τις πλάκες που συναντιούνται, εξηγούν με κάθε λεπτομέρεια πώς λειτουργεί ένας πυρηνικός σταθμός, πώς είναι φτιαγμένος ένας αντιδραστήρας, αν και πόσο και ποιες περιοχές του πλανήτη κινδυνεύουν από την έκλυση της ραδιενέργειας, αν θα φτάσει ως την Ελλάδα ο σεισμός, το τσουνάμι, το πυρηνικό νέφος.

Εναερίτες - Γεράματα επάνω στους στύλους

Η διακοπή των προσλήψεων «φορτώνει» το επάγγελμα σε εργάτες προχωρημένης ηλικίας.
Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχει και αυτή τους δικούς της ήρωες. Δεν ανήκουν στο στερεότυπο που κυριαρχεί _ σωστά ή λανθασμένα _ για τους δημοσίους υπαλλήλους. Πρόκειται για τους τεχνικούς της, εναερίτες αλλά και άλλες ειδικότητες, που ανεβαίνουν σε στύλους ή κατεβαίνουν σε υπόγεια προκειμένου να επιδιορθώσουν οποιαδήποτε βλάβη προκύψει στο δίκτυό της.
Τα ατυχήματα συχνά και κάποιες φορές μοιραία. Υπήρξαν χρονιές όπως το 2008 που οι θάνατοι τεχνικών της ΔΕΗ προσέγγισαν διψήφιο αριθμό, ενώ τα μη θανατηφόρα ατυχήματα υπολογίζονται σε 300 ανά έτος.

Μανόλης Ρασούλης - Αχ Ελλάδα σ'αγαπώ (198?)

ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΟΓΙΑ

Όταν η Ελλάδα «κούρευε» το γερμανικό χρέος…

Το 1990, ανάμεσα στις εικόνες των πολύχρωμων πανηγυρισμών νεαρών γερμανών επί των ερειπίων του τείχους, για την επανένωση της χώρας τους, ήρθε και μια μικρή είδηση που πέρασε, τότε, απαρατήρητη: Η Γερμανία θα προχωρούσε σε μια ειδική έκδοση ομολόγων, με τα οποία θα εξοφλούσε ένα μέρος του προπολεμικού γερμανικού χρέους.
Ελάχιστοι πρόσεξαν την είδηση κι ακόμη λιγότεροι αναρωτήθηκαν γιατί η Γερμανία θα εξοφλούσε προπολεμικά χρέη της, με 50 χρόνια καθυστέρηση. Αλλά το ερώτημα αποκτά τώρα, ενόψει των συζητήσεων για την αντιμετώπιση του ευρωπαϊκού χρέους, μεγάλο ενδιαφέρον.

Σε κίνδυνο και τρίτος πυρηνικός αντιδραστήρας 5.200 νεκροί, 46.000 αγνοούμενοι

 Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τις εξελίξεις στην Ιαπωνία, όπου στις 13:47 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) ανακοινώθηκε πως εκτέθηκαν πλήρως στον αέρα οι ράβδοι του πυρηνικού καυσίμου στον Αντιδραστήρα 2 του εργοστασίου Φουκουσίμα.
Σύμφωνα με τους Ιάπωνες ειδικούς, το επίπεδο του ψυκτικού υγρού μειώνεται γύρω από τον πυρήνα του αντιδραστήρα και δεν αποκλείεται η τήξη των ράβδων.

Η αδικαιολόγητη κόπωση

Tου Πασχου Mανδραβελη
Από μία άποψη είναι κατανοητή η μεταρρυθμιστική κόπωση της κυβέρνησης. Το έργο είναι βαρύ, οι αντιστάσεις μεγάλες και η κοινωνική πίεση υπέρ των μεταρρυθμίσεων πνίγεται από τις κραυγές εκείνων που σιτίζονται από το τέλμα στο οποίο είναι επί χρόνια είναι κολλημένη η χώρα. Από μιαν άλλη άποψη, όμως, αυτή η κόπωση είναι αδικαιολόγητη. Οχι γιατί η προσπάθεια είναι εθνική. Ούτε επειδή απαιτούν τις μεταρρυθμίσεις οι «κακοί» Ευρωπαίοι και οι «χειρότερες» αγορές, με τίμημα τη χρεοκοπία.

Μορατόριουμ τριών μηνών για τα πυρηνικά εργοστάσια της Γερμανίας


Την αναστολή, για τρεις μήνες, της απόφασης για την παράταση της διάρκειας ζωής των πυρηνικών αντιδραστήρων της Γερμανίας ανακοίνωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ανέφερε ότι οι επιπτώσεις του σεισμού των 9 ρίχτερ στα πυρηνικά εργοστάσια της Ιαπωνίας άλλαξε την κατάσταση και στη Γερμανία.  "Δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε σαν να μην συνέβη τίποτα", τόνισε. "Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: δεν υπάρχει ταμπού όσον αφορά την εξέταση των συνθηκών ασφαλείας", πρόσθεσε.

Γ. Κουτρουμάνης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών από το καλοκαίρι

Η μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% από το καλοκαίρι του 2011 θα περιλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο για το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας που θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο τις επόμενες ημέρες τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνης, από το βήμα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ.
Σύμφωνα με τον Γ. Κουτρουμάνη, "αν όλοι πλήρωναν τις εισφορές τους, θα υπήρχε η δυνατότητα μείωσης τους έως και 30% , χωρίς καμία απώλεια εσόδων. Με τις παρεμβάσεις τις κυβέρνησης , σταδιακά από το καλοκαίρι η μείωση θα επιτευχθεί σε πρώτη φάση κατά 10%". 
enet

Μέρκελ και Σαρκοζί έβαλαν βέτο στις πρόωρες εκλογές!

του Σπύρου Νάννου (Voria.gr)
 Η αλλαγή ρότας του Γιώργου Παπανδρέου για εκλογική αναμέτρηση οφείλεται στους… δανειστές μας!
Στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο της Κυριακής, που μάλιστα μεταδόθηκε ζωντανά, μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να έβαλε φρένο στις πρόωρες εκλογές, ωστόσο και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της voria.gr, η απόφαση είχε παρθεί από την Παρασκευή. Και αυτό επειδή ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα της Άνγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί, που σαφώς και δεν θέλουν την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη για ευνόητους λόγους...

Συλλήψεις για διακίνηση λαθρομεταναστών στα Ιωάννινα

Ένας 55χρονος οδηγός νταλίκας συνελήφθη από λιμενικούς στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, γιατί βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στη δεξιά χωρίς καύσιμα δεξαμενή πετρελαίου του αυτοκινήτου του, τέσσερις αλλοδαποί λαθρομετανάστες. Ο οδηγός σχεδίαζε να τους μεταφέρει με αυτό τον τρόπο με οχηματαγωγό πλοίο σε λιμάνι της Ιταλίας. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ηγουμενίτσας.

Το τοπίο των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κρήτη μετά τις συγχωνεύσεις

Του Γιώργου Τρούλη*
 Κυριακή βράδυ αποφάσισε το υπουργείο παιδείας να ανακοινώσει τα σχολεία που υποβιβάζονται, συγχωνεύονται και καταργούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι 1523 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μειώνονται σε 672. Όπως αναφέρεται από το υπουργείο παιδείας συγχωνεύονται 169 Μονοθέσια, Διθέσια και Τριθέσια, 98 σχολικές μονάδες που ήταν ήδη σε αναστολή λειτουργίας και 18 χωρίς μαθητές. Από τις συνενώσεις των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκύπτουν 120 νέα 6/θέσια και 61 νέα 12/θέσια σχολεία.

Συνήγορος του Καταναλωτή: Παράνομες οι «ακούσιες» πιστωτικές κάρτες

 
Κυρώσεις εις βάρος τραπεζών που εκδίδουν σε καταναλωτές πιστωτικές κάρτες χωρίς την αίτησή τους, ζήτησε ο Συνήγορος του Καταναλωτή, ύστερα από καταγγελίες πολιτών.
Η εν λόγω πρακτική συνίσταται στην ταχυδρομική αποστολή πιστωτικής κάρτας στην οικία του καταναλωτή, ο οποίος για να την ακυρώσει είναι υποχρεωμένος να απευθυνθεί με δική του πρωτοβουλία σε κάποιο κατάστημα για να ακυρώσει την κάρτα. Αν απλώς την αγνοήσει ή την καταστρέψει, παραμένει οφειλέτης ετήσιας συνδρομής.

Αιματηρές συγκρούσεις στην Υεμένη

Συγκρούσεις ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές της Υεμένης την Δευτέρα και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν στο βορρά, ενώ δυνάμεις του στρατού αναπτύχθηκαν για να ελεγχθεί η κατάσταση καθώς συνεχίζονται οι μαζικές κινητοποιήσεις διαδηλωτών που απαιτούν την άμεση παραίτηση του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Κύριε Ραγκούση, κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας

Κύριε Ραγκούση,
Παρακολούθησα μία προς μία τις τοποθετήσεις σας μετά την έξοδο των 300 μεταναστών της Υπατίας. Σας άκουσα σε όλους τους τόνους να επαναλαμβάνετε ότι “καμία νομιμοποίηση δεν έγινε, καμία άδεια δεν δόθηκε και καμία ανθρώπινη ψυχή δε χάθηκε», ότι τηρήθηκε ο νόμος κλπ. Μεγάλη επιτυχία.
Αν, όμως, δεν έκανε πίσω η κυβέρνηση, τότε τι είδους μυστικές διαπραγματεύσεις γίνονταν με τους υποστηρικτές και διακινητές των μεταναστών της Υπατίας- και οι οποίες, μάλιστα, ήταν τόσο λεπτές που κατηγορήσατε εξοργισμένος τον συνάδελφο σας κ.Βενιζέλο ότι παρ΄ ολίγον θα τις χάλαγε;

Μέτσοβο: Το διαμάντι της Πίνδου

Το Μέτσοβο, κτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, είναι το
 μεγαλύτερο βλαχοχώρι της Ελλάδας.
Το Μέτσοβο, κτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, είναι το μεγαλύτερο βλαχοχώρι της Ελλάδας.
 Κτισμένο σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, το Μέτσοβο παραμένει ένα ζωντανό γραφικό χωριό.Είναι το μεγαλύτερο βλαχοχώρι της χώρας μας και ένα από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων. Κτίστηκε από κτηνοτρόφους σε μια πολύ προνομιακή θέση, καθώς βρισκόταν πάνω στο κύριο πέρασμα μεταξύ Ηπείρου και Θεσσαλίας. Το 1430 απέκτησε προνόμια από τον Σουλτάνο Μουράτ τον Β΄ προκειμένου οι κάτοικοι να διατηρούν τα περάσματα ανοικτά από τους ληστές και να εξυπηρετούν τα τουρκικά στρατεύματα.

Μέσα στην εβδομάδα το τελικό σχέδιο Νόμου

 Μέσα στην εβδομάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο Νόμου για τη δημιουργία του Φορέα Έρευνας και Αξιοποίησης Υδρογονανθράκων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας το Σάββατο σε συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο της Νέα Κίου στην Αργολίδα.

Συνάντηση Παπανδρέου - ΠαπούλιαQ Μήνυμα ασφάλειας προς τις αγορές

«Μήνυμα ασφάλειας προς τις αγορές» και «σημαντικό σταθμό που δείχνει τη θετική πορεία της χώρας», χαρακτήρισε την απόφαση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Απεικόνιση του τσουνάμι...

H Αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας έδωσε στην δημοσιότητα ένα video το οποίο δείχνει την πορεία που είχε το καταστρεπτικό τσουνάμι, το οποίο προκλήθηκε από τον σεισμό των 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και έπληξε στο πέρασμα του περιοχές από την Ασία έως τις… 
 Δείτε το video εδώ http://www.meteo-news.gr/

Αλλαγές στα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από το φθινόπωρο

Αλλαγές στα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προωθεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.... Στόχος είναι να εκλογικευτούν οι ποινές και αυτό σημαίνει ότι αλλού θα υπάρξουν μειώσεις, αλλού αυξήσεις και κάποια πρόστιμα θα παραμείνουν ως έχουν. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το Φθινόπωρο.

Περιττοί οι κορδακισμοί Αγώνας δρόμου για τα 50 δις ευρώ του «Μνημονίου των 17»

Αν μας αντέξει το σχοινί θα φανεί στο χειροκρότημα: Αυτό είναι μέχρι στιγμής το συμπέρασμα που προκύπτει από όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup, καθιστώντας ουσιαστικά τις αποφάσεις που θα λάβει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 24 και 25 Μαρτίου, τυπική διαδικασία.

Η ταπείνωση των Ελλήνων

Χρήστου Δημήτρης
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η επιμήκυνση του δανείου των 110 δισ. ευρώ με λογικά επιτόκια είναι ένα λασκάρισμα στη σφικτή θηλιά που μας έχουν φορέσει, αφού προηγουμένως και για πολλά χρόνια ο δικομματισμός, με το ισχυρό πελατειακό σύστημα που είχε στήσει για να συντηρείται στην εξουσία, είχε τινάξει την μπάνκα στον αέρα. Βοηθούντων και των Αμερικανών, που φοβούνται πως μια γενίκευση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη είναι ικανή να πηδήσει τον Ατλαντικό, όπως τον πήδησε η χρηματοπιστωτική κρίση του 2007, όταν έσκασε η φούσκα του “καπιταλισμού καζίνο” και έφτασε στην Ευρώπη.

Οτι μπορεί ο καθένας...


                                 Του Ανδρέα Πετρουλάκη, Η Καθημερινή
Το είδαμε στο ΠΕΝΤΑΛΙΑ

Δ. Δρούτσας: «Μας επιβράβευσε η Ε.Ε.»

Η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από τις αποφάσεις της άτυπης συνόδου της Ε.Ε την Παρασκευή δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης της ΝΕΤ, υπογραμμίζοντας πως οι ευνοϊκές για την Ελλάδα αποφάσεις ήταν μια «επιβράβευση» της Ε.Ε η οποία «αναγνώρισε την αξιοπιστία της Ελλάδας».
Επίσης ο Δημήτρης Δρούτσας προσπαθώντας να καθησυχάσει τις όποιες εντυπώσεις τόνισε ότι δεν υπήρξαν ανταλλάγματα και πως η Ελλάδα δεν δεσμεύθηκε σε τίποτα περισσότερο από αυτά που έχουν ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα.

Νέες απεργίες στο ALTER απο τους εργαζομένους..

Οι τεχνικοί του ALTER αποφάσισαν να συνεχίσουν και αυτή την εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους, ενώ σήμερα θα συνεδριάσουν και οι δημοσιογράφοι για να λάβουν τις δικές τους αποφάσεις. Η ΕΤΙΤΑ με ακανοίνωσή της ενημερώνει: "Συνεχίζουμε τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER ξεκινώντας την
- Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011, με 4ωρη στάση εργασίας από ώρα 12.00μ.μ. της Δευτέρας 14 Μαρτίου 2011, μέχρι και ώρα 16.00 της ίδιας μέρας και με

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα


 

Ενα οξύμωρο ήταν κυρίαρχο και πασιφανές χθες το απόγευμα στο υπουργικό συμβούλιο: ο πρωθυπουργός που επέστρεφε «νικητής», μιλούσε σε υπουργούς που ήταν αδύνατον να κρύψουν την αγωνία και τη θλίψη τους, καθώς είχαν κληθεί ξαφνικά να συνεδριάσουν Κυριακή απόγευμα σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο. Οι κάμερες τους παρακολουθούσαν όλους μαζί κι έναν προς έναν, ακόμα και τους πιο στενούς ανθρώπους του Γιώργου Παπανδρέου, να κοιτούν βασικά το κενό, άλλοι σκυθρωποί, άλλοι στοχαστικοί και όλοι τους καταφανώς ανήσυχοι.

Ποια σχολεία συνενώνονται και ποια καταργούνται στην Ήπειρο

 Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις των σχολικών μονάδων σύμφωνα με τον "Καλλικράτη" για την εκπαίδευση.Φέτος, συνενώνονται 1933 σχολεία και προκύπτουν 877 σε σύνολο 16.000 σχολικών μονάδων Πανελληνίως.
Αναλυτικά όλα τα σχολεία της Ηπείρου εδώ

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Ευάγγελος Βενιζέλος «Πώς µπορούµε να βρούµε τα 50 δισ. ευρώ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (Από ΤΑ ΝΕΑ): ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ
«Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας  του ∆ηµοσίου πρέπει να ξεπεράσει µεγάλα εµπόδια. Είναι φιλόδοξος στόχος » λέει στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Εθνικής Αµυνας
Tην άποψη ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ∆ηµοσίου συνιστά έναν εξαιρετικά φιλόδοξο στόχο που πρέπει να υπερβεί µεγάλα εµπόδια διατυπώνει µε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Εθνικής Αµυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας «ανάσα» για τηχώρα τις πρόσφατες αποφάσεις του Συµβουλίου Κορυφής. Παράλληλα όµως ο υπουργός τονίζει ότι ο στόχος µπορεί να επιτευχθείκαι µε έµµεσους τρόπους

ΜΕΙΩΣΗ 4,5% ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΑΕΠ ΤΟ 2010

Μείωση 4,5% κατέγραψε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν το 2010. Διαμορφώθηκε σε 224,5 δισ. ευρώ έναντι 235 δισ. ευρώ το 2009. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή η υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 4,5% σε σταθερές τιμές οφείλεται στην μείωση της ακαθάριστης...
προστιθέμενης αξίας κατά 5,2%, στην μείωση της τελικής καταναλωτικής δαπάνης κατά 4,9% και στην υποχώρηση του ακαθάριστου σχηματισμού κεφαλαίου κατά 12,3%.

Αν είχε µιλιά...

Από το ύφος που έχει, θα µπορούσε να υποθέσει κανείς ότι το µοντέλο της φωτογραφίας κάθε άλλο παρά ευχαριστιέται τη συµµετοχή του στα καλλιστεία σκύλων που διοργανώνουν οι άνθρωποι στο Μπέρµιγχαµ. Μοιάζει τόσο βλοσυρό και οργισµένο που εάν είχε µιλιά, θα στόλιζε µε διάφορα κοσµητικά επίθετα

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Έκρυβε 4 λαθρομετανάστες στο τεπόζιτο!!!

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 55χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης στη δεξιά δεξαμενή πετρελαίου του οχήματός του, τέσσερις (04) αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. 
Από epirusgate

Τα τρία «Φ»

ΤΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΑ ΝΕΑ)
ΚΟΥΙΖ για όσους έχουν πρόσβαση σταενδότερα της κυβέρνησης: Γιατί έγινε Κυριακή απόγευµα το Υπουργικό Συµβούλιο; ∆ιότι τη ∆ευτέρα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα ήταν πάλι εις τας Ευρώπας.Το εύκολο συµπέρασµα είναι ότι ο Πρωθυπουργός δεν ήθελε να συντηρήσει τα σενάρια. Ποια σενάρια; Αυτά που προδικάζουν ανασχηµατισµό και αντικατάσταση του υπουργού Οικονοµικών.

Επτά συλλήψεις για τους Πυρήνες

Εξελίξεις στις έρευνες για την τρομοκρατία. Συνελήφθησαν τη νύχτα 7 άτομα ( 5 ανδρες, 2 γυναίκες) για τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς  ενώ βρέθηκε αποθήκη με όπλα στη Νέα Ιωνια Βόλου. 
Μεταξυ των συλληφθέντων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις  καταζητούμενοι Χρίστος Τσάκαλος, Γιώργος Νικολόπουλος και Νταμιάνο Μπολάνο. Οι 2 συλλήψεις έγινανστην Αθήνα και οι 5 στο Βόλο, όπου βρέθηκε και
σπιτι-αποθήκη με οπλισμό.

Πυρηνικό «θρίλερ» στην Ιαπωνία

Νέα έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί, αυτή τη φορά στον αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα τραυματίζοντας τουλάχιστον 11 ανθρώπους ο ένας εκ των οποίων σοβαρά, ενώ όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Jiji, το σύστημα ψύξης σταμάτησε να λειτουργεί και το επίπεδο του ύδατος μειώνεται στον αντιδραστήρα 2. Χθες έκρηξη είχε σημειωθεί και στον αντιδραστήρα 1 του πυρηνικού εργοστασίου. Επίσης σήμερα εντοπίστηκαν τα πτώματα 2.000 αγνοουμένων στην περιοχή Μιγιάκι στην βορειοανατολική ακτή της Ιαπωνίας ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων, από τον σεισμό των 9 Ρίχτερ και το καταστροφικό τσουνάμι που

Νέα 24ωρη απεργία στα Μέσα Μεταφοράς

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 17 Μαρτίου αποφάσισαν τα Συνδικάτα των εργαζόμενων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλην των λεωφορείων της ΕΘΕΛ.
Έτσι την προσεχή Πέμπτη δεν θα κυκλοφορήσουν για 24 ώρες οι συρμοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού, του Τραμ και του Προαστιακού, ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρόλεϊ. Μέχρι αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ δεν έχουν αποφασίσει να συμμετέχουν στην απεργία.
Την ίδια ημέρα σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Υποχωρούν τα spread

Μετά τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης

 
Με μεγάλη πτώση των spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων και σημαντική άνοδο στο χρηματιστήριο της Αθήνας υποδέχθηκαν οι αγορές τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης.
Το spread υποχωρεί στις 928 μονάδες βάσης από 978 που έκλεισε την Παρασκευή.
Κέρδη 3% με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές καταγράφει το χρηματιστήριο της Αθήνας
.

Αγωνία για το Σάκη Μπουλά. Στο νοσοκομείο μετά από νέο έμφραγμα

Αγωνία για το Σάκη Μπουλά. Στο νοσοκομείο μετά από νέο έμφραγμα
Νέα περιπέτεια για τον αγαπημένο ηθοποιό Σάκη Μπουλά, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΚΑΤ σε κρίσιμη κατάσταση, έπειτα από μια έντονη δυσφορία που αισθάνθηκε. Όπως όλα δείχνουν το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό του καλλιτέχνη σε συνδυασμό με τα πολύωρα γυρίσματα για το «50-50» αλλά και οι παραστάσεις του στην «Άκτή Πειραιώς» τον λύγισαν στέλνοντάς τον στη Νευρολογική Μονάδα του

Αναχωρούν οι μετανάστες του Μεγάρου Υπατίας

Επιστρέφουν στην Κρήτη σήμερα οι 250 τέως απεργοί πείνας
Για την Κρήτη αναχωρούν σήμερα, Δευτέρα, οι 250 μετανάστες του Μεγάρου Υπατίας μετά από 44 ημέρες απεργίας πείνας και έπειτα από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την κυβέρνηση.
Στις 5 το απόγευμα εγκαταλείπουν το κτίριο της οδού Πατησίων και δύο ώρες αργότερα θα ταξιδέψουν για Κρήτη.
Όπως δήλωσε ο Αμπντούλ Χατζί από το φόρουμ μεταναστών Κρήτης, «όλοι πήραν από την αστυνομία τα χαρτιά τους, με τα οποία θα εξασφαλίσουν καθεστώς ανοχής. Δεν υπήρξε κανένα

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ


ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Εξαγορά έως πέντε ετών για γονείς

Επεκτείνεται και στον ιδιωτικό τοµέα η ρύθµιση που αφορά τα πλασµατικά χρόνια λόγω παιδιών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ
Επεκτείνεται (µετά το ∆ηµόσιο) και στα άλλα ασφαλιστικά ταµεία αρµοδιότητας του υπουργείου Εργασίας (ΙΚΑ, ∆ΕΚΟ, τράπεζες, ΜΜΕ κ.ά.) η αναγνώριση µε εξαγορά έως πέντε πλασµατικών ετών για γονείς (για παιδιά ανεξαρτήτως έτους γέννησής τους). Με βάση την ισχύουσα νοµοθεσία τα έτη αναγνωρίζονταν δωρεάν αλλά αφορούσαν παιδιά που γεννήθηκαν µετά το 2000.

Τι νέα από τις Βρυξέλλες;

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΑ ΝΕΑ)
Κάποιος να τους µιλήσει. Στην κυβέρνηση για να µη θριαµβολογεί.
Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής δεν ήταν «επιβράβευση»: Λίγο πριν από τη χρεοκοπία η ευρωζώνη δίνει ακόµη µια ευκαιρία και ταυτόχρονα ανεβάζει τον πήχυ των υποχρεώσεων. Και στη Ν.∆. για να µη φέρει πάλι την καταστροφή. Η απόφαση δεν ήταν «αυτονόητη»: Χρειάστηκε δουλειά και η ίδια ήταν απούσα.

Διεθνής βοήθεια από δεκάδες χώρες στην Ιαπωνία

Συνεργεία διάσωσης από τουλάχιστον δέκα χώρες αναζητούν επιζώντες στις παραλιακές πόλεις της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας, οι οποίες ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό και το τσουνάμι της Παρασκευής.
Περίπου 70 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια στην Ιαπωνία. Στις έρευνες συυνεισφέρουν οι ΗΠΑ, η Κίνα, αλλά και η πόλη Κανταχάρ του Αφγανιστάν.
"Προσφέραμε στους Ιάπωνες όποια βοήθεια χρειάζονται. Η Αμερική θα σταθεί στο πλευρό της Ιαπωνίας στην πορεία ανάκαμψης και ανοικοδόμησης", τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκο Τζέι Κάρνεϊ.

Ο νέος χάρτης των σχολείων

Τον νέο χάρτη των σχολείων παρουσιάζουν αναλυτικά «ΤΑ ΝΕΑ». Από τα περίπου 16.000 σχολεία της χώρας συγχωνεύθηκαν 1.933. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό συγχωνεύσεων της τελευταίας 12ετίας. Πάντως, το υπουργείο Παιδείας επέμεινε ιδιαίτερα στο να μην ξεπεραστεί ο αριθμός των 25 μαθητών σε κάθε τάξη.

Ο νέος σχολικός χάρτης της χώρας-Οι πίνακες

Συγχωνεύσεις 1.933 σχολείων σε σύνολο 19.000 σχολικών μονάδων
Ρεπορταζ στο ΒΗΜΑ ΜΑΡΝΥ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ

 Αριθμό – έκπληξη, σχολείων που συγχωνεύονται ή καταργούνται ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα το υπουργείο Παιδείας, παρουσιάζοντας τον νέο σχολικό χάρτη της χώρας. Κατά 1.056 σχολεία λιγότερα –τα οποία καταργούνται ή συγχωνεύονται - θα βρει η επόμενη σχολική χρονιά την εκπαιδευτική κοινότητα.
Συνολικά συγχωνεύονται 1.933 σχολεία και προκύπτουν 877 νέα, από το σύνολο των 16.000 σχολικών μονάδων που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση συνενώνονται 1.523 σχολεία και προκύπτουν 672 νέα σχολεία. Στην

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα αποτελέσματα της άτυπης συνόδου κορυφής και οι αποκρατικοποιήσεις κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "3 ανάσες 3 θηλιές"
"Η τρόικα ήρθε για να μείνει. Μέχρι το 2023, οπότε και τοποθετείται η εξόφληση της τελευταίας δόσης (1,5 δισ. ευρώ) από το ευρωπαϊκό δάνειο των 80 δισ. ευρώ, θα παραμείνουν στην Ελλάδα οι δανειστές, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν αποκλίσεις στα προγράμματα μείωσης του ελλείμματος".

Πυρηνικό «θρίλερ» στην Ιαπωνία

Νέα έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί, αυτή τη φορά στον αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, ενώ όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Jiji, το σύστημα ψύξης σταμάτησε να λειτουργεί και το επίπεδο του ύδατος μειώνεται στον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα. Χθες έκρηξη είχε σημειωθεί και στον αντιδραστήρα 1 του πυρηνικού εργοστασίου. Επίσης σήμερα εντοπίστηκαν τα πτώματα 2.000 αγνοουμένων στην περιοχή Μιγιάκι στην βορειοανατολική ακτή της Ιαπωνίας ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων, από τον σεισμό των 9 Ρίχτερ και το καταστροφικό τσουνάμι που έπληξε τη χώρα την Παρασκευή, μπορεί να φτάσει και τις 10.000.

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Βόλο

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς σήμερα το πρωί επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα και τον Βόλο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν προσαχθεί πέντε άτομα στη Νέα Ιωνία Βόλου και δύο άτομα στην Αθήνα, στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.
Ειδικότερα έχουν προσαχθεί πέντε άτομα στο Βόλο και δύο στην Αθήνα, ανάμεσα στα οποία και δύο γυναίκες.

Εκτός πραγµατικότητας

ΤΟΥ  ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ  (ΤΑ ΝΕΑ)
Καλό ήταν αυτό που έγινε στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Μας δίνει βαθιές ανάσες για τη συνέχεια, αλλά ας µην κoροϊδευόµαστε. Ούτε το ελληνικό πρόβληµα λύνει, ούτε το τέλος της προσπάθειας που καταβάλλει ο ελληνικός λαός (µε βαριές θυσίες) εδώ και έναν χρόνο σηµατοδοτεί. Όµως, ότι η απόφαση αποτελεί µια µεγάλη επιτυχία για την ελλάδα, αυτό δεν το

«Τώρα έχουμε πολλή δουλειά»


Τέλος στα σενάρια περί ανασχηματισμού ή πρόωρων εκλογών έθεσε ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στην εισήγηση που έκανε στο υπουργικό συμβούλιο.  
«Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι η προσπάθεια που κάνουμε είναι χαμένη. Ακόμα και με τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό. Δεν θα κάνουμε πίσω. Εμείς έχουμε δουλειά», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Υπουλοι εχθροί αλάτι και υψηλή πίεση

«Η υπέρταση είναι μία  σιωπηλή  και επικίνδυνη πάθηση. Προσβάλλει 
ακόμη και μικρά παιδιά και καλό είναι να μετράμε την πίεσή μας τακτικά»,
 συμβουλεύουν οι ειδικοί
Αν και το 33% των ενηλίκων έχει αυξημένη αρτηριακή πίεση, οι Ελληνες εξακολουθούν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλατιού, που φτάνει ακόμα και τα 9 γρ. ημερησίωςΕνας στους τρεις ενηλίκους έχει αυξημένη αρτηριακή πίεση. Η πάθηση έχει πάρει διαστάσεις «επιδημίας», αλλά εξακολουθούμε ως λαός να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες αλατιού, το οποίο αυξάνει την πίεση. Πριν από λίγες δεκαετίες κάθε Ελληνας κατανάλωνε πέντε έως έξι γραμμάρια ημερησίως, ποσότητα που σήμερα έχει φτάσει στα εννέα γραμμάρια. Το 90% του αλατιού που προσλαμβάνουμε είναι «κρυμμένο» στις τροφές, και κυρίως στο ψωμί.

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Πρόβλημα εισβολής και κατοχής
Φωτογραφία
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών επιβεβαιώνει με την τελευταία έκθεσή του για το Κυπριακό ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη αποστολή εναντίον των Ελληνοκυπρίων. Δεν εξηγείται διαφορετικά η άρνησή του να καταγράψει τα αληθινά γεγονότα, δείχνοντας χωρίς αιδώ πως δεν είναι αμερόληπτος όπως επιτάσσει ο ρόλος του. Οπως και ο προηγούμενος γενικός