Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Σβησθέντος του φωτός…

της Βάλιας Μπαζού στο pontiki.gr
 …πας ανήρ Άδωνις... λέει μια παλιά λαϊκή ρήση. Φράση εξαιρετική, βγαλμένη από τη λαϊκή σοφία. Φράση που χρησιμοποιούσαν οι μεγαλύτερες γυναίκες για να καθησυχάσουν τους φόβους και τις αγωνίες των κορασίδων που έβλεπαν τη ζωή τους να καθορίζεται με προξενιά. Για να απαλύνουν τη θλίψη των κοριτσιών που συναντούσαν ένα απόγευμα τον «άντρα της ζωής τους» και έπρεπε σιωπηλά να υποκύψουν, όσο οι συμπέθεροι έδιναν τα χέρια και κανόνιζαν τα προικιά σε μετρητά και γη.

ΚΑΘΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΗΣ Νο 2.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού στο Τορόντο του Καναδά, ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου είχε επαφή με τον πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Καναδά κ. Κώστα Μάντζιο και τον πρόεδρο του Ηπειρώτικου Συλλόγου Τορόντο κ. Παύλο Νιτσοτόλη.

Συμμετέχουμε, αλλά δεν… συμμετέχουμε! Βομβαρδίζουμε, αλλά όχι τον Καντάφι!

Με την «οδύσσεια» να βρίσκεται ήδη στην τέταρτη ημέρα από την έναρξή της, ενημερώνει σήμερα ο πρωθυπουργός τη Βουλή για το είδος της συμμετοχής της Ελλάδας που χθες χρειάσθηκε να διευκρινιστεί αρκετές φορές, τόσο από τον υπουργό Άμυνας όσο και από τον υπουργό των Εξωτερικών και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Αθήνα 20-3-2011

Η απόφαση της ΔΕΠΑ για την διέλευση  αγωγού  φυσικού αερίου και δημιουργία εργοστασίου συμπίεσης στην Πέρδικα Θεσπρωτίας έχει δημιουργήσει αναστάτωση και κοινωνική

Το προφίλ του Καντάφι

Βίντεο από το δελτίο του Alpha

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων

Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους της εκκλησίας και η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να συνεδριάσει στο τέλος του μηνός για να εξετάσει τις εξελίξεις στις οικονομικές υπηρεσίες.
Μετά το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης του διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας Αντ. Ζαμπέλη, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής των Οικονομικών.

Το ρολόι που σταµάτησε

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΑ ΝΕΑ)
Ποιαν Ευρωπαϊκή Ενωση, αλήθεια, συγκεντρώθηκαν να καταγγείλουν προχθές οι εγχώριοι αντιιµπεριαλιστές; Την Ευρώπη του Σαρκοζί και του Κάµερον που βοµβαρδίζει τον Καντάφι, ή την Ευρώπη της Μέρκελ που παρακολουθεί τις εξελίξεις µε την ίδια εγρήγορση που πέρσι, τέτοια εποχή, παρακολουθούσε την άνοδο των ελληνικών spreads;
Ψιλά γράµµατα θα µου πείτε. Για το ΚΚΕ η Ευρώπη είναι µία, συλλήβδην ιµπεριαλιστική, οµοφώνως καπιταλιστική. Κι αν κοιτάς το παρόν ως εργατοπατέρας της Ιστορίας είναι φυσικό να µη σε απασχολούν οι διενέξεις στο ∆.Σ. της Α.Ε. στην οποία συνδικαλίζεσαι.

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στα Χανιά

 φωτο: αρχείο
Συλλαλητήριο κατά των πολεμικών επιθέσεων στη Λιβύη και με αίτημα να φύγουν οι βάσεις των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ από τη Σούδα, πραγματοποίησαν δεκάδες Χανιώτες. Κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά των ΗΠΑ, της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης που ενισχύει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Από τις 6 το απόγευμα άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς μέλη συλλογικοτήτων, όπως της Επιτροπής

ΕΛΑΣ υπό…διάλυση!

Τραγική είναι η κατάσταση στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, λόγω των ελλείψεων ακόμη και σε άκρως απαραίτητα υλικά. Πάνω από το 70% του στόλου των οχημάτων έχει ακινητοποιηθεί. Περισσότερα από διακόσια αυτοκίνητα έχουν βγει εκτός μάχης, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα ούτε καν για την αλλαγή λαδιών! Ακινητοποιημένες λόγω βλαβών, είναι το τελευταίο διάστημα και ορισμένες από τις μηχανές που χρησιμοποιούν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Πετρελαϊκή δημοκρατία ...

Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
Μετά από κάθε φόνο, θα έχετε δει όλοι πιστεύω τους γνωστούς και τους συγγενείς να λένε για το δολοφόνο, πάντα τα ίδια! Πέσαμε από τα σύννεφα, από αυτό το παιδί δεν το περιμέναμε ποτέ, δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα στη γειτονιά! Έτσι λοιπόν, το κάθε καλό παιδί σαν τον Κάνταφι, μπορεί να δέρνει τη γυναίκα του  και να καταπιέζει τα παιδιά του, αλλά άμα δεν δίνει δικαιώματα στη γειτονιά, και άμα η γειτονιά  κάνει δουλειές με πολλά λεφτά μαζί του, είναι το καλλίτερο παιδί! 

Μαθηματικό μοντέλο προβλέπει την εξαφάνιση της θρησκείας: H «γοητεία» του αθεϊσμού

Έρευνα που εξέτασε δημογραφικά δεδομένα από εννέα χώρες -από τις οποίες οι έξι βρίσκονται στην Ευρώπη- καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η θρησκεία είναι είδος υπό εξαφάνιση.
Η πρόβλεψη για το θάνατο της θρησκείας βασίστηκε σε μαθηματικό μοντέλο μη γραμμικής δυναμικής, το οποίο περιγράφει τον ανταγωνισμό ανάμεσα σε δύο κοινωνικές ομάδες, τους πιστούς και τους μη πιστούς.

Πόλεμος δασκάλων - Διαμαντοπούλου

Αντιδράσεις για την επιστολή της υπουργού Παιδείας σχετικά με την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών

Ως «απαράδεκτη» επιστρέφουν οι δάσκαλοι την επιστολή που τους έστειλε η υπουργός Παιδείας, Aννα Διαμαντοπούλου, με την οποία τους ζητά να προτείνουν τρόπους αναπλήρωσης του διδακτικού χρόνου που έχει χαθεί λόγω καταλήψεων ή απεργιών.
«Αντί άλλης απαντήσεως η εισήγηση μου προς το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας», λέει ο πρόεδρος των δασκάλων, Κ. Μαντάς, «θα είναι η επιστροφή της επιστολής ως απαράδεκτης, γιατί αν μη τι άλλο ξεχειλίζει από υποκρισία».

Το αίτιο

 
Πέφτει η δημοτικότητά τους χαμηλά, κάνουν πόλεμο. Ψάχνουν για πόρους, κάνουν έρωτα. Στην πρώτη περίπτωση ο Σαρκοζί στο Ελυζέ, στη δεύτερη, η πρώην υπουργός του, στην Τυνησία. Και απαραιτήτως, οι χειραψίες με τον Καντάφι κάτω από την τέντα, η διάλεξη του Καντάφι μπρος στις ξανθιές στη Ρώμη, οι επίλεκτοι του Καντάφι που τους εκπαίδευαν ως το 2005 οι άνθρωποι του Μπλερ. Αλλά ο Έγελος στη «Φιλοσοφία του Δικαίου», δεν αστειεύεται: «Στις μεταξύ τους σχέσεις τα Κράτη, συμπεριφέρονται ως άτομα. Αυτό είναι ένα παιχνίδι όπου ο ίδιος ο ηθικός οργανισμός - η ανεξαρτησία του Κράτους - εκτίθεται στην τύχη».

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Ακριβή μου ληξίαρχε!

(ή τι κάνεις αν σου περισσεύουν μια δικηγόρος και 500.000 ευρω)
 Περίπου 500.000 ευρώ έχει κοστίσει η επιλογή της προηγούμενης διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης να αναθέσει καθήκοντα ληξίαρχου σε κάτοικο του Πανοράματος  από το 2000 μέχρι σήμερα. Το θέμα ήλθε χθες στο δημοτικό συμβούλιο και η διοίκηση ενημέρωσε ότι από τον επόμενο μήνα η ληξίαρχος παύεται από τα καθήκοντά της, τα οποία θα ανατεθούν σε δημοτικό υπάλληλο. 

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Λιβύη

Βίντεο από το δελτίο του Mega...

Συμπλοκές, τραυματίες και συλλήψεις κατά την επίσκεψη Παπανδρέου στη Σύρο

Τεταμένη είναι η κατάσταση στη Σύρο, όπου συμπλοκές ανάμεσα πολίτες του νησιού και τα ΜΑΤ σημάδεψαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Σύρο. Σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν δύο μαθητές, ένας αστυνομικός και άλλοι δύο πολίτες, ενώ συνελήφθησαν πέντε άτομα.
Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης, όπου περίπου 300 άτομα, ανάμεσα τους μαθητές και φοιτητές και εργαζόμενοι, φώναξαν συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και κατά των συνενώσεων στα σχολεία.

Πεδίο παγκόσμιας αντιπαράθεσης

Η σύγκρουση στη Λιβύη είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν εμφύλιο πόλεμο και μια μάχη για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η υπόθεση της Λιβύης, όσο περνά ο χρόνος, μετατρέπεται σε πεδίο μάχης των μεγάλων δυνάμεων με έπαθλο το πετρέλαιο και τη κυριαρχία.
Ας ρίξουμε μια συνοπτική ματιά σε κάποια «σκόρπια» δεδομένα:
♦ Τα διαπιστωμένα πετρελαικά κοιτάσματα της Λιβύης είναι 50 δισεκατομμύρια βαρέλια

«Όχι» Παπακωνσταντίνου σε οριζόντιες μειώσεις

Τη διαβεβαίωση ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την επόμενη τριετία δεν θα περιλαμβάνει οριζόντιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αύξηση των συντελεστών φόρων και μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων έδωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, αρχές Απριλίου θα συμφωνηθεί το πρόγραμμα με τους εκπροσώπους της τρόικας, έως τις 15 Απριλίου θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο και έως τις 15 Μαίου θα πρέπει να αποτελεί νόμο του κράτους.

Μαγκρέγκορ: Μόνο δανεικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην ΕλλάδαΟ διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου αποκλείει την επιστροφή των Γλυπτών, αλλά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο δανεισμού τους.
Το Βρετανικό Μουσείο δεν πρόκειται να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα αλλά είναι πρόθυμο να της τα δανείσει, λέει ο διευθυντής του Νιλ Μαγκρέγκορ.
Συγκεκριμένα στο ένθετο Spectrum της εφημερίδας The Sydney Morning Herald περιλαμβάνεται δισέλιδο αφιέρωμα και

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος "στηρίζει" την "ΔΩΔΩΝΗ".

 
Η Γενική Συνέλευση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που συγκλίθηκε σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, επιβεβαιώνει προηγούμενες αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου, σχετικά με το καυτό θέμα του επικείμενου κινδύνου πώλησης των μετοχών της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ τις οποίες κατά 67% κατέχει η ΑΤΕ και συζήτησε επί των τελευταίων εξελίξεων, όπως και για τη δεσπόζουσα στο ζήτημα αυτό πρόταση εξαγοράς της ΑΤΕ από άλλη τράπεζα ιδιωτικών συμφερόντων.

Οταν δεν είμαστε όλοι Λίβυοι
Tου Πασχου Μανδραβελη
Επί εβδομάδες ο Μουαμάρ Καντάφι έσφαζε τον λαό του. Στα καρυοφύλλια των εξεγερμένων, ο Λίβυος δικτάτωρ απαντούσε με αεροπορικούς βομβαρδισμούς, επιθέσεις τεθωρακισμένων και μισθοφόρους που σκότωναν αδιάκριτα. Ο αναπληρωτής καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (και χρόνια ταγμένος στην Αριστερά) Νικόλας Σεβαστάκης απορούσε: «Εδώ και εβδομάδες προσδοκούσα κάτι περισσότερο από

Τρίτη νύχτα βομβαρδισμών στην Τρίπολη: Σφοδρές μάχες στη Λιβύη

Στρατιωτικές δυνάμεις πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι βομβαρδίζουν σήμερα τη Μιζουράτα της δυτικής Λιβύης, που τελεί υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για άμαχους νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά.
Στο μεταξύ, σήμερα συνεδριάζουν ξανά οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των κρατών - μελών στο ΝΑΤΟ για να αποφασίσουν τη συμμετοχή της Συμμαχίας στις επιχειρήσεις, ενώ την Πέμπτη συγκαλείται το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έπειτα από σχετικό αίτημα της Λιβύης.

Στήριξη Βενιζέλου σε Πάγκαλο

Πλήρη κάλυψη στο Θόδωρο Πάγκαλο, όσον αφορά στην αντιπαράθεσή του με τον Αλέξη Τσίπρα, προσέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.  Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται τα αισθήματα οργής και αδικίας που μπορεί να αισθάνονται οι πολίτες, μπορεί να αντιληφθεί ακόμη και "αυθεντικές" βίαιες συμπεριφορές μεμονωμένων ατόμων, αλλά όχι "πολιτικά οργανωμένα χάπενινγκ που τροφοδοτούν τα media".
Πρόσθεσε ότι όλες οι πολιτικές δυναμεις πρέπει να τοποθετηθούν υπεύθυνα επί του θέματος. 
enet

Κόνιτσα: Ακριτική ομορφιά

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΤΙΝΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Απέχει 600 χιλιόμετρα από την Αθήνα, αλλά αξίζει τον κόπο. Διαθέτει γραφικά χωριά, τρία ποτάμια, παλιά γεφύρια και όλα αυτά μέσα σε πολύ πράσινο. Οσο για σπορ, ό,τι βάλει ο νους σας: από περιπάτους σε μονοπάτια μέχρι καγιάκ στον Αώο! 
Η Ηπειρος είναι ο κατ' εξοχήν παράδεισος του φυσιολάτρη. Λίγο επειδή ο χειμερινός τουρισμός «άργησε να έρθει», λίγο ο Εμφύλιος που ρήμαξε πολλά χωριά, λίγο οι συγκοινωνίες και οι δύσκολοι

Βρετανία: αύξηση πληθωρισμού στο 4,4% τον Φεβrουάριο

Πληθωρισμός
Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του δείκτη τιμών καταναλωτή στην Βρετανία ανήλθε σε 4,4% τον Φεβρουάριο από 4% τον Ιανουάριο.
Πληθωρισμός Η αύξηση αυτή οφείλεται στις υψηλότερες τιμές των τροφίμων, καυσίμων και ενδυμάτων και είναι η μεγαλύτερη των δύο τελευταίων ετών.Εάν στον δείκτη προστεθούν οι πληρωμές των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων τότε ο πληθωρισμός ανέρχεται σε 5,5% από 5,1% τον Ιανουάριο και είναι ο υψηλότερος των 20 τελευταίων ετών.

ΟΛΑ 11 (21.3.11) Τα καλύτερα του ΘΕΜΟΥ

Αποσπάσματα από την εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη...

ΑΕΙ: Το καλοκαίρι θα χρηματοδοτηθούν οι έρευνες

Ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των ερευνητικών «Θαλής» και «Ηράκλειτος»
«Εξηγήσεις»έδωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση των ερευνητικών προγραμμάτων «Θαλής» και «Ηράκλειτος» από τα οποία και περιμένουν χρηματοδότηση τα πανεπιστήμια.
«Οπως έχει λεχθεί και στη Βουλή, εκτιμάται ότι οι αξιολογήσεις για όλα τα προγράμματα θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο. Υπεύθυνος για την σχετική διαδικασία, είναι ο υφυπουργός Παιδείας κ. Γ. Πανάρετος.

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Αποσπάσματα από τις πρωινές εκπομπές της ημέρας...

ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΝ ΣΤΟ ΛΟΝ∆ΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ∆ΙΑ∆ΙΚΤΥΟ

«Εσχισαν» την Παναγιά στα δυο
Της Μαίρης Αδαµοπούλου
Θύµα  αρχαιοκαπήλων  η Παναγία  Οδηγήτρια, εκλάπη  από τον Ναό του
 Αγίου  Νικολάου στο Ηλιοχώρι του ∆ήµου Τύµφης (στον Νοµό  Ιωαννίνων) 
τον Απρίλιο του 2009. Η εικόνα διαστάσεων 69  Χ 31,5 εκ. χρονολογείται 
στον 17ο αιώνα. Η µισή εικόνα  (αριστερά) παρέµεινε στην εκκλησία κι 
άλλη µισή (δεξιά)  προσφερόταν προς πώληση µέσω ∆ιαδικτύου
Εκαναν φτερά από εκκλησίες των Ιωαννίνων και του Πηλίου. Βρέθηκαν στο Λονδίνο να ζητούν αγοραστή. Στο παρά πέντε, όµως, οιπέντε από τις έξι πολύτιµες εικόνες σώθηκαν και ετοιµάζονται να επαναπατριστούν, ενώ προσπάθεια γίνεται να επιστραφεί σεελληνικά χέρια και η έκτη, που έχει πωληθεί στην Ολλανδία. Η υπόθεση όµως φαίνεται πως έχει και συνέχεια...

Eικόνες από τα συντρίμμια του αμερικανικού F15 που έπεσε σε λιβυκό έδαφος


 Σφυροκοπά ακόμα και περιοχές με αμάχους ο Καντάφι. H εφημερίδα The Telegraph δημοσίευσε φωτογραφίες από το αμερικανικό F15 Eagle pου συνετρίβη σε αγροτική περιοχή της Λιβύης.

Εντοπίσθηκε ο γάλλος φωτορεπόρτερ


Ο Στεφάν Λερ, ο φωτορεπόρτερ που εργάζεται για το πρακτορείο Polaris Images και για τον οποίο δεν υπήρχαν νέα από την Κυριακή, οπότε βρισκόταν στην περιοχή της Βεγγάζης, ήλθε σε επαφή χθες το βράδυ με το πρακτορείο του, αναφέρεται σε νεότερη ανακοίνωση της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Ανεστάλη η απεργία στον ΟΤΕ

Στην αναστολή της 24ωρης απεργία που είχαν κηρύξει για την ερχόμενη Πέμπτη προχώρησαν οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ, καθώς έκαναν δεκτή την πρόσκληση της διοίκησης για διαπραγματεύσεις.
Σε ανακοίνωσή της, η ΟΜΕ-ΟΤΕ αναφέρει ότι θα πάει στο διάλογο με αιτήματα την αναστολή των απολύσεων στον όμιλο και τη ν απόσυρση των μονομερών αποφάσεων της διοίκησης, που όπως υποστηρίζει καταργούν όρους της συλλογικής σύμβασης και κατακτήσεις των εργαζομένων. 
enet

Η Ελλάδα σε κρίση: Στo ράφι κρατική κληρονοµιά 4 δισ.!

Σχολάζουσες κληρονοµιές: ζεστό χρήµα παραµένει ανεκµετάλλευτο ή στα χέρια επιτήδειων
ΡΕΠΟΡΤΆΖ: Θανασης ΚΟΥΚΑΚΗΣ
Σχολάζουσες κληρονοµιές εκτιµώµενου ύψους 4 δισ. ευρώ θα µπορούσαν σήµερα να χρηµατοδοτήσουν το 50% του Προγράµµατος Δηµοσίων Επενδύσεων ήνα καλύψουν πλήρως τα πρόσθεταδηµοσιονοµικά µέτρα που ζητείγια φέτοςη τρόικαχωρίς να υπάρξει καµιάαύξηση στη φορολογία ή περικοπές δαπανών. Ωστόσο, οι περιουσίες αυτές, ακίνητα, καταθέσεις, µετοχές και οµολογίες, είτε µένουν ανεκµετάλλευτες σε τραπεζικούς λογαριασµούς είτε – σε αρκετές περιπτώσεις – λυµαίνονται από επιτήδειους.

Μια ορφανή σουρικάτα στη Σιβηρία

Γεννήθηκε πριν από µία εβδοµάδα και, όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισµοί, προσπαθεί µε όλη της τη δύναµη να διατηρηθεί στη ζωή. Αυτό το πανέµορφο ζωάκι, τόσο δα µικρό που µοιάζει µε παιδικό παιχνίδι, είναι µια σουρικάτα. Η µαµά της αµέσως µετά τη γέννα εγκατέλειψε εκείνη και τα δύο αδελφάκια της. Οπότε τη

Γαλακτοκοµικά

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ  (Από ΤΑ ΝΕΑ)
ΠΩΣ ΤΟ ΤΡΩΝΕ το γιαούρτι; Με χαµηλά λιπαρά; Ή µήπως πλήρες; Αν δείγµα σεµια τέτοια έρευνα ήταν οι Θόδωρος Πάγκαλος και Αλέξης Τσίπρας, είναι περίπου αυτονόητο τι θα απαντούσε ο καθένας. Μόνο που η φάση δεν είναι κατάλληλη για τέτοιες ερωτήσεις. Μετά το περιστατικό στα Καλύβια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΝ ότι το κόµµα του σκηνοθετεί τα γιαουρτώµατα.

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μία είναι η λύση για ανάπτυξη

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος  «E» 21/3
Ενα από τα στραβά των πολιτικών μας είναι πως κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ποιος είναι ο ρόλος τους. Τα καταφέρνουν μια χαρά στον εντοπισμό και την περιγραφή των προβλημάτων, αλλά αποδεικνύονται άτολμοι ή ανίκανοι στην καταπολέμησή τους. Κατά κανόνα, εκείνο που φταίει είναι το πολιτικό κόστος. Ή η εμμονή σε ιδεολογικές συνταγές, που όμως δεν συμπορεύονται με την πραγματικότητα. Η περίοδος που διερχόμαστε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αποτελούν την καλύτερη

Ενας ανισόρροπος κόσμος


 

Ότι ο κόσμος ανισορροπεί πανθομολογείται πλέον. Είναι άλλωστε ο χρόνος τόσο πυκνός που δεν αφήνει πια καμία αμφιβολία. Από το καλοκαίρι του 2008 και εντεύθεν τα γεγονότα είναι κατακλυσμιαία· διαδέχονται το ένα το άλλο μεταβάλλοντας συνεχώς επιλογές και αποφάσεις.

Εισαγγελικές κλήσεις για τα υποβρύχια

Μετά τις αποκαλύψεις της Real News, ήρθε η ώρα των κλήσεων
Στα χέρια της εισαγγελίας Πρωτοδικών και συγκεκριμένα, στο τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος βρίσκεται η δικογραφία για την υπόθεση των υποβρυχίων και τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να αποσταλούν κλήσεις σε 37 πρόσωπα -πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό αλλά και ιδιώτες-. Πιο συγκεκριμένα, τα 37 πρόσωπα είναι αυτά που έχουν εμπλακεί στην απόφαση για την απ' ευθείας ανάθεση κατασκευής των 4 υποβρυχίων το 1998, στην υπογραφή της σύμβασης του 2000 και τα αντισταθμιστικά οφέλη του 2002,

Κατάληψη στο δημαρχείο

Ματαιώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά την εισβολή 150 εργαζομένων
Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Αθήνα μετά 
την κινητοποίηση συμβασιούχων στον τομέα καθαριότητας (φωτογραφία 
αρχείου)
Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Αθήνα μετά την κινητοποίηση συμβασιούχων στον τομέα καθαριότητας (φωτογραφία αρχείου)
Στον ασφυκτικό κλοιό των συμβασιούχων βρίσκεται από χθες ο Δήμος Αθηναίων, καθώς εργαζόμενοι που ζητούν μονιμοποίηση προχώρησαν στην κατάληψη της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου. Ανάλογες κινήσεις έγιναν και στο αμαξοστάσιο των απορριμματοφόρων στην Ιερά Οδό.

Ποιος αποφασίζει

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  (ΤΑ ΝΕΑ)
Ο νεοεκλεγείς δήµαρχος του Πειραιά δήλωσε τις προάλλες ό,τι δεν θα επιτρέψει συνενώσεις σχολείων στην περιοχή του! Για τις εγχειρήσεις σκωληκοειδίτιδας στο τοπικό νοσοκοµείο δεν έχει µιλήσει ακόµη.

Να το σοβαρέψουµε. Στην εκπαίδευση η αξιολόγηση των πραγµάτων γίνεται µε εκπαιδευτικά κριτήρια. Συνεπώς η δηµαρχία είναι αναρµόδια για τη δοµή και το περιεχόµενο του σχολείου. Θα ήταν προτιµότερο να φροντίσει ο δήµαρχος για το περιεχόµενο του καλοριφέρ στα σχολεία. Αυτό είναι στην αρµοδιότητά του.

«Προίκα» 700 δισ. ευρώ στον ευρωμηχανισμό βοήθειας

Με την ελπίδα ότι θα καθησυχάσει άπαξ δια παντός τις φοβίες των αγορών έναντι των κρατικών χρεών ορισμένων χωρών της ευρωζώνης, οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομίας κατέληξαν σε συμφωνία στις Βρυξέλλες για τη μορφή και το περιεχόμενο που θα έχει ο μόνιμος ευρωμηχανισμός για την αντιμετώπιση των οικονομικών κρίσεων που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα τεθεί σε λειτουργία το 2013. Ο μηχανισμός αυτός θα έχει κεφαλαιακή βάση της τάξεως των 700 δισ. ευρώ ώστε να μπορεί να δανείζει

Τρίτη νύχτα βομβαρδισμών

Τρίτη νύχτα βομβαρδισμών
Οι συμμαχικές δυνάμεις έπληξαν εγκαταστάσεις με ραντάρ της Λιβυκής αεράμυνας, κοντά στην Βεγγάζη. Αυτόπτες κάνουν λόγο και για πλήγμα ναυτικής βάσης 10χλμ από την Τρίπολη. Πυρά και στην περιοχή κατοικίας του Καντάφι ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Δύο εγκαταστάσεις με ραντάρ της Λιβυκής αεράμυνας, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι,στα ανατολικά της χώρας κοντά στην Βεγγάζη έπληξαν αργά την νύχτα της Δευτέρας οι συμμαχικές δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας», όπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα.

Σταυροφόροι


Οι πολιτισμένοι.  Οι ανθρωπιστές. Οι φιλάνθρωποι.   Αν η Λιβύη  ήταν Ρουάντα θα σου λεγα  εγώ  τι θα έκαναν.   Αν  το υπέδαφος  δεν  είχε ούτε μισό λίτρο πετρελαίου και φυσικού  αερίου  θα σου λεγα εγώ που θα έγραφαν τον ιδρώτα, τις κραυγές  και  το αίμα εκατοντάδων χιλιάδων   ψυχών που  λιώνουν  κάτω από  την μπότα του  Καντάφι. Ολο  αυτό  το θέατρο  δημοκρατικής ευαισθησίας και  δυτικής φιλευσπλαχνίας    για  το money και  τον έλεγχο των πρώτων   υλών.

Κατσέλη: Κόκκινες γραμμές στις αποκρατικοποιήσεις

Σε επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων και της πολιτικής της θα πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την κυρία Λούκα Κατσέλη.
Η υπουργός Εργασίας παρέθεσε γεύμα σε δημοσιογράφους και μεταξύ των άλλων σημείωσε ότι στην περίοδο που ξεκινά θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ενθάρρυνση και προώθηση των επενδύσεων.

ΕΚΑΣ: Αυστηρότερα κριτήρια, λιγότεροι δικαιούχοι


Το Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Κ.Α.Σ.) είναι το πρώτο κοινωνικό επίδομα που θα υποστεί περικοπές, στο πλαίσιο όσων επιβάλει το μνημόνιο που υπέγραψε η χώρα με τους δανειστές της. Τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος γίνονται αυστηρότερα με αποτέλεσμα να μειωθούν οι συνταξιούχοι που θα δικαιούνται στο σχετικό επίδομα. Αντιθέτως τα χορηγούμενα ποσά παραμένουν τα ίδια.

Συμφωνία για 500 δισ. στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε.

Οι υπουργοί οικονομικών των χωρών της Ε.Ε. ήρθαν σε συμφωνία για την ενίσχυση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης της Ε.Ε. (που θα ξεκινήσει από το 2013) με το ποσόν των 500 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική χρηματοδοτική του ικανότητα θα είναι στα 700 δισ. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά το τέλος της έκτακτης συνεδρίασης, η αγορά κρατικών ομολόγων από το μηχανισμό, θα επιτρέπεται στη βάση ενός αυστηρού προγράμματος οικονομικής πολιτικής και υπό αυστηρές προϋποθέσεις ενώ θα πρέπει να έχει και τη σύμφωνη γνώμη των υπουργών Οικονομικών κρατών της Ευρωζώνης, που έχουν δικαίωμα ψήφου.

«Μπάμιες» και λογοκρισία

Tου Πασχου Mανδραβελη
Το δικαίωμα στη βλακεία είναι αναφαίρετο. Μόνο που πρέπει να ασκείται ιδίοις εξόδοις. Δηλαδή, μπορεί κάποιος να χτυπήσει γροθιά σε μια τζαμαρία, αρκεί να είναι η δική του τζαμαρία. Το ίδιο ισχύει και για την ελευθερία του λόγου. Ο καθένας (πρέπει να) μπορεί να γράφει ό,τι θέλει, αλλά στο δικό του το χαρτί. Ο καθένας μπορεί να διακοσμεί το σπίτι του όπως θέλει –ακόμη και να το τοιχογραφήσει–, αλλά για να διακοσμήσει τον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας, πρέπει να ζητήσει την άδεια των άλλων ενοίκων.

Απεργούν οι δάσκαλοι στις 30 Μαρτίου

Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση εξήγγειλε για τις 30 Μαρτίου το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), μαζί με την ΟΛΜΕ και άλλους κλάδους εργαζομένων.
  • Σε σχετική ανακοίνωσή τους τα μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ αναφέρουν ότι τα αιτήματα αιχμής του κλάδου είναι:Όχι στο Νέο Σχολείο, στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις-υποβιβασμούς σχολείων, την

Νέο μέτωπο κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Νέο μέτωπο στη σύγκρουση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε στη Βουλή, με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Αλέξη Τσίπρα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με φόντο τις πρόσφατες δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου, τα επεισόδια διαμαρτυρίας των πολιτών αλλά και τις προωθούμενες αλλαγές στην παιδεία.
Η Υπουργός Παιδείας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι επιθυμεί να δημιουργεί εικόνα μπάχαλου και δεν συμμετέχει σε κανενός είδους διάλογο . ‘’ Αυτό το μικρό κομματάκι που είστε σήμερα της πολιτικής δίνει στην αριστερά την εικόνα του μπάχαλου και της ανομίας’’, είπε χαρακτηριστικά η Άννα Διαμαντοπούλου.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

Καλημέραααααα,
στην όμορφη παρέα μας
στο αναγνωστικό κοινό του ιστολογίου kapistri
Μια ακόμη πτυχή από τα περήφανα ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ
φωτο: Κώστας Μπατσής