Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Ο Θούριος του Ρήγα Φερραίου Βελεστινλή - Νίκος Ξυλούρης -

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Τη Δευτέρα 28-03-2011, και ώρα 10.00 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 22-03-2011 συνεδρίασης.

2. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προσθήκη αιθουσών στο Λύκειο Καρδαμιτσίων», αναδόχου Χρήστου Γκόντα, μέχρι την 30-09-2011.

Δήμος Καρπενησίου: Ο Πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Euromontana

Το Euromontana αποτελεί ένα Ευρωπαϊκό δίκτυο το οποίο προωθεί τη συνεργασία και την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών. Μέλη του είναι φορείς περιφερειακής ανάπτυξης, τοπικές αρχές, γεωργικοί οργανισμοί, περιβαλλοντικοί φορείς, οργανισμοί δασοκομίας και ερευνητικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται σε ορεινές περιοχές σε όλη την Ευρώπη.
Στόχος του είναι η προώθηση της ζωής στο βουνό, η βιώσιμη ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής στις ορεινές περιοχές.

Θερινή ώρα από την Κυριακή 27 Μαρτίου

Για όσους δεν το έμαθαν ακόμα: Μην ξεχάσετε την Κυριακή αλλάζει η χειμερινή σε θερινή ώρα. Να βάλετε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα μπροστά. Οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα μπροστά τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής, 27 Μαρτίου του 2011.
Συγκεκριμένα στις τρεις τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να δείξουν τέσσερις.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων 24.3. 11

Φοβούνται την… εξέδρα

Του Θανάση Νικολαΐδη

 (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
Η Πατρίδα κινδυνεύει και το πάρτι συνεχίζεται. Το ξεκίνησαν σε καιρούς παχέων αγελάδων. Σε χώρους που «σήκωνε», με ανθρώπους αδίστακτους και με τους… γλεντζέδες να χρεώνουν το λογαριασμό στο Κράτος. Και, βέβαια, δεν είχε υποστηρικτή το Κράτος και συνήγορο, δεν υπήρξε κάποιος να το νοιαστεί και να ορθώσει το ανάστημα στα σαρκοφάγα που ορμούσαν για να το κατασπαράξουν. 

Ανατροπή ή εμφύλιος στην Υεμένη

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Ακόμη πιο σοβαρό, όμως, γεγονός για την κρισιμότητα της αυριανής μέρας είναι ότι αύριο τη διαδήλωση θα την περιφρουρεί η... Πρώτη Μεραρχία Τεθωρακισμένων της Υεμένης!
Ο διοικητής της, ο στρατηγός Αλί Μουχσίν αλ Αχμάρ, που είναι και στρατιωτικός διοικητής της βορειοδυτικής περιοχής της Υεμένης και ο οποίος ήταν μέχρι τώρα δεξί χέρι του προέδρου Σαλέχ και νούμερο δύο του καθεστώτος, πέρασε τη Δευτέρα με το μέρος των αντικαθεστωτικών δυνάμεων μαζί με όλη τη μεραρχία του. Τον ακολούθησαν τρεις στρατηγοί-κλειδιά και δεκάδες αξιωματικοί.

ΜΠΑΣΚΕΤ ΖΩΝΤΑΝΑ; ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Υπουργοί και τραπεζίτες


 


Πάνω από εκατό δισ. έχουν λάβει συνολικά οι τράπεζες χωρίς η συνεισφορά τους στην πραγματική οικονομία να είναι ανάλογη του «δώρου» που τους κάνει ο έλληνας φορολογούμενος. Αντιλαμβάνομαι, λοιπόν, τη δυσαρέσκεια των υπουργών της κυβέρνησης υπό μορφήν «κινήματος» του οποίου φαίνεται να ηγείται ο υπουργός Εθνικής Αμύνης. Κατανοώ επίσης και το επιχείρημα των τραπεζών για τις ιδιαίτερες δυσκολίες τους στα πλαίσια μιας χειμαζόμενης εθνικής οικονομίας (ασφαλώς,

Θ. Κολοκοτρώνης: «Μινίστροι και κλήρος εμπήκαν εις το πιλάφι…»

Πριν από έναν χρόνο ακριβώς, η Ελλάδα πανηγύριζε για την… σωτηρία της! Είχε πια διαπιστωθεί πως λεφτά δεν υπήρχαν και η χώρα όδευε ολοταχώς προς το ΔΝΤ και τους άλλους δανειστές. Ανήμερα της εθνικής γιορτής, πληροφορηθήκαμε πως έπρεπε να… ανακουφιστούμε.
Η προπαγάνδα είχε ξεκινήσει ένα καινούργιο τροπάρι: Φτιάχτηκε για χάρη μας ένας μηχανισμός που θα μας σώσει από την χρεοκοπία – δεν ήταν καινούργιος, είχε ήδη εφαρμοστεί στην Ουγγαρία, αλλά έτσι ήθελε η προπαγάνδα.

Ανθρωποθυσίες στους τρομοκράτες των αγορών

Από το Μαρικάκι  (pontiki.gr)
Τελικά τι είναι οι αγορές; Τρομοκράτες που διαλύουν χώρες ή καθόλα σεπτοί μηχανισμοί έναντι των οποίων πάση θυσία πρέπει να κερδίσουμε την «αξιοπιστία» μας; Ας μας πει ο πρωθυπουργός που πότε πιπιλάει τη μία καραμέλα πότε την άλλη.
Σύμφωνα με συνέντευξη του πρωθυπουργού στο γερμανικό περιοδικό Stern η χώρα αντιμετωπίζει «πραγματική τρομοκρατία από τις αγορές».

Οι κυκλάδες από το διάστημα!


Τα νησάκια του Αιγαίου, και συγκεκριμένα τις Κυκλάδες, φωτογράφησε από το διάστημα ο Ιταλός αστροναύτης Πάολο Νέσπολι.
Η φωτογράφιση έγινε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό , όπου βρίσκονται διαστημικά λεωφορεία από την Αμερική, την Ευρώπη, την Ιαπωνία και τη Ρωσία. Οπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), ο  Νέσπολι φωτογράφησε την Μήλο, την Κίμωλο και την Πολύαιγο.

Ανατροπές για μαθητές, φοιτητές, καθηγητές

Ανατροπές για μαθητές, φοιτητές, καθηγητές
 Μεγάλες ανατροπές φέρνει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, που παραδόθηκε στον πρωθυπουργό. Καθιερώνεται προπαρασκευαστικό έτος για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Θεσμοθετείται η υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων.Λιγότερα ΑΕΙ και ΤΕΙ, εισαγωγή των φοιτητών σε Σχολές και μετάβαση στα τμήματα έπειτα από ένα έτος χωρίς εξετάσεις, αλλά και αυστηρότερα κριτήρια στη

«Εποικοδομητική» συνάντηση Παπανδρέου-Γκρούεφσκι στις Βρυξέλλες

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήταν μια συνάντηση «εποικοδομητική» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.
«Ήταν η ένατη κατά σειρά συνάντηση σε σχετικά μικρή περίοδο, ενός χρόνου. Διεξήχθη σε εποικοδομητική ατμόσφαιρα και το σημαντικό είναι ότι υπάρχει βούληση από τις δύο πλευρές για τη συνέχιση του διαλόγου» ανέφερε ο Αντ.Μιλόσοσκι.

Σε εξέλιξη η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στη σκιά της Πορτογαλίας

Η Πορτογαλία τονίζει ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να μην προσφύγει σε εξωτερική βοήθεια
Για ένα ποσό 75 δισ.ευρώ έκανε λόγο ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ευρωπαϊκού δανεισμού στην Πορτογαλία, που διέρχεται πολιτική κρίση, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε καθησυχαστικός για την τωρινή κατάσταση της Ισπανίας. Η κρίση στην Πορτογαλία, ύστερα από την παραίτηση του πρωθυπουργού Σόκρατες και την υποβάθμιση από τη Fitch, ρίχνει βαριά τη σκιά της στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

Κωσταντακάτου προς Τσίπρα …Επιστρέψτε τα ασημικά μας!!!

Καταγγελία κατά του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα ανήρτησε χθες το απόγευμα στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η κ.Χρυσάνθη Κωνσταντακάτου-  ιδιοκτήτρια του Μεγάρου Υπατία. Ειδικότερα αναφέρει: «Προς τον κ. Τσίπρα και τους “αλληλέγγυους” των 300 “μεταναστών απεργών πείνας”. Παρακαλώ πολύ, ενημερώστε τους συντρόφους σας εκ “των απεργών”, που υπεξαίρεσαν από το Μέγαρο Υπατία, ασημικά και πορσελάνες, να τα επιστρέψουν και το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν. Όπως γνωρίζετε το κτήριο βιντεοσκοπείται. Ευχαριστώ.»

Περαιτέρω μείωση των προσλήψεων

Του Προκοπη XατζηνικολαουΗ υστέρηση των εσόδων φέρνει αλλαγή της αναλογίας σε 1 προς 7 και δραστική περικοπή επιδομάτων. Περαιτέρω μείωση των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα προνήγγειλε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλ. Σαχινίδης, καθώς και δραστικό ψαλίδι στα πάσης φύσεως επιδόματα. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της κατάρρευσης των δημοσίων εσόδων που οδηγεί την κυβέρνηση στη λήψη από τον επόμενο μήνα πρόσθετων μέτρων ύψους τουλάχιστον 1,8 δισ. ευρώ, προκειμένου να εκτελεσθεί ο προϋπολογισμός και να παραμείνει σε τροχιά Μνημονίου. Η εσπευσμένη άφιξη της τρόικας στις αρχές Απριλίου γίνεται ακριβώς γι' αυτό τον λόγο και αναμένεται να ζητηθεί η λήψη περισσότερων μέτρων εξαιτίας της κακής πορείας του προϋπολογισμού.

«Ταμείο Στήριξης»... με δόντια

Από τον Παναγιώτη Δ. Παναγιώτου 
Οι δυσκολίες συνεννόησης των Ευρωπαίων ηγετών δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά και την εξωτερική πολιτική και άμυνα. Είναι χαρακτηριστική η αδυναμία κοινής ευρωπαϊκής στάσης έναντι του προβλήματος που ακούει στο όνομα της Λιβύης... Από την άλλη μεριά, η κατάσταση στην Ιαπωνία και η ραγδαία επιδείνωση της κρίσης στην Πορτογαλία αλλάζουν συνεχώς το ευρωπαϊκό και διεθνές οικονομικό πλαίσιο. Σ' αυτές τις συνθήκες, διεξάγεται σήμερα και αύριο η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Αθάνατη Ελληνική κλεφτουργιά !

 Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
Όταν είσαι ελεύθερος  είναι λογικό να γιορτάζεις την απελευθέρωση σου! Αλλά όταν ξανασκλαβωθείς σε κάποιον άλλον, τι σημασία έχει να γιορτάζεις για παλιές απελευθερώσεις; Τι να γιορτάζουμε εμείς για επανάσταση και απελευθέρωση της χώρας  μας από την τουρκική σκλαβιά; Είναι λιγότερη ετούτη επειδή δεν είναι τουρκική και είναι Ευρωπαϊκή και αμερικάνικη; 

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Ωρα για ισχυρό μήνυμα στις αγορές

Ωρα για ισχυρό μήνυμα στις αγορές 
Η νέα πρόκληση που έχουν μπροστά τους οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα προς τις διεθνείς αγορές ότι στηρίζουν το ευρώ και όλα τα κράτη της ΕΕ, τόνισε ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες. "Πήραμε πολύ δύσκολες αποφάσεις για να καταστήσουμε βιώσιμη την οικονομία", πρόσθεσε, ενώ σήμερα, όπως είπε, "μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και εμπιστοσύνη".

Νέα κρίση με «άρωμα»... Πορτογαλίας

Ασφυκτικές πιέσεις από τους ευρωπαίους ηγέτες ώστε να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης δέχεται η Πορτογαλία, μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, μετά τη χθεσινή (Τετάρτη) καταψήφιση των μέτρων στη Βουλή και την παραίτηση της κυβέρνησης της Σόκρατες. Το ύψος του πιθανού πακέτου διάσωσης προσδιορίζεται στα 80 δισ. ευρώ.

Γ. Καμίνης: «Να δούμε τι θα κάνουμε με τους συμβασιούχους»

Οι συμβασιούχοι του δήμου Αθηναίων έχουν εν μέρει δίκιο, «αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να προσέξουμε και την πόλη», δήλωσε ο Γ. Καμίνης, συνομιλώντας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Να δούμε τι θα κάνουμε», πρόσθεσε. Εξέφρασε ωστόσο τη ριζική αντίθεσή του στην κατάληψη του δημαρχείου, υποστηρίζοντας ότι πλήττει τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι παρέλαβε το δήμο "σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, με διοικητικό σύστημα

Το μηδέν και το άπειρο του διαλόγου

Tου Πασχου Μανδραβελη
Μόνιμο παράπονο των συνδικαλιστών του δημόσιου τομέα είναι ο διάλογος. Για κάθε μέτρο που ανακοινώνεται, εξαγγέλλεται και μια απεργία. Στην πρώτη αράδα της ανακοίνωσης-αιτιολόγησης της κινητοποίησης αναφέρεται ότι «δεν προηγήθηκε διάλογος πριν από τη λήψη μέτρων».
Ο διάλογος είναι κάτι εύπεπτο και συγκινεί την ελληνική κοινωνία. Αν δεν προχωρά μια μεταρρύθμιση εξαιτίας των αντιδράσεων κάποιας συντεχνίας, όλοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «δεν έγινε επαρκής διάλογος».

Στις Βρυξέλλες ο Α. Τσίπρας για τη συνεδρίαση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς


Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ και αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) Αλέξης Τσίπρας, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΝ, προκειμένου να παραστεί στη συνεδρίαση του ΚΕΑ.
Η συνέλευση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Η Κατσέλη μίλησε για αύξηση ανεργίας κατά 3% και τη βρήκε μπροστά της

Του ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΜΠΟΥ (enet)
Την εκτίμηση για εκτίναξη της ανεργίας έως και 3 εκατοστιαίες μονάδες μέχρι το τέλος του 2011, διατύπωσε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη και ταυτόχρονα ήρθε και αντιμέτωπη με την αμείλικτη πραγματικότητα των ανέργων της Θεσσαλονίκης, στο πρόσωπο των εργατών της Φίλκεραμ Τζόνσον.
Εκατό από τους 250 εργαζομένους στη Φίλκεραμ Τζόνσον, που είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο, βρίσκονται σε τρίμηνη διαθεσιμότητα από τον Ιανουάριο και πραγματοποιούν κατάληψη του εργοστασίου, περίμεναν την υπουργό από νωρίς το πρωί στην είσοδο του κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Προς άρση του χαρακτηρισμού «παραμεθόριες περιοχές»


Τις προτάσεις για τον αποχαρακτηρισμό των «παραμεθόριων» περιοχών και την αναθεώρηση των διατάξεων που αφορούν στις δικαιοπραξίες σε αυτές εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με έγγραφο που έστειλε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.
"Είναι προφανές ότι στην εποχή μας δεν έχει νόημα ο

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Η επέλαση των συμβούλων


Ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της και ένα χρόνο μετά την υπογραφή του Μνημονίου, η κυβέρνηση, μέσα στην απελπισία της (και τη δική μας δυστυχώς…) ανακάλυψε ξαφνικά το φάρμακο που θεραπεύει πάσαν νόσον…: έρχονται οι σύμβουλοι!

Σύμβουλοι για το Ελληνικό (α, εκείνους τους καταριανούς με τους οποίους μας βαυκάλιζαν επί περίπου ένα χρόνο τους θυμάται τώρα κανείς;), σύμβουλοι και το Ελευθέριος Βενιζέλος, σύμβουλοι για το Παρακαταθηκών και Δανείων, σύμβουλοι για το πρόγραμμα των 50 δις, σύμβουλοι για τα τρένα, σύμβουλοι για τα

Οικονομική κρίση και Ιαπωνία στο επίκεντρο του μηνύματος Παπούλια

 Χαρακτήρισε «παράλογη» την επιμονή της Τουρκίας να χτίσει πυρηνικό εργοστάσιο
Αναφορές στην πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά και στην τραγωδία που βιώνει η Ιαπωνία περιλαμβάνει το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ο κ. Παπούλιας δεν παραλείπει να κάνει αναφορά και «στην παράλογη επιμονή της Τουρκίας να χτίσει πυρηνικό εργοστάσιο σε ένα σημείο ιδιαίτερα σεισμογενές». Με ανάλογες αναφορές και τα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΣΕΞΥ ΚΟΠΕΛΛΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ....

Απειλούν να «κόψουν» τα συγγράμματα οι εκδότες

Χωρίς τα συγγράμματα του εαρινού εξαμήνου κινδυνεύουν να βρεθούν χιλιάδες φοιτητές, καθώς οι εκδοτικοί οίκοι απειλούν να σταματήσουν να τα μοιράζουν, αν δεν τους καταβληθούν από το υπουργείο Παιδείας τα οφειλόμενα των προηγούμενων ετών.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι εκδότες επιστημονικών βιβλίων, τόνισαν ότι ζητούν συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα.

Μετά το Πάσχα οι απολογίες για τα υποβρύχια

Προθεσμία για τις 28 Απριλίου, προκειμένου να απολογηθούν, ζήτησαν και έλαβαν οι 32 από τους 37 υπόπτους για τις μίζες στα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού.
Οι υπόλοιποι θα παρουσιαστούν στον αρμόδιο εισαγγελέα την ερχόμενη εβδομάδα και εκτιμάται ότι θα δοθεί και σε αυτούς προθεσμία για μετά το Πάσχα. Οι 37 θεωρούνται ύποπτοι για τα αδικήματα της απιστίας, δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατά του Δημοσίου.

Μέρκελ: Εκτός τρόικας η Πορτογαλία

Αποφασισμένη να πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψει την υπαγωγή και της Πορτογαλίας στο μηχανισμό διάσωσης των υπερχρεωμένων κρατών της ευρωζώνης φέρεται η Ανγκελα Μέρκελ. Η παραίτηση της κυβέρνησης του Ζοζέ Σόκρατες, έπειτα από την καταψήφιση του συμπληρωματικού πακέτου μέτρων από το Κοινοβούλιο, θα επισκιάσει ακόμη και το θέμα της Λιβύης στη σημερινή σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. 

Η Χάιντι έσπασε και τον τελευταίο βράχο

Μόλις το τεράστιο γεωτρύπανο Χάιντι έσπασε χθες και τον τελευταίο βράχο, οι ελβετοί µηχανικοί είχαν κάθε λόγο ναπανηγυρίσουν την επιτυχία τους: τα δυσθεώρητα εµπόδια κατερρίφθησαν και ο δρόµος είναι πλέον ανοιχτός για τη δηµιουργία του µεγαλύτερου σιδηροδροµικού τούνελ στον κόσµο, του Γκόταρ. Βάσει του προγράµµατος, η σήραγγα, συνολικού

Παρκέ

ΤΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΑ ΝΕΑ)
ΕΠΙ ΤΡΕΙΣ ∆ΕΚΑΕΤΙΕΣ ο γραµµατέας του ΠΑΣΟΚ ήταν σαν τον play-maker της Εθνικής Οµάδας Μπάσκετ. Οταν ο παίκτης που είχε τη θέση ήταν αστέρι, τότε η οµάδα πετούσε, κέρδιζε τα µεγάλα µατς και µάζευε Κύπελλα.
Συνήθως αυτό γινόταν όταν αυτός λεγόταν Κώστας – Λαλιώτης ή Σκανδαλίδης.
ΤΟ ΚΑΚΟ από τον Οκτώβριο του 2009 είναι ότι ουδείς πλέον γνωρίζει πώς λέγεται ο γραµµατέας του ΠΑΣΟΚ. Οχι µόνο γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου προτίµησε παίκτες χαµηλότερων

Α. Σαμαράς: «Να υιοθετηθούν μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης»

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής των «27». Οι θέσεις του Α. Σαμαρά επικεντρώνονται στη σταθερότητα του ευρώ, στους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης χρέους και στην αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.
Η βασική θέση του Α. Σαμαρά, την οποία παρουσίασε και στη Σύνοδο του ΕΛΚ, είναι η υιοθέτηση μέτρων τόνωσης της

Εφιαλτική πρόβλεψη Ρομπόλη για 1.200.000 ανέργους φέτος

Με 
αντιπροσωπεία των εργατών της Φίλκεραμ συζήτησε η υπουργός Εργασίας
Το ένα μετά το άλλο σπάει τα ρεκόρ η αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας. Μάλιστα τα χειρότερα έπονται, όπως προέβλεψε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την παρακολούθηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.
Με αντιπροσωπεία των εργατών της Φίλκεραμ συζήτησε η υπουργός Εργασίας Ο Σ. Ρομπόλης ενημέρωσε χθες τους βουλευτές ότι, βάσει των εκτιμήσεων, η ανεργία θα ανέλθει στα τέλη του τρέχοντος έτους στο 22% και ο αριθμός των ανέργων θα αγγίξει τα 1,2 εκατομμύρια, ενώ η όποια αναθεώρηση θα γίνει προς τα πάνω.

Στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα για το σκάνδαλο των ομολόγων


Κατατέθηκε η πρόταση του ΠαΣοΚ (υπογράφεται από 85 βουλευτές του κόμματος) για την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής η οποία διερεύνησε το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων.


Υπενθυμίζεται ότι τόσο το ΠαΣοΚ, όσο και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταχθεί υπέρ της παραπομπής σε προανακριτική επιτροπή για την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών τους, των πρώην υπουργών της ΝΔ κκ. Π. Δούκα και Σ. Τσιτουρίδη,

Πολυεθνικοί γκάνγκστερ


Οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες της οικονομίας, τα χρηματοδοτικά προβλήματα του κράτους, των Τραπεζών τα βάρη ή την περιορισμένη πρόσβαση των μικρών παραγωγών στο χρηματοοικονομικό σύστημα.
Και είναι έτοιμοι να κατανοήσουν τις πολλές καθυστερήσεις ή τις μεταθέσεις πληρωμών και να αποδεχθούν συμβιβασμούς και ρυθμίσεις που σε άλλες συνθήκες δεν θα συζητούσαν.

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ


ΤΗΣ ΕΦΗΣ ΞΕΝΟΥ (ΤΑ ΝΕΑ)

Παραδιπλωµατία

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΑ ΝΕΑ)
Οσοι περίµεναν ότι τα ελληνικά Wikileaks θα άνοιγαν τους ουρανούς των αποκαλύψεων, απογοητεύτηκαν. Περισσότερα µαθαίνεις διαβάζοντας τα παραπολιτικά του ελληνικού Τύπου παρά τα φοβερά απόρρητα της αµερικανικής πρεσβείας. Τουλάχιστον στις εφηµερίδες ξεχωρίζεις τι είναι παρατραβηγµένο. Στα τηλεγραφήµατα των πρεσβευτών υπάρχουν κοινοτοπίες µε σοβαροφάνεια.

Στα 485 εκ. ευρώ τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας το 2010

Στα 485 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας το 2010, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της αγοράς.
Μετά τις έκτακες φορολογικές υποχρεώσεις τα κέρδη του ομίλου για το περασμένο έτος διαμορφώθηκαν στα 406 εκατ. ευρώ, ενώ το δ΄ τρίμηνο του 2010 τα καθαρά κέρδη έφτασαν στα 147 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους έφτασαν στα 4,15 δισ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 5% σε σχέση με το 2009.

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

''ΩΡΑΙΕΣ''... ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αυτή ειναι η κατάσταση εδώ και αρκετές μέρες στο κέντρο της πόλης στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.
Οι εικόνες μιλούν απο μόνες τους.


ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΤΡΕΣ


 


Καταλάβατε; Οχι; Ε λοιπόν προσέξτε την κολοσσιαία διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα της Ευρωζώνης και την Τουρκία του τυμπανιαίου πτώματος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Διαφορά πολιτικής, διπλωματίας και αυτονομίας. Στην ιμπεριαλιστική σταυροφορία για την αρπαγή του φυσικού πλούτου της Λιβύης. Η Τουρκία είπε Οχι. Η Ελλάδα Ναι. Λογικό. Αφού στους σταυροφόρους του κοντορεβιθούλη Νικολά και του πορνόγερου Σίλβιο χρωστάμε ένα σκασμό λεφτά. Ωραία. Και τότε παλιά που δεν χρεωστάγαμε τόσα πολλά πάλι με σκυμμένα κεφάλια ακολουθούσαμε τα αφεντικά. Εξαρτημένοι και υποτελείς.

ΒΗΜΑτοδότης


Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ δεν υπακούουν στις εντολές της ηγεσίας ακόμα κι ο ίδιος ο κ. Αντ. Σαμαράς βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Μαθαίνω ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε χθες εντολή στους ευρωβουλευτές του κόμματός του να υπερψηφίσουν στο ευρωκοινοβούλιο την πρόταση για τον Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης (για να μην δυσαρεστηθεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα),

Γιούχα στην παρέλαση;

Οι αποδοκιμασίες πολιτών κατά κυβερνητικών στελεχών που θα παραστούν στις παρελάσεις, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το πολιτικό ζήτημα που θα ανακύψει την 25η Μαρτίου.
Γιατί η ίδια η κυβέρνηση έχει φροντίσει ήδη να το υποδαυλίσει.
Πρώτον επειδή εξακολουθεί να υποβαθμίζει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης σε μια οικονομική πολιτική που εξακολουθεί να βασίζεται σε επιβολή φόρων και σε περικοπές μισθών.

Τρία µέτρα - ανάσα για το εφάπαξ στο Δηµόσιο

ΡΕΠΟΡΤΆΖ: ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ (ΤΑ ΝΕΑ)

Εκκρεµεί η πληρωµή 37.000 αιτήσεων για τα οποία χρειάζονται συνολικά 1,7 δισ. ευρώ και αυτή την περίοδο καταβάλλονται σε όσους είχαν καταθέσει τις συνταξιοδοτικές αποφάσεις έως τον Ιούνιο του 2009
Ανάσα στο Ταµείο Πρόνοιας Δηµοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ)

που χορηγεί το εφάπαξ δίνει η κυβέρνηση, η οποία προωθεί σχέδιο τριών µέτρων προκειµένου να εξευρεθούν οι πόροι για να συνεχιστεί η καταβολή του.

Το ΤΠΔΥ βουλιάζει στα ελλείµµατα µε αποτέλεσµα το εφάπαξ να βρίσκεται στον αέρα και να υπάρχουν ουρές αναµονής χιλιάδων υποψήφιων συνταξιούχων, που περιµένουν µέχρι και πεντέµισι χρόνια.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων 23.3. 11

Σοβαρή τουρκική πρόκληση στο Καστελόριζο

Του Δημήτρη Μυ (pontiki.gr)
Από την Τουρκία ζήτησε και προφανώς έλαβε άδεια Ιταλικό πλοίο για την πραγματοποίηση ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, νότια του Καστελόριζου της Ρόδου και της Καρπάθου. Το γεγονός αυτό, όπως υπογραμμίζουν διπλωματικοί κύκλοι, περιπλέκει σε βάρος της Ελλάδας την κατάσταση στην περιοχή, καθώς με τον τρόπο αυτό η Τουρκία εγγράφει σε διεθνές επίπεδο τις υποθήκες της στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Πώς και πότε γιορτάστηκε για πρώτη φορά η 25η Μαρτίου

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός
Γιορτάστηκε το 1838 με πρωτοβουλία του Δημάρχου, ενώ η Κυβέρνηση δεν εκπροσωπήθηκε επίσημα.
Ο Όθων ήταν αντίθετος να συνδυαστεί η επανάσταση με την εκκλησιαστική γιορτή του Ευαγγελισμού.
Το παλάτι δεν επιθυμούσε έξοδα γιορτές την εποχή που οι Αγωνιστές δεν είχαν να φάνε.

Η αδυναμία της «μη καταδίκης»

Από τον Παναγιώτη Δ. Παναγιώτου 
Το ότι υπάρχει «οργή και αγανάκτηση» στον κόσμο για πολλά πράγματα που συμβαίνουν, με επίκεντρο την οικονομική κατάρρευση της χώρας, είναι προφανές. Δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, όταν οι συνθήκες ζωής μας χειροτερεύουν δραματικά και γι' αυτό υπάρχουν ευθύνες. Η κρίση δεν «έπεσε από τον ουρανό» για να μας... δοκιμάσει ο Θεός, αλλά κάποιοι ευθύνονται. Το πολιτικό σύστημα; Κάποια κόμματα; Οι συνδικαλιστές; Ενα ευρύτερο μέρος της κοινωνίας; Ολοι μας; Ο καθένας μπορεί επ' αυτού να έχει την άποψή του. Oμως η οργή του κόσμου είναι

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

Καλημέρα 
σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες

ΤΟ ΖΑΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ
φωτο: Κώστας Μπατσής