Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Συγνώμη ζήτησε η εταιρεία για το πυρηνικό χάος στη Γουκουσίμα

Συγνώμη ζήτησε η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα για τα «εσφαλμένα στοιχεία» τα οποία έδωσε νωρίτερα την Κυριακή και σύμφωνα με τα οποία στο νερό που διέρρευσε από τον αντιδραστήρα 2 εντοπίστηκαν επίπεδα δέκα εκατομμύρια φορές υψηλότερα του κανονικού. Ωστόσο, οι εργασίες διακόπηκαν και ο σταθμός εκκενώθηκε, ενώ οι αρχές δηλώνουν πως δεν μπορεί να αποκλειστεί η πυρηνική καταστροφή.

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ; ΜΟΝΟ ΕΚΛΟΓΕΣ…

Του Γιώργου Νούτσου*
Γενικευμένη εικόνα απόλυτου χάους. Μια κυβέρνηση ασθμαίνουσα, ασυντόνιστη, αναποτελεσματική, κυρίως όμως μια κυβέρνηση που τροχοδρομεί σε λάθος ράγες. Σ αυτή την περίπτωση, το ξέρετε καλά, ο επίλογος γράφεται πάντα με κόκκινα γράμματα και είναι τραγικός.
Το θέμα είναι για ποιόν; γι αυτούς που μας κυβερνάνε; μικρό το κακό, μιας και αυτοί έχουν την ευθύνη για όλο αυτό το χάλι. Ο τραγικός επίλογος, δυστυχώς, θα αγγίξει όλους εμάς, τους απλούς πολίτες, τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, με τα άγχη μας, το δύσκολο βιοπορισμό μας, τις αγωνίες μας για το αύριο των

Οι 10 πιο απίστευτες παραδόσεις στον κόσμο

Σε κάθε χώρα του κόσμου οι παραδόσεις και τα έθιμα είναι βασικό συστατικό του κάθε λαού για την συνέχιση της ιστορίας του, που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. Εδώ θα δούμε 10 από τις πιο παράξενες παραδόσεις που υπάρχουν στον κόσμο. Μερικές από αυτές τείνουν να εξαφανιστούν, άλλες όμως συνεχίζουν μέχρι και σήμερα.

ΧΑΓΗ Ωρα μηδέν. Οι Ελληνικές θέσεις....

Η Ελλάδα πιστεύει ότι η πΓΔΜ έχει παραβιάσει κατ’ επανάληψη την Ενδιάμεση Συμφωνία προκαλώντας το νότιο γείτονά της, σε μια επίμονη προσπάθειά της, να επιβάλλει τη χρήση του συνταγματικού της ονόματος, στη διεθνή κοινότητα. Η Ελλάδα, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης υποστηρίζει ότι η νομική διαδικασία, θα βλάψει τις συνομιλίες για το όνομα, που πραγματοποιούνται στη Νέα Υόρκη, αν αποφανθεί υπέρ της πΓΔΜ.

Ο νέος χάρτης των μαχών στη Λιβύη

Παραπάνω απεικονίζεται ο νεότερος χάρτης με τις μάχες που μαίνονται στη Λιβύη. Συγκεκριμένα, με το μπλε χρώμα είναι οι περιοχές-πόλεις που ανήκουν στους αντικαθεστωτικούς, ενώ με το πράσινο χρώμα φαίνονται οι πόλεις που ελέγχει ο συνταγματάρχης Καντάφι.   Επίσης, η κίτρινη γραμμή απεικονίζει τον εναέριο χώρο της Λιβύης, ο οποίος και είναι αποκλεισμένος από τις συμμαχικές δυνάμεις. Με την γκρι γραμμή απεικονίζονται οι δρόμοι. 
Zougla.gr

Υπουργός express service

Μείζον πολιτικό θέμα γεννάται από τις χθεσινές αποκαλύψεις του «ΘΕΜΑτος» αναφορικά με την ενέργεια του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου να αποφασίσει την άρση δύο φορές του μέτρου δέσμευσης των καταθέσεων και λογαριασμών του επιχειρηματία Γιάννη Ραπτόπουλου, ιδιοκτήτη της εταιρείας Express Service. Μια προσπάθεια που ακολούθησε την προηγούμενη (στις αρχές Δεκέμβρη) για πλήρη διαγραφή χρεών της επίμαχης εταιρείας.

Πορεία για την έκδοση Κάρτας του Πολίτη

Πορεία για την έκδοση Κάρτας του Πολίτη 
Ολοκληρώθηκε μετά τις επτά το βράδυ η εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν στον κέντρο της Αθήνας εκπρόσωποι της Εκκλησίας και μέλη χριστιανικών οργανώσεων, τα οποία διαφωνούν με την έκδοση της Κάρτας του Πολίτη.
 Περίπου δύο χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο Πεδίο του Άρεως και εν συνεχεία, μετά τις ομιλίες εκπροσώπων των οργανώσεων, πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

Άναψαν φωτιές οι νέες αποκαλύψεις της Realnews για τον Άκη

Οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις της "Real news" για την αγορά των υποβρυχίων επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου προκάλεσαν πολιτικές αναταράξεις και αντιπαραθέσεις
Η κυβέρνηση που μέχρι χθες κρατούσε κλειστά τα χαρτιά, τώρα δια στόματος
Γιώργου Πεταλωτή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαντήσει θετικά στην πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα προτείνει η ΝΔ.
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ
μιλώντας στον "Real Fm" υποστήριξε να συσταθεί απ ευθείας προανακριτική επιτροπή για την επίμαχη υπόθεση ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος ζήτησε να «μπει κάποιος φυλακή».
Οι νέες αποκαλύψεις της
"Realnews" που φέρνει στην δημοσιότητα το πόρισμα του ΣΔΟΕ σύμφωνα με το οποίο οι μίζες για την αγορά των υποβρυχίων έφτασαν τα 300 εκ ευρώ.

ΕΝΕΡΓΩΣ: Για τη συσπείρωση της Αριστεράς

Του Κώστα Γουλιάμου*
Ο 21ος αιώνας φέρνει ήδη ιστορικές αλλαγές στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. Τα νεοφιλελεύθερα μέτρα και οι πολιτικές που λαμβάνονται σε πλείστες χώρες της Ευρώπης χειροτερεύουν δραματικά τη ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων και μισθωτών. Αντίθετα διευκολύνουν το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο αλλά και το «στρατιωτικο-βιομηχανικό» σύμπλεγμα καθότι με διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες αυξάνουν τις δυνατότητες

Quiz για δυνατούς λύτες.....

Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης


Ας κάνουμε μια απλή υπόθεση….Ο Α χρωστάει στο Β 1000 ευρώ….Ο Α και ο Β αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα….Ο Γ (κρατώντας 1000 ευρώ στα χέρια του) πρέπει να αποφασίσει που θα τα δώσει για να είναι όλοι ικανοποιημένοι…..
Η σωστή απάντηση είναι.... προφανής…..Πρέπει να τα δώσει στον Α και να τον υποχρεώσει να αποπληρώσει τον Β…..Έτσι εξασφαλίζει ότι ο Α δεν χρωστάει ενώ ο Β έχει εισπράξει ότι του οφείλεται….

Τέλος στο σίριαλ με τη Siemens

Ως ενδιάμεσο σταθμό, αλλά με μεγάλη σημα­σία στο ταξίδι τους στο ελληνικό επιχειρείν οι Γερμανοί θεωρούν τον τερματισμό της εκκρεμότη­τας της Siemens. Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Siemens έπρεπε να πληρώσει (όπως άλλωστε συνέβη και στη Γερμανία), αλλά ότι ο πολυετής δια­συρμός της εταιρείας δεν εξυπηρετεί πλέον, παρά μόνον το πολιτικό αλισβερίσι στην Ελλάδα. Ιδιαί­τερα, καλώς δεν αναδεικνύεται ενοχή άλλων προ­σώπων, από αυτά που έχουν ήδη φανεί. Και αυτό το κατέστησε σαφές στον υπουργό Επικρατείας, ο οποίος καταπώς φαίνεται έχει αναλάβει να διευθε­τήσει την… εκκρεμότητα αυτή.

Έτσι και χειρότερα ήρθαν τα αποτελέσματα για τη Μέρκελ

Τα πράγματα ήρθαν έτσι και χειρότερα. Στη Βάδη Βυρτεμβέργη, όπου οι Χριστιανοδημοκράτες κυβερνούσαν με απόλυτη πλειοψηφία συνεχώς μετά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο, είναι υποχρεωμένοι τώρα να αδειάσουν τη γωνιά της εξουσίας για τους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ και τους ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, που κέρδισαν σήμερα τις εκλογές. Οι

Φως, θέρμανση και κοινόχρηστα με ...δόσεις

 της Κάτιας Γερακαρίτου (Voria.gr)

Θηλιά στο λαιμό των καταναλωτών οι απλήρωτοι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Όλο και περισσότεροι ζητούν διακανονισμό από ΔΕΗ και ΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Στη λύση του διακανονισμού των απλήρωτων λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου προσφεύγουν πλέον πολλά νοικοκυριά της Θεσσαλονίκης, καθώς οι ανεξόφλητες οφειλές έχουν χτυπήσει κόκκινα και μετατρέπονται σε θηλιά για χιλιάδες καταναλωτές. Ακόμη μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα με τους απλήρωτους λογαριασμούς κοινοχρήστων, που φαίνεται ότι αποτελούν το πρώτο θύμα της οικονομικής δυσπραγίας των νοικοκυριών.

Σε τροχιά αριστερής παράκρουσης

Του Πασχου Mανδραβελη
Κρούσμα Νο 1: «Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στον Δήμο της Αθήνας καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή γιατί σε συνθήκες βίαιης επίθεσης στο εισόδημα των εργαζομένων που ζουν και δουλεύουν στην πόλη μας, αυτή με εντολή στη Δημοτική Αστυνομία προχωράει σε ένα όργιο επιβολής κλήσεων, αφαίρεσης πινακίδων στο όνομα της καλυτέρευσης της ποιότητας ζωής μας. Σε λιγότερο από ένα μήνα, που ήταν σε εξέλιξη και οι δίκαιες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο δήμος επέβαλε χαράτσι με πάνω από 30.000 κλήσεις και πάνω από 1.000 αφαιρέσεις πινακίδων στα λαϊκά στρώματα. Δεν είναι τυχαία αυτή η προτεραιότητα που δίνει η δημοτική αρχή, που θέλει τη Δημοτική Αστυνομία άλλο ένα φοροεισπρακτικό μηχανισμό γενικευμένης φορομπηξίας.» (Ανακοίνωση ΚΚΕ, 3.2.2011)

Οι «εξεγέρσεις των λαών» τρομοκρατούν τους Τούρκους

Το ξύπνημα των μειονοτήτων, μετά τις ταραχές στον Αραβικό κόσμο, προκαλεί ισχυρούς πονοκεφάλους στην Τουρκία
Η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας (ΜΕΤ) εξουσιοδότησε την τουρκική κυβέρνηση για αποστολή στρατιωτών στο εξωτερικό (Λιβύη), όπως προβλέπει το τουρκικό Σύνταγμα (και το δικό μας παρόμοια διαδικασία προβλέπει, αλλά ποιος το σέβεται;). Είναι η 31η εξουσιοδότηση από το 1950 που δίνεται σε τουρκική κυβέρνηση για τέτοιο λόγο. Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων TRT η απόφαση ελήφθη με ανάταση της χειρός, σε κλειστή συνεδρία στην οποία συμμετείχαν μόνον βουλευτές και ορκωτό προσωπικό, τα δε Πρακτικά θα παραμείνουν αδημοσίευτα για δέκα χρόνια.

15+1 χρόνια Το «Χαμόγελο του Παιδιού» μιλάει με τα έργα του

Όταν μου ζητήθηκε να αρθρογραφήσω σε αυτό το site, ανάμεσα σε σημαντικούς ανθρώπους της επικοινωνίας και όχι μόνο, πραγματικά προβληματίστηκα. Τι άλλο θα μπορούσα να μοιραστώ μαζί σας εκτός από το μεγαλείο, που τα τελευταία 15 + 1 χρόνια ζω, προσπαθώντας να συνεισφέρω στον κόσμο των παιδιών που υποφέρει; Τα θαύματα, αλλά και τα εμπόδια που καθημερινά συναντώ μέσα από το έργο ενός Συλλόγου, που την τελευταία δεκαπενταετία  στέκεται δίπλα στα παιδιά, δίνοντας τους φωνή και τη θέση που τους ανήκει στην κοινωνία.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ: Οι νέοι Σταυροφόροι

Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*

Η επίθεση εναντίον της Λιβύης με πρωτοβουλία των παλιών αποικιοκρατικών δυνάμεων Αγγλίας και Γαλλίας έγινε με την ίδια λογική της αποικιακής εποχής όταν οι «πολιτισμένοι» της Δύσης έσπευδαν να «σώσουν» τους «βαρβάρους» των αποικιών, να τους μεταφέρουν τον «θείο λόγο» και να τους «εκπολιτίσουν». Μπορεί ο Καντάφιπου ξεκίνησε κάποτε ως ένας νεαρός επαναστάτης, πολλά υποσχόμενος, να κατέληξε σε τύραννο, αλλά τύραννοι

«Γνωστοί» στην αστυνομία

Γνώριμοι στις αρχές είναι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη φέροντας βαρύ οπλισμό.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία σε βάρος τους είχαν σχηματιστεί στο παρελθόν δικογραφίες για διάφορα ποινικά αδικήματα.
Πρόκειται για έναν 45χρονο Έλληνα και έναν 39χρονο αλλοδαπό που συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στη διασταύρωση της

Εμπρησμός στα γραφεία της «Αεροπορικές Υπηρεσίες ΑΕΕ»

Φωτογραφεία αρχείου
Φωτογραφεία αρχείου
 Εκτεταμένες είναι οι ζημιές από τον εμπρησμό των γραφείων της εταιρείας «Αεροπορικές Υπηρεσίες ΑΕΕ (Αeroservices)», που βρίσκονται στο δεύτερο όροφο πενταόροφου κτιρίου στην οδό Θερμοπυλών 1 στο Χαλάνδρι.  Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα.
Σύμφωνα με τις Αρχές, οι δράστες παραβίασαν την είσοδο και τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στο χώρο. Στο κτήριο στεγάζονται μόνο γραφεία. Πυροτεχνουργοί βρήκαν δύο γκαζάκια και άλλα υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού. 
enet

Aνταρσία στην αντιπολίτευση

Tου Χρηστου Γιανναρα
Eχει σημασία να ξέρουμε ποιες εξελίξεις στο αδιέξοδο της χώρας είναι ενδεχόμενες – δυνατές και πιθανές. Oμως, οι πολίτες που έχουν τις προϋποθέσεις να επιχειρήσουν έναν τέτοιο εντοπισμό μοιάζουν ελάχιστοι, η πλειονότητα διψάει για έτοιμες, μόνο «αισιόδοξες» προβλέψεις.
Γιατί ελάχιστοι οι πολίτες οι ικανοί να εντοπίσουν τα ενδεχόμενα; Στατιστικές εκτιμήσεις της κριτικής ικανότητας, της αμεροληψίας, της νηφαλιότητας δεν υπάρχουν. Oι αφορισμός δεν διεκδικεί «αντικειμενικότητα», συνάγεται από την υποκειμενική

Από τα αμίμητα του Δόλλη ή πώς μετριέται το κύρος της Ελλάδας

Το παρακάτω περιστατικότο είδαμε στο ιστολόγιο ΠΕΝΤΑΛΙΑ και το αναδημοσιεύουμε , επειδή το βρήκαμε πολύ διασκεδαστικό για την εποχή και τις καταστάσεις που περνάμε. 

"Παραλίγο να τους...πνίξει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημ. Δόλλης, στην Ουάσιγκτον... 

Καθησυχάζει η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας

Απολύτως καθησυχαστική εμφανίζεται η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας σχετικά με τις συγκεντρώσεις ραδιενεργών στοιχείων που μετρήθηκαν σε αέριες μάζες, οι οποίες εισήλθαν στον ελληνικό χώρο, στις 24 Μαρτίου.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «δεν υπάρχει η παραμικρή επίπτωση στην υγεία ή στο περιβάλλον. Είναι προφανές ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και δεν απαιτείται η λήψη οποιουδήποτε μέτρου προστασίας».

Συνεχίζονται τα αεροπορικά πλήγματα κατά του Καντάφι

Σε έκταση 400 χιλιομέτρων από την Ατζνταμπίγια ως τη Σύρτη τα αεροπορικά πλήγματα από τις δυτικές δυνάμεις συνεχίζονται με σφοδρότητα. Επικοινωνιακός πόλεμος για τις απώλειες των αμάχων. Υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων η Ατζνταμπίγια και η Μπρέγκα. Τα αεροπορικά πλήγματα της Δύσης εναντίον των δυνάμεων του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη συνεχίστηκαν με καταιγιστικό ρυθμό το Σάββατο, με 160 αποστολές, έναντι 153 μια ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Για δες έναν πατριώτη!

Επιτέλους εθνική γιορτή! Να τονώσουμε το καταρρακωμένο εθνικό μας γόητρο.
Έλα εδώ εσύ! Πόσο πατριώτης είσαι; Στην παρέλαση θα πας; Έβαλες σημαία στο μπαλκόνι;
Πόσο είχες στην ιστορία; Θυμάσαι από πότε έχεις να κοινωνήσεις; Πες ότι γουστάρεις και το Βερέμη να με αποτελειώσεις! Εδώ μας κάνουν κουμάντο οι Αμερικάνοι και οι κουτόφραγκοι κι εσύ κοιμάσαι;

Στη Κίνα ταξίδεψε η ραδιενέργεια

Ραδιενεργό ιώδιο στην ατμόσφαιρα ανίχνευσαν οι αρχές της βορειοανατολικής Κίνας. Ωστόσο τα επίπεδα συγκέντρωσης χαρακτηρίστηκαν εξαιρετικά χαμηλά.
Οι έλεγχοι που διενεργούνται τακτικά στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ έδειξαν «απειροελάχιστα» ίχνη ραδιενεργού ιωδίου για τα οποία δεν χρειάζεται να ληφθούν "μέτρα προστασίας" για τον πληθυσμό, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας.

Νέα ήττα περιμένει σήμερα η Μέρκελ και το κόμμα της

 
Αν έβλεπε κανείς χτες το βράδυ τις ειδήσεις και παρατηρούσε καλά τις λεπτομέρειες τα πρόσωπα των Χριστιανοδημοκρατών στα διάφορα αποσπάσματα από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, θα καταλάβαινε ότι και οι ίδιοι δεν πίστευαν ότι θα μπορούσαν να κερίσουν τις σημερινές εκλογές. Οι Χριστιανοδημοκράτες, το κόμμα της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ, αντιμετωπίζουν το φάσμα της εκλογικής ήττας σήμερα σε ένα από τα πλουσιότερα κρατίδια της Γερμανίας, τη Βάδη Βυρτεμβέργη, προοπτική που ενδέχεται να υποσκάψει την ηγεσία της στην κεντροδεξιά συμπολίτευση. 

Συνεχίζονται τα αεροπορικά πλήγματα κατά του Καντάφι

Τα αεροπορικά πλήγματα της Δύσης εναντίον των δυνάμεων του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη συνεχίστηκαν με καταιγιστικό ρυθμό το Σάββατο, με 160 αποστολές, έναντι 153 την Παρασκευή, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
Τα δύο τρίτα των αποστολών -οι 96- συμπεριέλαβαν αεροπορικά πλήγματα και οι υπόλοιπες αφορούσαν την επιβολή της απαγόρευσης πτήσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα για τις 24 ώρες ως το Σάββατο στις 21:30 (ώρα Ελλάδας) που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Επίσκεψη Κάρτερ στη Κούβα

Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο, τον αρχιεπίσκοπο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας της χώρας Χάιμε Ορτέγα και την εβραϊκή κοινότητα της νήσου θα έχει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ.
Κατά την επίσκεψη του στην Αβάνα εικάζεται ότι θα παρέμβει στο θέμα του φυλακισμένου αμερικανού υπηκόου Άλαν Γκρος.

Εκκενώθηκε ο αντιδραστήρας 2

Πολύ υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας μετρήθηκαν σήμερα σε νερό που διέρρευσε από τον αντιδραστήρα 2 στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, αναγκάζοντας το προσωπικό να διακόψει αμέσως τις επιχειρήσεις άντλησης ύδατος και να απομακρυνθεί από τις εγκαταστάσεις, μετέδωσαν το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji και η διαχειρίστρια εταιρία Tepco.
Το επίπεδο που μετρήθηκε στα δείγματα του νερού αυτού που βρέθηκε στην αίθουσα όπου βρίσκεται η τουρμπίνα, πίσω από τον αντιδραστήρα, είναι 1.000 μιλισίβερτ (mSv) ανά ώρα, δήλωσε εκπρόσωπος της Tepco.

EURO 2012: «Δώρο» της Γεωργίας στην Ελλάδα

Η Γεωργία του Τιμούρ Κετσπάγια έκανε ανέλπιστο δώρο στην Εθνική Ελλάδας, καθώς επικράτησε της Κροατίας με 1-0, χάρη στο γκολ του Λεβάν Κομπιασβίλι στο 90’ και έβαλε… φωτιά στον 6ο όμιλο, καθώς μείωσε τη διαφορά της από τους Κροάτες στο πόντο, ενώ έδωσε τη δυνατότητα στην Ελλάδα να πιάσει κορυφή. Στο άλλο παιχνίδι του 6ου ομίλου, το Ισραήλ κέρδισε με 2-1 τη Λετονία.

Βοή λαού, πτήση γιαουρτιού !

Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος 
Δυο επαγγέλματα έχουν πρόβλημα σοβαρό να κυκλοφορήσουν πολύ ελεύθερα μπροστά στο κοινό! Οι διαιτητές και οι πολιτικοί! Γιατί; Τι να σας εξηγώ εγώ, είναι οφθαλμοφανές! Και των δυο οι αποφάσεις είναι από ύποπτες έως πολύ βρώμικες! Παλιότερα δε, είχα μια απορία για τους διαιτητές. Με τόσο βρίσιμο που τρώνε πώς στο καλό πάνε και διαλέγουν αυτό το χόμπι, άθλημα, επάγγελμα, βίτσιο τέλος πάντων…;   

Αλλο δημοσιογραφία, άλλο ΕΣΗΕΑ

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος   «E» 25/3
 
Πάνε χρόνια που έπαψα να έχω την απαίτηση από τους διοικούντες την ΕΣΗΕΑ να τιμήσουν κάποια στιγμή την επωνυμία του σωματείου του οποίου ηγούνται και να προσφέρουν κάτι το ουσιαστικό στην έντυπη δημοσιογραφία. Για την ακρίβεια, από τα τέλη της δεκαετίας του '80, όταν η εισβολή της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης ανέτρεψε τα πάντα στον χώρο της ενημέρωσης, αλλά οι διοικούντες το σωματείο των επαγγελματιών δημοσιογράφων παρέμειναν άβουλοι και ανίσχυροι θεατές μιας εξέλιξης της οποίας τη σοβαρότητα δεν ήταν σε θέση να διαβλέψουν. Είδαν το... τυρί, τις πολλές νέες θέσεις εργασίας, αλλά δεν είδαν τη... φάκα, τις δύσκολες μέρες που έρχονταν για τις εφημερίδες.

Άνοιξαν οι κάλπες!

Άνοιξαν οι κάλπες σε ολόκληρη την Έσση. Θα πάμε όλοι να ψηφίσουμε και θα ρίξουμε τις ψήφους μας και στους ΈΛΛΗΝΕΣ υποψήφιους, που σίγουρα είναι και στη δική σας κοινότητα ή στο δικό σας δήμο. Μη χάνετε την ευκαιρία να επιδοκιμάσετε ή να αποδοκιμάσετε του τοπικούς άρχοντες. 
Η ψήφος σας μετράει!

Εξαντλήθηκε το iPad 2 στην Ελλάδα


Διαβάζουμε ότι μέσα σε λίγα λεπτά από την έναρξη της επίσημης κυκλοφορίας του εξαντλήθηκε το iPad 2 και στην Ελλάδα.
Η δημοφιλής «ταμπλέτα» της Apple, που ήδη έχει εξαντληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες «έκανε φτερά» από τα ράφια των καταστημάτων από την πρώτη κιόλας ημέρα που εμφανίστηκε στη χώρα. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε σε όλες της χώρες του κόσμου, όπου κυκλοφόρησε.

Γυρίσατε το ρολόι σας ;

Από τις 4.00 σήμερα τα ξημερώματα ισχύει η νέα θερινή ώρα. Όσοι δεν γύρισαν τα ρολόγια τους, πρέπει να το κάνουν οπωσδήποτε, αλλιώς δεν είναι σίγουρο ότι θα βρίσκονται στο σωστό μέρος στη ... σωστή ώρα!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

Καλημέρα 
ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 
ιδιαίτερα στην παρέα μας στην ΑΘΗΝΑ
 Από την ΠΛΑΚΑ
Φωτο: Κώστας Μπατσής