Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Προς Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. - ξένους και ντόπιους Ανθέλληνες... ΣΥΡΤΑΚΙ... θα σας χορέψουμε στο "ταψί".

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων 28.3. 11

GOLDMAN SACHS η Τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο

Το 2008 μετά από το ξέσπασμα της κρίσης, η αμερικανική κυβέρνηση αρνήθηκε με πρόταση του υπουργού Οικονομικών Τζ. Πόλσον να χρηματοδοτήσει αρχικώς τις αμερικανικές Τράπεζες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει η Lehman Brothers, Τράπεζα που σε μεγάλο βαθμό ήταν υπεύθυνη για την κρίση. Μετά από την κατάρρευσή της, ο Πόλσον χρηματοδότησε με ειδική ρύθμιση τις Τράπεζες, ανάμεσα στις οποίες και την Goldman Sachs βασικό ανταγωνιστή της Lehman Brothers.

Το γιαούρτωμα

Πού σταματάει η κοινωνική οργή και πού αρχίζει ο χαβαλές; Ποιο είναι το όριο του κανιβαλισμού και πού γεν­νιέται το «αυγό του φιδιού»; Ποιος θα βάλει φρένο σ’ ένα αυτοκίνητο που τρέχει στην κατηφόρα ανεξέ­λεγκτο; Διαβάζοντας διαδικτυακή συνέντευξη του δημάρχου Σαρωνι­κού κ. Φιλίππου ότι η αποδοκιμασία και το γιαούρτωμα του Θ. Πάγκαλου είναι η απάντηση των πολιτών στην κυρία Χριστοφάκη, απορεί κανείς αν νομιμοποιείται να νομιμοποιεί μια ακραία και απαράδεκτη πολιτική συ­μπεριφορά του τραμπουκισμού, της εξύβρισης και του γιαουρτώματος των πολιτικών επειδή είναι αντίπαλοί τους. 

Ψήφισμα συμπαράστασης ζητά η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ από τις διεθνείς οργανώσεις εκπαιδευτικών για την ακύρωση των καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολείων

Του Γιώργου Τρούλη* 

Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ απέστειλαν από κοινού επιστολή στις διεθνείς και ευρωπαϊκές οργανώσεις εκπαιδευτικών (δημοσιεύτηκε στις 18 Μαρτίου 2011), ενημερώνοντας για την απόφαση του υπουργείου παιδείας να προβεί σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων δίχως ουσιαστική διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα στην επιστολή οι δύο ομοσπονδίες καταγγέλλουν την υπουργό

Μέρες τώρα σκέφτομαι τι να γράψω…

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ*
Μόλις διάβασα όμως το άρθρο «Από τα κόκαλα βγαλμένα» της Λουκίας Ρικάκη (3.3.2011) σκέφτηκα ότι είναι η ώρα να μιλήσουμε για τα «καλά παραδείγματα». Μόνο αυτά μπορούν να στηρίξουν σήμερα την προσπάθεια της χώρας.
Και είπα να πιάσω το νήμα από τον ειδικευόμενο ιατρό. Επιτρέψτε μου απλά να σας πω – με μια δόση υπερβολής – ότι οι ειδικευόμενοι ιατροί κρατούν όρθιο το σύστημα υγείας: τα κάνουν όλα και συμφέρουν! Ε λοιπόν, στην πλειοψηφία τους οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δεν παίρνουν φακελάκια! Παράλογο;

Πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε;

Αν είναι δυνατόν να θέλεις να κλείσεις το στόμα κάποιου, όχι με επιχειρήματα αλλά με την απειλή προστίμου. Και τι πρόστιμο! Κάτι ψιλά... εκατομμύρια. Έστω και το καταφέρεις, τα άλλα ελληνικά  "fimotro" δεν μπορούν μετά να γράφουν τίποτε; Δικαίωμα στην ομιλία, στις ειδήσεις και τα σχόλια έχουν μόνοι οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι με τους μόνιμους πελάτες τους, τους υπουργούς; Αν είναι δυνατόν να ακούμε και να βλέπουμε καθημερινά την ελληνική πολιτική σε συνέντευξη στα ΜΕΓΑλοκανάλια! Καλά θα ήταν να κάνατε και καμιά διακοπή να ξεθολώσει το μυαλό σας. Ίσως να μη χρειαστείτε χρήματα γιαυτό!

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Δέκα ετών το "Ελ. Βενιζέλος"

Διψήφιο αριθμό χρόνων ζωής μετρά από αύριο, 29 Μαρτίου, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), καθώς συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ημέρα της επίσημης έναρξης λειτουργίας του.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα, που έχουν γίνει στη χώρα, καθώς είναι ο κυριότερος μοχλός ανάπτυξης τόσο στην τοπική οικονομία της περιοχής των Μεσογείων, όσο και στην Εθνική Οικονομία, συμβάλλοντας με σημαντικό ποσοστό στο ΑΕΠ και αποτελεί το κυριότερο παράδειγμα αγαστής συνεργασίας Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, σε μία εποχή μάλιστα που γίνεται πολύ μεγάλος λόγος για ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα).

Ορνιθες

Δηλαδή έπρεπε να φτάσουμε στον πάτο για να εμφανιστούν στον αττικό ουρανό οι πρώτοι «γύπες - κεφάλαια», τα λεγόμενα vulture funds; Το ερώτημα είναι προφανώς ρητορικό. Τα όρνεα ήσαν ανέκαθεν εδώ: επιχειρηματικά γεράκια, αθώες περιστερές απροσδιόριστου φορολογικού προφίλ, πολιτευόμενα κοράκια, παρένθετα παγώνια, όρνιθες αυτής της ιδανικής πολιτείας όπου τα κουτορνίθια πιάνονται στην ξόβεργα της τηλεθέασης και τα λελέκια κλωσάνε τα αβγά στα γυάλινα κτίρια της Κηφισίας.

Οικονομολόγοι προβλέπουν χρεοκοπία της Ελλάδος


Χρεοκοπία της Ελλάδος προβλέπουν κορυφαίοι Ευρωπαίοι οικονομολόγοι, αποκαλύπτεται από έρευνα του βρετανικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου BBC.
Το 66% των 52 οικονομολόγων που συμμετείχαν στην έρευνα εκτίμησαν ότι η χώρα δεν θα καταφέρει να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της και θα χρεοκοπήσει. Συνολικά 14 οικονομολόγοι εκτιμούν ότι και η Ιρλανδία θα χρεοκοπήσει και επτά προέβλεψαν το ίδιο και για την Πορτογαλία.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ 5 - 0!

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έπαιξε μπροστά στους φιλάθλους του μετά από 53 μέρες, λόγω της γνωστής τιμωρίας με τον ΟΦΗ. Τελευταίο ματς που έγινε με κόσμο στα Γιάννινα ήταν στις 5-2-2011 για την 21η αγωνιστική όπου ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 τον Αγροτικό Αστέρα. Στο σημερινό παιχνίδι ο ΠΑΣ αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Μπακαγιόκο, Βάντερσον. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό και το απόλαυσαν οι Γιαννιώτες. Ξέσπασε ο ΠΑΣ και φόρτωσε το Διαγόρα με 5 τέρματα.
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ

Από βουλευτής, αμπελουργός στην... Πάτμο

Με στόχο να σπάσει την τουριστική «μονοκαλλιέργεια» στο νησί της Πάτμου, ένας Έλληνας του εξωτερικού, ο Ιωσήφ Ζησιάδης, βουλευτής στην Ελβετία, προχωράει στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου αγρο-οικολογικού σχεδίου.
Πρόκειται για το σχέδιο «Πάτοινος», που θα ξεκινήσει στην Πέτρα της Πάτμου από τις 26 και θα διαρκέσει έως τις 29 Μαρτίου.

Παπακωνσταντίνου: Η ανάκαμψη έχει αρχίσει

Η ανάκαμψη έχει αρχίσει διαβεβαίωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντινου μετά τη συνεδρίαση της ομάδας υπουργών, υπό τον πρωθυπουργό, για την οικονομία στη Βουλή.
Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε το τελευταίο τρίμηνο του 2010 ως το χειρότερο για την ελληνική οικονομία.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου βάσισε τον ισχυρισμό του περί ανάκαμψης στο γεγονός ότι η ύφεση - όπως είπε - έχει αρχίσει να γίνεται «πιο ρηχή», αυξάνονται οι εξαγωγές, και μεγαλώνει η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.

Σύλληψη γιατρού για φακελάκι

Ένας γιατρός, διευθυντής χειρουργικής κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, συνελήφθη και κατηγορείται για δωροδοκία.  Σύμφωνα με την καταγγελία συζύγου ασθενούς, ο γιατρός της ζήτησε 500 ευρώ για να εγχειρήσει τον άνδρα της. Σήμερα, ημέρα εξόδου του ασθενούς από το νοσοκομείο, η γυναίκα παρέδωσε στο γιατρό, σε προκαθορισμένο ραντεβού, το φακελάκι. Τα χαρτονομίσματα ήτνα προκαθορισμένα και ο γιατρός συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.
Αύριο, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 
enet

ΒΕΡΟΙΑ - ΙΩΝΙΚΟΣ τελικό: 2 - 1 Η Βέροια κατάφερε και πήρε τη νίκη από τον Ιωνικό σε έναν πολύ "ήσυχο"  δευτεριάτικο αγώνα στην έδρα της. Φαίνεται να βρήκε το ρυθμό της η "βασίλισσα του Βορρά" και από παιχνίδι σε παιχνίδι εμφανίζεται περισσότερο οργανωμένη.
Στα Γιάννενα, όπου διεξάγεται το δεύτερο παιχνίδι της Δευτέρας, ο τοπικός ΠΑΣ προηγείται στο ημίχρονο του Διαγόρα, με δύο τέρματα του Σιαλμά κι ένα του Σκούφαλη, με 3-0
Αν παραμείνει έτσι το αποτέλεσμα, ο ΠΑΣ διατηρεί σταθερά την πρώτη θέση με 4 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Παναιτωλικό και θα ανέβει στην πρώτη κατηγορία σχετικά εύκολα.

Το λίπος του κράτους

Tου Πασχου Mανδραβελη
Περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, λένε, δεν θέλουν. Και ορθώς, διότι οι οριζόντιες περικοπές είναι μεν πυροσβεστικές, αλλά είναι και ταυτοχρόνως άδικες. Μείωση δαπανών, δηλώνουν, δεν μπορούν. Τις αποκρατικοποιήσεις τις απεχθάνονται. Πώς στην ευχή νομίζουν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ότι θα σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία; Με τις παλιές κακές συνταγές, που προτείνει και ο κ. Τσίπρας, δηλαδή με επιπλέον προσλήψεις στο Δημόσιο;

Στους δρόμους οι Βούλγαροι για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων

 Πορείες διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων έκαναν χιλιάδες πολίτες, σε τουλάχιστον 15 πόλεις της Βουλγαρίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ.
Οι πολίτες προχώρησαν, μεταξύ άλλων, σε αποκλεισμό οδικών αξόνων του εθνικού και επαρχιακού δικτύου για διάστημα λίγων ωρών, προκαλώντας σε ορισμένα σημεία κυκλοφοριακή

Δεν φταίει το μνημόνιο

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος  «E» 28/3
Εκείνο που ακράδαντα πιστεύω και πάντα θα υποστηρίζω είναι πως οι κύριες αιτίες της κακοδαιμονίας μας ήταν, εξακολουθούν να είναι και ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα πάψουν να είναι η άρνησή μας να αποδεχόμαστε τις ευθύνες μας για τα δεινά που μας βρίσκουν και η εμμονή μας να αναζητούμε πάντα κάποιον τρίτο για να του φορτώνουμε τις ευθύνες αυτές.  Και χαρακτηριστικότερη  απόδειξη από το μνημόνιο ούτε υπάρχει ούτε και πρόκειται να υπάρξει.

Κ. Θάνου: Δεν ήμουν ντοπαρισμένη

«Εμφανίστηκα από τα ΜΜΕ ως εγκληματίας, αλλά ούτε ντοπαρισμένη ήμουν ούτε κρυμμένη» δήλωσε η ολυμπιονίκης, Κατερίνα Θάνου, που απολογήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου στην δίκη για το συμβάν που σημάδεψε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Η αθλήτρια αρνήθηκε όσα της καταλογίζονται και επέμεινε στο τροχαίο ατύχημα που είχε με τον Κώστα Κεντέρη.

Αντιδράσεις της Μόσχας για τους βομβαρδισμούς στη Λιβύη

H Ρωσία υποστήριξε σήμερα ότι οι επιθέσεις εναντίον των πιστών στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεων ισοδυναμούν με επέμβαση στον εμφύλιο πόλεμο στο πλευρό των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και τόνισε ότι οι επιθέσεις αυτές δεν εγκρίνονται από την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.


Σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε: «Θεωρούμε ότι η επέμβαση του

Πυρηνικός εφιάλτης στη Φουκουσίμα


Η Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε πως το επίπεδο του ραδιενεργού ιωδίου είναι 1.150 φορές υψηλότερο από το ανώτατο επιτρεπτό όριο στη Φουκουσίμα. «Απαράδεκτη» η εσφαλμένη ανακοίνωση της Tepco, ότι το επίπεδο της ραδιενέργειας μετρήθηκε να είναι 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερο από το φυσιολογικό, κατά την ιαπωνική κυβέρνηση.
To επίπεδο του ραδιενεργού ιωδίου είναι 1.150 φορές υψηλότερο από το ανώτατο επιτρεπτό όριο, κατά τις μετρήσεις που έγιναν σε δείγματα νερού τα οποία ελήφθησαν από τη θάλασσα σε

Ηλεκτρικό βλέπει το μέλλον των αυτοκινήτων η Κομισιόν

Εκτός των αστικών κέντρων έως το 2050 θέλει η Κομισιόν τα οχήματα που καίνε βενζίνη ή πετρέλαιο. Εισηγείται επίσης τουλάχιστον τα μισά ταξίδια μεσαίων αποστάσεων, 300 χιλιόμετρων και άνω, να πραγματοποιούνται με το τρένο και τα πλωτά μέσα μεταφοράς.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι η υιοθέτηση των προτάσεών της θα έχει ως αποτέλεσμα την περικοπή των εκπομπών άνθρακα κατά 60% και τον περιορισμό της εξάρτησης στο πετρέλαιο.

Διυπουργική για την οικονομία-ανάπτυξη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη της διυπουργικής επιτροπής για την οικονομία και την ανάπτυξη που συγκάλεσε χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.  Στη συνεδρίαση συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης, Επικρατείας Χ. Παμπούκης, Μεταφορών Δ. Ρέππας, Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη και Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος.

Αποφασισμένοι για όλα οι κάτοικοι της Κερατέας

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Εσωτερικών εξαπέλυσε ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, με αφορμή τις δηλώσεις του Γ. Ραγκούση στον Τύπο, ότι ο ΧΥΤΑ στην Κερατέα «πρέπει πάση θυσία να πραγματοποιηθεί και θα πραγματοποιηθεί».
Σε επιστολή προς τον υπουργό, η οποία φέρει την υπογραφή του αντιδημάρχου Βασίλη Θηβαίου, εκ μέρους της Δημοτικής

Γερμανία: απορρίπτουν τον ανασχηματισμό οι Χριστιανοδημοκράτες

Η ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης θεωρεί ότι δεν θα υποχρεωθεί σε αλλαγές προσώπων μετά την συντριπτική εκλογική ήττα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. «Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση στηρίζει ομόθυμα την Ανγκελα Μέρκελ. Τώρα πρέπει από κοινού να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις» είπε o γραμματέας του CDU Χέρμαν Γκρέε σε δηλώσεις του στο πρώτο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι ARD.

Η περίπτωση της Πορτογαλίας

Από τον Παναγιώτη Δ. Παναγιώτου «E» 28/3
Η Πορτογαλία, παρότι προσπάθησε να αποφύγει την υπαγωγή της στον «μηχανισμό στήριξης», όλα δείχνουν ότι δεν θα τα καταφέρει. Παρότι ακολούθησε μια σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή και με τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην πρώτη τουλάχιστον φάση, οι «αγορές» την οδηγούν σταθερά σε αδιέξοδο ως προς την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους της. Εδώ προκύπτουν τρία ζητήματα: 

Τρίτο μαχαίρι σε μισθούς ΔΕΚΟ

Ο Γ. 
Α. Παπανδρέου στη συνέντευξη τύπου  
ΚΟΒΟΝΤΑΙ, για τρίτη φορά, οι μισθοί των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, ενώ περικόπτονται και τα επενδυτικά προγράμματα των εταιρειών, ανεβάζοντας τη φετινή εισφορά τους σε περισσότερα από 1 δισ. ευρώ, έναντι 800 εκατ. ευρώ του αρχικώς προϋπολογισθέντος κονδυλίου. Τα μέτρα του πρόσθετου πακέτου 1,8 -2,2 δισ. ευρώ του 2011 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου αναμένεται να

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

250.000 διαδηλωτές στο Λονδίνο!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια διαδήλωση εργαζομένων στο Λονδίνο όπως αυτή του Σαββάτου. Πάνω από 250.000 λαού, όπως ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ, κατέκλυσαν το κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των μέτρων άγριας λιτότητας που προωθεί η δεξιά κυβέρνηση Κάμερον. Ούτε στην εποχή του «κεφαλικού φόρου» της Μάργκαρετ Θάτσερ πριν από είκοσι χρόνια είχε συγκεντρωθεί τέτοιο πλήθος, παρόλο που τότε οι διαδηλώσεις ήταν πιο βίαιες. Μόνο η παλλαϊκή διαδήλωση των Βρετανών κατά της αμερικανικής επίθεσης στο Ιράκ, το 2003, είχε συγκεντρώσει περισσότερο κόσμο, περίπου ένα εκατομμύριο. Για οικονομικό θέμα όμως τέτοια διαδήλωση δεν έχει ξαναγίνει στην Αγγλία, τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες.

«Οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού…»

 Friedrich Wilhelm Nietzsche
Η προσπάθεια αυτή, είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν (οι δυτικοευρωπαίοι) δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή, στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνόταν, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα. Έτσι ξανά και ξανά, μια οργή ποτισμένη με μίσος, ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά

Παρουσιάζεται το σχέδιο για την ακίνητη περιουσία των Ταμείων

Παρουσιάζεται το σχέδιο για την ακίνητη περιουσία των Ταμείων 
Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο διευκρίνισε ότι εντός των επόμενων ημερών η κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει το σχέδιο για την αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών Ταμείων της χώρας.
Ο Γ.Κουτρουμάνης έσπευσε, ωστόσο, να διευκρινίσει ότι η αξιοποίησή τους δεν σχετίζεται με την «μνημονιακή» επιταγή για άντληση εσόδων 50 δισ. ευρώ από την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου μέχρι το 2015.

Γ. Μιχελάκης:Δεν υπάρχει ανταρσία στη ΝΔ

Γ. Μιχελάκης:Δεν υπάρχει ανταρσία στη ΝΔ 
Διαψεύδει κατηγορηματικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Μιχαλέκης, πως σε πρόσφατη συνάντηση των τομεαρχών με τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, Κ. Τασούλα, εκφράστηκαν παράπονα για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος και για το ρόλο που έχουν τα στελέχη στη διαμόρφωση της πολιτικής. «Οι συναντήσεις του προέδρου με τους τομεάρχες είναι πολύ συχνές. Αυτά που διαβάζω περί ανταρσίας τομεαρχών σε συνάντηση που είχαν με τον Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Τασούλα δεν συνέβησαν ποτέ», είπε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος παρέπεμψε σε γραπτή δήλωση του κ. Τασούλα με την οποία διαβεβαιώνει πως δεν υπήρχε καμία... «μίνι ανταρσία» τομεαρχών, όπως καταγραφόταν σε σειρά δημοσιευμάτων.

Χάσμα λαών και ηγεσιών στην Ευρώπη

Μετά το Αμβούργο, η κα Μέρκελ έχασε χθες κι ένα ακόμα ομόσπονδο γερμανικό κράτος που το κυβερνούσε η χριστιανοδημοκρατία σε ολόκληρη τη μεταπολεμική ιστορία. Το πιο πλούσιο γερμανικό κράτος περνά τώρα στα χέρια των οικολόγων, γεγονός πράγματι με ιστορική σημασία. Στην εντυπωσιακή επιτυχία των πρασίνων ασφαλώς συνέβαλαν η πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία και διάφορα τοπικού ενδιαφέροντος θέματα. Αλλά η αποτυχία της κας Μέρκελ, ειδικά εκεί, στη Βάδη, είναι δική της υπόθεση. Αφορά τη δική της πολιτική. Αυτή ηττήθηκε.

Ανθρώπινος καµβάς


Οι Απόκριες πέρασαν, τα καρναβάλια σε όλον τον κόσµο εορτάστηκαν και φέτος πανηγυρικά, αλλά η διάθεση για µασκάρεµα φαίνεται πως είναι παντός καιρού. Χθες και προχθές, στο θέρετρο Κο Σαµούι, στη Νότια Ταϊλάνδη, πραγµατοποιήθηκε ο Διεθνής Διαγωνισµός Ζωγραφικής Σώµατος (µπόντι πέιντινγκ στην καθοµιλουµένη) υπό τον διπλό τίτλο «Κάτω από την µπλε

Νοσοκομείο για άλογα

10 εκατομμύρια λίρες αγγλίας στοίχισαν οι νέες εγκαταστάσεις Νοσοκομείου αλόγων στο Newmarket Equine Hospital........
 είναι το μεγαλύτερο και πιο εξελιγμένο στην Ευρώπη και ένα κέντρο αριστείας για την ορθοπεδική αλόγων.
΄΄Τελειώσανε΄΄ με τους ανθρώπους και ασχολούνται πλέον με τα άλογα..... έτσι απλά !!


Μας το έστειλε ο Δημήτρης Μπατσούλης

Περισσότερα στην πηγή:

Αδιέξοδα

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ  (ΤΑ ΝΕΑ)
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ πολιτική την εποχή της λιτότητας; Είναι, για να επικαλεστεί κανείς τον Γκαµπριέλ Γκαρσία Μάρκες, σαν τον έρωτα την εποχή της χολέρας. Η απάντηση είναι ότι µπορείς, αρκεί να µην έχεις την εξουσία.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ χρόνο οι χώρες της Ιβηρικής ήταν το µέτρο σύγκρισης για όσα συνέβαιναν σε εµάς. Ο Ζοζέ Σόκρατες δεν είναι σαν τον Χοσέ Θαπατέρο. ∆εν βγήκε δηλαδή ποτέ να πει ανοιχτά: «Εµείς δεν είµαστε σαν την Ελλάδα», όπως έκανε κατ’ επανάληψη ο Ισπανός. Στην πραγµατικότητα η Μονκλόα, όπου το πρωθυπουργικό γραφείο στη Μαδρίτη, δεν έκανε ποτέ πολύ εύκολη τη ζωή στο Μέγαρο Μαξίµου.

Η πολυπολιτισμική θεωρία από την οποία κυριαρχείται υπαγορεύει στον Παπανδρέου την πολιτική των υποχωρήσεων

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Η ευθύνη του Παπανδρέου

Του Μιχάλη Ιγνατίου,mignatiou@aol.com 

Η πρόκληση των Τούρκων στο Καστελόριζο είναι μία ενέργεια που πραγματοποιήθηκε κατόπιν άδειας-εντολής στο ανώτατο επίπεδο. Την υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και ο αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ πριν την εκτέλεσή της ενημερώθηκε, ως είθισται, ο πρόεδρος Αμντουλάχ Γκιουλ. Οι πληροφορίες προέρχονται από σοβαρό συνάδελφο με έδρα την Αγκυρα, ο οποίος θεωρείται αξιόπιστος και ο οποίος στο παρελθόν έδωσε σοβαρές και αξιόπιστες πληροφορίες που αφορούσαν το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν και την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ. Αλλωστε, δεν χρειάζεται καν αυτή η πληροφόρηση για να γνωρίζει κανείς ότι τέτοιες πράξεις λαμβάνονται μόνο με απόφαση της

Νέο ψαλίδι στους μισθούς ΔΕΚΟ λουκέτα σε ΑΕΙ και νοσοκομεία

Ο Γ.
 Α. Παπανδρέου στη συνέντευξη τύπου
Κόβονται ξανά οι μισθοί των εργαζομένων στις 52 ΔΕΚΟ, ενώ περικόπτονται και τα επενδυτικά τους προγράμματα στο πλαίσιο υλοποίησης των πρόσθετων μέτρων 1,8-2,2 δισ. ευρώ του 2011, που οριστικοποιούνται μέσα στον Απρίλιο μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Ο Γ. Α. Παπανδρέου στη συνέντευξη τύπου Η απώλεια εσόδων (όπως 460 εκατ. ευρώ από την κατάργηση του συστήματος «Ηφαιστος», στο οποίο είχαν ενταχθεί οι διακινητές πετρελαίου θέρμανσης) ή η υστέρηση άλλων (όπως ληξιπρόθεσμα και εισπράξεις από βεβαιώσεις φόρων) φέρνουν πιθανότατα μέσα στον επόμενο μήνα το πρόσθετο πακέτο μέτρων 1,8 δισ. ευρώ αρχικά ή 2,2 δισ. ευρώ μετά την εξίσωση του ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, που φαίνεται να εγκαταλείπει η κυβέρνηση (δημοσίευμα «Ε» του περασμένου Σαββάτου).

Πολιτικοί σε ενυδρείο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΑ ΝΕΑ)
Τι έγινε στις διήµερες παρελάσεις της 25ης Μαρτίου; Τίποτε από όσα είχαν προεξοφλήσει πολλοί, ιδίως από το κυβερνητικό στρατόπεδο. Ούτε ο νόµος καταλύθηκε ούτε η δηµόσια τάξη διασαλεύτηκε. Κάτι µικροεπεισόδια και ψιλοαποδοκιµασίες από εδώ και από εκεί. Συνηθισµένα πράγµατα. Αλλωστε κοινωνίες σε ακινησία δεν υπάρχουν. Μπορεί όµως να υπάρξουν πολιτικοί σε ακινησία. Ο φόβος της δηµόσιας αποδοκιµασίας κάνει ορισµένους να περπατάνε τοίχο τοίχο. Αποφεύγουν τις συναθροίσεις και δεν εκτίθενται απέναντι σε «ανεξέλεγκτα» πλήθη.

Μετασεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία


Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έσεισε σήμερα τα χαράματα την επαρχία Μιγιάκι στη βόρειο-ανατολική Ιαπωνία, ενώ η κυβέρνηση εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι που θα πλήξει τις ακτές της περιοχής τις επόμενες ώρες, ύψους τουλάχιστον μισού μέτρου.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης στην Ιαπωνία αλλά και η ωκεανογραφική υπηρεσία των ΗΠΑ, τα παλλιροϊκά κύματα που θα προκληθούν από την ισχυρή σεισμική δόνηση, που καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή ακριβώς, που επλήγη περισσότερο από τον ισχυρότατο σεισμό και το τσουνάμι στις 11 Μαρτίου, θα είναι της τάξης των 50 εκατοστών και θα φθάσουν σε λίγες ώρες στις ακτές της χώρας.

Δείτε τι έκαναν οι Ιάπωνες μόλις μέσα σε 6 ημέρες !!!

Ποιος το περίμενε ότι οι ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός των 9 Ρίχτερ της Ιαπωνίας, θα μπορούσαν να επισκευαστούν τόσο γρήγορα από τους Ιάπωνες! Ένα κομμάτι δρόμου πάνω στην εθνική οδό "Great Kanto" είχε καταστραφεί πλήρως μετά τον σεισμό. Η κατασκευαστική NEXCO μέσα σε μόλις 6 μέρες (το ξαναγράφω για να μην νομίζεις ότι διάβασες λάθος, ΕΞΙ (6) ημέρες) έκαναν τον δρόμο που βλέπεις!

Εξοχικές κατοικίες σε τιμές… Λος Άντζελες!!!

- Μονοκατοικία 250 τ.μ. στα Σύβοτα πωλείται 1.300.000 ευρώ!
Τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά την ολοκλήρωση της Εγνατίας, οι παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου γνωρίζουν μεγάλη ανάπτυξη. Κι ενώ θα μπορούσε το γεγονός αυτό, να αποτελέσει μία πραγματική επένδυση για το μέλλον, φαίνεται ότι κυριαρχεί το πρόσκαιρο κέρδος. Άλλωστε αυτό διαφάνηκε από τις προηγούμενες σεζόν, όπου οι τιμές ξαφνικά έφτασαν να συναγωνίζονται αυτές της.... Μυκόνου ή άλλων κοσμοπολίτικων περιοχών του εξωτερικού.

Τίνα Μπιρµπίλη : Δεν είναι ανάπτυξη να χτίσουµε κάθε σπιθαµή γης

 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ  (ΤΑ ΝΕΑ) 
«Με ενοχλεί η επιστροφή σε πρότυπα τα οποία αποδεδειγµένα έχουν τροφοδοτήσει τη βαθιά κρίση που βιώνουµε ως τόπος και αναπαράγουν µίζερες προσεγγίσεις »
Υπέρ της άποψης ότι το Δηµόσιο πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο στα δίκτυα της ΔΕΗ, του φυσικού αερίου και της ΕΥΔΑΠ τάσσεται η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής Τίνα Μπιρµπίλη. Με συνέντευξή της στα «ΝΕΑ»

Πώς θα προσληφθούν 2.300 μόνιμοι νοσηλευτές

Δύο νέες προκηρύξεις για την κάλυψη 2.300 κενών θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας. Η πρώτη αφορά 2.100 μόνιμους υπαλλήλους σε νοσοκομεία της Αττικής και της περιφέρειας, κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Νοσηλευτικής, ΤΕ Επισκεπτών/τριών Υγείας, ΤΕ Μαιευτικής και ΤΕ Μαιών- Μαιευτών, ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων καθώς και ΥΕ Βοηθητικού  Υγειονομικού Προσωπικού όπως Βοηθοί Θαλάμων ή Μεταφορείς Ασθενών. 
 TA NEA 

«Επεσε» η γενέτειρα του Καντάφι

Την ώρα που όλες οι αεροπορικές επιχειρήσεις στη Λιβύη έχουν τεθεί υπό πλήρη ΝΑΤΟϊκό έλεγχο και οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, εκπρόσωποι των ανταρτών ανακοίνωσαν ότι σήμερα τα ξημερώματα κατέλαβαν την γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι, Σίρτη. Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από ανεξάρτητες πηγές. Στο μεταξύ, η κρατική τηλεόραση της Λιβύης, παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής, υλικό που ισχυρίστηκε ότι αποτελεί ζωντανή κάλυψη περιοδείας του Μουαμάρ Καντάφι με το αυτοκίνητό του, στους δρόμους της Τρίπολης, κατά τη διάρκεια της οποίας επιδεικνύεται πλήθος υποστηρικτών του να ζητωκραυγάζει συνθήματα υπέρ του και να κουνάει πράσινες σημαίες.

Ιστορική ήττα της Μέρκελ

 Αυτός που σηκώνει τα χέρια ψηλά, δείχνοντας τη χαρά του για τη μεγάλη νίκη, λέγεται Βιίφριντ Κρέτσμαν και είναι ο πρώην εκπαιδευτικός και παλιότερα συνεργάτης του πρώτου "πράσινου" υπουργού στη Γερμανία, του Γιόσκα Φίσερ. Σήμερα θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ο πρώτος "πράσινος" πρωθυπουργός της Γερμανίας. Ύστερα από τη θριαμβευτική νίκη του κόμματός του πέρασε σε ποσοστά ακόμα και τους σοσιαλδημοκράτες (με τους οποίους θα σχηματίσουν κυβερνητικό συνασπισμό) και μάλιστα σε ένα από τα προπύργια των Χριστιανοδημοκρατών, όπου το

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων 27.3. 11

Φωτιές στην Παιδεία

Ακόμα περισσότερο αναμοχλεύ­εται το συγκρουσιακό κλίμα στο μέτωπο της Παιδείας με πρώτο ζήτημα στην ατζέντα της αντι­παράθεσης το σχέδιο συγχωνεύσεων - καταργήσεων 1.933 σχολείων σε όλη την επικράτεια. Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμι­ας εκπαίδευσης (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) προ­χωρούν σε 24ωρη απεργία την ερχό­μενη Τετάρτη 30 του μήνα, ενώ οι κα­ταλήψεις σχολείων και οι αντιδράσεις σε επίπεδο σχολικών μονάδων ή ακό­μα και δήμων και περιφερειών καλά κρατούν. Την ίδια ώρα η κόντρα πήρε και πολιτικές διαστάσεις μεταξύ κυ­βέρνησης και... ΣΥΡΙΖΑ.

Απεργία γιατρών Τρίτη - Τετάρτη

Απεργία γιατρών Τρίτη - Τετάρτη
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ, Τρίτη και Τετάρτη, ενώ και οι ιδιώτες γιατροί Αθήνας - Πειραιά καλούνται σε αποχή από τα καθήκοντά τους. Οι γιατροί και νοσηλευτές των δημοσίων νοσοκομείων απεργούν την Τετάρτη.
Σε πανελλαδική 48ωρη απεργία προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Μαρτίου, ενώ σε αποχή από τα

Αναμένεται κύμα μεταναστών στην Κρήτη

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» έχουν τεθεί όλες οι λιμενικές, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές της Κρήτης καθώς η βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην Μεσόγειο, εκτιμάται πως «ανάβει το πράσινο φως» για το «τσουνάμι» των μεταναστών από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής που αναμένεται να «χτυπήσει» και στην Κρήτη.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, ήδη η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, έχει ενημερώσει τα υπουργεία

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

Καλημέρα
καλή εβδομάδα
Δοκιμές με λάδι
(Ναπολέων Γιωτίτσας)