Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Poetry by RUMI -- Only Breath

Μας τάιζαν διοξίνες οι «σωτήρες» της «Κερατέας – Δανίας του Νότου»

Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Κερατέα, χθες στο Γραμματικό και πάει λέγοντας, δεν συμβαίνουν σε καμιά χώρα του κόσμου. Και αποτελούν την επιτομή της ανικανότητας για ένα πολιτικό σύστημα που επί δεκαετίες αδυνατεί να διαχειριστεί ακόμη και τα σκουπίδια της χώρας που υποδύεται ότι κυβερνά.
Επιτομή του πελατειακού κράτους, των πολιτευτικών υποσχέσεων, της αδυναμίας εφαρμογής των νόμων, της έλλειψης πειθούς και πραγματικής (όχι ρουσφετολογικής) επικοινωνίας με τον λαό.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων 1.4. 11

ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΑΝΑΚΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ » ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ


Του Δημήτρη Περπατάρη, Δικηγόρου – Εργατολόγου
Η διαδικασία της συνδιαλλαγής που εισήχθη στην ελληνική έννομη τάξη με τα άρθρα 99 επ. του Πτωχευτικού Κώδικα (Ν.3588/2007) αφορά εμπορικές επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής (ατομικές επιχειρήσεις ή εταιρείες), που τελούν σε αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμίαπαρούσα ή προβλέψιμη, χωρίς όμως να βρίσκονται σε κατάσταση παύσης των πληρωμών τους. (έλλειψη κερδοφορίας, ευρύς βραχυπρόθεσμος τραπεζικός δανεισμός, διακοπή τραπεζικών συναλλαγών, επιβάρυνση περιουσιακών στοιχείων με πολλαπλές εμπράγματες ασφάλειες, δυσαναλογία εσόδων και λειτουργικών εξόδων, μείωση παραγγελιών, προβληματικές σχέσεις με προμηθευτές, προβλήματα και διεκδικήσεις προσωπικού μη αντιμετωπίσιμες κ.λπ.),

TΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Μ'αρέσει που όταν λέω για αύξηση στο αφεντικό μου δε με αγριοκοιτάζει αλλά γαμιέται στα γέλια. ΄Ασε που έδιωξε κανα δυο που δε μου άρεσε η μούρη τους
Μ'αρέσει που πολλοί φίλοι μου μετανάστευσαν για καλύτερο μέλλον, γιατί θα έχω extra προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό. ΄Ασε που όλο και κάτι θα στέλνουν τις γιορτές.
Μ'αρεσει που ακρίβηνε η βενζίνη και είναι απλησίαστη ,και κουνάω λιγότερο το αμάξι γιατί αυτό σημαίνει ότι θα το έχω για περισσότερα χρόνια, κάνω καλό στην καρδιά μου και είμαι και πολύ μούρη όταν προτείνω σε φίλους να πάμε τσάρκα με το αμάξι στην εθνική.Ασε που όταν πάμε για μπάνιο το καλοκαίρι τσοντάρουν πια όλοι για βενζίνη ενώ παλιά κάναν τον κινέζο.

Ποιοι «στρώνουν το χαλί»;

Από τον Παναγιώτη Δ. Παναγιώτου 
Η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση, που ξεκίνησε με την κατάρρευση της Lehman Brothers το φθινόπωρο του 2008, έφερε στην επιφάνεια την εκ φύσεως στρεβλή λειτουργία των χρηματοοικονομικών αγορών, που τελικά μετέβαλε τη φυσιογνωμία του καπιταλισμού, καθιστώντας την λιγότερη παραγωγική και περισσότερο «τζογαδόρικη». Ετσι διαμορφώθηκε ένα μη αποτελεσματικό και μη αυτορρυθμιζόμενο χρηματοοικονομικό σύστημα, με όλα τα χαρακτηριστικά ενός «διεθνούς καζίνου» πλασματικών αξιών εις βάρος της

Οι βουλευτές δωρίζουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους!

Σε μία χώρα που καθημερινά βυθίζεται στα σκάνδαλα και τη διαφθορά, η είδηση αυτή μοιάζει σαν όαση! Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση στην ελληνική βουλή, οι έλληνες βουλευτές έλαβαν με απόλυτη πλειοψηφία την πιο γενναία απόφαση που έχει ψηφιστεί ποτέ: να δωρίσουν τους μισθούς αλλά και τις συντάξεις τους προκειμένου να συνεισφέρουν εμπράκτως στην τραγική οικονομική κατάσταση που διανύει η χώρα! 

Αύριο στο ΚΑΡΦΙ

Ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό;

 Της Μιχαλούς (pontiki.gr)
Οι παλινωδίες της Κυβέρνησης δεν έχουν τέλος και πώς να γίνει αλλιώς εφόσον τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και το μόνο  πρόγραμμα που έχει κατά νου, είναι οι επικοινωνιακές κωλοτούμπες!!!
Τα τελευταία νούμερα το επιβεβαιώνουν πανηγυρικά … Το έλλειμμα της χώρα για το 2010 μάλλον κυμαίνεται αρκετά πάνω από το 10%...Στο που  ακριβώς  έχει «κάτσει» το πιθανότερο είναι να μην μάθουμε ποτέ, εκτός και αν γίνει κάποια σχετική διαρροή από τις Βρυξέλλες.  Επίσης το έλλειμμα του κρατικού

«Οι πολίτες δεν διατρέχουν κίνδυνο»

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Ναότο Καν δήλωσε ότι είναι έτοιμος για μία μακροχρόνια μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα.
"Στο παρόν στάδιο, δεν μπορούμε να πούμε ότι ο σταθμός έχει επαρκώς σταθεροποιηθεί. Αλλά προετοιμαζόμαστε για όλες τις καταστάσεις και είμαι πεπεισμένος ότι ο σταθμός μπορεί να σταθεροποιηθεί. Δεν μπορούμε σε αυτό το στάδιο να πούμε πότε θα συμβεί, αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο", δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αυτοαναφλεγόμενα μηχανήματα

Tου Πασχου Μανδραβελη
Χθες ο ΣΚΑΪ βρέθηκε στην Κερατέα να συζητήσει με τους «εξεγερμένους των απορριμμάτων». Κάποια στιγμή, η κουβέντα πήγε στο θέμα της κλειστής λεωφόρου Λαυρίου, εκεί που προχθές οι «εξεγερμένοι» έριξαν μπάζα και οικοδομικά υλικά και αφού οι κρατικές υπηρεσίες τα απομάκρυναν, το επόμενο βράδυ οι «αντάρτες» έστησαν διάφορα παραπήγματα, κλείνοντας και πάλι τον δρόμο.

Τα κονδύλια για επιμόρφωση του Δημοσίου Υπαλλήλου ...δε φτάσανε. Δώστε κι άλλα.....

Είμαι πεπεισμένος πλέον πως τα χρήματα για επιμόρφωση-εκπαίδευσης  του Δημοσίου υπαλλήλου δε ΄΄πήγαν΄΄ στον σκοπό που προορίζονταν με άλλα λόγια Κύριε Παπακωνσταντίνου τα ΄΄φάγατε΄΄ που λέει και ο κ. Πάγκαλος και σίγουρα εγώ δεν έγλειψα ΄΄κοκκαλάκι΄΄.

Απορρίπτει ο Παπακωνσταντίνου το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επιμένει ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί φέτος κατά 3%. Απέκλεισε απολύτως το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο συνεδρίου στο Τσερνόμπιο της Βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dow Jones Newswires.

Νέα διαμαρτυρία των εκλεγμένων αλλά αδιόριστων Ελλήνων ερευνητών

Περισσότεροι από 800 επιστήμονες, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν τους 1.200 μέχρι το τέλος του έτους, τελούν υπό καθεστώς ομηρείας και ερευνητικής καθήλωσης, καθώς έχουν μεν εκλεγεί νόμιμα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ, ο διορισμός τους όμως εκκρεμεί έως και δύο χρόνια.
«Η ηγεσία του υπουργείου [Παιδείας] δείχνει στους νέους Έλληνες επιστήμονες τον δρόμο της αναγκαστικής εξόδου από τη χώρα,

Πόλεμος ΗΠΑ - ΝΑΤΟ κατά Λιβύης

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Επιβεβαιώθηκαν, δυστυχώς, οι χειρότερες εκτιμήσεις και υποψίες για τον χαρακτήρα του πολέμου που διεξάγεται στη Λιβύη και για την πολιτική φύση των αντικανταφικών δυνάμεων. Μόνο ως δευτερεύουσα πλευρά της σύγκρουσης μπορεί να θεωρείται πλέον η εμφύλια διάστασή της. Παραμύθια αποδείχθηκαν επίσης τα περί επιβολής από τη Δύση μόνο μιας «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων», η οποία θα αποσκοπούσε δήθεν στην «ανθρωπιστική» αποστολή να μη χρησιμοποιεί ο αιμοσταγής Καντάφι την αεροπορία του για να βομβαρδίζει άμαχους αντιπάλους του.

Χιλιάδες Αιγύπτιοι διαδηλώνουν στο Κάιρο με αίτημα να «σωθεί η επανάσταση»

Χιλιάδες Αιγύπτιοι συγκεντρώθηκαν στο Κάϊρο στην πλατεία Ταχίρ, σε μια διαδήλωση με αίτημα να «σωθεί η επανάσταση» που ανέτρεψε τον πρώην πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ και να «εκκαθαριστεί» η χώρα από τα απομεινάρια του παλαιού καθεστώτος.  Στις αρχές της εβδομάδας ο "συνασπισμός των νέων της επανάστασης", στον οποίο πρόσκεινται οι οργανώσεις που υποκίνησαν την εξέγερση κατά του Μουμπάρακ, είχε καλέσει τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν και πάλι με αίτημα να δικαστούν το συντομότερο δυνατόν όσοι ευθύνονται για τους πυροβολισμούς εναντίον των διαδηλωτών αλλά και αυτοί που έχουν κατηγορηθεί για διαφθορά.

Του φόρου τα εννιάμερα!

 ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ
Υπάρχει κόπωση; Υπάρχει απογοήτευση; Υπάρχει αδιέξοδο; Ό,τι κι αν συμβαίνει, η κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει τα κέφια της… Κυρίως στις εισπράξεις! Τι σόι κράτος είναι αυτό που δεν μπορεί να εισπράξει από τον… Βοσκόπουλο τα χρωστούμενα; Αν δεν μπορούν να πάρουν λεφτά από τον… Τόλη, ας τον κλείσουν στη φυλακή, σύμφωνα πάντα με την εφαρμογή των νόμων (θεωρητική κουβέντα κάνουμε τώρα) – τι αναλαμβάνουν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας; 

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 4:29 το απόγευμα στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Καρπάθου και ανατολικής Κρήτης.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 60 χλμ. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 361 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας.
Μικρές υλικές ζημιές σε σπίτια αναφέρθηκαν στην Κάσο, στην Κάρπαθο και στην Ρόδο.

Ένας μεγάλος πιανίστας ο Αντρέας Μπουτσικάκης μας εκπροσωπεί στο εξωτερικό !!!

Ανδρέας Μπουτσικάκης.
Ο πιανίστας που από τα 8 του χρόνια διδάχθηκε από τον πατέρα του τα πρώτα του μαθήματα στο πιάνο και από κει και πέρα κατάλαβε ότι η μαγεία της ζωής βρίσκεται στα δάκτυλα του.
Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι με μεγάλη κληρονομιά στο χώρο της μουσικής
 και ταξιδεύοντας στο εξωτερικό προσπαθεί με το τρόπο του να φέρει σε επαφή τον απόδημο Ελληνισμό με τη Πατρίδα μας....

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

ΤΑ 10 ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΑΡΣΑΣ

 
Πώς να φυτέψετε ένα... μακαρονόδεντρο
1 Εκατοντάδες ακροατές τηλεφώνησαν στο BBC το 1975 ρωτώντας πώς μπορούν να φυτέψουν ένα μακαρονόδεντρο στον κήπο τους. Είχε προηγηθεί ρεπορτάζ που έδειχνε Ελβετούς αγρότες να φυτεύουν σπαγγέτι στο έδαφος, λέγοντας ότι η χρονιά ήταν ιδανική για πλούσια σοδειά λόγω του ήπιου χειμώνα.
Υποψήφιος πρόεδρος ο Νίξον το '92

Το κίνημα "Δεν πληρώνω διόδια" στις Βρυξέλλες

Μεταξύ των μελών και ο συμπολίτης μας, δικηγόρος Δημήτρης Σιανίδης, μέλος και νομικός σύμβουλος της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων Πιερίας.

Ομάδα μελών του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων, πραγματοποιεί από χθες 30/03/2011 επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με σκοπό την ανάδειξη του

Συγκεκριμένο ωράριο για πιο υγιεινή ζωή

Το ημερήσιο πρόγραμμά μας μπορεί να θωρακίσει την υγεία μας, φτάνει να είναι συγχρονισμένο με το βιολογικό ρολόϊ του οργανισμού. Νέες μελέτες αμερικανών ερευνητών υποδεικνύουν τι ακριβώςπρέπει να κάνουμε και πότε στο διάστημα της 24ωρης δραστηριότητάς μας, αν πράγματι αποζητούμε το ιδανικό τρίπτυχο υγεία - ευεξία - ευτυχία. Το μυστικό είναι να κουρδίσουμε κατάλληλα το εσωτερικό βιολογικό ρολόι του σώματος. Αν το καταφέρουμε αυτό, τα υπόλοιπα είναι απλώς ζήτημα χρόνου. Ως προς τον συγχρονισμό, λοιπόν, οι επιστήμονες συνιστούν τα εξής:

Η αποκάλυψη Καρατζαφέρη ανάβει φωτιές

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του Γ. Καρατζαφέρη ότι πρόσφατα, κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης δέχθηκε στο σπίτι του τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
«Το μισό ΠΑΣΟΚ είναι εν δυνάμει κατηγορούμενο» είπε στον Ν. Χατζηνικολάου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αμέσως μετά την ομιλία του στη Βουλή όπου κάλεσε ανοιχτά τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει το εάν θα προχωρήσει στη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Πιέσεις για παραίτηση από την προεδρία του FDP δέχεται ο Γκ. Βεστερβέλε

Έντονες πιέσεις για ριζικές αλλαγές στην ηγεσία του FDP καθώς και για την παραίτησή του από την προεδρία του κόμματος, δέχεται ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε. Αποστάσεις παίρνουν κορυφαία στελέχη του FDP, όπως η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Μπίργκιτ Χόμπουργκερ και η υπουργός Δικαιοσύνης Σαμπίνε Λοϊτχόιζερ-Σναρενμπέργκερ, ενώ την παραίτηση του Βεστερβέλε είχε ζητήσει ήδη ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής του FDP Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Οι διάλογοι που καίνε τους «νονούς»

Οι διάλογοι που καίνε τους «νονούς»
 O «Θυμαράκιας», ο «Ντουλαπίνο», ο «Θου Βου» και ο «Τεπελένης» είναι μερικά μόνο από τα δεκάδες ψευδώνυμα των «νονών» στις μεταξύ τους συνομιλίες. Αποκαλυπτική για την εγκληματική δραστηριότητα των ανθρώπων του υποκόσμου είναι η δικογραφία της Αστυνομίας. «Σκούπα» στον χώρο της νύχτας επιχειρούν αστυνομικές και δικαστικές αρχές, με την υπόθεση των συμμοριών που εμφανίζονται να δρουν στο λεκανοπέδιο και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας. Μέχρι τώρα 217 πρόσωπα φέρονται ως εμπλεκόμενα, πολλά από τα οποία θεωρούνται ως «πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας», που δεν μετείχαν ως μέλη των συμμοριών αλλά φέρονται ότι ζητούσαν τις... υπηρεσίες τους, προφανώς με το αζημίωτο.

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Ηλεκτρονικά Ναρκωτικά

Γράφει ο συγγραφέας, Θοδωρής Καραγεωργίου.
Είναι πλέον κοινώς παραδεκτό πως ένα νέου είδους ναρκωτικό έχει κάνει την εμφάνισή του στην κοινωνία μας εδώ και αρκετό καιρό. Εκ πρώτης όψεως, όπως και κάθε νέα «ασθένεια», μοιάζει άφοβο και χωρίς ιδιαίτερα και εμφανή συμπτώματα. Ο εθισμός στο διαδίκτυο όμως απασχολεί πλέον σοβαρά και σε μεγάλο βαθμό ψυχίατρους, ειδικούς, αλλά και οικογένειες που βιώνουν τα πρώτα δείγματα αυτού του νέου κοινωνικού φαινομένου.

Υπουργοί ή σχολιαστές;


 


Είναι λογικό να υποθέτουμε ότι οι υπουργοί αλλά και οι βουλευτές της πλειοψηφίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μετέχουν σε μια μη κυβερνητική οργάνωση η σε ένα φόρουμ ανταλλαγής απόψεων, αλλά κουβαλούν στις πλάτες τους την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη.Μόνο που αν παρακολουθεί κανείς καθημερινά τους δημόσιους διαξιφισμούς που ανταλλάσσονται ,διαπιστώνει με θλίψη ότι αρκετοί, για να μην πούμε οι περισσότεροι θεωρούν ότι μπορούν να ασκούν πολιτική, όχι με πράξεις,αλλα με δηλώσεις ...

Ο Ατλας της βαρύτητας

Μοιάζει µε τεράστια πολύχρωµη πατάτα στο Διάστηµα. Μη βιαστείτε να υποθέσετε ότι ένας νέος πλανήτης ανακαλύφθηκε και ερευνάται εξωγήινη ζωή. Διότι τούτο το γεώµηλο είναι ο δικός µας πλανήτης από µια άλλη οπτική γωνία. Για την ακρίβεια, είναι ο χάρτης του βαρυτικού πεδίου της Γης, όπως αποτυπώθηκε από τον

Καλοκαίρια

ΤΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ  (ΤΑ ΝΕΑ)
ΤΟ ΕΡΓΟ θα µπορούσε να λέγεται «Ο Γερουλάνος ξεναγός». Αν ήταν µαυρόασπρη ελληνική ταινία θα εµφάνιζε τον πατρίκιο Παύλο να υποδέχεται στο Μουσείο της Ακρόπολης τους σοσιαλιστές ευρωβουλευτές, οι οποίοι ήρθαν στην Αθήνα για τη συνάντηση της οµάδας τους. Και να τους παρουσιάζει την αρχιτεκτονική του κτιρίου και τα εκθέµατα του Παρθενώνα.

"Xειρότερα και από τα ελληνικά τα αμερικανικά ομόλογα"

Τα ομόλογα που εκδίδει το αμερικανικό δημόσιο έχουν μικρή αξία, λόγω τους αυξανόμενου χρέους των ΗΠΑ, αναφέρει σε έκθεση του ο  Μπιλ Γκρος, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου ταμείου επενδύσεων σε ομόλογα στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg.  
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, ο Γκρος σημείωσε στη μηνιαία επενδυτική επισκόπησή του ότι οι ΗΠΑ έχουν μη

Κλειστή και σήμερα η Λαυρίου

Κίνδυνος για την υγεία από τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

 Σοβαρά υγειονομικά προβλήματα προκαλεί η συσσώρευση των απορριμμάτων σε πολλές περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής. Τα προβλήματα δημιουργούνται λόγω του όγκου των σκουπιδιών και της μακροχρόνιας έκθεσης τους στο περιβάλλον, με συνέπεια την ανάπτυξη μικροοργανισμών, ειδικά στα οργανικά απορρίμματα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη διασπορά τους γύρω από τους κάδους, δημιουργεί κινδύνους μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων, όπως γαστρεντερίτιδας και άλλων εντερολοιμώξεων.

Προτιμότερη η θυσία για τον κ. Παπανδρέου


Στις 11 Μαρτίου αρχικώς και μετέπειτα στη σύνοδο της 25ης Μαρτίου των Βρυξελλών η κυβέρνηση εξασφάλισε, πέραν πάσης προσδοκίας, την επιμήκυνση του μεγάλου δανείου των 110 δισ. ευρώ, τη μείωση του επιτοκίου κατά μια μονάδα και μαζί έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα μπορεί να δανειοδοτηθεί από τον νέο πάγιο ευρωπαικό μηχανισμό διαχείρισης των κρίσεων, που θα αρχίσει να λειτουργεί μετά το 2013.

Τουρίστες

Ούτε πίσω ούτε μπρος. Εφιαλτική ακινησία, προμήνυμα καταστροφής. Μια ακινησία που μοιάζει με ταλαντευόμενη λεπτή, αιχμηρή λεπίδα. Ταλαντεύονται οι πολίτες. Θα καταστραφούμε; Να βγω στους δρόμους; Θα παραμείνουμε στην ευρωζώνη; Θα επιστρέψουμε στην δραχμή; Θα μου κόψουν το μισθό; Να πάρω τα λεφτά μου από την τράπεζα και να τα κρύψω στο χωριό; Τι να κάνω; Τι θα γίνει; 

Το σίκουελ της Ν.Δ.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΑ ΝΕΑ)
Σίκουελ. Ο όρος είναι γνωστός από τον κινηµατογράφο κυρίως. Οταν πάει καλά µια ταινία, οι παραγωγοί στήνουν τη συνέχειά της µε τον ίδιο τίτλο και την κατάληξη Νο 2, Νο 3 και όσο αντέξει ο κόσµος. Καµιά φορά το βρίσκουµε και σε πολιτική χρήση π.χ.: Πακέτο Ντελόρ 2, 3 και βάλε. Παλιότερα αριθµούσαν τα αριστερά κόµµατα συνέδρια και ολοµέλειες της Κεντρικής Επιτροπής: το 3ο συνέδριο, η 12η Ολοµέλεια κ.λπ. Ενδεχοµένως υπάρχουν και άλλες εφαρµογές της µεθόδου. Η πιο ευρηµατική αυτήν την περίοδο είναι το «Ζάππειο-2».

Αποχώρησαν Ν.Δ. - ΛΑΟΣ από τον διάλογο για το λύκειο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ (ΤΑ ΝΕΑ)
 
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ εκδηλώθηκε χθες για το Νέο Λύκειο καθώς η συνεδρίαση του Εθνικού Συµβουλίου Παιδείας, όπου η Αννα ∆ιαµαντοπούλου θα παρουσίαζε τις προτάσεις της αναβλήθηκε, επειδή αποχώρησαν οι εκπρόσωποι της Ν.∆., του ΛΑΟΣ, των Οικολόγων και της ΓΣΕΕ.

Δυσαρέσκεια στις Βρυξέλλες για την Αθήνα


BΡΥΞΕΛΛΕΣ: ΘΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Real.gr)
Το μόνο σημείο που επιβεβαιώνουν οι Βρυξέλλες για το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας είναι η κάθοδος μιας τεχνικής αποστολής από τις 5 ως τις 7 Απριλίου.
Αυτή την απάντηση έδωσε αργά χθες το βράδυ ο Αμαντέου Αλταφάζ (εκπρόσωπος του επιτρόπου Ρεν), μετά το θρίλερ διαρροών και διαψεύσεων που ξεκίνησε χθες σχετικά με την έλευση ή μη της τρόικας.

ΒΗΜΑτοδότης

Ποιος διέρρευσε την (εσφαλμένη όπως αποδείχθηκε) πληροφορία ότι η τρόικα αναβάλλει την επίσκεψή της για 15 ημέρες; Πηγή μου στο υπουργείο Οικονομικών υποψιάζεται «υπάλληλο των Βρυξελλών» που παρερμήνευσε κάποια ταλάντευση του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας σχετικά με το αν θα έφθαναν στην Αθήνα τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Πάντως ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αισθάνθηκε για μια ακόμα φορά σαν να βρίσκεται σε εξέλιξη «τρικυμία στο ποτήρι» η οποία κατά την άποψή του είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα.

Γ. Παπανδρέου: «Καταφέραμε ήδη να μην χρεοκοπήσουμε»

Να είναι αισιόδοξοι ότι η χώρα θα τα καταφέρει κάλεσε τους πολίτες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας την Πέμπτη σε εκδήλωση στην Αθηναΐδα για τους νέους αγρότες.
«
Καλλιεργείται κλίμα απαισιοδοξίας ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όμως καταφέραμε ήδη να μην χρεοκοπήσουμε» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως τα πράγματα δεν είναι απαισιόδοξα για τη χώρα.

Αλλαγές στην εκπαίδευση

Νέος χάρτης µετεγγραφών σε ΑΕΙ - ΤΕΙ
ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΙΚΑ
Κάθε τµήµα θα δέχεται προκαθορισµένο αριθµό δικαιούχων, µε βάση και τη µοριοδότηση στις Πανελλαδικές.
Αλλαγές στο σύστηµα µετεγγραφών των φοιτητών σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας από το ακαδηµαϊκό έτος 2011-12, προκειµένου να αντιµετωπιστεί «το αρνητικό γεγονός άλλες σχολές να δέχονται διπλάσιο αριθµό εισακτέων από αυτόν που έχει καθοριστεί και άλλες να αποψιλώνονται».

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο νέος επενδυτικός νόμος

Τις γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για το νέο επενδυτικό νόμο αναμένει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο βρίσκονται ήδη δύο Προεδρικά Διατάγματα που αναφέρονται στις διαδικασίες εφαρμογής του νέου αναπτυξιακού νόμου και θέτουν τις προϋποθέσεις παροχής των ενισχύσεων.

Οι μαύρες λίστες των φοροφυγάδων

Μαύρες λίστες έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών με φορολογουμένους που έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία αλλά δεν υποβάλλουν δηλώσεις ΦΜΑΠ, ελεύθερους επαγγελματίες για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι αποκρύπτουν εισοδήματα και δεν καταβάλλουν ΦΠΑ, καθώς και με οφειλέτες του Δημοσίου. Πρόκειται για φορολογουμένους που θα ελεγχθούν από το ΣΔΟΕ και τις εφορίες. 
Από ΤΑ ΝΕΑ

Συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού στα Γιάννενα

Από 29 έως 31 Ιουλίου το Β΄Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού στα Γιάννινα 
 Από την παρέλαση στη Νέ Υόρκη
            Στα Γιάννινα και από 29 μέχρι 31 Ιουλίου 2011 θα γίνει το Β΄ Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ), όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρεια της συνεδρίασης του Παγκοσμίου Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο «Ηπειρωτικό Σπίτι» στην Αστόρια. Στη συνεδρίαση αυτή πήραν μέρος μέλη της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής (ΠΟΑ) με

Έκθεση γελοιογραφίας στο Γκάζι


TΗΣ ΕΦΗΣ ΞΕΝΟΥ

Τα σκοτεινά μονοπάτια της αρχαιοκαπηλίας

Ένα μεγάλο κύκλωμα Ελλήνων, Κυπρίων, Γερμανών και Βρετανών, φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από τις οργανωμένες κλοπές σε εκκλησίες και μοναστήρια της Ηπείρου, άλλων περιοχών της χώρας αλλά και αρχαιολογικών χώρων.
Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Τμήμα Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας είναι πολλά και οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πίσω από την λεηλασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς βρίσκονται πολλοί, ενημερωμένοι και καλά οργανωμένοι σε όλα τα επίπεδα. Άτομα υπεράνω κάθε υποψίας.

Σε επιφυλακή η μπλογκόσφαιρα

thumb 
Eπί πολλά χρόνια ως «Τέταρτη Εξουσία» νοούνταν ο Τύπος, με την παραδοσιακή μορφή των εφημερίδων. Στη συνέχεια «εμπλου­τίστηκε» με τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και τώρα πια ίσως βρισκόμαστε απέναντι στην «Πέμπτη Εξουσία»: την παγκόσμια εξουσία των μπλογκ.
Είναι αλήθεια ότι η πιο δημοφιλής μορφή ενημέρωσης, κυρίως για τους νέους, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι το διαδίκτυο, το οποίο προσφέρει ταχύτη­τα, αμεσότητα, τον συνδυασμό των πα­ραδοσιακών άρθρων με τα τηλεοπτικά βίντεο και – σε πάρα πολλές περιπτώ­σεις – την ασφάλεια της ανωνυμίας των μπλόγκερ. Εκεί όμως αρχίζει ο παγκό­σμιος προβληματισμός:

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

Καλημέρααααααα!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.....

Ανοιξιάτικο τοπίο
φωτο Κώστας Μπατσής