Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Εconomist: Οι Ευρωπαίοι σας στέλνουν στον γκρεμό

Αν δεχθούμε αυτά που ανακοίνωσε χθες η αντιπροεδρία της κυβέρνησης, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα: Από τις 113 «δράσεις» για την υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, οι 94 έχουν ήδη υλοποιηθεί και οι υπόλοιπες βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης εντός χρονοδιαγράμματος ή στο στάδιο της διαβούλευσης.
Αναφέρονται μάλιστα οι «δράσεις» αναλυτικά, αλλά από τον κατάλογο προκύπτει πως είναι τέτοια η φύση τους (μείωση προσλήψεων, νομοθετικές πρωτοβουλίες, ίδρυση αρχών, ο Καλλικράτης κλπ) που δεν αποτελούν μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης σήμερα, αλλά μέτρα που ενδεχομένως θα αποδώσουν στο μέλλον.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων 2.4. 11

Το Der Spiegel για την αναδιάρθρωση του χρέους

Video από το δελτίο του Mega

Γεώργιος Σουρής , σατιρικός και επίκαιρος !

Ἀρχηγοί


Τοῦ Διογένη πιάσετε ἀμέσως τὸ φανάρι,
κι᾿ ἐλᾶτε νὰ γυρέψουμε κανέναν ἀρχηγό·
ἀλλὰ καθένας μας, θαρρῶ, εἶν᾿ ἄξιος νὰ πάρῃ
τὴν ἀρχηγίαν κόμματος, ἀκόμη δὰ κι᾿ ἐγώ.
Γιὰ τὰ πρωτεῖα ξεψυχᾷ κάθε Ρῳμιὸς λεβέντης,
μόνον αὐτὸς πρωθυπουργός, μόνον αὐτὸς ἀφέντης.
Τί ἀρχηγῶν κατακλυσμός! ... κι᾿ οἱ ἕλληνες ἐκεῖνοι,
ποὺ τὸν καφφέ των βερεσὲ εἰς τὰ Χαυτεῖα πίνουν,
ἂν ἀρχηγίαν ἔξαφνα κανένας τοὺς προτείνῃ,
δὲν θὰ διστάσουν βέβαια καὶ Ἀρχηγοὶ νὰ γίνουν.

Θρίλερ με το έλλειμμα

Μας στριμώχνουν στη Χάγη οι Σκοπιανοί

Σας αποκαλύψαμε από τις στήλες της voria.gr τα παρασκήνια(όσα επιτρέπεται) της μη εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου. Και ψάξαμε το γεγονός, ότι μπορεί να πληρώσουμε τα επικοινωνιακά παιχνίδια στα οποία προέβη η τότε κυβέρνηση, για να προσπορίσει κομματικό όφελος, όταν ανήγγειλε θριαμβευτικά ότι θέσαμε βέτο, ενώ τίποτε τέτοιο δεν αναγράφεται στα επίσημα πρακτικά. Το τι συνέβη πριν, παρασκηνιακά, σας το αποκαλύψαμε.

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

pontiki.gr

Η μεγάλη... μάχη του «Ελ. Βενιζέλος»

Στην πίστα του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» δόθηκε μια από τις μεγαλύτε­ρες «μάχες», ανάμεσα στις δυο κεντρικές πολιτικές σχολές, αυτή της παραγωγής δημόσι­ου πλούτου - μέσα από τη δημιουργία υποδομών - και αυτή της άκρατης απελευθέρωσης και της αποθέωσης του ιδιωτικού.
Δέκα χρόνια μετά, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» δικαιώνει εκείνους που τους κατηγορούσαν ως «κρατιστές», αφού αποτελεί ένα από τα δυνατά «χαρτιά» της κυβέρνησης για την εξεύρεση πό­ρων, μεσούσης της απόλυτης οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα.

Η σωτήρια αντιστροφή...Tου Πασχου Mανδραβελη
H αλήθεια είναι ότι μόλις πεθάνουμε δεν έχουμε καμιά κυριότητα στο σώμα μας. Οχι νομικά, αλλά πρακτικά. Κάποιοι άλλοι αποφασίζουν, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα να μάς ρωτήσουν. Και μάς θάβουν. Ετσι κι αλλιώς αι βουλαί των νεκρών δεν είναι απλώς άγνωστοι· δεν υπάρχουν. Μόνο οι ζωντανοί μπορούν να ορίσουν τι θα γίνει το σώμα τους μετά τον θάνατό τους. Κι αν θέλουν κάτι εναλλακτικό από τα παραδοσιακά -κηδεία και ταφή- θα πρέπει να το δηλώσουν. Αν θέλουν να γίνουν δωρητές οργάνων πρέπει να απευθυνθούν στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

"Καμία προοπτική συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ"

"Ο διάλογος, αν δεν έχει το στοιχείο της αμφίδρομης επικοινωνίας, γίνεται ακρόαση και μονόλογος και τελικά δεν προσφέρει στην κοινωνία", ήταν η απάντηση του Φώτη Κουβέλη στην πρόταση διαλόγου που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Δημοκρατική Αριστερά την περασμένη Πέμπτη στο συνέδριο του κόμματος.

Οχι άλλα προσχήματα...

Παναγιώτη Δ. Παναγιώτου
Η κ. Διαμαντοπούλου παρουσίασε μία πρόταση για το Λύκειο, με πολλά και ενδιαφέροντα νέα στοιχεία, αξιοποιώντας θετικά τη σχετική διεθνή εμπειρία. Λιγότερα μαθήματα. Ερευνητικές εργασίες. Μαθήματα υποχρεωτικά και επιλογής. Δυνατότητα εμβάθυνσης σε επιλεγμένα μαθήματα. Δημιουργία κατευθύνσεων κ.λπ. Δυστυχώς στην Παιδεία έχουμε «υποστεί» κατά τακτά χρονικά διαστήματα τόσες «μεταρρυθμίσεις» χωρίς αποτέλεσμα, που στο τέλος έχει δυσφημιστεί η ίδια η ιδέα της μεταρρύθμισης.

Λογαριασμοί Δήμου Θεσσαλονίκης: Από Δευτέρα τα σπουδαία

Ικανοποιημένοι δηλώνουν στο δήμο Θεσσαλονίκης από την έκβαση της πρώτης ημέρας της «μάχης των λογαριασμών», η οποία όμως δείχνει να έχει πολύ δρόμο μπροστά της και ενδεχομένως να εξαρτηθεί από απρόβλεπτους παράγοντες.
Ουσιαστικά η υπόθεση εξελίσσεται -προς το παρόν- στη «μητέρα όλων των (οικονομικών) μαχών του δήμου γιατί η ανταπόκριση από την κυβέρνηση στις πιέσεις που ασκήθηκαν για το ξεμπλοκάρισμα των λογαριασμών δεν ήταν η καλύτερη δυνατή καθώς τα περιθώρια κρατικών παρεμβάσεων έχουν μειωθεί και δεν διαπιστώθηκε πλήρης διάθεση για

Άγριος ξυλοδαρμός του διευθυντή του 4ου Δημ. Σχολείου Κιλκίς

«Τραμπούκοι» έσπασαν στο ξύλο το διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, στις 14:15 την ώρα που έφευγε από το σχολείο, μπροστά στα μάτια των μαθητών του ολοήμερου, ακριβώς στην κεντρική είσοδο του σχολείου.
Αυτή τη στιγμή ο Διευθυντής νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο με τραύματα σε όλο του το σώμα, χωρίς ωστόσο η κατάσταση της

Κ. Σκανδαλίδης: Καταβάλλονται οι αποζημιώσεις σε δικαιούχους

«Μην περιμένετε μέσα σε λίγους μήνες να γίνουν όσα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε σήμερα από την Λάρισα, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης. Επίσης ζήτησε πίστωση χρόνου μέχρι το καλοκαίρι, προκειμένου να ενεργοποιηθούν όλα τα σημαντικά νομοσχέδια που θα στηρίξουν την αγροτική παραγωγή. Ενώ, μέχρι τότε, όπως ανέφερε, θα έχουν ολοκληρωθεί και οι πληρωμές προς τους δικαιούχους από διάφορα προγράμματα.

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

pontiki.gr

Η αιφνίδια επίθεση Άκη

«Φωτιά στα τόπια» έβαλε η πρωτοβουλία οκτώ εν ενεργεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να ζητήσουν με επιστολή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης να ελεγχθούν τα περιουσιακά στοιχεία όλων όσοι διετέλεσαν υπουργοί από το 1984 ως σήμερα.
Τα ονόματα που υπογράφουν την επιστολή έχουν σημασία. Και μεγάλη μάλιστα. Αφού θεωρούνται όλοι πολι­τικοί φίλοι ή παλιοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου. Πρόκειται για τους: Χρύσα Αράπογλου, Γιάννη Δριβελέγκα, Βασίλη Γιουματζίδη, Νίκο

Λάθος συνταγή

Του παυλόυ ΤΣΙΜΑ 
Τα µαθήµατα από το κραχ του 1929 και της κρίσης του 2008 λησµονήθηκαν και οι αγορές εξακολουθούν να τραβούν από τη µύτη τις πολιτικές ηγεσίες. Η βρετανική τράπεζα Barclay’s ανακοίνωσε πριν από λίγες µέρες ότι ο επικεφαλής της, ονόµατι Μποµπ Ντεµοντέ, έλαβε για το 2010, επιπλέον του µισθού του, ένα µπόνους 6,5 εκατοµµυρίων λιρών.
Η είδηση µπορεί να διαβαστεί µε πολλούς τρόπους.

Ισραήλ: Συνεχίζονται οι εποικισμοί στην Ιερουσαλήμ

Τριάντα επιπλέον οικογένειες εβραίων εποίκων αναμένεται να εγκατασταθούν στην παλαιστινιακή συνοικία Ρας αλ Αμούντ στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με δημοτικό σχέδιο, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του ισραηλινού κινήματος κατά του εποικισμού "Ειρήνη Τώρα".

Απεργία πείνας ξεκίνησαν Τυνήσιοι μετανάστες στη Λαμπεντούζα

3.800 μετανάστες παραμένουν στο νησί
Τυνήσιοι μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στην προβλήτα του λιμανιού του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα αρνήθηκαν σήμερα να λάβουν την τροφή που τους μοιράστηκε για όσο διάστημα δεν είναι βέβαιοι ότι θα μπορέσουν να φύγουν από το νησί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.  Οι Τυνήσιοι μετανάστες ζητούν να φύγουν από τη Λαμπεντούζα. Στο ιταλικό νησί περίπου 3.800 μετανάστες ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες. Εξαιτίας της κακοκαιρίας,

Το δίκιο του αγώνα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Τελευταία από πολιτικούς, κόµµατα και µέσα ενηµέρωσης αναπτύσσεται µια ρητορική που συµπυκνώνεται στο έξης: «οι κινητοποιήσεις βλάπτουν σοβαρά την οικονοµία». Μερικοί προσθέτουν:
«Και τη ∆ηµοκρατία». Αναφέρονται σε πάσης φύσεως κινητοποιήσεις. Απεργίες, διαδηλώσεις, µπλόκα, πορείες. Αυτή η ρητορική υποδηλώνει ότι όποιος διαµαρτύρεται έχει εξ ορισµού άδικο και παραβιάζει τον νόµο. Ή, εν πάση περιπτώσει, όποιος θέλει να διαµαρτυρηθεί ας το κάνει µε «κόσµιο τρόπο». να µη θίγει τους άλλους. Αν το κάνει και από µέσα του, ακόµη καλύτερα.

«Μαγικές Μέδουσες»

Οι αρχαίοι Ελληνες τη φαντάζονταν ως γοργόνα. Η Μέδουσα, λέει ο µύθος, ήταν τόσο όµορφη που ο Ποσειδώνας για να την κατακτήσει µεταµορφώθηκεσε άλογο καιτην αποπλάνησε στον ιερό χώρο της Αθηνάς. Η θεά της σοφίας, πάλι, δεν είδε µε καθόλου καλό µάτι αυτή τη συνεύρεση και µην µπορώντας να τιµωρήσει τον

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ


ΤΗΣ ΕΦΗΣ ΞΕΝΟΥ

Ταχεία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ζητά το ΔΝΤ, σύμφωνα με το Spiegel

Αμφιβολίες για τη διάσωση της Ελλάδας εκφράζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πιέζοντας για ταχεία αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό αναφέρεται στην προδημοσίευση ρεπορτάζ της γερμανικής επιθεώρησης Spiegel.
Σύμφωνα με το Spiegel την απαίτηση για αναδιάρθρωση του χρέους διατύπωσαν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του ΔΝΤ σε συνομιλίες τους τις προηγούμενες ημέρες με στελέχη ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Έναν Αγιο Παντελεήμονα στήνουν στο Βοτανικό!

Του Γιώργου Πετρίδη  (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
 Στα χνάρια της  Κερατέας φαίνεται να βαδίζει και  ο Βοτανικός όπου οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους αφού νιώθουν απροστάτευτοι από τη δράση των Αλβανόφωνων Ρομά που έχουν καταλάβει μεγάλη ιδιωτική έκταση στην περιοχή.
«Είμαστε κάθε μέρα αναγκασμένοι να αναπνέουμε τα δηλητήρια από την καύση των καλωδίων ενώ τα αναπνευστικά προβλήματα στα παιδιά έχουν αυξηθεί ραγδαία στην περιοχή. Δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε για πιο σοβαρά προβλήματα στο μέλλον αφού τα

Γραφή 3.500 ετών από τη Μεσσηνία

Μία πήλινη πινακίδα της Μυκηναϊκής εποχής, που βρέθηκε κατά τις ανασκαφές του περασμένου καλοκαιριού στην Ικλαινα της Μεσσηνίας θεωρείται ότι φέρει γραμμένη την αρχαιότερη ελληνική - και κατά συνέπεια ευρωπαϊκή - γραφή. Η πινακίδα, την οποία έφερε στο φως μέσα σε έναν ελαιώνα αρχαιολόγος κ. Μιχάλης Κοσμόπουλος, καθηγητής του πανεπιστημίου του Σεν Λιούις του Μιζούρι είναι πολύ μικρή - στην πραγματικότητα είναι ένα θραύσμα, διαστάσεων περίπου 2,5 εκ. ύψος και 4 εκ. πλάτος - αλλά το σημαντικό είναι η χρονολόγησή της, που τοποθετείται μεταξύ του 1450 και 1450 π. Χ. 

Ο Μπουτάρης για τα οικονομικά του Δήμου

Τα Logistics στο επίκεντρο του υπουργείου Υποδομών

Η γεωπολιτική θέση της χώρας μας είναι προνομιακή και μπορεί να την βοηθήσει να μετατραπεί σε διεθνή κόμβο της εφοδιαστικής αλυσίδας

Την διαβεβαίωση ότι θα προχωρήσουν οι απαραίτητες επενδύσεις σε στρατηγικές υποδομές για συνδυασμένες μεταφορές στην εφοδιαστική αλυσίδα έδωσε χθες ο υφυπουργός Υποδομών, κ. Σπ. Βούγιας.

ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ

http://fimotro.blogspot.com/2011/04/blog-post_1457.html

Ρευστοποιήστε τα πάντα για ακόμη πιο βαθιά ύφεση

ΤΟ ΒΗΜΑ/ The New York Times
«Ρευστοποιήστε την εργασία, ρευστοποιήστε τις μετοχές, ρευστοποιήστε τους αγρότες, ρευστοποιήστε την ακίνητη περιουσία». Αυτή ήταν, σύμφωνα με τον πρόεδρο Χέρμπερτ Χούβερ, η συμβουλή που του έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Άντριου Μελόν, καθώς η Αμερική βούλιαζε στην Μεγάλη Ύφεση.
Για να είμαστε δίκαιοι, βέβαια, παραμένει αμφίβολο αν ο Μελόν είπε ακριβώς αυτά τα λόγια: διαθέτουμε μόνο την εκδοχή Χούβερ, που γράφτηκε πολλά χρόνια αργότερα. Ένα όμως είναι βέβαιο: ο «ρευστοποιητισμός» τύπου Μελόν αποτελεί πλέον το επίσημο δόγμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Αξιολόγηση σχολείων και καθηγητών από Σεπτέμβριο

Υπό αξιολόγηση θα τεθούν σχολεία και εκπαιδευτικοί από τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του "νέου λυκείου" που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.
Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο μάλιστα της εφαρμογής των νέων μέτρων για τα λύκεια από τον προσεχή

Ο κ. Παπανδρέου και η πραγματικότητα

 
Δεν υπάρχει πιο καταστροφική προσέγγιση της πραγματικότητας, από το να επιχειρεί κάποιος να τη βλέπει όχι όπως είναι, αλλά όπως θα ήθελε να είναι. Πρόκειται για ένα λάθος που το κάνουμε χρόνια, το πληρώνουμε πανάκριβα, αλλά, δεν το ξεπερνάμε: λειτουργούμε και πάλι έτσι. Αποτέλεσμα; Οπως θα έλεγε και ο κ. Παπανδρέου, αφού δεν αλλάζουμε, βουλιάζουμε...

«Δεν θα αναδιαρθρώσουμε το χρέος»

Με κατηγορηματικό τρόπο ο Γ. Παπακωνσταντίνου απέκλεισε το ενδεχόμενο της αναδιαρθρωσης του χρέους απαντώντας ουσιαστικά στις συστάσεις του περιοδικού «economist»

Ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του στο περιθώριο του συνεδρίου στο Τσερνόμπιο της Βόρειας Ιταλίας, τόνισε: «Δεν είμαι ο μόνος» που απορρίπτει την ιδέα αυτή, είπε ο Υπουργός σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg ενώπιον δημοσιογράφων.

Η φούσκα της επικοινωνίας


Η κρίση και η ύφεση, πέραν των δεινών που τις συνοδεύουν, είναι εκ φύσεως αποκαλυπτικές. Φανερώνουν στρεβλώσεις, ξεγυμνώνουν δραστηριότητες, αποκαλύπτουν παράταιρες συμφωνίες και εκθέτουν πρόσωπα και ομάδες συμφερόντων, που στον καιρό της ανάπτυξης και της ανέμελης ευημερίας κρύβονταν πίσω από αδιαφανείς σχέσεις και πίσω από τα χρήματα που έρρεαν κάτω από το τραπέζι.

Σοπενχάουερ

«Αυτό που γνωρίζει όλα τα υπόλοιπα, χωρίς να γνωρίζει τον εαυτό του, είναι το υποκείμενο». Και είναι φυσικό η αισιοδοξία του πρωθυπουργού να με παραπέμπει σε αυτήν ακριβώς την αποστροφή του φιλοσόφου της απαισιοδοξίας, του Αρθούρου Σοπενχάουερ. Εκτός αν συμβαίνει το αντίθετο: ο Γ. Παπανδρέου να γνωρίζει τον εαυτό του, χωρίς να γνωρίζει όλα τα υπόλοιπα. Διότι πώς εξηγείται, την ίδια ημέρα που μας προτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι:

Νέες ρουκέτες Πάγκαλου

Φίδια

Τι μας αρέσει να  πιστεύουμε; Οτι από τις μίζες χρεοκόπησαν τα δημόσια ταμεία. Οτι δηλαδή καμιά τριακοσαριά  δισεκατομμύρια πέταξαν και κατέληξαν στα θησαυροφυλάκεια υπουργών, βουλευτών και μεγαλοστελεχών.  Από  τις  μεγαλύτερες κοτσάνες που κυκλοφορεί ανάμεσά μας και που είναι τόσο πειστική σαν μια αλήθεια τρανταχτή. Χωρίς να θέλω  να τους αθωώσω. Αντιθέτως.

Γιακουμάτος: «Είναι αδιανόητο να πλουτίζεις από την πολιτική»

 «Είμαι γιατρός, δεν είμαι Πουαρό, ας ψάξει το ΣΔΟΕ να βρει ποιος πρώην υπουργός της ΝΔ έχει στο λογαριασμό του τα 178 εκατ. ευρώ», δηλώνει ο κ. Γερ. Γιακουμάτος σε συνέντευξή του στο «Βήμα». Ο βουλευτής της ΝΔ αποκαλύπτει ότι ήδη ασχολείται με την υπόθεση η εισαγγελία του Αρείου Πάγου και αναφέρει ότι κατέθεσε την μηνυτήρια αναφορά γιατί θεωρεί ότι είναι αδιανόητο να πλουτίζει κάποιος από την πολιτική και ότι θέλει να λάμψει όλη η αλήθεια. Αναφέρει ακόμα ότι το ΣΔΟΕ έχει τους μηχανισμούς και μπορεί να εντοπίσει εάν πράγματι υπάρχει πολιτικός με 178 εκατ. ευρώ στον λογαριασμό του. 
  Ν. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

Μεγάλη σφαγή με 800 νεκρούς στην Ακτή Ελεφαντοστού

 Στους 800 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από τις σφοδρές συγκρούσεις στη δυτική πόλη  Ντουέκουε της Ακτής Ελεφαντοστού, σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.
Οι συγκρούσεις μαίνονται στην πόλη Αμπιτζάν, μεταξύ των δυνάμεων του νικητή των προεδρικών εκλογών, Αλασάν Ουαταρά και των υποστηρικτών του τέως προέδρου, Λοράν Γκμπαγκμπό.

Ο Γκμπαμπό παρά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του

Καρχαρίας σε... βουνό των Γρεβενών

Το απολιθωμένο δόντι του καρχαρία που βρέθηκε στα Γρεβενά. Από 
χθες εκτίθεται στο παλαιοντολογικό μουσείο Μηλιάς μαζί με άλλα θαλάσσια 
απολιθώματα
Το απολιθωμένο δόντι του καρχαρία που βρέθηκε στα Γρεβενά. Από χθες εκτίθεται στο παλαιοντολογικό μουσείο Μηλιάς μαζί με άλλα θαλάσσια απολιθώματα
Καρχαρίες στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας! Δάσκαλος στο σχολείο Αμυγδαλεών Γρεβενών βρήκε ένα δόντι καρχαρία, κάνοντας τη βόλτα του στην πλαγιά βουνού, σε υψόμετρο 800 μέτρων, και χθες το παρέδωσε στο Παλαιοντολογικό Μουσείο της Μηλιάς, όπου θα εκτίθεται μαζί με εκατοντάδες άλλα απολιθώματα προϊστορικών ζώων.

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Fitch υποβάθμισε κατά τρεις βαθμίδες την Πορτογαλία

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε χθες το βράδυ στην υποβάθμιση κατά τρεις βαθμίδες της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας, αξιολογώντας την πλέον με BBB-, εστιάζοντας στην ανησυχία, κατά πόσον μπορεί η Λισσαβόνα να λάβει εξωτερικό δανεισμό ενώ διέρχεται επισήμως προεκλογική εκστρατεία έως την 5η Ιουνίου.

Κατά 10 χρόνια αυξήθηκε ο μέσος όρος ζωής στην Ευρώπη

Τα 82 έτη ξεπέρασε το 2008 το προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ για τους άνδρες έφτασε τα 76,4 έτη. Σύμφωνα με της Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, Eurostat, πρόκειται για αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά 10 χρόνια, εντός της τελευταίας 50ετίας.
Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στην Εσθονία και τη Σλοβενία ενώ πρώτοι σε όρους μακροζωίας είναι οι Ελβετοί (79,9 έτη) και οι Γαλλίδες (85,1 έτη). Στην Ελλάδα το μέσο προσδόκιμο ζωής έφτασε στα 82,7 έτη για τις γυναίκες και στα 77,8 έτη για τους άνδρες. 

Του ΣΤΑΘΗ

Σηκωθείτε από τον καναπέ και σώστε τους µυς σας

 Επιστήµονες από το Ιατρικό Ερευνητικό Κέντρο των ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι η καθιστική ζωή, εκτός από τις υπόλοιπες βλαβερές συνέπειές της, αναστέλλει και την παραγωγή της πρωτεΐνης PGC-1, η οποία είναι απαραίτητη στους µυς προκειµένου να παράγουν ενέργεια.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

Καλημέρα
Καλό Σαββατοκύριακο

ΚΑΛΑΡΥΤΕΣ
φωτο: Κώστας Μπατσής