Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Europa league ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟΨΕ


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ
4 - 1
ΠΟΡΤΟ - ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ
5 - 1

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Europa league ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟΨΕ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
 ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΤΒΕΝΤΕ 
5- 1

ΔΥΝΑΜΟ - ΜΠΡΑΓΑ
1 - 1

ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ:«Μη θεωρείτε την ψήφο μου δεδομένη στο άρθρο για τις ποινές που αφορούν όσους συγκροτούν καρτέλ»

Νέο κρούσμα ανταρσίας είχαμε σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αυτή την φορά στη Βουλή. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης μιλώντας στην ολομέλεια όπου συζητείται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τον ανταγωνισμό είπε απευθυνόμενος στον Μιχάλη Χρυσοχοίδη: «Μην θεωρείτε την ψήφο μου δεδομένη στο άρθρο για τις ποινές που αφορούν όσους συγκροτούν καρτέλ».Ο κύριος Κακλαμάνης θεωρεί ότι τα αδικήματα των καρτέλ θα παραγραφούν με την πάροδο 5ετιας χωρίς να μπορέσει η δικαιοσύνη να προχωρήσει σε φυλάκιση των επιχειρηματιών που συμπράττουν σε καρτέλ ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Να που είναι τα κλεμμένα. Στα καρτέλ και στους φοροφυγάδες». 
Epirusgate

Δεν υπάρχουν ειδήσεις – έτσι κι’ αλλιώς!

Αν το καλοσκεφθείτε, μόνο οι (καλές) αναλύσεις λείπουν αυτό το απεργιακό τετραήμερο. Δέκα μέρες τώρα οι ειδήσεις είναι ακριβώς οι ίδιες: Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και οι οικονομολόγοι μιλούν για την επερχόμενη αναδιάρθρωση τους χρέους, αναλύοντας τα υπέρ και τα κατά. Και η κυβέρνηση με τον Στρος-Καν και την Κομισιόν διαψεύδουν. Καθημερινά.
Η τελευταία ημέρα δηλώσεων, δημοσιευμάτων και διαψεύσεων για την οποία μπορούμε να μιλήσουμε είναι η Τετάρτη, 6 Απριλίου. Από κει και πέρα, λόγω απεργίας των μέσων ενημέρωσης, μόνο αν γίνει πράγματι αναδιάρθρωση θα το μάθετε. Πάντως την Πορτογαλία στο τσακ την προλάβαμε. Είχαν προηγηθεί, βέβαια, αρκετές σοσιαλιστικές διαψεύσεις για να θεωρείται σίγουρη η προσφυγή της στον μηχανισμό!

Κλίμα αβεβαιότητας...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (ΕΘΝΟΣ)
Η άνοιξη του 2011, όλα δείχνουν ότι θα είναι από τα πιο δύσκολα περάσματα του εγχειρήματος διάσωσης της χώρας, που έχει αναλάβει η κυβέρνηση. Αναμετριέται με τα μέτρα της περιόδου 2012 - 2015 που είναι της τάξης των 25 περίπου δισ., τις αποκρατικοποιήσεις των 50 δισ. και τα πρόσθετα μέτρα του 2011, που αγγίζουν τα 5 δισ. Δεν είναι εύκολη δουλειά... Ιδίως, αν συνυπολογιστούν ορισμένα πράγματα.
Πρώτον, ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου δεν λειτούργησαν «κατευναστικά», για τις αγορές, τους Οίκους Αξιολόγησης, τα «think tank», τους διεθνείς αναλυτές κ.λπ.

Αν είχε σήμερα δελτία ειδήσεων θα είχε πέσει η κυβέρνηση!

Στα όριά τους φαίνεται πως έχουν φτάσει οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών. Η Βάσω Παπανδρέου όταν πήρε το λόγο για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα τυχερά παιχνίδια απευθυνόμενη στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου είπε σε έντονο ύφος: «Δεν το ψηφίζω». Το χαρακτήρισε στυγνό εισπρακτικό μέτρο και  τόνισε: «Αν είναι έτσι να

2ος Eυρωπαϊκός Διαγωνισμός Ηλεκτρονικού Εκπαιδευτικού Παιχνιδιού

 
Την προαγωγή της δημιουργίας παιχνιδιών που μπορούν να αξιοποιηθούν από την εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις έχει ως στόχο ο 2ος Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Καλύτερου Ηλεκτρονικού Εκπαιδευτικού Παιχνιδιού που

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Δραματικές ώρες για την κυβέρνηση, έπειτα από τη νέα ανταρσία από σημαίνοντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αφορμή το νομοσχέδιο για τον τζόγο που παρουσίασε στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Ελέγχου Οικονομίας ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Οι αρνήσεις που συνάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου στην προοπτική νομιμοποίησης του τζόγου ήταν σχεδόν καθολικές και η έντασή τους τέτοια που οδήγησε τον ίδιο να δηλώσει ότι αποσύρει το νομοσχέδιο και να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

«Μπάζωσαν» ξανά τη Λαυρίου...

Ξανά στο προσκήνιο η υπόθεση κατασκευής του ΧΥΤΑ στην Κερατέα και οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ... ενίσχυσαν τα μπλόκα με μπάζα, χώματα και μπετόν!Η αστυνομία είχε αναλάβει να ανοίξει και πάλι τη Λαυρίου στα σημεία των μπλόκων, καθώς οι κινητοποιήσεις των κατοίκων έχουν μπει πια στον τεταρτο μήνα...
nonews-NEWS

«Μπουρλότο σε όλα»!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ (ΕΘΝΟΣ)
Ισχυρότατο είναι το σοκ που υφίσταται όποιος αποπειραθεί να διαπιστώσει τις πολιτικές διαθέσεις της ευρωπαϊκής και της ελληνικής κοινής γνώμης στη σημερινή συγκυρία, όπως αυτές αποτυπώνονται σε δύο σοβαρές δημοσκοπήσεις.
Πρώτον, στο «Ευρωβαρόμετρο», τη δημοσκόπηση δηλαδή που εδώ και δεκαετίες διεξάγει η ΕΕ δύο φορές τον χρόνο σε όλα τα κράτη - μέλη της και στις υποψήφιες προς ένταξη χώρες.

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο έπεσαν 12 μαθητές νεκροί

Δώδεκα μαθητές νεκρούς και αρκετούς τραυματίες, περισσότερους από 22 υπολογίζουν μέχρι στιγμής άλλους ελαφρά και άλλους βαριά, είχε ως αποτέλεσμα η "τρέλα" του ανθρώπου, που σε κατάσταση αμόκ πυροβολούσε ό,τι έβλεπε μπροστά του σε σχολείο του Ρίο ντε Τζανέιρο. Αφού σκότωσε τους μαθητές έστρεψε το όπλο κατά του εαυτού του και αυτοκτόνησε. Τα αίτια που δήγησαν τον άνθρωπο αυτόν στην εγκληματική αυτή πράξη δεν έγιναν γνωστά μέχρι στιγμής. 
Πληροφ. από το Ν24. 

Νυστέρι στην Υγεία

Οπως εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, η αναμόρφωση του ΕΣΥ
 μπαίνει στην τελική ευθεία, αρχής γενομένης από το κέντρο.
Οπως εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, η αναμόρφωση του ΕΣΥ μπαίνει στην τελική ευθεία, αρχής γενομένης από το κέντρο.
Από τα 158 που λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα με την αναδιάταξη θα μείνουν 40, θα έχουν ενιαία διοίκηση, ελεγχόμενη αυστηρά διαχείριση, μηχανοργάνωση παντού, ενώ θα γίνει και ανακατανομή προσωπικού. Με τη διοικητική και ανά περίπτωση λειτουργική συγχώνευση των μεγαλύτερων νοσοκομείων της χώρας στον «άξονα της Βασ. Σοφίας» στο κέντρο της Αθήνας, ξεκινά ο πολυσυζητημένος «Καλλικράτης στην Υγεία».

Δεν πληρώνει ούτε το αυτοκίνητο ο Κουτρουμάνης


Χρεώνει στο δημόσιο τη θέση πάρκινγκ κοντα στο σπίτι του με 280€.. Δείτε την απάντηση του Κουτρουμάνη..

Άντζελα: Δεν είμαι "νονού" (ούτε "νονά")...

"Με χρησιμοποιούν για να ξεχάσει ο κόσμος τη ραδιενέργεια στην Κίνα" (εννοεί Ιαπωνία)...Σιγά μην είναι και ΝΟΥΝΟΥ (και light). Όλα τα λεφτά η Άντζελα στη συνέντευξη που δίνει στο Πρώτο Θέμα για την εμπλοκή του ονόματος της στο κύκλωμα των νονών. "Εγώ με...επιχειρηματίες μίλησα. Αγόρασα από αυτούς μια Mercedes".

Εισιτήρια από... χρυσό

Νέες αυξημένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ισχύουν από την 1η Απριλίου για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, καθώς η άνοδος στην τιμή των καυσίμων, οι κρατήσεις υπέρ τρίτων και ο ΦΠΑ είναι οι πιο βασικοί λόγοι που επικαλούνται οι ακτοπλόοι για την απόφαση αυτή. Ο όμιλος Attica Group με τις δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες Super Star Ρθγπθ5 και Blue Star Ferries, που εκτελούν δρομολόγια σε Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, είχε ανακοινώσει από τέλη Ιανουαρίου την αύξηση 8% στον ναύλο των επιβατών από 1ης Απριλίου, αν δεν γίνει καμία κίνηση από πλευράς υπουργείου για τη μείωση των κρατήσεων υπέρ τρίτων.

Ζητούσε αύξηση της μίζας ο ταμίας του Άκη...

 "Δεινός" διαπραγματευτής και διαμεσολαβητής αποδεικνύεται ο συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γ. Μπέλτσιος, σύμφωνα με στοιχεία που δείχνουν ότι επιτύχανε αύξηση σχεδόν 1% επί της προμήθειας στα υποβρύχια φυσικά για προσωπικό όφελος...
Μεγαλύτερη λοιπόν προμήθεια επειδή «έπεισε την ελληνική κυβέρνηση» να αγοράσει γερμανικά υποβρύχια και να πουλήσει στους Γερμανούς τα... Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά ζήτησε και έλαβε το 2002 ο συνεργάτης του πρώην υπουργού Άκη

Συνεχίζεται η αναταραχή στον αραβικό κόσμο

Φωτογραφία
ΣΤΗΝ Υεμένη δεν λένε να κοπάσουν οι διαδηλώσεις κατά του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ. Στην πόλη Ταέζ, νότιας της πρωτεύουσας Σαναά, δεκάχες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν και χθες στους δρόμους, όπου συγκρούστηκαν με την Αστυνομία. Στη διάρκεια των διαδηλώσεων ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τριάντα τραυματίστηκαν ύστερα από επίθεση που δέχθηκαν από τις

ΕΚΠΙΠΤΕΙ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΟΛΙΣ ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΦΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ!

Ο ΝΟΜΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ "ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ "ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ" ΑΠΟΦΑΣΗ...Η απόφαση του Εφετείου για τον Π. Ψωμιάδη θεωρείται τελεσίδικη. Ασχέτως εάν προσβάλλει την απόφαση με αναίρεση στον Άρειο Πάγο, ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Μιλάει για "τελεσίδικη" και όχι για "αμετάκλητη" απόφαση. Κατά συνέπεια ο Ψωμιάδης εκπίπτει του αξιώματος, μόλις καθαρογραφεί εντός των ημερών η απόφαση του πενταμελούς Εφετείου. Το σχόλιό μας προς

ΔΙΕΡΡΕΕ ΨΕΥΔΩΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ. ΛΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.
Τα χέρια του Σαμαρά έλυσε η δικαστική απόφαση κατά του Ψωμιάδη. Ήθελε να ξεκαθαρίσει το ζήτημα για να μην υπάρχουν υπόνοιες ότι στη Ν.Δ. υπάρχουν στελέχη τα οποία είναι υπόδικα για τόσο σημαντικές υποθέσεις. Ο Α. Σαμαράς είχε επίσης ενημερωθεί ότι ο Ψωμιάδης θέλει να... δημιουργήσει πολιτική κίνηση την οποία θα μετέτρεπε σε πολιτικό κόμμα. Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί

Δεν πληρώνει το Δημόσιο δεν θα πετάξουν τα αεροπλάνα

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας απειλεί με απεργία από τις 15 Απριλίου
- Διαμαρτύρονται πως τους χρωστάνε δεδουλευμένα από τον Δεκέμβριο
- Ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες το Πάσχα
- Κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα η τουριστική σεζόν στο ξεκίνημα της

Χωρίς σχόλια..

 Σίγουρα τέτοιο αυτοκίνητο να κυκλοφορεί, δεν έχετε ξαναδεί!! Ήταν πρώην SUV και το βίντεο μας έρχεται απο τους δρόμους της Ρωσίας.. Δείτε!!

Εύρημα «μυστήριο» στον επιταχυντή του Σικάγο

Μπροστά στη μεγαλύτερη ανακάλυψη των τελευταίων 50 ετών στη Φυσική, ισχυρίζονται, ότι, ίσως έχουν βρεθεί επιστήμονες του Εργαστηρίου Fermilab, έξω από το Σικάγο, όπου βρίσκεται ο αμερικανικός επιταχυντής Tevatron. Αφού παρατήρησαν “ύποπτες” ενδείξεις στα στοιχεία των συγκρούσεων οι ερευνητές αντιμετωπίζουν με δέος αλλά και επιφυλακτικότητα το φαινόμενο.
Ενδεχομένως θα μπορούσε να αποτελεί μια νέα και απροσδόκητη

Δασικοί χάρτες: Έχουμε τους πρώτους…

Κι όμως, οι πρώτοι τρεις δασικοί χάρτες της χώρας αναρτήθη­καν! Και αυτό που για όλες τις χώρες της Ευρώπης είναι αυτο­νόητο, για τη χώρα μας είναι μια μικρή κατάκτηση. Τι κι αν η σύνταξη δασολογίου είναι συνταγματική επιταγή, μέχρι σήμερα ισχυρές δυνάμεις από όλους τους χώρους πίεζαν και είχαν κα­ταφέρει να κυριαρχεί το θολό τοπίο, πεδίον δόξης λαμπρό για καταπατητές και επίδοξους οικοπεδοφάγους.

Ταξιδεύοντας στα Χανιά

Οι Χανιώτες και όσοι βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στα Χανιά έζησαν στιγμές που θύμιζαν άλλες εποχές, ημέρες που η κρίση ήταν μια μακρινή, άγνωστη σχεδόν, κατάσταση για όλους. Τι συνέβη όμως και τα Χανιά βρήκαν τη ζωντάνια άλλων εποχών;
Ηταν αρκετό να έρθουν τα πρώτα κρουαζιερόπλοια για να γεμίσει η πόλη ζωή. Πάνω από 3.500 τουρίστες περπάτησαν στο ιστορικό λιμάνι, πλημμύρισαν την αγορά, τους δρόμους, τα καταστήματα, κάνοντας τους Χανιώτες να ξεχάσουν την κρίση...

ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ...

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στην ευρύτερη περιοχή. Άγριες συμπλοκές μεταξύ μεταναστών με 15 τραυματίες, σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τετάρτης έξω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Ομάδες μεταναστών Κουρδικής καταγωγής, επιτέθηκαν σε ομοεθνείς τους με πέτρες,λοστούς,μαχαίρια και μπαλτάδες! Στη συνέχεια επεχείρησαν να περάσουν την πύλη του λιμανιού.Δεν δίστασαν να πετάξουν ακόμα και μολότοφ στους λιμενικούς και τους αστυνομικούς στην πύλη εισόδου,αλλά απωθήθηκαν από τους άνδρες του Λιμενικού.

Μας βλέπουν σαν... ακυβέρνητες πολιτείες

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Λ. ΠΟΛΙΤΗ (ΤΑ ΝΕΑ)
Για να µην παίζουµε µε τις λέξεις, η αναδιάρθρωση του χρέους µε το περίφηµο «ψαλίδισµα» των δανεικών – δηλαδή σε όποιον χρωστάµε 100 ευρώνα δώσου µε 50 ή 60 –εάν συµβεί θα είναι Βατερλώ. Οι λόγοι είναι γνωστοί: Θα υποστούµε έξω από τη χώρα όλες τις συνέπειες των «µπαταχτσήδων», ενώ στο εσωτερικό οι συµφορές θα είναι αµέτρητες µε χειρότερη την εφιαλτική, αυτήν τη φορά, περικοπή συντάξεων οι οποίες θα καταλήξουν να είναι κάτι σαν φιλοδωρήµατα.

Ζητιάνοι είμαστε , αλλά μην το λέτε !

 Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος
Ε, τα έχουμε αυτά εμείς οι Έλληνες!  Μπορεί να ψωμολυσσάμε, να μην έχουμε στον ήλιο μοίρα, αλλά δεν θέλουμε να μας το λέει ο γείτονας! Δεν γουστάρουμε να μας το πετάει κατάμουτρα ο συγγενής!  Μας  πείραξε που είπε ο Τούρκος ότι σε λίγο θα ζητιανεύουμε;  Τι μας χαλάει περισσότερο; Αυτά που λένε για εμάς, ή αυτό που είμαστε;  Μια χώρα ζητιάνος είμαστε που παρακαλά κάθε τρεις τέσσερεις μήνες για δανεικά, για να ζήσει τους πολίτες της!

Ανακούφιση µε... θέα

Ενα όµορφο αστικό τοπίο, η θέα που κόβει την ανάσα είναι αξίες σταθερές: εκτιµώνται από όλους, ανά πάσα ώρα και στιγµή, σε όποιο µέρος – ακόµη κι εκεί όπου ο βασιλιάς πηγαίνει µόνος. Οι αρχιτέκτονες λοιπόν του συγκεκριµένου αποχωρητηρίου, το οποίο βρίσκεται στον τελευταίο όροφο της Commerzbank, της δεύτερης µεγαλύτερης τράπεζας της Γερµανίας, το σκέφτηκαν και

Βρικόλακες

ΤΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΑ ΝΕΑ)
ΚΑΝΕΙΣ ∆ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ν’ ανάψει ένα κεράκι για τα πρώτα γενέθλια του Μνηµονίου. Καθώς όµως µπήκαµε στον Απρίλιο, είναι ευκαιρία για ορισµένες αποτιµήσεις.  
Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ πολιτική των τελευταίων δώδεκα µηνών τα θυσίασε όλα προκειµένου να πιάσουµε τους στόχους στα δηµοσιονοµικά. Τους µισθωτούς του δηµόσιου τοµέα και τους συνταξιούχους, που έφαγαν στο κεφάλι τις περικοπές. Την πραγµατική οικονοµία, που έκανε βουτιά στο κενό. Τον ιδιωτικό τοµέα, όπου έχουµε λουκέτα και απολύσεις. Αυτό ήταν το τίµηµα για να πιάσουµε τα νούµερα – µόνο που δεν τα πιάσαµε.

Τι αναστολή τι διαγραφή για τον Άκη Τσοχατζόπουλο... το ίδιο είναι

Γιατί το ΠαΣοΚ δεν διαγράφει τον κ. Ακη Τσοχατζόπουλο; Το ερώτημα απασχολεί πολλούς. Κάποιοι επέμεναν τόσο στη Βουλή όσο και στην Ιπποκράτους ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου σκεφτόταν να προχωρήσει στη «συμβολική διαγραφή» του Ακη από το ΠαΣοΚ. Ο λόγος ήταν ότι το όνομα του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας εμπλέκεται και στην υπόθεση των υποβρυχίων και με αυτόν τον τρόπο ο Πρωθυπουργός θα ήθελε να δείξει ότι δεν τον συνδέει

Ενας ταπεινωμένος και οργισμένος τραπεζίτης

 Αν ρωτήσετε έναν έλληνα τραπεζίτη πώς είναι η ημέρα του σε τούτο τον καιρό της κρίσης, θα σας πει ειλικρινώς ότι εδώ και δεκαπέντε μήνες διαχειρίζεται καθημερινά τη μιζέρια, ότι από το πρωί ως το βράδυ παλεύει με τις υποβαθμίσεις, ότι προσπαθεί να ελέγξει τη διαρροή καταθέσεων και ότι δέχεται φορτικά αιτήματα επιχειρηματιών για ρυθμίσεις χρεών και παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων.

Κόντρα υπουργείου - ΤΕΕ για τα επαγγελµατικά δικαιώµατα

Διευρυµένο Επιµελητήριο θέλει ο Πανάρετος - σφοδρή αντίδραση των µηχανικών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Ενα διευρυµένο Τεχνικό Επιµελητήριο (ΤΕΕ) που θα απονέµει επαγγελµατικάδικαιώµατα διαφόρων επιπέδων στους µηχανικούς - µέλη του οι οποίοι θα είναι από απόφοιτοι πανεπιστηµίων και ΤΕΙ µέχρι απόφοιτοι ΙΕΚ και κολεγίων επιχειρεί να δηµιουργήσει το υπουργείο Παιδείας.
Ο υφυπουργός Ι. Πανάρετος άρχισε χθες δηµόσια διαβούλευση στο ∆ιαδίκτυο (http://ypepth.opengov. gr/panaretos/?p=6205) για τη δηµιουργία του διευρυµένου Τεχνικού Επιµελητηρίου, το οποίο είναι ο πρώτος από τους επιµελητηριακούς και επαγγελµατικούς φορείς που αναµένεται να αλλάξουν µορφή,ώστε να αναλάβουν την ευθύνη πιστοποίησηςτων µελών τους και απονοµής

Η αλήθεια που φοβίζει!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΑ ΝΕΑ)
Ερώτηση: έχουν κάτι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ µε την κυβέρνηση – του ΠΑΣΟΚ; Προφανώς όχι. Τους χωρίζουν ανυπέρβλητες διαφορές; Ούτε. Θέλουν οι βουλευτές να πάρουν τις θέσεις των υπουργών, όπως τους καταλογίζουν ορισµένοι; Ενδεχοµένως µερικοί το θέλουν κι αυτό, αλλά πάντως δεν ισχύει για ολόκληρη την Κοινοβουλευτική Οµάδα. Υπάρχουν τίποτε προσωπικά µεταξύ κυβερνητικών και κοινοβουλευτικών στελεχών; Ούτε κατά διάνοια. Μήπως τελικά θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση; Ούτε για αστείο.

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΗΜΑτοδότης

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε «κούρεμα εδώ και τώρα» έκανε η κυρία ΒάσωΠαπανδρέου. Η Βάσω είναι το πρώτο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠαΣοΚ που έσπασε το για πολλούς θεωρούμενο «ταμπού» και μίλησε δημοσίως για την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του χρέους μπροστά στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠαΣοΚ. Ο υπουργός

Κ. Καραμανλής: «Ασ' τα αργότερα»

Ο κ. Αλογοσκούφης δηλώνει ότι ήθελε να λάβει μέτρα αλλά δεν τον... άφηναν . «Εγώ ήθελα να λάβω μέτρα γιατί έβλεπα την κατάσταση της οικονομίας, αλλά κανένας άλλος στην κυβέρνηση δεν ήθελε. Ο Καραμανλής είχε δεμένα τα χέρια του γιατί είχε την πλειοψηφία ενός μόνο βουλευτή. ‘Ασ’ το για αργότερα’ μου έλεγε. Ορισμένοι βουλευτές απειλούσαν ότι θα καταψήφιζαν τα μέτρα και θα πηγαίναμε σε εκλογές».

Τετραήμερη απεργία

Το Enet διακόπτει τη δημοσίευση ειδήσεων για τις επόμενες 96 ώρες, όσο δηλαδή θα διαρκούν οι δύο 48ωρες συνεχόμενες απεργίες που κήρυξαν η ΕΣΗΕΑ και οι συνεργαζόμενες ενώσεις και σωματεία, στο χώρο του Τύπου, γραπτού και ηλεκτρονικού.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ, μαζί με τις ομοσπονδίες του κλάδου, αναφέρεται:

Από το Βιετνάμ στην ηγεσία του γερμανικού FDP

Την προεδρία του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (FDP) θα διεκδικήσει στο συνέδριο του Μάη ο γεννημένος στο Βιετνάμ και υιοθετημένος από ζευγάρι Γερμανών, υπουργός Υγείας Φιλίπ Ρέσλερ, που θα αναλάβει και τον θώκο του αντικαγκελαρίου της κυβέρνησης συνασπισμού. Ο 38χρονος ιατρός θα διαδεχθεί στην προεδρία του κόμματος τον παραιτηθέντα Γκίντο Βεστερβέλε, που αν και εγκαταλείπει το FDP, θα διατηρήσει το υπουργείο Εξωτερικών. Θα είναι ο πιο νέος αρχηγός του κόμματος των Φιλελευθέρων, στην πολιτική Ιστορία της Γερμανίας.

Βοήθεια απο το μηχανισμό ζήτησε η Πορτογαλία

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες
«Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας αποφάσισε σήμερα να ζητήσει επίσημα οικονομική βοηθεια απο την ευρωπαική επιτροπή». Με αυτή τη φράση, στα πλαίσια διαγγέλματος του προς τον πορτογαλικό λαό, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας Ζοζέ Σόκρατες ανακοίνωσε την ένταξη της Πορτογαλίας στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς δανεισμού.
Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, Φερνάντο Τεσέϊρα ντος Σάντος, είχε αναφέρει ότι «είναι αναγκαίο η Πορτογαλία να καταφύγει στους διαθέσιμους μηχανισμούς ευρωπαϊκού δανεισμού».

Δ. Κουσελάς: Έχουν απολυθεί επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι


Ήδη έχουν γίνει 16 απολύσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, για υπεξαίρεση χρημάτων, ενώ ακόμη 70 υποθέσεις έχουν παραπεμφθεί σχετικά, ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση με προϊσταμένους των εφοριών, των τελωνείων και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

Καλημέρα σε όλη την παρέα μας
Ιδιαίτερα στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας στην πολυάριθμη παρέα από τις ΗΠΑ στην περιοχή
MOUNTAIN VIEW
 Good morning to all in MOUNTAIN VIEW
Sunset in Greece
φωτο: Κώστας Μπατσής