Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Ελεος κ. Παπακωνσταντίνου!

To υπουργείο Οικονομικών στην αγωνία του να εισπράξει οφειλές και χρέη από φόρους ιδιωτών και επιχειρήσεων απέστειλε σε μεγάλες αλυσίδες λιανικού εμπορίου τις σχετικές λίστες οφειλετών - προμηθευτών και απαίτησε να δεσμεύονται για λογαριασμό του από τις αλυσίδες τα σχετικά χρέη.
Δηλαδή π. χ. αν ένας προμηθευτής μιας αλυσίδας σούπερ - μάρκετ χρωστά στην Εφορία δεν μπορεί να εισπράξει το αντίτιμο των προιόντων που πουλάει πριν εξοφληθεί το ελληνικό δημόσιο. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων Ρεθύμνου και Λασιθίου


Του Γιώργου Τρούλη*

Η  Κρήτη αποτελεί ένα γεωγραφικό διαμέρισμα, με ιδιαίτερες κοινωνικές, γεωγραφικές και πολιτιστικές συνθήκες, όπως οι περισσότερες νησιωτικές περιοχές, που έχει μεγάλη ανάγκη την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων, μιας και αποτελεί μια περιοχή που ήταν αδικημένη λόγω χαμηλής μοριοδότησης των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα ΠΥΣΠΕ

Η ώρα της Αριστεράς;

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Το έλεγε πολιτικός του ΠΑΣΟΚ που εκλέγεται χρόνια σ’ αυτή την περιφέρεια και ξέρει πρόσωπα και πράγµατα: «Στη Β’ Αθήνας υπάρχουν πλέον τρία ισοδύναµα κόµµατα: το ΠΑΣΟΚ, η Ν.∆. και το ΚΚΕ». Υπερβολή; Αν ισχύουν οι δηµοσκοπήσεις που διενεργούνται κατά ριπάς στη θηριώδη εκλογική περιφέρεια µε τις ποικίλες ιδιοµορφίες, κάπως έτσι έχουν τα πράγµατα. Αλλωστε η τελευταία εκτίµηση εκλογικής επιρροής που κάνει η εταιρεία

Πώς... λύνεται ο «γόρδιος δεσμός»;

Από τον Παναγιώτη Δ. Παναγιώτου 

Είναι προφανές ότι η πραγματοποίηση των υποχρεώσεων που έχουμε αναλάβει έναντι της τρόικας ρεαλιστικά δύσκολα υλοποιείται, στους ασφυκτικούς χρόνους που έχουν τεθεί. Για πολλούς λόγους. Από την κατάσταση του διοικητικού μηχανισμού μας και την κυβερνητική αρρυθμία μέχρι τις «παράπλευρες», αλλά κρίσιμες «απώλειες» που δημιουργεί η μεγάλη ύφεση. 

Αν όλοι ήμασταν σοβαρότεροι

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ «E» 27/4

Αν τα δελτία των 8 αποφάσιζαν να εγκαταλείψουν επιτέλους αυτό το επαναλαμβανόμενο καθημερινά δημοσιογραφικό μοιρολόι και αντ' αυτού επέλεγαν να επισημαίνουν πιεστικά το έγκλημα που διαπράττουν σε βάρος του τόπου όσοι φοροδιαφεύγουν.
Αν η κυβέρνηση συνειδητοποιούσε ότι δεν αρκεί ν' απειλεί κάθε τόσο τους φοροφυγάδες, αλλά μετά από 18 μήνες διακυβέρνησης θα έπρεπε να είχε καταφέρει κάτι ουσιαστικότερο από την παραγωγή φορολογικών νομοσχεδίων τα οποία ελάχιστα αποδίδουν.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος αδιεξόδου

Του Σταυρου Λυγερου
Τα στοιχεία είναι καταλυτικά. Επιβεβαιώνουν όσους εξαρχής υποστήριζαν ότι η κυβερνητική πολιτική θα εγκλωβίσει την οικονομία στον φαύλο κύκλο της ύφεσης, χωρίς ταυτοχρόνως να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά. Και, βεβαίως, διαψεύδουν τις ποικίλες «καθεστωτικές» φωνές που, λόγω της κυρίαρχης πρόσβασής τους στα ΜΜΕ, διαμόρφωναν σε μεγάλο βαθμό την κοινή γνώμη. Στην Ελλάδα, όμως, οι φορείς δημόσιου λόγου ούτε πιστώνονται την επιβεβαίωση ούτε χρεώνονται τη διάψευση με

Εσείς μέτρα εμείς ..πέτρα !

 Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος
Πώς λέμε πίτσα με το μέτρο; Πώς λέμε να σου πάρω μέτρα για το κοστούμι; να μετρήσω τα μπάνιο, το σώβρακο;  Ακόμα και μαραγκός να είσαι, θα πας μια δυο φορές, θα πάρεις τα μέτρα σου, το πολύ-πολύ να χρειαστείς να κόψεις και κάτι παραπάνω , αλλά αυτό ήταν! Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση λάθους!

Λευτεριά στον Άκη..