Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Αίσχος! Είμαστε οι τέλειοι Χατζιαβάτηδες για τους Τούρκους.

του Κώστα Χαρδαβέλλα
Ντρέπομαι και θυμώνω με όσα κάνει η κυβέρνηση όχι σαν υπερπατριώτης ή Ελληναράς (που δεν είμαι), αλλά ως ένας απλός Έλληνας που αγαπάει τη χώρα του και δεν μπορεί να τη βλέπει να τον ξεπουλάνε οι διάφοροι μαθητευόμενοι μάγοι που μας έχουν προκύψει με την κυβέρνηση του Γιώργου.

Ο... Σαρκοζί «έκαψε» τον Γιώργο!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Πολιτικός σάλος έχει δικαιολογημένα προκληθεί από την προβολή στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου ενός από τα κομμένα τμήματα ντοκιμαντέρ για τον Ντομινίκ Στρος - Καν, τον σοσιαλιστή πρόεδρο του ΔΝΤ, όπου αυτός αναφέρει επί λέξει: «Δουλέψαμε επί μήνες πριν (σ.σ. για την επίτευξη συμφωνίας πάνω στους όρους του Μνημονίου) με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς

Οχι άλλες «θεωρίες συνωμοσίας»!

Από τον Παναγιώτη Δ. Παναγιώτου 
Η παρουσίαση από την εκπομπή του κ. Λαζόπουλου παλαιών και γνωστών -στο περίπου- αποσπασμάτων από δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος Καν σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο, που όμως δεν είχαν προβληθεί, προκάλεσε πολιτικές αναταράξεις. Αυτό που λέει ο πρόεδρος του ΔΝΤ είναι ότι υπήρξαν «υπόγειες» συνεννοήσεις και μίλαγε με τον Γιώργο από τον Νοέμβριο - Δεκέμβριο του 2009. Επισημαίνει μάλιστα ότι οι «ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την

ΔΙΩΤΗΣ: "ΤΟ ΣΔΟΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ"

Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό και καθυστερήσεις, τόνισε ο νέος ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης, κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του την Παρασκευή, υποσχόμενος ότι θα είναι αμείλικτος με τους φοροφυγάδες. Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής είναι διαρκής και η αντιμετώπιση της απαιτεί τη συνεργασία των πολιτών, είπε από την πλευρά του ο υπουργός... Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, επαναλαμβάνοντας ότι η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα.

...ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Το ηθικό και το νόμιμο σε νέες ερμηνείες

Tου Πασχου Μανδραβελη
Εχουν απόλυτο δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι είναι νόμιμες οι απαιτήσεις των 500 συνταξιούχων βουλευτών που ζήτησαν από το ελληνικό κράτος αναδρομικά 80 εκατομμυρίων ευρώ. Αλλά σάμπως τα εξωφρενικά επιδόματα των ΕΛΠΕ ή τα οδοιπορικά των συνδικαλιστών της ΔΕΗ είναι παράνομα; Ή μήπως δεν είναι νόμιμα και τα 900 εκατομμύρια (μόνο τα αναδρομικά!) που επιδίκασαν στον εαυτό τους οι δικαστές; Στην Ελλάδα το ηθικό δεν είναι νόμιμο. Απλώς πολλοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι το νόμιμο είναι και ηθικό.

Αμφισβητούν τα στοιχεία οι ύποπτοι για τον εμπρησμό της Marfin

Αμφισβητούν τα στοιχεία οι ύποπτοι για τον εμπρησμό της Marfin 
Αμφισβητούν οι συνήγοροι των κληθέντων ως υπόπτων για την υπόθεση του θανατηφόρου εμπρησμού στην τράπεζα Marfin, τα στοιχεία της Αστυνομίας βάσει των οποίων καλούνται και τονίζουν πως η εμπλοκή τους προέκυψε από ανώνυμη γενικόλογη επιστολή.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι δικηγόροι των τριών προσώπων, που μετά από προθεσμίες θα δώσουν έγγραφες εξηγήσεις αύριο και

Δεν υπάρχουν αποτυχόντες;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ 
 Δεν αμφισβητείται, υποθέτω, ότι ο Γ. Παπανδρέου εξακολουθεί να αποτελεί το ισχυρότερο όπλο της κυβέρνησης. Μπορεί η λαϊκή αποδοχή του να μην είναι εκείνη που ήταν, μπορεί η εικόνα του να έχει φθαρεί λόγω της κρίσης και των σκληρών μέτρων που χρειάζεται να παίρνει, μπορεί άλλα να ανέμεναν οι ψηφοφόροι και άλλα να προέκυψαν, αλλά εκείνο που γενικά αναγνωρίζεται είναι πως παραμένει η ισχυρότερη παρουσία στο πολιτικό σύστημα και ο μόνος που έχει καταθέσει -και εφαρμόζει- ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Αντιπαράθεση στη Βουλή

Βουλιάζουμε και αράζουμε !

Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος
Ξέρετε, το να στέλνεις ένα έγγραφο σαν μια ομάδα απρόσωπα σε ένα υπουργείο, είναι πολύ εύκολο, και καλύπτεις τα νώτα σου και το πρόσωπο σου! Ομως έτσι εμένα δεν μου λέει τίποτε! Είναι κάτι βουλευτές συνταξιούχοι και ζητάνε κάποια εκατομμύρια  αναδρομικά.. Πέστε μας ένα-ένα τα ονόματα, και να βγούνε και οι ίδιοι, αν τολμούν  ένας – ένας  να μας τα ζητήσουν!  

Απαντήσεις Παπανδρέου στη Βουλή για δημόσια περιουσία και ΔΕΗ: «Δεν κρύψαμε τίποτα»

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν έκρυψε τις συζητήσεις με τον Ντομινίκ Στρος Καν για τεχνικά θέματα, ενώ σχετικά με τη ΔΕΗαπάντησε πως δεν απεμπολείται ο δημόσιος έλεγχος της εταιρείας. Εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση, παραδοχές, μηνύματα, ακόμη και εξομολογήσεις, περιείχε η ώρα του πρωθυπουργού στη Βουλή την Παρασκευή.

Μπόνους σε προθεσµιακές

Στο παιχνίδι των υψηλών αποδόσεων έχουν µπει και οι µεγάλες τράπεζες, ακόµη και για τους µικροκαταθέτες  
Εντείνεται η µάχη των τραπεζών που προσφέρουν επιτόκια έως και 4,5%
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΦΑΝΗΣ
Ο χορός των υψηλών επιτοκίων στις καταθέσεις καλά κρατεί και αναµένεται να ενταθεί το επόµενο διάστηµα καθώς οι τράπεζες πληρώνουν ακριβά το χρήµα που παίρνουν από τους επενδυτές. Καθώς µάλιστα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άφησε να εννοηθεί ότι οι αυξήσεις στο βασικό επιτόκιο του ευρώ θα συνεχιστούν µέσα στο καλοκαίρι, η µάχη του ακριβού χρήµατος αναµένεται να συνεχιστεί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΣΙΕΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  -   ΣΙΕΝΑ

∆ΝΤ και στους δήµους

Ο ∆ήµος της Τήλου είναι ο πλέον χρεωµένος. Η αγορά του πλοίου  « Sea Star » (επάνω) το 2000 ήταν η αιτία για τη συσσώρευση των χρεών µια και επί υπουργίας Παυλίδη σταµάτησε η επιδότησή του  
Οσοι λειτουργούν στο κόκκινο εισέρχονται σε αυστηρό πρόγραµµα επιτήρησης µε στόχο την οικονοµική εξυγίανση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΟΥΤΟΥΣΗ
Το 18% των δήµων της χώρας αντιµετωπίζει σοβαρά οικονοµικά προβλήµατα, µε χρέη να υπερβαίνουν ακόµη και το 100% των εσόδων, όπως προκύπτει από την αναλυτική καταγραφή που παρουσίασε χθες ο υπουργός Εσωτερικών. «Στόχος είναι να

«Ανίκανη» η πράσινη ανάπτυξη να μας σώσει από την ηχορύπανση

Η ηχορύπανση αποτελεί τη δεύτερη σοβαρότερη ρύπανση μετά την ατμοσφαιρική. Η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει ακόμα τον θόρυβο ως πρόβλημα, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Ακόμα και στην νεοεισαχθείσα στην Ελλάδα "πράσινη ανάπτυξη", το ζήτημα του θορύβου δεν περιλαμβάνεται. Αυτά προέκυψαν στην ημερίδα που διοργάνωσαν το ΙΕΜΑ (Ινστιτούτο Έρευνας και Ακουστικής) και το ΕΛΙΝΑ (Ελληνικό Ινστιτούτο Ακουστικής) με τίτλο "Θόρυβος: ένα πρόβλημα που χρειάζεται λύσεις".

Σκοταδισμός και βαρβαρότητα

Αλγεινή εντύπωση και πλήθος μέχρι στιγμής αναπάντητα ερωτηματικά προκάλεσε στην ίδια της τη χώρα, όπως και σε πολλές άλλες, η απόφαση της προέδρου της αυστριακής βουλής να λογοκρίνει το Μαουτχάουζεν του Μίκη Θεοδωράκη και του Ιάκωβου Καμπανέλη, το οποίο ξαφνικά απέσυρε από τις τιμητικές εκδηλώσεις του κοινοβουλίου για τα θύματα του στρατοπέδου της φρίκης, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους πάνω από 120 χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πάνω από 3.500 Ελληνες.

Ιδιωτικοποίηση της χρηματοδότησης ζητούν πρυτάνεις


Χρήματα στην... αγορά θα βγουν να ψάξουν πολλά πανεπιστήμια της χώρας, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Η κρατική χρηματοδότηση των ανώτατων Ιδρυμάτων της χώρας έχει πέσει κατά 30%, ενώ η σχολές όπως η Καλών Τεχνών, καταγγέλλει μείωση του προϋπολογισμού της σε σχέση με την περυσινή χρονιά έως και 50%. Με τα δεδομένα αυτά, οι πρυτάνεις των ΑΕΙ δεν περιμένουν την αλλαγή του Νόμου Πλαισίου για τη λειτουργία τους, αλλά έχουν.. βγει στους δρόμους και ψάχνουν χρήματα.

Κόβονται τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ

«Κουρεύουν» Τμήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και περιορίζεται ο αριθμός των εισακτέων. Ειδικά για τις συγχωνεύσεις Τμημάτων, στην πρώτη σειρά βρίσκονται εκείνα που δεν έχουν ζήτηση από υποψήφιους και απήχηση στην αγορά. Μπροστά σε λιγότερα τμήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα βρεθούν φέτος, σύμφωνα με τους μέχρι στιγμής σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας, οι υποψήφιοι της Γ' Λυκείου μόλις κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους.

Κίτρινη κάρτα: «Διακόψτε το µατς!»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: , Δηµήτρης Δοντάς
Σε ανάλογες περιπτώσεις οι διαιτητές καλούνται να διακόψουν οριστικά τον αγώνα. Πλέι οφ έρχονται, θα δούµε...
Η ρητή εντολή στους διαιτητές για διακοπή, προσωρινή ή οριστική, κάθε αγώνα όταν διαπιστωµένα επηρεάζεται η οµαλή διεξαγωγή του, αποτελεί το πρώτο µέτρο εναρµονισµού της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας µε τις απαιτήσεις της κυβέρνησης.
«Σε περίπτωση όπου διαπιστωθεί ότι η οµαλή διεξαγωγή ενός αγώνα επηρεάζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ο διαιτητής θα κληθεί να προβεί σε προσωρινή ή ακόµα και οριστική διακοπή του

Η τελευταία ελπίδα της λευκής αρκούδας

Σκουραίνει η κατάσταση µέρα µε τη µέρα στον ολόλευκο Αρκτικό Ωκεανό. Ειδικά τους θερινούς µήνες, πολικές αρκούδες, φάλαινες, φώκιες και άλλα ζώα της Αρκτικής βλέπουν καθηµερινά το ζωτικό τους περιβάλλον να συρρικνώνεται σηµαντικά. Εάν οι προβλέψεις των επιστηµόνων επιβεβαιωθούν, όσο δεν λαµβάνονται δραστικά

Μπινελίκια

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ  (ΤΑ ΝΕΑ)

 
ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ και το λαϊκό άσµα, «δεν µετανιώνω…». Αν ο Βαγγέλης Μεϊµαράκης συναντούσε ξανά τον Ιωάννη Κοραντή στον διάδροµο έξω από την Επιτροπή Εξωτερικών και Αµυνας της Βουλής πάλι τα ίδια θα του έλεγε.  
ΣΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ∆ίκαιο υπάρχει οόρος βρασµός ψυχικής ορµής. Αντιθέτως, στην πολιτικήόλα γίνονται εκ προµελέτης. Υπάρχουν, βεβαίως, εξαιρέσεις. Οπως το «σπάσε, φτωχοµαλ…α» που είπεο Νικολά Σαρκοζί σε κάποιον στον οποίο αρνήθηκε να του δώσει το χέρι του στην ετήσια αγροτική έκθεση που γίνεται στο Παρίσι. 

Ενα «μυστικό» για τον κ. Παπανδρέου

Για τον κ. Δημ. Ρέππα ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ, που υπηρετεί στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, είναι ''τζιτζιφιόγκος'', επειδή αμφισβήτησε με διαρροές στον Τύπο τις επιδόσεις του υπουργού Μεταφορών.
Τις επόμενες μέρες πιθανώς να ακούσουμε οργισμένη την κυρία Κατσέλη επειδή μεταξύ των υπουργών και των εμπειρογνωμόνων κάποιος θα μεταδώσει ότι δεν πράττει τα δέοντα και επιτρέπει να π. χ. να ξοδεύονται λεφτά δεξιά και αριστερά για παροχές που άλλοτε ήταν δεδομένες αλλά σήμερα φαντάζουν πολυτελείς.

Παγίδα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Το ∆ιεθνές Νοµισµατικό Ταµείο µπήκε στη ζωή µας περισσότερο από το παράθυρο παρά από την κεντρική είσοδο. Προκύπτει από την υπενθύµιση δυο περιστατικών που κατέγραψε το πολιτικό ρεπορτάζ της πρώτης µετεκλογικής περιόδου. Το πρώτο στη Βουλή. Σε µια σύσκεψη για τη διαχείριση της οικονοµικής κατάστασης που παρελήφθη, ο Χρήστος Παπουτσής,

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Προφητεία

Ενας άγγελος με το όνομα Αντριάνα Γιώτη μου «έσπρωξε» e-mail με μια ανατριχιαστική προφητεία του Χάρρυ Κλυν από την παράσταση «Αλλαγή και πάσης Ελλάδος» που ανέβηκε τον χειμώνα του 1983 στην Μπουάτ «Διαγώνιος» στην Πλάκα. Μια παρλάτα που για την σημερινή εποχή της μεγιστοτεράστιας κρίσης και των αλλεπάλληλων Μνημονιών, προκαλεί σοκ και δέος. Μερικοί το διαισθάνονταν, το πίστευαν, το έλεγαν. Αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

ΒΗΜΑτοδότης

Ποια είναι η πραγματική αιτία που οδήγησε τον κ. Δ. Ρέππα να αποδώσει τον χαρακτηρισμό «τζιτζιφιόγκο» στον ειδικό γραμματέα ΔΕΚΟ του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Κυριακό; Θυμίζω ότι ο κ. Κυριακός ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών που συμμετείχε στην προχθεσινή τετράωρη σύσκεψη εμπειρογνωμόνων της τρόικας με στελέχη του υπουργείου Υποδομών. Ο λόγος της συμμετοχής ήταν οι πολύπαθες ΔΕΚΟ των μεταφορών (ΟΣΕ κλπ.) οι οποίες ανήκουν στο Υποδομών, αλλά εποπτεύονται από το υπουργείο Οικονομικών. Τα δημοσιεύματα της επομένης (μεταξύ των οποίων και στον χθεσινό

Ντίνος Σιωμόπουλος Με «κλειδάριθμο» η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων

Συνωστισμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις εφορίες καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι σπεύδουν να προμηθευτούν τον «κλειδάριθμο» που είναι απαραίτητος σε αρκετές περιπτώσεις ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών κατέγραψε τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα των φορολογουμένων και δίνει απαντήσεις που δημοσιεύει σήμερα το Βήμα αναφορικά με την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων και τη χρήση ή μη του ειδικού «κλειδάριθμου» για πρόσθετη ασφάλεια των συναλλαγών.

Συμφώνησε η τρόικα για την επιχορήγηση ΙΚΑ και ΟΑΕΔ

 Σε συμφωνία για τη χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 1,1 δισ. ευρώ σε ΙΚΑ (600 εκατομμύρια ευρώ) και στον ΟΑΕΔ (500 εκατομμύρια ευρώ), κατέληξαν χθες οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες της τρόικας και η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κυρία Αθηνά Δρέττα μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις.
Η συμφωνία αφορά το «τεχνικό κομμάτι», δηλαδή την αναγκαιότητα χρηματοδότησης των δύο Οργανισμών, εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που υπάρχουν στην αγορά εργασίας.

Παρασκευή και 13 στη βουλή το σκάνδαλο Siemens...

Ένα μήνα μετά το σχετικό αίτημα 84 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, η συζήτηση ορίστηκε για τη (σημαδιακή ημερομηνία) την Παρασκευή και 13 Μαίου. Σύμφωνα με... το πόρισμα που ξεπέρασε τις 500 σελίδες οι πρώην υπουργοί της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφης, Μ. Λιάπης, Ι. Παπαθανασίου, Γ. Βουλγαράκης, Πρ. Παυλόπουλος, Β. Πολύδωρας και Χρ. Μαρκογιαννάκης, καθώς και οι «πράσινοι» Αν. Μαντέλης, Χρ. Βερελής, Ν. Χριστοδουλάκης, Ι. Παπαντωνίου και Α. Τσοχατζόπουλος, παραπέμπονται για διερεύνηση ποινικών ευθυνών
Nonews-NEWS

ΣΜΙΤ:ΕΠΙΖΗΜΙΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

Όχι μόνο «επιπόλαιη» αλλά και «επιζήμια» χαρακτηρίζει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ τη συζήτηση περί κρίσης του ευρώ. Πρόκειται για μία «φιλολογία» που «δημιουργεί δυσπιστία», τονίζει ο κ. Σμιτ σε άρθρο του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit.«Τι έχουμε να φοβηθούμε;», διερωτάται  ο κ. Σμιτ. «Μήπως την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή μιας άλλης υπερχρεωμένης χώρας-μέλους του εξωτερικού; Πολύ πριν ένα κράτος που αποχωρεί προλάβει να τυπώσει τα νέα

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

Καλημέρααααααα!
 Ιδιαίτερα στους φίλους και αναγνώστες μας στην Καλαμάτα