Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Αντιγράφοντας την πραγµατικότητα

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΙΚΑ 
 Οι αντιγραφές και τα σκονάκια έχουν την ίδια ηλικία µε τις εξετάσεις. Στις τελευταίες Πανελλαδικές Εξετάσεις αποκαλύφθηκε, εκτός των άλλων, και περίπτωση «hi tech αντιγραφής». Υποψήφιος συνελήφθη καθώς έπαιρνε τα θέµατα µέσω κινητού τηλεφώνου την ώρα που βρισκόταν στην τουαλέτα του εξεταστικού κέντρου στο οποίο διαγωνιζόταν.
Είναι πρωτοφανές; Βεβαίως όχι. Σε προηγούµενες Πανελλαδικές είχαµε παρόµοιες «προσπάθειες καταδολίευσης των Εξετάσεων», όπως χαρακτηρίζεται επιστηµονικά το γνωστό σκονάκι.

Bekanntmachung (Ανακοίνωση)

Sehr geehrte Damen und Herren,
 


mit abwechslungsreichen Melodien, rhythmischen Klängen und wehmütigen Liedern startet am 27. Mai 2011 in Darmstadt eine faszinierende musikalische Reise durch Griechenland. 


Αγρύπνια στην Πουέρτα ντελ Σολ

Του Nικου Γ. Ξυδακη
«Αν δεν μας αφήσετε να ονειρευτούμε, δεν θα σας αφήσουμε να κοιμηθείτε». Το σύνθημα των ξάγρυπνων νέων κάθε βράδυ στην Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης, και σε άλλες πλατείες της Ισπανίας, λυρικό, ρομαντικό, ακούγεται σαν να βγαίνει από τα βάθη του εξεγερμένου '68. Ομως όχι, μόνο η ρομαντική γλώσσα είναι κοινή· η ιστορική σύμφραση είναι ριζικά διάφορη. Το '68, οι νέοι

Μέτρα και προχειρότητες

Ό,τι και να λένε διάφοροι κυβερνητικοί κύκλοι, δεν μπορεί να ισχυριστούν με μεγάλη πειστικότητα ότι τα πολυαναμενόμενα μέτρα για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας πείθουν ότι μπορεί να δρομολογήσουν λύση στο πρόβλημα που παρουσιάζεται πλέον έντονο στο μεγαλύτερο κεντρικό τμήμα του Δήμου Αθηναίων - για

Σαµαράς ή Κοέλιο;

ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΤΣΙΜΑ 
 Η είδηση έρχεται από την Πορτογαλία. Η χώρα έχει εκλογές σε 15 ηµέρες και µόλις υπέγραψε µε την τρόικα ένα Μνηµόνιο, έναντι δανείου78 δισ. ευρώ, το οποίο, όπως και το δικό µας, το κακορίζικο, δίνει έµφαση σε µέτρα λιτότητας παρά σε µέτρα επανεκκίνησης της ανάπτυξης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 


Η κίνηση Τρικαλινών πολιτών "από κοινού" σας καλεί στην Ομιλία – συζήτηση με το Γιώργο Καλλή (καθηγητή του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, του Ινστιτούτου ICREA και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας για την αποανάπτυξη) με θέμα: «Απο-ανάπτυξη: μια απάντηση στην κρίση» στοΔημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων (Πάρκο Ματσόπουλου) την Κυριακή 22 Μαΐου στις 11:00 π.μ.

Προσωπικές βλέψεις, δημόσιες αποτυχίες

Tου Πασχου Mανδραβελη
Ενα παλιό ερώτημα είναι γιατί οι δημόσιοι οργανισμοί δεν μπορούν να είναι παραγωγικοί και τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης δεν μπορούν να ξεφύγουν από την πεπατημένη. Η αναπηρία τους δεν οφείλεται στο γεγονός ότι οι επιλογές προσωπικού γίνονται με μικροκομματικά κριτήρια, ούτε στο γεγονός ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αδιαφορούν για τη δουλειά τους. Οφείλεται πρωτίστως στο ότι λαλούν πολλά κοκόρια.

«Στρίβειν διά του αρραβώνος»

Την τακτική... «στρίβειν διά του αρραβώνος» θα ακολουθήσει η Ν.Δ. σε ό,τι αφορά την περίφη­μη συναίνεση την οποία αναζητούν Ευρώπη και κυβέρνηση για την εφαρ­μογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμ­ματος, το οποίο θα συνοδεύεται από νέα σκληρά μέτρα προκειμένου να δοθούν οι επόμενες δώσεις του δα­νείου των 110 δισ. ευρώ.

Χώρα Στρος-Καν

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Είναι η ατάκα τηςεβδοµάδας: «Θα πεινάσουµε». Το είπε κάποιος που έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να πεινάσει. Ο πρόεδρος των βιοµηχάνων!
Ακούγεται ως τερατολόγηµα, αλλά δεν είναι. Η ενδεχόµενη χρεοκοπία θα µας οδηγήσει, αργά ή γρήγορα, εκτός ευρωζώνης. οι πολιτικοί ταγοί αρνούνται να το δεχθούν. Πλην της Ντόρας Μπακογιάννη ουδείς άλλος επισηµαίνει δηµοσίως αυτόν τον κίνδυνο. Και πλην του Γιώργου Καµίνη κανείς δεν µίλησε για ενδεχόµενο επιστροφής στη δραχµή.

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ