Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ο μήνας της γέννησης επηρεάζει την... καριέρα

Μάρτιο γεννιούνται οι πιλότοι, Φεβρουάριο οι καλλιτέχνες
Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα

Αν έχετε γεννηθεί Ιανουάριο έχετε αυξημένες πιθανότητες να γίνετε γιατρός, αλλά αν έχετε γεννηθεί Δεκέμβριο, μάλλον προς Οδοντιατρική κατευθύνεστε. Εκτός πια κι αν έχετε καλλιτεχνικές τάσεις, οπότε η περίπτωσή σας «μυρίζει» Φεβρουάριο...

Εκρηκτική η κατάσταση στα σχολεία με τα βιβλία

Κανένα σχολείο δεν έχει φωτοτυπικά μηχανήματα ή χρήματα για να αντιμετωπίσει αυτή την ...αποστολή
Εκρηκτική αναμένεται ότι θα είναι η κατάσταση που θα δημιουργηθεί στα σχολεία της χώρας τις πρώτες ημέρες του νέου σχολικού έτους, με τα βιβλία να λείπουν από τις τάξεις.

Γκέρχαρτ Σρέντερ: Λάθος η εξύβριση της Ελλάδας

Γκέρχαρτ Σρέντερ: Λάθος η εξύβριση της ΕλλάδαςΓια την ανάγκη παραίτησης όλων από κυριαρχικά δικαιώματα κάνει λόγο ο τέως καγκελάριος της Γερμανίας
Οξεία κριτική στην Ανγκελα Μέρκελ για την διαχείριση της κρίσης στην ευρωζώνη ασκεί ο προκάτοχός της Γκέρχαρτ Σρέντερ
Σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό DER SPIEGEL, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρτ Σρέντερ ζητά την προώθηση μεταρρυθμίσεων στην ΕΕ ως δίδαγμα από την κρίση της Ευρωζώνης,

Ελλείμματα και εκλογές

 ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ, σε μία δημοκρατία οι εκλογές αποτελούν πάντα την ασφαλέστερη λύση στις περιπτώσεις που οι κυβερνώντες δείχνουν ότι έχουν απολέσει την εμπιστοσύνη μεγάλου μέρους της εκλογικής τους βάσης και πως δεν διαχειρίζονται με την επιβαλλόμενη αποτελεσματικότητα τα προβλήματα του τόπου. Και οι δύο αυτές προϋποθέσεις χαρακτηρίζουν αναμφίβολα τη σημερινή ελληνική πολιτική πραγματικότητα.

Μέρκελ: Δεν θα υπάρξουν αποχωρήσεις από την ευρωζώνη

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο πρόεδρος της Ε.Ε. απέκλεισαν με δηλώσεις τους την αποχώρηση χώρας από την ευρωζώνη. Σημαντικές οι μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα επεσήμανε η κ. Μέρκελ. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε τις εκκλήσεις για να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, λέγοντας ότι μια τέτοια επιλογή δεν είναι ούτε εφικτή ούτε νόμιμη.
«Νομίζω ότι αν το κάναμε, θα μπορούσαμε να ενεργοποιήσουμε το φαινόμενο του ντόμινο που θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο για το νομισματικό μας σύστημα», είπε στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Η «Γενιά του Πολυτεχνείου»

Tου Κωστα Iορδανιδη
H διαπάλη τμήματος της ΟΝΝΕΔ με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είναι θέμα εσωκομματικό και ως εκ τούτου, δεν έχει ευρύτερο ενδιαφέρον. Η επιστήμη της «κρεμλινολογίας» κατέρρευσε με το κομμουνιστικό σύστημα, σε ευρωπαϊκό τουλάχιστον επίπεδο, και ελάχιστα αφορά στα αστικά κόμματα εξουσίας, ούτως ή άλλως. Ο πρόεδρος της Ν. Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς ορθώς συναίνεσε στο νομοσχέδιο για την Παιδεία και οφείλει να αντιμετωπίσει τις όποιες συνέπειες αυτής της αποφάσεώς του.

Στα πολιτικά δικαστήρια ο Ηρακλής

Στα πολιτικά δικαστήρια θα προσφύγει ο Ηρακλής μετά την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ να μην εξετάσει και πάλι την έφεση του Ηρακλή, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδρέας Παντελή. "Ο δρόμος που έχει χαράξει ο Ηρακλής είναι χωρίς επιστροφή. Δεν θα κάνουμε πίσω, δεν καταθέτουμε τα όπλα. Υπάρχει ακόμη δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Τα πολιτικά δικαστήρια είναι ακόμη καθαρά και καμιά απειλή δε θα μας σταματήσει.

Πέθανε ο Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης

Απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών ο καθηγητής και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».


Ο Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Ιουνίου 1922. Ήταν γιος του βουλευτή Κυκλάδων Αντώνη Μαγκάκη και σύζυγος της Αγγελικής, κόρης του πρώην πρωθυπουργού Στυλιανού Γονατά.

Το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης

Το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί, αλλά και οι αλλαγές στο ΕΣΥ και στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά θα συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει την Τρίτη, στις 4 το απόγευμα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Στοιχεία για τις απόρρητες δαπάνες του προϋπολογισμού ζητάει ο Τσίπρας

Ερωτήματα και αίτηση κατάθεσης εγγράφων σχετικά με τη διαχείριση των απόρρητων δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού υπέβαλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών. Το αίτημα απεστάλη με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλου, για την κατάργηση των απόρρητων δαπανών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, οι οποίες,

Δεν είναι στον αέρα η 6η δόση υποστηρίζει ο Μόσιαλος

Η 6η δόση δεν βρίσκεται «στον αέρα» υποστηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, τονίζοντας πως ακόμη και εάν μέσα στο Σεπτέμβριο δεν συνέλθουν τα κοινοβούλια της Ε.Ε. ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση, η Ελλάδα θα πάρει την δόση με βάση την προηγούμενη δανειακή σύμβαση. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η επικύρωση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου από τα κοινοβούλια της Ε.Ε. μπορεί να πάρει χρόνο, όπως και η διαπραγμάτευση με τις τράπεζες για την ανταλλαγή ομολόγων.

ΤΕΛΙΚΟ: Ελλάδα – Κροατία 74-69

Δείτε τις φάσεις του τρίτου δεκαλέπτου

«Γκάζι» στο υπουργικό ενόψει ΔΕΘ

Επτά θέματα θα βρεθούν στο προσκήνιο του υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη το απόγευμα, στις 4 μ.μ. στη Βουλή. Τα θέματα που θα συζητηθούν υπό την προεδρία του πρωθυπουργού είναι:
►Ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών, Ε. Βενιζέλος
► Σχέδιο νόμου για τον Κώδικα Νόμων για τα Ναρκωτικά, Μ. Παπαϊωάννου
►Σχέδιο νόμου: Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης, Αναδιάρθρωση Ε.Σ.Υ. και άλλες διατάξεις, Α. Λοβέρδος
►Σχέδιο νόμου: Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και εκμεταλλεύσεις, Κ. Σκανδαλίδης
►Σχέδιο νόμου: Διαχείριση ακινήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Επίλυση ιδιοκτησιακών ζητημάτων - Αγροτικές Μισθώσεις, Κ. Σκανδαλίδης
►Σχέδιο νόμου: Κανόνες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκίνητα - Νέα Οχήματα, Ειδικής Μίσθωσης μέχρι 9 θέσεων και Μοτοσυκλέτες Δημόσιας Χρήσης (Μ.Δ.Χ.), Γ. Ραγκούσης
►Ανακοίνωση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσή: Αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης - Ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των συνόρων 
enet

Αδυναμία πολιτικών στο Δημόσιο, λόγια συμπάθειας για τους απολυμένους

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Σε παιδιά και αποπαίδια φαίνεται πως διακρίνονται οι Ελληνες ή, αν προτιμάτε, σε πολίτες α' και β' κατηγορίας.
Δεν μπορεί παρά αυτή η διάκριση να έρχεται στον νου των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Βεβαίως δεν αρνείται κανείς πως από τους πολιτικούς ακούγονται λόγια παρηγοριάς για τις περικοπές των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και προπαντός για τους απολυμένους και τους ανέργους. Ομως έως εκεί.

Γιώργος κατά ΠΑΣΟΚ που τον έβγαλε

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Τα συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής στην Παιδεία, τα οποία φώναζαν με πάθος οι νεολαίοι του κυβερνώντος κόμματος την ώρα που μιλούσε ο πρωθυπουργός, ήταν το μοναδικό ίσως "ζωντανό" σημείο στην κατά τα άλλα παγωμένη ατμόσφαιρα απογοήτευσης που κυριάρχησε στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα 37 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος στις 3 Σεπτέμβρη 1974.
Η συνολική εκτίμηση πάντως για τις εργασίες της συνοψίζονται στο ότι αποτέλεσε τελικά ένα ασήμαντο σώμα, μια τυπική διαδικασία που κανείς δεν θα θυμάται σε λίγες ημέρες.

Ασκήσεις πρυτανικής μεταφυσικής

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Οταν διαβάζεις πως ένας πύθωνας κατέληξε στο νοσοκομείο γιατί τον δάγκωσε άνθρωπος, αυτό σημαίνει ότι ζεις σε έναν κόσμο όπου όλα είναι σχετικά, ακόμη και τα πάθη των σφιγκτήρων, ακόμη και οι αντιδράσεις των έλλογων διπόδων.
Δεν ξέρω αν η ως άνω θέση μπορεί να εκληφθεί ως επιστημονική αρχή, αν δηλαδή μπορεί να αποδειχθεί πειραματικά πως, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, όταν ένας άνθρωπος βρεθεί αντιμέτωπος με έναν πύθωνα τον δαγκώνει απαραιτήτως και τον στέλνει στο νοσοκομείο. Μπορούμε πάντως να τη χρησιμοποιήσουμε ως ερμηνευτικό εργαλείο της δικής μας, ιδιαζόντως σχετικής, πραγματικότητας. Η αρχή είναι γνωστή ως «πυθώνειο δήγμα».

Ανακαλεί 936.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως η Honda

Την ανάκληση 936.000 αυτοκινήτων εξαιτίας ενός προβλήματος στον διακόπτη του ηλεκτρικού παραθύρου του οδηγού, ανακοίνωσε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda.
Ο ιαπωνικός όμιλος θα επισκευάσει δωρεάν 216.193 οχήματα στην Ιαπωνία, 255.766 στην Κίνα, 297.000 στην Ασία, 103.000 στη Βόρεια Αμερική και αρκετές δεκάδες χιλιάδες στον υπόλοιπο κόσμο.
Το πρόβλημα εντοπίζεται σε αρκετά αυτοκίνητα του μοντέλου Fit (Jazz στην Ευρώπη).
Όπως ανέφερε η Honda έχουν καταγραφεί αρκετές δεκάδες περιπτώσεις υπερθέρμανσης αλλά δεν υπήρξε τραυματισμός. 
enet

Ηλιακοί συλλέκτες σε αυτοκινητόδρομους!

750 χιλιόμετρα εθνικών δρόμων σκεπασμένα με ηλιακούς συλλέκτες που θα παράγουν 7,7 εκατομμύρια KWh/έτος, ικανά να καλύψουν τις ετήσιες ανάγκες 2.500 νοικοκυριών! Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά για τα σχέδια τριών ελβετικών εταιριών που σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν τα εθνικά οδικά δίκτυα της χώρας για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας.

ΠΛΟIA :Ταξίδευαν με πλαστά πιστοποιητικά

Ταξίδευαν με πλαστά πιστοποιητικά  Με... πλαστά πιστοποιητικά αξιοπλοΐας ταξίδευαν 16 πλοία που μετέφεραν επιβάτες
Με... πλαστά πιστοποιητικά αξιοπλοΐας ταξίδευαν 16 πλοία που μετέφεραν επιβάτες. Οπως έγινε γνωστό χθες το απόγευμα, τα πιστοποιητικά είχαν εκδοθεί από το γραφείο του Ρωσικού Νηογνώμονα στον Πειραιά, ενώ η υπόθεση έφτασε στον αρμόδιο εισαγγελέα έπειτα από ανώνυμες καταγγελίες που έγιναν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της χώρας.

Απίστευτος diesel κινητήρας για την Porsche Cajun

Οσο πλησιάζει η ημερομηνία αποκάλυψης της μικρής Cayenne (το 2012), της Cajun, όλο και περισσότερες πληροφορίες αντλούμε για το νέο μοντέλο των Γερμανών. Τα νεώτερα λοιπόν αφορούν ένα νέο πετρελαιοκινητήρα που θα «φοράει» το αυτοκίνητο και ο οποίος προέρχεται από την Audi.

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών 5.9.11

Σε τεντωμένο σχοινί ΑΕΙ - ΤΕΙ

Οι πρυτάνεις στη Σύνοδο της περασμένης Παρασκευής απηύθυναν κάλεσμα στα πανεπιστημιακά όργανα να διασφαλιστεί η ακαδημαϊκή και δημοκρατική λειτουργία των πανεπιστημίων
ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Σε 48ωρη απεργία προχωρεί σήμερα και αύριο το διδακτικό προσωπικό του Πολυτεχνείου Αθήνας. Πρυτάνεις και καθηγητές, παρά τις διαφωνίες τους για τον νόμο - πλαίσιο, ζητούν να παραμείνουν ανοιχτά τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα
Οι πρυτάνεις στη Σύνοδο της περασμένης Παρασκευής απηύθυναν κάλεσμα στα πανεπιστημιακά όργανα να διασφαλιστεί η

Γαληνοτάτη λεμβοδρομία στο παρελθόν

Εκατοντάδες Βενετσιάνοι, ντυμένοι με ιστορικές στολές, βγήκαν και πάλι χθες με τις γόνδολες στο Μεγάλο Κανάλι, όπως κάνουν κάθε πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου. Επικεφαλής της Regata Storica, δηλαδή της ιστορικής λεμβοδρομίας, είναι η περίφημη λέμβος «Μπουτσιντόρο» (αριστερά). Και ο λόγος που γίνεται κάθε χρόνο αυτή η εκδήλωση είναι για να τιμηθεί η μνήμη της Αικατερίνης Κορνάρο, συζύγου του βασιλιά της Κύπρου Ιακώβου Β', η οποία το 1489 παραιτήθηκε από τον θρόνο της, παρέδωσε την Κύπρο στους Ενετούς και ονομάστηκε «Κόρη της Ενετικής Δημοκρατίας».
ΤΑ ΝΕΑ

Λακκούβες

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
«ΕΙΝΑΙ Ο μόνος που βλέπει μπροστά». Το είχε πει κατ' ιδίαν σε μια κουβέντα στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου το 2003 ο Νίκος Θέμελης. Αναφερόταν στον Γιώργο Παπανδρέου και τον πιο ουσιαστικό λόγο για τον οποίο ξεχώριζε ως διάδοχη λύση για την ηγεσία.
Η ΦΡΑΣΗ αυτή από το παρελθόν λειτουργεί σαν φάρος μέσα στη σκοτεινιά του παρόντος. Πράγματι, ο Παπανδρέου είναι, περισσότερο από κάθε άλλον, ο έλληνας πολιτικός που κοιτάει μπροστά. Είτε πρόκειται για την πράσινη ανάπτυξη.

Μαυροβούνιο - Ελλάδα 55-71

Κρίσιμες διαβουλεύσεις για την εφαρμογή του Μνημονίου

Συνάντηση ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων για τις δημοσιονομικές αποκλίσεις, την ύφεση, και τις αλλαγές

Αρχίζουν σήμερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο κρίσιμες διαβουλέυσεις για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Η συζήτηση για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2011 και τα πρόσθετα μέτρα που ζητεί η τρόικα από την Ελλάδα θα εξετασθούν σήμερα, στις Βρυξέλλες σε επίπεδο εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών της Eυρωζώνης. Την χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ. Ζανιάς.

Εκδρομή

Του Γιώργου Λακόπουλου
Με το παρελθόν καλά τα πάει ο Αντώνης Σαμαράς. Στο θέμα του Μνημονίου, αν δεν δικαιώθηκε πλήρως, πάντως προέβλεψε σωστά. Τα πάει επίσης καλά με το παρόν. Τα γκάλοπ ρίχνουν διαρκώς αέρα στα πανιά του και στις συγκρίσεις με τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο. Εχει όμως πρόβλημα με το μέλλον. Για την ακρίβεια, μιλάει για ένα μέλλον που μόνο ο ίδιος έχει υπόψη. Π.χ., η χθεσινή συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο». Αν την πάρουμε τοις μετρητοίς, συμφέρει να γίνει πρωθυπουργός το συντομότερο δυνατόν. Ιδού τι υπόσχεται μόλις αναλάβει.

Οι Financial Times βλέπουν νέες διαδηλώσεις στην Αθήνα


Εκτιμούν πως η λαϊκή δυσαρέσκεια εντείνεται
Στη σημερινή τους έκδοση οι Financial Times κάνουν αναφορά στις ανησυχίες αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης, που εκτιμούν ότι μπορεί να ξεσπάσουν νέες διαδηλώσεις στην Αθήνα αντίστοιχης έντασης με εκείνες του Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας στη Αθήνα, η λαϊκή δυσαρέσκεια για την οικονομική πολιτική της

Στα σκληρότερα μέτρα προχωρά η κυβέρνηση

Για απολύσεις, επιδόματα, συντάξεις, περιουσία θα επιστρέψει η τρόικα

Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ
Στην άμεση υλοποίηση της εργασιακής εφεδρείας, του ενιαίου μισθολογίου, των ιδιωτικοποιήσεων και γενικότερα των διαρθρωτικών μέτρων, προχωράει η κυβέρνηση κατά τις επιταγές της τρόικας.

Διευκρινίσεις Πλασκοβίτη για την εργασιακή εφεδρεία

Διέψευσε το ενδεχόμενο 50.000 απολύσεων
Διευκρινίσεις για την εργασιακή εφεδρεία παρέσχε σήμερα Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλίας Πλασκοβίτης.
 Μιλώντας στη ΝΕΤ ο κ. Πλασκοβίτης δήλωσε για την εργασιακή εφεδρεία ότι δεν θα αφορά μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους της κεντρικής διοίκησης και ξεκαθάρισε πως η αξιολόγηση των

Ακόμη ένα πικρό ποτήρι για τη Μέρκελ

Συντριβή των Χριστιανοδημοκρατών και στο Μεκλεμβούργο - Δυτική Πομερανία, όπου οι (κυβερνητικοί εταίροι) Ελεύθεροι Δημοκράτες έμειναν εκτός Βουλής
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις, την έκτη κατά σειρά ήττα σε τοπικές εκλογές που έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στο 2011 υπέστη η Ανγκελα Μέρκελ και ο κυβερνητικός συνασπισμός του οποίου η γερμανίδα καγκελάριος ηγείται από το φθινόπωρο του 2009. Η τιμωρία για την καγκελάριο ήρθε αυτή τη φορά από το φτωχότερο κρατίδιο της Γερμανίας, το Μεκλεμβούργο - Δυτική Πομερανία, όπου τόσο οι Χριστιανοδημοκράτες όσο και οι Ελεύθεροι

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΤΑ ΝΕΑ

Νεκρός 20χρονος οπαδός μετά από συμπλοκή στο Ηράκλειο

Ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών ΟΦΗ και Ηρόδοτου
Τη ζωή του έχασε ένας 20χρονος οπαδός από τα Μάλια στις 3:30 τα ξημερώματα κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου Κρήτης, κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ 30 οπαδών των ομάδων ΟΦΗ και Ηρόδοτου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ, οι οπαδοί των δύο ομάδων είχαν δώσει ραντεβού στο συγκεκριμένο σημείο για να «λύσουν τις διαφορές τους».

ΔΝΤ: Σε κανέναν εγγυήσεις αφού δεν πήραμε εμείς

Στον αέρα δείχνει ότι βρίσκονται η επικύρωση του ευρωπαϊκού σχέδιου στήριξης της Ελλάδας και οι υπόλοιπες αποφάσεις της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου, καθώς οι κόντρες και οι αντιρρήσεις μεταξύ των πιστωτών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.
Πρώτο απ' όλους το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που φέρεται να είναι αντίθετο με τα ευρωπαϊκά σχέδια χορήγησης εγγυήσεων από μέρους της χώρας μας, προκειμένου να συμφωνήσουν για τη συμμετοχή τους στο δεύτερο πακέτο στήριξης η Φινλανδία και άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Στην Ελβετία «κυνηγούν» τους Αμερικανούς φοροφυγάδες οι ΗΠΑ

Τα στοιχεία αμερικανικών εταιρειών και ιδιωτών που διατηρούν καταθέσεις άνω των 50.000 δολαρίων ζητούν από συνολικά έντεκα ελβετικές τράπεζες οι αμερικανικές αρχές και προθεσμία έως και αύριο, σύμφωνα με δημοσίευμα.  

Αναρωτιέστε αν είναι ο Ηλιάδης ελληνόπουλο;‏

Παρακολουθώ με πάρα πολύ προσοχή τις απαντήσεις στο άρθρο μου για τον Ηλία Ηλιάδη. Πρώτον εντυπωσιάζομαι από την ευρυμάθεια των ανθρώπων που μου έκαναν την τιμή να απαντήσουν.
Δεύτερον εντυπωσιάζομαι από τις εξαιρετικά ιδιαίτερες γνώσεις τους γύρω από τον αθλητισμό και τρίτον εντυπωσιάζομαι από την έλλειψη μιας υπερβατικότητας που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει τα πράγματα ακόμα και στη σαθρή εποχή που ζούμε.

Σεβαστό το πτυχίο του Πανεπ. Κύπρου

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι περισσότεροι απόφοιτοί του από το επίπεδο σπουδών 
ΦωτογραφίαΚατά καιρούς γίνεται αρκετός λόγος για το επίπεδο σπουδών και την ποιότητα των προγραμμάτων που προσφέρει στους φοιτητές του το Πανεπιστήμιο Κύπρου, με τα σχόλια να είναι άκρως θετικά και ικανοποιητικά. Πέρα όμως από τις σπουδές σε ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επαγγελματική σταδιοδρομία των αποφοίτων του, αφού πρόκειται για έναν τομέα που απασχολεί και προβληματίζει έντονα. 

Εκλογές και γρήγορα

Πώς μπορεί να φύγει από το τέλμα μια χώρα όταν οι πολίτες της δεν πιστεύουν πια σε τίποτα και κανέναν; Δεν θέλουν ή δεν μπορούν  να αποδίδουν φόρους και έκτακτες εισφορές. Θέλουν, ιδίως οι νεότεροι, να φύγουν... τρέχοντας για το εξωτερικό να δουλέψουν, αλλά και οι γονείς προτρέπουν τα παιδιά τους να φύγουν μακριά από το σπίτι τους για να σωθούν. Εξάντλησαν την εμπιστοσύνη τους στον νέο υπουργό Οικονομίας μέσα σε ένα καλοκαίρι.