Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ψήφο στο κόμμα που εκτέλεσε τη χώρα;‏

Όχι ότι δεν συμβαίνουν πολλά αξιοσημείωτα, σε καθημερινή βάση. Το αντίθετο. Βρίθει πολιτικών και κοινωνικών γεγονότων η καθημερινότητά μας. Αποφάσεις, εντάσεις, συγκρούσεις, απειλές, ελπίδες, απογοητεύσεις, διαπραγματεύσεις, ληστείες, επιθέσεις, καταλήψεις, αναλύσεις… (μερικά μόνο από τα «θηλυκά» που μας παιδεύουν). Πάντως, δόξα τω Θεώ, δεν πλήττουμε!
Αναρωτιέμαι, λοιπόν, τον τελευταίο καιρό γιατί δεν έχω καμμία επιθυμία να ασχοληθώ σε αυτή τη σελίδα με θέματα της επικαιρότητας.

Ενα δύσκολο «σλάλομ»

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Οντως την περασμένη Πέμπτη, με το "όχι άλλα μέτρα, που θα βαθύνουν την ήδη μεγάλη ύφεση" προς την τρόικα και την αιφνίδια αναστολή για μερικές μέρες των διαπραγματεύσεων, έχουμε την αρχή μιας νέας πολιτικής προσέγγισης των σχέσεων της Ελλάδας με την τρόικα. Εκτός εάν έγινε λόγω "θυμικού" κατά λάθος... 'Η οι αντιδράσεις της άλλης πλευράς οδηγήσουν την κυβέρνηση να "ανακρούσει πρύμναν" και μάλιστα γρήγορα...

Η Ελλάδα επιστρέφει στη δυτική συμμαχία - Η Τουρκία αποχωρεί

Δύο πολύ διακριτά μεταξύ τους μα κι εξίσου συμπαγή στο εσωτερικό τους «στρατόπεδα» διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή ταχύτατα στην Ανατολική Μεσόγειο: από τη μια πλευρά, η Τουρκία και το Ιράν και, από την άλλη, η Κύπρος, το Ισραήλ και η Ελλάδα. Το πρώτο, εκδηλώνει ποικιλοτρόπως την επιθετικότητά του προς το δεύτερο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν και επιθυμούν να μην υπάρξει κλιμάκωση, αλλά, σε κάθε περίπτωση, ουδείς πρέπει να αμφιβάλλει για το ποια θέση θα λάβουν αν υπάρξει.