Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Μέρκελ: Μάλλον θα ψηφίσουμε το νέο πακέτο για την Ελλάδα

Η γερμανίδα καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα "σίγουρη" ότι ο κυβερνητικός της συνασπισμός θα ψηφίσει υπέρ του νέου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στη Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή.

"Η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της", δήλωσε η Μέρκελ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μία ημέρα μετά την ιστορική ήττα

Η μεγάλη των… τέκνων πανεπιστημιακή σχολή!!! Το ρουσφέτι του ….σπέρματος.

Από το: ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης 
Στο Αριστοτέλειο σε ένα σύνολο 189 καθηγητών οι 69 είναι συγγενείς, ενώ σε τμήμα του Παν. Πελοποννή­σου 10 ζευγάρια καταλαμβά­νουν 20 θέσεις ΔΕΠ
«Προίκα» σε κόρες και γιους πάνε οι έδρες των μπαμπάδων τους… Τα «παραδοσιακά τζάκια» της εκπαίδευσης έχουν απλώσει μεγάλα πλοκάμια στην πλειοψηφία των ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας, με αποτέλεσμα οι οικογένειές τους να είναι αυτές που ανακαταλαμβάνουν… ανά γενιά τις θέσεις που είχαν οι παππούδες τους!

Τότε (το 1994) δεν πτωχεύσαμε. Τώρα;

«Όλοι, ο διεθνής Τύπος σύσσωμος, όλοι οι διεθνείς οργανισμοί προβλέπαν ότι το Σεπτεμβρη του 1994 εγώ, ως άλλος Καραπάνος, υπουργός Οικονομικών του Τρικούπη, θα πήγαινα στον αείμνηστο Ανδρεα Παπανδρέου το διάταγμα για στάση πληρωμών. Κι εκείνος ως άλλος Χαρίλαος Τρικούπης θα κήρυττε την πτώχευση. Αυτό το θεωρούσαν σχεδόν βέβαιο όλοι».

Το σκάνδαλο του Στρασβούργου


Θα ήταν ενδεχομένως πιο πειστικοί Μέρκελ, Σαρκοζί και Ρομπάι, αν την ίδια στιγμή που πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση για μεγαλύτερη περικοπή των δαπανών, δεν διατηρούσαν οι ίδιοι όλες τις σπατάλες που εξακολουθούν να γίνονται στην Ευρώπη.
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα κατασπατάλησης των κοινοτικών πόρων είναι ότι στο αποκορύφωμα της κρίσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξακολουθεί να μετακομίζει μια

Χρεοκοπία (πτώχευση) από το Καστελόριζο ο Τζέφρις???

Σκηνικό κρίσης για νέα μέτρα

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Προαποφασισμένα από τον Ιούλιο είναι τα νέα μέτρα λεηλασίας του εισοδήματος του ελληνικού λαού που θα επιχειρήσει να περάσει η κυβέρνηση Παπανδρέου στο αμέσως επόμενο διάστημα, προφασιζόμενη δήθεν απρόβλεπτες πιέσεις από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης. Ο γερμανικός Τύπος αναφερόταν αμέσως μετά τη σύνοδο της 21ης Ιουλίου σε πρόσθετα μέτρα που θα λαμβάνονταν στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο.

«Βούλιαξε» την Ακρόπολη το Focus

Με ακόμη ένα προκλητικό εξώφυλλο για την Ελλάδα που φέρει τον τίτλο «Χάθηκαν τα λεφτά μας» και φωτογραφία που απεικονίζει τον Παρθενώνα να βουλιάζει κυκλοφορεί σήμερα στη Γερμανία το εβδομαδιαίο περιοδικό Focus.
Στο περιοδικό εμφανίζεται ο Παρθενώνας βυθισμένος σχεδόν μέχρι το αέτωμα σε μία θάλασσα, από την οποία προεξέχει το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος επάνω στο οποίο βρίσκεται ένα χαρτονόμισμα  των  200 ευρώ.

Ένα μήλο την ημέρα προστατεύει από το εγκεφαλικό

Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα (ΤΑ ΝΕΑ)

Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών με λευκή σάρκα μπορεί να μειώσει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο εκδηλώσεως εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Το όφελος αυτό αποδίδεται στην παρουσία φυτοχημικών ουσιών, όπως τα καροτενοειδή και τα φλαβονοειδή.

Με την έναρξη της χρονιάς ξεκίνησαν και οι καταλήψεις στα σχολεία

Πάνω από 13 σχολικά συγκροτήματα στην περιοχή της Αχαΐας έχουν ξεκινήσει καταλήψεις. Η έλλειψη βιβλίων ένα από τα κυρίαρχα αιτήματα. Από σήμερα το πρωϊ, περίπου 13 γυμνάσια και λύκεια στην πόλη της Πάτρας και των γύρω περιοχών, έχουν ξεκινήσει καταλήψεις.

Πολιτική χωρίς... πάτο!

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Οι εταίροι-δανειστές μας απέρριψαν τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση (και το χαράτσι στα ακίνητα) ως ανεπαρκή και αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας και εν είδει τελεσιγράφου θέτουν θέμα εκτεταμένων απολύσεων στον δημόσιο τομέα, σοβαρής μείωσης μισθών και συντάξεων και ακόμα μία σειρά άλλων σκληρών μέτρων. Το δίλημμα που θέτουν είναι: ή τα κάνετε αυτά όλα και άμεσα ή δεν έχει 6η και 7η δόση (Δεκεμβρίου) με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Πορτογαλία: "Αν βυθιστεί η Ελλάδα θα κινδυνεύσει όλη η ΕΕ"

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέντρο Πάσος Κοέλιο.Την Ευρωπαϊκή Ένωση "να μιλάει με μια φωνή", ώστε να διαλύσει "τις αμφιβολίες σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης", κάλεσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέντρο Πάσος Κοέλιο, τονίζοντας παράλληλα ότι "αν βυθιστεί η Ελλάδα, θα κινδυνεύσει ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση".
Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέντρο Πάσος Κοέλιο.
Σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα "Λε Φιγκαρό", ο συντηρητικός Πορτογάλος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι "είναι ανάγκη να βοηθήσουμε την Ελλάδα και ταυτόχρονα να

Έκδοση εντόκων γραμματίων αύριο

Σε έκδοση εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων προχωράει αύριο το ελληνικό Δημόσιο με στόχο την άντληση 1,25 δισ. ευρώ. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ύψος του επιτοκίου και στο ποσό που θα δανειστεί η κυβέρνηση υπό το βάρος των νέων μέτρων που καλείται να πάρει και του αρνητικου κλίματος που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία.

Τηλε-ολονυχτία για το πόσο βαθιά θα μπει το μαχαίρι

Και μέτρα που πλήττουν τα χαμηλά εισοδήματα στο τραπέζι
Με καθυστέρηση τεσσάρων ωρών ξεκίνησε η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα για τα νέα μέτρα με το υπουργείο να ξεκαθαρίζει ότι δεν αναμένονται ανακοινώσεις μετά τη λήξη της. Οι εκπρόσωποι της τρόικας έχουν καταστήσει σαφές ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και πρέπει η κυβέρνηση πλέον να πείσει για τα μέτρα που θα εφαρμόσει. Τα πρόσθετα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων, αφορούν μείωση του Δημοσίου, περικοπές επιδομάτων, φόρους σε ποτά και τσιγάρα και αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Morgan Stanley: Κανονικά η χρηματοδότηση της Ελλάδας

Morgan Stanley: Κανονικά η χρηματοδότηση της Ελλάδας Η χρηματοδότηση της Ελλάδας θα συνεχιστεί κανονικά έως τα τέλη του 2013 με το δεύτερο πακέτο διάσωσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley, η οποία θεωρεί πιο πιθανή εκείνη την εποχή την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
"Οι μακροοικονομικές προοπτικές έχουν επιδεινωθεί αλλά το βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα θα κριθεί από την αποφασιστικότητα των πολιτικών να αντιμετωπίσουν την κρίση", αναφέρει χαρακτηριστικά στην πρόσφατη ανάλυσή της.

Ντελόρ: Εξοδος της Ελλάδας θα προκαλούσε ντόμινο

Ντελόρ: Εξοδος της Ελλάδας θα προκαλούσε ντόμινοΠιθανή έξοδος της Ελλάδας από τι ευρώ θα επέφερε ντόμινο κερδοσκοπικών επιθέσεων σε ολόκληρο τον μεσογειακό Νότο, υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ, σε συνέντευξή του στην "Κορριέρε ντέλλα Σέρα"
"Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, διότι θα είχαμε αλυσιδωτές συνέπειες - τύπου ντόμινο. Η κερδοσκοπία δεν θα σταματήσει και θα έλθει η σειρά της Ιταλίας και της Ισπανίας", τονίζει ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν.

Ενημέρωνε το ΔΝΤ και μετά τη Eurostat!

Τρεις ημέρες μετά τις πρώτες αποκαλύψεις της «Ε» περί σκόπιμης διόγκωσης του ελληνικού ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ, ένα e-mail του προέδρου της προς τον επικεφαλής του ΔΝΤ, τον Οκτώβριο του 2010, ανάβει νέες φωτιές. Αναφέρεται στην άμεση ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Αρχής, χωρίς να γνωρίζουν το παραμικρό τα μέλη του Δ.Σ.
Εν αρχή ην το ΔΝΤ για τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 είχαν περάσει μόλις δύο μήνες από την ώρα που η Ελληνική Στατιστική Αρχή είχε επισήμως πιάσει δουλειά. Την ίδια ημέρα ο πρόεδρός της, χωρίς ακόμα να έχει διακοπεί η υπαλληλική του σχέση με το ΔΝΤ, φέρεται να απέστειλε email στον επικεφαλής του Διεθνούς Ταμείου Πολ Τόμσεν, με το οποίο τον ενημέρωνε για την άμεση ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Ανεξάρτητης Ελληνικής Αρχής.

Ξεκινούν οι γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ

Η κυπριακή κυβέρνηση ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει, τις πληροφορίες ότι άρχισε η γεώτρηση στο οικόπεδο 12. Το γεωτρύπανο ήδη «έπιασε δουλειά» και κατεβαίνει προς το βυθό, σε βάθος 1750 μ., σηματοδοτώντας την έναρξη των εργασιών για έρευνες προς εντοπισμό φυσικού αερίου.
Υπολογίζεται δε ότι τα αποθέματα στο οικόπεδο 12 είναι ανάλογα του ισραηλινού «Ταμάρ», το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή και είναι ένα από τα μεγαλύτερα που εντοπίστηκαν ποτέ στην περιοχή.

Α ρε Καραισκάκης που τους χρειάζεται ...

Γράφει ο  Θόδωρος Γαλανοπουλος
Επειδή καμιά φόρμουλα εισπρακτική δεν φαίνεται να τους πιάνει εκεί  στην κυβέρνηση, και επειδή τίποτε δεν πιστεύει πλέον η Τρόικα, μια εκδοχή μόνο έμεινε!  Οι μαζικές εκτελέσεις δημοσίων υπαλλήλων  και συνταξιούχων! Ναι ρε  παιδιά, δεν βγαίνει τίποτε άλλο! Το να απολύσεις θέλει λεφτά  για αποζημιώσεις και τα ρέστα! Να μειώσεις μισθούς, τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του; Το μόνο που μένει είναι νυχτερινές προσαγωγές και εκτελέσεις! Τι στο καλό;

Έλεγχο καταθέσεων στο εξωτερικό από το 2009 αποφάσισε το υπ. Οικονομικών

Αναδρομικό έλεγχο από το 2009 θα πραγματοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών σε χιλιάδες φορολογούμενους που μετέφεραν στο εξωτερικό κεφάλαια που υπερβαίνουν σε ετήσια βάση τις 100.000 ευρώ με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου. Οι τράπεζες θα παρέχουν στοιχεία στο κράτος και θα ακολουθήσουν διασταυρώσεις με στόχο να εντοπίσουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ

Πέφτει αρκετά η θερμοκρασία 
Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από σήμερα αργά το βράδυ, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα αρχικά στη δυτική Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Φρένο στη σεναριολογία από Βενιζέλο

Φρένο στη σεναριολογία από ΒενιζέλοΜετά την ολοκλήρωση των επαφών με την τρόικα θα ανακοινωθεί η εξειδίκευση των παρεμβάσεων αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε ανακοίνωσή του, ζητώντας παράλληλα να σταματήσει η ανακύκλωση σεναρίων που δημιουργούν νευρικότητα στους πολίτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εξειδίκευση των παρεμβάσεων θα ακολουθήσει την ολοκλήρωση της σημερινής τηλεδιάσκεψης και όποιας άλλης χρειαστεί έως την δια ζώσης επανέναρξη των συνομιλιών.

Ενδεχόμενο διακοπής σύνταξης σε όσους είναι κάτω των 55 ετών

Tη διακοπή καταβολής σύνταξης σε όσους είναι μικρότεροι των 55 ετών, ζητά η τρόικα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την 6η δόση, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το vima.gr. Το μέτρο αφορά κυρίως αστυνομικούς, στρατιωτικούς, αεροσυνοδούς και γυναίκες με ανήλικα παιδιά.
Το μέτρο έχει κυρίως συμβολικό χαρακτήρα και επιδιώκεται να καταγραφεί εμπράκτως η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για δημοσιονομική προσαρμογή.

Στο «κόκκινο» η Ευρώπη - Πτώση 1,7% στο ΧΑ

Στο «κόκκινο» η Ευρώπη - Πτώση 1,7% στο ΧΑΣτις 850,22 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης - Αρνητικά κινείται και η Γουόλ Στριτ
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 παρουσιάζει πτώση 1,93%
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 καταγράφει απώλειες  2,48%
Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 2,73%


Στο Τόκιο ο δείκτης NIKKEI 225 έκλεισε στις 8.864,16 μονάδες με άνοδο 2,25%

Την παύση των ερευνών ζητά η Τουρκία εν μέσω νέων απειλών

Η Τουρκία κάλεσε σήμερα την κυπριακή κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως τις έρευνες για φυσικό αέριο, στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου, με την εταιρεία Noble Energy, απειλώντας εκ νέου με έρευνες στην περιοχή, όπου θα οριοθετηθεί η υφαλοκρηπίδα με το ψευδροκράτος.
Οι έρευνες αυτές, δήλωσε η τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενδέχεται να ξεκινήσουν «και εντός της εβδομάδας».

Στα δικαστήρια ο Μπερλουσκόνι

Στα δικαστήρια πήγε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για να ανακριθεί για την υπόθεση του πιθανού χρηματισμού του Βρετανού δικηγόρου Ντέϊβιντ Μίλς. Πηγαίνοντας στα δικατήρια για την ανάκριση ο «Καβαλιέρε» κατέβασε το παράθυρο του αυτοκινήτου του και χαιρέτησε τους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο, τη στιγμή που αμφισβητίες, του φώναζαν παραιτήσου.

Βάλτε (επιτέλους) πάτο στο βαρέλι!

Οταν τον περασμένο Ιούνιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος ανακοίνωνε τα μέτρα για να πάρουμε την πέμπτη δόση, πολύ σωστά δήλωνε: «Οι θυσίες πρέπει να πιάσουν τόπο. Και για να πιάσουν τόπο πρέπει να βάλουμε πάτο στο βαρέλι μέσα στο οποίο πέφτουν οι θυσίες προκειμένου να πετύχουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα και να θέσουμε υπό έλεγχο το χρέος».

Κορίτσια στην αρένα


φωτορεπορτάζ:Κορίτσια στην αρένα

Είναι το τελικό στάδιο μιας πορτογαλικής ταυρομαχίας: μια γυναίκα φορκάδο πραγματοποιεί τη λεγόμενη πέγκα ντε κάρα – πρέπει δηλαδή να πιάσει τον ταύρο (στην προκειμένη περίπτωση, το μοσχάρι) από το κεφάλι και να τον σταματήσει. Η κυρία αγωνίστηκε το Σάββατο στην Μπεναβέντε και είναι μέλος της πρώτης αποκλειστικά γυναικείας ομάδας που συμμετέχει τα τελευταία χρόνια σε πορτογαλική ταυρομαχία, στην οποία ο ταύρος δεν σκοτώνεται όπως στην ισπανική.

Λάβαρα

Του Διονύση Νασόπουλου
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δίκιο όταν διαμηνύει στην κυβέρνηση και στην τρόικα ότι στην ύφεση δεν αυξάνεις τους φόρους. Εχει επίσης δίκιο όταν παραπέμπει για τον κανόνα στον οποιονδήποτε πρωτοετή φοιτητή των Οικονομικών. Δεν είναι βέβαιο, ωστόσο, πως θα δικαιωθεί και η θέση του ότι η μείωση των φόρων θα αυξήσει τα έσοδα, επειδή τους μειωμένους φόρους θα σπεύσουν να πληρώσουν περισσότεροι - τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Eυανάγνωστα

Το κριτήριο του «ευανάγνωστου» (readability) κυριάρχησε στην εφετινή διαδικασία για την ανάδειξη της βραχείας λίστας των βιβλίων που θα διεκδικήσουν το βρετανικό βραβείο µε την παγκόσµια αναγνωρισιµότητα Booker-Man. Με βάση αυτό το κριτήριο, αλλά και µε το κριτήριο της τοπικότητας (toπcality), αποκλείστηκαν σηµαντικά βιβλία και συγγραφείς, όπως ο Σεµπάστιαν Μπάρι και ο Αλαν Χόλινγκχερστ, προκαλώντας διαµαρτυρίες, όχι για τη διαδικασία αλλά για το τι τελικά ευνοείται από το βραβείο.

Η αέναη διαπραγμάτευση

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές και εταίρους αυτά που οι δανειστές έχουν διαπραγματευθεί μεταξύ τους και κατόπιν διαπραγματεύσεων έχουν αποφασίσει πως είναι αδιαπραγμάτευτα. Μετά η κυβέρνηση διαπραγματεύεται τα αδιαπραγμάτευτα με τον εαυτό της και, αφού αποφασίσει πως είναι διαπραγματεύσιμα, τα διαπραγματεύεται με το υποσυνείδητό της, που στη δημοτική το ονομάζουμε «κοινωνικό εταίρο» - στον πληθυντικό.

Φαντασμαγορία


φωτορεπορτάζ:Φαντασμαγορία

Ο ισλανδικός ουρανός έναστρος, οι βουνοκορφές χιονισμένες και το βόρειο σέλας, όπως πάντα, σκέτη μαγεία. Χρόνια το κυνηγάει με τον φακό της η 47χρονη ισλανδή φωτογράφος Γιονίνα Οσκαρσντότιρ. Είχε κινήσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων από την αρχαιότητα. Στη λαογραφία των βόρειων λαών το σέλας μόνο ένα «απλό» φυσικό φαινόμενο δεν ήταν. Οι Σουηδοί, για παράδειγμα, πίστευαν πως επρόκειτο για αντανακλάσεις από τις δάδες που κρατούσαν οι Λάπωνες ενώ έψαχναν τους ταράνδους τους.

Αγγελιοφόρος

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗΣ έχει τον ρόλο του. Και στην πολιτική συγκυρία που ξεκίνησε το 2009 ο Αντώνης Σαμαράς λειτουργεί ως αγγελιοφόρος. Μεταφέρει μηνύματα από το μέλλον.
ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ του 2009 ο Σαμαράς ολοκλήρωσε την πολιτική επιστροφή του καθώς έγινε υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή. Οι ισορροπίες της συντηρητικής παράταξης άλλαζαν. Δεν το κατάλαβαν όλοι. Εννέα μήνες αργότερα όμως ο Αντώνης εκλεγόταν αρχηγός. Ο πρώην πρωθυπουργός και τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ είχαν αδειάσει τη σκηνή.

«Κρεμάλες»

Του Γιώργου Λακόπουλου
Τι συμβαίνει στην πρώην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία που τώρα ονομάζεται Ελληνική Στατιστική Αρχή; Το πρώτο που συμβαίνει είναι ότι πρόκειται για υπηρεσία - μπάχαλο. Τα - πρώην - μέλη της δεν μιλούν μεταξύ τους και με τον επικεφαλής και οι σχέσεις με το υπουργείο Οικονομικών είναι οι χειρότερες δυνατές. Σε ωραία παρέα βρήκαν να αναθέσουν την αποκατάσταση της στατιστικής αξιοπιστίας της χώρας.

«Η τρόικα δεν θα παίξει άλλο μαζί σας»

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν. Την πλέον σημαντική συζήτηση, από τον Απρίλιο του 2010, θα έχει σήμερα ο Ευ. Βενιζέλος με τους εκπροσώπους της τρόικας Ο Ευ. Βενιζέλος θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που έχουν τεθεί για τη μη εφαρμογή του Προγράμματος και τη μη υλοποίηση υποσχέσεων και δεσμεύσεων που έδωσε η κυβέρνηση
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν. Την πλέον σημαντική συζήτηση, από τον Απρίλιο του 2010, θα έχει σήμερα ο Ευ. Βενιζέλος με τους εκπροσώπους της τρόικας

Φόρο «Μπάφετ» θα επιβάλει στους εκατομμυριούχους ο Ομπάμα

Φόρο στα πολύ υψηλά εισοδήματα και ιδιαίτερα σε αυτά που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο δολάρια ετοιμάζεται να επιβάλει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στα πλαίσια των προσπαθειών που κάνει για μείωση του χρέους και των ελλειμμάτων. Πρόκειται για φόρο ανάλογο με εκείνον που είχε προτείνει πρώτος από όλους να επιβληθεί στους πλούσιους ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ.

Τα οκτώ «βουνά» του δημόσιου χρέους

Τα οκτώ «βουνά» του δημόσιου χρέους  Ιδιαίτερα κρίσιμος θεωρείται ο ερχόμενος Μάρτιος, καθώς λήγουν ομόλογα ύψους 22,4 δισ. ευρώ και θα πρέπει να υλοποιηθεί η απόφαση της 21ης Ιουλίου για να είναι εφικτή η αποπληρωμή τους. Ομόλογα 7,7 δισ. ευρώ λήγουν τον Αύγουστο του 2012
Τον Μάρτιο του 2012 θα κριθεί η τύχη της Ελλάδας, αφού τότε θα κληθεί να βρει κεφάλαια ύψους 22,4 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ομολόγων που λήγουν. Η εξόφλησή τους δεν μπορεί να γίνει χωρίς την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου 2011, καθώς η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να πληρώσει τους δανειστές της χωρίς να λάβει τη βοήθεια που της έχουν υποσχεθεί.

Αυξάνεται 50% το πετρέλαιο θέρμανσης

Αυξάνεται 50% το πετρέλαιο θέρμανσης  Οδηγούμαστε σε μία αύξηση 50 λεπτών το λίτρο, αφού η άμεση εξίσωση της φορολογίας θα οδηγήσει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης πάνω από το 1,4 ευρώ το λίτρο (από 90 λεπτά το λίτρο τον περασμένο Απρίλιο)
Ερχονται νέα βάρη για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, καθώς η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε άμεση εξομοίωση της φορολογίας μεταξύ πετρελαίου κίνησης και πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου, που το δεύτερο βγαίνει στην αγορά.

«Βάλτε τέλος στις καταλήψεις»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ
«ΤΑ ΝΕΑ» βρέθηκαν σε συνάντηση αγανακτισμένων φοιτητών που ζητούν να ανοίξουν τα πανεπιστήμια
Το κίνημα των αγανακτισμένων φοιτητών χρειάστηκε μόλις μία εβδομάδα μέσω του facebook για να εξαπλωθεί και να πετύχει τον στόχο του: ένωσε τις φωνές των φοιτητών απ' όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και έδειξε ότι υπάρχουν νέοι που λένε όχι στις καταλήψεις και ζητούν να ανοίξουν τα πανεπιστήμια. Ο πρώτος τους στόχος επετεύχθη.

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

Από ΤΑ ΝΕΑ

Βαθαίνει το ρήγμα στον συνασπισμό της Ανγκελα Μέρκελ

Βερολίνο Γιώργος Παππάς
Παρά την κρίση αναμένεται ότι η γερμανική Βουλή θα υπερψηφίσει τον διευρυμένο μηχανισμό EFSF στα τέλη Σεπτεμβρίου
Βαθαίνει το ρήγμα στον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου Μέρκελ μετά τις εκλογές στο κρατίδιο του Βερολίνου και η προοπτική να γεφυρωθεί είναι μηδαμινή έως ανύπαρκτη. Παρά την κρίση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση της Μέρκελ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η γερμανική Βουλή θα υπερψηφίσει τον διευρυμένο μηχανισμό EFSF στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Νικητής των εκλογών το φιλορωσικό κόμμα

Το φιλορωσικό κόμμα αναδείχθηκε νικητής, όμως χωρίς αυτοδυναμία, των εκλογών του Σαββάτου στη Λετονία.
Το φιλορωσικό κόμμα αναδείχθηκε νικητής, όμως χωρίς αυτοδυναμία, των εκλογών του Σαββάτου στη Λετονία.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το Κέντρο Αρμονίας απέσπασε το 28,5% των ψήφων, τη δεύτερη θέση κατέλαβε το κεντροδεξιό Κόμμα της Μεταρρύθμισης του πρώην προέδρου Βάλντις Ζάτλερς με 20,8% και την τρίτη το κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Βάλντις Ντομπρόβσκις με 18,8%. Μετά τις εκλογές, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται σε μια κυβέρνηση συνασπισμού, που είναι περισσότερο πιθανό να

Άμεση η σφαγή στο Δημόσιο

Μπούμερανγκ γίνεται το χαράτσι στ' ακίνητα
Την ώρα που η θύελλα οργής για το νέο φόρο δημιουργεί όρους για ένα κίνημα ανυπακοής στην καταβολή του, κυβερνητικά και κομματικά στελέχη «κλατάρουν»
Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών δηλώνουν αποφασισμένοι να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν απέναντι στην τρόικα ύστερα από τις ασφυκτικές πιέσεις που άσκησαν Μέρκελ και Σαρκοζί.
Εμφανίζονται επίσης έτοιμοι να λάβουν κι άλλα μέτρα, αν αυτό χρειαστεί. Ωστόσο δεν μπορούν να είναι σίγουροι για το πώς θα συμπεριφερθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, η οποία τις επόμενες μέρες θα κληθεί να ψηφίσει το χαράτσι για τα ακίνητα. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καθημερινώς εισπράττουν την οργή και τη χλεύη των πολιτών, είναι σε κατάσταση απόγνωσης.

Άμεση η σφαγή στο Δημόσιο

Δ.Υ.: τσεκούρι σε μισθούς, και μεγαλύτερη εφεδρεία
Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μειώσεις μισθών και συντάξεων και γενικώς επίσπευση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας.
Η χθεσινή έκτακτη κρίσιμη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, που είχε δραματικό χαρακτήρα μετά την ακύρωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ολοκληρώθηκε με δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η Ισπανία Πρωταθλήτρια Ευρώπης

Μίλησε για όλα ο Στρος Καν

Μείωση του ελληνικούς χρέους με κάθε τίμημα πρότεινε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ
Δεν θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2012
Την πρώτη του συνέντευξη σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο εφ΄όλης της ύλης έδωσε χθες το βράδυ ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν. Αναφέρθηκε στην «περιπέτεια» που είχε με την καμαριέρα σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης και του κόστισε τη θέση του στο ΔΝΤ, τη διαπόμπευσή του και τη φυλάκισή του, αλλά και όπως είπε ο ίδιος «το ραντεβού του» με το λαό της Γαλλίας αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2012 στις οποίες όπως διευκρίνισε δεν θα είναι υποψήφιος.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων 18.9.11

Δε μπορεί ο Γιώργος. Ούτε με λεφτά του Θεού!

Πριν ξεκινήσει η περιπέτειά του στο ξενοδοχείο Σοφιτέλ της Νέας Υόρκης, είχα την ευκαιρία να υποβάλω στον Ντομινίκ Στρος Καν, ένα απλό και εύκολο, όπως του είχα πει, ερώτημα. Τον είχα ρωτήσει «εάν η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει»…

Οι Τούρκοι μάς έλειπαν

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Ξαφνικά, σαν να μη μας έφτανε η άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας και η διαρκής καταβύθισή της στην άβυσσο της κρίσης, να 'σου και οι Τούρκοι! Αυτοί μας έλειπαν τώρα! Ο "φίλος" Ερντογάν στέλνει τουρκικά πολεμικά πλοία στα νότια του Καστελόριζου για να κάνει με "τσαμπουκά" έρευνες εντοπισμού κοιτασμάτων φυσικού αερίου μέσα στην ελληνική (!) Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).