Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Επειδή έρχονται ημέρες δύσκολες: Οδηγίες επιβίωσης.

ΓΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ!!!
Κρατήστε στην άκρη του μυαλού σας αυτή την ανάρτηση! Οδηγός επιβίωσης για παν ενδεχόμενο! Επειδή ποτέ δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.. Έχουμε και λέμε.. Τα τρόφιμα που αποθηκεύουμε, φροντίζουμε να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και να καλύπτουν (κατά το δυνατόν) τις διατροφικές ανάγκες μας. Τέτοια τρόφιμα είναι:

Ο πιο ισχυρός Ελληνας σήμερα είναι ο... Μήτσος

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑNΝΗΣ

Ας κάνουμε ένα κουίζ. Ποιος είναι ο ισχυρότερος Ελληνας σήμερα; Ο πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ή μήπως κάποιος μεγάλος επιχειρηματίας;
Κανένας από αυτούς. Ο πιο ισχυρός Ελληνας σήμερα είναι ο... Μήτσος. Αυτός ακυρώνει ή καθυστερεί τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, διαιωνίζει τη γραφειοκρατία και το σάπιο καθεστώς.

Την 1η Οκτωβρίου ξεκινά η β' φάση του επενδυτικού, διευκρινίζει το υπουργείο Ανάπτυξης

Απαντώντας στις κατηγορίες της ΝΔ
Την 1η Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η υποβολή επενδυτικών σχεδίων για τη δεύτερη φάση του νέου Επενδυτικού νόμου, όπως ανέφερε το υπουργείο Ανάπτυξης απαντώντας στις επικρίσεις της Νέας Δημοκρατίας που έκανε λόγο για επενδυτική άπνοια.

ΔΝΤ: Μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο το ελληνικό δημόσιο χρέος

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναθεώρησε προς τα πάνω σήμερα τις προβλέψεις του για το ανώτατο επίπεδο του δημόσιου χρέους της Ελλάδας στο 189% του ΑΕΠ το 2012, έναντι του 172%, που ανέφερε στην τελευταία του πρόβλεψη τον Ιούνιο.

Το ΔΝΤ ανέφερε ότι έλαβε υπόψη του τις λογιστικές αναπροσαρμογές: αναθεωρήσεις στοιχείων για προηγούμενα έτη, «καλύτερη ενημέρωση για τις υπερημερίες πληρωμών» του

Περικοπή του Δημοσίου η μόνη λύση

Tου Πασχου Μανδραβελη
Αφού λοιπόν ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μάς εισήγαγε στη σκέψη του Ουίνστον Τσώρτσιλ με το «αίμα, δάκρυα και πόνο», πρέπει να του υπενθυμίσουμε ότι ο Βρετανός πολιτικός την ίδια περίοδο του Μεγάλου Πολέμου είχε δηλώσει πως «δεν αρκεί να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε. Μερικές φορές πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει». Και αυτό που πρέπει πλέον να κάνει η κυβέρνηση είναι να κόψει Δημόσιο. Να κλείσει οργανισμούς και υπηρεσίες και να περάσει σε εργασιακή εφεδρεία τους υπάλληλούς τους Οχι διότι το ζητάει η τρόικα, αλλά γιατί το απαιτεί η λογική.

Α.Σαμαράς: «Μισό και δειλό βήμα ο Καλλικράτης»

Επίθεση κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει πλέον η κοινωνία, εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έκανε επίσης λόγο για επιπόλαιους χειρισμούς της στην υλοποίηση του "Καλλικράτη".

Βρέθηκε πολεμικό υλικό σε παραλιακή οδό στο Ηράκλειο

Εντοπίστηκε σήμερα, στην παράκτια περιοχή του Κακού Όρους στο Ηράκλειου, πολεμικό υλικό. 
Η συγκεκριμένη περιοχή έχει αποκλειστεί από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής ενώ έχει ειδοποιηθεί η 5η Ταξιαρχία Πεζικού για την απομάκρυνση και εξουδετέρωση του εν λόγω πυρομαχικού υλικού.

Πηγή cretalive.gr

ΓΕΝΟΠ: Το 2012 η είσπραξη του τέλους ακινήτων

«Η είσπραξη του τέλους καταργεί τη ρύθμιση χρεών»
Πέντε μήνες χρειάζεται το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ για να ολοκληρώσει την αποστολή των εκκαθαριστικών για το τέλος ακινήτων, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το τέλος για το 2011 θα πληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2012.

Χωρίς συγκοινωνίες η Αθήνα από την Πέμπτη

Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες προσανατολίζονται Μετρό-ΗΣΑΠ-Τραμ
Να προχωρήσουν σε διαδοχικές, επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από την Πέμπτη αποφάσισαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Μετρό, το Τραμ και τον ΗΣΑΠ, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Απεργία αποφάσισαν για την ίδια μέρα και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Οι εργαζόμενοι θα επανεξετάζουν τη στάση τους έπειτα από κάθε απεργία. 
ΤΑ ΝΕΑ

Επαναδιαπραγμάτευση... μεταξύ μας!

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Οι δανειστές μας θέτουν σκληρά και δύσκολα διλήμματα. Ολα γενικώς είναι θέμα διαπραγμάτευσης. Μόνο που όλες οι στιγμές δεν προσφέρονται με τον ίδιο τρόπο για διαπραγμάτευση. Απόδειξη; Η τελευταία απόπειρα και τα αποτελέσματά της... Και ο Παπανδρέου, το 2009, όταν κέρδισε τις εκλογές πήγε στις Βρυξέλλες ως νέα κυβέρνηση να "διαπραγματευθεί" και να "ζητήσει χρόνο"...

Aπό απαλλαγή σε απαλλαγή οι παγκαριώτατοι

Νέο κύκλο συζητήσεων για τις «ιερές» φοροαπαλλαγές άνοιξε η εξαίρεση των χώρων άσκησης θρησκευτικής λατρείας από την καταβολή του έκτακτου τέλους ακίνητης περιουσίας, όπως και από ένα σύνολο άλλων φόρων που καταβάλλονται για χρήσεις ακινήτων.
«Η Εκκλησία φορολογείται περισσότερο από τον κάθε πολίτη.

Ανέτοιμοι, από καιρό

Tου Νικου Γ. Ξυδακη
Οι εξελίξεις τα τελευταία εικοσιτετράωρα επισφραγίζουν την εικόνα του Σαββατοκύριακου της ΔΕΘ, ότι δηλαδή η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο των δημόσιων οικονομικών και, κυρίως, έχει χάσει κάθε πρωτοβουλία κινήσεων στο πολιτικό πεδίο.
Η κυβέρνηση σύρεται σε σπασμωδικές κινήσεις, ραπιζόμενη διαρκώς από την τρόικα και τους Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι επισημαίνουν όχι μόνο την ασυνεπή της στάση στην τήρηση των

Παραλήρημα του γερμανικού «Focus» για την Ελλάδα

«Οι Έλληνες έξω από την Ευρώπη και οι Τούρκοι εντός»;
Ως μια ριζική λύση (!) στην κρίση της ευρωζώνης και στην σταδιακή γήρανση του ευρωπαϊκού πληθυσμού χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό «Focus» την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η χρεοκοπία της Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει»

Δήλωση-βόμβα από τον σύμβουλο του Σόιμπλε
Καθημερινά πληθαίνουν οι φωνές που τάσσονται υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδας και κουρέματος του χρέους ως μόνης εναλλακτικής για να καταφέρει κάποια στιγμή η χώρα να σταθεί ξανά στα «πόδια» της.

ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν σήμερα σε κυβερνητικά γραφεία στο Ραμάντι, στη σουνιτική επαχία Ανμπαρ του Ιράκ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν 15, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος. Εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη...

ΔΝΤ: Η Ελλάδα στο ευρώ, όσο βοηθά τον εαυτό της

ΔΝΤ: Η Ελλάδα στο ευρώ, όσο βοηθά τον εαυτό τηςΗ ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα παραμένει στην ευρωζώνη δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Reuters, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ.
Επίσης, υπογράμμισε ότι και οι άλλες χώρες της ευρωζώνης έχουν και αυτές δεσμευθεί να διασφαλίσουν της ακεραιότητα του ευρώ.
"Οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη έχουν δεσμευθεί να βοηθήσουν τη χώρα όσο αυτή βοηθάει τον εαυτό της", ανέφερε.
ΕΘΝΟΣ

Ο καιρός αύριο, Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη

Νέα κρίσιμη τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου - τρόικας το βράδυ

«Aμετάκλητη και θεμελιώδης εθνική επιλογή» η συμμετοχή στην ευρωζώνη
Νέο γύρo συνομιλιών θα έχει σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος με τα στελέχη της τρόικας, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο νέων περικοπών. Η τηλεδιάσκεψη έχει προγραμματιστεί για μετά τις 8 το βράδυ, ενώ σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, θα ακολουθήσουν νέες διαπραγματεύσεις, αλλά και επί τόπου έλεγχος της τρόικας, ώστε να αποφασιστεί η εκταμίευση της έκτης δόσης.

Μείωση κατά 30% οργανικών μονάδων των υπουργείων

Μείωση κατά 30% οργανικών μονάδων των υπουργείωνΜείωση κατά 30% όλων των οργανικών μονάδων των υπουργείων και των εποπτευόμενων από αυτά οργανισμών ζητεί με επιστολή του προς όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας.

Βενιζέλος: Δεν βάζουμε σε δημοψήφισμα τη συμμετοχή στο ευρώ

Η κυβέρνηση δεν συζητάει καν τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, αναφορικά με δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της χώρας στο Ευρώ. Όπως δήλώσε ο Ευ. Βενιζέλος «Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και στο ευρώ είναι μία αμετάκλητη και θεμελιώδης εθνική επιλογή την οποία ο ελληνικός λαός

«Με απόφαση του προέδρου η αναθεώρηση του ελλείμματος»

Το έγγραφο υπόμνημα του Κ. Σκορδά
(αριστερά:Το έγγραφο υπόμνημα του Κ. Σκορδά)
Με κάθε συγκλονιστική λεπτομέρεια, που ξεπερνά τα όρια των προσωπικών διαφορών μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του προέδρου της και αγγίζει αυτά του μείζονος πολιτικού σκανδάλου, περιγράφει μέλος του Δ.Σ. την «πραξικοπηματική» ένταξη των ΔΕΚΟ στη διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματός τους με φανερή μόνο την πρωτοβουλία του Ανδρέα Γεωργίου.

Ενας ήρωας του καιρού μας

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Οι φήμες τον ήθελαν να κρύβεται στο Αγιον Ορος, στα Σκόπια, στη Σερβία, στην Τουρκία, ακόμη και στον μακρινό μας Καναδά ορισμένοι είπαν πως τον είδαν. Ομως, απρόβλεπτος όπως πάντα, διέμενε σε έπαυλη ευγενώς παραχωρηθείσα κάπου στα Καλύβια Αττικής, απολαμβάνοντας μια ασυλία που και ο ίδιος πίστευε μέχρι προχθές πως ήταν νομοθετικά κατοχυρωμένη.
Ολα αυτά είναι γνωστά, θα μου πείτε, όπως και μερικές ακόμη γραφικές λεπτομέρειες που συνοδεύουν τη σύλληψή του: τα γένια που άφησε από την τελευταία φορά που τον είδαμε, τα κιλά που

Κοσμοσυρροή σε εθελοντές γιατρούς

Στο Πολυϊατρείο της Ομόνοιας προτεραιότητα έχουν οι ηλικιωμένοι
Ο γεροντάκος που μπαίνει στο Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου κρατάει το βιβλιάριο του ΙΚΑ: «Πήγα στο ΙΚΑ της πλατείας Θεάτρου. Μου είπαν «Ελα σε τρεις μήνες». Μέχρι τότε θα πεθάνω απ' τους πόνους». Οι εθελοντές γιατροί τον εξετάζουν, του δίνουν δωρεάν φάρμακα.

Οι προοπτικές ανάπτυξης περνούν από ουσιαστική αλλαγή νοοτροπίας

Του Γιάννη Μπουτάρη
Η αντεπίθεση της Θεσσαλονίκης
Το άρθρο του δημάρχου Θεσσαλονίκης που ακολουθεί περιγράφει τα προβλήματα της πόλης του και τους τρόπους αντιμετώπισής τους και υπέρβασής τους, μάλιστα στις συνθήκες της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο. Ο Γιάννης Μπουτάρης μιλάει ακραιφνώς για τη Θεσσαλονίκη, αλλά οι προτάσεις του, με μικρές κατά τόπους αναπροσαρμογές, ζητούν εφαρμογή και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας.

Η εκδίκηση της ιστορίας

Δυστυχώς, η ώρα της κρίσεως, έφτασε. Στο δραματικό «διάγγελμά» του, σύμφωνα με το οποίο για όσα τραγικά συμβαίνουν σήμερα φταίνε όλοι, ακόμα -αν είναι δυνατόν- κι η ελευθερία του λόγου (!), μα ουδόλως η κυβέρνηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θυμήθηκε τον Τσόρτσιλ: το αίμα και τα δάκρια. Όμως, μια άλλη ρήση του Τσόρτσιλ θα ήταν πιο κατάλληλη αλλά τη λησμόνησε, καθώς θα έπρεπε να την απευθύνει στην κυβέρνηση της οποίας είναι αντιπρόεδρος: μπορείς να κοροιδεύεις λίγους για πολύ καιρό, πολλούς για λίγο καιρό, αλλά όχι όλους για πολύ καιρό. Γιατί αυτό ακριβώς πράττει συστηματικά επί δύο χρόνια η κυβέρνηση Παπανδρέου: κοροιδεύει, προς όλες τις κατευθύνσεις.
Είναι κάτι που δεν μπορεί να κάνει πια, υπό την άμεση απειλή της ολικής κατάρρευσης.
Επειδή γίνεται πολύς λόγος, ξανά και ξανά, για τη κρίση του τύπου, ας μου επιτραπεί μια αναφορά στην ιστορική γαλλική σατιρική εφημερίδα «Le Canard enchaîné» πράγμα που σημαίνει «Η αλυσοδεμένη πάπια». «Πάπια», γιατί στη γαλλική αργκό του επαγγέλματος έτσι αποκαλούνται οι εφημερίδες. Και «αλυσοδεμένη» γιατί εκδόθηκε στα τέλη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου με πρόγραμμα να κονταροχτυπηθεί με την αφόρητη «πατριωτική» λογοκρισία. Το έπραξε. Και το πράττει. Απόδειξη πρόσφατη, τα αποκαλυπτικά κείμενα του Κλωντ Ανζελί, πολύπειρου αρχισυντάκτη της, για τα δύσκολα διπλωματικά και στρατιωτικά θέματα : Αφγανιστάν, Αφρική, Λιβύη...

Είναι μύθος ότι η ελληνική δεν έγινε η επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ για μία ψήφο;


Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα αρέσουν σε πολλούς από εμάς. Είναι ωραίο και ανέξοδο να φουσκώνεις από εθνική υπερηφάνεια, όταν, μάλιστα, δεν είσαι υποχρεωμένος να θυσιάσεις τίποτα. Μία από αυτές τις υποθέσεις του εύκολου κλέους (τζάμπα μάγκας, θα έλεγαν κάποιοι) είναι και o αστικός μύθος ότι δήθεν η ελληνική δεν έγινε επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ για μία μόνο ψήφο.
Κάποιοι, μάλιστα, το παραχοντραίνουν προσθέτοντας ότι αυτή η ψήφος ήταν κάποιου Εβραίου. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει η αφέλεια του μύθου αλλά η δυσωδία του ρατσισμού.

Η Ντίλμα πήρε... σκούπες!

φωτορεπορτάζ:Η Ντίλμα πήρε... σκούπες!
Πεντακόσιες ενενήντα τέσσερις σκούπες, που αντιπροσωπεύουν τους 81 γερουσιαστές και 513 βουλευτές της Βραζιλίας, τοποθέτησαν στην παραλία Κοπακαμπάνα μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης Rio de Paz (Το Ρίο της Ειρήνης). Ηταν ένας τρόπος να διαμαρτυρηθούν για τη διαφθορά στη χώρα και να ζητήσουν από τους βουλευτές να

«Μπρουτάλ»

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΔΕΘ ΧΩΡΙΣ ψιλοφασαριούλα στη συνέντευξη Τύπου είναι σαν πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό. Ενταση είχαμε φέτος και τις δύο Κυριακές. Στην περίπτωση της κυβέρνησης, η φασαρία ήταν εκτός αιθούσης εξαιτίας των διαδηλώσεων. Αλλωστε, για λόγους ασφαλείας μετακόμισαν τον Γιώργο Παπανδρέου στις αποβάθρες του λιμανιού και το πούλμαν με τις υπουργάρες γύρισε όλη την πόλη για να αποφύγει τις συγκεντρώσεις. Αντιθέτως, στην πρες κόνφερανς του Αντώνη Σαμαρά είχαμε μικροεπεισόδια εντός. Στο επίκεντρο ο Γιάννης Μιχελάκης.

Σκασμός!

Για την κατοικία λοιπόν. Το τούβλο. Για μια περιουσία που σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος και με τιμές του 2009 κοστολογήθηκε ένα τρισεκαρομμύριο euros. Τόσο αξίζει ολόκληρη η ιδιωτική κατοικία εν Ελλάδι. Τουτέστιν πανευρωπαικό ρεκόρ. Διιότι, περίπου, εννιά στους δέκα νοικοκυραίους κατέχουν τουλάχιστον ένα διαμέρισμα. Οι περισσότεροι δύο. Ισως και τρία. Μικρά; Μικρά. Αρκετοί, κυρίως οι παπούδες, οι γιαγιάδες και οι πατεράδες, το απέκτησαν με

Τηλεδιάσκεψη «μέρος 2ον» το απόγευμα

Τηλεδιάσκεψη «μέρος 2ον» το απόγευμαΕπαναλαμβάνεται στις 7 το απόγευμα η τηλεδιάσκεψη του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τους επικεφαλής της τρόικας.
Η χθεσινή συζήτηση, διήρκησε περίπου 2,5 ώρες και από το υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίστηκε ως "παραγωγική και ουσιαστική".
Σήμερα το πρωί, παράλληλα, τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα επεξεργαστούν περαιτέρω ορισμένα στοιχεία, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να συμφωνηθούν τόσο για το τρέχον έτος, όσο και για το 2012.
ΕΘΝΟΣ

Το ελληνικό δράμα

Τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών φανέρωσαν στον καθένα πόσο προβληματική είναι η θέση της χώρας και πόσο σοβαρούς κινδύνους αντιμετωπίζει.

Η εμπιστοσύνη των πάντων έχει κλονισθεί απέναντί μας και οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να μας ρίξουν στην πυρά. Οι διάλογοι που αποκαλύφθηκαν από το Βήμα της Κυριακής είναι ενδεικτικοί του κλίματος και της ατμόσφαιρας που αντιμετώπισαν οι κ.Παπανδρέου και Βενιζέλος στις συνομιλίες που είχαν με τους ομολόγους τους.

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

Από ΤΑ ΝΕΑ

Στράτευση

Του Γιώργου Λακόπουλου
Ο υπουργός Οικονομικών είπε την περασμένη Κυριακή ότι διεθνώς υπάρχει το στερεότυπο μιας Ελλάδας που δεν έχει πραγματική βούληση να βγει από την κρίση, και αυτό «τροφοδοτείται, δυστυχώς, από πολλούς παράγοντες που αρθρώνουν με ευκολία και προχειρότητα δημόσιο λόγο, που υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας, που χρησιμοποιείται αμέσως ως επιχείρημα στους διεθνείς κύκλους, προκειμένου να πληγεί η εικόνα της χώρας». Συνεπώς:

Κατεβάζουν διακόπτη στα εξοχικά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΝΤΙΚΑΚΗΣ
Βροχή αιτημάτων για διακοπή της σύνδεσης προκειμένου να αποφύγουν τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα.
Βροχή αιτημάτων για διακοπή της σύνδεσης προκειμένου να αποφύγουν τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα.  Αρκετοί πελάτες της ΔΕΗ ζητούν να διακοπεί το ρεύμα σε εξοχικά, σε σπίτια στο χωριό και γενικώς σε κλειστά ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται, προκειμένου να αποφύγουν την επιβάρυνση του ειδικού τέλους.

Πλήρη ένταξη στην Ε.Ε. ζητάει ο Γκιούλ από τη Γερμανία

Ως στρατηγικό στόχο που δεν πρόκειται να εγκαταλείψει χαρακτήρισε την πλήρη ένταξη της χώρας του στην Ε.Ε.
ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ σε συνέντευξη τύπου που έδωσε χθες στο Βερολίνο στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του που πραγματοποιεί στη χώρα αυτή. Ο Αμπντουλάχ Γκιουλ διευκρίνισε ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί με ένα καθεστώς ειδικής σχέσης που θα την αποκλείει από τα

Στον αέρα τώρα και οι μόνιμοι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΟΥΤΟΥΣΗ
Η κατάργηση υπηρεσιών ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις στον «πυρήνα» του Δημοσίου
Στον αέρα βρίσκονται οι περισσότεροι από τους 800.000 υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα: ανάλογα με την τελική συμφωνία με την τρόικα, μεγάλος αριθμός εξ αυτών θα βρεθεί το επόμενο διάστημα στη δίνη είτε των υποχρεωτικών μετατάξεων είτε ένταξης στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, ακόμη και απολύσεων.

Άθλια η στάση της Ε.Ε. απέναντι στους Λίβυους μετανάστες λέει η Διεθνής Αμνηστία

Ως άθλια χαρακτηρίζει η Διεθνής Αμνηστία τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην κρίση των προσφύγων στα σύνορα με τη Λιβύη απευθύνοντας παράλληλα έκκληση προς τα κράτη – μέλη, να ασχοληθούν επειγόντως με την κατάσταση του χειροτερεύει, ανοίγοντας τα σύνορά τους στους πρόσφυγες. Όπως δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Διεθνούς Αμνηστίας, Νίκολας Μπέγκερ, «Βρισκόμαστε

Η χώρα «καίγεται»... Οι δελφίνοι «χτενίζονται»!

 Γράφει ο Νίκος ΧατζηνικολάουΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Παπανδρέου πραγματοποιεί τις τελευταίες δυο - τρεις εβδομάδες ένα πρωτοφανές μπαράζ λαθών, αστοχιών και παραλείψεων, που δίδουν στους πολίτες την αίσθηση ότι έχει πλέον απoλέσει πλήρως τον έλεγχο των εξελίξεων και οδηγεί τη χώρα σε μεγάλες και επικίνδυνες περιπέτειες. Τρεις μόνο μήνες μετά τον

Υποβάθμιση της Ιταλίας από τον S&P

Την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας υποβάθμισε αργά το βράδυ της Δευτέρας κατά μια μονάδα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's. Έτσι από την κατηγορία A+ η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας έπεσε στη βαθμίδα Α ενώ τις προοπτικές για ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης έριξε στο 0,7 από 1,3, για το διάστημα 2011-2014, 

Υποχρεωτική η στράτευση μετά το πρώτο πτυχίο

Μάκης Πολλάτος
Δεν έχει ληφθεί απόφαση για αύξηση της θητείας, προς το παρόνΚατηγορηματικά απέρριψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης το ενδεχόμενο να καθιερωθεί η υποχρεωτική στράτευση των Ελλήνων στα 19, δηλαδή αμέσως μετά το λύκειο.
Προαναγγέλλοντας τις αλλαγές στο μέτωπο της θητείας, ο κ. Μπεγλίτης αποκάλυψε ότι «μετά το πρώτο πτυχίο θα πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά να εκπληρώσουν την στρατιωτική τους θητεία».

Σε κλοιό κινητοποιήσεων το κέντρο της Αθήνας

Συγκεντρώσεις στο κέντρο από μαθητές στις 10:30 και ΑΔΕΔΥ - ΠΟΕ ΟΤΑ το μεσημέρι  
Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ - ΟΤΑ διοργανώνουν σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων της κυβέρνησης και κυρίως των περικοπών μισθών και της προώθησης της εργασιακής εφεδρείας

Τρόικα: Αμεση απόλυση για 25.000 συμβασιούχους

Αφόρητες πιέσεις για άμεσες απολύσεις 25.000 δημοσίων υπαλλήλων και ένταξη στην εφεδρεία άλλων 100.000 ζήτησε η τρόικα από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, γιατί διαφορετικά η συμφωνία της 21ης Ιουλίου, αν δεν γίνουν τα παραπάνω, δεν θα υλοποιηθεί. «Τα μέτρα που μας ζητάτε υπερβαίνουν τους όρους εντολής αυτής της κυβέρνησης» φέρεται να απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» για τον ΟΕΕ

Προκαταρκτική εξέταση για τις υψηλές επιχορηγήσεις ύψους εκατομμυρίων ευρώ, που ενέκρινε σε συνδικαλιστές ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) μέσα σε 10 χρόνια διέταξε ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης.
Αφορμή στάθηκε ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» για τα στοιχεία του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη,

Δουλειά στην Αυστραλία μόνο με τουριστική βίζα!

Δικαίωμα εργασίας σε Έλληνες που ταξιδεύουν στην Αυστραλία με τουριστική βίζα και δεν υπερβαίνουν το 30ο έτος της ηλικίας τους, μελετά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες με τις αυστραλιανές αρχές.
Η συμφωνία αναμένεται να είναι παρόμοια με αυτήν που υπεγράφη ανάμεσα στην Αυστραλία και τον Καναδά τον Μάιο του 2011, ενώ αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να αφορά και σε τουρίστες που επισκέπτονται τη Νέα Ζηλανδία.

Στον κόσμο του...

 ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν θα ισχυριστώ πως ήταν άσχετα και αδιάφορα όσα είπε ο Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη. Σε πολλά, μάλιστα, είχε και δίκιο. Οπως για τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης σε μέτρα που έπρεπε να είχε λάβει και σε αποφάσεις που έπρεπε να είχε πάρει. Αλλά για την ταμπακέρα, λέξη. Και, φυσικά, η ταμπακέρα δεν είναι τίποτε άλλο από τα άμεσα και πιεστικά προβλήματα που έχουμε και τους συγκεκριμένους στόχους που θα πρέπει να επιτύχουμε.

Ρουμπινί: Βγείτε από το ευρώ

Στο άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει» ο Νουριέλ Ρουμπινί εξηγεί ότι η χώρα μας θα πρέπει να προχωρήσει σε ελεγχόμενη πτώχευση, να φύγει από το ευρώ και να επιστρέψει στην δραχμή προκειμένου να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της αφερεγγυότητας και της χαμηλής ανταγωνιστικότητας.
«Η Ελλάδα έχει εγκλωβιστεί σε έναν φαύλο κύκλο αφερεγγυότητας, χαμηλής ανταγωνιστικότητας και ολοένα βαθύτερης ύφεσης. Με την επίδραση και της δρακόντειας