Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Τριάντα χρόνια καταλήψεις...

Tου Πασχου Μανδραβελη
Η τελευταία σελίδα της «Καθημερινής» έδειχνε προχθές τα αποτελέσματα μιας κατάληψης στο νεοανακαινισθέν 3ο Λύκειο Κομοτηνής. Ηταν μια συνήθης εικόνα καταστροφής. Αρχεία πεταμένα στο πάτωμα, τζάμια σπασμένα, μηχανήματα κατεστραμμένα.

Το αμόκ φόρων δεν οδηγεί πουθενά

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Εχει προφανώς χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου η κυβέρνηση Παπανδρέου, αν κρίνει κανείς από το φορομπηχτικό παραλήρημά της των τελευταίων ημερών. Υπουργοί και μανδαρίνοι μηχανεύονται και εφευρίσκουν απίστευτα διεστραμμένους τρόπους επιβολής νέων φορολογικών βαρών στους πολίτες, συγκρίσιμους μόνο με εκείνους που επέλεγαν πριν από... τριακόσια ή πεντακόσια χρόνια οι φεουδάρχες, οι σατράπες ή οι σουλτάνοι όταν χρειάζονταν λεφτά!

Μάχη χωρίς... «στράτευμα»;

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ας υποθέσουμε ότι έχεις έναν μεγάλο, πολυδάπανο και ανοργάνωτο στρατό και είσαι υποχρεωμένος με αυτόν τον στρατό να μπεις σε μάχη και να δώσεις έναν μακροχρόνιο πόλεμο. Τι κάνεις; Σίγουρα δεν επιλέγεις τους "κηπουρούς σου" για το επιτελείο. Αναζητάς τους πιο ικανούς που υπάρχουν γι' αυτή τη δουλειά, ακόμα κι αν μερικούς από αυτούς δεν τους "πηγαίνεις". Αυτό είναι στοιχειώδες κεφάλαιο όλων των εγχειριδίων "ηγεσίας"!

Η εξόντωση των υποζυγίων

 ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Επειδή για ακόμη μία φορά υποχρεώθηκα να καταβάλω την πρόσθετη φορολογία που μου επέβαλε η κυβέρνηση, προκειμένου να καλυφθούν οι "τρύπες" της μόνιμα ασύλληπτης φοροδιαφυγής, και επειδή όλα δείχνουν ότι κάποια στιγμή θα μου επιβληθεί και πάλι η ίδια υποχρέωση, πολύ θα ήθελα να βρεθεί κάποιος από το υπουργείο Οικονομικών να μου λύσει μερικές απορίες, που θεωρώ ότι είναι εύλογες.

Ηρώδης

Του Γιώργου Λακόπουλου
Το υπουργείο Οικονομικών θα είναι το πρώτο υπουργείο στον πλανήτη που θα περάσει στο βιβλίο Γκίνες. Με ποιο επίτευγμα; Σχεδιάζει το πιο πολύπλοκο φορολογικό σύστημα στον κόσμο. Το θεώρημα του Πυθαγόρα είναι μόλις δεκαπέντε λέξεις. Οι δέκα εντολές του Μωυσή εκατόν δέκα. Ο φορολογικός νόμος Βενιζέλου θα χρειαστεί δυο - τρεις τόμους. Προφανώς, σε πλήρη αντιστοιχία με την υπόσχεση ότι θα απλοποιηθεί η φορολογική νομοθεσία.

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την επικουρική ακτοφυλακή με εθελοντές λιμενικούς

Τη δημιουργία εθελοντικών ομάδων που θα υποστηρίζουν το έργο του Λιμενικού Σώματος προβλέπει το νομοσχέδιο «Σύσταση και Λειτουργία Επικουρικής Ακτοφυλακής» που κατατέθηκε σήμερα, Παρασκευή και θα συζητηθεί την Τρίτη στη Βουλή.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι η θεσμοθέτηση του εθελοντή ακτοφύλακα και η δημιουργία επικουρικής ακτοφυλακής.

Σαμαράς: «Ο κόσμος δεν ξέρει τι του ξημερώνει»

Σαμαράς: «Ο κόσμος δεν ξέρει τι του ξημερώνει»Την ανάγκη να υπάρξει ριζική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται επανέλαβε, σε σημερινή του δήλωση, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με τα μέτρα που λαμβάνει δείχνει πως δεν κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Παράταση έως τις 6 Οκτωβρίου για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς

Παράταση έως τις 6 Οκτωβρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου οι φορολογούμενοι να πληρώσουν την πρώτη δόση του πολυεκκαθαριστικού σημειώματος (ειδική εισφορά αλληλεγγύης, έκτακτη εισφορά σε Ι.Χ. αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, τέλος επιτηδεύματος). Η νέα ημερομηνία ισχύει για όσους έχουν λάβει το εκκαθαριστικό με βεβαίωση τον Αύγουστο.

Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας

Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Γερμανός υπουργός ΟικονομίαςΣην Αθήνα, επικεφαλής πολυπληθούς επιχειρηματικής αποστολής, φτάνει την Πέμπτη ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον οποίο συναντήθηκε και στην αρχή της εβδομάδας στο Βερολίνο.
Σκοπός της εν λόγω επίσκεψης είναι να αποτυπωθούν συγκεκριμένες επενδυτικές πρωτοβουλίες, ενώ θα υπογραφεί και ελληνογερμανικό σύμφωνο οικονομικής συνεργασίας.
ΕΘΝΟΣ

Κύμα κινητοποιήσεων και καταλήψεων

Πορείες, κινητοποιήσεις και καταλήψεις στο κέντρο της Αθήνας  
Σοβαρά είναι τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς βρίσκονται εξέλιξη πορείες και κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», της Ομοσπονδίας Νοσηλευτών και μαθητών, ενώ φοιτητές πραγματοποιούν συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Κρατικής αναλγησίας το ... ανάγνωσμα και το μπάχαλο !!!

Δυσάρεστη έπληξη με περίμενε σήμερα στην Εφορία. Κάνοντας τη σχετική αίτηση για φορολογική ενημερότητα, διαπίστωσα ότι δεν μπορεί να εκδοθεί, γιατί υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Τελευταία μέρα σήμερα της καταβολής του επιδόματος αλληλεγγύης  και δεν είχε φτάσει ταχυδρομικά το ειδοποιητήριο με το σχετικό  ένταλμα πληρωμής,  με αποτέλεσμα να μην μπορώ να πληρώσω, αλλά και να πάρω τη σχετική φορολογική

Για ποιο ... κράτος να είμαστε υπερήφανοι;

Σε συνδυασμό με τις πρώτες πλυμμήρες του φθινοπώρου, φάνηκε και το μπάχαλο του δημοσίου στα δημόσια έργα. Όχι πως μπορεί να τα βάλει κανείς με τον καιρό, αλλά να μην τον βοηθάμε κιόλας να μας καταστρέψει!