Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Βουλευτής – λαμόγιο και Βουλή – διαφθορείο; Τι διάολο, δε βλέπουμε;

Μου τηλεφωνεί φίλος από τη Νέα Υόρκη, Έλληνας γιατρός που ζει εκεί τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά παρακολουθεί από πολύ κοντά τα συμβαίνοντα στη γενέτειρα.
- «Δεν μου λες, κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας σε πρόβλημα θεσμών; Τι έκρηξη λαϊκισμού είναι αυτή, τη στιγμή της μάχης για να αποτραπεί η χρεοκοπία;

Ο χαβαλές βάζει λουκέτο και στα Λύκεια;

Πριν από μερικές μέρες είχα γράψει για το φαινόμενο των καταλήψεων. Σημείωνα ότι πολλοί πολίτες υποστηρίζουν (και δικαίως) ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί (ουσιαστικά και όχι τυπικά) να παίρνει αποφάσεις που θα επηρεάσουν την πορεία της χώρας, επειδή έχει χάσει την πολιτική νομιμοποίησή της.

Ακαδημαϊκές α-πορείες

Με τραβάει η προοπτική του δρόμου και το φευγαλέο του ονείρου
Ν.Αρμπιλιάς, «Ο ταραγμένος ύπνος»
Επειδή το Πανεπιστήμιο της ελευθερίας, της ευθύνης και της αριστείας είναι το μέγα ζητούμενο της εποχής (πέρα από νόμους και κόμματα), θα’ θελα να θέσω ορισμένα ερωτήματα ηθικής τάξης στους (υπο)κρυπτόμενους (υπο)κριτές.
1. Πώς γίνεται οι Συγκλητικοί – Καθηγητές, κατ’ιδίαν να δηλώνουν ότι συμφωνούν (εν όλω ή εν μέρει) με το Νόμο 4009/11, και οι Σύγκλητοι να παίρνουν ομόφωνα αποφάσεις για προσφυγές, αποχές κ.λ.π;

Σύνδεσμος Φωτοβολταϊκών: Ναι στο διάλογο για τις τιμές απορρόφησης της ενέργειας

Θετικός στην προοπτική να εξεταστεί η προσαρμογή των εγγυημένων τιμών απορρόφησης της «πράσινης» ενέργειας, για τα έργα που θα υλοποιηθούν μελλοντικά, καθώς το κόστος των φωτοβολταϊκών έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια δηλώνει με σημερινή ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών. Προειδοποιεί ωστόσο ότι η δραστική και αλόγιστη περικοπή των εγγυημένων τιμών (όπως έγινε στην Τσεχία) ή/και η επιβολή πλαφόν (Ισπανία), οδηγούν τμήματα της αγοράς σε κατάρρευση, με άμεση συνέπεια την απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.

«Μέτωπο» με τους φορτηγατζήδες άνοιξε ο Ραγκούσης

Από 1η Ιανουαρίου του 2012 η πλήρης απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις δηλώνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης


Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις είναι οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης, μετά την απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γ. Ραγκούση να διακόψει την 3ετή μεταβατική περίοδο προσαρμογής μέχρι την πλήρη απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών.

Εντοπίστηκε δεύτερη τρύπα του όζοντος

Η απώλεια όζοντος πάνω από την Αρκτική ήταν τόσο σοβαρή φέτος, που για πρώτη φορά οι επιστήμονες έκαναν λόγο για την ύπαρξη "τρύπα όζοντος", αντίστοιχης αυτής πάνω από την Ανταρκτική. Η αρκτική "τρύπα" στο μέγιστο σημείο της έφθασε να έχει μέγεθος....

Πόρισμα- καταπέλτης για τον Χριστόφια

Είναι αδυσώπητη θεσμική ευθύνη, τόσο για τον πρώην υπουργό των Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού, όσο και για τον πρώην υπουργό Αμύνης Κώστα Παπακώστα, αλλά και για τον ίδιο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, για τη φονική έκρηξη - στις 11 Ιουλίου, στην ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς - των επικίνδυνων εμπορευματοκιβωτίων του πλοίου Μonthcegorsk, έκρηξη στην οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και καταστράφηκε ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός Βασιλικού, τονίζει στο πόρισμά του, ο πρόεδρος της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής νομικός Πόλυς Πολυβίου.

Παιχνίδια με τη «φωτιά»...

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Είναι απολύτως σαφές ότι οι απαιτήσεις της τρόικας είναι αυτήν τη στιγμή "αδιαπραγμάτευτες". Τόσο η κ. Μέρκελ όσο και ο κ. Σαρκοζί επ' αυτού δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον κ. Παπανδρέου. Πληρώνουμε, όσο μας αφορά, λάθη, καθυστερήσεις και παραλείψεις. Το "σχέδιο" τώρα είναι μέσω μιας σαρωτικής "εσωτερικής υποτίμησης" στο τέλος του 2012 να υπάρχει "ένας ισοσκελισμός" εσόδων - εξόδων.

Αισιοδοξεί ο Βενιζέλος...


Από το http://www.evenizelos.gr/
Δήλωση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών  Ευάγγελου Βενιζέλου κατά την άφιξή του στη σύνοδο του Eurogroup: 
Η Ελλάδα αποφάσισε όλα τα απαραίτητα και δύσκολα μέτρα, προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους θεσμικούς εταίρους της. Ο νέος προϋπολογισμός, ο προϋπολογισμός για το νέο έτος, είναι πολύ φιλόδοξος.

Συνάντηση Σαμαρά με τα στελέχη της τρόικα

Τα στελέχη της τροίκα φθάνουν στα γραφεία της ΝΔ, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά.Μία ώρα και δέκα λεπτά διήρκησε η συνάντηση που είχε ο πρέδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, με τα στελέχη της τροίκας, στα γραφεία του κόμματος, στη λεωφόρο Συγγρού.
Τα στελέχη της τροίκα φθάνουν στα γραφεία της ΝΔ, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά.

Διαπάλη στη Γερμανία για το ευρώ

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν είναι πιο έντονος αυτή την εποχή ο δημόσιος διάλογος για το μέλλον του ευρώ από όσο στην ηγεμονική χώρα της Γηραιάς Ηπείρου, τη Γερμανία. Ευνόητο είναι ότι οι αντιπαραθέσεις στη χώρα αυτή γύρω από το κοινό νόμισμα θα καθορίσουν και την τύχη του. Ανέκαθεν άλλωστε η πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης καθοριζόταν στη Βόννη ή στο Βερολίνο - μόνο οι ανενημέρωτοι και οι αφελείς νόμιζαν ότι το εγχείρημα της ΕΟΚ αρχικά και της ΕΕ στη συνέχεια ήταν αποτέλεσμα διαλόγου και κοινού προβληματισμού των κρατών-μελών στις Βρυξέλλες.

Από 1η Νοεμβρίου το ενιαίο συνταγολόγιο

Από την 1η του Νοεμβρίου θα χρησιμοποιούν οι γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) το συνταγολόγιο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Κατόπιν αυτού, οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ γιατροί θα πρέπει να προμηθευτούν από τις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ της

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ

Σέρβοι κάτοικοι του βόρειου Κοσόβου παραμένουν στα οδοφράγματα που έχουν στήσει στους οδικούς άξονες προς τις διοικητικές διελεύσεις Γιάρινιε και Μπρνιακ, καθώς και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της περιοχής. Συνολικά 18 οδοφράγματα έχουν στηθεί σε οδικούς άξονες, ένα...

Επιφυλάξεις Ρεν για την επίτευξη των στόχων

Επιφυλάξεις Ρεν για την επίτευξη των στόχων Με την Ελλάδα ψηλά στην ατζέντα ξεκινά σε λίγο στο Λουξεμβούργο η συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης. Επιφυλάξεις εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

«Νεκρώνει» ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας την Τετάρτη

Καμμία πτήση από και προς την Ελλάδα, κανένα δρομολόγιο των τρένων και του προαστιακού 
Μεγάλα προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν  την Τετάρτη αφού παραλύει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας της χώρας εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης.

Την Κυριακή το νέο «ραντεβού» Μέρκελ-Σαρκοζί

Την Κυριακή θα συναντηθούν τελικά η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί. Την συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 18:00 ώρα Ελλάδος της Κυριακής, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης.

Προϋπολογισμός 2012: Περαιτέρω ύφεση, με μεγαλύτερη ανεργία και χρέος

Προβλέπεται 1,5% πρωτογενές πλεόνασμα
Η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει, αν και με βραδύτερο ρυθμό, την ολισθηρή πορεία μέσα στην ύφεση το 2012 βάσει του προσχεδίου Προϋπολογισμού που παρουσιάστηκε σήμερα στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ταυτόχρονα, το ποσοστό ανεργίας προβλέπεται να αυξηθεί από 15,2% το 2011 σε 16,4% το 2012, ενώ το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ εκτιμάται πως θα ανέλθει στο 172,7% από 161,8% φέτος.

Καθυστερημένα μας κατάλαβαν

Δεν είμαι σε θέση να διαβλέψω ποια είναι τα διδάγματα που θ' αντλήσουν τελικά οι εταίροι μας από την περιπέτεια στην οποία έχουν εμπλακεί, προσπαθώντας να μας βοηθήσουν να βγούμε από την κρίση των ελλειμμάτων και του χρέους, αλλά κοντά στ' άλλα θα πρέπει να έχουν καταλάβει πως δεν τα μελέτησαν όσο έπρεπε τα πράγματα, όταν μας ενέταξαν στην ΟΝΕ.

Χαμογέλα, μας βλέπουν!

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Αν δεν το ξέρετε ήδη, οφείλατε να το ξέρετε, κι αν δεν το ξέρετε και δεν ξέρατε καν πως οφείλετε να το ξέρετε, τότε τουλάχιστον ας εμπιστευθείτε για μια φορά στη ζωή σας αυτούς που ξέρουν. Και σταματήστε να συμπεριφέρεστε σαν ξερόλες παντογνώστες.
Διότι αν ρωτήσετε αυτούς που ξέρουν, αυτοί θα σας πουν πως το γέλιο μπορεί να σας απαλλάξει από μεγάλο μέρος του βάρους των χρεών σας.

Ανατριχίλα

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου
Δεν χρειαζόταν να είναι κανείς κοινωνιολόγος, οικονομολόγος, πολιτικός ή δεν ξέρω τι άλλο για να καταλάβει ότι η φριχτή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, αργά ή γρήγορα, θα έβαζε φωτιά στη ζωή όλων μας, θα τίναζε στα ύψη την εγκληματικότητα, θα μας έκανε να μην ξέρουμε πού να πάμε και πού να σταθούμε.

Ζητείται κυβέρνηση!

   Γράφει ο Νίκος Χατζηνικολάου
ΕΝΑ ΑΠΟ τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας είναι η απουσία σοβαρής και αξιόπιστης πολιτικής λύσης στο πρόβλημα της διακυβέρνησης. Στην πιο επικίνδυνη, ίσως, καμπή της μεταπολεμικής εθνικής μας πορείας, η ηγεσία μας αποδεικνύεται ανίκανη να συνεννοηθεί και να συνεργασθεί για την έξοδο από την κρίση. Και εξακολουθεί να λειτουργεί και να συμπεριφέρεται με όρους και πρακτικές των δεκαετιών του ’80 και του ’90! Η μάχη για την καρέκλα και την κουτάλα παραμένει κύριο μέλημά τους.

Πέταξαν από τη χαρά τους!

φωτορεπορτάζ:Πέταξαν από τη χαρά τους!
Στην περίπτωσή τους, ο λόγος που τους κάνει να πετούν από τη χαρά τους είναι προφανής. Ο γαμπρός και η νύφη γνωρίστηκαν κάπου, ερωτεύτηκαν, έγιναν ζεύγος και επιστέγασαν τον έρωτά τους με όρκους αιώνιας πίστης ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Μετά το μυστήριο, ήρθε η ώρα της φωτογράφισης.

Κερκόπορτες

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
Η ΠΟΛΗ είχε την Κερκόπορτα. Και το Πεντάγωνο έχει την περιστρεφόμενη γυάλινη πόρτα, από την οποία εισέρχονται οι πεζοί - επισκέπτες, ένστολοι και πολιτικό προσωπικό.
ΦΥΣΙΚΑ για τους απόστρατους που εισέβαλαν την Παρασκευή στο προαύλιο του υπουργείου Αμυνας, η παρομοίωση με τους Οθωμανούς είναι - το λιγότερο - ανάθεμα. Μάλλον ανήκουν στο κλαμπ της Κόκκινης Μηλιάς. Από τη Βουλή, όπου βρισκόταν για να

Η ...προεκλογική ομιλία Παπανδρέου στο υπουργικό

Γιάννης Αντύπας
Αν και οι συνεργάτες του λένε ότι η Ελλάδα δεν έχει λεφτά ούτε για εκλογές, ο πρωθυπουργός κινήθηκε χθες σε προεκλογικούς ρυθμούς.
«Πρέπει σε κάθε στιγμή, σε κάθε περίπτωση, να χτυπάμε αλύπητα την προπαγάνδα, που παρακάμπτει εντελώς τις ευθύνες αυτών των εμπρηστών και που στοχοποιεί εμάς, ότι δήθεν δεν σβήνουμε πιο γρήγορα τη φωτιά» τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Πατήσαμε φρένο μπροστά στην καταστροφή, στην οποία άλλοι οδηγούσαν τη χώρα» προσέθεσε και κατηγόρησε τη ΝΔ για ανευθυνότητα.

Στο 8,5% το έλλειμμα για φέτος - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων


Το «πράσινο φως» για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2012 άναψε το υπουργικό συμβούλιο και αναμένεται σήμερα η κατάθεση του στη Βουλή.
Για μία φορά, ωστόσο, δεν ξεκαθαρίζεται αν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα είναι τα τελευταία, καθώς όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών είναι πιθανό να επιβληθούν και άλλα στην περίπτωση που δεν συγκεντρωθούν τα έσοδα που έχουν υπολογισθεί.

Ο έχων δύο χιτώνας

 Γράφει ο Γιώργος Χουδαλάκης  
Ο ΙΗΣΟΥΣ προσέφερε σε όλους μας πνευματική τροφή που μας θρέφει ακόμα, αλλά δεν έμεινε μόνο στον λόγο. Όταν πείνασαν όσοι τον ακολουθούσαν, πολλαπλασίασε τα λιγοστά καρβέλια και ψάρια που είχε για να τους ταΐσει.

Ο Βενιζέλος παρουσιάζει μέτρα 6,6 δισ και επιστρέφει να λάβει και άλλα

Κωστής Πλάντζος
Με τα νέα μέτρα των 6,6 δισ.  υπό μάλης (συν 280 εκατ. από την αναστολή καταβολής αναδρομικών στους δικαστικούς για το 2012) και με την διαφαινόμενη έγκριση των ελεγκτών της Τρόικα στις βαλίτσες του, ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ.Ευάγγελος Βενιζέλος αναχωρεί για τις Βρυξέλλες όπου θα μετάσχει σε μία ακόμα κρίσιμη σύσκεψη του Eurogroup.

Εφεδρείες

Του Γιώργου Λακόπουλου
Μετά τις χθεσινές αποφάσεις, στα λεξικά του μέλλοντος ο όρος «εργασιακή εφεδρεία» θα αποδίδεται ως «σκοτώνουν τ' άλογα όταν γεράσουν» και οι λεξικογράφοι καθαρίζουν. Αλλά όχι και οι πολιτικοί. Αυτό που ονομάζεται σήμερα εφεδρεία - απόλυση μπορεί να είναι απλώς... πολιτική παράλειψη! Ή τουλάχιστον να μην είναι αναγκαίο, αν νοείται ως μέσο για να μειωθεί το κόστος του κράτους σε μισθούς υπαλλήλων. Διότι οι μισθοί είναι... περισσότεροι από τους υπαλλήλους. Αρα, αντί να απολύονται πρόσωπα, δεν θα ήταν καλύτερα να κόβονται μισθοί; Ιδού μερικά παραδείγματα.

Στη σύνταξη δύο στους τρεις εφέδρους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΟΥΤΟΥΣΗ 
Το ήπιο σενάριο επέλεξε η κυβέρνηση, καθώς το μέτρο πλήττει κατά τα δύο τρίτα τούς υπαλλήλους που απέχουν έως δύο χρόνια από τη συνταξιοδότησή τους
Τριών ταχυτήτων θα είναι η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας κατά την πρώτη φάση του μέτρου εντός του 2011, που σύμφωνα με τις αποφάσεις του χθεσινού Υπουργικού Συμβουλίου θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ μέσα στο επόμενο έτος.

Διαφωνίες για το «κούρεμα» 50%

Ρεπορτάζ: Μαρία Βασιλείου
Συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για το δεύτερο πακέτο στήριξης
Το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας βρίσκεται στο τραπέζι της σημερινής συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι ενδέχεται να συζητήσουν και τον επανασχεδιασμό της βοήθειας προς την Αθήνα με αιχμή τον τρόπο συμμετοχής των ιδιωτών ομολογιούχων στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων.

Σειρά συνεδριάσεων για την κρίση στην ευρωζώνη

Σειρά συνεδριάσεων για την κρίση στην ευρωζώνηΤα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους θα προσπαθήσει να κάνει η ευρωζώνη με την άρση των εμποδίων για την υλοποίηση του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα Παρίσι και Βερολίνο επιδιώκουν να βελτιώσουν τον τρόπο άσκησης της ηγεσίας της νομισματικής ένωσης.

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ


Επενδύει και στον χρυσό το Κατάρ

Ρεπορτάζ Γιώργος Φιντικάκης
Δίνει 1,2 δισ. ευρώ για τα κοιτάσματα της Χαλκιδικής, δύο μήνες μετά τη συμμετοχή στο deal Alpha Bank - Eurobank
Στα αναξιοποίητα χρυσοφόρα κοιτάσματα της Χαλκιδικής που θεωρούνται από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, επενδύει τώρα το Κατάρ με συνολικά κεφάλαια γύρω στα 1,2 δισ. ευρώ, «χτυπώντας» για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες επί ελληνικού εδάφους. Είχε προηγηθεί τον Αύγουστο η συμμετοχή του στο τραπεζικό deal Alpha Bank- Eurobank.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

H εργασιακή εφεδρεία και το προσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2012, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. "Ε": "Εκτέλεση σε επτά βήματα" - Εγκρίθηκε από το πολυήμερο υπουργικό η σφαγή στους δημόσιους υπάλληλους
"Στο απόσπασμα στήνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι με επτά μέτρα που αποφάσισε χθες το υπουργικό συμβούλιο και προβλέπουν:

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε : Ενας «πρόεδρος για την Ευρώπη»

 Το όραμα του γερμανού υπουργού Οικονομικών είναι η ενοποίηση, όχι όμως στα πρότυπα των ΗΠΑ
Επιμέλεια Γιώργος Πουλερές
Η Ευρώπη και συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορεί όμως και πρέπει, χωρίς να καταργηθούν τα εθνικά κράτη, να προχωρήσει ακόμη περισσότερο στην ενοποίησή της σε διάφορα επίπεδα (χρηματοοικονομικό,

Η Ελλάδα έχει πτωχεύσει και χρειάζεται «κούρεμα» 50%,

 λέει υψηλόβαθμος στέλεχος της Μέρκελ 

Προτείνουν μεγαλύτερη μείωση χρέους

Η Ελλάδα έχει πτωχεύσει και το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί ένα «κούρεμα» τουλάχιστον 50% στο χρέος της, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ, Μίκαελ Φουκς.

Κρίσιμες αποφάσεις τη Δευτέρα το απόγευμα στο Eurogroup

Κρίσιμες αποφάσεις τη Δευτέρα το απόγευμα στο EurogroupΣυστάσεις για μονιμοποίηση μέτρων και συρρίκνωση του δημοσίου στην Ελλάδα
  Τα ευρήματα της τρέχουσας αξιολόγησης της τρόικας και τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που έλαβε η Ελλάδα για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού 2011 θα εξετασθούν τη Δευτέρα το απόγευμα στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) στο Λουξεμβούργο.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: 48ωρη κατάληψη σε γκαράζ δήμων και ΧΥΤΑ από σήμερα Δευτέρα


ΠΟΕ-ΟΤΑ: 48ωρη κατάληψη σε γκαράζ δήμων και ΧΥΤΑ από τη ΔευτέραΠιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα στην αποκομιδή απορριμμάτων

Κατάληψη σε γκαράζ των δήμων και ΧΥΤΑ προγραμματίζουν από τη Δευτέρα και για 48 ώρες – μέχρι την έναρξη της απεργίας που έχουν προκηρύξει για την προσεχή Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ – οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Δαγκώνουν» τα μέτρα του 2012


Αναλυτικά η δέσμη στήριξης του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς
Μέτρα που «δαγκώνουν» τα εισοδήματα όλων των Ελλήνων και σε συνδυασμό με την έξοδο σε εργασιακή εφεδρεία 30.000 εργαζομένων αποφάσισε η κυβέρνηση για να στηρίξει τον προυπολογισμό του 2012, κατόπιν του εξαντλητικού ελέγχου και των υποδείξων της τρόικας. Η δέσμη των πρόσθετων μέτρων που έχει ήδη ανακοινωθεί για το 2011 (εισφορά αλληλεγγύης, μειώσεις συντάξεων και τέλος στην ακίνητη περιουσία) θα ισχύουν και το 2012.

Samsonowski Apostolou Piano Duo verzaubert das Frankfurter Publikum Das gut besetzte C. Bechstein Centrum Frankfurt erlebte am Freitag, den 16. September 2011 einen musikalischen Abend der Extraklasse und bedankte sich mit begeistertem Applaus bei dem Samsonowski Apostolou Piano Duo.