Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Στην ίδια λογική με το 2011...

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Πέρυσι στον προϋπολογισμό του 2011 η κυβέρνηση προέβλεψε ύφεση 3%. Εμείς και πολλοί άλλοι, χωρίς να είμαστε οικονομολόγοι, λέγαμε με βάση αυτά που βλέπαμε και καταλαβαίναμε ότι η ύφεση θα υπερβεί το... 5%! Τελικά, έφτασε στο 5,5%...
Επίσης, αμφισβητούσαμε τον στόχο να περιοριστεί το έλλειμμα στο 7,5% του ΑΕΠ, που τελικά προβλέπεται να πάει στο 8,5%, αν και πολλοί ισχυρίζονται ότι θα το ξεπεράσει...

Ιησούν ή Μεσογαίας Νικόλαον;

Tου Πασχου Μανδραβελη
«Τω καιρώ εκείνω» και ο Ιησούς βρέθηκε στη δύσκολη θέση του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου. Και στον δικό του δρόμο βρέθηκαν κάποιοι που τον ρωτούσαν τι πρέπει να κάνουν με τους φόρους.
Βεβαίως, ο ιδρυτής της Χριστιανοσύνης δεν δέχθηκε «σωρεία τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων πολιτών της περιοχής», όπως διηγείται στην εγκύκλιο που απέστειλε προς τους πιστούς ο δεσπότης Μεσογείων και με την οποία τους καλεί να μην πληρώσουν το τέλος για την ακίνητη περιουσία. Απλώς το ερώτημα ήταν ίδιο.

Γιατί κρύβεται και δεν κάνει αντιπολίτευση η ΝΔ;

Οι πάντες το έχουν από καιρό αντιληφθεί και αναρωτιούνται, γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν κάνει ισχυρή αντιπολίτευση; Γιατί δεν προστατεύει το λαό από τη λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ; Αντίθετα παρατηρούνται συνεχώς περιπτώσεις, μέσα κι έξω από τη Βουλή, όπου η Νέα Δημοκρατία, είτε βοηθά το ΠΑΣΟΚ ψηφίζοντας νομοσχέδια που εκείνο εισάγει, είτε ασκεί αντιπολίτευση με ανακοινώσεις χάδια, χωρίς να δεσμεύεται για τίποτα, απεναντίας δηλώνει συνεχώς ότι θα σεβαστεί τις υπογραφές και τους νόμους του ΠΑΣΟΚ.

Τμήμα αγάλματος της ρωμαϊκής εποχής βρέθηκε στην Επίδαυρο

Μεταφέρθηκε στο Μουσείο του Ασκληπιείου
Ο κορμός ενός μαρμάρινου αγάλματος βρέθηκε κατά τις εργασίες ανάδειξης του περιβάλλοντος χώρου του Μικρού Θεάτρου της αρχαίας Επιδαύρου.
Πρόκειται για τον κορμό αγάλματος της ρωμαϊκής εποχής, που βρέθηκε εντοιχισμένο σε ένα πρόχειρο κτίσμα και παριστάνει έναν όρθιο, γυμνό άνδρα που έχει ριγμένο πάνω από τον αριστερό του ώμο ένα ιμάτιο, το οποίο τυλίγεται και γύρω από το βραχίονά του.

Stern: Ενας στους δυο Γερμανούς θέλει επιστροφή στο μάρκο

Stern: Ενας στους δυο Γερμανούς θέλει επιστροφή στο μάρκοΣτα κρατίδια της πρώην Ανατολικής Γερμανίας οι νοσταλγοί είναι δύο στους τρεις
Περισσότεροι από ένας στους δύο Γερμανούς επιθυμούν την εγκατάλειψη του ευρώ και την επιστροφή της χώρας τους στο μάρκο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει την Τετάρτη το περιοδικό Stern. Συγκεκριμένα, το 54% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα προτιμούσε να συναλλάσσεται πλέον με γερμανικά μάρκα.

Τα λάθη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης πληγώνουν πολίτες και οικονομία

Οι καχύποπτοι πιστεύουν πως υπάρχει σχέδιο. Οι υπόλοιποι αποδίδουν το φαινόμενο σε αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις σωστές πολιτικές. Μιλάμε για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κάνει κουρέλι τα νεύρα των πολιτών, βυθίζει τα χρηματιστήρια, στέλνει την οικονομία στα Τάρταρα κάθε φορά που φτάνει ο χρόνος εκταμίευσης κάποιας δόσης.

Θύμα ληστείας γνωστός πλαστικός χειρουργός - Του άρπαξαν 100.000 ευρώ

Θύμα ληστείας γνωστός πλαστικός χειρουργός - Του άρπαξαν 100.000 ευρώΘύμα ληστών έπεσε σήμερα τα ξημερώματα στο σπίτι του στην Κηφισιά γνωστός πλαστικός χειρουργός. Τρείς νεαροί τον απέιλησαν με μαχαίρια και πιστόλι και του άρπαξαν χρήματα και ρολόγια.
Ο πλαστικός χειρουργός, με συχνόταατες εμφανίσεις στην τηλεόραση και πελάτες πολλά γνωστά ονόματα της κοσμικής ζωή της χώρας, βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπό με τους ληστές στις 2.30 τα ξημερώματα.

Τα αβγά από κλωβοστοιχίες θα απαγορευτούν, επιμένει η ΕΕ

Οι κότες το ΄σκασαν
Η πώληση αβγών που προέρχονται από κλωβοστοιχίες, μικρά, στενάχωρα κλουβιά που πολλοί θεωρούν βάρβαρα για τα ζώα, θα απαγορευτεί από τον Ιανουάριο του 2012 όπως είχε προγραμματιστεί, και οι χώρες που δεν συμμορφώνονται θα αντιμετωπίζουν κυρώσεις, επανέλαβε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.«Η Επιτροπή δεν σκοπεύει να μεταθέσει την προθεσμία για την απαγόρευση. Οι επενδύσεις και οι προσπάθειες που έχουν γίνει δεν πρέπει να υπονομευτούν» δήλωσε ο Τζον Ντάλι, επίτροπος Υγείας και Καταναλωτικής Πολιτικής.

Ευρωπαϊκό σχέδιο για επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της ΕΕ ζητά η Μέρκελ

Καλεί σε αποφάσεις στη Σύνοδο
Το Βερολίνο είναι πρόθυμο και έτοιμο να προχωρήσει στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών του στο πλαίσιο πανευρωπαϊκού σχεδίου υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο εργασιακός Μεσαίωνας της τρόικας

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής η προκλητικότητα των θρασύτατων υπαλλήλων της ΕΕ και του ΔΝΤ απέναντι στους Ελληνες εργαζόμενους. Απαίτησαν ωμά από την -πάντα προθυμότατη να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους, είναι η αλήθεια- κυβέρνηση Παπανδρέου να καταργήσει εδώ και τώρα ακόμη και την... Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας!

Ρωσικό δάνειο 2,5 δισ. ευρώ στην Κύπρο

 Με επιτόκιο 4,5% 
Παναγιώτης Γκρουμούτης
Τη δανειακή σύμβαση με τη Ρωσία, ύψους 2,5 δις ευρώ, ενέκρινε νωρίτερα την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου.
Η περί ης ο λόγος δανειακή συμφωνία θα επιτρέψει στην κυπριακή κυβέρνηση να ελιχθεί στις αγορές, όπου εσχάτως το κόστος δανεισμού της χώρας είχε εκτιναχθεί τους τελευταίους μήνες, μετά τις διαδοχικές υποβαθμίσεις του αξιόχρεου της χώρας από τους διεθνείς οίκους.

Λ. Παπαδήμος: «Ανάγκη η πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων»


Λ. Παπαδήμος: «Ανάγκη η πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων»«Η προσαρμογή είναι επώδυνη αλλά τα εναλλακτικά σενάρια θα έχουν χειρότερες συνέπειες», σημειώνει
Η Ελλάδα θα πρέπει και πιθανότατα θα αντιτεθεί σε μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους της από το 21% που προβλέπει η υπό έγκριση συμφωνία της 21ης Ιουλίου, σημειώνει ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης Λουκάς Παπαδήμος.

Μεγαλύτερο χρέος και έλλειμμα δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ!

Κωστής Πλάντζος
Γράφουν προϋπολογισμούς …στον αέρα;
Με αμηχανία αντιμετωπίζουν στο οικονομικό επιτελείο την εκ νέου αναθεώρηση του ελληνικού ΑΕΠ, που δείχνει ότι και έλλειμμα και χρέος ήταν μεγαλύτερα όλα αυτά τα χρόνια (ως ποσοστό του) από όσο γνωρίζαμε.
Πηγές του οικονομικού επιτελείου, πάντως, διευκρίνιζαν σχετικά πως η αναθεώρηση δεν οδηγεί σε πρόσθετα μέτρα κάλυψης των ελλειμμάτων, παρά την μεταβολή που συνεπάγονται σε σχέση και με όσα προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012.

30% μείωση των υπαλλήλων στα υπουργεία

Νομοθετική ρύθμιση θα φέρει στη Βουλή ο Δ. Ρέππας

Έμαθαν ότι... ξεπουλάμε

Πριν από λίγο δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από διακεκριμένο γερμανό δημοσιογράφου, που εργάζεται στο ραδιόφωνο και με παρακάλεσε να του δώσω ορισμένες πληροφορίες, σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα. Όχι πως δεν ήξερε τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, αλλά περισσότερο  για να διασταυρώσει μια πληροφορία  που έλεγε ότι στην Ελλάδα όλα είναι πάμφθηνα και είναι μεγάλη ευκαιρία για αγορές. Ακίνητα, ακριβά αυτοκίνητα, κότερα, βίλες,

«Ασφαλή ομόλογα» προτείνουν οικονομολόγοι για την κρίση

Μια κοινή πρόταση για την εκτόνωση της κρίσης χρέους κάνουν οικονομολόγοι από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες: νέα, πανευρωπαϊκά ομόλογα διαβαθμισμένου κινδύνου, τα οποία θα υποκαταστήσουν τα σημερινά ομόλογα υπερχρεωμένων χωρών.
Οι εννέα οικονομολόγοι-καθηγητές πανεπιστημίων και business schools, μεταξύ αυτών και ο Έλληνας Δημήτρης Βαγιανός, υποστηρίζουν ότι έτσι μπορεί να μην επιλυθεί αμέσως η κρίση χρέους, αλλά σίγουρα θα σπάσει ο σημερινός φαύλος κύκλος μεταξύ ταμειακών και

Τρόικα: Πιθανή αλλά όχι εξασφαλισμένη η 6η δόση

Πιθανή αλλά όχι εξασφαλισμένη είναι η 6η δόση του δανείου προς την Ελλάδα, ξεκαθάρισαν σήμερα με δηλώσεις τους στο Reuters οι επιθεωρητές της τρόικας. «Σημειώνεται πρόοδος, αλλά με αργούς ρυθμούς. Ο βασικός λόγος είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται περισσότερο χρόνο», δήλωσε σήμερα στέλεχος της τρόικας.

«Λύσεις» καταστροφής

 ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ κάποιους, πολιτικούς και αναλυτές, να επιμένουν στην επιλογή των εκλογών ως μέσου διεξόδου από τα πολιτικά αδιέξοδα. Κι εκείνο που ειλικρινά δεν καταλαβαίνω είναι πώς είναι δυνατό άνθρωποι κατά τεκμήριο σοβαροί να υποδεικνύουν "λύσεις" που θα μας δημιουργήσουν ακόμη χειρότερα προβλήματα απ' αυτά που έχουμε σήμερα.

Δημοψήφισμα για την κρίση από την κυβέρνηση


Ερώτημα που θα σχετίζεται με τη δημοσιονομική κρίση της χώρας θα περιέχεται στο πρώτο δημοψήφισμα που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Εσωτερικών Χ. Καστανίδη στη Βουλή.«Το ερώτημα που θα διατυπωθεί θα είναι ερώτημα που αφορά τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού, δεδομένης της συγκεκριμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης», τόνισε ο κ. Καστανίδης κατά τη διάρκεια συζήτησης

Μέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη

Η Ελλάδα πρέπει να παραμένει μέλος της Ευρωζώνης υποστηρίζει η καγκελάριος της Γερμανίας, η οποία σε δηλώσεις της την Τετάρτη τόνισε πως θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στη χώρα να βελτιώσει τις προοπτικές των δημοσιονομικών και της οικονομίας της.
«Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης και θα πρέπει να λάβει της δοθεί η ευκαιρία για να βελτιώσει την

Βρήκαν οπλοστάσιο στη γιάφκα της Τριανδρίας

Βρήκαν οπλοστάσιο στη γιάφκα της ΤριανδρίαςΤαυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 32χρονου που τραυματίσθηκε θανάσιμα ύστερα από την χθεσινοβραδυνή έκρηξη σε υπόγειο διαμέρισμα στην Τριανδρίας της Θεσσαλονίκης. Η ΕΛΑΣ ανακοίμνωσε επισήμως ότι πρόκειται για 32χρονο άνδρα, κουρδικής καταγωγής και τουρκικής υπηκοότητας.

Μέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη

Μέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνηΗ Ελλάδα "πρέπει να έχει μια ευκαιρία να σταθεί στα πόδια της" και να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ από τις Βρυξέλλες στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Η κ. Μέρκελ τόνισε επίσης ότι είναι ζωτικής σημασίας να εγκρίνουν όλα τα κοινοβούλια της ευρωζώνης την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Πρωτογενές πλεόνασμα το 2012 υπόσχεται ο Ηλ. Μόσιαλος

Σε συνέντευξη του σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, είπε “το Δεκέμβριο που μας έρχεται θα έχουμε ένα πρωτογενές έλλειμμα 2,3 δισ. ευρώ. Μια υπερπροσπάθεια, επομένως, μείωσης του πρωτογενούς ελλείμματος από τα 24 δισ. στα 2,3 δισ. Αυτό δεν έχει γίνει πουθενά”. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά ότι “μπορεί αυτό να έγινε με τρόπους που πολλοί μπορεί να διαφωνούν, αλλά διαχειριστικά τουλάχιστον αν το δει κανείς, έγινε αυτή η μείωση. Και του χρόνου αναμένουμε πρωτογενή πλεονάσματα”.

Κλέφτες

Ποια Ινδία Γιώργο μου; Εκεί τουλάχιστον εκτός από την απροσμέτρητη ρακένδυτη φτώχεια, επιδίδονται σε παγκόσμιο πρωταθλητισμό τεχνολογίας. Ενώ εδώ! Αστα να πάνε Ούτε Ουγκάντα. Είσαι, είμαι, είμαστε. Γιατί πρώτο, το μηνιαίο βασικό των 750 euros, στις ηλικίες μέχρι 25 ετών, έχει ήδη εξανεμιστεί στα 590 με την δική σου τζίφρα. Πιτσιρικάδες σου λέει είναι, ασ τους να δουλεύουν τσάμπα.

Με την υπογραφή: Κατάληψη

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Αυτή η συζήτηση για το αν πρέπει ή όχι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να μείνουν ανοιχτά, να παραμείνουν σχολεία και πανεπιστήμια με άλλα λόγια, ούτως ή άλλως φέρει έντονα τα σημάδια της ιδιοπροσωπίας μας. Εντάσσεται κι αυτή στην αλυσίδα των μεγάλων θεμάτων που, κατά καιρούς, έχουν απασχολήσει τον δημόσιο βίο μας. Μην ξεχνάμε ότι κατά καιρούς έχουμε συζητήσει για το αν πρέπει ή όχι να φορούν οι οδηγοί και οι συνοδηγοί ζώνες ασφαλείας, κράνη οι μοτοσικλετιστές, αν πρέπει να σταματάμε στο κόκκινο ή αν δεν πρέπει να σκαρφαλώνουμε εποχούμενοι στα πεζοδρόμια.

Τα συμπεράσματα από μια εισβολή

Tου Πασχου Μανδραβελη
Κατά μία άποψη, η εισβολή των αποστράτων στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης μπορεί να υποδηλώνει πόσο λάθος είναι η πρόωρη συνταξιοδότησή τους. Με την πρωτοφανή αυτή ενέργειά τους υπογράμμισαν κατ’ αρχήν ότι είναι ζωηροί και ενεργοί. Αν μπορούν τόσο εύκολα να μπουκάρουν εκεί που χτυπά η καρδιά της ελληνικής Εθνικής Αμυνας, μπορούν κάλλιστα να μπουκάρουν σε κάθε φυλάκιο του εχθρού.

Ρομπότ - ποδηλάτης


φωτορεπορτάζ:Ρομπότ - ποδηλάτης

Τουλάχιστον είναι καλό να ξέρουμε ότι εάν και όταν τα ρομπότ καταλάβουν τη Γη – όπως μας έχουν απειλήσει πολλοί συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας και πλείστοι παραγωγοί του Χόλιγουντ – δεν θα οδηγούν όλα τεράστια αυτοκίνητα. Το ρομπότ «Μουράτα Σεϊσάκου-κουν», ιαπωνικής κατασκευής, κυκλοφορεί αυτόνομα με το ποδηλατάκι του – κάνει πετάλι με την υπερβολικά αργή ταχύτητα των 2 χιλιομέτρων την ώρα, αλλά η

Βόδια

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ κανείς να μιλήσει για μεγάλη ανατριχίλα αν δεν είχαμε ανατριχιάσει τόσες φορές έως τώρα.
ΤΙ ΕΓΙΝΕ; Οι τροϊκανοί θέλουν να σφάξουν την ιερή αγελάδα που ταΐζουν με τόση αγάπη τόσο καιρό οι κοινωνικοί εταίροι. Δηλαδή, την Εθνική Συλλογική Σύμβαση. Θυμάστε εκείνο το βίντεο από την Αργεντινή μετά τη χρεοκοπία; Εκεί που κάτι ρακένδυτοι τύποι έχουν σταματήσει στον αυτοκινητόδρομο, έχουν εξορμήσει στα λιβάδια και κανιβαλίζουν κάτι ζωντανά βόδια; Ε, είμαστε εκεί μεταφορικά. Δεν αργούμε να φθάσουμε και κυριολεκτικά.

Ψέματα μέχρι τελικής πτώσεως

Πριν από μερικές ημέρες, το πρόβλημα του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν να μην γίνουμε Αργεντινή. Από χθες, μάθαμε ότι το πρόβλημα του Γιώργου Παπανδρέου είναι να μην γίνουμε… Ινδία. Σ’ όλα αυτά, υπάρχει φυσικά μια βαθιά αντίφαση: άλλος δρόμος η Αργεντινή, άλλος η Ινδία, γι άλλο μιλά ο ένας, γι άλλο ο άλλος… Όμως αυτό, είναι δευτερεύον. Το πρωτεύον είναι ότι τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, χθες και προχθές, όχι απλώς δεν είπαν την αλήθεια – ή τουλάχιστον, δεν την είπαν ολόκληρη -, αλλά, αντιθέτως, την ξόρκισαν με μανία και παρέλειψαν το πιο δηλητηριώδες και κομβικό, καθοριστικό κομμάτι της.

«Πυρετός» για το ωράριο

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι φαρμακοποιοί στην υπογραφή της υπουργικής απόφασης από τον Ανδρέα Λοβέρδο  Πράσινο φως για λειτουργία των φαρμακείων όλες τις ώρες και τις ημέρες της εβδομάδας. Εντονη η αντίδραση του κλάδου, που οργανώνει κινητοποιήσεις και προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
Με κινητοποιήσεις απαντούν οι φαρμακοποιοί στην υπογραφή της υπουργικής απόφασης από τον Ανδρέα Λοβέρδο

Οι Ιταλοί φοβούνται νέα μέτρα λιτότητας μετά την υποβάθμιση

Αναστάτωση προκάλεσε στην Ιταλία η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την βαθμίδα Αa2 στην Α2, από μέρους του οίκου Μοοdy’s. Όπως τονίζουν σχολιαστές της δημόσιας τηλεόρασης Rai «η υποβάθμιση ήταν αναμενόμενη, αλλά
κανείς δεν περίμενε ότι θα ήταν τόσο έντονη, ότι θα άγγιζε τις τρεις βαθμίδες».

Οι υπουργοί σφυρίζουν, ο πρωθυπουργός;

Βρισκόμαστε ως χώρα συνεχώς υπό αμφισβήτηση από τους δανειστές μας, για το αν μπορούμε να φανούμε συνεπείς στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει.  Για μια φορά ακόμα αναβλήθηκε από το Eurogroup η εκταμίευση της έκτης δόσης -και για αυτό το λόγο- με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε για ενάμιση μήνα ακόμα μεταξύ σφύρας και άκμονας ενώ πυκνώνουν τα δημοσιεύματα σε όλο σχεδόν το διεθνή τύπο, ότι οδηγούμαστε σε μια μορφή, άγνωστη προς το παρόν, χρεοκοπίας.

Μεγαλύτερο «κούρεμα» βλέπει και ο Σόιμπλε

Μεγαλύτερο «κούρεμα» βλέπει και ο Σόιμπλε"Παράθυρο" για ακόμη μεγαλύτερο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους άνοιξε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ.
"Παράθυρο" για ακόμη μεγαλύτερο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους άνοιξε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ.

Δικαιώματα

Του Γιώργου Λακόπουλου
Βρήκαν παπά και άρχισαν να θάβουν και ζωντανούς; Ή υπάρχει κάτι ακόμη που δεν ξέρουμε; Η υπόδειξη της τρόικας να καταργηθεί η βασική συλλογική διαπραγμάτευση προήλθε από κεκτημένη ταχύτητα ή κρύβει κάτι; Θα μπορούσε να είναι απλώς τεχνοκρατική αναίδεια: πήραν φόρα και δεν σταματάνε. Θα μπορούσε όμως και να υποδηλώνει ότι υπάρχει ένα ακόμη κεφάλαιο του Μνημονίου που εμφανίζεται τώρα. Αλλως πώς εξηγείται η παρέμβαση στις σχέσεις των κοινωνικών εταίρων; Οταν μάλιστα οι ίδιοι δεν το ζήτησαν.

Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι στην κυβερνητική πολιτική

Με 24ωρη απεργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα αντιδρούν σήμερα τα συνδικάτα της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, στη συρρίκνωση του δημοσίου, στην εργασιακή εφεδρεία και τα επιβαλλόμενα χαράτσια καλώντας τους εργαζομένους σε μαζική συμμετοχή. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Πτώση για τη μετοχή της Apple

Πτώση κατέγραψε η μετοχή των προμηθευτών της Apple, καθώς η εταιρεία δεν κατάφερε να εκπλήξει τους οπαδούς και επενδυτές της με το νέο iPhone, τη στιγμή που τα αντίπαλα HTC και Samsung Electronics κατέγραψαν άνοδο, εν μέσω προσδοκιών ότι βρίσκονται σε καλύτερη θέση. Το νέο iPhone 4S είναι, στη μορφή, ίδιο με το προηγούμενο μοντέλο, απογοητεύοντας τους οπαδούς, που ήλπιζαν για ένα πιο λεπτό, με μεγαλύτερη οθόνη σχέδιο.

«Πληρώστε χαράτσια για να έχετε μισθούς, συντάξεις»

Συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών χθες

Πληρώστε για να σας πληρώσουμε. Το εκβιαστικό δίλημμα, ακόμη και έναντι όσων δεν έχουν πόρους, έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κάλεσε τους Ελληνες να πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές και το τέλος ακινήτων, προκειμένου να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και να εξοφληθούν οι κρατικοί τίτλοι.

Συνδικαλιστές απέκλεισαν το κτήριο του ΟΑΕΔ

  Ομάδα συνδικαλιστών σήμερα απέκλεισε την είσοδο του κεντρικού κτηρίου της διοίκησης του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, η κινητοποίηση θα έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν οι δικαιούχοι των επιδομάτων ανεργίας.

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ


Μέρες ιστορικών αποφάσεων

Οπως όλα δείχνουν, οι εταίροι μας, και ιδιαιτέρως οι Γερμανοί, έχουν αποφανθεί ότι το ελληνικό πρόβλημα χρήζει πιο δραστικής λύσης από εκείνη που συμφωνήθηκε στην Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου. Και προφανώς, όπως φάνηκε και από τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου, προπαρασκευάζουν την υιοθέτηση και εφαρμογή της.

Ανάπηροι θα πληρώσουν για να εξαιρεθούν από την έκτακτη εισφορά!

Οσοι καταθέτουν αίτηση πρέπει να καταβάλουν 46,14 ευρώ
Θα πληρώσουν για να εξαιρεθούν από το μέτρο της έκτακτης εισφοράς! Ο λόγος για όσους λαμβάνουν σύνταξη λόγω βαριάς κινητικής αναπηρίας (πάνω από 80%) οι οποίοι βάσει του νόμου δεν υποχρεούνται να καταβάλουν έκτακτη εισφορά εισοδήματος.

Στο «κόκκινο» η αγωνία για τις τράπεζες

Ρευστοποιήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από το κλίμα αβεβαιότητας
Στο «κόκκινο» βρίσκεται η αγωνία για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, μετά την αναβολή καταβολής της έκτης δόσης στην Ελλάδα και τις αντικρουόμενες απόψεις που εκφράζονται στο εσωτερικό της Ευρωζώνης για τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.