Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Αυξήσεις 30% ζητάει η ΔΕΗ!

Ρεπορτάζ Γιώργος Φιντικάκης
Θα ακριβύνουν τα τιμολόγια αλλά όχι τόσο, λέει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τσουχτερές αυξήσεις που ξεπερνούν ακόμη και το 30% στα τιμολόγια ρεύματος ζητά η ΔΕΗ για το 2012, αίτημα που ωστόσο, όπως λένε κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποκλείεται να γίνει δεκτό όχι μόνο για πολιτικούς αλλά και για λόγους ουσίας. Σημειώνουν ότι έχει κατ' αρχήν ζητηθεί από την επιχείρηση να συμπιέσει όσο περισσότερο μπορεί το μισθολογικό της κόστος και να καταρτίσει σχέδιο

Νηπιαγωγείο

Του Βασίλη Παπαβασιλείου
Κι αν οι Ελληνες, «αεί παίδες», ως γνωστόν, υποχρεωνόμασταν από την τρόικα να επιστρέψουμε και τυπικά, σύσσωμοι, στα θρανία του νηπιαγωγείου και να βρεθούμε μπροστά σε έναν παγκόσμιο χάρτη;
Κι αν ο νηπιαγωγός έπαιρνε τρεις μαρκαδόρους, έναν κόκκινο, έναν πράσινο και έναν μπλε και μας έβαζε να χρωματίσουμε αντίστοιχα τις χώρες σαν τις οποίες δεν θέλουμε να γίνει η Ελλάδα, εκείνες σαν τις οποίες θέλουμε να γίνει και, τέλος, εκείνες για τις οποίες δεν μας κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη;

Το χάνι της Τοσίτσα

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Πόσες λέξεις έχουν γραφεί για το θέμα; Χιλιάδες. Πόσοι αρμόδιοι έχουν αποδειχθεί αναρμόδιοι; Ούτε κι εγώ ξέρω πόσοι. Εχετε βαρεθεί να ακούτε για εκείνη την περίφημη οδό Τοσίτσα και τον εξαθλιωμένο πληθυσμό της. Το ξέρω. Κι όσοι περίοικοι, ή έστω περαστικοί, φαντάζομαι θα βάζετε στοιχήματα με τον εαυτό σας: σήμερα τους έδιωξαν, σήμερα ξαναμαζεύτηκαν σερνάμενοι, ανθρώπινα ράκη, χλωμοί, απισχνασμένοι, όπως κι η χώρα διψασμένοι για τη δόση τους.

Το φλαμένκο του Ησαΐα


φωτορεπορτάζ:Το φλαμένκο του Ησαΐα

Μια από τις πλουσιότερες αριστοκράτισσες της Ευρώπης, η 85χρονη δούκισσα της Αλμπα, παντρεύτηκε χθες στη Σεβίλλη τον εκλεκτό της καρδιάς της, έναν δημόσιο υπάλληλο 24 χρόνια μικρότερό της. Εκατοντάδες περίεργοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το μέγαρο όπου ετελέσθη ο γάμος για να δουν τη νύφη, η οποία φορούσε ένα σομόν φόρεμα, δημιουργία των ανδαλουσιανών σχεδιαστών Victorio & Lucchino.

Γαλοπούλες

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΜΗΝ άγχεστε, μη χάνετε τον ύπνο σας και, κυρίως, μην αλλάζετε πλευρό. Την έκτη δόση θα την πάρουμε!
Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει. Υπάρχουν πάντα ένας τερματοφύλακας όπως ο Νίκος Σαργκάνης στο ματς με τη Δανία. Ενα «Φάντομ» για να κρατήσει το 0-1. Αλλωστε, κακά τα ψέματα: με τους Φράγκους, κουτσά-στραβά, τα βγάζαμε πάντα πέρα. Το πρόβλημα ήταν οι Τούρκοι! Λοιπόν τα νέα - ημιεπισήμως - από το Γενικό Λογιστήριο είναι ότι ξεπερνάμε τον Νοέμβριο.

Γιουρούσια

Του Γιώργου Λακόπουλου
Τι ακριβώς είναι ο συνδικαλισμός; Σύμφωνα με έναν δόκιμο ορισμό, είναι ανώτερη μορφή οργάνωσης των εργαζομένων. Αυτή η οργάνωση δεν είναι αυτοσκοπός. Υπάρχει για να τους καθιστά ισχυρούς συνομιλητές απέναντι στην εργοδοσία. Να τους προστατεύει όταν τα πράγματα τείνουν να διαμορφωθούν εις βάρος τους. Κατά καιρούς η εργοδοτική και η κρατική προπαγάνδα επιχειρούν να ακυρώσουν αυτό το εργαλείο με διάφορους ισχυρισμούς. Προβάλλουν π.χ. ότι ο συνδικαλισμός συνιστά... αντικοινωνική δραστηριότητα. Η επιδίωξη είναι να αναιρεθεί η ουσία της συνδικαλιστικής δράσης: το αποτέλεσμα.

Αγανακτισμένα ράσα

Ωστε, αγανακτισμένος και ο Μεσογαίας. Ο γνωστός για πολλά παράδοξα μορφωμένος και λαλίστατος χριστοδουλικής εξουσιαστικής βουλιμίας μητροπολίτης. Συμβουλεύει το ποίμνιό του «να μην πληρώσει» τις εισφορές.

Μας κάνουν πλάκα

Του Γιάννη Λ. Πολίτη
Προφανώς η διοίκηση της ΔΕΗ μάς κάνει πλάκα. Γιατί μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει η πρόθεση του μεγαλύτερου οργανισμού της χώρας μας να αυξήσει τα τιμολόγια μέχρι και 30%! Δηλαδή τα χρεοκοπημένα νοικοκυριά θα κληθούν πληρώσουν ένα νέο χαράτσι, μαζί με το ειδικό τέλος για την ακίνητη περιουσία που θα μπει στον λογαριασμό του ρεύματος τον επόμενο μήνα και θα παραμένει εκεί, στην καλύτερη περίπτωση, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Τε - τέ - λε - σται!

Πεθαίνοντας σαν χώρα. Γιατί ψέματα ότι η Τρόικα συναινεί με τα κυβερνητικά μέτρα. Γιατί τριάντα χιλιάδες στην εφεδρεία καταλήγουν σαν κέρδος μόλις διακόσια εκατομμύρια. Φραγκοδίφραγκα. Γιατί οι τριάντα χιλιάδες στο τέλος, ως συνταξιούχοι, θα πληρώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Γιατί από τη μία τσέπη το κράτος θα κερδίζει και από την άλλη θα χάνει. Γιατί εξακολουθεί και τώρα, στο δώδεκα και πέντε, ο Βενιζέλος να μπλοφάρει. Γιατί από το καλοκαίρι του 2010 έπρεπε να είχαν ξεφορτωθεί τουλάχιστον εκατό χιλιάδες από την εκλογική τους πελατεία.

Eθνική ανόρθωση και Ελευθέριος Βενιζέλος


Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη επέτειος που, όμως, ουδείς τη θυμάται και, ακόμα περισσότερο, ουδείς την εορτάζει. Σαν σήμερα, το 1910, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ορκιζόταν για πρώτη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδος. Μιας χώρας που επί χρόνια δεν μπορούσε να ανακάμψει από τη διπλή εθνική καταστροφή της. Η τραγική έκβαση του «Ατυχούς πολέμου» του 1897 και η σχεδόν ταυτόχρονη επιβολή του διεθνούς οικονομικού ελέγχου, είχαν βυθίσει την Ελλάδα σε μία μακρά νύχτα, που

Χέλμουτ Σμιτ: «Να τους πάρει ο διάολος, αν δεν σώσουν την Ελλάδα»

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας εκτιμά ότι το πολιτικό τίμημα μιας χρεοκοπίας θα ήταν πολύ μεγάλο
 Ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ δεν θεωρεί καταστροφή μια προσωρινή αδυναμία πληρωμών της Ελλάδας.. Για τους Eλληνες και όλους τους άλλους Ευρωπαίους κάτι τέτοιο θα ήταν βέβαια «μεγάλη συμφορά, αλλά όχι συμφορά που θα απειλούσε την ύπαρξή τους» ανέφερε στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit». Κι αυτό ισχύει «τόσο για τις οικονομικές όσο και για τις πολιτικές συνέπειες μιας τέτοιας χρεοκοπίας».

«Φωτιά» πήρε το διαδίκτυο μετά το θάνατο του Στιβ Τζομπς

Εκατοντάδες χιλιάδες μηνύματα κατέκλυσαν τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του συνιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς.
Ο θάνατος του Στιβ Τζομπς έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, όπου οι λάτρεις, ανώνυμοι ή διάσημοι, εκφράζουν θλίψη για το θάνατο του «απίστευτου δημιουργού», όπως χαρακτηρίζουν τον συνιδρυτή της Apple.

Δύο προτάσεις για την Ελλάδα

Δύο προτάσεις για την Ελλάδα  Οι εξελίξεις για το ελληνικό χρέος και τον τρόπο αντιμετώπισής του μετατίθενται για τις 17 και 18 Οκτωβρίου όταν θα συνεδριάσουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις Βρυξέλλες.
Οι εξελίξεις για το ελληνικό χρέος και τον τρόπο αντιμετώπισής του μετατίθενται για τις 17 και 18 Οκτωβρίου όταν θα συνεδριάσουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης στο ΔΝΤ, αναμένεται να ληφθεί απόφαση για μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Στην Αθήνα σήμερα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, κατόπιν πρόσκλησης του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. 
Ο Φίλιπ Ρέσλερ επικεφαλής πολυπληθούς επιχειρηματικής αποστολής που αποτελείται από Γερμανούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς της ενέργειας, του real

Πράσινο φως Μέρκελ για γενναίο κούρεμα

Ρεπορτάζ: Γιώργος Κανελλόπουλος
Οι ιδιώτες δανειστές μπορεί να χρειαστεί να υποστούν μεγαλύτερες απώλειες, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος μετά τη συνάντησή της στις Βρυξέλλες με τον Ζοζέ Μπαρόζο και τους επιτρόπους της ΕΕ
Την πρώτη σαφή ένδειξη ότι η Γερμανία εξετάζει γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους έδωσε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Το σχέδιο, που αφορά επίσης ενίσχυση με νέα κεφάλαια των ευρωπαϊκών τραπεζών,

Πιο ωφελημένος ο «κουρεμένος» από τον «κουρέα»


«Γκάφα ολκής» έχουν διαπράξει οι εταίροι μας και το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) με το περίφημο PSI (Σχέδιο Ανταλλαγής Ομολόγων), καθώς η «τελική ζημιά» που θα υποστούν οι ιδιώτες επενδυτές είναι πολύ μικρότερη από αυτή που προέβλεπε η αρχική συμφωνία, καθώς έχει αυξηθεί η αξία των νέων ομολόγων που θα λάβουν.

Στο μικροσκόπιο επιτροπής τα κοινωνικά επιδόματα

Τη σύσταση ειδικής επιτροπής με στόχο την επανεξέταση όλων των κοινωνικών επιδομάτων και των προϋποθέσεων χορήγησής τους, αποφάσισε χθες το υπουργείο Εργασίας. Το έργο της επιτροπής θα περιλαμβάνει εκτός από την αξιολόγηση των κοινωνικών επιδομάτων και παροχών με στόχο τον εξορθολογισμό της