Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

Μπροστά στην εκτροπή


Δεν είχαµε ποτέ θαυµάσιο κράτος κι ας ήταν πληθωρικό - τώρα δεν έχουµε καθόλου κράτος. Απόδειξη: η κυβέρνηση αποφασίζει, η Βουλή ψηφίζει, έστω και κακότροπα, αλλά ελάχιστα από αυτά εκτελούνται. Γιατί ο καθένας θεωρεί ότι όταν διαφωνεί µε έναν νόµο έχει και το δικαίωµα να τον πετάει στα σκουπίδια. ∆ηλαδή, ως ένα σηµείο, η κυβέρνηση δεν κυβερνά.

Δισεκατομμύρια κέρδος από τη μεταρρύθμιση

ΦωτογραφίαΤου Γιώργου Τσιάκαλου   
 Εντυπωσιακά τα σενάρια των οικονομολόγων του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εμπειρογνωμόνων για τους «27»

 Η εκπαίδευση αποκτά ξανά κεντρική σημασία για την οικονομική ανάπτυξη ως ένας θεσμός που μπορεί να διαμορφώσει αργότερα την οικονομία και τον κόσμο της εργασίας με τρόπο που θα διασφαλίζει σε ένα πο- λύ υψηλό επίπεδο προσωπική ευημερία, δημοκρατική συνοχή της κοινωνίας και οικονομική ευρωστία.

Ερηµη χώρα...

«Εµείς το χρέος, εσείς το έλλειµµα» είναι η πέραν πάσης αµφισβήτησης - και διαπραγµάτευσης - εντολή των δανειστών, που είτε µας αρέσει είτε όχι έχουν φτάσει στα όριά τους µε το ελληνικό πρόβληµα που ταλανίζει εδώ και δύο χρόνια σχεδόν ολόκληρη την ευρωζώνη. Με απλά λόγια, κόψτε το κεφάλι σας και βολέψτε τα από ‘δώ και πέρα µε όσα έχετε...

«Αν τολμάτε, ρίξτε μας!»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Η πρόκληση του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν ευθεία: "Αν πιστεύετε ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη, ανήμπορη, αναποτελεσματική και χωρίς ηθικό υπόβαθρο για να νομοθετήσει όλα αυτά τα μέτρα, τότε ρίξτε την!" τους είπε κατάμουτρα και χωρίς περιστροφές την Τρίτη. "Αν τολμάτε, ρίξτε μας!" ήταν δηλαδή σε απλά ελληνικά η αλαζονική και ταυτόχρονα περιφρονητική για το πολιτικό ανάστημα και κύρος των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος δήλωση του υπουργού Οικονομικών.

Μεταξύ Σόφιας, Βουκουρεστίου και Τιράνων


Τα σενάρια της επόµενης ηµέρας δεν είναι τα καλύτερα.
Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν και η κυβέρνηση καταφέρει εν µέσω συγκρούσεων και αναστατώσεων να επιβάλει τα νέα µέτρα και να προωθήσει τις απαιτούµενες µεταρρυθµίσεις στο κράτος, στη φορολογία, στα µισθολόγια, στην αγορά εργασίας, στην Υγεία και στην κοινωνική ασφάλιση και τα χρέη επαναρυθµισθούν µε ένα ελεγχόµενο «κούρεµα» ως 40%, η χώρα θα λάβει αρχές Νοεµβρίου την έκτη δόση και στον βαθµό που δεν υπάρξουν άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις θα ισορροπήσει σε χαµηλότερη βάση.

Να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά, ζωντανά

Tου Nικου Γ. Ξυδακη
Γιατί θέλετε να κάνετε κατάληψη; Για να χάσουμε μάθημα χωρίς να πάρουμε απουσίες. Οι πιο ειλικρινείς και συνειδητοποιημένοι μαθητές των λυκείων, περιγράφουν με ακρίβεια το βαθύτερο κίνητρο των καταλήψεων: είναι η αθώα κοπάνα, σύμφυτη της εφηβικής συμπεριφοράς, γνωστή σε όλους. Ολοι υπήρξαν έφηβοι και μαθητές, όλοι γνωρίζουν την επιθυμία απόδρασης από το σχολικό πρόγραμμα, τη μύηση στην

Απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων αύριο

Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 7 το πρωί της Δευτέρας αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας, με αίτημα την άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. του 2008.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Γενικό Συμβούλιο

Οξύτατη επίθεση ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά ΝΔ και Ντόρας

Σκληρή επίθεση κατά του εκπροσώπου της ΝΔ, αλλά και της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, απαντώντας στις δηλώσεις του Γ. Μιχελάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας υπενθυμίζει στον κ. Μιχελάκη, ότι δεν εκπροσωπεί κάποιο Μ.Μ.Ε. αλλά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας «που έχει τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση της χώρας».

Αναστέλλεται η επιβολή πλαφόν στα καύσιμα

Αναστέλλεται η επιβολή πλαφόν στα καύσιμαΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ
Την αναστολή του μέτρου της επιβολής πλαφόν στις τιμές των καυσίμων από τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου, στις 8 το πρωί, αποφάσισαν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Το τελευταίο σχέδιο

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Το δράμα που ζει σήμερα η χώρα (γιατί περί δράματος πρόκειται) μπορεί να το προσεγγίσει κανείς από τρεις πλευρές.
Η πρώτη, είναι τα "μέτρα". Επιχειρείται μια ραγδαία επιτάχυνση της "εσωτερικής υποτίμησης" μέσα σε ασφυκτικούς χρόνους. Αυτό την κάνει κοινωνικά εξαιρετικά βίαιη. Γίνεται επίσης "στο πόδι", με "μπαλώματα" της τελευταίας στιγμής και χωρίς σχέδιο.

Τρισέ: Αλλαγή στη Συνθήκη της ΕΕ για να αποφευχθεί η αποσταθεροποίηση

Τρισέ: Αλλαγή στη Συνθήκη της ΕΕ για να αποφευχθεί η αποσταθεροποίηση
Ο κεντρικός τραπεζίτης ζήτησε ισχυρότερη διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη

Ο Τρισέ, o οποίος αποχωρεί στο τέλος Οκτωβρίου καθώς ολοκληρώνεται η θητεία του, ζήτησε από τους ηγέτες της Ενωσης να προχωρήσουν με καθαρά βήματα για να αντιμετωπίσουν την κρίση (Πηγή: EPA)

«Ή θα τα κάνουμε όλα μαζί ή μας περιμένει συμφορά»

«Ή θα τα κάνουμε όλα μαζί ή μας περιμένει συμφορά»ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΟΒΕΡΔΟΥ, ΡΑΓΚΟΥΣΗ
Προάγγελος εξελίξεων φαίνεται να είναι το κοινό άρθρο - παρέμβαση τριών κορυφαίων υπουργών, της κ. Διαμαντοπούλου και των κ.κ. Λοβέρδου και Ραγκούση, το οποίο απευθύνονται τόσο στους πολίτες, όσο και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και αναφέρεται στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και το τι πρέπει να γίνει προκειμένου να εξέλθει η χώρα από την κρίση. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο των τριών υπουργών

ΝΔ: Ομολόγησαν την ανεπάρκειά τους


ΝΔ: Ομολόγησαν την ανεπάρκειά τουςΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ
Αδυναμία να λύσει όχι μόνο τα προβλήματα της χώρας, αλλά και τα εσωκομματικά του ζητήματα καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας το κοινό άρθρο των υπουργών Υγείας, Παιδείας και Υποδομών.

Aνταρσία της ποιότητας

Tου Χρηστου Γιανναρα
Mε το ανθρώπινο υλικό που διαθέτουν τα δύο κόμματα εξουσίας, η συντελεσμένη καταστροφή της χώρας είναι αδύνατο να μην εξελιχθεί σε ιστορική τραγωδία. Kαι εντελώς αδύνατο να στοιχειοθετηθεί προοπτική ανάκαμψης.
Δεκαεφτά μήνες τώρα περιφρονείται βάναυσα η στοιχειώδης λογική: Δεν είναι δυνατό οι αυτουργοί της καταστροφής να διαχειρίζονται τη σωτηρία μας από τις εφιαλτικές συνέπειες των εγκλημάτων τους.

Ολόκληρο το άρθρο των τριών υπουργών

Ολόκληρο το άρθρο των τριών υπουργώνΣε κοινή πολιτική παρέμβαση προχώρησαν τρεις κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης. Το άρθρο της κ. Διαμαντοπούλου και των κ.κ. Λοβέρδου και Ραγκούση απευθύνεται τόσο στους πολίτες, όσο και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ
Το άρθρο

G20: Τελειώνετε με την ευρωπαϊκή κρίση να μην «κολλήσουμε» όλοι

Ερήμην της Ελλάδας συζητήθηκε η... οικονομική της κατάσταση από τους υπουργούς οικονομικών της G20 που συναντήθηκαν στο Παρίσι. Από τη συνάντηση των παγκόσμιων «οικονομικών κορυφών», σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε η ενίσχυση του EFSF, το κούρεμα του ελληνικού χρέους, η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, ενώ στάλθηκε αυστηρό μήνυμα προς την ευρωζώνη να καταλήξει σε λύση μέσα στις

Πικρές αλήθειες για τη δημόσια περιουσία

ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις. Αλλά μέχρι τώρα δεν έχει τίποτα το ουσιαστικό να παρουσιάσει. Μόνο την πώληση μέρους των μετοχών του ΟΤΕ που κατείχε, αλλά με τα μυαλά που πολιτεύεται και τη "διορατικότητα" που επιδεικνύει κατάφερε να εισπράξει τα μισά απ' όσα θα εισέπραττε αν η πώληση των μετοχών είχε γίνει πέρυσι.
Τίποτα δεν προδιαθέτει ότι η μελλοντική δράση της στον τομέα αυτό θα είναι βελτιωμένη.

Εγκλημα και αυτοκτονία για τα χωράφια

Πύργος
Οι κτηματικές διαφορές φαίνεται ότι ήταν η αιτία που 82χρονος ιερέας πυροβόλησε και σκότωσε 70χρονο συγχωριανό του στην Ηλεία και λίγες ώρες μετά αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.Το περιστατικό έγινε στο χωριό Λάκκα Καπελίτσας στα όρια

Αναζητώντας την πείνα...

Tου Πασχου Mανδραβελη
Πραγματικά «προκαλεί σοκ η καταγγελία εκπαιδευτικών «ότι μικροί μαθητές λιποθυμούν στα σχολεία επειδή πεινάνε» που δημοσιεύτηκε στην «Αυγή» (12.10.2011). Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα: «Η καταγγελία έγινε κατά τη διάρκεια σύσκεψης σωματείων και φορέων της εκπαίδευσης του 7ου Διαμερίσματος Αθηνών.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0 - 0, και ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟ 2 - 3


0  -  0
ΠΑΣ και ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ μοιράστηκαν φάσεις και μέτριο παιχνίδι, χωρίς να καταφέρουν να πετύχουν τέρμα στο ηλιόλουστο γήπεδο των Ιωαννίνων.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ: Ευρωπαϊκή κρίση

Φωτογραφία Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Μια ρευστή κατάσταση επικρατεί στην Ευρώπη και ειδικά στην Ευρωζώνη τις τελευταίες μέρες. Οι αγορές με τη νεοφιλελεύθερη λογική τους υπαγορεύουν το μέλλον σε μια στιγμή που οι ευρωπαϊκές πολιτικές ελίτ αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων. Πρόκειται επί της ουσίας για μια μεγάλη κρίση που περνά η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση με κίνδυνο να παρασύρει μαζί της την παγκόσμια οικονομία. Η αδυναμία Γάλλων και Γερμανών να

ΕΝΕΡΓΩΣ: Πλήγμα στον δημοκρατικό πολιτισμό

Φωτογραφία Του Κώστα Γουλιάμου*
Ο τρόπος με τον οποίο η μείζων, κυρίως, αντιπολίτευση αντιλαμβάνεται τον πολιτικό πολιτισμό καταγράφεται αποκαλυπτικά μέσω της εκφοράς ενός ακραίου λεκτικού ιδιώματος περί παραίτησης του Προέδρου ως της μοναδικής λύσης για τον τόπο. Έχοντας ως γνώμονα μια δήθεν κρίση ειλικρίνειας απέναντι στην... κρίση που βιώνει ο τόπος, η αντιπολίτευση προβάλλει τη δική της προεκλογική πλατφόρμα εξουσίας ως τη μοναδική πολιτική λύση για την Κύπρο.

Απεργιακό «μπλακ άουτ» από αύριο

Απεργιακό «μπλακ άουτ» από αύριο Παραλύει ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας τις επόμενες μέρες, με τους εργαζόμενους να αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, το νέο μισθολόγιο και τις νέες φορολογικές κλίμακες και τις κινητοποιήσεις να κορυφώνονται με την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτωβρίου. Στις 19 του μηνός θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, ενώ στις 20 του μηνός η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα. Στην κινητοποίηση θα μετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, ενώ κλειστά θα είναι με απόφαση της ΕΣΕΕ τα εμπορικά καταστήματα.

«Και η Εκκλησία να πληρώνει τους ιερείς»


«Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα υπάρξει εφόσον αυτό υποδείξουν οι πολίτες» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης.
Χ Πιστεύει ότι σήμερα το δίλημμα είναι «σωτηρία» ή «καταστροφή», καλεί τους πράσινους συνδικαλιστές που αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική να αντιληφθούν ότι βρισκόμαστε σε άλλη εποχή: «έχουν όλοι ευθύνες, κανείς δεν εξαιρείται» και προσθέτει πως «ο συνδικαλισμός πρέπει να

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενστόλων αύριο στην Αθήνα

Φωτό από παλαιότερη διαμαρτυρία υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.Πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν αύριο το απόγευμα στην Αθήνα αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί.
Φωτό από παλαιότερη διαμαρτυρία υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.
Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις τέσσερις στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και όπως είπαν συνδικαλιστές των εν λόγω Σωμάτων Ασφαλείας, διοργανώνεται ενάντια στις μισθολογικές περικοπές που υφίστανται. Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης είναι: "Φτάσαμε στα όριά μας!".
ΕΘΝΟΣ

Το κίνημα των τριών

Βαρυσήμαντο άρθρο των τριών υπουργών, Άννας Διαμαντοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδου και Γιάννη Ραγκούση προάγγελος εξελίξεων
 Κίνηση τριών υπουργών, της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου και των κ.κ. Α. Λοβέρδου και Ι. Ραγκούση, εκδηλώθηκε χθες μέσα από ένα κοινό άρθρο το οποίο ανήρτησαν στις ιστοσελίδες τους και στο facebook και το οποίο ερμηνεύεται ως απαρχή εξελίξεων.
Οι τρεις υπουργοί καταφέρονται κατά των συντεχνιών -«βαφτίστηκε "κοινωνία" η κάθε συντεχνία, ενώ στην

Χρ. Αράπογλου: Ηρθε η ώρα να επαληθευτεί η ρήση Παπανδρέου

Χρ. Αράπογλου: Ηρθε η ώρα να επαληθευτεί η ρήση Παπανδρέου«Το κλίμα βαραίνει με τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται ορισμένα θέματα»
 Η κυρία Χρ. Αράπογλου, βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠαΣοΚ και πρόεδρος της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής σε δήλωσή της στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος τόνισε ότι: «Φθάνει η ώρα να επαληθευτεί η ρήση του

Τα ΜΑΤ άνοιξαν τον ΧΥΤΑ της Φυλής

Σε εξέλιξη συγκέντρωση εργαζομένων και κατοίκων στο Ελληνικό
Ανοιχτός είναι από νωρίς τα ξημερώματα ο ΧΥΤΑ της Φυλής, έπειτα από επιχείρηση των ΜΑΤ. Οι εργαζόμενοι που περιφρουρούσαν την κατάληψη αποχώρησαν, ενώ στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις. Σε εξέλιξη βρίσκεται η αποκομιδή των σκουπιδιών από γειτονιές της Αθήνας, από στόλο ιδιωτικών απορριμματοφόρων. Το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Δ. Ρέππας: «Το στοιχείο της κοινωνικής δικαιοσύνης υποχωρεί»

Σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα στον Τύπο της Κυριακής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας δήλωσε «ξέρουμε ότι το στοιχείο της κοινωνικής δικαισύνης υποχωρεί». Ο υπουργός σημείωσε ακόμα ότι «έχουν ληφθεί και μέτρα σκληρά που μας οδηγούν στο να χάσουμε εισοδήματα και δικαιώματα και δυστυχώς όχι με ισόρροπο

Νότια Αφρική: Βρήκαν το αρχαιότερο ατελιέ ζωγραφικής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ
Οι Homo Sapiens είχαν ανακαλύψει την «ώχρα» - «είχαν αρχίσει να σκέφτονται σαν και εμάς» λένε οι αρχαιολόγοι
Ένα... ατελιέ ζωγραφικής ηλικίας 100.000 ετών ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι κάνοντας ανασκαφές σε σπήλαιο στη Νότια Αφρική. Οι επιστήμονες βρέθηκαν μπροστά σε εργαλεία και συστατικά με τα οποία οι ζωγράφοι της εποχής έφτιαχναν χρώματα που ενδεχομένως να ζήλευαν ακόμα και σύγχρονοι καλλιτέχνες.  

Απεργίες...


                                                             Κώστας Μητρόπουλος, Τα Νέα

Γ. Παπανδρέου:«Πονάω, θλίβομαι, αγανακτώ, αλλά δεν θα το βάλω κάτω»

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ μία άμεση λύση σήμερα» αναφέρει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του, επιχειρώντας να δώσει μια εικόνα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Προσθέτει ότι «θα κάνει τα πάντα για να μην ζήσει η χώρα μια χρεοκοπία», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «πήρα στις πλάτες μου αμαρτίες άλλων».

Η πολυτέλεια της μεσαίας τάξης

Τoυ Νικου Γ. Ξυδακη
Ο πρώτος Ελληνας αξιωματούχος που μίλησε περί μειωμένης εθνικής κυριαρχίας ήταν ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος, αμέσως μόλις ανέλαβε αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, τον Ιούνιο 2011. Το τετράμηνο που ακολούθησε επανέλαβε αυτή την οδυνηρή διαπίστωση, έως και χθες, από το βήμα της Βουλής. Τώρα όμως πολύ πιο κουρασμένος και κατηφής, ηττημένος.

Γ. Χατζημαρκάκης: Πως μπορεί να σωθεί η Ελλάδα...
Κρητικής καταγωγής, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης είναι σήμερα ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και διαπρεπές στέλεχος του Κόμματος Ελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας. Επίσης, ο Ελληνογερμανός ευρωβουλευτής είναι και πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου που, με έδρα την Κολωνία, φιλοδοξεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Με αφορμή την συμμετοχή του στο πρόσφατο συνέδριο που συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ

Αναστολή της απεργίας τους αποφάσισαν οι τελωνειακοί μετά την δικαστική απόφαση που την έκρινε παράνομη και καταχρηστική. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων είχε αποφασίσει 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεων από την Παρασκευή έως και την Τρίτη, σε συνεδρίασή της την περασμένη Τετάρτη.

Πολλοί οι τραυματίες από τα επεισόδια στη Ρώμη

Άσχημα και βίαια τελείωσε η μεγαλειώδης συγκέντρωση των αγανακτισμένων στη Ρώμη. Περισσότεροι από 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν, από τους οποίους τρεις σοβαρά, στα επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις της Αστυνομίας, σύμφωνα με αξιωματούχους. Από τη δράση των κουκουλοφόρων, που "μπήκαν" σφήνα στην ειρηνική διαδήλωση, σημεώθηκαν

Η απειλή της νέας Μεγάλης Υφεσης


Πώς φτάσαµε στην κρίση του καπιταλιστικού συστήµατος και τι προτείνουν γνωστοί οικονοµολόγοι για έξοδο από τη στενωπό

Ιερά Σύνοδος: Επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν

Ιερά Σύνοδος: Επιστολή στον πρόεδρο της ΚομισιόνΤην αντίθεση της Εκκλησίας σε κάθε είδους πτώχευση και χρεοκοπία, πρωτίστως δε των αξιών και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, εκφράζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σε επιστολή της, την οποία υπογράφει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, προς τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Το «μεγάλο κούρεμα» και οι παγίδες για Ελλάδα και Ευρώπη

Το «μεγάλο κούρεμα» και οι παγίδες για Ελλάδα και ΕυρώπηΣε μία κατ' αρχήν συμφωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης κατέληξαν οι κοινοτικοί αξιωματούχοι, η ΕΚΤ και κυρίως ο γαλλογερμανικός άξονας που έχει αναλάβει την πρωτοβουλία τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το σχέδιο προβλέπει "κούρεμα" 35% έως 50% και το σκληρό παζάρι θα συνεχιστεί έως τη Σύνοδο Κορυφής.

Μεταξύ κατάληψης και διάλυσης

Μεταξύ κατάληψης και διάλυσηςΗ χώρα σε κατάσταση πολιορκίας
 Ο Αλφρεντ Χίτσκοκ έλεγε ότι δεν µπορεί να υπάρξει καλό θρίλερ χωρίς την κατάλληλη µουσική επένδυση. Στο θρίλερ «Πόσο αντέχει η κυβέρνηση», που παίζεται την ερχόµενη εβδοµάδα, η µουσική θα προέρχεται από τα µεγάφωνα των διαδηλώσεων που θα πολιορκούν τη Βουλή και τα υπουργεία.
Την Πέµπτη ψηφίζεται το πολυνοµοσχέδιο του υπουργείου

Δημοπρασία εντόκων γραμματίων για 2 δισ. ευρώ

Τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας προγραμμάτισε για την Τρίτη 18 Οκτωβρίου ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Στόχος να εξυπηρετηθεί το Υπουργείο Οικονομικών, που αναζητεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα το ποσό των 2 δις ευρώ, ώστε ν΄ αποπληρώσει τις λήξεις των εντόκων γραμματίων που λήγουν. Με το ποσό που θα αντληθεί, θα αναχρηματοδοτηθούν οι λήξεις των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας, που εκδόθηκαν τον περασμένο Ιούλιο, ύψους 2 δισ. ευρώ.

Άνοιξε ο ΧΥΤΑ Φυλής - Δεν γίνεται ωστόσο ρίψη σκουπιδιών

Άνοιξε ο ΧΥΤΑ Φυλής - Δεν γίνεται ωστόσο ρίψη σκουπιδιώνΛίγο πριν τις 6 το πρωί και παρουσία εισαγγελέα, δυνάμεις των ΜΑΤ κατέλαβαν τον ΧΥΤΑ Φυλής. Η συγκομιδή των σκουπιδιών όμως δεν πραγματοποιείται, δίοτι η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε ακόμα μία 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ ιδιωτικά απορριματοφόρα έχψουν αναλάβει με αργό ρυθμό την αποκομιδή των σκουπιδιών.
Νωρίτερα ελάχιστοι απεργοί που δεν ξεπερνούσαν τους 20, βρίσκονταν πίσω από τις πόρτες, τις οποίες είχαν φράξει με μεγάλα κοντέινερ.

Κλειστό το πρωί της Κυριακής το κέντρο της Αθήνας λόγω ποδηλατικού γύρου

Από ΤΑ ΝΕΑ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν προγραμματιστεί για το πρωί της Κυριακής στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας του 20ού ποδηλατικού γύρου. Το κλείσιμο κεντρικών οδών θα ξεκινήσει από τις 08:00.
Ειδικότερα, από τις 08:15 θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος των λεωφόρων Β.Κωνσταντίνου και Αρδηττού στο ρεύμα προς τη λεωφόρο Κηφισίας (αργότερα κλείνει και το αντίθετο ρεύμα).

Νίκες για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ

Μπαρτσελόνα (3-0) την Σανταντέρ και Ρεάλ Μαδρίτης (4-1 τη Μπέτις) συνέχισαν με νέες νίκες στην 7η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-0 την Σανταντέρ και είναι πάντα στην πρώτη θέση στo ισπανικό πρωτάθλημα. Μέσι, Τσάβι και Ινιέστα είχαν κέφια και η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, έπαιξε το γνωστό της εξαιρετικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα.

Την επόμενη εβδομάδα η απαντήσεις για την κρίση

Όπως δήλωσε ο Γάλλος υπ. Οικονομικών τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. θα είναι καθοριστικά για το μέλλον της Ένωσης.Η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 23 Οκτωβρίου θα δώσει σαφείς απαντήσεις στα προβλήματα της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουάν. «Τα αποτελέσματα της 23ης Οκτώβρη θα είναι καθοριστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου μετά το κλείσιμο των συνομιλιών του G20 στο Παρίσι.