Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Φιλικοί και καλοί Σαμαρείτες οι «γλυκατζήδες»

Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Οι γευστικές προτιμήσεις μας και η προσωπικότητά μας μπορεί να σχετίζονται, αναφέρουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ, οι οποίοι διαπίστωσαν πως όσοι λατρεύουν τα γλυκά είθισται να είναι πιο φιλικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν τους άλλους, αλλά όχι εξωστρεφείς ή νευρωτικοί.

Τρεις εικόνες, ένα συμπέρασμα

Νίκος Χατζηνικολάου
Η ΕΙΚΟΝΑ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να χειροκροτούν ενθουσιωδώς τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, την ώρα που κατέθετε στα πρακτικά της Βουλής την επιστολή του προς τη διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Λαγκάρντ, θα μείνει για πολύ καιρό χαραγμένη στη μνήμη των Ελλήνων. Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη σκηνή ήρθε να επιβεβαιώσει και να υπογραμμίσει με τον πιο εμφατικό τρόπο το βαθύτατο και μάλλον αγεφύρωτο πλέον χάσμα ανάμεσα στην κοινωνία και την κυβερνητική πλειοψηφία. Την ίδια στιγμή που έξω από τη Βουλή εκατοντάδες χιλιάδες

Συγ-χωρούν όλοι στο σχολείο;

Ας κρατήσουμε το παράθυρο ανοιχτό
Ίσως έτσι το φως κουράζεται λιγότερο
να μπει στο δωμάτιο
                                   Τάσος Κουράκης, Ιερωτικόν
1. Η πρόληψη της παραβατικότητας στο σχολείο συνδέεται άρρηκτα με την εκπαιδευτική πολιτική (αρκεί να μη λειτουργεί το εκπαιδευτικό σύστημα ως αποκλειστικός θεσμός κοινωνικού ελέγχου) αλλά και με μια κοινοτική εκπαιδευτική οικολογία (που εντάσσει τη σχολική μονάδα στον κοινωνικό ιστό).

Ανακαλύφθηκαν υδρατμοί στην ατμόσφαιρα του Άρη

 Η μεγάλη ανακάλυψη έγινε από επιστήμονες, που για πρώτη φορά μπόρεσαν να αποδείξουν ότι στην ατμόσφαιρα του Άρη υπάρχουν υδρατμοί. Τις βασικές πληροφορίες πήρε ο επιστημονικός σταθμός ΕΣΑ από το διαστημόπλοιο "Mars express". Την ανακάλυψη αυτή έκαναν οι ρώσοι επιστήμονες, με δεδομένες τις σχετικές πληροφορίες, διαπιστώνοντας ότι σε ύψος 40-50 χιλιόμετρα της ατμόσφαιρας του Άρη υπάρχουν σίγουρα υδρατμοί.

"Μας τα έπρηξες, να μας λες τι να κάνουμε..." είπε ο Σακοζί προν τον Καμερόν

Αν δεν ήταν οι κάμερες μπροστά, τότε μπορούσαν και να έρθουν στα χέρια. Αυτή την εικόνα έδειχναν οι δυο πολιτικοί και οδηγήθηκαν σε γλωσσική... σύρραξη . Πρόκειται για τον Νικολά Σαρκοζί και Ντέιβιντ Κάμερον στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Κυριακής σχετικά με τη βρετανική ανάμειξη στις συζητήσεις για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. «Έχουμε βαρεθεί να μας λέτε τι θα κάνουμε. Πρώτα δηλώνετε ότι αντιπαθείτε το ευρώ, ότι δεν θέλετε να συμμετέχετε σε αυτό και τώρα θέλετε να κάνετε και παρεμβάσεις στις Συνόδους» δήλωσε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ο Γάλλος πρόεδρος.

Βενιζέλος: «Εθνικά επιβεβλημένη» η έγκριση της συμφωνίας με ευρεία πλειοψηφία


Την ανάγκη να ψηφιστεί από τη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία η ευρωπαϊκή συμφωνία για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. «Η κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία

Προς κρατικοποίηση και οι κυπριακές τράπεζες;

Προς κρατικοποίηση  και οι κυπριακές τράπεζες ; Προς το παρόν και στην Μεγαλόνησο θα νομοθετήσουν για ένα κυπριακό ταμείο χρηματοπιστωτικής Στήριξης.  
Παρά το γεγονός  ότι ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών  κ. Κίκης Καζαμίας έχει δηλώσει σ όλους τους τόνους ότι, χώρα δεν θα προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η κυβέρνηση

Έγκριση ευρω - συμφωνίας με «180» ζητά ο Σκανδαλίδης

Picture 0 for Έγκριση ευρω - συμφωνίας με «180» ζητά ο Σκανδαλίδης«Μέχρι πού έχουμε την εξουσιοδότηση να παίρνουμε εμείς τέτοιες αποφάσεις»; διερωτήθηκε ο κ. Σκανδαλίδης, όπως διερωτάται, σίγουρα ένα μεγάλο πλήθος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία ο πρωθυπουργός, εάν υπάρχει ζήτημα απώλειας κυριαρχίας με τη συμφωνία που θα προκύψει στην Ευρώπη, ζητά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real.
Στην ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Κίνας αποβλέπει η ελληνική κυβέρνηση τόσο στον τομέα της Ναυτιλίας όσο και στη λιμενική πολιτική. Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης , ο οποίος υποδέχτηκε τον πρόεδρο της κινεζικής Γερουσίας (National Consultative Assembly of China), Jia Qinglin στο λιμάνι της Cosco στον Πειραιά.

IIF: Υπάρχουν όρια στο «κούρεμα»

Ο πρόεδρος του IIF, Τσαρλς ΝταλάραΟι μεγάλες τράπεζες, μέλη του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), επισήμαναν σήμερα ότι υπάρχουν "όρια" στο επίπεδο κουρέματος του ελληνικού χρέους που μπορούν να δεχτούν εθελοντικά.
Οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζονται στις Βρυξέλλες, "ωστόσο, υπάρχουν όρια σε αυτό που μπορεί να

Υπό εξέταση η ενεργοποίηση του EFSF για την Ιταλία

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Μπερλουσκόνι μόλις επέστρεψε από τις Βρυξέλλες ήταν να συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιοΤη χρήση ενός νέου εργαλείου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να στηριχθεί η Ιταλία και να μπορέσει να αναχρηματοδοτηθεί στις αγορές με λογικούς όρους, εξετάζουν οι χώρες της ευρωζώνης.
Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Μπερλουσκόνι μόλις επέστρεψε από τις Βρυξέλλες ήταν να συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο

Σε τεχνικό λάθος οφείλονται τα πρόστιμα σε βενζινοπώλες

Σε τεχνικό λάθος οφείλονται τα πρόστιμα σε βενζινοπώλεςΣε σφάλμα του πληροφοριακού συστήματος του υπουργείου Οικονομικών για το πετρέλαιο θέρμανσης ("Ήφαιστος") και όχι σε λαθρεμπόριο οφείλονται τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε βενζινοπώλες, και στη συνέχεια ανεστάλησαν.
Αυτό υποστηρίζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο βασικός λόγος για την παραίτηση του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών

Τα «σενάρια» για το μετά...

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Είναι "ηλίου φαεινότερον" ότι οι τελικές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής την Τετάρτη, για την Ευρώπη και ειδικά για την Ελλάδα, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις των επόμενων μηνών, οι οποίες φαίνονται περίπου αναπόφευκτες. Ιδίως όταν όλες οι πλευρές του ΠΑΣΟΚ ζητούν διαφόρου τύπου "πολιτικές πρωτοβουλίες" και όταν επίσης το Μαξίμου σχεδόν ευθέως το αποδέχεται, "αρκεί να αρχίζουν και να τελειώνουν με τον Παπανδρέου"...
Του Γιώργου Καισάριου

Το σημερινό άρθρο είναι ένα email που έστειλε ένας γλύπτης που ζει στην Κίνα στο αναλυτή Mike Shedlock.
Όταν πρωτοδιάβασα αυτή την επιστολή μου έκανε μεγάλη εντύπωση και την έβαλα στα αρχεία μου. Σήμερα θα ήθελα να σας την παρουσιάσω, για να σπάσει λίγο η μονοτονία.
Αφενός για να γράψω κάτι άλλο εκτός από το κούρεμα (και τα καραγκιοζιλίκια που διαβάζουμε καθημερινά από την Ευρώπη) και αφετέρου, διότι εκτιμώ ότι το "σκάσιμο" της Κίνας (όταν θα έρθει) θα είναι το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό γεγονός της εποχής μας.

Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η ατιμωρησία των διεφθαρμένων πολιτικών και πολιτών

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η διαφθορά απειλεί να πνίξει το πολιτικό σύστημα. Δεν εννοούμε πως είναι όλο βυθισμένο στη σήψη και τη διαφθορά, αλλά η χιονοστιβάδα της άκριτης, αβασάνιστης και χωρίς στοιχεία καταγγελίας όλων συλλήβδην των πολιτικών ως λαμόγια τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η χθεσινή ανάρτηση πανό στα γήπεδα θα πρέπει να σημάνει συναγερμό, γιατί η απειλή, όχι μόνο για το πολιτικό σύστημα, αλλά και για την κοινοβουλευτική δημοκρατία διογκώνεται καθημερινά.

"Δεν υπάρχουν παρακρατικοί στη αστυνομία"

Ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Αθανάσιος Κοκκαλάκης, αναφερόμενος στις καταγγελίες της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, είπε πως δεν υπάρχουν παρακρατικοί και προβοκάτορες στα Σώματα Ασφαλείας. "Δεν νοείται να έχουν περάσει τόσες δεκαετίες, να έχουν περάσει από τον υπουργικό θώκο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και σήμερα Προστασίας του Πολίτη και από τη θέση του Αρχηγού της Αστυνομίας όλα αυτά τα χρόνια

Θύμα των χημικών ο νεκρός;

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Βαρύτατες οι υποψίες ότι τα χημικά που κατά κόρον εκτοξεύει συστηματικά η αστυνομία εναντίον συγκεντρωμένων διαδηλωτών ευθύνονται για τον θάνατο από καρδιακό επεισόδιο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτσαρίδη. "Η ένταση και η έκθεση στα χημικά μπορούν να πυροδοτήσουν ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο σε ανθρώπους με υποκείμενο πρόβλημα" δήλωσε στο "Εθνος" ο διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του "Ευαγγελισμού" Γιώργος Μπουλμπασάκος.

"Κούρεμα" 70% σε πολύτεκνο δανειολήπτη

Τη δικαίωση υπερχρεωμένου πολύτεκνου του δημοσίου από το Ειρηνοδικείο Χανίων, που αποφάσισε τη διαγραφή χρέους, τάξεως περίπου του 70%, και πληρωμή του υπολοίπου σε ρύθμιση μηνιαίων δόσεων σε βάθος τετραετίας, ανακοίνωσε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει ότι με την 309/2011 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Χανίων,σε εφαρμογή του νόμου "Περί ρύθμισης και διαγραφής χρεών, υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων", δικαίωσε υπερχρεωμένο πολύτεκνο, συνταξιούχο του Δημοσίου.

Συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου και αύριο

Συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου αύριοΜε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, θα συναντηθεί αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.Η συνάντηση έχει οριστεί γαι τις 11.30 π.μ. Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς: Τι, στο καλό, θέλει κι επισκέπτεται συνέχεια τον πρόεδρο; Και που τον ακούει ο πρόεδρος κ. Παπούλιας, τι κάνει;  Εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτοί ανταμώνουν για "ανταλλαγή απόψεων". Καλά ο πρωθυπουργός, μάς έχει συνηθίσει στην πολιτική γραμμή του, ο πρόεδρος, γιατί τα βλέπει όλα αυτά ως να μην  τον ενδιαφέρουν;

Μέρκελ:Το κούρεμα πρέπει να είναι μεγαλύτερο του 50 %!

Το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης πρέπει να ξεπερνάει το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ και το κούρεμα του ελληνικού χρέους να ξεπερνάει το 50%, αναφέρει η πρόταση που θα καταθέσει η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης. Αυτό δήλωσε μετά την ενημέρωση από την γερμανίδα καγκελάριο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των γερμανών Πρασίνων Γιούργκεν Τριτίν .

Πώς θα λειτουργήσει το ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης


Πως θα λειτουργήσει το ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης

Με μοντέλο ασφάλισης ομολόγων και τη δημιουργία ειδικού επενδυτικού σχήματος
Δύο επιλογές, σύμφωνα με έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβλέπει το σχέδιο για την ενίσχυση του προσωρινού μηχανισμού στήριξης (EFSF): ένα μοντέλο ασφάλισης ομολόγων και τη δημιουργία ενός ειδικού επενδυτικού οχήματος (SPIV).

Προϋπόθεση η αυτογνωσία

 ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν είμαι, φυσικά, σε θέση να ξέρω ποιες θα είναι τελικά οι αποφάσεις που θα ληφθούν στις διασκέψεις κορυφής, αλλά εκείνο που με βεβαιότητα ξέρω είναι πως όποιες κι αν θα είναι οι αποφάσεις αυτές, δεν θ' αποδειχθούν αρκετές για να ξεπεράσουμε οριστικά την κρίση, αν προηγουμένως δεν κοιταχτούμε ως κοινωνία στον καθρέφτη και δεν καταφέρουμε ν' αποφασίσουμε ποιοι είμαστε, τι θέλουμε, τι είμαστε ικανοί να κάνουμε και τι όχι. Κι αυτά άσχετα με τα όποια προβλήματα βιώνουμε σήμερα ως κοινωνία και ως άτομα.

ΝΔ: Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται

ΝΔ: Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται"Εκτός από το όποιο "κούρεμα", η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προϋποθέτει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μεγάλα και συνεχή πρωτογενή πλεονάσματα" δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, επισημαίνοντας "τους μεγάλους κινδύνους από την αναθεώρηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου" και εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, με την κατηγορία ότι στις κρίσιμες Συνόδους Κορυφής δεν έχουν διαπραγματευτεί.

Χωρίς Μετρό-λεωφορεία-τραμ-τρόλεϊ αύριο

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ
Ακινητοποιημένα θα μείνουν αύριο το Μετρό, το τραμ, τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία στην Αθήνα.
Στάση εργασίας, από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ.
Ο Προαστιακός θα κινηθεί κανονικά.

Συλλήψεις για 58.000 συναλλαγές με κλεμμένες πιστωτικές κάρτες

Την εξάρθρωση κυκλώματος που φέρεται ότι πραγματοποίησε περίπου 58.000 παράνομες συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, τις οποίες είχε υποκλέψει, ανακοίνωσε η Αστυνομία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τα τέσσερα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 21 έως 43 ετών, και με δράση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, διείσδυαν με τη

Η Αθήνα μετά θάνατον

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Μια ακόμη επόμενη μέρα μιας ακόμη καταστροφής και οι αρμόδιοι επιδίδονται στο άθλημα της αποτίμησης των ζημιών. Κάτι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που υποτίθεται θα μας κοστίσει η αποκατάστασή τους, μερικές ακόμη άδειες και κλειστές τζαμόπορτες με θυροκολλημένο το «Ενοικιάζεται» και τους φακέλους των λογαριασμών να σωρεύονται κάτω από τη σχισμή. Πόσοι τόνοι μάρμαρο, πόσα τετραγωνικά υαλοπίνακες για να κρατηθεί ζωντανή η ψευδαίσθηση ότι η πόλη είναι ακόμη ζωντανή, ότι δεν άφησε την τελευταία της πνοή, ότι όλο και κάτι μπορεί να γίνει ακόμη;

Διευκολύνσεις από ΤΠΔ προς δανειολήπτες

Έρχονται και νέες ρυθμίσεις ενόψει των μεταβολών στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων. Την υιοθέτηση επιπλέον ρυθμίσεων αναφορικά με τη διευκόλυνση των δανειοληπτών εξετάζει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, εξαιτίας των μεταβολών που θα υποστούν στις αποδοχές τους από το ενιαίο μισθολόγιο οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Οδυνηρή λύση

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Νομίζω ότι δεν πρέπει να συντηρείται η παραμικρή αυταπάτη: όποια λύση προκύψει από το τριήμερο της «Μεγάλης Κρίσης» έως την Τετάρτη θα είναι μια εξαιρετικά οδυνηρή λύση.Με μια υποσημείωση: ακόμη πιο οδυνηρό θα είναι να μην υπάρξει λύση. Ή η λύση που θα δοθεί να μην είναι παρά άλλη μια πρόσκαιρη διευθέτηση. Υποψιάζομαι ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο και θα προσπαθήσουν να τον αποφύγουν.
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι για πρώτη φορά η διαπραγμάτευση γίνεται επί της ουσίας του προβλήματος: αφορά, δηλαδή, το χρέος.

Αγώνας στα όρια της αντοχής

Αγώνας  στα όρια  της αντοχής
Η μάχη δεν είναι απέναντι στους άλλους δρομείς ή τον χρόνο. Είναι απέναντι στα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Οι 240 αθλητές που συμμετέχουν στον αγώνα Cruce Chile 300K ξεκινούν από υψόμετρο 2.900 στις χιλιανές Ανδεις για να φτάσουν στο επίπεδο της θάλασσας έπειτα από έναν μήνα και αφού θα έχουν διανύσει απόσταση 312 χιλιομέτρων. Κατά μέσον όρο, δηλαδή, οι υπερμαραθωνοδρόμοι τρέχουν δέκα χιλιόμετρα τη μέρα κάθε μέρα.

Αύξηση 10% στα έσοδα για τον ελληνικό τουρισμό στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου

Τρέχει με διψήφια ποσοστά
Οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα από το εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα αυξήθηκαν κατά 10% στο οκτάμηνο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδοςμ που καταδεικνύουν ότι ο ελληνικός τουρισμός έχει «κατοχυρώσει» τον εφετινό στόχο για διψήφια αύξηση των εσόδων.
Συγκεκριμένα, ανήλθαν στα 7,718 δισ. ευρώ, έναντι 7,014 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.
Στο ίδιο διάστημα, οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 9,9%.

Επίθεση Χατζηνικολάου σε Γιαννίκο


Στο δημοσίευμα του Σαββάτου στον «Κόσμο του Επενδυτή» ότι ετοιμάζει REAL TV απάντησε σήμερα ο Νίκος Χατζηνικολάου κάνοντας επίθεση στον Κώστα Γιαννίκο.

«Δεν φτάνει που δεν πληρώνει, γράφει και ανοησίες… Γράφει ότι ετοιμάζω REAL TV στο Kontra του Κουρή, την ώρα που εργάζομαι δωρεάν, στο κανάλι που διευθύνει, για χάρη των δημοσιογράφων, των εργαζομένων, και του φίλου μου Ανδρέα Κουρή που μπορεί να χάσει όλη την περιουσία του» τόνισε στο σχόλιο του ο κ. Χατζηνικολάου.

Το κούρεμα

Από ΤΑ ΝΕΑ

Η Ελληνική απάντηση στο ''ΕΥΡΗΚΑ''. Απόρρητο σχέδιο :''ΧΑΘΗΚΑ''


Xathika.jpg
Γράφει ο 29-26
Το τρομακτικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης ''ΧΑΘΗΚΑ'', βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Η βάση του σχεδίου είναι να μην ξέρουμε ΤΙΠΟΤΑ, όπως πόσους υπαλλήλους έχουμε, που δουλεύουν και πόσα λεφτά παίρνουν. Πόσοι συνταξιούχοι υπάρχουν και εάν βρίσκονται εν ζωή. Επίσης πόσα κτίρια έχουν καταληφθεί, απο ποιους, ποιά είναι τα αιτήματα τους και μέχρι πότε θα είναι κατειλημμένα. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν φέτος; Τα ταξί και τα φορτηγά; Θα λειτουργήσει οτιδήποτε στη χώρα φέτος;

Πρωτοβουλίες

Του Γιώργου Λακόπουλου
Στην πολιτική συχνά συμβαίνει ό,τι και με τα κεράσια: οι μεγάλες πρωτοβουλίες, σαν αυτές που αναμένονται, δεν οδηγούν κατ' ανάγκη και σε λύσεις. Για τους εξής λόγους.
Πρώτον, η μόνη σοβαρή πρωτοβουλία θα είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες. Προφανώς στο εξής απαιτείται νωπή λαϊκή εντολή για να διαχειριστεί η κυβέρνηση τα πράγματα. Τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τις συνθήκες από τις οποίες προέκυψε η εντολή του 2009. Δηλαδή υπάρχει πραγματικός λόγος εφαρμογής του άρθρου 41, παρ. 2, του Συντάγματος. Εφαρμόστηκε κατ' επανάληψη προσχηματικά και δεν θα εφαρμοστεί τώρα;

ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΔΕΣ ΠΑΡΑΠΑΙΟΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ…ΥΠΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ !


 Του Γιώργου Νούτσου*
Κυριακή σήμερα, είχα την ευκαιρία να εντρυφήσω στον Κυριακάτικο τύπο.  Αναλύσεις επί αναλύσεων απ τη μια, για τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ τις  μέρες που προηγήθηκαν, πολύπλευρες προσεγγίσεις απ την άλλη, για το τι πρόκειται να μας ξημερώσει, αυτές που θα ακολουθήσουν.

Γιατί οι εκλογές δεν είναι λύση

Γιατί οι εκλογές δεν είναι λύσηΓΡΑΦΕΙ Ο Ο ΘΑΝΑΣΗΣ Γ. ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ
 Τόσο το παρελθόν όσο και το... διαφαινόμενο μέλλον δείχνουν ότι η προοπτική της εκλογικής αναμέτρησης θα οδηγήσει σε μεγέθυνση των αδιεξόδων και σε απώλεια κάθε ευκαιρίας ανάληψης πρωτοβουλιών για λύση του "ελληνικού ζητήματος". Ενα από τα συνηθέστερα κλισέ της εποχής είναι ότι "στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα". Γιατί υποτίθεται ότι στα αδιέξοδα καλείται "να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός", καταφεύγουμε στη λύση των εκλογών και τα αδιέξοδα εξαφανίζονται.

Κομπάρσοι στις Βρυξέλλες

Η απόφαση την Τετάρτη. Νέα μέτρα απαιτεί η Μέρκελ ΜΕ το ελληνικό χρέος να κρίνεται μη βιώσιμο μέχρι και το 2020, το δίδυμο Μέρκελ - Σαρκοζί προσανατολίζεται σε «εθελοντικό» κούρεμα ελληνικών ομολόγων της τάξης του 50% και συμφωνεί κατ' αρχήν στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (ελληνικών και ξένων) με 108 δισ. ευρώ, χωρίς να έχει καταλήξει στον τρόπο του μηχανισμού χρηματοδότησης.

Αποφάσισε να σταματήσει την απεργία η ΠΝΟ από αύριο

Εν μέσω πιέσεων για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά σε είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα, καθώς και εκ μέρους των παραγωγών που δεν μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους, συνεδρίασε σήμερα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, και αποφάσισε να μην συνεχίσει τις 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις της. Τα δρομολόγια των πλοίων θα εκτελούνται κανονικά από αύριο στις 6 το πρωί.

Σε πέντε μέτωπα το «πακέτο» που ετοιμάζει η ΕΕ για την Τετάρτη

Συμφωνήθηκαν οι στόχοι
Πακέτο σε πέντε μέτωπα ετοιμάζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για τη Σύνοδο Κορυφής της προσεχούς Τετάρτης, προκειμένου να δοθεί μία συνολική λύση στην κρίση χρέους, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, μετά τη σύνοδο των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Εκατοντάδες οι νεκροί και οι αγνοούμενοι από το σεισμό στην Τουρκία

Εκατοντάδες είναι οι αγνοούμενοι, πάνω από χίλιοι οι τραυματίες και 264 οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι από το φονικό σεισμό μεγάθους 7,2 ρίχτερ που χτύπησε χθες την νοτιανατολική Τουρκία και τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για την ανεύρεση επιζώντων κάτω από τα συντρίμμια.
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του χτεσινού καταστροφικού σεισμού στο νομό Βαν της Ανατολικής Τουρκίας είναι 264 νεκροί και περίπου 1.300  σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

Σε ελεύθερη πτώση το Χρηματιστήριο

Μεγάλη βουτιά σημειώνουν από το πρωί σήμερα οι τραπεζικές μετοχές, καθώς αυξάνονται οι εκτιμήσεις οι οποίες κάνουν λόγο για κούρεμα τουλάχιστον 50% για το ελληνικό χρέος.
Στις 12.15 το μεσημέρι ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 4,84% στις 749,28 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 17,84 εκατ. ευρώ.

Βαϊμάρη

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ παραμένει ένα σύστημα από ασταθείς και μεταβλητές ισορροπίες. Ιδίως όταν τίθεται σε κίνηση η Ιστορία. Ολα αυτά με θέατρο μια πλατεία.
ΟΠΟΙΟΣ αμφιβάλλει για όλα αυτά, δεν έχει παρά να αναρωτηθεί πότε ήταν γεμάτα για τελευταία φορά με ξένους ανταποκριτές τα πολύπαθα ξενοδοχεία του Συντάγματος. Οπως πάντα, η δυναμική των γεγονότων επιφυλάσσει εκπλήξεις.

«Ενας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα»...

Εχει άραγε αναρωτηθεί κανείς ως πότε θα θρηνούµε νεκρούς σε αυτή τη χώρα εν ονόµατι των αγώνων για δηµοκρατία; Ως πότε µπορούµε να σφυρίζουµε αδιάφοροι, ενώ η βία θα συνεχίζει να αποτελεί αναπόσπαστο κοµµάτι της καθηµερινότητάς µας; Γιατί δεν είναι βέβαια αντίδραση οι εκ των υστέρων καταδικαστικές δηλώσεις, που ξεχνιούνται λίγες ηµέρες µετά... Οπως ξεχάσαµε τους τρεις της Marfin, έτσι σε λίγο και ο οικοδόµος του Συντάγµατος θα αποτελεί ανάµνηση µόνο των οικείων του.

Η επερχόμενη αλλαγή

Την περασµένη Παρασκευή οι επιφανέστεροι των ευρωπαίων τραπεζιτών συγκεντρώθηκαν στη Βιέννη προκειµένου να αξιολογήσουν τις οικονοµικές συνθήκες που διαµορφώνονται στην ευρωζώνη και να αποτιµήσουν τους κινδύνους που απειλούν τη χρηµατοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και κατ’ επέκταση σε όλον τον κόσµο. Οσοι βρέθηκαν στην αυστριακή πρωτεύουσα µεταδίδουν µόνο φόβους και ανησυχίες για την

Οι Γερμανοί στο Γενικό Λογιστήριο & στις ιδιωτικοποιήσεις

Οι Γερμανοί στο Γενικό Λογιστήριο & στις ιδιωτικοποιήσεις  Γερμανική διοίκηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στις αποκρατικοποιήσεις. Βρετανική στους θεσμούς και στην οργάνωση της διοίκησης, αμερικανική στη δημοσιονομική πολιτική και την ασφάλεια. Η μοιρασιά έγινε μεταξύ των donors, χωρών που διαθέτουν την τεχνογνωσία για το χειρισμό "προβληματικών περιπτώσεων". Την ώρα που λαμβάνονται οι αποφάσεις ελέγχου του κράτους, οι κόντρες μεταξύ των donors είναι μεγάλες, και το παζάρι για τις σφαίρες επιρροής ισχυρότατο.

Παπανδρέου: Στοχεύουμε σε οριστική βιώσιμη και καθαρή λύση

«Στόχος μας είναι η ελάφρυνση του βάρους του χρέους που βαραίνει τις πλάτες του Έλληνα πολίτη», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες του ελληνικού λαού αναγνωρίζονται και πως η Ευρώπη πρέπει να λάβει σοβαρές αποφάσεις που θα έχουν πανευρωπαϊκή διάσταση.