Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

Ο νέος εθνικισμός

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Με τόσες ελληνικές σημαίες που έχουμε δει να παρελαύνουν στους δρόμους τους τελευταίους μήνες είναι η αλήθεια ότι οι εθνικές γιορτές και οι παρελάσεις τους δεν διαφέρουν και πολύ από οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας. Ή μάλλον διαφέρουν κατά τούτο: στην παρέλαση έχεις τη δυνατότητα να βρίσεις ζωντανό στόχο, τον παριστάμενο εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ενώ τις εργάσιμες ημέρες απεργίας οι βρισιές απευθύνονται στα ντουβάρια πίσω από τα οποία ο εν λόγω εκπρόσωπος παραμένει έγκλειστος.

Το Νέο Όχι

Γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης


Καλώ την κυβέρνηση να διανοηθεί, για πρώτη φορά, να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ. Μόνο έτσι το κούρεμα θα δώσει στην χώρα, αντί να της κόψει κι άλλο την, ανάσα που τόσο έχει ανάγκη." Έτσι έκλεισα το προηγούμενο άρθρο που αφιέρωσα εξ ολοκλήρου στο κούρεμα (δηλαδή στην μερική διαγραφή του ελληνικού δημόσιου χρέους).Να πει ΟΧΙ η κυβέρνηση; Σε τι; Επίτηδες σας άφησα με το ερώτημα στα χείλη μια μέρα πριν την Σύνοδο Κορυφής. Σκοπός μου ήταν να επιστρέψω σήμερα με την απάντηση, την επομένη μιας νέας Συνόδου Κορυφής που καρφώνει ακόμα ένα καρφί στο φέρετρο του ευρω-συστήματος.

Βαθιά πληγή

ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Ο κόσμος δεν είναι μόνο αγανακτισμένος από τις απολύσεις, την ανεργία, τους φόρους, τις συγκρούσεις, τις παρλαπίπες των περισσότερων πολιτικών. Είναι και τρομοκρατημένος. Αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στην τηλεόραση. Πολλοί συνάδελφοι, με ύφος μονίμως καταγγελτικό, λαϊκίζουν αδιάκοπα, ανεβάζουν συνεχώς τους τόνους και προβάλλουν, ενισχυτικά, στις εκπομπές τους διάφορους «αρμόδιους» που κάνουν το γκρίζο μαύρο-πίσσα.

Χρονικό ανθρωπιάς στην αγκαλιά των Αγράφων

Μιλάνο 1955. Ο Αγγελος Ζαχαρόπουλος ανάμεσα στον Νίνο (δεξιά) και τον Λέλιο (αριστερά)  Ο Αγγ. Ζαχαρόπουλος έκανε βιβλίο τη συγκινητική ιστορία που βίωσε ο ίδιος 12χρονο παιδί, πριν από 68 χρόνια. Μιλώντας στο "Εθνος" περιγράφει πώς η οικογένειά του έσωσε τον Ιταλό φαντάρο από τους Γερμανούς στα ταραγμένα χρόνια του '40
Στη φωτο:Μιλάνο 1955. Ο Αγγελος Ζαχαρόπουλος ανάμεσα στον Νίνο (δεξιά) και τον Λέλιο (αριστερά)
"Μέσα στον άγριο αγραφιώτικο χειμώνα χτύπησε την πόρτα μας ο Νίνο ένα πρωί". Ηταν το 1943. Οι Γερμανοί επιδίδονταν σε

Τελευταία ευκαιρία

ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής μπορεί να γίνει ο βατήρας για το μεγάλο άλμα της Ελλάδας, μπορεί να γίνει και το βαρίδι που θα μας πάει πιο γρήγορα στον πάτο. Με το πακέτο της συμφωνίας οι Γαλλογερμανοί μας λένε: «Εμείς πληρώνουμε τα χρέη σας, εσείς θα πληρώνετε από δω και μπρος για τα ελλείμματά σας».
Οι Ευρωπαίοι μας χαρίζουν το 50% του χρέους μας και μας δίνουν σχεδόν 100 δισ. ευρώ για να εξοφλήσουμε τα ποσά που χρωστάμε τα επόμενα 3-4 χρόνια.

Κοκορομαχίες πολιτικών προς... τέρψιν ψηφοφόρων στις πιο κρίσιμες στιγμές

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Τελικά είναι απερίγραπτο το περιβόλι των πολιτικών. Σε στιγμές που απαιτούν ύψιστη υπευθυνότητα, οι περισσότεροι ανοίγουν το στόμα τους μόνο για να κατακεραυνώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Βλέπετε, στόχος τους δεν είναι το εθνικό ακροατήριο, αλλά το κομματικό.
Επιχειρούν να χαϊδέψουν τα αυτιά των κομματικών τους φίλων ή των ψηφοφόρων, να πουλήσουν αριστεροσύνη,

Μετά το κούρεμα, ζητείται σχέδιο

Του Παύλου Τσίμα
Δεν μας αξίζει η εικόνα του κράτους-παρία, που τυγχάνει «ειδικής ρύθμισης», που τιμωρείται προς παραδειγματισμό των άλλων
Αν κάτι καταλάβαμε αυτές τις ημέρες και νύχτες των σκληρών διαπραγματεύσεων, καθώς βομβαρδιζόμασταν με τα σκοτεινά σανσκριτικά των κουρεμάτων, είναι ότι η Γερμανία έχει κάποιο σχέδιο για την Ελλάδα, η Γαλλία ένα άλλο, το ΔΝΤ μια δική του διαφορετική παραλλαγή και η τρόικα είχε, φυσικά, κι αυτή ένα δικό της σχέδιο - αυτό που απέτυχε με πάταγο. Αλλά μείναμε με την απορία: η Ελλάδα έχει ένα δικό της σχέδιο για τον εαυτό της και την τύχη της;

Στην κοιλιά της φάλαινας

Του ΔΗΜ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝ ΔΕΝ ΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ το χρέος, θα μας αφανίσει αυτό. Η φράση αποδίδεται στον Ανδρέα Παπανδρέου. Μπορεί, ως Πρωθυπουργός, να έβαλε την Ελλάδα τη δεκαετία του '80 στην τροχιά χρέους και ελλειμμάτων. Αλλά ως κορυφαίος οικονομολόγος τουλάχιστον ήξερε τι έκανε και τι συνέπειες θα είχε αυτό. Ως ευέλικτος πολιτικός, ο Παπανδρέου μπορούσε επίσης να προσαρμόζεται.

«Προσβάλλουν τον ελληνικό λαό»!

Με ανοιχτές αγκάλες υποδέχθηκε αυτούς που ανέτρεψαν τον, άλλοτε φίλο του, Καντάφι!
«Αυταρχικές μέθοδοι που προσβάλλουν τον ελληνικό λαό και τους αγώνες του» είναι κατά τον πρωθυπουργό, οι μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μεγάλων ομάδων πολιτών, κατά τις σημερινές παρελάσεις!
Ο Γ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος προς τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό κόσμο, αφού επιτέθηκε σε όσους «υποκίνησαν» τις σημερινές

Διαχρονικές εικόνες - κειμήλια του Κώστα Μπαλάφα που έφυγε σήμερα...

 Από το http://marianaonice.blogspot.com/
Βλέποντας το παραπάνω αρχείο του Κώστα Μπαλάφα, που ο @συνεργάτης  μου Άνεμος είχε την έμπνευση να μετατρέψει από τα σπάνια αρχεία της ΕΡΤ και να το μοιραστεί μαζί μας, η ψυχή μου σφίχτηκε... Ένοιωσα μια  ανείπωτη θλίψη βλέποντας τις εικόνες αυτές ... που ο μεγάλος ηπειρώτης φωτογράφος διέσωσε στο μοναδικό του αρχείο... 
Εικόνες που εμείς οι νεώτεροι μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες ίσως έχουμε δει ή σε παλιές φωτογραφίες των παππούδων ή των γονιών μας. 

Αποχωρεί το ΝΑΤΟ από τη Λιβύη

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε επισήμως σήμερα ότι στις 31 Οκτωβρίου τερματίζει την επτάμηνη επιχείρησή του στη Λιβύη, παρά τις εκκλήσεις της μεταβατικής κυβέρνησης στη Βεγγάζη να συνεχίσει τις αεροπορικές περιπολίες του έως τα τέλη του έτους. "Το τέλος της επιχείρησης στις 31 Οκτωβρίου αποφασίστηκε ομόφωνα", δήλωσε δυτικός διπλωμάτης σήμερα, ενώ πραγματοποιείτο στις Βρυξέλλες, στην έδρα του ΝΑΤΟ, σύνοδος του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου.

Οι αποφάσεις της ευρωζώνης για την Ελλάδα

Του Π.Κ.Ιωακειμίδη*
Με την επιφύλαξη των λεπτομερειών που ακόμη δεν είναι γνωστές (και ως γνωστόν, ο Διάβολος βρίσκεται πάντοτε στη λεπτομέρεια), οι αποφάσεις της ευρωζώνης για τη μείωση (κούρεμα) του χρέους κατά 50% επιδέχονται πολλές αναγνώσεις. Η μείωση του χρέους στο 120% το 2020 είναι σημαντική εξέλιξη. Η ένσταση που διατυπώνεται ότι ουσιαστικά το μέγεθος του χρέους δέκα χρόνια μετά θα είναι ακριβώς στο ύψος του 2010, όταν άρχιζε η διαδικασία των Μνημονίων, δεν ευσταθεί.

Μετ' εμποδίων τα δρομολόγια των πλοίων

Εκτελούνται με τροποποιήσεις οι αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά
Μετ'εμποδίων εκτελούνται σήμερα ορισμένα δρομολόγια πλοίων, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε ορισμένες θαλάσσιες περιοχές και που στο νότιο Ευβοϊκό, φθάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ.
Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής

Ο ξενοδόχος

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
«Μπαίνουμε σε νέα εποχή» είπε από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός, αμέσως μετά τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής. Από όσα ακούστηκαν αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αλλά εκ των πραγμάτων γεννάται ένα ερώτημα: πώς ακριβώς θα είναι αυτή η εποχή; Πώς θα διαμορφωθεί εφεξής η καθημερινότητα των Ελλήνων; Υπάρχουν δύο διατυπώσεις που την προεξοφλούν. 
Η μία είναι ότι «από το 2012 η ελληνική οικονομία θα εμφανίζει πρωτογενή πλεονάσματα».

Μαθήματα συνεργασίας


φωτορεπορτάζ:Μαθήματα συνεργασίας

Κράτα με σε κρατώ, να ανεβούμε στο βουνό... Μπορεί ο «Σκουίρτλ» και η «Μιρτλ» να είναι μόλις μερικών ημερών, αλλά τα χούγια τα δίνει πολλές φορές η φύση από την κούνια – και είναι προφανές πως τα δύο χελωνάκια είναι πολύ γλυκατζήδες. Είχαν την τύχη να γεννηθούν στη μεγαλύτερη φάρμα με φράουλες της Σάνσαϊν Κόουστ, στην Αυστραλία. Ολημερίς και ολονυχτίς περιβάλλονται από

Μπορίσοφ: Οι Έλληνες θα πληρώνουν όσο ζούνε!

«Οι Έλληνες έβαλαν φωτιά στην Πολιτεία τους. Γι’ αυτό θα πληρώνουν όσο ζούνε. Τώρα η σωτηρία τους είναι να πουλήσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι «Νόβα Τελεβίζιγια», ο βούλγαρος πρωθυπουργός ερωτηθείς γιατί οι Έλληνες ζούνε καλύτερα από τους Βούλγαρους, παρά τη σκληρή δοκιμασία της κρίσης χρέους, απάντησε:

Σε κινούμενη άμμο για μια δεκαετία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΟΥΝ * ΕΡΗΜΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΠΑΖΑΡΙ * ΔΕΚΑΕΤΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ
Μια συμφωνία στα μέτρα της Ανγκελα Μέρκελ επιτεύχθηκε μετά κόπου στις 4 το πρωί μεταξύ των ηγετών της ευρωζώνης και των τραπεζών για το ύψος του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.
Οι «17» με ηγέτη την καγκελάριο πήραν αυτό που ήθελαν: Ενα γενναίο «κούρεμα» της τάξης του 50%, το οποίο συνοδεύεται από ακόμη μία μεγαλύτερη επιτήρηση της Ελλάδας για τουλάχιστον ακόμη μία 10ετία. Αλλωστε αυτός ήταν και ο στόχος που έθεσε πριν ακόμη αρχίσουν οι εργασίες της συνόδου η Α. Μέρκελ

Σε έξαρση η ψωρίαση, λόγω του άγχους και της κατάθλιψης που φέρνει η σημερινή οικονομική κρίση


Συντάκτης: Aλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., medlabnews.gr

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης μας βρίσκει με σημαντική έξαρση των περιστατικών με ψωρίαση.
Όπως καταγράφεται σε μελέτη του MEDLAB IATΡΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ, τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί τα περιστατικά με ψωρίαση κατά 32%.
Η σημερινή πίεση και το καθημερινό άγχος έχει επιβαρύνει πάρα πολύ τους ασθενείς με ψωρίαση.

«Από ήρωες του πολέμου, στη χλεύη των τότε ηττημένων»

«Σήμερα, 71 χρόνια μετά τον πόλεμο του '40, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και το ελληνικό όνομα διαπομπεύεται διεθνώς κάθε μέρα», επισημαίνει ο Απόστολος Γεωργιάδης, πρόεδρος του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώραςΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ
Δραματική έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας απευθύνει η Ακαδημία Αθηνών «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ενώσουν τις προσπάθειές τους για τη σωτηρία της πατρίδας». Είναι η πρώτη φορά που η Ακαδημία Αθηνών αναλαμβάνει τέτοια πρωτοβουλία και το κάνει γιατί «δεν υπάρχουν περιθώρια χρονοτριβής, η χώρα έχει ήδη εισέλθει δυστυχώς σε φάση αποδιοργάνωσης και χάους».

Εξαιρούνται οι αποσπασμένοι των πολιτικών από όλα τα ….δεινά .


Το νέο, ενιαίο μισθολόγιο προβλέπει ότι οι αποσπασμένοι υπάλληλοι σε πολιτικά γραφεία βουλευτών και υπουργών, πέραν του μισθού τους, θα απολαμβάνουν και επιπλέον χρήματα που αντιστοιχούν σε 90 υπερωρίες μηνιαίως !!!
Ναι, καλά διαβάσατε. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που στελεχώνουν τα πολιτικά γραφεία βουλευτών και υπουργών, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, θα δουν τον μισθό τους να αυξάνεται κατά 50% περίπου για όλη την βρώμικη δουλειά που κάνουν για λογαριασμό των αφεντικών τους.

Ψάρεψαν «λαβράκια» για φοροδιαφυγή 47 εκατ. ευρώ

Ψάρεψαν «λαβράκια» για φοροδιαφυγή 47 εκατ. ευρώ Στη λίστα του ΣΔΟΕ δικηγορικά γραφεία, τεχνικές και διαφημιστικές εταιρείες, αλλά και ένας κοσμηματοπώλης, ο οποίος έκανε χρυσές δουλειές από το 2004 έως και το 2007, χωρίς βέβαια να δηλώσει στην εφορία 21 εκατ. ευρώ. "Λαβράκια" έβγαλαν στον... αφρό οι έρευνες του ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου. Από τις αρχές του μήνα οι ελεγκτές του Σώματος άνοιξαν τραπεζικούς λογαριασμούς και τους αντιπαρέβαλλαν με δηλωθέντα εισοδήματα, διαπιστώνοντας κρούσματα εκτεταμένης φοροδιαφυγής ύψους 46,74 εκατ. ευρώ.

«Οχι» στη συμφωνία από Σαμαρά

Αντ. Σαμαράσ: ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης έκλεισε  Ο πρόεδρος της ΝΔ επιχείρησε να αποδομήσει τη συμφωνία, πριν "στεγνώσει το μελάνι" και έθεσε θέμα διασφάλισης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας
Αντ. Σαμαράσ: ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης έκλεισε
Τη σημειολογία της σημερινής επετείου επέλεξε ο Αντ. Σαμαράς προκειμένου να πει "όχι" στη συμφωνία που επετεύχθη χθες τα ξημερώματα στις Βρυξέλλες και να καταστήσει σαφές (στο εσωτερικό και το εξωτερικό) ότι δεν προτίθεται να συναινέσει σε καμία κυβερνητική πολιτική.

Νέες έρευνες για τα εγκλήματα στο Άουσβιτς

Οι πολωνικές αρχές διεξάγουν εκ νέου έρευνες για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο ναζιστικό στρατόπεδο του Αουσβιτς στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν επιζώντες φρουρούς των στρατοπέδων συγκέντρωσης πριν αυτοί πεθάνουν.
Πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους Εβραίοι, χάθηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Αουσβιτς κοντά στην Κρακοβία της νότιας Πολωνίας στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου που έληξε το 1945.

Αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για τα επεισόδια στις παρελάσεις

Με αφορμή τις πρωτοφανείς αντιδράσεις των πολιτών σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια των σημερινών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου, την ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη και την αποχώρηση του προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων προέβησαν σε δηλώσεις καταδικάζοντας αυτές τις πράξεις και επιρίπτοντας βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση και την πολιτική που εφαρμόζει. Παράλληλα ο

Καρατζαφέρης: «Πρόβα τζενεράλε για τα χειρότερα»

Καρατζαφέρης: «Πρόβα τζενεράλε για τα χειρότερα» "Ασχήμιες" και "πρόβα τζενεράλε για τα χειρότερα", χαρακτήρισε τα σημερινά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη που οδήγησαν στην αποχώρηση του Προέδροιυ της Δημοκρατίας και την ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρρατζαφέρης, ζητώντας παράλληλα την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή.

Παπούλιας: «Πρέπει να ντρέπονται»

Φωτό αρχείουΤη βάναυση προσβολή της επετείου της 28ης Οκτωβρίου και των θεσμών της χώρας, προκάλεσαν τα πρωτοφανή επεισόδια διαδηλωτών στο χώρο της παρέλασης, τα οποία οδήγησαν στην ματαίωση της παρέλασης και στην οργισμένη αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για τα συνθήματα που ακούγονταν, χαρακτηρίζοντάς τον προδότη.
"Λυπάμαι πολύ. Πρέπει να ντρέπονται. Εγώ ήρθα για να τιμήσω τη Θεσσαλονίκη και κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η παρέλαση.

Ματαιώθηκε η παρέλαση της Θεσσαλονίκης Aποχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Διαμαρτυρίες και επεισόδια σε Ρόδο και Ηράκλειο
Οι διαμαρτυρίες των πολιτών ματαίωσαν για πρώτη φορά τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Φανερά ενοχλημένος και δυσαρεστημένος αποχώρησε από την εξέδρα των επιστήμων της Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, καθώς δέχθηκε έντονες διαμαρτυρίες πολιτών. «Ποιοι με αποκαλούν προδότη, εγώ πολέμησαν 15 χρονών τον ναζισμό» ανέφερε και αποχώρησε με τους υπόλοιπους επισήμους.

ΕΛΛΗΝΟΑΥΣΤΡΑΛΟΣ «Βλέπει» τις λίρες του Αλή Πασά

Το έδαφος είναι πολύ πετρώδες, χρειάζεται υπομονή, αλλά το χρυσάφι είναι εκεί και μας περιμένει, λέει ο Βαγγέλης Δήμας "Το αργότερο σε μία εβδομάδα θα μπούμε στο δωμάτιο με το χρυσάφι", τονίζει ο Β. Δήμας και απαντά στους επικριτές του: "Λένε ότι είμαι τρελός και παραμυθάς, αλλά σύντομα θα δουν τον χρυσό και θα με πιστέψουν". Το έδαφος είναι πολύ πετρώδες, χρειάζεται υπομονή, αλλά το χρυσάφι είναι εκεί και μας περιμένει, λέει ο Βαγγέλης Δήμας.

Ο τελευταίος πειρασμός

Και να λοιπόν που, ξαφνικά, η κυβέρνηση επί της ουσίας πανηγυρίζει. Ομως ξέρει ότι δεν θα έπρεπε. Αν μη τι άλλο, η πραγματικότητα είναι ότι θα πάρει χρόνο για να αξιολογηθούν σοβαρά και στο πλήρες βάθος τους όλα όσα αποφασίστηκαν προχθές για την Ελλάδα και μάλιστα σε συνάρτηση με την πραγματική εσωτερική οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, η οποία για μια ακόμα φορά, αντιμετωπίζεται σα να μην υπάρχει.

Το “ΟΧΙ” Εκείνων και το “ΝΑΙ” το δικό μας!

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται  μόνο σαν φάρσα... Και, πραγματικά, μοιάζει  με πολύ κακόγουστη φάρσα το ότι η φετινή επέτειος του ιστορικού “OXI” απέναντι στους κατακτητές έρχεται και συμπίπτει με ένα δραματικό “ΝΑΙ” σε μια νέα “Κατοχή” για την έξοδο από την οποία, δυστυχώς, δεν μπορεί να υπάρξουν ούτε σύμμαχοι αλλά ούτε και αντίσταση.

Γιωργαντώνης

Πρόσεξε καλά. Την πραγματική Πολιτική διαχείριση και όχι την πέτσινη κομματική του Γιώργου και του Αντώνη Σαμαρά. Διότι όπως δικομματισμός έτσι και διπλή η αχρηστία, η αφασία και ο αυτισμός Της κυβέρνησης η πρώτη πανωλεθρία. Γιατί αν από την πρώτη στιγμή, από τον Μάιο του 2010 είχε φροντίσει να τηρήσει τους όρους του Μνημονίου σήμερα θα ήταν τα πράγματα αλλιώς.

Η Αριστερά απορρίπτει τη συμφωνία των Βρυξελλών

Η Αριστερά απορρίπτει τη συμφωνία των ΒρυξελλώνΚΚΕ: «Ελεγχόμενη πτώχευση, ίσως και ανεξέλγκτη» - ΣΥΡΙΖΑ: «Ακόμη ένα καρφί στο σταυρό μας»
«Ακόμα ένα καρφί στο σταυρό του μαρτυρίου μας», χαρακτήρισε τη συμφωνία των Βρυξελλών ο Αλέξης Τσίπρας
 Αρνητικά αποτιμούν τα κόμματα της Αριστεράς, τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, διατυπώνοντας, παράλληλα, το καθένα, το δρόμο που προτείνει για να υπάρξει διέξοδος για τη χώρα.

Σε τούνελ σκληρής λιτότητας μέχρι το 2020

Σε τούνελ σκληρής λιτότητας μέχρι το 2020  Το χρέος πρέπει να μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020. Αυτό "μεταφράζεται" σε κατάργηση υπηρεσιών, κλείσιμο ΔΕΚΟ και άλλων δημόσιων φορέων, με αποτέλεσμα και την απόλυση εργαζομένων, σε δραστική περικοπή των κοινωνικών παροχών και περαιτέρω περιορισμό των δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων, κάτι που συνεπάγεται νέο ψαλίδισμα των συντάξεων.

Μηνύματα ελπίδας αλλά και αντίστασης για την 28η Οκτωβρίου

Μηνύματα ελπίδας αλλά και αντίστασης για την 28η Οκτωβρίου Με έντονες αναφορές στην κρίσιμη κατάσταση της χώρας είναι τα φετινλα μηνύματα των πολιτικών κομμάτων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Χαρακτηριστικά, την αισιοδοξία ότι "δουλεύοντας όλοι μαζί θα γράψουμε άλλη μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία μας" εκφράζει ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός το τριήμερο

Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός το τριήμερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί εντάσεως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.
Συγκεκριμένα για αύριο Παρασκευή:
Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Υποβάθμιση της Κύπρου από την Standard & Poor's

Υποβάθμιση της Κύπρου από την Standard & Poor's Tην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής διαβάθμισης της Κύπρου κατά μια μονάδα, από το ΒΒB+ στο ΒΒΒ, ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. Ο Οίκος αιτιολόγησε την απόφασή του, επικαλούμενος την σημαντική έκθεση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος στο ελληνικό χρέος. Η έκθεση των κυπριακών τραπεζών στο ελληνικό χρέος (κρατικά, εταιρικά και τραπεζικά ομόλογα) εκτιμάται από την S&P περίπου στο 165% του κυπριακού ΑΕΠ. Παράλληλα η Standard & Poor's υποβάθμισε και την βραχυπρόθεσμη διαβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου σε "Α-3" από "Α-2"

Επιμένει να αισιοδοξεί ο Γ. Παπανδρέου: Κερδίσαμε χρόνο...

Καθησυχαστικός και αισιόδοξος για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής, εμφανίστηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του προς το λαό. Δεν ανέβασε τους αντιπολιτευτικούς τόνους δίνοντας έμφαση στο ότι το ΠΑΣΟΚ διαπραγματεύθηκε σκληρά και επισημαίνοντας απλά πως «δεν έχει νόημα να αναμασάμε την ίδια κριτική». Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η συμφωνία με τους ηγέτες της ευρωζώνης θα δώσει χρόνο στην Ελλάδα και ότι ανοίγει νέες προοπτικές  για τη χώρα.

Σαρκοζί: Κακώς μπήκε η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά θα σωθεί


Σαρκοζί: Κακώς μπήκε η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά θα σωθείΟ Γάλλος πρόεδρος μίλησε για την ανάγκη «να μην εκραγεί η Ευρώπη»
Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να υπερβεί την κρίση, αλλά και την θέση του ότι ήταν λάθος που η χώρα μπήκε εξαρχής στο ευρώ, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σε συνέντευξη-διάγγελμά του στους Γάλλους μετά την Σύνοδο Κορυφής.

OXI

Το ΟΧΙ δεν είναι σύνθημα.
Κάθε αληθινό ΟΧΙ φοβάται μη γίνει κάποτε απλώς μια επέτειος. Μη γίνει γραφειοκρατική υποχρέωση και λεκτικό παιχνίδι.
Το ΟΧΙ δεν είναι καν η λέξη. Δεν είναι έρωτας για τη λέξη. Δεν είναι η γοητεία της επαναστατική διαδικασίας, η έξαψη της αντίδρασης. Δεν περιφέρεται σαν λάφυρο προβληματισμού, δεν είναι ναρκισσιστικά ηρωικός προσδιορισμός.

Μήνυμα Θανάση Οικονόμου για την εθνική επέτειο της 28 Οκτωβρίου


«Αν δεν αρνηθούμε στον εαυτό μας το δικαίωμα να γίνουμε αυτό που μπορούμε, κανείς δεν θα μας το αρνηθεί».
 
Οι Έλληνες όταν αποφασίζουμε να μπούμε σε παράταξη μάχης για αυτό που στέκεται ψηλότερα από όλους μας, για την ίδια την πατρίδα, δεν έχουμε υπάρξει ποτέ oύτε μικροί, ούτε λίγοι. Αυτόν τον εθνικό εαυτό χρειάζεται να προστατέψουμε και σήμερα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ