Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

«Κούρεμα» και στις παροχές των Ταμείων

Αναπόφευκτη θεωρείται η λήψη νέων μέτρων, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για κεφαλαιακή ενίσχυση
 Σε πλήρες οικονοµικό αδιέξοδο οδηγούνται τα ασφαλιστικά ταµεία εξαιτίας του «κουρέµατος» των ελληνικών οµολόγων αλλά και της αναµενόµενης επιδείνωσης της οικονοµικής κρίσης, που θα έχει ως αποτέλεσµα την περαιτέρω µείωση των ετήσιων εσόδων του ασφαλιστικού συστήµατος.

Η αϋπνία αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος

Όσοι δυσκολεύονται να κοιμηθούν το βράδυ ή ξυπνούν πριν το χάραμα, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος, σύμφωνα με μια νέα νορβηγική επιστημονική έρευνα.Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Λαρς Έρικ Λάουγκσαντ του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Τροντχάιμ, που

Ρέγκλινγκ: Τα προβλήματα από την κρίση χρέους προς λύση σε 2-3 χρόνια

Ρέγκλινγκ: Τα προβλήματα από την κρίση χρέους προς λύση σε 2-3 χρόνιαΟ επικεφαλής του EFSF μίλησε από το Πεκίνο για την Ευρωζώνη
Τα οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε η κρίση χρέους στην ευρωζώνη θα ρυθμιστούν σε δύο με τρία χρόνια, εκτίμησε το Σάββατο, από το Πεκίνο όπου βρίσκεται, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Τρίπτυχο made in Germany

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Με "σφραγίδα Μέρκελ" η Ευρώπη έκανε το επόμενο βήμα της. Τα χαρακτηριστικά του είναι: περισσότερη ευρωπαϊκή παρέμβαση, τολμηρή και επικίνδυνη διαχείριση του ελληνικού προβλήματος και μεγαλύτερος προληπτικός ευρωπαϊκός έλεγχος στις χώρες που παρουσιάζουν προβλήματα. Αυτό είναι κατά βάση το τρίπτυχο των αποφάσεων της δραματικής Συνόδου Κορυφής.

Μπερλουσκόνι: «Το ευρώ δεν έπεισε κανέναν»

«Το ευρώ δεν έπεισε κανέναν. Εναι ένα περίεργο νόμισμα, δεν υπάρχει μια κεντρική τράπεζα ως σημείο αναφοράς και δεν έχει μια ενωμένη κυβέρνηση για την οικονομία» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Αργότερα, πάντως, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστήριζε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν.

Χιλιάδες οι αιτήσεις των Ελλήνων για εργασία στο εξωτερικό


Σύμφωνα με το Europass που προμηθεύει εργοδότες με βιογραφικά ανέργων απ΄όλη την Ευρώπη, μόνο το Σεπτέμβριο 13.300 Έλληνες κατέθεσαν αίτηση, όταν το 2008 τα βιογραφικά δεν ξεπερνούσαν τα 2.200 Οι ενδιαφερόμενοι σε ποσοστό 63,5% είναι κάτω των 30 ετών.Την ίδια ώρα, μετά την έλευση της οικονομικής κρίσης τα εμπορικά καταστήματα στην

«Κούρεμα» με την... ψιλή

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Νέα φάση αβεβαιότητας και αναμονής άρχισε με την προχθεσινή απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης για "κούρεμα" κατά 50% των ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών - δηλαδή ιδιωτικών τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων, ασφαλιστικών εταιρειών, ιδρυμάτων διαχείρισης κεφαλαίων κ.λπ. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος θα μειωθεί κατά 50% και από 360 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι θα γίνει μόνο 180 δισεκατομμύρια.

Λαμπρινίδης: «Είμαστε αισιόδοξοι για φως στο τούνελ»

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι» μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής. «Τώρα, ο δρόμος είναι πιο ρεαλιστικός και δίνει προοπτική για φως στο τέλος του τούνελ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Ο υπουργός Εξωτερικών, από τη Νέα Υόρκη όπου βρέθηκε, αναφέρθηκε στη σημασία της συμφωνίας των Βρυξελλών,

«Το κούρεμα δεν κάνει το χρέος διαχειρίσιμο»

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ (πρώην υπουργός)

«Πρόσθετες μειώσεις και περικοπές μισθών και συντάξεων ή και η αύξηση των φόρων που βαθαίνουν την ύφεση αντιστρατεύονται την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και τη μελλοντική ικανότητά μας να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας».
Αυτοί είναι οι κίνδυνοι που διατρέχει η χώρα σύμφωνα με την πρώην υπουργό Λούκα Κατσέλη, ύστερα από την απόφαση για το κούρεμα του χρέους κατά 50%. Η κ. Κατσέλη που βρέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ επειδή αρνήθηκε να

Γερμανία: Έφτασε η αγανάκτηση σε Βερολίνο, Φραγκφούρτη και Αμβούργο

Χιλιάδες Γερμανοί διαδηλωτές «αγανακτισμένοι» με το χρηματοπιστωτικό σύστημα, πραγματοποίησαν συλλαλητήρια στη Φρανκφούρτη και στο Βερολίνο, λίγες ημέρες μετά την συμφωνία των Βρυξελλών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. Στο Βερολίνο 3000 διαδηλωτές που κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως "Καταλάβετε το Βερολίνο" και "Αγανακτήστε" πραγματοποίησαν πορεία από το δημαρχείο προς την πρώην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Μετά την... καλοσύνη των ξένων

ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι στο χέρι μας να εκπλη-ρώσουμε τρεις προϋποθέσεις για να βγούμε στο φως Ο,τι σου δίνουν (εξαιρουμένου του... ξύλου) καλό είναι. Και άρα η μείωση του δημόσιου χρέους που μας πρόσφεραν η Μέρκελ (πρωτίστως) και ο Σαρκοζί, κατ' αρχάς, καλή είναι. Μόνο που για ν' αποδειχθεί και αποτελεσματική θα πρέπει να συντρέξουν και κάποιες άλλες προϋποθέσεις, για την εξασφάλιση των οποίων είμαστε οι αποκλειστικά αρμόδιοι και υπεύθυνοι.

Εκτός από την οικονομία υπάρχει και η δημοκρατία


Η συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους έχει ακόμα πολλά σκοτεινά σημεία. Πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να διευκρινιστούν και πολλές «δοκιμασίες» που πρέπει να ξεπεράσει για να υλοποιηθεί.
Μην ξεχνάμε, ότι εκτός από το ελληνικό χρέος περιλαμβάνει κι άλλες ρυθμίσεις, ευρύτερα για την ευρωζώνη, όπως το πώς θα λειτουργήσει ο Μηχανισμός Χρηματοοικονομικής Στήριξης, το EFSF, αλλά και το πώς θα γίνει η «επανακεφαλαιοποίηση» των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Προσπαθούν να «βάλουν στο παιχνίδι» του ευρωπαϊκού χρέους τις ΗΠΑ

Προσπαθούν να «βάλουν στο παιχνίδι» του ευρωπαϊκού χρέους τις ΗΠΑΗ Πορτογαλία ζήτησε από το Μεξικό να προωθηθεί στο επόμενο G20 πρόταση προς τις ΗΠΑ να συμβάλουν οικονομικά στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρώπη.
Το Reuters επικαλείται πηγή από την πορτογαλική κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία η χώρα της Ιβηρικής ζήτησε από την κεντροαμερικανική χώρα να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους όχι ως ευρωπαϊκή αλλά ως "συστημική και παγκόσμια".

Δέκα χρόνια θυσίες φέρνει η συμφωνία των Βρυξελλών

Δέκα χρόνια θυσίες φέρνει η συμφωνία των Βρυξελλών Νέο δεκαετές μνημόνιο με σκληρότερα μέτρα για μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και φόρους φέρνει η απόφαση της Συνόδου Κορυφής για το "κούρεμα" του χρέους.
Mακραίνει και βαθαίνει το τούνελ" της οικονοµικής ασφυξίας για τα νοικοκυριά µε το νέο πακέτο στήριξης και το "κούρεµα" των οµολόγων, που υποχρεώνει το Δηµόσιο σε δραστικότερες περικοπές στις µισθολογικές και κοινωνικές δαπάνες και υψηλότερες αυξήσεις φόρων.

Πύθωνας καταβροχθίζει ολόκληρο ελάφι

Μεγάλη πείνα μπορεί να είχε ένας πύθωνας πέντε μέτρων, ο οποίος κατάφερε να καταβροχθίσει ολόκληρο μεγάλο ελάφι στους βάλτους της Φλώριδας. Δεν πρόλαβε, όμως, να χαρεί το καλό φαγητό του ο πύθωνας κι έπεσε ο ίδιος θύμα. Φύλακες της υπηρεσίας άγριων ζώων βρήκαν τον πύθωνα και τον σκότωσαν.

Δύο επιλογές για τον Γιώργο

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Το γεγονός ότι οι διεθνείς χρηματαγορές αντέδρασαν θετικά στις ανακοινώσεις των Ευρωπαίων για την κρίση χρέους της Ελλάδας και της Ευρωζώνης δεν αποτελεί λόγο για να πανηγυρίζουμε. Διότι οι αγορές δεν είναι ο δείκτης αποδοχής ή όχι μιας προσπάθειας, όπως αυτή που κάνει η χώρα μας και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Αντίθετα, οι αγορές είναι δείκτης του ποσοστού κερδοσκοπίας των γνωστών-"αγνώστων", οι οποίοι ανάλογα με το κέρδος τους ανεβοκατεβάζουν τα διεθνή χρηματιστήρια και καταστρέφουν κράτη και λαούς.

Οι Ταλιμπάν «ξεκλήρισαν» NATOϊκή αυτοκινητοπομπή

Οι Ταλιμπάν «ξεκλήρισαν» NATOϊκή αυτοκινητοπομπήΤο πλέον φονικό χτύπημα εδώ και χρόνια κατά των δυνάμεων των ΗΠΑ και των συμμάτων τους πέτυχαν οι αφγανοί αντάρτες.
Δεκατρείς στρατιώτες του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν σήμερα στην Καμπούλ, κατά την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον αυτοκινητοπομπής του συνασπισμού, ανακοίνωσε η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (Isaf). Η Isaf, δεν αποκάλυψε, όπως συνηθίζει, τις εθνικότητες των στρατιωτών της που σκοτώθηκαν ούτε ανέφερε τον αριθμό των τραυματιών. Πρόκειται για την αιματηρότερη επίθεση εναντίον ξένων στρατευμάτων στην Καμπούλ για πολλά χρόνια.
Πηγή: ΑΠΕ

Το μικρό «1984»

Tου Πασχου Μανδραβελη
Στο κλασικό του αριστούργημα «1984», ο Τζορτζ Οργουελ περιγράφει το υπουργείο Αλήθειας («υπαλήθειας» στη διπλή γλώσσα, Newspeak). Εκεί εργάζεται ο ήρωας του έργου Γουίνστον Σμιθ και συγκεκριμένα στο τμήμα RecDep (τμήμα εγγράφων). Η δουλειά του είναι συνεχής και σισύφειος. Διορθώνει τα ιστορικά αρχεία για να ταιριάζει το παρελθόν με τις τωρινές επιδιώξεις του Μεγάλου Αδελφού και να «πιστοποιείται» από την Ιστορία η αλήθεια του κόμματος.

Χ. Ράιχενμπαχ : Σε δύο με τρία χρόνια θα ξαναμπεί η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης

Την εκτίμηση πως θα χρειαστούν δύο ή τρία χρόνια για να μπει η Ελλάδα και πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης κάνει ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ.
Ο κ. Ράιχενμπαχ σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής παραδέχεται ότι τα αποτελέσματα των διαρθρωτικών αλλαγών δεν θα φανούν μέσα σε μια μέρα,

Διαλειμματική άσκηση

Η σύγχρονη μέθοδος άσκησης
Είναι αυτό που λέμε, "όλα σε ένα"...
Θέλουμε όμορφα γυμνασμένο σώμα, θέλουμε να ¨καίμε ¨όσο το δυνατόν περισσότερες θερμίδες. Επιθυμούμε να επιλέγουμε οι ίδιοι την άσκηση που μας ευχαριστεί. Να αυξάνουμε τις αντοχές μας και την καρδιοαναπνευστική λειτουργία μας.
Και αυτά στο μισό χρόνο ???
Πολύ καλό για να είναι αληθινό ..? .. ή μήπως να αλλάξουμε το πρόγραμμα που ακολουθούμε και γενικά να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε την άθληση ???

Εισιτήριο χωρίς επιστροφή

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ

Με εισιτήριο χωρίς επιστροφή μοιάζει η απόφαση των Βρυξελλών για την Ελλάδα. Η μόνη δυνατότητα που έχει η χώρα είναι να εφαρμόσει επιτυχώς όλα όσα απορρέουν ως υποχρεώσεις της και να ελπίζει ότι -με κόπους και βάσανα- θα πορευθεί με σχετική ασφάλεια στο μέλλον. Εναλλακτική λύση δεν υπάρχει, και το μόνο που την περιμένει αν αποτύχει είναι η απόλυτη καταστροφή, όχι πια ως ενδεχόμενο αλλά ως βεβαιότητα.

Διέλυσαν την χώρα για να έχουν το 2020, χρεος 120% του ΑΕΠ - όσο είχαν το 2009!

H κοροϊδία  έχει μερικά όρια. Και εξηγούμαστε. Το 2009 το ελληνικό χρέος ήταν 120% και δεν ήταν βιώσιμο. Έτσι ήθελαν. Το ίδιο είδαν και μερικοί ξύπνιοι διαχειριστές που γνώρισαν τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης Παπανδρέου. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε, αν δεν βάζετε το κεφάλι στην άμμο.

Μπαρόζο: «Κατ΄εξαίρεση» μέτρο η μείωση του ελληνικού χρέους

Μπαρόζο: «Κατ΄εξαίρεση» μέτρο η μείωση του ελληνικού χρέους Μέτρο "εντελώς μοναδικό και κατ΄εξαίρεση" χαρακτήρισε τη συμφωνία των χωρών της ευρωζώνης για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας κατά την τελευταία ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στο πορτογαλικό περιοδικό Expresso.
"Η περίπτωση της Ελλάδας είναι μοναδική και αποτελεί εξαίρεση. Όλες οι κυβερνήσεις δεσμεύτηκαν να μην καταφύγουν σε μια τέτοια ενέργεια", υπογραμμίζει ο Κ. Μπαρόζο.

Αλλαγή ώρας: μία ώρα πίσω από τα ξημερώματα της Κυριακής

Αλλαγή ώρας: μία ώρα πίσω από τα ξημερώματα της Κυριακής
Η χειμερινή ώρα θα διαρκέσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2012
 Στους χειμερινούς ρυθμούς επανέρχεται από αύριο, Κυριακή η ζωή των Ελλήνων αλλά και των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συγκεκριμένα, στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 3.
Η χειμερινή ώρα θα διαρκέσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2012.

Τράπεζες ή έθνος

Αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής και με το κούρεμα  στο τσεπάκι, ο πρωθυπουργός στις πρώτες του δηλώσεις, αφού παρουσίασε ως επιτυχία το αποτέλεσμα της Συνόδου  δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση  θα εξυγιάνει τις τράπεζες.
Το ερώτημα  είναι, από τι θα τις εξυγιάνει; Προφανώς από τα ομόλογα ελληνικού δημοσίου που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους, τα οποία μέχρι τώρα ενίσχυαν και θωράκιζαν κεφαλαιακά το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Πώς "βγαίνει" το τσίπουρο;

Ο Πολιτιστικος Συλλογος Κουτσελιού Ιωαννίνων, στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του, για πρώτη φορά οργάνωσε  την απόσταξη του τσίπουρου στην πλατεία του χωριού. Η εκδήλωση είχε επιτυχία διότι ήρθαν άτομα και από άλλα χωριά. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του  ό Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Ποντίκι αφής

 Ακολουθώντας τη λογική των οθονών αφής, το ασύρματο ποντίκι Touch Mouse της αμερικανικής Microsoft υπόσχεται μοναδική αίσθηση ελέγχου στα... δάχτυλα! Σχεδιασμένο αποκλειστικά για τα Windows 7, το ποντίκι είναι εξοπλισμένο από μια τεχνολογία πολλαπλής αφής η οποία ζωντανεύει στο άγγιγμα του χρήστη.

Επεισόδια στο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Σαφέστατο μήνυμα κατά του αυταρχισμού με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που ολοκληρώνονται σήμερα.

Ολοκληρώνονται σήμερα στον 'Άγιο Νικόλαο Λασιθίου οι εργασίες της Ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό Κόσμο που πραγματοποιούνται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.

Ζωή χωρίς δανεικά μετά το «κούρεμα»

Ζωή χωρίς δανεικά μετά το «κούρεμα»Οι καταθέσεις στις "κρατικές τράπεζες" θεωρούνται ασφαλείς
 Δύσκολα έρχονται για τους Έλληνες. Σε πολλά πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν τις "κακές" μέχρι τώρα συνήθειές τους. Και πρώτα πρώτα τα ΔΑΝΕΙΚΑ. Θα περιοριστούν στο ελάχιστο τα δανεικά ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις. Οι Ευρωπαίοι ανέλαβαν την

Χριστόφιας:«Δεν είμαστε κοντά σε συμφωνία με την Τουρκία για το Κυπριακό»

«Δεν είμαστε κοντά σε συμφωνία με την Τουρκία για το Κυπριακό» ξεκαθαρίζει από τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, κατηγορώντας την τουρκική πλευρά ότι «παίζει παιχνίδια εντυπώσεων».
Μετά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει στις συνομιλίες που θα γίνουν αυριο και τη Δευτέρα στο Μανχάσετ

Και οι τρεις οίκοι διατηρούν την αξιολόγηση του EFSF στο ΑΑΑ

Και οι τρεις οίκοι διατηρούν την αξιολόγηση του EFSF στο ΑΑΑΟ διευθυντής του ανέφερε ότι θα μπορούσαν να εκδοθούν ομόλογα σε γουάν
 Το ΑΑΑ για την πιστοληπτική ικανότητα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) επιβεβαιώνουν οι τρεις οίκοι αξιολόγησης Standard and Poor's, Moody's και Fitch, δύο ημέρες μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες με στόχο να τερματιστεί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Νέα βιο-μηχανική επανάσταση


Νέα βιο-μηχανική επανάσταση

Συνέντευξη με τον καθηγητή του ΜΙΤ Γρηγόρη Στεφανόπουλο
Χάρη στη μεταβολική μηχανική, παρήχθη από μικρόβια ρεσβερατρόλη, ουσία των σταφυλιών που έχει συνδεθεί με τη μακροζωία
Οταν η επιστημονική συζήτηση αφορά τη μεταβολική μηχανική (metabolic engineering), τότε το πρώτο όνομα που έρχεται στον νου είναι «Γρηγόρης Στεφανόπουλος».O ελληνικής καταγωγής

Μια θάλασσα... γυμνή


φωτορεπορτάζ:Μια θάλασσα... γυμνή

Χίλια διακόσια γυμνά σώματα επιπλέουν στη Νεκρά Θάλασσα στη φωτογραφία αυτή που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο αμερικανός φωτογράφος Σπένσερ Τιούνικ, διάσημος για τις συνθέσεις του με πλήθη γυμνών ανθρώπων. Η σύνθεση «Γυμνή θάλασσα» στην πιο χαμηλή και πιο αλμυρή λίμνη του πλανήτη (η Νεκρά Θάλασσα βρίσκεται 417 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας και έχει τόσο αλάτι ώστε δεν χρειάζεται κανείς να κολυμπάει για να μείνει στην επιφάνειά της) ...

ΠΟΛΙΤΙΣΤΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 Περισσότερες πληροφορίες στο POLYTROPON

Φασίζουσα μειοψηφία ή οργή του κοσμάκη;


Από τις επίσημες δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, προκύπτει καθαρά ότι οι πολιτικοί μας αδυνατούν ακόμη και σήμερα να κατανοήσουν τι είναι αυτό που βγάζει τον κόσμο στους δρόμους.
Είναι δυνατόν να αποκαλούνται μέλη φασίζουζας μειοψηφίας, όποιοι κατέλαβαν την Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Θεσσαλονίκη και ματαίωσαν την στρατιωτική παρέλαση, όπως υποστηρίζει με δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη;

Επιθετικά ελικόπτερα αγοράζει από τις ΗΠΑ η Τουρκία

Η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ενημέρωσε επίσημα την Παρασκευή το Κογκρέσο για το σχέδιό της να πωλήσει στην Τουρκία τρία επιθετικά ελικόπτερα των Πεζοναυτών που βρίσκονται σε υπηρεσία, τύπου AH-1W SuperCobra.
Η σχεδιαζόμενη πώληση, η αξία της οποίας υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 111 εκατ. δολάρια, πρόκειται --όπως υποστηρίζει το

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ Wiesbaden

 Περισσότερες πληροφορίες στο POLYTROPON

Η απόπειρα εκτροπής

 Το νόμιμο κράτος, ή τουλάχιστον αυτό που απομένει, έχει πια ένα άμεσο και επιτακτικό καθήκον: να απαιτήσει από όλες τις αρμόδιες αρχές κατεπείγουσα έρευνα για τις απίστευτες και ανατρεπτικές ασχημίες που συνόδευσαν δύο φορές τις τελετές μνήμης της 28 Οχτώβρη στην Θεσσαλονίκη και μετά στην Αθήνα, στο Ηράκλειο και σε όποια άλλη πόλη.
«Απόπειρα εκτροπής» χαρακτήρισε τις ασχημίες της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός. Μια τέτοια δήλωση δεν μπορεί να μείνει έτσι, χωρίς συνέχεια...

Η ανήθικη κερδοσκοπία του κ. Τρισέ

Του Σταυρου Λυγερου
Αν και οι λεπτομέρειες για τη διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί, θεωρείται δεδομένο ότι από το «κούρεμα» δεν θα εξαιρεθεί μόνο το δάνειο της τρόικας, αλλά και τα ελληνικά ομόλογα ονομαστικής αξίας 62 δισ. που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει αγοράσει στη δευτερογενή αγορά σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Μια γλάστρα κυνηγάει τον ήλιο!

Ονομάζεται Plant' O' Matic και δεν είναι τίποτε άλλο από μια γλάστρα με ρόδες η οποία αναλαμβάνει να «ταξιδεύει» τη γλάστρα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας ανάλογα με την ηλιοφάνεια στο σπίτι. Χάρη στις ηλιακές κυψέλες που φέρει στο επάνω μέρος του, ο «κυνηγός» του ήλιου μετρά την ισχύ του φωτός. Οταν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο, ενεργοποιείται ο μηχανισμός κίνησης στη βάση της γλάστρας, με αποτέλεσμα το φυτό απλά να τα μαζεύει και να την... «κάνει» για πιο ηλιόλουστα σημεία.

Κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο για την υλοποίηση της συμφωνίας των Βρυξελλών

«Τελευταία ευκαιρία»
Κρίσιμοι θεωρούνται οι τρεις επόμενοι μήνες τόσο στο εσωτερικό μέτωπο, σε επίπεδο πολιτικών εξελίξεων, όσο και στο εξωτερικό, για την υλοποίηση της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής.Στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης, αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του υπουργού Οικονομικών από τις Βρυξέλλες, ο Ευ.Βενιζέλος μίλησε για τρεις «διαβολεμένους μήνες» περιγράφοντας τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που αναμένονται.

Σφάξε με αγά μου;

Όσα είπε ο Πρωθυπουργός  αμέσως μετά τις αποφάσεις των Βρυξελλών για το ελληνικό χρέος, είναι κατανοητά για έναν πολιτικό. Ιδίως για έναν πολιτικό που μπλέχτηκε μόνος του σε μια περιπέτεια χωρίς τέλος.
Φυσικά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα παρουσίασε η ελληνική αντιπροσωπεία. Ούτε καμία ελληνική «αξιοπιστία» υπήρξε, ούτε καν συμμετοχή. Και φυσικά η συμφωνία, ακόμη και αν συνιστά μια ακόμη ευκαιρία  για τη χώρα, δεν προσφέρεται για διθυράμβους και αυτοεπαίνους.

Παπανδρέου: Ισχυρό το μήνυμα της Αραβικής Ανοιξης

Picture 0 for Παπανδρέου: Ισχυρό το μήνυμα της Αραβικής ΑνοιξηςΗ Αραβική Ανοιξη ενίσχυσε σε όλο τον κόσμο τη νέα συζήτηση, το πώς ακριβώς πρέπει να οργανώνονται τα πολιτικά κόμματα, ανέφερε ο πρωθυπουργός
Η Αραβική Ανοιξη άλλαξε καθοριστικά το τοπίο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής και μετέφερε σε όλη την υφήλιο ένα ισχυρό μήνυμα για περισσότερη Δημοκρατία και συμμετοχή, για περισσότερη

Στενότερες σχέσεις στην ΕΕ ζητεί η Μέρκελ

Picture 0 for Στενότερες σχέσεις στην ΕΕ ζητεί η Μέρκελ
«Αν δεν ενωθούμε στην ΕΕ δεν θα έχουμε καμία πιθανότητα», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος
Οι στενότερες σχέσεις είναι «κλειδί» για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε Γερμανούς επιχειρηματίες, μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, στο Ντέγκεντορφ της Βαυαρίας.