Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Οι νέοι σε απόγνωση

Του Βασίλη Κρεμμυδά*
Κοίταζα προς τα πίσω, τα σημειώματά μου του τελευταίου χρόνου στα «ΝΕΑ». Καθένα είναι πιο γκρίζο από το προηγούμενο - τα τελευταία σχεδόν μαύρα. Και κάθε φορά που σκέφτομαι τα εγγόνια μου, το μόνο που μου δίνει κάποια ελπίδα είναι ότι, όταν αυτά θα ψάχνουν για δουλειά, εγώ μάλλον θα έχω πάει εκεί που πάμε όλοι!
Καθώς λοιπόν φτάνουμε στον πάτο, παντού στον Τύπο διαβάζουμε μαρτυρίες νέων για τη ζωή τους στην κρίση.

Παρουσίαση βιβλίου: «Η ανολοκλήρωτη επανάσταση του Ρήγα Βελεστινλή» του Γιώργου Καραμπελιά- Θεσσαλονίκη

Παρουσίαση βιβλίου: «Η ανολοκλήρωτη επανάσταση του Ρήγα Βελεστινλή»

 Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 19:30
 Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά, Η ανολοκλήρωτη επανάσταση του Ρήγα Βελεστινλή στη Θεσσαλονίκη. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στις 7.30μ.μ., στο εναλλακτικό χώρο πολιτικής και πολιτισμού του περιοδικού Άρδην (Βαλαωρίτου 1 & Δωδεκανήσου). Ομιλητές, πέραν του συγγραφέα Γ. Καραμπελιά, θα είναι οι: Δ. Γαρούφας (δικηγόρος – συγγραφέας), Θ. Καραναθάσης (καθ. Ιστορίας ΑΠΘ), Ι. Χασιώτης (καθ. ιστορίας ΑΠΘ), ενώ θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σ. Κούκος

Αποξένωση

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
 ΑΛΛΗ  μια εβδομάδα. Αλλη μια ανεξαρτητοποίηση.
 Η έξοδος  της Μιλένας Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ έχει ασφαλώς ιδιαίτερη ανάγνωση. Εντάσσεται όμως και σε μια στατιστική. Μια στατιστική με χρονική αφετηρία τον Μάιο του 2010 και πολιτικό καταλύτη το Μνημόνιο. Εκτοτε πολλοί και πολλές αποφάσισαν ότι έπρεπε να ανεξαρτητοποιηθούν ή να παραιτηθούν από την έδρα τους ή να συγκροτήσουν νέο κόμμα. Πριν από ενάμιση χρόνο, η πολιτική μας ζωή είχε πέντε κόμματα.

Το έλλειμμα του πραγματικού διαλόγου

Tου Πασχου Μανδραβελη
Το 1993 τέσσερα μέλη μιας αντεθνικιστικής ομάδας καταδικάστηκαν σε 19 μήνες φυλάκιση επειδή μοίραζαν φυλλάδια που έγραφαν «Οι γείτονές μας δεν είναι εχθροί μας. Οχι στον εθνικισμό και τον πόλεμο». Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent (18.8.1993) «παρά το γεγονός ότι στα φυλλάδια γινόταν έκκληση για ειρήνη στα Βαλκάνια και ασκούσαν κριτική στην Ελλάδα για την πολιτική της έναντι των μειονοτήτων, οι τέσσερις κατηγορήθηκαν για διασπορά ψευδών ειδήσεων, προσπάθεια υποκίνησης πράξεων βίας και ότι επιχείρησαν να διαταράξουν τις φιλικές σχέσεις με άλλη χώρα...».

Παπανδρέου: Θα κάνω στην άκρη για το καλό της χώρας

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας πριν από λίγο στη βουλή. Αφού επανέλαβε όλα αυτά που είχε πει προηγουμένως στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, έκανε τη δήλωση της ημέρας θέλοντας να αποδείξει ότι δεν κάθεται για την καρέκλα, αλλά για το καλό του τόπου. Έτσι αύριο μετά την ψήφο εμπιστοσύνης δρομολογούνται οι διαδικασίες συγκρότησης της μεταβατικής κυβέρνησης. Να δούμε τώρα τι θα πει ο Σαμαράς, θα ακολουθήσει ή θα πάρει τα βουνά; Το καλό της χώρας δεν είναι οπωσδήποτε στις μονοκομματικές κυβερνήσεις, αλλά στη συγκυβέρνηση όλων των πολιτικών, για την επίλυση των προβλημάτων.

Πραξικόπημα...Σε μια από τις πιό κρίσιμες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, κάποιοι έδειξαν πώς πραγματικά αντιλαμβάνονται τις έννοιες της ενημέρωσης και της ελευθεροτυπίας!
Η μετάδοση της συνεδρίασης της... κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ από την Βουλή διακόπηκε αιφνιδιαστικά και έτσι οι πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις τοποθετήσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης! Η Νέα Ελληνική Τηλεόραση μετέδωσε μόνο την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, την παρέμβαση της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου και την σύντομη ομιλία του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού επί των Οικονομικών, η μετάδοση διακόπηκε!
Πηγή: protothema.gr

Ο ανευθυνοϋπεύθυνος κι ο Κουροπάτκιν


Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Ας είμεθα ρεαλιστές, που έλεγαν και οι παλαιότεροι. Οσο ρεαλιστής ήταν κι εκείνος ο καφενόβιος που μας κληροδότησε το μνημειώδες «δεξιότερα Κουροπάτκιν» – ή και «αριστερότερα», δεν έχει δα και τόση σημασία.Από την ημέρα που μπήκε η Ελλάδα στην Ευρώπη πολιτεύθηκε ως ο «καφενόβιος» της παρέας. Προς Θεού, μην παρεξηγηθώ. Δεν εννοώ πως δεν δουλέψαμε, γιατί πολλοί από μας δούλεψαν σκληρά αυτά τα χρόνια. Δεν αναφέρομαι καν στον τρόπο με τον οποίο απορροφούσαμε τα Μεσογειακά Προγράμματα, τα «πακέτα» και τα λοιπά

Πώς θα γίνουν οι περικοπές των συντάξεων από 1η Νοεμβρίου

Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας προς όλα τα Ταμεία
Διευκρινίσεις για τις περικοπές των συντάξεων κατά 40% και 20% από την 1η Νοεμβρίου 2011 δίδονται με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Κατά 20% μειώνεται το ποσό των συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ, ενώ κατά 40% το ποσό των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ για όσους συνταξιούχους δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους.

Σε πανικό

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
 Μετά το τελευταίο  Υπουργικό Συμβούλιο και πριν από την ψηφοφορία εμπιστοσύνης, η εικόνα που έχω είναι μια κυβέρνηση σχεδόν σε πανικό – το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα η χώρα...
 Η εντύπωση  δεν είναι καινούργια.
 Εδώ και μήνες  η κυβέρνηση ψάχνει εναγωνίως κάποιους να μοιραστούν μαζί της τον λογαριασμό. Πρώτοι αποδέκτες της πίεσης ήταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως η ΝΔ. Χωρίς αποτέλεσμα. Τελικώς, φαίνεται ότι αποφάσισαν να μοιραστούν τον λογαριασμό με τον ελληνικό λαό και κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο δημοψήφισμα.

Ομοφωνίες

Του Γιώργου Λακόπουλου
 Κατά τις επίσημες ανακοινώσεις, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση του Πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα. Κατά πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί, συγκεκριμένοι υπουργοί δεν ήταν σύμφωνοι πριν από τη συνεδρίαση. Δεν θα μπορούσαν να ήταν αντίθετοι και μετά να πείστηκαν; Ασφαλώς.
Ομως από πολλές ενδείξεις προκύπτει ότι οι ίδιοι υπουργοί διατήρησαν τις επιφυλάξεις τους! Οποτε τι είδους «ομοφωνία» είναι αυτή; Αλλά και πραγματική να ήταν, τι αξία έχει όταν

Φεύγει από τη βουλή...

Είπε ψέματα, έβρισε τον Παπανδρέου και το παππού του, τον γέρο της Δημοκρατίας, έβγαλε το διάγγελμα του και φεύγει από τη βουλή.....
Με φοβερά ψέματα, όπως οτι ο Παπανδρέου είπε στους ξένους ότι οι Έλληνες δεν θέλουν το ευρώ (αν είναι δυνατόν!) και προσβολή στη μνήμη του Γεωργίου Παπανδρέου ("το '65 στην αποστασία πρωθυπουργός ήταν ο Γεώργιος Παπανδρέου και... σήμερα πάλι ο πρωθυπουργός ονομάζεται Γεώργιος Παπανδρέου"), ο Σαμαράς έστειλε τελεσίγραφο στον Παπανδρέου να παραιτηθεί άμεσα και εγκατέλειψε την αίθουσα της βουλής... 
NonewsNews

Ο Βενιζέλος διαψεύδει το Σαμαρά!

Δεν πέρασαν ούτε λίγες ώρες μόνο από τη στιγμή που συμφώνησαν τα δυο "θηρία" της πολιτικής Σαμαράς και Παπανδρέου και διέλυσαν τη ... συμφωνία. Αυτά είπε ο Βενιζέλος , ότι ο Σαμαράς συμφώνησε πριν από λίγες ώρες σε σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης και το ... πήρε πίσω πριν από λίγο με τη δήλωσή του στη βουλή. Με τις εκλογές που ζητά αυτή τη στιγμή ο Σαμαράς θέτει σε κίνδυνο όλα τα προγραμματισμένα βήματα για τη σωτηρία της

Οι κωλοτούμπες του Σαμαρά και τα ψέματα του Παπανδρέου


Πριν από λίγο στη Βουλή ο Σαμαράς, ως σίφουνας και με καταπελτικό λόγο ενάντια στον Παπανδρέου, έβαλε τα πράγματα σε μια νέα διάσταση. Χαρακτήρισε ψεύτη τον Παπανδρέου και του ζήτησε πρώτα πρώτα να παραιτηθεί, προκειμένου να συνδιαμορφώσουν το νέο πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα. Από τα λεγόμενά του καταλάβαμε ότι ο ίδιος συμφωνούσε μέχρι τώρα με τα μέτρα που πήρε ο Παπανδρέου, αλλά αυτός θα ... τα έπαιρνε καλύτερα.

Ομπάμα: Καθήκον των ηγετών η επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης

Η επίλυση της ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής κρίσης είναι το πιο σημαντικό καθήκον για τους ηγέτες που συναντώνται στις Κάννες για την Σύνοδο Κορυφής της G-20, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ  είπε ότι συζήτησε με το πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί πως θα επιλυθεί η κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
«Η ΕΕ έχει κάνει ορισμένα σημαντικά βήματα προς μία ολοκληρωμένη λύση, αλλά θα πρέπει οι λεπτομέρειες να γίνουν συγκεκριμένες στο πως το σχέδιο αυτό θα εφαρμοστεί πλήρως και αποφασιστικά», τόνισε.

Η κρίση δεν πνίγει την έρευνα

Πολυδιάστατος και σημαντικός ο ρόλος του «Δημόκριτου» εδώ και μισό αιώνα. Οι δημοσιεύσεις του είναι από τα πρώτα θέματα των μεγαλύτερων επιστημονικών περιοδικών του κόσμου  «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» 
Τα πενήντα χρόνια του γιορτάζει το Εθνικό Κέντρο Ερευνας, στέλνοντας το μήνυμα ότι ανεβάζει τον πήχη παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία
Πολυδιάστατος και σημαντικός ο ρόλος του «Δημόκριτου» εδώ και μισό αιώνα. Οι δημοσιεύσεις του είναι από τα πρώτα θέματα των μεγαλύτερων επιστημονικών περιοδικών του κόσμου
Μισό αιώνα στην εμπροσθοφυλακή της έρευνας και της

Εconomist:Μέρκελ και Σαρκοζί «έπαιξαν σκληρό πόκερ» με τους Έλληνες

Picture 0 for Εconomist:Μέρκελ και Σαρκοζί «έπαιξαν σκληρό πόκερ» με τους ΈλληνεςΣε μια παρτίδα που η Ελλάδα έχει μείνει με «καμμένα χαρτιά»


Με τον τίτλο «Παίζοντας πόκερ με τους Έλληνες» το περιοδικό Economist προσπαθεί να δώσει το στίγμα των χθεσινών συναντήσεων της Αγγελα Μέρκελ και του Nικολά Σαρκοζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της συνόδου της G20 στις Κάννες.

Ο Παπανδρέου παραιτείται από το δημοψήφισμα

 Πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα; 
Αυτό το ερώτημα θέτουν οι Γερμανοί σήμερα το απόγευμα, μετά τη γνωστοποίηση ότι ο Παπανδρέου παραιτείται από τη δινέργεια δημοψηφίσματος, λέει ΝΑι στη δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης. Με αυτά τα βήματα του Παπανδρέου δημιουργείται προσωρινό πολιτικό χάος στην Ελλάδα, αλλά σώζεται και το ευρώ.

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Σαμαρά

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - ΣαμαράΤηλεφωνική συνομιλία είχε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνομιλία τους έγινε με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού.

Παπανδρέου: «Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την αντιπολίτευση»

Βενιζέλος: Δεν πρόκειται να γίνει το δημοψήφισμα
«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με έναν απολογισμό των τελευταίων δύο ετών, λέγοντας: οι στόχοι ήταν τρεις και τους πετύχαμε. Να μην βγει η χώρα από το ευρώ, να μην χαθούν οι καταθέσεις των πολιτών και να βγούμε από την κρίση πιο γρήγορα και με λιγότερο πόνο.

Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Ευαγγελισμός

(φώτο αρχείου)

Με εντολή της αστυνομίας, λόγω των προγραμματισμένων συλλαλητηρίων έκλεισαν οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό.
Συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος διοργανώνει, στις 6 το απόγευμα, η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην κυβερνητική πολιτική.
Την ίδια ώρα, στο Σύνταγμα, συλλαλητήρια ετοιμάζουν Πρωτοβάθμια Σωματεία και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μίχαλος: «Επιτακτική ανάγκη να βγούμε από το αδιέξοδο»

Μίχαλος: «Επιτακτική ανάγκη να βγούμε από το αδιέξοδο»"Είναι επιτακτική ανάγκη να βγούμε άμεσα από αυτό το αδιέξοδο και την ευθύνη για ένα νέο ξεκίνημα την έχουν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας" δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνστνατίνος Μίχαλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τα τελευταία γεγονότα.
Ο κ. Μίχαλος ανέφερε συγκεκριμένα ότι "οι δυσμενέστατες εξελίξεις

Δεν υπάρχει χρόνος για πολιτικά παιγνίδια

Η χώρα μας αμφισβητείται διεθνώς, οι πλούσιοι εταίροι μας έχουν ενεργοποιήσει διαδικασίες αποπομπής μας από την ευρωζώνη, η ηγεσία μας αντιμετωπίσθηκε απαξιωτικά και υποτιμητικά στις Κάννες και οι Έλληνες πολίτες αγωνιούν, προσπαθούν να περισώσουν ότι σώζεται, η αβεβαιότητα στο εσωτερικό της χώρας χτύπησε ''κόκκινο'' και κάθε ώρα απραξίας που περνάει επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Πολύ ήρεμος και ... ξαλαφρωμένος ο Παπανδρέου


Ξεκίνησε πριν από λίγο η ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ενός Παπανδρέου πολύ διαφορετικού απ΄ό,τι ξέραμε. Ήρεμος, απολογητικός και ειλικρινής.  Ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του, εμφανώς απογοητευμένος από τις τελευταίες εξελίξεις, εμφανίστηκε απολογητικός παρουσιάζοντας την πορεία των 2 ετών της

Αγανακτισμένοι τα «έσπασαν» στο λιμάνι του Όκλαντ

Το απόλυτο χάος επικράτησε στο λιμάνι του Όκλαντ στην Καλιφόρνια, όταν κατά τη διάρκεια πορείας χιλιάδων αμερικανών του κινήματος «Occupy Wall Street», οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις.
Χιλιάδες Αγανακτισμένοι με συνθήματα κατά της απληστίας,

Reuters για Παπανδρέου: Δύσκολα ανέβηκε, εύκολα πέφτει

Για την απότομη πτώση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου έπειτα από την κίνηση-σοκ για δημοψήφισμα μιλάει σε ανταπόκρισή του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Όπως τονίζεται, μόλις δύο χρόνια μετά την εκλογή του, ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται προ της αποχώρησής του από την πολιτική σκηνή της χώρας καθώς οι μόνες του επιλογές είναι είτε να παραιτηθεί, είτε να ζητήσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

«Εσωτερικής χρήσης...»

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η προσφυγή σε δημοψήφισμα αποτελεί από πλευράς κυβέρνησης ομολογία για την ανάγκη μιας ευρύτερης λαϊκής νομιμοποίησης των συμφωνιών της 27ης Οκτωβρίου. Δηλαδή, παρότι διαθέτει απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και μπορεί (;) με 151 ψήφους να γίνει "νόμος" του ελληνικού κράτους, η κυβέρνηση εκτιμά ότι η έκταση και το βάρος

Σύμβουλος τεχνικής εταιρίας συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο

Σύμβουλος τεχνικής εταιρίας συνελήφθη για χρέη προς το ΔημόσιοΣύμβουλος τεχνικής εταιρίας στην Αττική, ηλικίας 62 ετών, συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Σε βάρος του 62χρονου εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, τα οποία υπερβαίνουν τα 7.900.000 ευρώ.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Μόσιαλος: Ετοιμη η κυβέρνηση να συζητήσει την πρόταση Σαμαρά

Μόσιαλος: Ετοιμη η κυβέρνηση να συζητήσει την πρόταση ΣαμαράΗ δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης προκάλεσε αναζωπύρωση των σεναρίων για απόπειρα σύγκλισης ή έστω συνεννόησης μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, οι οποίες διαψεύδονται ωστόσο, μέχρι στιγμής, από τη Νέα Δημοκρατία.

Η στείρα διαμάχη των πολιτικών σκοτώνει την οικονομία

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ακουσα τον καθηγητή κ. Πετράκη σε τηλεοπτική εκπομπή να αναφέρει πως η αναταραχή των δύο τελευταίων μηνών θα κοστίσει στην οικονομία μεγαλύτερη ύφεση κατά 1% το 2012. Το ξέρει ο κ. Παπανδρέου; Το έμαθε ο κ. Βενιζέλος; Το γνωρίζουν ο κ. Σαμαράς, η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα;

24ωρη απεργία στην Ελευθεροτυπία

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας από τις 12 το μεσημέρι σήμερα μέχρι τις 12 το μεσημέρι αύριο Παρασκευή αποφάσισαν τα Δ.Σ. των ενώσεων, μετά και από τη χθεσινή απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στην Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις και την Φωτοεκδοτική. Η ανακοίνωση του Διασωματειακού έχει ως εξής:

Ενωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών
Ενωσις Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών
Ενωση Τεχνικών Ημερησίου & Περιοδικού Τύπου Αθηνών
Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων
Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Ευρωμαϊμού


Δωσίλογος! Προδότης! Βλάκας! Πράκτορας των μεγαλοτραπεζιτών και των ιμπεριαλιστών! Για όλα μα όλα φταίει αυτό το υποζύγιο της Μέρκελ και του Σαρκοζί. Για όλες τις επιδημίες που έχουν επιπέσει και ροκανίζουν κάθε κύτταρο αυτής της χώρας ευθύνεται ο Γιώργος Παπανδρέου. Για όλα. Από την ξεχαρβαλωμένη κρατική μηχανή μέχρι του Νεοέλληνα την φορολογική συνείδηση την μηδενική. Ολοι εναντίον ενός! Πολιτική σκέψη είπατε; Τρίχες κατσαρές.

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στην πλ. Κλαυθμώνος στις έξι το απόγευμα

«Όχι» σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
Συλλαλητήριο κατά της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ στις έξι το βράδυ, ημέρα τοποθέτησης των πολιτικών ηγετών στην Ολομέλεια της Βουλής.
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει: «Η ελληνική κοινωνία έχει ήδη άρει τη δική της ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση» και με τη συγκέντρωσή της επιχειρεί «να στείλει νέο ηχηρό και αδιαπραγμάτευτο μήνυμα στην ελληνική Βουλή».

«Σπρώχνει το ευρώ στην άβυσσο»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Κόλαση για την κυβέρνηση Παπανδρέου και προσωπικά για τον πρωθυπουργό ήταν τα χθεσινά πρωτοσέλιδα των περισσότερων σοβαρών ευρωπαϊκών εφημερίδων, όπως και των ευρωπαϊκών εκδόσεων των αμερικανικών εφημερίδων. Περισσότερο έξαλλοι κατά του Γ. Παπανδρέου ήταν οι Ισπανοί και οι Ιταλοί επειδή έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι το δημοψήφισμα του πρωθυπουργού καθιστά ασταθέστερο το ευρώ και φυσικά πολύ πιο ευάλωτες την ισπανική και ιταλική οικονομία στις επιθετικές ορέξεις των κερδοσκόπων των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Ο Σαμαράς συμφωνεί σε προσωρινή κυβέρνηση

Ο Σαμαράς σύρεται από τις εξελίξεις και βάζει νερό στο κρασί του. Κάνει μια μεγάλη κωλοτούμπα και συμφωνεί τώρα με το σχηματισμό προσωρινής , αλλά μεταβατικής (που σημαίνει ότι μπορεί να ασκήσει κυβερνητικό έργο) κυβέρνησης " με μονοναδικό σκοπό τη διεξαγωγή των εκλογών, αλλά και την επικύρωση της δανειακής σύμβασης της 27ης Οκτώβρη". Δηλαδή έπρεπε να πέσουμε στο γκρεμό, για να συμφωνήσει ο Αντωνάκης. Μεγάλες στιγμές μικροί άνδρες: Αντωνάκης και Γιωργάκης!

Διαφοροποίηση Λοβέρδου και στη Βουλή για το δημοψήφισμα


Με εμφανή τα σημάδια από τις εσωκομματικές ρωγμές στην κυβερνητική παράταξη και με μέγα ερώτημα αν το ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης θα υπερισχύσει των φυγόκεντρων δυνάμεων που επικρατούν στο ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε χθες στην ολομέλεια του Σώματος η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Βασικό σημείο διένεξης αποτέλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, το δημοψήφισμα, που κατέδειξε εξαρχής τις διαφορές που επικρατούν για το εγχείρημα εντός του ΠΑΣΟΚ.

Τετράποδοι ...πλημμυροπαθείς


φωτορεπορτάζ:Τετράποδοι ...πλημμυροπαθείς

Μια νύχτα ήταν αρκετή για να πλημμυρίσει σχεδόν το μισό πάρκο άγριας ζωής Safari World στην Μπανγκόκ και να προστεθούν στις ατελείωτες λίστες των εξοργισμένων πλημμυροπαθών της Ταϊλάνδης ελάφια, ζέβρες και πολλά άλλα ζώα. Ομως, τη συγκεκριμένη αυτή κρίση οι Αρχές την χειρίστηκαν με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα απ' ό,τι έχουν επιδείξει – σύμφωνα με τις

Λεονετί: «Η Ευρώπη μπορεί και χωρίς την Ελλάδα»

Λεονετί: «Η Ευρώπη μπορεί και χωρίς την Ελλάδα»Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ζαν Λεονετί δήλωσε σήμερα ότι η ευρωζώνη μπορεί "να κάνει" και χωρίς την Ελλάδα, όπως μπορεί και να "ξεπεράσει" τα προβλήματα που θέτει η χώρα που βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας.
Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL, ο Λεονετί τόνισε ότι "το ευρώ και η Ευρώπη μπορούν να επιβιώσουν" μίας εξόδου της Ελλάδας, εξαιτίας του οικονομικού ειδικού βάρους της, αφού αντιπροσωπεύει "το 2% του ΑΕΠ της ευρωζώνης και το 4% του χρέους της ευρωζώνης".

Α. Κακλαμάνης: Καταλλαγή για να μην αλληλοσφαγούμε

«Καταλλαγή» για να μην «αλληλοσφαγούμε» συνέστησε ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.
Δύο λέξεις έχω στο μυαλό μου, είπε, καταλλαγή και πατρίδα, την οποία δεν ακούω ούτε βλέπω να γράφεται συχνά τις τελευταίες μέρες.
Συγκυβέρνηση με τα άλλα κόμματα ώστε να διασφαλιστεί η δανειακή σύμβαση και να δοθεί η επόμενη δόση του δανείου, πρότεινε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχος Χυτήρης.

Μ. Δαμανάκη: Να περιφρουρήσουμε ευρωπαϊκά κεκτημένα δεκαετιών

Μ. Δαμανάκη: Να περιφρουρήσουμε ευρωπαϊκά κεκτημένα δεκαετιώνAν δεν κάνουμε κάτι τώρα, ήρθε η αρχή του τέλους, σημειώνει
«Για πρώτη φορά σήμερα η ευρωζώνη αποφασίζει για την Ελλάδα χωρίς την Ελλάδα», δήλωσε σήμερα η Επίτροπος κυρία Μαρία Δαμανάκη, μετά τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν την παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στις Κάννες. Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Δαμανάκη έχει ως εξής:

Οι κομματικοί φίλοι του Παπανδρέου τον εγκατέλειψαν!

 Με αυτό τον τίτλο και με άλλους παρόμοιους , σχεδόν όλα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης  κάνουν αναφορά στην ελληνική επικαιρότητα. Στο ραδιόφωνο γίνονται συνεχή αφιερώματα με συνετέυξεις ανθρώπων που γνωρίζουν την ελληνική επικαιρότητα, μεταξύ αυτών και πολλοί Έλληνες και με ρεπορτάζ από την Αθήνα.

Ομοφωνία με πολλές διαφωνίες!

Το Υπουργικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να στηρίξει το δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γιωργος Χρ. Παπαχρηστος
«Ομοφωνία» με πολλές διαφωνίες είχε πετύχει για το δημοψήφισμα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο νυκτερινό Υπουργικό Συμβούλιο λίγες ώρες πριν από το ταξίδι του στις Κάννες, όπου αναγκάστηκε να συμφωνήσει με το τελεσίγραφο των κ.κ Μέρκελ και Σαρκοζί.Το Υπουργικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να στηρίξει την πρόταση για το δημοψήφισμα και αυτό να αφορούσε τη νέα δανειακή σύμβαση και όχι την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ή την παραμονή της στο ευρώ, όπως και να επισπευσθεί (το συντομότερο δυνατό) η διεξαγωγή του.

Τι ακριβώς εγγυάται ο Σαμαράς;

ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αμετακίνητη άποψή μου είναι πως για να σχηματίζει κανείς σωστή εικόνα σε σχέση με ένα πρόβλημα, δεν θα πρέπει να εστιάζει την προσοχή του σε μία μόνο από τις παραμέτρους του, αλλά θα πρέπει να τις εξετάζει και να τις αναλύει όλες. Οταν μάλιστα το πρόβλημα αυτό ταυτίζεται με το μέλλον της χώρας, τότε είναι υποχρέωσή του να το κάνει.
Τέτοιο πρόβλημα είναι η δανειακή σύμβαση της 27ης Οκτωβρίου. Κι όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για την προστασία της και,

Συνεχίζεται η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Συνεχίζεται η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης
Στην σκιά της χθεσινής συνάντησης στις Κάννες και το τελεσίγραφο από Μέρκελ και Σαρκοζί, αλλά και στις παραιτήσεις (Καϊλή) και διαφοροποιήσεις πολλών κυβερνητικών βουλευτών συνεχίζεται σήμερα στην Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβένηση με τις τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών. Η διαδικασία ξεκίνησε χθες με την ομιλία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα, και ακολούθησαν τοποθετήσεις βουλευτών.

Συλλογή υπογραφών για σύγκληση Κοινοβουλετικής Ομάδας του ΠαΣοΚ

Συλλογή υπογραφών για σύγκληση Κοινοβουλετικής Ομάδας του ΠαΣοΚ
Αρχισε το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή
 Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο χώρο του ΠαΣοΚ συνεχίζονται.
Το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, συγκεντρώνουν υπογραφές με αίτημα την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ

Τα αδιέξοδα και τα ανεξήγητα

Αύριο το βράδυ το πολύ θα μάθουμε αν έχουμε τυπικά κυβέρνηση Παπανδρέου. Το πιθανό ακόμα σήμερα είναι ότι θα έχουμε. Το ερώτημα όμως της ουσιαστικής διακυβέρνησης αυτού του τόπου θα παραμείνει αναπάντητο. Δεν το έλυσε, το επέτεινε μάλιστα, η διπλή πολιτική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού:

Εκτακτο Υπουργικό στις 12.00

Εκτακτο Υπουργικό στις 12.00Οι ανακοινώεις δίνουν και παίρνουν. Άκουσα πριν από λίγο στο γερμανικό ραδιόφωνο την κ. Μπακογιάννη να λέει ότι εντός της ημέρας είναι (σχεδόν) σίγουρο ότι θα παραιτηθεί αυτή η κυβέρνηση και θα σχηματιστεί νέα. Για το σκοπό αυτό συνεδριάζει σήμερα στις 12 το μεσημέρι το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Εκεί αναμένονται να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις από το κυβερνητικό κόμμα.
Επίσης, αμέσως μετά θα συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ!!!

Λίστες ΣΔΟΕ για Αυτόφωρο

Ελεγχοι σε επιχειρήσεις που αποδίδουν φέτος πολύ λιγότερο ΦΠΑ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια
Ρεπορτάζ Έλενα Λάσκαρη
Εντατικούς ελέγχους για την είσπραξη ΦΠΑ ξεκινά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αντλώντας τους «στόχους» από λίστα την οποία καταρτίζει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Στο στόχαστρο μπαίνουν επιχειρήσεις με τζίρο πάνω από 100.000 ευρώ το 2010, οι οποίες εμφανίζονται να αποδίδουν φέτος πολύ μικρότερα ποσά ΦΠΑ σε σχέση με πέρυσι πέραν της λογικής μείωσης που καταγράφεται εξαιτίας της περαιτέρω πτώσης της κατανάλωσης.