Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Τελείωσε η ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή

Τελείωσε πριν από λίγο η φανερή ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή κι επιβεβαιώθηκε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, η δεδηλωμένη της Κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου!!!
Ψηφισαν:298
Απουσίαζαν: 2 (Αποστολάκη, Παπαδημητρίου)

Έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης :153
Είπαν ΟΧΙ :145
Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα  επιβεβαιώνεται  και νομιμοποιείται η περαιτέρω λειτουργίας της κυβέρνησης

Ανοίγει ο φάκελος των νονών της νύχτας

Στις 15 Νοεμβρίου θα απολογηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού (όπου είναι ήδη έγκλειστοι) οι Π. Βλαστός, Β. Στεφανάκος και Ιω. Σκαφτούρος για την υπόθεση των 217 νονών της νύχτας, στην οποία φέρονται εμπλεκόμενοι. Στις 15 Νοεμβρίου θα απολογηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού (όπου είναι ήδη έγκλειστοι) οι Π. Βλαστός, Β. Στεφανάκος και Ιω. Σκαφτούρος για την υπόθεση των 217 νονών της νύχτας, στην οποία φέρονται εμπλεκόμενοι.

Βρήκαν πόσο ζυγίζει το Ιντερνετ

Όλο το ίντερνετ δεν ζυγίζει παραπάνω από 50 γραμμάρια, δηλαδή όσο μία φράουλα. Σε αυτό το εντυπωσιακό συμπέρασμα κατέληξαν ορισμένοι μαθηματικοί υπολογισμοί, οι οποίοι συμπεριέλαβαν το συνολικό βάρος όλων των κινούμενων ηλεκτρονίων, που αντιπροσωπεύουν το σύνολο των διακινούμενων πληροφοριών, σε οποιαδήποτε στιγμή. Η διενέργεια της μέτρησης έγινε μετά την ανακοίνωση του καθηγητή της επιστήμης των υπολογιστών Τζον Κουμπιάτοβις του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ ότι κάθε ηλεκτρονικό βιβλίο που φορτώνεται στη συσκευή ψηφιακής ανάγνωσης Amazon Kindle, αυξάνει ανεπαίσθητα το βάρος της.

Παπανδρέου: Εφτασε η ώρα να συνεργαστούμε!

Πάμε για κυβέρνηση συνεργασίας με όλα τα κόμματα.  Ο Παπανδρέου μιλώντας πριν την ψηφοφορία στη βουλή ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης "για να δρομολογηθούν ομαλά οι εξελίξεις" προς το σχηματισμός ευρείας πολιτικής συνεργασίας με ΟΛΑ τα κόμματα. Οι ανάγκες της ατάστασης είναι πολύ μεγάλες  και τα πράγματα τρεχουν και δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση η Ελλάδα να μείνει ούτε μέρα

Θα πληρωθούν σήμερα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας;

Όλοι πληρωνόμαστε όταν πηγαίνουμε στην εργασία μας και όταν απεργούμε ή δεν πηγαίνουμε, ο εργοδότης μας  δεν μας πληρώνει. Φυσιολογικό, ναι; Όταν κάνουμε καταλήψεις, επίσης, όχι μόνο δεν πληρωνόμαστε, αλλά εμποδίζουμε και τους άλλους να πληρωθούν. Σήμερα οι βουλευτές της αντιπολίτευσης απουσίαζαν από μια κοινοβουλευτική τους υποχρέωση.

Λύση το Σαββατοκύριακο

Στην Ευρώπη συζητούν ευθέως πλέον για την έξοδό μας από τη ζώνη του ευρώ και προετοιμάζονται για κάτι τέτοιο. Το Βερολίνο ειδικά δηλώνει ευθέως ότι το ταμπού της εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη έχει σπάσει και είναι προετοιμασμένο για την περίπτωση της Ελλάδας. Ηδη οι εταίροι μας λαμβάνουν μέτρα, προσπαθούν να θωρακίσουν τις Τράπεζές τους και να περιορίσουν, κατά το δυνατόν, τις συνέπειες από τον πιθανό κλυδωνισμό που θα προκαλέσει ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Αϋπνίες και διεθνείς συνωμοσίες

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
 Προχθές έχασα τον ύπνο μου γιατί νόμιζα πως την πρόταση για δημοψήφισμα ο δικός μας ηγέτης την είχε συνεννοηθεί με Σαρκοζί και Μέρκελ. Οι άτιμοι, σκέφτηκα, βρήκαν τον πιο εύσχημο τρόπο να μας στείλουν πίσω στη δημοκρατική δραχμή. Γύρω στις δύο το πρωί αισθάνθηκα την ψυχική ανάταση που σε καταλαμβάνει όταν διαπιστώνεις, ακόμη μία φορά στην Ιστορία σου, πως ο κόσμος ολόκληρος συνωμοτεί από  το πρωί μέχρι το βράδυ για να σε κάνει να χάσεις τον ύπνο σου.

Στη Βουλή δεν επιτρέπονται οι ... βλακείες και τα ψέματα!


Τι μ...βλακείες και ψέματα  μπορεί να λέει κανείς στη βουλή, χωρίς να σκέφτεται ότι είναι και κάποιοι που ακούνε! Έτσι η Παπανδρέου, βουλευτής του ΛΑΟΣ, είπε πριν από λίγο ότι εμείς οι Έλληνες που ζούμε στο εξωτερικό ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες και να κρεμάμε τη σημαία στους Συλλόγους και στις Κοινότητές μας (Αναφέρθηκε στην Κοινότητα του Βερολίνου)  Ντροπή της, ξεφτίλα!. Αν ήταν και οι Έλληνες του εσωτερικού όπως είναι οι Έλληνες του Εξωτερικού  τότε δε θα έφταναν την Ελλάδα εκεί που την έφτασαν. Εμείς, αγαπητή κυρία που λέτε ψέματα και βλακείες στη βουλή δεν ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες, γιατί Έλληνες δεν είναι μόνο τα "πρόβατα" στα οποία απευθύνεστε. Ντροπή σας να λέτε τέτοια ψέματα.
Ένας αγανακτισμένος  αναγνώστης από το Βερολίνο

Πολιτική ίσον ανάληψη ευθυνών

Του Γιώργου Σιακαντάρη*
Οποιος αποφασίζει στη δημοκρατία ελέγχεται για τις αποφάσεις του
Η πρόταση για δημοψήφισμα επιτάχυνε τις πολιτικές εξελίξεις. Αυτό που κανονικά θα προείχε θα ήταν να επιταχυνθούν εκείνες οι διαδικασίες που θα εξασφάλιζαν πρωτίστως την έκτη δόση και στη συνέχεια την επικύρωση της δανειακής σύμβασης. Η πρόταση της ΝΔ για από κοινού ψήφιση της δανειακής σύμβασης και στη συνέχεια προσφυγή σε εκλογές είναι μια θετική πρόταση.

Το πραγματικό ερώτημα

Tου Πασχου Μανδραβελη 
Ακούστηκε ωμό και κάποιοι ελληνοπώλες ήδη μίλησαν για πλήγμα στην εθνική κυριαρχία. Φυσικά δεν είναι ευχάριστο να ακούς από τους ηγέτες των δύο μεγάλων χωρών, οι οποίες μάλιστα είναι ο πυλώνας της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ότι «οι Ελληνες πρέπει να αποφασίσουν: ναι ή όχι στο ευρώ;».
Αλλά, όπως και να το δούμε, αυτό ήταν το ερώτημα εξαρχής. Οχι όταν ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε την πρωτοβουλία για το

Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται

Είναι γνωστό το παραπάνω αρχαίο ρητό του Μενάνδρου  και το θυμήθηκα σήμερα διαβάζοντας τα διάφορα σχόλια για τον πολιτικό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, που θα μπορούσε να είναι κάθε πολιτικός αρχηγός, κάθε άνδρας που χάνει την εξουσία του. Αυτό ισχύει δυστυχώς για κάθε αρχηγό, που χάνει την πολιτική του δύναμη. Ο Παπανδρέου, έκανε ό,τι έκανε, ό,τι μπορούσε και όπως μπορούσε  κι έφτασε στο σημείο που "δεν πάει άλλο η παρουσία

Ο Νάσος τώρα κατάλαβε πού βρίσκεται!

Πριν από λίγο ο Νάσος Αλευράς μάς είπε αυτά που όλοι ξέρουμε. Ξεχασε να μας πει όμως γιατί δεν μπόρεσε να κάνει κάτι όταν ήταν σε υπουργεία προηγούμενων κυβερνήσεων; Ποτέ ξανά δεν παραπονέθηκε ότι η το ελληνικό δημόσιο δε δουλεύει κι αν το ήξερε, γιατί δεν έκανε κάτι ως κομματικό στέλεχος και πολύ περισσότερο ως υπουργός τόσον καιρό, να διορθώσει κάτι. Τώρα το ξέρω κι εγώ τι πρέπει να κάνουμε. Δυστυχώς όμως το μόνο που δεν μορούμε να διορθώσουμε είναι το ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

Αυτοκαταστροφή

Του Γιώργου Λακόπουλου
 Από την Ιστορία ξέρουμε ότι στην πολιτική ο καθένας έχει το τέλος που του αξίζει. Συμβαίνει όμως μερικές φορές να έχει και το τέλος που του έχουν προετοιμάσει οι πιο δικοί του άνθρωποι. Το φαινόμενο μαστίζει διαχρονικά τον ελληνικό δημόσιο βίο, με πρωταγωνιστές πολιτικούς ηγέτες μεσαίου μεγέθους. Γύρω τους σχηματίζονται κύκλοι προσώπων. Τα χαρακτηριστικά τους υποδηλώνουν τι μέρους του λόγου είναι οι ηγέτες. Ορισμένες φορές αυτοί οι κύκλοι είναι δημιουργικοί. Στις περισσότερες όμως αποδεικνύονται κύκλοι αυτοκαταστροφής.

Βάσω Παπανδρέου: Ψήφος για εντολή σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας

Η βουλευτής και πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου δήλωσε ότι η σημερινή ψήφος στη Βουλή είναι ψήφος εντολής σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ανάγκης και όχι ψήφος εμπιστοσύνης στη σημερινή κυβέρνηση.  Στο βήμα της Βουλής η Λούκα Κατσέλη. Στις 8 αναμένεται ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή.     
Η δήλωση της κας Παπανδρέου ερμηνεύεται ως προαναγγελία ότι θα ψηφίσει «ναι» στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα υπό τον όρο ότι αμέσως μετά θα αναζητηθεί κυβερνητικό σχήμα ευρύτερης αποδοχής.

Έλα Γιώργο, έχει θέση...

«Έξοδος από το ευρώ σημαίνει έξοδο και από την ΕΕ!»

"Μόνο λίγες μέρες" θα περιμένει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας από τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα εφαρμόσουν τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για το κούρεμα του χρέους και τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.
  Εμμέσως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Γκέοργκ Στράιτερ, προανήγγειλε ότι, αν η Ελλάδα δεν βρει τρόπο να

Σκανδαλίδης: «Μεταβατικό σχήμα και εκλογές»

Το πλαίσιο της διαφαινόμενης πολιτικής συμφωνίας Γιώργου Παπανδρέου - κορυφαίων αναμένεται να θέσει στην παρέμβασή του στη Βουλή ο Κώστας Σκανδαλίδης.
«Ο κύκλος της κυβέρνησης έκλεισε. Η δανειακή συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί» θα πει στην ομιλία του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

G20: Εξι μέτρα για παγκόσμια ανάπτυξη

G20: Εξι μέτρα για παγκόσμια ανάπτυξη"Σχέδιο δράσης" θα εκδόσει η ομάδα G20, για πρώτη φορά στην ιστορία της, το οποίο θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες εθνικές δεσμεύσεις με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης και την εξισορρόπησης της παγκόσμιας οικονομίας.  Το σχέδιο, το οποίο δρομολογήθηκε υπό τις πιέσεις της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, περιλαμβάνει έξι μέτρα για την ενίσχυση της μεσοπρόθεσμης

Η Καϊλή θα στηρίξει την κυβέρνηση

Θα ψηφίσει ΝΑΙ σήμερα το βράδυ
Όλη η προϊστορία και το θεατράκι ήταν για ... κατανάλωση. Να ενισχύσει λίγο το πολιτικό προφιλ της.  Ξέρει η Καϊλή από αυτά. "Ανατράπηκαν τα δεδομένα" είπε πριν από λίγο η Ε. Καϊλή. Δεν ξεκαθάρισε ευθέως ότι θα ψηφίσει, άφησε όμως ανοιχτό το παράθυρο στήριξης της κυβέρνησης εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σε Ξυνίδη και Καστανίδη. Όχι ότι περιμέναμε η Καϊλή να καταψηφίσει σήμερα την κυβέρνηση,γιατί έβαλε καλά στο μυαλό της τη ρήση: "Πρόβατο που φεύγει από το μαντρί, το τρώει ο λύκος" Και είναι τόσο νέα κι όμορφη πολιτική ύπαρξη.

Ζευγάρια

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
 ΜΠΟΡΕΙ  να μιλάει πολύ και με πολλούς, μπορεί να επηρεάζεται από τα συναισθήματά του και μπορεί ενίοτε να ακολουθεί τις παρορμήσεις του. Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς αποδεικνύεται σταθερά ο πιο ώριμος παίκτης από τους πολιτικούς της γενιάς του στο γήπεδο της τακτικής.
 ΑΥΤΟ  αποδεικνύεται ξανά αυτή την εβδομάδα που απαίτησε κινήσεις και προσαρμογές, δράσεις και αντιδράσεις.

Νίκος και Αντρίκος Παπανδρέου: " Γιώργο παραιτήσου"

Ατέλειωτες συνομιλίες έχει αυτές τις ημέρες ο ΓΑΠ με τους αδερφούς του Νίκο και Αντρίκο καθώς λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων έχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει και συναντήσεις μεταξύ τους, ενώ μία από αυτές έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Νίκος και ο Αντρίκος ζητούν από τον Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί από πρωθυπουργός και να παραμείνει πρόεδρος του κόμματος.

Για να μην ξεχνιόμαστε

Της Μαρίας Νταλιάνη
Ωραίο και με πρωτότυπους διαλόγους το πολιτικό σίριαλ που εξελίσσεται εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα. Καλογυρισμένο, με εξωτερικά και εσωτερικά πλάνα, ωραίες γυναίκες και αρρενωπούς, γυμνασμένους πρωταγωνιστές. Για να μην ξεχνιόμαστε όμως. Αντί για «δέκα» βήματα, θα θέλαμε να ακούσουμε και κυρίως να δούμε δυο - τρία «ξεχασμένα» πράγματα.

Τραγικό και ακατανόητο

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
 Ομολογώ  ότι έχω αρχίσει να μην καταλαβαίνω – δεν είναι απαραιτήτως κακό... Αντιθέτως, είναι πολύ κακό να μην καταλαβαίνει και κανένας άλλος. Διότι τόσο η παρέμβαση του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο όσο και η ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κινήθηκαν στο πλαίσιο του ακατανόητου. Επιεικώς, του τραγικού ακατανόητου.
 Τρεις ημέρες  τώρα η χώρα βυθίστηκε σε μια πολιτική και οικονομική λαίλαπα, βρέθηκε ουσιαστικά με το ένα πόδι έξω από την ευρωζώνη. Η ίδια η Ευρώπη γνώρισε πρωτοφανή αναταραχή. Οι αγορές βουλιάζουν. Το ευρώ κινδυνεύει.

Θέλει ο ραβίνος να κρυφτεί κι’ η ραβινιά δεν τον αφήνει!!!

=== Μη τον υποτιμάτε. Αν όχι αυτόν, τουλάχιστον τα ίδια τραπεζοεβραϊκά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτόν.

 === Υπενθυμίζω ότι ο ΣΑΜΑΡΑΣ ανήκει στην οικογένεια των ΜΠΕΝάκηδων.

 === Όταν χτυπούσα τη συμμορία του Καραμανλή, προειδοποιούσα ότι δεν τον χτυπώ για να έρθει ο Τζέφρι

Ν.Δ.: Καμία συζήτηση για μεταβατική κυβέρνηση αν δεν παραιτηθεί ο Παπανδρέου

Προαπαιτούμενο η παραίτηση
Δεν πρόκειται να μπει σε καμία συζήτηση με τον Γιώργο Παπανδρέου ο Αντώνης Σαμαράς για την μεταβατική κυβέρνηση, την οποία έχει προτείνει ο πρόεδρος της Ν.Δ, αν ο πρωθυπουργός δεν έχει πρώτα υποβάλλει την παραίτησή του, ξεκαθαρίζουν από τη Ν.Δ. Ο Γιάννης Μιχελάκης επανέλαβε την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας πως προαπαιτούμενο είναι η παραίτηση του κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία.

Βουδούρης: Ψηφίζω, αλλά δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης

Θετική θα είναι η ψήφος του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Βουδούρη, κατά τη σημερινή διαδικασία, τονίζοντας ότι η ψήφος του είναι εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ευθύνης. Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τόνισε: "Ζούμε ένα παράδοξο, να καλούμαστε να ψηφίσουμε μια κυβέρνηση που δεν έχει την ψήφο εμπιστοσύνης της κοινωνίας και της ευρωπαϊκής κοινότητας.

Ανδρουλάκης: Δεν θα μετάσχω σε ψηφοφορία - παρωδία

Αποσαφήνιση προθέσεων ζητεί ο βουλευτής του ΠAΣOK Μίμης Ανδρουλάκης, εν όψει της αποψινής ψηφοφορίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, σε διαφορετική περίπτωση, δηλώνει ότι θα απόσχει.
Αν έστω στο παραπέντε οι βασικοί πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής δεν σταματήσουν τις αξιοθρήνητες μπλόφες και δεν αποσαφηνίσουν ρητά και κατηγορηματικά τις προθέσεις τους, δεν πρόκειται να μετάσχω σε μια ψηφοφορία η οποία μπορεί στη συνέχεια να αποδειχθεί παρωδία, ξεκαθαρίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Λαγκάρντ: Αναμένουμε εκτόνωση της πολιτικής κρίσης

Λαγκάρντ: Αναμένουμε εκτόνωση της πολιτικής κρίσης Την εκτόνωση της πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα αναμένει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προκειμένου οι σχέσεις του Ταμείου με τη χώρα "να συνεχιστούν κανονικά", δήλωσε η επικεφαλής του Ταμείου από τις Κάννες
Νωρίτερα έκκληση για εθνική ενότητα απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο: "Θέλουμε να

Πυρετός διαβουλεύσεων λίγο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία

Πυρετός διαβουλεύσεων λίγο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορίαΑν. Λοβέρδος: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας αλλιώς απέχω
 Πυρετός διαβουλεύσεων υπάρχει αυτή τη στιγμή στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Ο κ. Ευ. Βενιζέλος σε ανακοίνωση του για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους κ.κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Όλι Ρεν και Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, περιέγραψε και το πλαίσιο των επόμενων κινήσεων. Δηλαδή, να λάβει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης, για να επιδιωχτεί στη συνέχεια η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συνεργασία με το σχηματισμό αντίστοιχης κυβέρνησης, ώστε τη Δευτέρα όπως είπε να έχει έγκυρη εκπροσώπηση η χώρα. 
Λίγο αργότερα ο κ. Αντ. Λοβέρδος, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καθιστούσε σαφές ότι αν δεν δρομολογηθούν οι εξελίξεις για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας δεν θα έχει σχέση με τις πολιτικές διεργασίες.

Τυχοδιώκτες


Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις. Ανεξάρτητα από δηλώσεις, παραιτήσεις και αποστάσεις. Ας βγούμε λιγουλάκι έξω από το απέραντο φρενοκομείο. Μπορούμε; Ας το προσπαθήσουμε. Εχουμε και λέμε, αγαπητέ συνάδελφε της φρενοβλαβούς δημοσιογραφίας. Γιατί σε άκουγα και σε έβλεπα χθες και στον εαυτό μου έλεγα: «Οχι μόνο έχουμε πολιτικούς που μας ταιριάζουν αλλά και δημοσιογράφους που μας αξίζουν». Λοιπόν.

Γερμανικό τελεσίγραφο στην Ελλάδα

«Εχετε λίγες ημέρες να βρείτε λύση διαφορετικά ξεκινούν οι διαδικασίες για την έξοδο σας από την Ευρωζώνη»
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα περιμένει μόνο λίγες ημέρες» δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ στο σημερινό κυβερνητικό μπρίφινγκ. Διαφορετικά, πρόσθεσε, θα τεθεί σε εφαρμογή η λύση που εξήγγειλε προχθές στις Κάνες η Άνγκελα Μέρκελ - υπονοώντας τη δήλωσή της, ότι η μη αποδοχή θα προκαλούσε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, κάτι για το οποίο η Γερμανία και οι υπόλοιποι εταίροι θα ήταν πλήρως «προετοιμασμένοι».

Στις 12 τα μεσάνυχτα η ονομαστική ψηφοφορία

Κορυφώνεται το θρίλερ για την ψήφο εμπιστοσύνης
Κορυφώνεται τα μεσάνυχτα στη Βουλή το πολιτικό θρίλερ που διαδραματίζεται στη χώρα τα τελευταία 24ωρα, με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός όπως είπε, παρά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και σύσσωμη την αντιπολίτευση,

Οχι στο έλλειμμα παιδείας

Η βασικότερη μεταρρύθμιση, το εκπαιδευτικό σύστημα
Του Νικήτα Καστή*
Ωσπου να αντιληφθούμε τις συνέπειες, σήμερα και σε πέντε και δέκα χρόνια από τώρα, της απόφασης των πρωινών ωρών της 27ης Οκτωβρίου, μας προέκυψε δημοψήφισμα, ύστερα απεσύρθη και τέλος μας προέκυψε πολιτική κρίση! Δεν μπορεί κανείς σοβαρά να αμφισβητήσει ότι η απόφαση των Βρυξελλών προσφέρει τη σχεδόν μοναδική δυνατότητα στην ελληνική κοινωνία ώστε να περάσει, σε ορατό χρόνο, σε ανάστροφη πορεία ανόδου. Κάτι τέτοιο, χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε,

Σαμαράς ως συνεχιστής Παπανδρέου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Απίστευτη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι. Ενώ η ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία εθεωρείτο απολύτως βέβαιη (καθώς είχε προσλάβει διαστάσεις πολιτικής χιονοστιβάδας η εσωκομματική αντίθεση των υπουργών και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που παρήλαυναν από τα τηλεοπτικά κανάλια διακηρύσσοντας τη διαφωνία τους με τον πρωθυπουργό), ανέλαβε να τον διασώσει ο πιο απίθανος άνθρωπος: ο... Αντώνης Σαμαράς!!!

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου
Αν δεν πρόκειται για τακτικό ελιγμό προκειμένου να πεισθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα να παράσχει απόψε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είναι εξαιρετικά παρήγορο το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός έστω και την ύστατη ώρα, χθες το βράδυ στη Βουλή, εκδήλωσε την πρόθεση να συμβάλει στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτήριας. Μακάρι να είναι ειλικρινής στην πρόθεσή του αυτή και να μην ανακαλέσει. Εδώ που έφτασε το πράγμα, με βασικό υπεύθυνο τον ίδιο και την ακατανόητη απόφασή του για δημοψήφισμα, δεν χωρούν ούτε ελιγμοί ούτε τακτικές.

Ο Αριστοτέλης και οι Ελληνες πολιτικοί ηγέτες

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Φωνές ακούγονται από παντού πως σήμερα υπάρχει ένα μεγάλο έλλειμμα ηγεσίας τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας. Οι περιπέτειες της Eυρωζώνης αποδίδονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στη χαμηλού επιπέδου ηγεσία, λέγοντας πως οι Μέρκελ και Σαρκοζί δεν είναι σε καμία περίπτωση Κολ και Μιτεράν. Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για την Ελλάδα. Οι σημερινοί ηγέτες δεν είναι του ύψους ενός Ανδρέα Παπανδρέου και ενός Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Οχι πάλι κατώτεροι των συνθηκών...

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η χώρα βρίσκεται σε οριακό σημείο. Οι λόγοι και οι αιτίες είναι γνωστές. Δυστυχώς οι εξελίξεις επιταχύνθηκαν επί τα χείρω, λόγω της άστοχης πρωτοβουλίας για το δημοψήφισμα, βάζοντας τη χώρα ενώπιον του κινδύνου εξόδου από το ευρώ. Η "πρωτοβουλία" αυτή αποδιάρθρωσε το ήδη ασταθές και παραπαίον κυβερνητικό αλλά και το ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον.
Αποδιάρθρωσε όλα τα "χθεσινά" αμυντικά μικροκομματικά ανακλαστικά. Χρειάζονται ταχύτατες επανατοποθετήσεις.

Τα γουρούνια δεν τραγουδάνε (ακόμη)

Μια παροιμία, όχι ελληνική, λέει ότι δεν μπορείς να κάνεις το γουρούνι να τραγουδήσει: χάνεις τον χρόνο σου, ταλαιπωρείς και το γουρούνι. Απέδειξε και η τελευταία πολιτική κρίση (που ακόμη εξελίσσεται) ότι τα «γουρούνια» του πολιτικού μας συστήματος δεν μπορούν να αλλάξουν. Αυτά είναι, αυτά και θα είναι. Από τη στιγμή που έχουν συμβεί όλα αυτά εντός και εκτός Βουλής, εντός και εκτός ελληνικής κοινωνίας, και οι ίδιοι σκέφτονται και λειτουργούν με τους όρους που έφτασαν

Οι χαμένες παρτίδες

 ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η πρώτη παρτίδα του πολιτικού πόκερ που θα κρίνει το μέλλον του τόπου παίχτηκε προχθές το βράδυ στις Κάνες. Και ο Παπανδρέου την έχασε. Κινήθηκε χωρίς να έχει αξιολογήσει αν και ποιες αντιδράσεις θα ήταν δυνατό να προκαλέσει η ξαφνική απόφασή του για προσφυγή σε δημοψήφισμα. Και, καλώς ή κακώς, το εγχείρημά του εξελίχθηκε σε μπούμερανγκ.

Γ. Φλωρίδης: Κίνηση «ακραίας ανευθυνότητας» το δημοψήφισμα


Γ. Φλωρίδης: Κίνηση «ακραίας ανευθυνότητας» το δημοψήφισμαΕξαιρετικός, όπως πάντα, ο Γιώργος Φλωρίδης σε κάθε εμφάνισή του. Κατ΄αρχήν πρέπει να του βγάλουμε το καπέλο για την πολιτική του στάση με την αποχώρησή του από το πΑΣΟΚ. "Δε μου ταιριάζει αυτό το κόμμα, παραιτούμε κι επιστρέφω την έδρα".  Όχι σαν κάτι άλλους που κράτησαν την έδρα, λες και την έφεραν από το σπίτι τους. Ο λαός τους εξέλεξε γιατί ήταν στο ψηφοδέλτιο

Τηλεφωνικές συνομιλίες με Γιούνκερ, Ρεν και Σόιμπλε‏ είχε ο Ευ.Βενιζέλος

Τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον αρμόδιο επίτροπο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν και τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφανγκ Σόιμπλε είχε σήμερα Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλος.
Στις συνομιλίες αυτές ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε το σχέδιο των 10 σημείων που ανέλυσε την Πέμπτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την Ολομέλεια της Βουλής.

Πρωθυπουργός – κληρονομικός ηγεμόνας του κόμματος

Η κρίση ως ευκαιρία
Η περίοδος της Μεταπολίτευσης ξεκίνησε το 1974 με τον εκδημοκρατισμό της χώρας στο θεσμικό-συνταγματικό επίπεδο, ο οποίος οριστικοποιήθηκε το 1975 με τη θέσπιση του νέου Συντάγματος και ολοκληρώθηκε και τυπικά το 1986, με την κατάργηση της «σκιάς» των προεδρικών υπερεξουσιών. Στο επίπεδο, όμως, της πραγματικής λειτουργίας του Πολιτεύματος οι αποκλίσεις από τα δυτικοευρωπαϊκά πρότυπα κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας ήταν πάντα υπαρκτές και ενισχύονταν με την πάροδο του χρόνου.

Ντ. Βρεττός: «Θα "ξεπαγώσουμε" το non paper αν χρειαστεί»


Ντ. Βρεττός: «Θα "ξεπαγώσουμε" το non paper αν χρειαστεί»

Βουλευτές του ΠαΣοΚ και της ΝΔ καλούν τα 2 κόμματα να προχωρήσουν σε συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας
Εάν η προσπάθεια για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας δεν ευοδωθεί, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συνυπέγραψαν χθες, Πέμπτη, το non paper που καλούσε τις ηγεσίες των δύο κομμάτων να προχωρήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση, είναι έτοιμοι να «ξεπαγώσουν» την πρωτοβουλία τους, διαμήνυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Παρασκευής.

Εραστές από τον μικρόκοσμο


φωτορεπορτάζ:Εραστές από τον μικρόκοσμο

Σε Εντομο της Χρονιάς 2012 αναγορεύθηκε χθες στο Βερολίνο το είδος του σκαθαριού (lucanus cervus είναι η επιστημονική ονομασία του), που εικονίζεται εδώ σε πλήρη αναπαραγωγική δραστηριότητα. Η… αδιάκριτη φωτογραφία των πολύ προσωπικών στιγμών τους τραβήχτηκε στις 27 Ιουνίου 2006 σε δάσος κοντά στην πόλη Βέζελ της Γερμανίας. Το συγκεκριμένο είδος σκαθαριού είναι το

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν κατά 35,2% οι πωλήσεις αυτοκινήτων

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν κατά 35,2% οι πωλήσεις  αυτοκινήτων Κατά 35,2% μειώθηκαν οι άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).
Συγκεκριμένα, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 109.578 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας μείωση 35,2 % ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Εκείνος και εκείνος

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε τη δήλωση του στις 14.00 της Πέμπτης. Αν σιωπούσε για δύο ώρες, πιθανότατα το σχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου θα κατέληγε τσαλακωμένο στον κάλαθο των αχρήστων. Το υπουργικό συμβούλιο επρόκειτο να αρχίσει στις 12.00. Όμως ο πρωθυπουργός δεν είχε κανένα λόγο να πάει πριν ακούσει τον αρχηγό της αντιπολίτευσης.

«Οχι» αποφάσισε η Παπαδημητρίου

«Οχι» αποφάσισε η Παπαδημητρίου"Υστερα από τους ατυχείς χειρισμούς της τελευταίας εβδομάδας δεν μου πάει το χέρι (να ψηφίσω) ", δήλωσε η Ελσα Παπαδημητρίου νωρίς το πρωί προσερχόμενη στη Βουλή προαναγγέλοντας ότι δεν προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις της πριν από μερικές ημέρες. Αργότερα πάντως, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βημα Fm", η ανεξάρτητη βουλευτής υποστήριξε ότι εάν ο κ. Παπανδρέου ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, τότε ενδέχεται να ψηίσει θετικά.

Εκτός γραμμής ο Καμμένος

Εκτός γραμμής ο ΚαμμένοςΤην πρόθεση του να καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση ακόμη και αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, εξέφρασε, μιλώντας στην "Κοινωνία Ωρα Mega" o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Καμμένος.
Ο κ. Καμμένος είπε ότι μέσα στο κόμμα του δηλώνει ανοιχτά πως πρόκειται περί λάθους κι ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να πείσει όλους στη Νέα Δημοκρατία ότι δεν πρέπει να συναφθεί η νέα