Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Καρατζαφέρης: Δεν θα συμμετάσχω στη νέα κυβέρνηση

Καρατζαφέρης: Δεν θα συμμετάσχω στη νέα κυβέρνησηΤην απόφασή του να μην συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος έκανε γνωστό ότι δέχτηκε σχετική πρόταση από τον πρωθυπουργό και την απέρριψε.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον πρωθυπουργό "για την πρόσκλησή του να συμμετέχω στην υπό δημιουργία κυβέρνηση σε εξαιρετικά τιμητική θέση".

Ο εφιάλτης της δραχμής

Τα σενάρια για το ενδεχόµενο πτώχευσης της Ελλάδας και επιστροφής στο παλιό νόμισμα
Καταστάσεις Αργεντινής φοβούνται ειδικοί σε ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Η φωτογραφία από λεηλασία καταστήματος στο Μπουένος Αϊρες από πανικτους πολίτες το 2001
Την ώρα που το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα αναζητεί βιώσιμη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας και τη διατήρησή της εντός της ζώνης του ευρώ, οι πολυεθνικές εταιρείες που έχουν επενδύσει κεφάλαια ή κάνουν μπίζνες στη χώρα μας βομβαρδίζουν τις πρεσβείες και τα Επιμελητήρια των χωρών τους με ερωτήματα για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας.

Έκλεισαν τα ονόματα για τη νέα κυβέρνηση

Ότι και να λένε τα παπαγαλάκια της Νέας Δημοκρατίας ότι δε συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση, αυτή η μισαφέζικη στάση δεν πείθει κανέναν. Η κυβέρνηση "στήθηκε" και τώρα θέλουν δε θέλουν θα ... ακολουθήσουν. Τη μουσική παίζει τώρα ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ως πρωθυπουργός και ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ως υπουργός Οικονομικών. Ήθελαν δεν ήθελαν τον πέταξαν το Βενιζέλο στην άκρη. Μόλις επιστρέψει από τις Βρυξέλλες θα ανακοινωθούν επίσημα τα ονόματα της νέας κυβέρνησης, η οποία θα είναι μεν προσωρινή, αλλά ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.

Χρωστάει 3,2 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ η σύζυγος του υπουργού Νίκου Σηφουνάκη!

Χρωστάει 3,2 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ η σύζυγος του υπουργού Νίκου Σηφουνάκη!
Την ώρα που η κυβέρνηση- επικαλούμενη τη διάσωση της χώρας, προσβλέπει στην αποκομιδή εσόδων από το υστέρημα των χαμηλόμισθων μέσω έκτακτων εισφορών και επιπρόσθετων φόρων, για μία ακόμη φορά, ταγοί του κράτους εμφανίζονται ως οι μεγαλύτεροι κακοπληρωτές.
Ο λόγος για την κυρία Μαρί Δασκαλαντωνάκη, σύζυγο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Νίκου Σηφουνάκη, η οποία ως μέτοχος της οικογενειακής εταιρείας, χρωστάει στο ΙΚΑ ενοίκια ύψους 3,2 εκατομμύρια ευρώ (!) για το Μακεδονία Παλλάς.
Το πολυτελές ξενοδοχείο- κατά πολλούς κόσμημα της

Η Ελλάδα μπροστά στον καθρέφτη

Tου Πασχου Μανδραβελη
Θα ήταν πολύ ανακουφιστικό να μπούμε επιτέλους σε μια περίοδο πολιτικής κανονικότητας. Να βρεθεί εκείνος ο πρωθυπουργός που θα ενώσει τους Ελληνες και θα συμμαζέψει τα του οίκου μας· να δουν οι Ευρωπαίοι ότι είμαστε κομμάτι της Ευρώπης· να πεισθούν οι αγορές -έστω στο άμεσο μέλλον- για να μας δανείσουν. Δυστυχώς αυτό που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες είναι ένα απλό επεισόδιο μιας ταραγμένης πολιτικής ζωής, επειδή αυτά που ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια δεν πρόκειται να εξαφανιστούν.

Την Τετάρτη λήγουν οι προθεσμίες για έκτακτη εισφορά και τέλος επιτηδεύματος

Την Τετάρτη λήγουν οι προθεσμίες για έκτακτη εισφορά και τέλος επιτηδεύματος
Την προσεχή Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου του 2011 λήγει η προθεσμία για την δεύτερη δόση της έκτακτης εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος, αλλά και της δόσης που αντιστοιχεί στον φόρο εισοδήματος.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε δώσει παράταση, καθώς τα ειδικά εκκαθαριστικά σημειώματα δε εστάλησαν εγκαίρως λόγω της απεργίας στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η ψύχωση των Γερμανών τορπιλίζει το ευρώ

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Μας κουνούν τα δάχτυλο, μας λοιδορούν και μας καταλογίζουν πως απειλούμε την παγκόσμια οικονομία. Οι Γερμανοί είναι οι πιο επιθετικοί, όμως στην περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με το ευρώ και στην ακραία περίπτωση διάλυσης της Ευρωζώνης, την ευθύνη δεν θα έχουμε εμείς οι Ελληνες (παρότι το εγχώριο πολιτικό σύστημα αποδείχτηκε κατώτερο των περιστάσεων και αυτό έχει ανάγκη από τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση) αλλά οι Γερμανοί.

New York Time: Οι αρνήσεις που μάς παγίδευσαν...


NYT: Οι αρνήσεις που μάς παγίδευσαν...Με τίτλο «Οι αρνήσεις που παγίδεψαν την Ελλάδα» οι NewYorkTimes, σε μακροσκελές ρεπορτάζ τους αποκαλύπτουν ότι από τον Ιούνιο του 2009 οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ, μέσω ενός προσχεδίου έκθεσής τους, προειδοποιούσαν ότι η Ελλάδα μπαίνει σε μια εκτός ελέγχου περιδίνηση και το χρέος της μπορεί να οδηγήσει σε χρεοκοπία.

Τα όρια της αυτοθυσίας

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
 Μη μου πείτε ότι δεν νιώσατε κι εσείς το σκίρτημα της Ευρώπης να τσιμπάει την καρδούλα σας; Ναι, ναι, αυτό το ευρωπαϊκό πνεύμα που αναστατώνει από προχθές την ψυχή του καθενός από μας, από τα ορεινά της Βουλής ώς τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Με τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων να συντρίβουν κάθε προοπτική επιστροφής στη δημοκρατία της δραχμής και τον Μητροπολίτη Ανθιμο να κηρύττει από άμβωνος τη σταθερότητα του ευρωπαϊκού νομίσματος είναι μάλλον βέβαιο πως το πνεύμα του πονηρού, αφορισμένο από τα πιο αρμόδια χείλη, θα πάει να πνιγεί σε καμιά παράνομη χωματερή.

Γραπτή δέσμευση από τα κόμματα ζητούν ΔΝΤ και Eurogroup

Γραπτή δέσμευση από τα κόμματα ζητούν ΔΝΤ και EurogroupΝα δούμε τι άλλο θα μας ζητήσουν, για να μας δώσουν αυτά που μας υποχέθηκαν. «Μόνο όταν θα έχουμε αυτή την εγγύηση θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση» τόνισε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ. Γραπτή δέσμευση «από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης» για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που συνδέονται με τη δανειακή βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Ελλάδα ζητά και η

Αρχίζει η εξυγίανση στα οικονομικά των δήμων

Αρχίζει η εξυγίανση στα οικονομικά των δήμωνΡυθμίσεις δανείων και διακανονισμοί χρεών, μετακινήσεις προσωπικού, "πάγωμα" προσλήψεων και και αυστηρό έλεγχο εσόδων και δαπανών, προβλέπει το ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης των δήμων για την περίοδο 2012 - 2014 που τίθεται άμεσα σε ισχύ.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι οι μετακινήσεις προσωπικού σε φορείς του δημοσίου και ΟΤΑ, καθώς και η

Ο πολιτικός που έχτιζε παλάτια στην άμμο...

Φοβερή παιχτούρα.
Έβγαλε όλη τη χολή του στο πρόσωπο του Παπανδρέου αλλά δεν προέβαλλε καμία αντίσταση στη Μέρκελ για τη δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν.
Ο Σαμαράς αναδεικνύεται σε πρωταθλητή της κωλοτούμπας μια και στη κρίσιμη στιγμή έκανε εκείνα για τα οποία κατηγορούσε τον Παπανδρέου: Δεν διαπραγματεύθηκε και δέχθηκε υπάκουα τις εντολές Μερκοζί.
Με τις τελευταίες ενέργειές του ο Σαμαράς φέρνει και σε δύσκολη θέση στυλοβάτες της εως τώρα σκληρής γραμμής όπως ο και φίλος του Φαήλος Κρανιδιώτης.

Η Νέα Δημοκρατία το μετάνιωσε!

Φαίνεται να το έχουν μετανιώσει στη Νέα Δημοκρατία και θέλουν να κάνουν πίσω, αλλά δε βρίσκουν τον τρόπο. Έτσι εξαπέλυσαν όλα τα "τσακάλια" και τους "μπούφους" στα κανάλια να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι η κυβέρνηση αυτή είναι μόνο μια υπηρεσιακή κυβέρνηση και θα την ... αράξουν οι υπουργοί και βουλευτές μέχρι το Φλεβάρη για να γίνουν οι εκλογές.  Δηλαδή εκτός από τη δανειακή

Τα δράματα

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου
Το μυαλό του Βαγγέλη Βενιζέλου, όπως μου έλεγε ο ίδιος κάποτε, παλιά, και μου άρεσε πολύ, ήταν «γεμάτο από τα μικρά ονόματα ωραίων γυναικών». Το δικό μου μυαλό όμως, τις τελευταίες μέρες ιδίως, είναι γεμάτο από τα ονοματεπώνυμα πολιτικών. Πράγμα που δεν μου αρέσει καθόλου. Γιατί οι περισσότεροι πολιτικοί είναι επαγγελματίες που ελάχιστα πρέπει να εμπιστεύεται κανείς.
Ας πάρουμε την περίπτωση του Παπανδρέου. Ώς την ώρα του φιάσκου με το δημοψήφισμα ήταν ο ακλόνητος αρχηγός του Κινήματος, με τα υπέρ και τα κατά του.

Το πιο δύσκολο

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
 Αργά χθες  βράδυ ολοκληρώθηκαν με μια αρχική συμφωνία οι πρώτες διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Περιμένοντας να συνεχιστούν σήμερα, ας βάλουμε το ζήτημα σε παρένθεση...
 Ακόμη περισσότερο  που (κατά την ταπεινή γνώμη του γράφοντος) δεν είναι το ουσιώδες.
 Διότι αν  αρκούσε να φτιαχτεί μια κυβέρνηση συνεργασίας για να λυθούν ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα αυτού του τόπου, θα ήταν εγκληματίες όσοι δεν την έχουν φτιάξει εδώ και καιρό.

Τα γυαλιά της μόδας

  Τα γυαλιά του Steve Jobs έγιναν "σήμα κατατεθέν" για τη νέα μόδα στα γυαλιά. Τα καταστήματα και τα εργαστήρια οπτικών δεν προλαβαίνουν να παίρνουν παραγγελίες για την αντικατάσταση των παλιών σκελετών  με τα νέα της μόδας. Οι δουλειές πάνε πολύ καλά. Καλύτερα από κάθε άλλη φορά. Να που η παραμικρή αλλαγή σε πράγματα ασήμαντα μπορεί να βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη.

Πρόβλεψη χρεοκοπίας

Υπέρμαχος της άρνησης ο Ζακ-Κλοντ Τρισέ

Το ΔΝΤ φέρει σοβαρή ευθύνη για τη μη έγκαιρη αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Νιου Γιορκ Τάιμς». Στο χθεσινό τους φύλλο, οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» αποκάλυψαν ότι υπήρχε προσχέδιο του Ταμείου από τα μέσα του 2009 που προέβλεπε χρεοκοπία της Ελλάδας, αλλά απεκρύβη ύστερα από πιέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ορίζοντες

Του Γιώργου Λακόπουλου
 Πώς είναι η ζωή χωρίς κυβέρνηση; Εξαρτάται. Το Βέλγιο για παράδειγμα έζησε για τετρακόσιες ημέρες χωρίς πρωθυπουργό και υπουργικό συμβούλιο και κανένας δεν το κατάλαβε. Θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο και στην Ελλάδα αλλά για διαφορετικούς λόγους. Εδώ και χρόνια η κυβέρνηση μάλλον παράγει προβλήματα παρά βρίσκει λύσεις. Στις περισσότερες χώρες τα προβλήματα δημιουργούνται από εξωτερικούς παράγοντες και οι κυβερνήσεις καλούνται να τα αντιμετωπίσουν. Στην Ελλάδα της ευρωζώνης τα προβλήματα δημιουργούνται από τις κυβερνήσεις και οι εξωτερικοί παράγοντες επεμβαίνουν αργότερα.

Μίχαλος: Πρέπει να αλλάξει ριζικά η οικονομική πολιτική

Μίχαλος: Πρέπει να αλλάξει ριζικά η οικονομική πολιτικήΤις ελπίδες του για την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής εναποθέτει ο επιχειρηματικός κόσμος στην επίλυση των εκκρεμοτήτων και την αλλαγή της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή τις εξελίξεις στο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό της χώρας.
Ο κ Μίχαλος δήλωσε: "Η ελληνική οικονομία και οι επιχειρήσεις, έχουν, αυτή τη στιγμή, ανάγκη από ριζική αλλαγή της εφαρμοζόμενης, τα τελευταία δύο χρόνια, οικονομικής πολιτικής, για να επιβιώσουν.

Πτώση 19,9% στις πωλήσεις ηλεκτρικών συσκευών

Κατά 246,5 εκατ. ευρώ λιγότερες ήταν οι δαπάνες για ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη το τελευταίο οκτάμηνο Ψαλίδι... 246,5 εκατ. ευρώ στις δαπάνες για ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές έβαλαν οι καταναλωτές λόγω της οικονομικής ύφεσης.
Κατά 246,5 εκατ. ευρώ λιγότερες ήταν οι δαπάνες για ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη το τελευταίο οκτάμηνο
Ψαλίδι... 246,5 εκατ. ευρώ στις δαπάνες για ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές έβαλαν οι καταναλωτές λόγω της

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες...

 Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Και αυτή τη φορά οι λεπτομέρειες φαίνεται ότι είναι πολλές. Παρ' ότι τα βήματα που έκαναν οι κ. κ. Παπανδρέου και Σαμαράς είναι μεγάλα και ικανά να καλύψουν τη μεγάλη απόσταση που υπήρχε μεταξύ τους, η συμφωνία παραμένει ακόμη ανολοκλήρωτη. Ο κ.Παπανδρέου δήλωσε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι θα παραιτηθεί και ο κ.Σαμαράς υποχώρησε από το αίτημά του για άμεσες εκλογές και αποδέχθηκε μια

Εντός της ημέρας ανακοινώνουν το όνομα του νέου ΠρωθυπουργούΠυρετώδεις διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στα κομματικά επιτελεία, μετά την ιστορική συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς θα έχουν τις επόμενες ώρες νέα τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να ανακοινώσουν το όνομα του νέου πρωθυπουργού, καθώς και τα ονόματα των μελών της νέας κυβέρνησης.

Ύποπτος αξίας... 700 εκατ. ευρώ...


Ως ύποπτοι διάπραξης κακουργημάτων καλούνται την ερχόμενη Τετάρτη από τον εισαγγελέα κ. Γιάννη Δραγάτση για την πολύκροτη υπόθεση της «Proton Bank» ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και ακόμη 6 μέλη της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων και του ΔΣ της τράπεζας.
Αν και ο επιχειρηματίας έχει ήδη  επιστρέψει στην τράπεζα 51 εκατομμύρια ευρώ εντούτοις ο εισαγγελέας τον φέρνει εκ νέου

F. Allgemeine Zeitung: «Η Ελλάδα χρειάζεται καινούριους Έλληνες»

F. Allgemeine Zeitung: «Η Ελλάδα χρειάζεται καινούριους Έλληνες»Ασυνήθιστη άσκηση ο σχηματισμός κυβερνητικού συνασπισμού
 «Οι διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία κυβερνητικού συνασπισμού αποτελούν για τους Έλληνες πολιτικούς μία ασυνήθιστη άσκηση» αναφέρεται σε ρεπορτάζ της έγκριτης εφημερίδας. Μεταξύ άλλων επισημαίνεται:
 «Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οι Έλληνες διεξήγαγαν για τελευταία φορά διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού- περίπου δύο δεκαετίες. Τα τέλη της δεκαετίας του ΄80 και οι αρχές του ’90 έχει καταχωρηθεί στις μνήμες των Ελλήνων ως μία περίοδος αστάθειας, με αποκορύφωμα τον Απρίλιο του 1990».

Τα δάση στις ξυλόσομπες

Οι δασικές υπηρεσίες ολιγωρούν λόγω έλλειψης οχημάτων, χρημάτων και... βενζίνης «Πενία τέχνας κατεργάζεται» καθώς εντείνονται οι εξελίξεις για το μέλλον της χώρας, με συνέπεια οι πολίτες, για οικονομικούς λόγους, να στρέφονται στη «φουφού», στις ξυλόσομπες και τα τζάκια, που παρανόμως εφοδιάζονται με ξύλα που προέρχονται από ομάδες λαθροϋλοτόμων που «ανασυστήνονται» σε όλη τη χώρα. Οι δασικές υπηρεσίες ολιγωρούν λόγω έλλειψης οχημάτων, χρημάτων και... βενζίνης Αποκορύφωμα αυτό τον καιρό, ο Νομός Μαγνησίας και συγκεκριμένα το Πήλιο, όπου η λαθροϋλοτόμηση επεκτείνται στις περιοχές: Ξουρίχτι (ανατολικό Πήλιο), Μακρινίτσα (κεντρικό), Χάνια (βορειοανατολικό), Αγιος Γιώργης (κεντρικό), Πινακάτες (κεντρικό).

Χωρίς μεγάλο όφελος για το γερμανό φορολογούμενο οι φοροαπαλλαγές

  Ενώ στην Ελλάδα το κράτος ζητά καθημερινά από τους φορολογούμενους να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους, στη Γερμανία οι φορολογούμενοι απολαμβάνουν κι άλλες φοροαπαλλαγές. Η κυβέρνηση της Μέρκελ αποφάσισε να κάνει ένα προεκλογικό "δωράκι" στους φορολογούμενους, στα πλαίσια του προϋπολογισμού για το 2012. Δεν έχει βέβαια μεγάλο

Χρειάζεται και σοβαρότητα

ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η ώρα είναι εξίμισι το απόγευμα και, όπως όλοι, είμαι καρφωμένος στην τηλεόραση και παρακολουθώ τις εξελίξεις. Τουλάχιστον αυτό που η τηλεοπτική αυταρέσκεια επιμένει να θεωρεί "εξελίξεις", ενώ στην πραγματικότητα είναι σε μεγάλο βαθμό μια αλληλουχία βλακωδών ερωτήσεων και αμήχανων (στην καλύτερη περίπτωση) ή βλακωδών (στη χειρότερη) απαντήσεων.

Γιώργος...Μπερλουσκόνι

Στα βήματα του Γιώργου Παπανδρέου θα βαδίσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Il Foglio. O Ιταλός πρωθυπουργός θα παραιτηθεί, αλλά αφού λάβει πρώτα ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ανέφερε ο δημοσιογράφος Τζουλιάνο Φεράρα. "Ο Μπερλουσκόνι θα παρουσιασθεί ενώπιον της Βουλής και της

ο "ανώνυμος" έθεσε εκτός λειτουργίας ισραηλίτικες ιστοσελίδες

 Η απειλή πραγματοποιήθηκε. Ο  επωνομαζόμενες "ανώνυμος" έθεσε εκτός λειτουργίας πολλές ιστοσελίδες της κυβέρνησης του Ισραήλ. Αυτό συνέβη ύστερα από την απειλή του "ανώνυμου" ότι θα προβεί σε αυτή την πράξη, γιατί το Ισραήλ κατέλαβε την Παρασκευή δυο καράβια με ακτιβιστές, τα οποία κατευθύνονταν με βοήθεια προς την Παλαιστίνη.

Σχέδιο αλά «Καλλικράτης» σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σχέδιο αλά «Καλλικράτης» σε ΑΕΙ και ΤΕΙ  "Λουκέτα" και συγχωνεύσεις σε τμήματα με χαμηλή ζήτηση προβλέ­πο­νται στην πρώτη φάση αναδιοργάνωσης της Τριτοβάθμιας Εκπαί­δευσης, αφού, όπως διαπιστώνεται και σε έκθεση του ΟΟΣΑ, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η υπερβολική διασπορά των σχολών
Αρχισε το "κούρεμα" των Ανώτατων Ιδρυμάτων, με τα πρώτα λουκέτα να μπαίνουν εντός του 2012. Στην αρχική φάση του σχεδίου αναδιοργάνωσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,

Συναντήθηκαν Βενιζέλος - Ρεν για την 6η δόση

Συνομίλησαν στις Βρυξέλλες για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν
Συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης είχε πριν λίγο ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος στις Βρυξέλλες με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο Επίτροπο Οικονομικών και Οικονομίας κ. Ολι Ρεν για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν από την ελληνική πλευρά για την καταβολή της 6ης δόσης αλλά και την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα (κούρεμα ομολόγων) και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Τα σημάδια στην Αθήνα δείχνουν Παπαδήμο

Στην Ελλάδα, μάλλον, καινούριο αφεντικό θα είναι ο παλιός γνώριμος των Γερμανών, Λουκάς Παπαδήμος. Αυτή είναι η πεποίθηση πολλών γερμανών δημοσιογράφων που κάνουν αφιέρωμα στο πρόσωπό του στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα Ν24 και σε άλλα γερμανικά έντυπα. "Πρέπει να βρεθεί μια επείγουσα λύση, για να τρέξει το προγραμματισμένο πρόγραμμα διάσωσης" , αφού ο Παπανδρέου, μπροστά στην πολύ δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε την τελευταία εβδομάδα, δεν θα μπορούσε να μείνει άλλο ως πρωθυπουργός. Αναμένεται από  στιγμή σε στιγμή ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης.

Θετική υπέρβαση...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Εγινε ένα κρίσιμο και σημαντικό βήμα. Και οι δύο αρχηγοί (Παπανδρέου - Σαμαράς), αφού ταλαιπώρησαν αρκετά τη χώρα με τη στάση τους, έκαναν τελικά την "υπέρβασή τους". Είναι κάτι παραπάνω από θετική, έστω κι αν έγινε την τελευταία στιγμή με τις "Κάνες" στον κρόταφο και αναλώθηκε άδικα τεράστιο "κεφάλαιο" εθνικής αξιοπιστίας και προσωπικής των δύο αρχηγών. Η κρισιμότητα των περιστάσεων δεν άφηνε περιθώρια για άλλη λύση, είτε την ήθελαν οι πρωταγωνιστές είτε όχι.

Τέλος για τον Μπερλουσκόνι;

 Χαμός στη Ρώμη. Πολλές και αντικρουόμενες φήμες κυκλοφορούν από νωρίς σήμερα το πρωί ότι ο Μπερλουσκόνι σε λίγο θα παραιτηθεί. Από τον κύκλο του Μπερλουσκόνι διαψεύδονται αυτές οι φήμες με τον ισχυρισμό ότι ο Σύλβιο "κρατά" δυνατά κι έχει ακόμα μεγάλες αντοχές. Δεν έχει , άλλωστε,  αντίπαλο ... το Σαμαρά  (για να κάνουμε και λίγο χιούμορ), αλλά αυτός δεν εγκαταλείπει εύκολα σαν τον Παπανδρέου.

Φρένο στα τρικ με τις προσφορές

Φρένο στα τρικ με τις προσφορές Φρένο... στα κόλπα με τις προσφορές, τα δώρα, τα κουπόνια και τις διάφορες προωθητικές ενέργειες που κάνουν επιχειρήσεις και σούπερ μάρκετ μπαίνει με αγορανομική διάταξη.
Φρένο... στα κόλπα με τις προσφορές, τα δώρα, τα κουπόνια και τις διάφορες προωθητικές ενέργειες που κάνουν επιχειρήσεις και σούπερ μάρκετ μπαίνει με αγορανομική διάταξη.

Νέα μέτρα λιτότητας ανακοινώνει η Γαλλία

Νέο πακέτο μέτρων λιτότητας πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, με στόχο την υλοποίηση των στόχων για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 20% το 2012 και τη διαφύλαξη της κορυφαίας πιστοληπτικής αξιολόγησης ΑΑΑ.

Ευκαιρία για την Αριστερά

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Μεγάλες εκλογικές προσδοκίες σοβαρής ανόδου των ποσοστών των κομμάτων της Αριστεράς προκαλεί ήδη η θεωρούμενη ως βέβαιη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ υπό οιαδήποτε φόρμουλα, στη βάση όμως απαρέγκλιτα της δανειακής σύμβασης - άρα και της αέναης σκληρής λιτότητας και της δραματικά περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας. Η συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων - πυλώνων του συστήματος και μάλιστα πριν από τις εκλογές που κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθούν κάποια στιγμή του χρόνου (ίσως την άνοιξη, αλλά δεν αποκλείεται και το φθινόπωρο) αφήνει στην Αριστερά τη μονοπώληση του χώρου της αντιπολίτευσης.

Κάθειρξη 105 χρόνια στον πρώην στρατιωτικό αρχηγό της ΕΤΑ

Σε κάθειρξη 105 ετών καταδίκασε η ισπανική δικαιοσύνη τον πρώην στρατιωτικό αρχηγό της βασκικής οργάνωσης ΕΤΑ, Χαβιέρ Γκαρσία Γκαζτέλου, γνωστό και ως «Τσαπότε», κατηγορούμενου και για την δολοφονία του σοσιαλιστή ηγέτη Φερνάντο Μπουέσα και του σωματοφύλακα του, το Φεβρουάριο του 2000. Ο Φερνάντο Μπουέσα, σοσιαλιστής βουλευτής του περιφερειακού κοινοβουλίου, και ο σωματοφύλακάς του Χόρχε Ντίεθ σκοτώθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Βιτόρια (Χώρα των Βάσκων) στις 22 Φεβρουαρίου 2000. Από την επίθεση είχαν επίσης τραυματισθεί δύο άνθρωποι.

Παπαρήγα: Μην έχετε καμία ελπίδα στη νέα κυβέρνηση

Ως κυβέρνηση «μαύρου μετώπου», των κομμάτων του κεφαλαίου με αρχιμαέστρο την Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτήρισε το νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει μετά την συμφωνία του νυν πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία κάλεσε τους όποιους υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ να μην τρέφουν

Φ. Ρέσλερ: Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του στην Bild. Ο Φίλιπ Ρέσλερ δηλώνει στην εφημερίδα ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση, εκτός του να συνεχίσει με την εφαρμογή σκληρών μεταρρυθμίσεων για τη μείωση του δημοσίου χρέους και του δημοσίου ελλείμματος

«Οι Έλληνες μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους: να κάνουν μεταρρυθμίσεις εντός της ευρωζώνης ή να μην κάνουν μεταρρυθμίσεις και να φύγουν. Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος», δηλώνει ο Ρέσλερ. Ο κ. Ρέσλερ διευκρίνισε ότι στόχος είναι να παραμείνουν όλες οι χώρες στην Ευρωζώνη και να βοηθηθεί η Ελλάδα, αλλά δεν επιτρέπεται να προκύψουν καθυστερήσεις στη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.

Αναπόσπατο μέρος της διαφθοράς των προδοτικών μνημονίων και των Εβραίων μεγαλοτραπεζιτών ο τραπεζίτης Παπαδήμος.

Λουκάς Παπαδήμος — Βιογραφικό (Χάρβαρντ)
=== Επισκέπτης Καθηγητής της Δημόσιας Πολιτικής (Χάρβαρντ), είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Senior Fellow στο Κέντρο Χρηματοοικονομικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Γκαίτε της Φρανκφούρτης.

=== Ο κ. Παπαδήμος απόκτησε πτυχίο Bachelor of Science στη Φυσική, πτυχίο Master of Science Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και διδακτορικό δίπλωμα στα οικονομικά, όλα από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.

Επιστροφή στα ‘80s για τις τραπεζικές μετοχές!

Picture 0 for Επιστροφή στα ‘80s για τις τραπεζικές μετοχές!O Γενικός Δείκτης έχει υποχωρήσει σε επίπεδα των αρχών της δεκαετίας του ’90, ενώ σε ό,τι αφορά ειδικά στις τραπεζικές μετοχές, η επιστροφή φτάνει πλέον στα μέσα της δεκαετίας του …’80
Μπορεί να ακούγεται τραγικό, ωστόσο περιγράφει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Στήριξη υπό όρους από τον Καρατζαφέρη


Picture 0 for Στήριξη υπό όρους από τον ΚαρατζαφέρηΟ πρόεδρος του ΛΑΟΣ ευχήθηκε για την επιλογή του προσώπου του νέου πρωθυπουργού, να είναι «εύκολη η γέννα»
Θα στηρίξουμε το εγχείρημα με τρεις όρους δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, λέγοντας χαρακτηριστικά όχι σε νέες μειώσεις μισθών, στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και στο πλιάτσικο στο δημόσιο πλούτο. Εξέφρασε την ελπίδα του, ο ομογάλακτος- όπως χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά- να ζητήσει άρση του νόμου περί ιθαγένειας μεταναστών.

Κορυφώνονται οι διεργασίες για τη νέα κυβέρνηση

Κορυφώνονται οι διεργασίες για τη νέα κυβέρνηση - Με τον Γ. Παπανδρέου επικοινώνησε η Αγκελα ΜέρκελΜε τον Γ. Παπανδρέου επικοινώνησε η Αγκελα Μέρκελ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις για την οριστικοποίηση των προσώπων που θα συγκροτήσουν τη νέα κυβέρνηση και το όνομα του νέου πρωθυπουργού.
Πριν από λίγο Γιώργος Παπανδρέου και Αγκελα Μέρκελ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου. Οπως έγινε γνωστό η

Στο Eurogroup ο Ε. Βενιζέλος

venizeloseurokinissiΗ επιτάχυνση της διαδικασίας ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο σημερινό Eurogroup. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πρόκειται να παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η διαδικασία ενίσχυσης του ΕΤΧΣ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη Νοεμβρίου, ένα μήνα νωρίτερα από ότι είχε συμφωνηθεί αρχικά, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την Ιταλία.

Κλειδώνουν όλα στο τηλεφώνημα

samaras_papandreoucalling
Στο τηλεφώνημα των δυο αρχηγών, θα κριθεί και το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων και διεργασιών για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Habemus Papadimus δήλωσε νωρίτερα, από το Προεδρικό Μέγαρο ο Γ. Καρατζαφέρης και χαρακτήρισε, τη σημερινή ηλιόλουστη μέρα. Πάντως, η ανακοίνωση του νέου Πρωθυπουργού και των μελών του υπουργικού συμβουλίου, αναμένεται εντός της ημέρας, με τον Λ. Παπαδήμο, να φέρεται ως ο πιθανότερος διάδοχος του Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ. Σύμφωνα με το DJNewswires, η έκτη δόση θα καταβληθεί την Τρίτη εάν υπάρχει νέα κυβέρνηση.

Εσπασαν τα κοντέρ

φωτορεπορτάζ:Εσπασαν τα κοντέρ
Προσπέραση πάνω στη γέφυρα του Γουέστμινστερ μπροστά από το Μπιγκ Μπεν κάνει το αυτοκίνητο μάρκας Lacoste et Battmann του 1904 (δεξιά) στην Cadillac, επίσης κατασκευής 1904, που φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα. Περισσότερα από 500 αυτοκίνητα - αντίκες πήραν μέρος χθες στον ετήσιο ράλι από το Λονδίνο στο Μπράιτον.

Η μνημονιακή επιδείνωση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας


Μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, λόγω της αδυναμίας πρόσβασης σε δάνεια, αλλά και της εντεινόμενης καθυστέρησης πληρωμών του Ελληνικού Δημοσίου, καταγράφει για την Ελλάδα η Κομισιόν στη νέα έκθεσή της για την ανταγωνιστικότητα, το 2011.
Ως βασικό πρόβλημα θεωρεί το κράτος και την τεράστια γραφειοκρατία που δημιουργεί, αλλά και ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που «δεν δίδει αισιοδοξία» στους επενδυτές για να έρθουν, και απαιτεί ριζικές αλλαγές.