Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Πατριώτης και εναντίον των νταβατζήδων


Ζούμε όλοι μας ιστορικές στιγμές.
Ο Αντώνης Σαμαράς απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι προτάσσει το συμφέρον της πατρίδας , αρνούμενος να υπογράψει το πιστοποιητικό μνημονιακών φρονημάτων που απαιτούν οι δανειστές.
Τώρα πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνει και το επόμενο βήμα. Να προτείνει έναν πρωθυπουργό αποδεδειγμένα πατριώτη και όχι άνθρωπο των τραπεζιτών. Τέτοια προσωπικότητα, μεταξύ αυτών τα ονόματα των οποίων έχουν πέσει στο τραπέζι, είναι ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

ΜΑΘΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: Περί της ονομασίας του νομίσματος, ως παράγοντος ….οικονομικής ευημερίας!!!

=== Το σημερινό ΜΑΘΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, είναι απάντηση στις ψευδο – οικονομολογικές ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ, κάποιου Γιάννη Κανατσέλη, πολιτευτή του ΛΑ.Ο.Σ. στον Πειραιά. Οι μπούρδες του, μου στάλθηκαν με e-mail ιστολογίου του Πειραιά, το οποίο δεν θέλω να εκθέσω, εκτός αν επιθυμεί το ίδιο να αναφερθώ σε αυτό (θα τους στείλω την ανάρτησή μου, σαν απάντηση).
=== ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΑΝ ΜΕ ΚΑΛΠΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ (ΛΑ.Ο.Σ.) ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΦΟΥ ΕΓΔΑΡΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ….ΑΝΑΠΟΛΟΥΝ ΜΕ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΠΟΥ ΞΕΣΚΙΖΑΝ!!!!

Το διάβασμα με τους γονείς φαίνεται ότι βελτιώνει τις σχολικές επιδόσεις

Τη σημαντική συμβολή που μπορούν να έχουν οι γονείς στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών αναδεικνύουν στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), τα οποία επεξεργάστηκαν ειδικοί του διεθνούς προγράμματος αξιολόγησης μαθητών του οργανισμού (PISA).
Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποιείται την Τετάρτη, οι μαθητές που διάβαζαν με τους γονείς τους στην πρώτη τάξη του δημοτικού

Ο Γιώργος τώρα δικαιώνεται;

Μήπως διαβάζουμε ανάποδα την πραγματικότητα; Μήπως τελικά η κίνηση του Γ. Παπανδρέου για την προκήρυξη δημοψηφίσματος δικαιώνεται από τα πράγματα; Τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει και αναπτύσσεται μια τέτοια επιχειρηματολογία. Και επισημαίνονται δύο παράπλευρες συνέπειες της κρίσης.

Ναυάγησε ο ......Πετσάλνικος

kafeneio-gr

Σε κλίμα αβεβαιότητας η τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα

Μειωμένες κατά 5% οι προκρατήσεις για την Ελλάδα στην Διεθνή Εκθεση Τουρισμού
Η ζήτηση για την ερχόμενη τουριστική περίοδο στην Ελλάδα παρουσιάζει μείωση της τάξης του 5%.
 Σε κλίμα αυξημένης αβεβαιότητας και παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης εξελίσσονται οι συναντήσεις της τουριστικής αγοράς στη διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market, που ολοκληρώνεται στις 10 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο.

Δεκατριάχρονη μαθήτρια Γυμνασίου σε "αμόκ"

 Μεγάλο σοκ δημιούργησε σήμερα το πρωί η συμπεριφορά "αμόκ" μιας  μαθήτριας  Γυμνασίου  στο γερμανικό κρατίδιο Σάξεν-Ανχάλτ. Οπλισμένη με μαχαίρι και τσεκούρι  έβαλε φωτιά σε δυο πυροσβεστικές φωλιές στο ισόγειο του σχολείου κι επιτέθηκε εναντίον συμμαθητών της πριν συλληφθεί και τεθεί "εκτός κινδύνου". Αργότερα η αστυνομία δήλωσε ότι είχε οικοενειακά προβλήματα.

Απούσα και φωνασκούσα αντάμα...

Tου Πασχου Μανδραβελη
Οι δηλώσεις του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη εκτός του Προεδρικού Μεγάρου εμπεριείχαν και τη γνωστή πολιτική μπαγαποντιά που χαρακτηρίζει το πολιτεύεσθαι του προέδρου του ΛΑΟΣ. Ανάμεσα στους τρεις γενικούς όρους («όχι σε νέα μείωση μισθών και συντάξεων, όχι σε παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και όχι στο πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας», δηλαδή το γνωστό πλαίσιο της ελληνικής πολιτικής που μπορεί να παρομοιαστεί

Αθλητικές εκδηλώσεις


Αγαπητοί φίλοι

Σας ενημερώνω  ότι η  3WINS  της οποίας προΐσταμαι,  δραστηριοποιείται στην οργάνωση και λειτουργία αθλητικών εκδηλώσεων κάθε μορφής, και οργανώνει για πρώτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης το
1ο Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Καλαθόσφαιρας 
΄΄ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ΄΄
τη χρονική περίοδο από 3 Ιαν 2012 έως 6 Ιαν 2012.

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την αυτασφάλιση απολυόμενων

Αφορά ανθρώπους χωρίς δουλειά ηλικίας 55 έως 64 ετών
Εως τις 13 Δεκεμβρίου έχουν προθεσμία αυτασφάλισης στο ΙΚΑ οι απολυμένοι
Προθεσμία έως τις 13 Δεκεμβρίου 2011 δίνει το ΙΚΑ σε χιλιάδες απολυμένους ηλικίας 55 έως 64 ετών προκειμένου να αυτασφαλισθούν με σκοπό να αναγνωρίσουν ένσημα τριών ετών. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας κατ΄εφαρμογήν του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου.

Ελεύθερη η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Ελεύθερη η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα-ΘεσσαλονίκηΠετρελαιοκίνηση και με το νόμο. Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τις τροπολογίες για την ελεύθερη κυκλοφορία των πετρελαιοκίνητων ΙΧ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και για τη ρύθμιση των αυθαρέτων.  Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το νέο τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών και οι τροπολογίες που αφορούν σε βελτιώσεις για την ρύθμιση αυθαιρέτων και στην ελεύθερη κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη που κινούνται με πετρέλαιο κ.α.

Το κυνήγι του θησαυρού

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Μια επιχείρηση που λειτουργεί μόνο για να ξεπληρώσει τα χρέη της είναι μια επιχείρηση που δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ακόμη κι αν συνεχίζουν να τη δανείζουν, ακόμη κι αν συνεχίζει να φορτώνεται χρέη για να ξεπληρώσει χρέη. Δεν χρειάζεται να είσαι γίγας της οικονομικής σκέψης για να το καταλάβεις αυτό. Φτάνει η κοινή λογική.
Θα μου πείτε η χώρα δεν είναι επιχείρηση. Μια επιχείρηση που πέφτει έξω καταθέτει τα βιβλία της και κλείνει, η χώρα όμως δεν μπορεί να κλείσει – όσο κι αν η Ιστορία μπορεί να καταθέσει σοβαρές απόψεις περί του αντιθέτου.

Υποχώρησε ο πληθωρισμός στο 3%

Στο 3% υποχώρησε το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού τον Οκτώβριο, από 3,1% που ήταν το Σεπτέμβριο και 5,2% που ήταν το 2010, όπως αναφέρει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.). Αποδίδεται στην αύξηση των τιμών βασικών ειδών διατροφής κατά 3,1%, στην αύξηση της τιμής των τσιγάρων καθώς και στην αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Το τελευταίο (;) διάγγελμα του Παπανδρέου

«Ο κύβος ερρίφθη: Τυπώστε χρήμα»

Έκθεση – βόμβα της Barclays τονίζει πως η Ευρωζώνη έφτασε, ξεπέρασε σωστότερα, τα όριά της. Με την Ελλάδα μπλεγμένη στη δίνη της δικιάς της οικονομικής και πολιτικής κρίσης και την Ιταλία να έχει πλέον «ξεπεράσει το σημείο μη επιστροφή», όπως γράφουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές του βρετανικού οίκου, η πιο απλή λύση και με «απλά μαθηματικά» η κατάσταση στην Ευρωζώνη είναι τουλάχιστον «μη βιώσιμη».

Νέα εμπλοκή: Αναβάλλεται για αύριο το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών...

Με μια λακωνική ανακοίνωσή της, η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώνει ότι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 10 το πρωί.
Τα 'καναν πάλι μπάχαλο. Τώρα, τι κυβέρνηση θα βγει από αυτά τα αλισβερίσα, ένας θεός ξέρει. Τελικά ποιος συμβουλεύει τον Παπανδρέου; Τι ήθελε να προτείνει τον Πετσάλνικο;

Ακόμα δεν ανέλαβαν κι άρχισαν οι απειλές

Πριν από λίγο ο Λυκουρέντζος, αυτός ο παράξενος πολιτικός με τη χαρακτηριστική φωνή, έκανε παρέμβαση στο κρατικό κανάλι και τους "μάλωσε" γιατί μεταδίδουν ειδήσεις από το ρεπορτάζ που βλάπτουν, λέει,  τη Νέα Δημοκρατία. Κάφρος εντελώς ο κύριος! Πήρε τηλέφωνο, τα είπε και μετά δε δέχτηκε αντίλογο, έφυγε. Πρέπει να μη μιλάει κανείς ούτε πολιτικά ούτε παραπολιτικά, αν δεν συμφέρει τον κ. Λυκουρέντζο. Πού πας, ρε Καραμήττρο; Ακόμα δεν αναλάβατε και θέλετε να βάλετε κιόλας λογοκρισία;

Ναυάγησε η επιλογή Πετσάλνικου


Ναυάγησε η επιλογή Πετσάλνικου

Αποχώρησε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών - Σαμαράς προς Πρωθυπουργό: «δεν έχω πρόβλημα να υποστηρίξω είτε Πετσάλνικο είτε Παπαδήμο είτε οποιαδήποτε άλλη λύση». Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από το Προεδρικό Μέγαρο ναυάγησε η λύση Πετσάλνικου ως πρωθυπουργού της νέας κυβέρνησης.
Νέο επεισόδιο στο θρίλερ για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης μετά την αποχώρηση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη πριν αρχίσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Οργή σε όλο το ΠΑΣΟΚ για Πετσάλνικο

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί σε όλο το ΠΑΣΟΚ η πληροφορία και μόνο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε για τη θέση του πρωθυπουργού στην κυβέρνηση συνεργασίας τον Φίλιππο Πετσάλνικο.

Κορυφαίοι υπουργοί, ακόμη και της επιρροής του κ. Παπανδρέου, βουλευτές και στελέχη εκπλιπαρούν σχεδόν τον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει σε αυτή την επιλογή,

Πάλι τα κατάφερε ο Παπανδρέου

Ήθελε δεν ήθελε ο Σαμαράς, του την έκανε ο Παπανδρέου. Ας έλεγε ότι δε βάζει κομματικά στελέχη στην κυβέρνηση συνεργασίας και κατέληξε να βάλει τον Α΄αντιπρόεδρό του. Λέγεται ότι θα αναλάβει το Υπουργείο Άμυνας ο Αβραμόπουλος. Το παιχνίδι που παίχτηκε και οι προτάσεις που έγιναν, δεν δικαιολογούν τη μεγάλη καθυστέρηση. Ούτε Παπαδήμο θέλει ο Σαμαράς, ούτε Βενιζέλο κι ας λέει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα.  Τελικά ένα μεγάλο μπάχαλο συνεργασίας. Μάλλον αυτή η κυβέρνηση θα μάς πάει σε εκλογές μετά από δυο χρόνια. 

«Θεσμικός ο νέος Πρωθυπουργός»

«Επιλογή ιδιαίτερα θεσμική» χαρακτήρισε τον νέο Πρωθυπουργό ο Γιώργος Παπανδρέου, «φωτογραφίζοντας» τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο. Η ανακοίνωση του ονόματος του επικεφαλής της νέας κυβέρνησης αναμένεται από στιγμή σε στιγμή. Σε μήνυμά του στο οποίο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης που θα κάνει όλα τα αναγκαία για να βγει η χώρα από την κρίση». Η νέα κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο και των μικρών και των μεγάλων αλλαγών «τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Επιστροφή

Του Γιώργου Λακόπουλου
Εδώ κάτι δεν κολλάει. Τον Αύγουστο έλεγαν ότι στο κρατικό ταμείο υπάρχουν λεφτά μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου και χωρίς τη διαβόητη έκτη δόση θα επακολουθούσε στάση πληρωμών. Μετά η ταμειακή επάρκεια μετατέθηκε στα μέσα Οκτωβρίου. Από εκεί πήρε νέα παράταση για τον Νοέμβριο. Τώρα λένε ότι λεφτά υπάρχουν ως τις αρχές Δεκεμβρίου. Προετοίμαζαν άλλωστε και δημοψήφισμα, άρα θα είχαν να πληρώσουν. Προφανώς οσονούπω θα ανακοινωθεί ότι τα φράγκα φτάνουν έως το τέλος του έτους.

Κατά της αύξησης των πανεπιστημιακών διδάκτρων διαδηλώνουν οι Βρετανοί φοιτητές

Περισσότεροι από 10.000 φοιτητές διαδηλώνουν σήμερα στο Λονδίνο κατά των περικοπών στον τομέα της Παιδείας που αποφάσισε η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον. Οι διαδηλωτές κινούνται κυριολεκτικά υπό τον κλοιό ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο του Λονδίνου, κυριολεκτικά περικυκλωμένοι τόσο από έφιππους όσο και από πεζούς αστυνομικούς. Οι οργανωτές της κινητοποίησης κάλεσαν σε «ειρηνική διαδήλωση».

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

thumb
pontiki.gr

Αναδρομή στο χθες

 ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μια και μέχρι αυτή την ώρα (περασμένες 7) δεν έχουμε τίποτα το οριστικό για τη νέα κυβέρνηση, λέω να συνεχίσουμε πάνω σ' αυτά που λέγαμε χθες: για την ευκολία με την οποία απαξιώνουν μερικοί το σήμερα και εξιδανικεύουν το χθες, επιχειρώντας μάλιστα και συγκρίσεις ανάμεσα στο τότε και στο τώρα. Είναι αυτονόητο ότι η συμπεριφορά των εκφραστών του πολιτικού μας συστήματος είναι κατώτερη των περιστάσεων.

Δέσμιος των αντιφάσεών του...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Το έλλειμμα κουλτούρας συνεννόησης και συνεργασιών ήταν το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα του πολιτικού συστήματος που τώρα εκπνέει. Στηρίχθηκε σε έναν μη ορθολογικό δικομματισμό που αναπαρήγετο με ψευτοδιλήμματα. Η κρίση, όμως, που βιώνει αυτή τη στιγμή η χώρα δεν αφήνει περιθώρια για... αναβίωσή του! Αυτό το λάθος ανάλυσης έκαναν ο κ. Σαμαράς και η πέριξ αυτού ηγετική ομάδα

Φίσερ: Ας ξεχάσουμε την ΕΕ των 27 μελών

Φίσερ: Ας ξεχάσουμε την ΕΕ των 27 μελώνΤην εκτίμησή του ότι η ΕΕ των 27 είναι ανίκανη να συμφωνήσει σε απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και ότι έχει έρθει η ώρα να εξεταστεί το ενδεχόμενο σχηματισμού μιας μικρότερη ομάδας κρατών που θα τις προωθήσουν πριν να είναι πολύ αργά, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ.

Aπό την κωμωδία στο δράμα


Αθήνα Εδώ και τρεις μέρες η χώρα ζει μια κωμωδία, που πλέον τείνει να μετατραπεί σε απόλυτο δράμα. Το παραπαίον πολιτικό σύστημα,μετράει τον έναν μετράει τον άλλον, προσπαθεί να βρει λύση στα μέτρα του και δεν βρίσκει. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος να εμπλακεί σε ένα σχήμα που δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη ,ουδένα συγκινεί και προφανώς κανέναν δεν ενθουσιάζει, ούτε εδώ, ούτε στο εξωτερικό.

Πώς πιάστηκε ο Μάκης Ψωμιάδης στα Σκόπια

Τη σύλληψη περιγράφει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ στο «ΒΗΜΑ»
«Αμέσως μετά την εξαφάνισή του στις 27 Σεπτεμβρίου 2011 ο Μάκης Ψωμιάδης αναχώρησε για τα Σκόπια όπου φέρεται να είχε και παλαιότερα επιχειρηματική δραστηριότητα. Φαίνεται να είχε επαφές με σκοπιανό ποδοσφαιριστή αλλά και άλλους αθλητικούς παράγοντες που είχαν στο παρελθόν συνεργαστεί με τον έλληνα φυγόδικο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, για ένα διάστημα, έμενε σε τοπικό ξενοδοχείο με άλλο όνομα.

Η παρέλαση

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου
Στα τηλέφωνα και τις τηλεοράσεις όλη την ημέρα. Σχεδόν από όρθρου βαθέος... Τι γίνεται; Τι νέα; Ποιος θα αναλάβει; Τα βρήκαν επιτέλους; Συμφώνησαν; Τι λέει ο Παπανδρέου; Τι λέει ο Σαμαράς; Κανένα νέο από τη Μέρκελ; Τι προτείνει ο Σαρκοζί; Πόσα 24ωρα μας έμειναν έως τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης; Αυτά. Και άλλα πολλά. Οχι μόνο από δημοσιογράφους. Αλλά από τους πάντες. Υπαλλήλους, λογιστές, νοικοκυρές, σουλατσαδόρους, πένητες, βαθύπλουτους, περιθωριακούς, μαραγκούς, παπάδες. Το κουβάρι έχει μπλεχτεί για τα καλά και δεν βρίσκονται χέρια για να το ξεμπλέξουν.

Το πολιτικό σύστημα ανίκανο να δώσει λύσεις

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Τελικά, τη μεγαλύτερη ανάγκη μεταρρύθμισης έχει το πολιτικό σύστημα. Για όποιον αμφέβαλλε έως τώρα, η απάντηση ήρθε το τελευταίο 48ωρο. Το πολιτικό προσωπικό, παρά την επείγουσα ανάγκη να υπάρχουν πρωθυπουργός και κυβέρνηση που θα έχουν την ικανότητα να διαπραγματευθούν με την Ευρωζώνη και τους τραπεζίτες, αδυνατεί να το κάνει.
Το αποδεικνύουν η επώδυνη κυοφορία, οι συγκρούσεις στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, οι εναλλαγές προσώπων για το αξίωμα του πρωθυπουργού. Μικροκομματικά, ακόμα και προσωπικά

Εκρυθμη η κατάσταση στη ΝΔ

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Εξέγερση της κομματικής βάσης της ΝΔ σημειώνεται τα τελευταία 24ωρα κατά της απόφασης του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ στη βάση της "μνημονιακής" πολιτικής, αλλάζοντας πορεία και μάλιστα ριζικά.
Τα μέλη, οι οπαδοί και οι ψηφοφόροι της Δεξιάς αισθάνονται πλέον πολιτικά έκθετοι μετά τη στροφή κατά 180 μοίρες του αρχηγού τους και διαμαρτύρονται εντονότατα.

Χιόνια στα ορεινά από το Σάββατο

Χιόνια στα ορεινά από το ΣάββατοΒουτιά θα κάνει ο υδράργυρος από την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο στα ορεινά θα σημειωθούν οι πρώτες χιονοπτώσεις, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρωλόγων. Προετοιμάζεται ο κρατικός μηχανισμός.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκτιμά ότι την Παρασκευή οι νεφώσεις και αρκετές βροχές θα κυριαρχήσουν στην Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στα ορεινά των βόρειων περιοχών της χώρας θα σημειωθούν αραιές χιονοπτώσεις.

Μέρκελ: Χρειάζεται αλλαγή στη συνθήκη της ΕΕ

Μέρκελ: Χρειάζεται αλλαγή στη συνθήκη της ΕΕ Η Ευρώπη πρέπει να κάνει την υπέρβαση, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, κάνοντας λόγο για αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών και επείγουσες μεταρρυθμίσεις.
"Το να διακηρύττει κανείς τις προθέσεις του δεν φτάνει, γι' αυτό χρειαζόμαστε πραγματικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που να ελέγχονται" δήλωσε η κ. Μέρκελ, προσθετόντας ότι "οι

Φαβορί και ο Πετσάλνικος

Και η κούρσα για την ανεύερεση αρχηγού συνεχίζεται! Για την επόμενη ώρα, φαβορί για την πρωθυπουργία θα είναι ο Φίλιππος Πετσάλνικος καθώς το αδιέξοδο θα βαφτιστεί "θεσμική λύση" και θα καταλήξουμε στον πρόεδρο της Βουλής. Το όνμά του έπαιζε από χτες το βράδυ. Ο Σαμαράς δεν είχε αντίρρηση. Για το Σαμαρά καλός θα ήταν και ο Κακλαμάνης, αλλά δεν ήθελε ο ίδιος ο Κακλαμάνης,

Και μετά εκλογές

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Είναι προφανές ότι, παρά τις δυσκολίες στη συγκρότησή της, η κυβέρνηση συνεργασίας θα δοκιμαστεί πρωτίστως στην πράξη.
Αλλά είναι εξίσου προφανές ότι η συνεισφορά της, πέρα από την εκταμίευση της έκτης δόσης (που θα εκταμιευτεί εφόσον συμφωνούν τα δυο κόμματα) και την υλοποίηση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου (που θα υλοποιηθεί εφόσον την ψηφίσουν τα δυο κόμματα), θα κριθεί και από το πώς θα οδηγήσει γρήγορα και ομαλά τη χώρα σε εκλογές.

«Θρίλερ» με το όνομα του νέου πρωθυπουργού

«Θρίλερ» με το όνομα του νέου πρωθυπουργούΚάντε λίγη υπομονή. Ο Παπανδρέου θα πάει στις πέντε το απόγευμα στον Παπούλια και θα ανακποινώσεουν το όνομα του νέου πρωθυπουργού. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης επιμένουν ότι αργήσαμε πολύ να σχηματίσουμε κυβέρνηση, εννοεί τους Έλληνες. Οι δε Ιταλοί θεωρούν υπέυθυνους τους Έλληνες που "έπεσε" στη Β΄εθνική η χώρα τους και οδεύει προς το ΔΝΤ. Αλλά ας γυρίσουμε στην Ελλάδα:

Απεριτίφ

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΕΜΠΡΟΣ λοιπόν – μπρρρ – για την Ευρώπη των τραπεζιτών!
ΣΤΗΝ Αθήνα η συζήτηση για νέο Πρωθυπουργό ξεκίνησε από τον Λουκά Παπαδήμο. Ενώ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος είναι μεταξύ αυτών που πρέπει να υπογράψουν εγγυώμενοι ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις για να πάρουμε την έκτη δόση.
ΣΤΗ Ρώμη οι Γαλλο-γερμανοί έχουν παραμερίσει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και συνομιλούν με τον υπουργό Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι που θεωρείται ο νέος ισχυρός άνδρας της

Εγνατία Οδός: Τέλος οι... τζάμπα διελεύσεις


ΤΗΣ ΝΤΟΝΙΑΣ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ
Το... χέρι στην τσέπη θα βάζουν πλέον οι οδηγοί που κυκλοφορούν στην Εγνατία οδό, καθώς από αύριο, Πέμπτη, ένας νέος σταθμός διοδίων ξεκινά τη λειτουργία του στον υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο. Εξάλλου, μέσα στον τρέχοντα μήνα, θα αρχίσουν να λειτουργούν ακόμα δύο σταθμοί διοδίων, ενώ άμεσα αναμένεται μείωση της τιμής των διοδίων στον Πολύμυλο.
Επίσημη πρώτη θα κάνουν αύριο τα διόδια στον Ιασμο Κομοτηνής, στην ανατολική πλευρά του αυτοκινητοδρόμου, αν και από σήμερα

Αρκουδάκια στην Εντατική


φωτορεπορτάζ:Αρκουδάκια στην Εντατική

Παιδιά κρατούν τα αρκουδάκια τους ενώ περιμένουν για να τα μεταφέρουν στην αίθουσα επεμβάσεων του Teddy Bear Hospital – του Νοσοκομείου Παιχνιδιών, σε ελληνική απόδοση – που έχει δημιουργηθεί μέσα στις εγκαταστάσεις του κεντρικού νοσοκομείου του Αμστερνταμ. Τα Νοσοκομεία Παιχνιδιών αποτελούν προσομοίωση παιδιατρικών

Σήμερα η δίκη για το οικολογικό έγκλημα στην Μήλο

Ενώπιον της δικαιοσύνης με τις βαριές κατηγορίες της συστηματικής υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της σωματικής βλάβης από αμέλεια θα βρεθεί σήμερα από το Τριμελές Πλημελλειοδικείο Σύρου η S&B του κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου και τρία ανώτατα στελέχη της, οι κύριοι Αθανάσιος Κεφάλας, Δούκας Ευσταθιάδης και Άρης Χατζηπαρασκευάς.

Πόλος έλξης το Smart Park

Περισσότεροι από 120.000 καταναλωτές επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου εμπορικού πάρκου στην Ελλάδα, του Smart Park ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
Βρίσκεται σε μια έκταση 91 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 30 έχουν διαμορφωθεί σε χώρους πρασίνου. Αναπτύσσεται στην περιοχή των Σπάτων, στο τέλος του κλάδου της Αττικής Οδού προς τη Ραφήνα. Περισσότεροι από 120.000 καταναλωτές επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου εμπορικού πάρκου στην Ελλάδα, του Smart Park.

Σαρκοζί: "Τρελός" και "καταθλιπτικός" ο Παπανδρέου

"Τρελό" και "καταθλιπτικό" χαρακτήρισε τον Γιώργο Παπανδρέου ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, μιλώντας στον αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, την περασμένη Δευτέρα στις Κάννες, στα πλαίσια της συνόδου της G20.
Σύμφωνα με την "Le Parisien", η συνομιλία ήταν ιδιωτική αλλά για κακή τύχη του Σαρκοζί ακούστηκε από γάλλους δημοσιογράφους

«Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τη συμφωνία της 26ης Οκτώβρη»

Την Τρίτη, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την επίσκεψή της στην Κίνα, δήλωσε πως η ασιατική χώρα χρειάζεται πολύ πιο δυνατό νόμισμα σε πραγματικούς όρους αγοράς, την ίδια στιγμή που οι κυριότεροι εμπορικοί εταίροι της, διαμαρτύρονται για την χαμηλή ισοτιμία του γουάν. Στη συνέχεια η ισχυρή γυναίκα του ΔΝΤ, εξήρε την κυβέρνηση της Κίνας για τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης της (10%) και για τη δημιουργία 370 εκατ, θέσεων εργασίας.

Τσίπρας: «Αυτά που ζητούνται οδηγούν σε εξευτελισμό»

Τσίπρας: «Αυτά που ζητούνται οδηγούν σε εξευτελισμό» "Η χώρα σύρεται και διασύρεται...Αυτά που ζητούνται από τη χώρα οδηγούν σε εξευτελισμό", δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη ΝΕΤ για τις απαιτήσεις της ευρωζώνης για γραπτές εγγυήσεις από τις ηγεσίες των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στην υπό συγκρότηση νέα ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να εκταμιευθεί η έκτη δόση.

Το 64% φοβάται πως θα απολυθεί μέσα στο 2012

Α. Μέρκελ και Ν. Σαρκοζί κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου. Οι 6 στους 10 Ελληνες δεν γνωρίζουν το περιεχόμενο της νέας δανειακής σύμβασης Το 57% των ερωτηθέντων δηλώνει πλήρη άγνοια σχετικά με το περιεχόμενο της νέας δανειακής σύμβασης
Α. Μέρκελ και Ν. Σαρκοζί κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου. Οι 6 στους 10 Ελληνες δεν γνωρίζουν το περιεχόμενο της νέας δανειακής σύμβασης
Σοκ... ως προς την εργασιακή ανασφάλεια των Ελλήνων, αλλά και ως προς τις επιπτώσεις της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου