Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

Ολα περί πάρτης και όχι περί πατρίδος...

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου
Χθες είχαμε 11/11/11. Θα έχουμε ξανά σε 100 χρόνια από τώρα, πρώτα ο Θεός, διότι δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει χώρα - μη σου πω και πλανήτης. Ναι το ξέρω, εφιαλτικά ακούγονται αυτά, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις, κρατάω μια πισινή, διότι εγώ κι εσείς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν θα είμαστε εδώ τότε που θα ξαναγίνει 11/11/11. Ευελπιστούμε όμως ότι θα υπάρχει Ελλάδα. Θα μου πεις τώρα, άμα φύγω εγώ από εδώ και οδεύσω «ένθα απέδρα οδύνη, λύπη και

Η συνεργασία θα είναι μόνο ιντερμέδιο;

Τoυ Νικου Γ. Ξυδακη
Ο σχηματισμός της μεταβατικής κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο έθεσε τέρμα στην πολιτική αγωνία δύο εβδομάδων. Δεν θα πρέπει εντούτοις να επενδυθούν υπερβολικά πολλές προσδοκίες στο νέο σχήμα, διότι και περιορισμένο χρονικό ορίζοντα έχει, αλλά και η όποια ισχύς του εξαρτάται αποκλειστικώς από τα κόμματα που το στηρίζουν, όσο το στηρίξουν. Οπως έχει διαφανεί, μόνο ο ΛΑΟΣ συμμετέχει

Αρχαία και σύγχρονα ερείπια

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Επειδή, ως σύγχρονοι Ελληνες, έχουμε μάθει να εκτιμούμε και να θαυμάζουμε τα ερείπια, ήρθε ο καιρός να αρχίσουμε να τα αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη σοβαρότητα. Κυρίως να αντιληφθούμε ότι και τα ερείπια υπόκεινται σε αξιολογικά κριτήρια: άλλα μπορεί να προκαλούν τον θαυμασμό σου, για παράδειγμα, άλλα σε αφήνουν αδιάφορο, άλλα ενδέχεται να προκαλούν και την περιφρόνησή σου γι' αυτούς που τα κατάντησαν απλώς ερείπια.

Καλημέρα και καλή τύχη...

Tου Πασχου Μανδραβελη
Η νέα κυβέρνηση έχει μπροστά της πολλά. Για καλή της τύχη έχει λιγότερα από όσα είχε η προηγούμενη. Παρά τις ισοπεδωτικές λογικές που χαρακτηρίζουν τον δημόσιο διάλογο, τα δύο προηγούμενα χρόνια έγιναν διάφορα προς τη σωστή κατεύθυνση. Περισσότερα απ’ όσα είχαν γίνει τα περασμένα δέκα χρόνια. Εγινε σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή· θεμελιώθηκε το άνοιγμα των κλειστών

Η εμπιστοσύνη των πολιτών

Του Παύλου Τσίμα
Μια τρομαγμένη, απελπισμένη χώρα κρεμά τις ελπίδες της σε κάποιον, που τον φαντάζεται να διαθέτει τεχνοκρατική επάρκεια και ανεξαρτησία
Η είδηση πως έπειτα από ημέρες αδέξιου, γελοίου - μα ευτυχώς άκαρπου - κομματικού μαγειρείου ανετέθη στον κ. Παπαδήμο η πρωθυπουργία έγινε δεκτή με έναν στεναγμό ανακούφισης από τους περισσότερους.
Η ανακούφιση είναι ευεξήγητη. Μια τρομαγμένη, απελπισμένη χώρα κρεμά την τελευταία της ελπίδα σε έναν άγνωστό της, που τον φαντάζεται να διαθέτει δύο περιζήτητες αρετές. Τεχνοκρατική επάρκεια που τόσο έλειψε αυτά τα δύο δύσκολα χρόνια. Και ανεξαρτησία έναντι του φθαρμένου, εξευτελισμένου κομματικού συστήματος, που έχει το κρίμα της χρεοκοπίας της χώρας στον λαιμό του.

Γαλλία: Δυσαρέσκεια Σοσιαλιστών για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση

Ο επικεφαλής των Γάλλων σοσιαλιστών, Φρανσουά Ολάντ.Η είσοδος της άκρας δεξιάς στη νέα ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού, για πρώτη φορά μετά την επιστροφή της δημοκρατίας στην Ελλάδα το 1974, προκάλεσε "σοκ" στο γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), αναφέρεται σε σημερινή του δήλωση.
Ο επικεφαλής των Γάλλων σοσιαλιστών, Φρανσουά Ολάντ.
"Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνεχάρη την κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, οι Γάλλοι σοσιαλιστές αρνούνται να το

Με τους αντιπροέδρους της υπουργούς, ψάχνει άλλοθι

Ο έτερος «γαλάζιος» αντιπρόεδρος, Σταύρος Δήμας, υπουργός Εξωτερικών

Σε τεντωμένο σχοινί κινείται πολιτικά ο Αντώνης Σαμαράς, σε μια προσπάθεια να πείσει ότι και την κυβέρνηση Παπαδήμου στηρίζει, για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας της χώρας, και ταυτόχρονα δεν συγκυβερνάει. Κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε, δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν «με συγκεκριμένη ημερομηνία 19 Φεβρουαρίου».

Μέρκελ-Σαρκοζί: Η έκτη δόση θα εκταμιευθεί μόνο όταν η Ελλάδα κάνει ένα «αποφασιστικό βήμα»

«Άμεση εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων» ζήτησαν από τον Παπαδήμο
Την «επείγουσα ανάγκη της πλήρους και ολοκληρωτικής εφαρμογής όλων των δεσμεύσεων» που έχει αναλάβει η Ελλάδα επισήμαναν στο νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν μαζί του το βράδυ του Σαββάτου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, η εκταμίευση της έκτης δόσης δεν θα γίνει εάν η Ελλάδα δεν προχωρήσει σε ένα «αποφασιστικό βήμα».

Η κατά Λουκάν διακυβέρνησις

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ τραπεζίτες δεν μιλάνε ποτέ δυνατά. Και δεν λένε πολλά. Ψιθυρίζουν διφορούμενους χρησμούς. Διαφορετικά μπορεί να στείλουν στα παρτέρια τις αγορές. Αυτή ήταν η πραγματικότητα διεθνώς προ κρίσης. Από το 2008 και μετά οι τραπεζίτες σε Ευρώπη και Αμερική είναι πυροσβέστες. Τα επιτόκια, η ποσοτική χαλάρωση της κυκλοφορίας χρήματος και τα λόγια είναι ό,τι και οι μάνικες, οι σκάλες και τα τσεκούρια για τους πυροσβέστες.
Ο Λουκάς Παπαδήμος έχει ζήσει και τις δύο όψεις. Ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ώς το 2002 ήταν προσεκτικός στις διατυπώσεις του και δεν ακουγόταν πολύ.

Επικοινωνία Παπαδήμου με Μέρκελ και Σαρκοζί

Ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ με επικοινωνία που είχαν με τον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο επισήμαναν «την επείγουσα ανάγκη της πλήρους και ολοκληρωτικής εφαρμογής όλων των δεσμεύσεων» που πήρε η χώρα μας, κυρίως εκείνων που περιέχονται στη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το μέγαρο των

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...

ΚΑΙ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Στην Αθήνα βρίσκεται το χαρτί που θα πρέπει να υπογράψει και ο Α. Σαμαράς με ότι και αν σημαίνει αυτό για τον πρόεδρο της Ν.Δ. που είχε δεσμευθεί ότι ισχύει ο προφορικός λόγος του και δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του.

Μπάμπουσκες

Του Γιώργου Λακόπουλου
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτόν τον Νοέμβριο. Με την παρωδία της ψήφου εμπιστοσύνης, την ιλαροτραγωδία της αναζήτησης νέου πρωθυπουργού, την απόπειρα του απερχόμενου πρωθυπουργού να ορίσει ως διάδοχό του τον εαυτό του με άλλο όνομα, το θρίλερ που απέληξε σε αυτό που έπρεπε να συμβεί εξαρχής: την κυβέρνηση Παπαδήμου. Εδώ που τα λέμε, θα μπορούσε να μην έχει συμβεί και ποτέ, αν δεν υπήρχαν την τελευταία στιγμή άνθρωποι οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν ότι το έργο πρέπει να τελειώσει πριν ο αιθουσάρχης κόψει το ρεύμα.

Τα εν οίκω... Παπαδήμω

Της Ελενας Ακρίτα (ΤΑ ΝΕΑ)
«Για τους εξωγήινους δεν έχουμε αποδείξεις αλλά ίσως να υπάρχουν!»
Μπαράκ Ομπάμα σε πρόσφατη δήλωση.
Υπάρχουν, μεγάλε! Εξωγήινοι υπάρχουν... Ζουν ανάμεσά μας... Απλώς, τους ψάχνετε σε λάθος μέρος. Απλώς, ραντίζετε σε λάθος χώρα. Τα ΟΥΦΟ είναι εδώ! Κι όποιος επιδιώκει μια σπάνια, συλλεκτική φωτογραφία, πρέπει να τους αναζητήσει από Συγγρού μέχρι Μαξίμου. Στο τρίλεπτο πάνω, θα τους έχει πετύχει ανφάς και προφίλ.

Ο Γουλιμής...

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου
Εχει ξανασυμβεί: το 1895 ο Χαρίλαος Τρικούπης δεν εξελέγη βουλευτής Μεσολογγίου για λίγες ψήφους. Εξελέγη, όμως, ο Μιλτιάδης Γουλιμής, που ανήκε στο αντίπαλο κόμμα. Του Θεόδωρου Δηλιγιάννη. Και τότε ο Τρικούπης είπε τη μνημειώδη φράση: «Ανθ' ημών ο Γουλιμής». Οχι για να χλευάσει τον Γουλιμή, που δεν ήταν καθόλου τυχαίο πρόσωπο. Αλλά για να εκφράσει την πικρία του προς τους συντοπίτες του, που τον «μαύρισαν».

Α. Σαμαράς: «Μεταβατική και ειδικού σκοπού» η κυβέρνηση

Α. Σαμαράς: «Μεταβατική και ειδικού σκοπού» η κυβέρνησηΞεκάθαρο μήνυμα τόσο στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής του ομάδας της ΝΔ, όσο και στους ψηφοφόρους του κόμματος, στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας πως το νέο κυβερνητικό σχήμα υπό τον Λουκά Παπαδήμο δεν συνιστά μια συγκυβέρνηση, αλλά μια μεταβατική κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Διαμαρτύρονται οι εβραίοι της Γερμανίας για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ

«Το κόμμα είναι γνωστό για τα ξενοφοβικά του συνθήματα», γράφει η Bild-Zeitung
Η συμμετοχή στελεχών του ΛΑΟΣ στη νέα κυβέρνηση προκαλεί την αντίδραση των γερμανών εβραίων οι οποίοι κατηγορούν το κόμμα για αντισημιτισμό.  «Στην Ελλάδα μετέχουν τώρα στην κυβέρνηση και οι αντισημίτες του ΛΑΟΣ»,  σημειώνει το λαϊκίστικο ταμπλόιντ Bild-Zeitung. Είναι η πρώτη φορά από την πτώση της Χούντας το 1974 που μετέχει στην κυβέρνηση  ένα ακροδεξιό κόμμα.

Στη Γερμανία το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ευρώπης

Aναμένεται να ηλεκτροδοτηθούν πλήρως 22.000 νοικοκυριά.Aναμένεται να ηλεκτροδοτηθούν πλήρως 22.000 νοικοκυριά
Το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο της Ευρώπης είναι έτοιμος να κατασκευάσει ο γερμανικός όμιλος φωτοβολταϊκών συστημάτων "Q-Cells", αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, βρέθηκαν οι δύο βασικοί επενδυτές του εν λόγω εγχειρήματος. Το πάρκο θα έχει

Τι είδα στην ορκωμοσία

Του Στέφανου Τζανάκη
Παρακολουθήσατε την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης; Λογικά, οι περισσότεροι το κάνατε. Αλλωστε τα πρώτα γκάλοπ δείχνουν ότι η έλευση Παπαδήμου αναζωπύρωσε κάποιες ελπίδες στην ελληνική κοινωνία - άρα, εξασφαλισμένη η τηλεθέαση.
Για όσους σνομπάρατε την τελετή, να σας πω τι κατάλαβα εγώ:

Τη Δευτέρα στις 19.00 οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού...


Με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής, αρχίζει τη Δευτέρα στις 19.00, η  τριήμερη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που ορκίστηκε την Παρασκευή. Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων θα συνεχιστεί την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη το μεσημέρι με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την Βουλή προς τη νέα κυβέρνηση. Στη συζήτηση μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και όσοι υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές το επιθυμούν.
ΑΠΕ-Μ

Εδιναν δάνεια παρά την απαγόρευση των ελεγκτών

Τίναζαν την μπάνκα στον αέρα με το που αποχωρούσε το κλιμάκιο των ελεγκτών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ), το οποίο είχε ήδη καταγράψει ένα απίστευτο πλιάτσικο στην Proton Bank!
Αυτό προκύπτει -μεταξύ άλλων- από το Εμπιστευτικό Πόρισμα Ελέγχου της Proton Bank, στο οποίο εδράζεται ο ποινικός έλεγχος του επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη, εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. της τράπεζας και μελών του Συμβουλίου Πιστοδοτήσεων, ενός πυρήνα συνεργατών του, γύρω από τους οποίους πλέχτηκε η

Κλειστά για 12 ημέρες τα Τέμπη

Διακόπτεται από τη Δευτέρα η κυκλοφορία των οχημάτων στην κοιλάδα των Τεμπών, λόγω εργασιών. Τα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 25 Νοεμβρίου. Για το συγκεκριμένο διάστημα η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων διαδρομών, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ στο τηλέφωνο 2410.

Η δεύτερη ανάγνωση

Του Γιάννη Λ. Πολίτη
Για όσα συνέβησαν από την Κυριακή μέχρι μισή ώρα πριν από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης η κοινωνία έχει αποφανθεί. Μιλά με σκληρό και απαξιωτικό τρόπο για τις ηγεσίες των κομμάτων, τους υπασπιστές και τους αυλικούς τους, οι οποίοι έκαναν τα χειρότερα προκειμένου να δυναμιτίσουν το νέο πείραμα και να μη χάσουν καρέκλες και ρόλους μιας ζωής.
Αυτή είναι η πρώτη ανάγνωση. Σωστή αλλά εύκολη. Υπάρχει και η δεύτερη. Οι αρχηγοί των δύο κομμάτων εξουσίας μέσα σε μία

Τελεσίγραφο του ΣΔΟΕ σε 12.558 επιχειρήσεις

Ρεπορτάζ Έλενα Λάσκαρη
Δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις ΦΠΑ από την αρχή του έτους και απειλούνται με ελέγχους αλλά και με Αυτόφωρο
Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπαίνουν 12.558 μεγάλες επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο πάνω από 100.000 ευρώ, οι οποίες από τις αρχές του έτους δεν έχουν υποβάλει τουλάχιστον μία προσωρινή δήλωση ΦΠΑ. Η σχετική λίστα έχει καταρτιστεί έπειτα από διασταύρωση στοιχείων που έκανε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, αξιολογώντας τη φορολογική συμπεριφορά όλων των επιχειρήσεων οι οποίες το 2010 είχαν τζίρο πάνω από 100.000 ευρώ.

Αδ.Γεωργιάδης: Στόχος η εξοικονόμηση ενοικίων από δημόσια κτήρια

Αδ.Γεωργιάδης: Στόχος η εξοικονόμηση ενοικίων από δημόσια κτήρια"Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Από Δευτέρα θα έχουμε πλήρη δράση", δήλωσε o υφυπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, θέτοντας ως πρώτο στόχο την εξοικονόμηση ενοικίων από τα δημόσια κτήρια ώστε να γλιτώσει ο Έλληνας φορολογούμενος περίπου ένα εκατ. ευρώ.
Σε δηλώσεις του στον REAL FM, σημείωσε ότι "η πατρίδα απευθύνει προσκλητήριο εθνικής ενότητας. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν πάψει οι πολιτικές μας διαφορές. Προέχει όμως να σώσουμε το καράβι που λέγεται Ελλάδα".

Τσίπρας: «100% Μνημονιακή η νέα κυβέρνηση»

«Το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι 80% ΠΑΣΟΚ, 10% ΝΔ, 10% ακροδεξιά και 100% μνημόνιο» σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.  Ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε σήμερα το πρωί τις εργασίες της 10ης συνδιάσκεψης του Δικτύου Συνδικαλιστών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που πραγματοποιείται στο κτίριο της ΓΣΕΕ.

«Η Σήμερον ως Αύριον και ως Χθες»;

Εχει να συμβεί πάρα πολύ καιρό στην Ελλάδα: η προχθεσινή δήλωση του εντολοδόχου, τότε, πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου μόλις βγήκε από το Προεδρικό Μέγαρο, έφερε ένα γερό κύμα ανάσας στην ελληνική κοινή γνώμη, που επί τόσες ημέρες παρακολουθούσε άφωνη το σπιράλ θανάτου. Ηταν λόγος με αρχή μέση και τέλος, λόγος με μέτρο και σοβαρότητα, λόγος που επέτρεψε σε κάθε καλόπιστο άνθρωπο να νιώσει ότι κάτι αλλάζει, ότι μια ελπίδα υπάρχει στον ακραίο ζόφο αυτών των ημερών. Λόγος ουσιαστικός και συγκροτημένος, που ούτε θυμάται πια κανείς από πότε είχε να ακουστεί από πρωθυπουργικά χείλη.

Είχε στην κατοχή του εικόνα του 18ου αιώνα

Είχε στην κατοχή του εικόνα του 18ου αιώναΜία εικόνα που χρονολογείται στον 18ο αιώνα βρέθηκε στην κατοχή ενός 51χρονου, ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή της Κοζάνης από κλιμάκιο του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πάγκαλος: «Τα κόμματα δεν είναι αιώνια»

Την άποψη ότι «όσο η κοινωνία γίνεται πιο πολύπλοκη, είναι λογικό τα προβλήματα να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν από ένα κόμμα» εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι «τα κόμματα δεν είναι αιώνια».
Σχολιάζοντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έως ότου τελικά επιλεγεί ο Παπαδήμος Πρωθυπουργός, ο Πάγκαλος σημείωσε ότι υπάρχει σύγχυση στην κοινωνία, όμως εξέφρασε την ελπίδα να μπορεί κάποτε ένας πολιτικός να διασχίσει την πλατεία

Εργολαβίες

  Ήταν σαν ένα μισοτελειωμένο θρίλερ του Χίτσκοκ, που για εμπορικούς λόγους, ανέλαβε να τελειώσει κάποιος άλλος μετά το θάνατό του. Έτσι την αγωνία ακύρωνε η γελοιότητα της υπερβολής που επέλεξε ένας σκηνοθέτης ανάξιος των προσδοκιών. Αυτό το πράγμα ήταν το έργο της εθνικής σωτηρίας που παίχτηκε τις τελευταίες μέρες.
Πρωταγωνιστές και κομπάρσοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, καταχράστηκαν τις ατάκες της εθνικής ενότητας, της σωτηρίας,της ανάγκης για έντιμη διακυβέρνηση και τόσα άλλα.

Οι θρύλοι της αποτυχίας

Ιδού πώς τελειώνει το ευρώ - όχι με «μπαμ», αλλά με «μπούνγκα- μπούνγκα». Πριν από λίγο καιρό, οι ευρωπαίοι ηγέτες επέμεναν πως η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παραμείνει οπωσδήποτε στο ευρώ, αποπληρώνοντας τα χρέη της στο ακέραιο. Τώρα, με την Ιταλία να πέφτει στον γκρεμό, είναι δύσκολο να δει κανείς πώς το ευρώ μπορεί να επιβιώσει.
Αλλά ποιο είναι το νόημα της ευρω-πανωλεθρίας; Όπως συμβαίνει πάντα όταν επέρχεται μια καταστροφή, εμφανίζεται ένα ρεύμα από ιδεολόγους που υποστηρίζουν ότι η καταστροφή δικαιώνει τις απόψεις τους. Καιρός λοιπόν να αρχίσουμε την απομυθοποίηση.

«Διψούν» για ρευστότητα οι τράπεζες

«Διψούν» για ρευστότητα οι τράπεζεςΣύσκεψη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος (φωτο)

Η αποκατάσταση της ρευστότητας των τραπεζών και η υλοποίηση των υποχρεώσων των τραπεζών που απορρέουν από την εφαρμογή του Μνημονίου συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων τραπεζών.

Ο αστόχαστος στόχος της νέας κυβέρνησης

Η νέα κυβέρνηση συστάθηκε με έναν και μόνο έναν σκοπό: την επιβεβαίωση της Συμφωνίας των Βρυξελλών (της 26ης Οκτωβρίου) από μία ευρεία πλειοψηφία του ελληνικού λαού (ή τουλάχιστον των πολιτικών δυνάμεων που τον εκπροσωπούν) και την εφαρμογή μιας δέσμης μέτρων που αυτή η Συμφωνία απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό δεν αποτελεί ερμηνεία δική μου αλλά προγραμματικό στόχο της νέας κυβέρνησης και απαίτηση των ευρωπαίων εταίρων μας (σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα).

Παντρεμένοι στις 11/11/2011


φωτορεπορτάζ:Παντρεμένοι στις 11/11/2011

Από την Κίνα έως τη Νέα Υόρκη εκατομμύρια άνθρωποι έβαλαν στοιχήματα, παντρεύτηκαν την καλή ή τον καλό τους, έκαναν μια ευχή ή, αντιθέτως, οι πιο προληπτικοί φάνηκαν πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις τους… Η 11η ημέρα του 11ου μήνα του 2011 τιμήθηκε δεόντως, ιδιαίτερα από όλους όσοι συμφωνούν πως το 11 είναι ένας αριθμός «αφύπνισης και πεφωτισμού, ένας αριθμός μεταμόρφωσης».

Η ρωγμή

Την ύστατη στιγμή, μια κάθαρση αναπάντεχη έδωσε τέλος στην πολιτική μας τραγωδία. Η χώρα απέκτησε νέο πρωθυπουργό και μάλιστα όπως ακριβώς απαιτούσαν οι συνθήκες και η δική μας αγωνία. Η πρώτη του δήλωση, λιτή, ουσιαστική και χωρίς χειρόγραφο, έσβησε λίγο την κακοφωνία και την αφόρητη φλυαρία των ημερών.
Η ευφορία, που προκλήθηκε λοιπόν από την επιλογή του, είναι δικαιολογημένη. Όσο για τις ορατές αδυναμίες στην σύνθεση της κυβέρνησης, πρέπει νομίζω να κριθούν με την ματιά των αναγκαίων συμβιβασμών.

Με κόσμο το ντέρμπι των αιωνίων!

Με την παρουσία των οπαδών του θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α1! Το ΑΣΕΑΔ μείωσε την ποινή των «πρασίνων» από τέσσερις αγωνιστικές σε τρεις, με τους πρωταθλητές να έχουν δώσει, ήδη, τρία εντός έδρας παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών. Η αρχική ποινή του Παναθηναϊκού, μετά τους τελικούς του πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό, ήταν τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 40 χιλιάδων ευρώ. Το Ιούνιο οι «πράσινοι» είχαν καταθέσει προσφυγή κατά της πρωτόδικης απόφασης, για μείωση της ποινής τους.

Κατεβάζουν στόρια τουριστικά γραφεία


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΚΛΑΡΗΣ
Ο ελληνικός τουρισμός ανεβαίνει, τα τουριστικά γραφεία κλείνουν! Δύο ακόμη κεντρικά και μεγάλα πρακτορεία ταξιδίων, το ένα εκ των οποίων με πολυετή παρουσία στην πόλη, έκλεισαν τις προηγούμενες ημέρες, ανεβάζοντας στα πέντε τον αριθμό των «λουκέτων» σε τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης. Είχαν προηγηθεί ένα ακόμη γνωστό πρακτορείο μετά το καλοκαίρι, με ειδίκευση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, και άλλα δύο την περασμένη άνοιξη.

Όντως οι μάσκες έπεσαν – Όλες οι μάσκες!

Τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες είναι πρωτοφανή: Μπήκαμε στη «μαύρη λίστα» της ΕΕ, ανακαλύψαμε ότι η Ευρώπη μπορεί τελικά να επιβιώσει χωρίς εμάς και τον σπουδαίο Πολιτισμό μας, γίναμε διεθνώς ρεζίλι, κινδυνεύσαμε να μείνουμε εκτός ευρώ και η χώρα έμεινε στην ουσία ακυβέρνητη…

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την εξυγίανση της Αγροτικής Τράπεζας, αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες αργά το βράδυ στο υπουργείο Οικονομικών. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος,

Στο ιρανικό πετρέλαιο στρέφεται η Ελλάδα λόγω κρίσης

Η έλλειψη χρηματοδότησης από τις τράπεζες έχει αναγκάσει την Ελλάδα να σταματήσει, τους τελευταίους μήνες, να αγοράζει αργό από τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν, σύμφωνα με το Reuters.
Οι αγορές και οι τράπεζες αρνούνται να χρηματοδοτήσουν την Αθήνα, καθώς φοβούνται ότι θα αναγκαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της και στρέφονται στο ιρανικό πετρέλαιο, σύμφωνα με το

Ψάχνουν δουλειά ακόμη και στη Γεωργία

Ψάχνουν δουλειά ακόμη και στη Γεωργία 
Όπου φύγει-φύγει για τους απελπισμένους έλληνες εργαζόμενους. Μέχρι πρότινος ήταν οι χώρες που «γεννούσαν» μετανάστες. Πολλοί κάτοικοί τους τις εγκατέλειπαν για να αναζητήσουν την τύχη τους στην Ελλάδα. Όμως, η τραγική κατάσταση που επικρατεί πλέον στην ελληνική αγορά εργασίας, έχει κάνει τις χώρες των Βαλκανίων και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης πιθανούς, και πολλές φορές ελκυστικούς, προορισμούς για έλληνες εργαζόμενους.

Ιαπωνία: Η Κριστίν Λαγκάρντ χαιρετίζει τη "σημαντική πρόοδο" στην Ελλάδα και την Ιταλία

   Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε ικανοποίηση για τη "σημαντική πρόοδο" που σημειώθηκε στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ιταλία, οι οποίες αντιμετωπίζουν κρίση χρέους, ενώ προειδοποίησε την Ιαπωνία, όπου ολοκληρώνει διήμερη επίσκεψη, ότι καμιά χώρα δεν βρίσκεται το απυρόβλητο.

Προτεραιότητες αξιοπιστία και 6η δόση

Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να συγκροτήσει Κυβερνητική Επιτροπή, με την οποία θα έχει καθημερινή συνεργασία
 Την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας σε Ευρώπη και διεθνείς οργανισμούς επισήμανε κατά την πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ζητώντας από τους υπουργούς να ετοιμάσουν σημειώματα με τις προτάσεις τους για τις προτεραιότητες των υπουργείων τους, ώστε να συμπεριληφθούν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες, πιθανότατα, θα αναγνωσθούν το απόγευμα της Δευτέρας.

Στον εισαγγελέα οδοντίατρος για φοροδιαφυγή

Picture 0 for Στον εισαγγελέα οδοντίατρος για φοροδιαφυγήΑπό την Οικονομική Αστυνομία θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ. και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της αρμόδιας ΠεριφέρειαςΔικογραφία για παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας ιατρείου, καθώς και για τη μη διατήρηση των προβλεπόμενων φορολογικών Στοιχείων και Βιβλίων, σχηματίσθηκε σε βάρος ενός οδοντιάτρου.

Δυναμική απαίτηση στο Lidl για τα τοπικά προϊόντα...

Aπαίτησαν από το κατάστημα να βάλει στα ράφια του τα τοπικά προϊόντα...
Δυναμική συγκέντρωση και δίωρη συμβολική διαμαρτυρία, πραγματοποίησαν το πρωί περίπου 100 συνεταιριστές, παραγωγοί, κτηνοτρόφοι, καταναλωτές και φορείς, που απέκλεισαν επί δίωρο την οδό Νεαπόλεως, στη διασταύρωση με την οδό Λαρίσης, όπου λειτουργεί ένα μεγάλο κατάστημα της γερμανικής αλυσίδας LIDL. Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν από το κατάστημα να βάλει στα ράφια του τα τοπικά προϊόντα και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, Νικήτας Πρίντζος προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με επτάωρο αποκλεισμό ενός ακόμη καταστήματος, το ερχόμενο Σάββατο, αλλά και τριών καταστημάτων ταυτόχρονα την επόμενη εβδομάδα.

Επιφυλακτικός για τη νέα κυβέρνηση ο Ν.Χριστοδουλάκης

Τις επιφυλάξεις του σχετικά με την αποτελεσματικότητα της νέας κυβέρνησης εξέφρασε ο Νίκος Χριστοδουλάκης, σημειώνοντας ότι είναι ιδιαίτερα πολυπληθής.
Μιλώντας στο Mega Σαββατοκύριακο, ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι, πέρα από τις υποχρεώσεις της στο οικονομικό πεδίο, η νέα κυβέρνηση «πρέπει να δώσει προοπτική στους ένα εκατομμύριο ανέργους».

Ο οδικός χάρτης της Οικονομίας έως τις ...επόμενες εκλογές

Τις άμεσες προτεραιότητες του οικονομικού επιτελείου, αμέσως μετά τον (ανα-) σχηματισμό του, έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο κ.Βενιζέλος τόνισε στους νέους και τους παλαιούς συνεργάτες του ότι η υπερκομματική στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου και η συμμετοχή στην κυβέρνηση του καθ. Γιάννη Μουρμούρα προσδίδουν στην Ελλάδα αυξημένο διαπραγματευτικό κύρος.