Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

"Bρωμόξυλο" από το Θέμο Αναστασιάδη σε Αλαφούζο, Μπόμπολα και Ψυχάρη! Γελάει ο κόσμος με την κατάπα των εφημερίδων τους...O Ψυχάρης, ο Αλαφούζος και ο Μπόμπολας που υποδύονται τους ισχυρούς παράγοντες της χώρας και σπρώχνουν προκλητικά τον Παπαδήμο με τα παπαρογκάλλοπ που τον εμφανίζουν να σπάει ρεκόρ δημοφιλίας, είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τον Θέμο Αναστασιάδη.

Η εισαγωγή στα ΑΕΙ

Το νέο σύστηµα εισαγωγής στα ΑΕΙ που προτείνεται από το Υπουργείο Παιδείας και τού οποίου τα κύρια σηµεία δόθηκαν στο «Βήµα» (23 Οκτωβρίου) έχει αρκετά θετικά στοιχεία, αλλά συνολικά κινείται προς λάθος κατεύθυνση. Ας πούµε πρώτα τα θετικά στοιχεία. Αυτά είναι: α) η µείωση των εξεταζοµένων µαθηµάτων, β) ο συνυπολογισµός τής βαθµολογίας των δύο τελευταίων τάξεων τού Λυκείου, γ) η καθιέρωση µιας γενικής δοκιµασίας (τεστ) γνώσεων / δεξιοτήτων, δ) η εξέταση βάσει µιας ευρύτερης ύλης, ε) ο προσδιορισµός τού ύψους βαθµολογίας εισαγωγής (τού συντελεστή βαρύτητας) από τα οικεία τµήµατα (εφόσον δεν καταργηθούν…) των ΑΕΙ.

Η ιστορική περιπέτεια συνεχίζεται

Tου Νικου Γ. Ξυδακη
Oλος ο διαρρεύσας χρόνος από την άνοιξη του 2010 έως τώρα ήταν πυκνός. Αλλά οι τελευταίες δεκαπέντε ημέρες υπερέβησαν κάθε προσδοκία: τα γεγονότα, παραγόμενα στο εσωτερικό ή το εξωτερικό της χώρας, προκάλεσαν τεκτονικές μετακινήσεις στο συλλογικό φαντασιακό, σωρεύοντας πρωτόγνωρες εμπειρίες και ισχυρά συναισθήματα. Στο πολιτικό πεδίο συνέβη ένα μείζον ρήγμα, όταν οι ηγέτες Γερμανίας και Γαλλίας απείλησαν ευθέως την Ελλάδα με αποπομπή από την Ευρωζώνη, εις απάντησιν της πρότασης Παπανδρέου να θέσει σε δημοψήφισμα την ευρωπαϊκή συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Η «συγκατοίκηση»...

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Πέρασαν δέκα μέρες, "που τα... είδαμε όλα!". Ζήσαμε μια απίθανη φαρσοκωμωδία, όπου οι αρχηγοί και τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων διαγκωνίζονταν σε μικροπολιτικές τακτικές και... γκάφες. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα κάνει τον σχετικό ισολογισμό...
Ο μεν κ. Παπανδρέου, έπειτα από αλλεπάλληλες κυβερνητικές αστοχίες, οδηγήθηκε στο... απονενοημένο διάβημα του "δημοψηφίσματος", το οποίο με τη σειρά του τον οδήγησε στην παραίτηση!

Περί δημοψηφισμάτων και άλλων δημοκρατικών δεινών

Του Πασχου Mανδραβελη
Η αρχαία ελληνική δημοκρατία –η πιο άμεση που υπήρξε ποτέ στην ιστορία– ήταν διαρκώς παρούσα στις συζητήσεις των πατέρων του αμερικανικού έθνους για το νέο Σύνταγμα των ΗΠΑ. Το αθηναϊκό πολίτευμα ήταν το ιδανικό· οι πολίτες αποφάσιζαν στην Εκκλησία του Δήμου αδιαμεσολάβητα για όλα τα θέματα της πόλης. Μόνο ένα πράγμα στοίχειωνε αυτό το ιδανικό· ο Αλκιβιάδης. Ηταν ο Αθηναίος δημαγωγός που παρέσυρε τους συμπολίτες του στη Σικελική Εκστρατεία, με συνέπεια την καταστροφή της ίδιας της Δημοκρατίας.

ΚΚΕ: «Να μην πάρει ούτε ανάσα» η κυβέρνηση Παπαδήμου

Φωτό αρχείουΤη βεβαιότητα του ΚΚΕ ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει τη συμφωνία για το "κούρεμα" του χρέους, ούτε και την πιθανότατη ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας, εξέφρασε η γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση της ΚΝΕ στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, εξαγγέλλοντας, ταυτόχρονα, την εκλογική και οργανωτική ετοιμότητα του ΚΚΕ, ώστε η κυβέρνηση Παπαδήμου "να μην πάρει ούτε ανάσα".

Ο μετρ των διαπραγματεύσεωνΟσοι έχουν παρακολουθήσει από κοντά τη διαδρομή και το έργο του κ.Λ. Παπαδήμου γνωρίζουν ότι πρόκειται για ξεχωριστό πρόσωπο.
Δεν είναι η τυπική περίπτωση του άκαμπτου τεχνοκράτη ή του ανάλγητου τραπεζίτη, όπως ορισμένοι νομίζουν και με ευκολία προπαγανδίζουν.
Ο νέος πρωθυπουργός είναι βαθύτατα ευγενής, η παράδοσή του δημοκρατική και η κουλτούρα του συναινετική.

Υλοποίηση των δεσμεύσεων ζητούν Μέρκελ και Σαρκοζί

Υλοποίηση των δεσμεύσεων ζητούν Μέρκελ και Σαρκοζί Η έκτη δόση δεν θα εκταμιευτεί, εκτός εάν υπάρξουν αποφασιστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο που είχαν σήμερα το απόγευμα οι Ευρωπαίοι ηγέτες Άγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής Προεδρίας.

Σίγουρα πλάκα μας κάνουν!

Άγριο μαστίγωμα Παπαδήμου .. περιγράφει το MEGA... 

Τελικά το  MEGA βάλθηκε να μας τρελάνει. "Για περισσότερο από μισή ώρα, λέει,  η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, μαστίγωναν σήμερα  άγρια τον Παπαδήμο".  Ούτε λίγο ούτε πολύ έκαναν υπεύθυνη την Ελλάδα για την

Τουλάχιστον ακόμα δέκα χρόνια και ... θα δούμε

Όχι πώς μόνο ο Παπανδρέου φταίει, αλλά τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από ότι φαίνονται
Άγρια προσγείωση για το νέο πολιτικό συνονθύλευμα  στη σκληρή πραγματικότητα και την καθημερινότητα των πιέσεων από την Γερμανία. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega στο Βερολίνο,

Βερολίνο: Παραμένουν τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Το γερμανικό «Der Spiegel» επιμένει ότι η συζήτηση δεν έχει κλείσει, παρά την συγκρότηση της νέας κυβέρνησης
Η σεναριολογία περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη φουντώνει πάλι στο Βερολίνο.
Η αφορμή γι αυτό είναι μια προδημοσίευση από το νέο τεύχος του  περιοδικού «Der Spiegel» (θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα) σύμφωνα με την οποία η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται πλέον στα σοβαρά για το μέχρι πρότινος αδιανόητο: την εθελούσια έξοδο της Αθήνας από τη νομισματική ένωση.

Ρεκόρ για τη Μπόινγκ στην έκθεση

Στην έκθεση αεροναυπηγικής  στο Ντουμπάι, η Μπόινγκ έσπασε κάθε ρεκόρ στις προτιμήσεις  των πελατών. Η ισχυρή αυτή αμερικανική βιομηχανία συγκέντρωσε παραγγελίες σε διψήφια νούμερα δισεκατομμυρίων κι άφησε πίσω τ,η μεγάλη ανταγωνιστική ευρωπαϊκή εταιρίαΑϊρμπας. Οι πολλές και

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας συμφώνησαν μεταξύ τους

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας  συμφώνησαν μεταξύ τους, για το ελάχιστο εγγυημένο ωρομίσθιο. Όπως ήταν αναμενόμενο πέρασε η γνώμη και θέση της Μέρκελ, της οποίας γελάνε και τα ... μουστάκια της (φωτο). Έτσι τώρα ξέρουμε ποιος θα είναι ο νικητής στο συνέδριο του κόμματος.

Tι δεν πρέπει να ξεχαστεί

Tου Χρηστου Γιανναρα
Tο πολιτικό μας σύστημα παράγει από μόνο του, σωρηδόν, τις αποδείξεις της ανήκεστης φθοράς του, της αχρηστίας του. Eίναι πια αδύνατο να ανταποκριθεί στον ρόλο του, στις ανάγκες μας. Bυθίζει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στην υπανάπτυξη, ατιμάζει το ελληνικό όνομα, μας πνίγει στην ντροπή.
Oι δανειστές μας απαίτησαν τη συνεννόηση των δύο μεγαλύτερων κομμάτων για να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας – να διασφαλίσουν τα συμφέροντα και τις βλέψεις τους στη χώρα μας.

Προσδοκίες και σύγχυση

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Φαρσοκωμωδία συνήθους τύπου κατάντησαν τελικά τη διαδικασία συγκρότησης της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και το αποτέλεσμα είναι αδιάφορο - για να μη χρησιμοποιήσουμε βαρύτερο χαρακτηρισμό. Ελάχιστα διαφέρει η κυβέρνηση αυτή στη σύνθεσή της από την προηγούμενη, παταγωδώς αποτυχημένη, κυβέρνηση Παπανδρέου. Εδώ που τα λέμε όμως, κανένας δεν

Βαρύ φορτίο ανέλαβε ο Παπαδήμος

 ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον κ. Λουκά Παπαδήμο ήρθε στην πιο δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα και τον λαό. Η αψυχολόγητη ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα οδήγησε τη χώρα στη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δύο και πλέον ετών και δημιούργησε αξεπέραστο πρόβλημα εμπιστοσύνης για τους πολιτικούς της χώρας.

Τα «δώρα» της πετρελαιοκίνησης

Τα «δώρα» της πετρελαιοκίνησηςΣτην Ευρώπη το 60-70% των αυτοκινήτων που πωλούνται είναι πετρελαιοκίνητα.
Θιασώτης της θεωρίας "πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι" ο νομοθέτης του Νόμου 1959/1991 (άρθρο 26) επέλεξε να απαγορεύσει τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα να κυκλοφορούν ελεύθερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς η πολιτεία αδυνατούσε να ελέγξει και να επιβάλει περιορισμούς σε πρωτογενείς παράγοντες που σχετίζονται με τη ρύπανση της ατμόσφαιρας, όπως η νοθεία και το λαθρεμπόριο του καυσίμου.

“Υπερήφανος” δηλώνει ο Μπερλουσκόνι

Υπερήφανος για τις ενέργειές του στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε επιστολή του προς τον ηγέτη του κόμματος «Δεξιά» του Φραντσέσκο Στοράτσε. Μια μόλις ημέρα μετά την παραίτηση του από τη θέση του πρωθυπουργού, ο Μπερλουσκόνι, εξέφρασε την επιθυμία του «να πάρει πάλι το δρόμο προς την

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ Οι αγορές και το χάος

Φωτογραφία Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Καθημερινά η παγκόσμια οικονομία οδεύει προς το χειρότερο. Η κατάσταση κινδυνεύει να γίνει ανεξέλεγκτη στην Ευρωζώνη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της παγκόσμιας οικονομίας, ένας χώρος από τους πιο ανεπτυγμένους με την πιο προηγμένη τεχνολογία, με μεγάλο πλούτο και τεράστιες δυνατότητες. Όμως την τύχη της δεν την ορίζουν οι λαοί της, δεν την ορίζουν καν οι συντηρητικές κυβερνήσεις που βρίσκονται στην εξουσία αυτή τη στιγμή στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Υπάρχει ακόμη ελπίδα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Η νέα κυβέρνηση, που είναι η παλιά plus, καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει το θαύμα και να σώσει τη χώρα από την κατάρρευση. Η μόνη εγγύηση για να ξαναδουλέψει η κυβέρνηση και κατ' επέκταση το κράτος είναι το κύρος που αναμφισβήτητα διαθέτει ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Είναι προφανές ότι δεν κατέληξε σε ένα σχήμα της επιλογής του και αποδέχθηκε το άθροισμα των κομματικών συμβιβασμών, αλλά αυτό δεν είναι το πρωτεύον στην παρούσα φάση.

ΣΥΝ: Καλεί σε ενωτικούς αγώνες τον λαό

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.Σε ενωτικούς αγώνες για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, που όπως επισημαίνει, αποτελούν τη μόνη εγγύηση για την αποφυγή της ολοκληρωτικής χρεοκοπίας, καλεί τους πολίτες ο ΣΥΝ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΣΥΝ αναφέρει ότι "η νέα κυβέρνηση, που συγκροτείται για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση με τη συμμετοχή ακροδεξιών, θα προσπαθήσει στο επόμενο

Ολοκληρώθηκε ο 29ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών

Αποκαθίσταται η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθηνάς, στη λεωφόρο Μαραθώνος και τη Μεσόγειων.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 29ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, υπό την αιγίδα της Unesco με τη συμμετοχή 20.000 αθλητών.Η εκκίνηση δόθηκε στις 9.00 το πρωί από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αφετηρίας στον Μαραθώνας. Πρώτος τερμάτισε ο Boubker Abdelkerim.Συνάμα, πραγματοποίηθηκε και ο ανοικτός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.

ΕΝΕΡΓΩΣ: «Μερκοζί»: ο μεσσιανισμός

ΦωτογραφίαΤου Κώστα Γουλιάμου*
Ενα είδος υπεράσπισης της Αθήνας - και όχι μόνο - απέναντι στη σφοδρή επίθεση που δέχεται από τον μαξιμαλιστικό μεσσιανισμό (αποικιοκρατισμό) της πολιτικής των ‘ Μερκοζί’, υπήρξε η γραπτή παρέμβαση του κορυφαίου πολιτικού φιλόσοφου Γιούργκεν Χάμπερμας. Πριν από λίγες μόλις μέρες ο Χάμπερμας απάντησε στο σχόλιο του Φρανκ Σιρμάχερ (εκδότη της Frankfurter Αllgemeine Ζeitung), με το άρθρο υπό τον τίτλο «Σώστε την αξιοπρέπεια της Δημοκρατίας».

Λίστες προτεραιοτήτων ανά υπουργείο έστειλε στα μέλη της κυβέρνησης ο Βενιζέλος

Επιστολές προς όλα τα μέλη της κυβέρνησης, -αντίγραφα των οποίων κοινοποιήθηκαν στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο έστειλε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τις προτεραιότητες, ανά υπουργείο, προκειμένου να διευκολυνθούν η σύνταξη των προγραμματικών δηλώσεων και η άμεση ενεργοποίηση της κυβέρνησης. Οι προτεραιότητες αυτές

Οταν τα λάθη φέρνουν αποτέλεσμα

 ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι γνωστό ότι στην πολιτική όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Και δεν θα μπορούσαν, φυσικά, να αποτελέσουν εξαιρέσεις στον κανόνα αυτό οι δύο αποφάσεις του Γ. Παπανδρέου, οι οποίες ανέτρεψαν το πολιτικό σκηνικό και ενδεχομένως και την πολιτική πορεία του ίδιου. Ωστόσο, ήταν δύο αποφάσεις που, αν και έχουν καταλογιστεί και οι δύο ως μεγάλα πολιτικά λάθη του παραιτηθέντος πρωθυπουργού, δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους από άποψη συνεπειών.

Οι Γερμανοί θέλουν τον Ρεν «τσάρο» του ευρώ

Οι απείθαρχες δηµοσιονοµικά χώρες θα παραπέµπονται στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων
 Η παραποµπή όσων κρατώνµελών παραβιάζουν το Σύµφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ), αλλά και η ενίσχυση του επιτρόπου για Οικονοµικές και Νοµισµατικές Υποθέσεις ώστε να επιβάλλει ακόµη και κυρώσεις στα οικονοµικώς «αµαρτωλά» κράτη είναι δύο από τις βασικές αλλαγές που σχεδιάζουν οι Βρυξέλλες για την ενδυνάµωση της διακυβέρνησης της ευρωζώνης.

17η Νοεμβρίου: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με 7.000 αστυνομικούς

Θα κορυφωθούν την Πέμπτη που θα γίνει η καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ
Περίπου επτά χιλιάδες αστυνομικοί αναμένεται να λάβουν μέρος στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στην Αθήνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Τα μέτρα θα αρχίσουν σταδιακά να εφαρμόζονται από την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και θα κορυφωθούν την Πέμπτη που θα γίνει η καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σαμαράς και Παπανδρέου φοβούνται τον Παπαδήμο

Tην ώρα που ο Ευ. Βενιζέλος έλεγε την Παρασκευή το βράδυ ότι «σήμερα ο ελληνικός πολιτικός Πολιτισμός γράφει μια νέα σελίδα», ο αρχηγός της Ν.Δ ξεκίναγε από τα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού το πριόνισμα της νέας κυβέρνησης. Αισθάνθηκε την ανάγκη, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, να πει στον ελληνικό λαό ότι με την τακτική του έσωσε τη χώρα, σάρωσε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υποχρέωσε τον Γ. Παπανδρέου να

Συρία: Τέσσερις αντικαθεστωτικοί νεκροί σε πορεία υπέρ του Άσαντ

Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα τέσσερα άτομα που φώναζαν συνθήματα κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ σε συγκέντρωση στην πόλη Χάμα, την οποία οργάνωσαν οι αρχές της πόλης Χάμα για να εκφραστεί η λαϊκή οργή για την απόφαση του Αραβικού που αφορά τη Συρία. Σύμφωνα με ακτιβιστές, αυτόπτες μάρτυρες, οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας

Η πόλη που έβλεπε τα τρένα να περνούν


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΗΤΡΑΚΗ
gmitrakis@ekdotiki.gr
Πριν από λίγες ημέρες στο Λούβρο πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης για τον Μέγα Αλέξανδρο, που αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός του παρισινού μουσείου για τη φετινή περίοδο. Με αυτήν την αφορμή το αμερικανικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το κανάλι που εκπέμπει και «περνάει γραμμή» σε ολόκληρο τον πλανήτη, είχε ένα 15λεπτο αφιέρωμα στην έκθεση. Αμέσως μετά οι τηλεθεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά σκοπιανών

Ποιοι είναι οι άλλοι δύο από την παρέα της Βοστώνης

Τώρα που έχουμε κυβέρνηση έστω και μεταβατική, στη συγκρότηση της οποίας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο δύο αγόρια μιας φωτογραφίας που έκανε τον γύρο του κόσμου, καιρός να μάθουμε και την ταυτότητα των δύο άλλων μελών της παρέας.

Πρόκειται βέβαια για τη φωτογραφία που απεικονίζει τέσσερις νέους, τέσσερις δεκαετίες πριν, γνωστούς και ως «η παρέα της

Ελπιδοφόρα θεραπεία για τη δισκοκήλη

Πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας πάσχουν από οσφυϊκή ή αυχενική δισκική παθολογία και συνήθως μπαίνουν σε ένα ατέρμονο κύκλο θεραπειών με αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά, κατάκλιση, μασάζ κλπ. Άλλοι έχουν χειρουργηθεί χωρίς μεγάλη επιτυχία ή η κήλη έχει υποτροπιάσει αρκετά γρήγορα, ή σε άλλο σπονδυλικό επίπεδο. Η δισκική παθολογία συνήθως είναι μια χρόνια κατάσταση με υφέσεις και εξάρσεις που ταλαιπωρούν τον ασθενή και υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής του.

Θεσσαλονίκη: Το μετρό επεκτείνεται


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ
Εν αναμονή της οριστικής δημοπράτησης, που αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, παρουσιάζεται σήμερα, στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς, το έργο της επέκτασης του μετρό προς την Καλαμαριά. Η παρουσίαση θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, μετά μάλιστα και το «πράσινο φως» που άναψε πρόσφατα η Διαχειριστική Αρχή του ΥΠΕΚΑ για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, με χρηματοδότηση 425 εκατ. ευρώ.

Αποχαιρετά την αυτοδυναμία ο Αντώνης; ...


Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει στη Ν.Δ. ο Α.Σαμαράς αυτή την στιγμή. Πρόβλημα που απειλεί όχι μόνο να τινάξει στον αέρα το κόμμα του την ώρα που ήταν πολύ κοντά στην αυτοδυναμία που πλέον αποχαιρετά οριστικά, αλλά και την... κυβέρνηση συνεργασίας, αφού από την στιγμή που γίνει σαφής η υποχώρηση του κόμματος στις δημοσκοπήσεις είναι θέμα χρόνου η αποχώρησή της από αυτήν.

Κορυφαίος αθλητής στίβου της χρονιάς ο Μπολτ

Για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Γιουσέιν Μπολτ αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής της χρονιάς. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία που διεξήγαγε η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF), ενώ την πρωτιά στις γυναίκες πήρε η Σάλι Πίρσον από την Αυστραλία. Ο Μπολτ, ο οποίος ήταν κορυφαίος της χρονιάς και το

Αντιδράσεις για τον αντικαπνιστικό νόμο στην Αυστραλία

Με προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο απειλούν οι καπνοβιομηχανίες την αυστραλιανή κυβέρνηση, μετά την ψήφιση νομοσχεδίου για περιορισμούς στον τρόπο διάθεσης των προϊόντων καπνού. ''Είμαστε αποφασισμένοι και αν χρειαστεί θα σας αντιμετωπίσουμε και στα δικαστήρια'', ήταν η απάντηση της υπουργού Υγείας, Νίκολα Ρόξον.

Ρουμελιώτης: Δέχτηκα πρόταση, αντέδρασαν στελέχη της ΝΔ

Πρόταση για τη θέση του πρωθυπουργού δέχτηκε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης ο όπως ο ίδιος αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.
Όπως είπε, τον πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν κατ΄ αρχήν θετικός, αλλά «πάγωσαν» την υποψηφιότητά του οι αντιδράσεις ορισμένων στελεχών της ΝΔ.

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

Σε συλλήψεις διαδηλωτών της Wall Street προέβη η αστυνομία

Διέλυσε τις συγκεντρώσεις σε πλατείες των πόλεων Σεντ Λούις, Ντένβερ και Σολτ Λέικ Σίτι.

Η αμερικανική αστυνομία διέλυσε συγκεντρώσεις ακτιβιστών του κινήματος κατά της Wall Street, οι οποίοι κατασκήνωναν σε πλατείες των πόλεων Σεντ Λούις, Ντένβερ και Σολτ Λέικ Σίτι, μετά την άρνησή τους να απομακρυνθούν από τους χώρους αυτούς, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.Στο Σεντ Λούις, η αστυνομία προχώρησε σε 27 συλλήψεις σε κεντρική πλατεία της πόλης.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης


Το χριστουγεννιάτικο Bazaar του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, που έγινε πια θεσμός, διοργανώνεται για 11η συνεχή χρονιά στον εκθεσιακό χώρο του μουσείου . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Στους φιλόξενους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου θα λειτουργήσει και πάλι μια ανοιχτή γιορτή αγοράς δώρων, με χρηστικά αντικείμενα υψηλής αισθητικής, ειδικές εκδόσεις του ΜΜΣΤ, βιβλία τέχνης και έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και φωτογραφίας γνωστών

Ψήφος ελπίδας και εντολή για τολμηρές αποφάσεις

Με εντυπωσιακά ποσοστά αποδοχής υποδέχονται οι Ελληνες πολίτες τον νέο πρωθυπουργό, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Marc, για το «Εθνος της Κυριακής».Ψήφο εμπιστοσύνης στο εγχείρημα της κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης και ρητή εντολή για άσκηση ουσιαστικής πολιτικής, δίνει η κοινή γνώμη στέλνοντας συγχρόνως μηνύματα και στα πολιτικά κόμματα, όπως δείχνει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Marc για το "ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ".
Με εντυπωσιακά ποσοστά αποδοχής υποδέχονται οι Ελληνες πολίτες τον νέο πρωθυπουργό, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Marc, για το «Εθνος της Κυριακής».

ΣΟΡΟΣ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ


Την ανησυχία του για το μέλλον της ευρωζώνης, μετά και την επέκταση της κρίσης στην Ιταλία, εκφράζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος. Παράλληλα, θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει ελπίδες, αλλά επισημαίνει ότι μόνο αν καταφέρει να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα μπορεί να ελπίζει σε έξοδο από το τούνελ.

Πράσινη ενέργεια για 150 νοικοκυριά στο Λασίθι

Σε λειτουργία τέθηκαν οι τέσσερις από τους έξι φωτοβολταϊκούς σταθμούς, ισχύος 80kW ο καθένας, στο νοτιοανατολικότερο σημείο της Κρήτης, με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στην Ελλάδα, στην περιοχή του Αθερινόλακκου, στο Λασίθι.

Επαφές Ομπάμα με Μεντβέντεφ - Ζιντάο

Επαφές Ομπάμα με Μεντβέντεφ - ΖιντάοΜε τον Ρώσο πρόεδρο, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αλλά και με τον Κινέζο ομόλογό του Χου Ζιντάο συνομίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στο περιθώριο του οικονομικού Φόρουμ Ασίας - Ειρηνικού (APEC) που πραγματοποιείται στη Χονολούλου.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στον Τύπο ο Ομπάμα, με τον Μεντβέντεφ συζήτησαν για το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία και "επανέλαβαν την πρόθεση τους να διαμορφώσουν κοινή πολιτική προκειμένου το Ιράν να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ισχύουν διεθνώς σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα".