Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Αλλαγή πορείας

Τριάντα οκτώ ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου και ο προορισμός της πορείας, που όλα αυτά τα χρόνια στις 17 Νοέμβρη πραγματοποιείται στην Αθήνα, είναι στο σημείο όπου βρίσκεται το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας.
Και, βέβαια, οι διαδηλωτές δεν πορεύονται τυχαία, δεν επέλεξαν το συγκεκριμένο κτίριο, τον συγκεκριμένο χώρο λόγω... χιλιομετρικής απόστασης.

Η Ακροδεξιά στο πλυντήριο

Του Κωστή Παπαϊωάννου*
Η υπουργοποίηση των «μόνων αληθινών Ελλήνων»
Η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στη νέα κυβέρνηση αποτελεί αξιοσημείωτο γεγονός στην ιστορία της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας, γεγονός που υπερβαίνει το βάρος της ολιγόμηνης παρουσίας τεσσάρων στελεχών του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Σηματοδοτείται η συμβολική και ουσιαστική νομιμοποίηση της ελληνικής Ακροδεξιάς. Τερματίζεται η εξορία της από την κυβερνητική εξουσία 37 έτη μετά την πτώση της δικτατορίας.

Οι κεντρικές τράπεζες αγοράζουν χρυσό

Σε χρυσό επενδύουν οι κεντρικές τράπεζες πολλών κρατών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Χρυσού, που εδράζεται στο Λονδίνο. Δεν κατονομάζει ποιες προχώρησαν στην αγορά μεγάλων ποσοτήτων του ευγενούς μετάλλου, αλλά αναφέρει ότι ανάμεσά τους υπάρχουν και ορισμένες που το έπραξαν για πρώτη φορά. Ααπό τον Ιούλιο ως και τον Σεπτέμβριο, κεντρικές τράπεζες αγόρασαν σχεδόν 150 τόννους χρυσού, γεγονός που

Το άσυλο κι η φουστανέλα

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
«Για την πανεπιστημιακή κοινότητα το άσυλο είναι παραπάνω από τον νόμο γιατί είναι μία ακαδημαϊκή παράδοση. Κανείς δεν είναι παραπάνω από τον νόμο, παρά μόνο οι παραδόσεις μας». Αυτά δήλωσε ο πρύτανης του Αριστοτελείου, κ. Μυλόπουλος. Ας αφήσουμε κατά μέρος τα οφέλη που έχει αποκομίσει η πανεπιστημιακή κοινότητα, και κατ' επέκταση η ελληνική κοινωνία, από την τήρηση αυτής της παράδοσης. Κι ας παρακάμψουμε τη βία που έχει συσσωρεύσει, τις καταστροφές, το εθιμικό δίκαιο που έχει επιβάλει στην πανεπιστημιακή κοινότητα - ένα εθιμικό δίκαιο στο οποίο περιλαμβάνονται οι απειλές κατά καθηγητών και κατά παντός διαφωνούντος, οι προπηλακισμοί, η άσκηση σωματικής βίας, η παράκαμψη της αρχής της πλειοψηφίας και λοιπά παραδοσιακά προϊόντα της ελληνικής γης.

Χωρίς κόσμο η Εθνική στο πρώτο ματς των προκριματικών του Μουντιάλ

Τιμωρήθηκε για τα επεισόδια στο παιχνίδι με την Κροατία

Δεν θα ασκήσει έφεση η ΕΠΟ


Ήταν δεδομένο ότι η Εθνική θα πληρώσει ακριβά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων σε φιλοξενούμενους οπαδούς, κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Κροατία στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Η UEFA τιμώρησε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 60.000 ευρώ την ΕΠΟ για τα επεισόδια της 7ης Οκτωβρίου και έτσι η

Συλλαλητήριο για την Παιδεία στη Μαδρίτη

Συλλαλητήριο για την Παιδεία στη ΜαδρίτηΚαθηγητές που απεργούν και φοιτητές διαδήλωσαν σήμερα στη Μαδρίτη κατά των δημοσιονομικών περικοπών που πλήττουν την Παιδεία, τρεις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές που αναμένεται να δώσουν τη νίκη στη δεξιά και να ακολουθηθούν από άλλη μία περιστολή δαπανών στον δημόσιο τομέα.

«Κυβέρνηση Σακς»

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Σύμφωνα με τον Μαρκ Ρος της «Monde», τη διακυβέρνηση της Ευρώπης ανέλαβε μια «κυβέρνηση Σακς» - εκ της ομωνύμου Τράπεζας και χωρίς να διευκρινίζει αν στο κόλπο μετέχει μόνο ο Σακς ή και ο Γκόλντμαν...
Για να το λέει ένας έγκυρος δημοσιογράφος σε μια έγκυρη εφημερίδα, κάτι θα ξέρει. Αλλωστε, ο ίδιος έχει γράψει το μπεστ σέλερ «Η Τράπεζα. Πώς η Γκόλντμαν Σακς κυβερνά τον κόσμο», πράγμα που σημαίνει ότι γνώριζε πως η εν λόγω Τράπεζα πριν κυβερνήσει την Ευρώπη κυβερνούσε ήδη τον πλανήτη.

Πενία

Του Γιώργου Λακόπουλου
Δεν είναι ευχάριστο, αλλά είναι η αλήθεια. Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι ανελέητος καθρέφτης για το πολιτικό σύστημα. Δείχνει την πενία του σε πρόσωπα συμβατά με την εποχή. Αυτό δηλαδή που χρειάζεται η χώρα αυτήν τη στιγμή, δεν το έχει.
Οταν διακυβεύονται τα πάντα καταφεύγεις στον ανθό της πολιτικής. Οπως όταν κινδυνεύεις να αλλάξεις κατηγορία κατεβάζεις στο γήπεδο την καλύτερη 11άδα, που έλεγε κάποτε ο Σκανδαλίδης. Αν αυτή η κυβέρνηση είναι ο ανθός και οι καλύτεροι που έχουμε, μάλλον θα δυσκολευτεί ο Παπαδήμος να κάνει το θαύμα.

Παραπληροφόρηση...


Βγήκε ο γερμανός υφυπουργός Ασμούσεν και είπε ορθά κοφτά - όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής τους στο Βερολίνο Παντελής Βαλασόπουλος- ότι:Δεν υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου 2 ήτοι της απόφασης της 27ης Οκτωβρίου.
Και βεβαίως δεν αλλάζει η απαίτηση για τις έγγραφες δεσμεύσεις.
Λίγο πριν από... το Αμέρικα ο Ιγνατίου είχε μεταδώσει ότι

Υπολογίσιμη και η άδεια μητρότητας στον κλάδο ασθενείας ΙΚΑ...

Μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, το ΙΚΑ είναι υποχρεωμένο να ανανεώνει το βιβλιάριο ασθενείας και να χορηγεί επιδόματα μητρότητας και ασθενείας και σε εργαζόμενες μητέρες που έκαναν χρήση της ειδικής άδειας μητρότητας.
Μετά από άρνηση του ΙΚΑ να ανανεώσει το βιβλιάριο υγείας τους και να τους χορηγήσει επιδόματα μητρότητας και ασθένειας,

Παρτιτούρες

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΤΗΝ περίοδο της Μεταπολίτευσης, όταν ακούγαμε για Νταλάρα καταλαβαίναμε ότι επρόκειτο για τον τραγουδιστή Γιώργο Νταλάρα. Οτι ζούμε ένα τέλος εποχής είναι φανερό, γιατί τώρα, όταν ακούμε για Νταλάρα, καταλαβαίνουμε τον Τσαρλς Νταλάρα που είναι επικεφαλής του IIF, δηλαδή της Διεθνούς Ενωσης Τραπεζών. Από τα ταγάρια στις συναυλίες της δεκαετίας του '70 έχουμε περάσει στα γκρίζα κοστούμια των ξένων τραπεζιτών. Πάλι καλά που είναι η Αννα Νταλάρα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών!

ΔΝΤ: Προϋπόθεση η συναίνεση για την έκτη δόση

Ζητά διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση και ευρεία πολιτική υποστήριξη των μέτρων
Διαβεβαιώσεις από τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα και ευρεία πολιτική υποστήριξη των μέτρων ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να αποδεσμεύσει την έκτη δόση του δανείου που χορηγεί σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντείβιντ Χόλεϊ. Σε ερώτηση που του τέθηκε για το πότε θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου για την εκταμίευση της δόσης, απάντησε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Απόψε ξέχασαν το δημοψήφισμα...


... και καταφεύγουν στα επιχειρήματα του Παπανδρέου για τη κρίση...
Λέξη - μέχρι στιγμής τουλάχιστον - για το δημοψήφισμα, από τα ντόμπερμαν. Η μεγάλη δε πλάκα είναι ότι ... όσον αφορά τη κρίση στη Κοινότητα επαναλαμβάνουν, ιδιαίτερα ο Ντερμπεντέρης, αυτά που έλεγε μέχρι χθες ο Γιώργος. Τις ανακολουθίες της Μέρκελ που οδηγεί την ευρωζώνη από ήττα σε ήττα και τις ρωγμές που επιφέρει στο ευρώ η ίδια η ΕΚΤ που φαίνεται αδύναμη να το στηρίξει... 
nonews-NEWS

Ο Άδωνης γελοιοποιεί κυβέρνηση και Διαμαντοπούλου και επαναφέρει μόνος του το πολυτονικό.

Να τον χαίρεσαι Παπαδήμο με τους 50 νοματαίους...
Το πολυτονικό σύστημα επανέφερε στο υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ο υφυπουργός με αρμοδιότητες ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης.  Ειδικότερα, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, ο κ. Γεωργιάδης άλλαξε τις παλιές ταμπέλες στα γραφεία με νέες, στις οποίες οι λέξεις είναι γραμμένες με βάση το πολιτικό σύστημα.
kourdistoportocali

Σε κρίση η αγορά βιβλίου...

Αυξάνει τις τελευταίες ώρες στην εκδοτική αγορά η ανησυχία για τη δυνατότητα πληρωμών ορισμένων βιβλιοπωλείων-αλυσίδων, που έχουν μετατραπεί σε θύματα της οικονομικής κρίσης, αντιμετωπίζοντας σημαντική πτώση των... πωλήσεών τους. Εκδότες και βιβλιοπώλες διαβεβαίωναν μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές πως κανένα «κανόνι» δεν είχε σκάσει στην αγορά, συμπληρώνοντας ότι τα προβλήματα με τα βιβλιοπωλεία-αλυσίδες (όπως και γενικότερα με τα βιβλιοπωλεία) δεν είναι σημερινά.

ΣΟΚ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ 50!


Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος έκανε θρύψαλα το εκβιαστικό προσωπείο του Βενιζέλου>
Οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά, δεν εξαρτώνται από την 6η δόση!..
Ο επικεφαλής του ΙΚΑ άφησε άναυδα τα παπαγαλάκια του ΣΚΑΙ, εκτός από την Πόπη Τσαπανίδου, η οποία επιχείρησε να υπερασπισθεί την αλήθεια όταν είπε ότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά και πως η καταβολή τους είναι ανεξάρτητη από την 6η δόση.

ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ : ΤΑ ΛΑΘΗ ΘΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Τα λάθη που έχουν προκύψει με το τέλος ακινήτων και τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ θα συμψηφιστούν στις επόμενες δόσεις. Όσον αφορά την προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Καλαμάτας το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου όπως λένε στο οικονομικό επιτελείο «να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες».

Θεσσαλονίκη: «Ξενάγηση» γυναικών στα... ενδότερα του Αγίου Όρους


«Ξενάγηση» στα ενδότερα του Αγίου Όρους θα προσφέρει η διεθνής έκθεση τουρισμού Philoxenia στις γυναίκες επισκέπτες της, από την Παρασκευή 18 ως και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.
Η έκθεση, που στεγάζεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα λειτουργεί από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, ενώ η παρουσίαση της μοναστικής Πολιτείας θα γίνει στο αυτόνομο περίπτερο του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς-ΚεΔΑΚ (11Α).

Η αποδοχή του νέου πρωθυπουργού

Tου Πασχου Μανδραβελη
Η εμπιστοσύνη με την οποία αγκάλιασαν οι Ελληνες πολίτες τον νέο πρωθυπουργό δεν λέει πολλά για τον ίδιο. Ετσι κι αλλιώς, το μόνο που ήξερε το 80% των πολιτών που του έδωσε άμεσα ψήφο εμπιστοσύνης είναι ότι «ο κ. Λουκάς Παπαδήμος είναι σοβαρός άνθρωπος». Οι πολίτες έκλεισαν τα αυτιά τους στις συνήθεις διαβολές της απούσας -από κάθε ιστορικό κάλεσμα- αριστεράς «περί ανθρώπου των

Επτά νέα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων

Επτά νέα σχέδια ιδιωτικοποιήσεωνΤο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ενεργοποιεί σχέδια πώλησης εταιριών και περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου
Το αεροδρόμιο Ελληνικού είναι ένα από τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων (φωτο)
Μια μέρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας του κ. Λ. Παπαδήμου, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ενεργοποιεί και πάλι τα σχέδια πώλησης κρατικών εταιριών και περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.

Οι αλήθειες του κ. Παπαδήμου

Μετά από πολύ καιρό ακούστηκαν από το βήμα της Βουλής και από τα πιο υπεύθυνα χείλη, μερικές αλήθειες χωρίς φιοριτούρες, λαϊκισμούς και χωρίς καμιά προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών ή χαϊδέματος αυτιών. Η δευτερολογία Παπαδήμου, λίγο πριν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, μπορεί να θεωρήθηκε από ορισμένους ακαδημαϊκό κείμενο που δεν ήταν κατανοητό από το μέσο πολίτη, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια ξεκάθαρη τοποθέτηση για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και για τη σχέση μας με την Ευρώπη και το ευρώ.

Εντείνεται η κόντρα Γαλλίας και Γερμανίας

Αφορμή ο ρόλος της ΕΚΤ στην κρίση χρέους της ευρωζώνης
Με οικονομικό casus belli απείλησε εμμέσως τη Γερμανία ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν.
 Ακριβοπλήρωσαν τη σημερινή έξοδό τους στις αγορές η Γαλλία και τη Ισπανία. Οι δημοπρασίες 10ετών ομολόγων των δύο κυβερνήσεων της ευρωζώνης ολοκληρώθηκαν κακήν κακώς με κόστος πρωτόγνωρο για δημοπρασίες επί εποχής ευρώ.

Μέρκελ: Οικονομικά μετέωρη η Ελλάδα

Παρά την αλλαγή κυβέρνησης η Ελλάδα, η χώρα παραμένει οικονομικά μετέωρη, ξεκαθάρισε σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ. Παράλληλα, επιτέθηκε εναντίον του Νικολά Σαρκοζί σχετικά με το μελλοντικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Οι νέες τοποθετήσεις της γερμανίδας καγκελαρίου έγιναν στο πλαίσιο της τριήμερης διάσκεψης για την οικονομία, που διοργανώνει η εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» στο Βερολίνο.

Στην αμερικανική πρεσβεία η κεφαλή της πορείας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΝΕΣΦΥΓΕ
Στους δρόμους 7.000 αστυνομικοί
Σε εξέλιξη βρίσκεται η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου. Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, η κορυφή της πορείας με την αιματοβαμμενη σημαία έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία. Το ΚΚΕ έχει προγραμματίσει στις 5 συγκέντρωση στην Ομόνοια και μετά πορεία προς την πρεσβεία.

«Τους Έλληνες μάς σκιάζει η αμείλικτη παρουσία της Ακρόπολης»

Δύο νέοι ηθοποιοί μάς «ξεναγούν» στην Αθήνα
Είναι ένα πολύ κρύο μεσημέρι στην Αθήνα και εμείς χωνόμαστε στην αίθουσα του Άστορ στην στοά Κοραή για να μιλήσουμε με τους συντελεστές των ταινιών Ο Ξεναγός και Tungsten, οι οποίες σε πείσμα της κρίσης, θα προβάλλονται με κοινό εισιτήριο στις αίθουσες από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου. Ο Μιχάλης Οικονόμου και η Κατερίνα Μαυρογεώργη είναι οι δύο νεαροί πρωταγωνιστές του «Ξεναγού» και η συνάντηση μαζί τους μάς φτιάχνει τη μέρα. Η συζήτησή μας περιστρέφεται γύρω από την Ακρόπολη, τα σύνδρομα των Ελλήνων και το πώς είναι να ζει κανείς στην Αθήνα.

Γροθιές και αβγά κατά πρώην πρύτανη

Του Αποστολου Λακασα
Να σταματήσει να διδάσκει ζητεί ομάδα φοιτητών
Καταστάσεις που δυσφημούν τα ελληνικά πανεπιστήμια διαδραματίζονται στο Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου μερίδα φοιτητών με τη σύμπραξη πανεπιστημιακών έχουν στοχοποιήσει τον καθηγητή κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκη. Χθες ομάδα 30 ατόμων πέταξε αβγά στον καθηγητή και ένας εξ αυτών τον γρονθοκόπησε. Επίσης, ζητούν να σταματήσει να διδάσκει το μάθημά του.

Η αρπαγή της μνήμης

Σήμερα που η Ελλάδα ζει την πιο επικίνδυνη ώρα της σύγχρονης ιστορίας της, ένα μεγάλο κι επικίνδυνο ψέμα καραδοκεί: ότι Πολυτεχνείο σημαίνει χάος, ενώ σημαίνει Δημοκρατία. Η εξέγερση ήταν το μέσο - σε φοβερούς καιρούς -, όχι ο σκοπός. Ο σκοπός, ήταν η Δημοκρατία. Οχι το χάος.

Το μίξερ της «συνωμοσίας»

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο Σημίτης ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά με ένα λιτό άρθρο του στη "Le Monde" ότι μπήκαμε στο ευρώ από την "πόρτα", με βάση τις επιδόσεις και τις αξιολογήσεις που έγιναν το 1999 από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ και όχι από το "παράθυρο"... Δεν μπήκαμε ούτε με "ανακριβή στοιχεία", ούτε από "λάθος" των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων της εποχής εκείνης, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Σαρκοζί.

Συναρτούν το «δώρο» με την 6η δόση

Εξάρτηση από τη δόση...

Στον «αέρα» βρίσκεται η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων -πριν από τις 20 Δεκεμβρίου- και των συντάξεων Ιανουαρίου που προγραμματίζονται για τις 27 Δεκεμβρίου καθώς η καταβολή τους συναρτάται από την κυβέρνηση με την έγκαιρη απόδοση της 6ης δόσης, ενώ από τον κρατικό προϋπολογισμό θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των συνταξιούχων την επόμενη εβδομάδα (22 Νοεμβρίου).

Ιταλία: Φοιτητές διαδηλώνουν ζητώντας «εκδίκηση»

Μεγάλες φοιτητικές διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα από το πρωί σε Μιλάνο και Ρώμη κατά της κερδοσκοπίας και της κρίσης, ενώ σχεδιάζουν με σπρέι V (for vendetta - εκδίκηση) στις βιτρίνες της τράπεζας Unicredit. Την ίδια στιγμή ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, εκθέτει τις κατευθυντήριες γραμμές του προγράμματός του και ζητά ψήφο εμπιστοσύνης.

Βαν Ρομπάι : Έχουμε εμπιστοσύνη στην νέα ιταλική κυβέρνηση

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Βαν Ρομπάι, δήλωσε σήμερα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εμπιστοσύνη πως η Ιταλία έχει την δύναμη να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Ο Ρομπάι ανέφερε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον νέο Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι του δήλωσε πως η ΕΕ είχε επίσης εμπιστοσύνη πως η Ιταλία θα μπορούσε να διαδραματίσει ένα ρόλο στην επίλυση της τρέχουσας κρίσης χρεών στην Ευρωζώνη.

Η έκθεση της Task Force για την Ελλάδα

Φόροι έως 8 δισ. ευρώ μπορούν να εισπραχθούν, λέει η επιτροπή Ράιχενμπαχ
Η Ελλάδα έχει αρχίσει να εφαρμόζει ένα πρόγραμμα βαθιάς διαρθρωτικής μεταρρύθμισης και να καταβάλλει προσπάθειες για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, αναφέρει η Ειδική Ομάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Task Force) για την Ελλάδα στην πρώτη τριμηνιαία έκθεσή της.

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του πριν από τις εκλογές καλεί τον Γ.Παπανδρέου και ο Π.Ευθυμίου


Την άποψη ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να ανοίξει τις διαδικασίες πριν από τις εκλογές, όπως ορίζει το καταστατικό, και να ξεκαθαρίσει την θέση του» εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real τόνισε: «Πρέπει να προηγηθούν των εκλογών συντεταγμένες διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ,

Επιστροφή σε μια δραχμή υποτιμημένη κατά 60%

Γιούνκερ: «Καταστροφικό σενάριο η έξοδος
της Ελλάδας από το ευρώ»
«Καταστροφικό σενάριο» χαρακτηρίζει την ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ο πρόεδρος του Eurogroup Zαν Κλοντ Γιούνκερ εξηγώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα επέστρεφε σε μια δραχμή υποτιμημένη κατά 60%, ενώ τα χρέη της θα εξακολουθούσαν να είναι σε ευρώ.

Ρόδα στην παγωνιά

φωτορεπορτάζ:Ρόδα στην παγωνιά
Οι πρωινές δροσοσταλίδες στα πέταλα των ρόδων είχαν παγώσει χθες την αυγή σ’ έναν κήπο της Φρανκφούρτης μετά την παγωνιά της νύχτας (φωτογραφία). Ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ άφησε να εννοηθεί ότι η Γερμανία θα υποδεχθεί με τριαντάφυλλα τους εξειδικευμένους μετανάστες τους οποίους έχει ανάγκη για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις της σε εξειδικευμένο εργατικό

Η σιωπή των πολιτικών... χρυσός για την Ελλάδα

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Αν οι πολιτικοί θέλουν να κάνουν χάρη μεγάλη στην πατρίδα, ας σιωπήσουν. Να απόσχουν από πολεμικές δηλώσεις. Αν αυτοί δεν μπορούν, τότε κάτι θα πρέπει να σκαρφιστούμε εμείς οι πολίτες ώστε να μην τους ακούμε.
Δεν κάνουμε πλάκα. Ούτε διάθεση για καλαμπούρια έχουμε. Οι πολιτικοί με τις δηλώσεις, τις άστοχες ενέργειες και την ανιστόρητη επιμονή τους να μη συναινούν στην ηρεμία του τόπου, κάνουν τεράστιο κακό στην οικονομία.

Σκληρό παιχνίδι µε την υπογραφή

Ο πρόεδρος της Ν∆ πραγµατοποίησε αναγκαστική στροφή στον πολιτικό ρεαλισµό και είπε το µεγάλο «ναι» στη συµφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής στις 26-27 Οκτωβρίου και στο νέο µνηµόνιο που θα τη συµπληρώσει. Ο κ. Σαµαράς υπογραµµίζει σε κάθε ευκαιρία ότι ο λόγος του είναι πολιτικό συµβόλαιο και πως δεν πρόκειται να αναλάβει γραπτή δέσµευση για την πολιτική του κόµµατός του έναντι των Βρυξελλών. Θεωρεί τη διαδικασία των δηλώσεων, η οποία έχει επιβληθεί σε όλες τις µνηµονιακές χώρες, εθνικά ταπεινωτική και γι’ αυτό την απορρίπτει.

Κοινοβουλευτικές γελοιότητες

 ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν μου συμβαίνει συχνά να συμφωνώ με τον Λαφαζάνη, αλλά η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Και να που μου επιφύλαξε κι αυτή. Είχε απόλυτο δίκιο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όταν διαμαρτυρόταν χθες στη Βουλή με ένα πολύ εύστοχο "μην τρελαθούμε κιόλας" γι' αυτό το αντικειμενικά γελοίο εφεύρημα να θεωρείται ότι η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να διατηρεί τον τίτλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρόλο που συμμετείχε στη συγκρότηση της κυβέρνησης, μετέχει σ' αυτήν με τους δύο αντιπροέδρους της και ο πρόεδρός της απειλεί με διαγραφή όποιον βουλευτή του τολμήσει να μην της δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Πόρνες

Μέσα παριστάνει τον επαναστάτη. Εξω προσέρχεται με σκυμμένο το κεφάλι. Από «αρχαιοτάτων« χρόνων έτσι πορεύονται οι κυβερνητικοί πολιτικοί. Μέσα μάγκες. Εξω φάπες. Αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια. Παράδειγμα, η υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά. Μια άρνηση που υπακούει στην εξής σουρεαλιστική τακτική: «Αφού», λέει, «έχω δηλώσει ότι θα ψηφίσω το νόμο για τη δανειακή σύμβαση, ποιος ο λόγος να βάλω την τζίφρα μου σ' ένα χαρτί;» Τρίχες κατσαρές για τσατσάρες αφρικανικές.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: Με δρακόντεια μέτρα η πορεία

Αντιμετωποι στην τελετή κατάθεσης στεφάνων ήρθαν κουκουλοφόροι με μέλη της ΚΝΕ  Στοίχημα για την ΕΛ.ΑΣ.η αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων
Επί ποδός 7.000 αστυνομικοί στους δρόμους της Αθήνας. Αντιμετωποι στην τελετή κατάθεσης στεφάνων ήρθαν κουκουλοφόροι με μέλη της ΚΝΕ. Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 38ης επετείου του Πολυτεχνείου με την πορεία που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι προς την αμερικανική πρεσβεία. Χθες, πάντως, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου γνωστοποίησε την απόφασή της να μην καταθέσει στεφάνι, καθώς όπως είπε "δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να γίνονται καταθέσεις στεφάνων με τη συνοδεία είτε της αστυνομίας είτε κομματικών υποστηρικτών".

Αναζητούνται φόροι 57 δισ. ευρώ και εισφορές 19 δισ. ευρώ για το 2012

Υπουργικό Συμβούλιο ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού στη Βουλή
Ο προϋπολογισμός του 2012 αναμένεται να κατατεθεί το πρωί της Παρασκευής από τον αντιπρόεδρο της νέας κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος. Φόρους ύψους 57 δισ. ευρώ και εισφορές στην εργασία που θα ανέλθουν στα 19 δισ. ευρώ θα αναζητήσει η κυβέρνηση το 2012 από τη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία προκειμένου να καταβάλει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας και να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες του δημόσιου τομέα που μέρα με τη μέρα συρρικνώνεται.

Πρωτοδικείο απαγόρευσε στη ΔΕΗ τη διακοπή ηλεκτροδότησης


Πρωτοδικείο απαγόρευσε στη ΔΕΗ τη διακοπή ηλεκτροδότησηςΑπόφαση «πιλότος» για τα «φουσκωμένα» τέλη ακινήτων
 Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, με προσωρινή διαταγή του, απαγόρευσε στην ΔΕΗ την διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης μέχρι τη συζήτηση αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε οικογένεια, υποστηρίζοντας ότι το έκτακτο τέλος ακινήτων είχε υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο και ήταν «φουσκωμένο».

Κλείνουν 4 σταθμοί του Μετρό εν όψει της πορείας

Κλείνουν 4 σταθμοί του Μετρό εν όψει της πορείαςΚλείνουν σταδιακά από το μεσημέρι τέσσερις σταθμοί του μετρό στο κέντρο της Αθήνας εν όψει της μεγάλης πορείας για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Ειδικότερα, με εντολή της αστυνομίας, στις 12.00 το μεσημέρι θα κλείσει ο σταθμός "Πανεπιστήμιο", στις 13.00 το "Σύνταγμα", ενώ οι σταθμοί "Ευαγγελισμός" και "Μέγαρο Μουσικής" θα κλείσουν στις 15.00 το μεσημέρι.