Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

«Ριζικές αλλαγές σε κόμματα, πρόσωπα και πολιτικό σύστημα»

ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ (Βουλευτής ΠΑΣΟΚ)
Ως υπουργός Επικρατείας ήταν σχεδόν κάθε μέρα στα μέσα ενημέρωσης. Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι διαδικασίες αποχώρησης του Γ. Παπανδρέου, εξαφανίστηκε από το προσκήνιο. Οι φήμες λένε ότι ο Η. Μόσιαλος ήρθε σε ρήξη με τον τέως πρωθυπουργό λόγω της διαφωνίας του με το δημοψήφισμα. Κάποιοι μάλιστα τον κατηγορούν ότι πρόδωσε τον άνθρωπο που τον έφερε στην Ελλάδα.

Σοκ από τις απολύσεις των αναδόχων που είχε προσλάβει ο κ. Βενιζέλος, λίγο πριν αναλάβει ο Παπαδήμος.

Τι συμβαίνει εδώ; Τι παιγνίδια παίζονται σε βάρος του εξαθλιωμένου Έλληνα;
http://nonews-news.blogspot.com/2011/11/blog-post_5063.html
Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το "Πρώτο Θέμα", η εταιρία είχε προσληφθεί από το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη Ιουλίου του 2011, αμέσως μετά τη... συμφωνία της 21ης του ίδιου μήνα, που προέβλεπε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και κούρεμα 21%.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε προσλάβει ως συναδόχους τρεις από τις μεγαλύτερες

Ανθη στις ρωγμές της Ευρώπης

Tου Nικου Γ. Ξυδακη
Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη δείχνει, ολοένα και πιο καθαρά, τα ραγισμένα πολιτικά και ηθικά θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οτι η Ενωση, σαν μια μορφή ομοσπονδίας, πορευόταν όλο και πιο επίμονα σε οικονομική τροχιά και μάλιστα σε ράγες νεοφιλελεύθερες, ήταν φανερό στους ψύχραιμους παρατηρητές από τον καιρό της συνθήκης του Μάαστριχτ και, αργότερα, της Λισσαβώνας. Η νομισματική και εμπορική ολοκλήρωση διευκόλυνε τις κινήσεις κεφαλαίων και εμπορευμάτων, αλλά το πηγαίο ερώτημα είναι ποιος ακριβώς ωφελήθηκε και πώς αυτή η ολοκλήρωση αποτελεί φυσική συνέχεια της ιδρυτικής φιλοδοξίας για την Ενωμένη Ευρώπη. Δέκα χρόνια μετά την εισαγωγή του ενιαίου νομίσματος, και βλέποντας την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση από την πλευρά της χειμαζόμενης Μεσογείου, δικαιούμαστε να διατυπώσουμε μερικές εκτιμήσεις.

Χρονιά -εφιάλτης το 2012:Ενα βαπόρι φόροι

ΚΑΘΕ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Ο λογαριασμός για το 2012 εκδόθηκε. Το τελικό ποσό; Φόροι 49,5 δισ., 4,8 δισ. ευρώ περισσότερα από το 2011. Ελληνίδες, Ελληνες... ξηλωθείτε. Και προσέξτε. Μην σας περάσει από το μυαλό ότι θα αποφύγετε έστω και ένα από τα χαράτσια που σας περιμένουν.  Η «εγγύηση» του υπουργού Οικονομικών ότι δεν θα επιβληθούν και νέα μέτρα το 2012 ισχύει υπό μια βασική προϋπόθεση: Οτι δεν θα υπάρξουν αποκλίσεις σε έναν κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος στηρίζεται σε παραδοχές που μπορεί να αμφισβητήσει ακόμη και πρωτοετής φοιτητής οικονομικού πανεπιστημίου.

Σε λίγες μέρες, οι Ισπανοί (χωρίς να το ξέρουν) με τις εκλογές τους, θα νομιμοποιήσουν τα κρυφά χρέη που έφαγαν οι απατεώνες πολιτικοί τους!!!!

 = Το χρέος που έπληξε την Ισπανία πηγαίνει στις κάλπες.
= H Δεξιά αντιπολίτευση αναμένεται να κεφαλαιοποιήσει στις εκλογές, που κυριαρχούνται από την ευάλωτη στην κρίση της ευρωζώνης Ισπανία.
= Οι δημοσκοπήσεις έχουν ανοίξει στην Ισπανία, καθώς οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν τη νέα κυβέρνηση τους στις βουλευτικές εκλογές, με την αντιπολίτευση της χώρας, τα δεξιά πολιτικά κόμματα, να αναμένουν να αξιοποιήσουν την λαϊκή οργή σε μία οικονομική ύφεση και τη κρίση του χρέους, που έχει ανατρέψει μια σειρά από ηγέτες της ευρωζώνης.

Προς πανεπιστήμιο χωρίς τοίχους

Του Πασχου Mανδραβελη
Δεν είναι τυχαίο ότι το Πανεπιστήμιο της Κρήτης έκανε πρώτο το μεγάλο βήμα στην ψηφιακή εποχή, ένα βήμα που έχει ως αποτέλεσμα την αποδέσμευση της γνώσης από τα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα και τη διάχυσή της σε όλο τον πληθυσμό. Το εν λόγω πανεπιστήμιο ιδρύθηκε τη δεκαετία του '80 με πανεπιστημιακούς που ήρθαν από το εξωτερικό και παρά τις αγκυλώσεις που φορτώθηκε από το υπάρχον σύστημα της ανώτατης εκπαίδευσης πρωτοπορεί στα πάντα. Φυσικό κι επόμενο ήταν να ξεκινήσει να προσφέρει βιντεοσκοπημένες τις διαλέξεις πολλών μαθημάτων σε όσους έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Το «πανεπιστήμιο χωρίς τοίχους», που ξεκίνησε στις ΗΠΑ, γίνεται πλέον πραγματικότητα και στη χώρα μας.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο Παπαδήμος την εποχή που ύφαινε τη κουρελού του Ελληνικού Δημόσιου χρέους!!!…

Τα €105 δισ. και οι ευθύνες της τρόικας!

 Τώρα που όλοι έχουν γίνει οικονοµολόγοι και προσπαθούν µέσα σ’ αυτό το απίστευτο πολιτικό reality να εξηγήσουν τα ανεξήγητα - γι’ αυτούς - χάλια στα οποία έφεραν οι ίδιοι την οικονοµία µας, ίσως είναι χρήσιµο να καταφύγουµε στους αριθµούς, που είναι αποκαλυπτικοί. Φθάσαµε λοιπόν στον ∆εκέµβριο: τα Ταµεία αναζητούν εναγωνίως χρήµατα για να πληρώσουν τις συντάξεις κι από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονοµικών - του taxis - διαπιστώνουµε ότι ακόµα δεν έχουν εκκαθαριστεί 600.000 φορολογικές δηλώσεις (!) µε αποτέλεσµα το ∆ηµόσιο να µην έχει εισπράξει τους φόρους που αναλογούν.

Tο ενδεχόμενο της έκπληξης

Tου Χρηστου Γιανναρα
H εμφάνιση του κ. Λουκά Παπαδήμου, το παρουσιαστικό του, γέννησε θετικές ψυχολογικές αντιδράσεις. «Tο πρόσωπο είναι σπαθί» έλεγε ο λαός μας, όταν ακόμα μιλούσε τα ελληνικά των μανάδων μας (και όχι της τηλεόρασης ή του πασοκικού σχολείου). Eίδαμε μπροστά μας έναν άνθρωπο ήρεμο, ευπρεπή, απροσποίητο, δίχως το άγχος να κερδίσει τις εντυπώσεις. Oλοκάθαρο βλέμμα, «αέρας» απλότητας, σοβαρότητας, σύνεσης. Kαι ο λόγος του λιτός, καίριος, σαφής. H παρουσία του Λουκά Παπαδήμου στην προεδρία της κυβέρνησης γέννησε εμπιστοσύνη, επομένως και ελπίδα.

Η Ν.Δ. μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στη δραχμή...

Το λένε-το 'γραψε μια εφημερίδα-οι Γερμανοί, είπε ο ανταποκριτής του MEGA στο Βερολίνο, Παντελής Βαλασόπουλος.
Στη Γερμανία η πλειοψηφία στοιχίζεται πίσω από το Σόιμπλε, που επιμένει πως "δε ζητάμε τίποτα το παράλογο, με τις γραπτές εγγυήσεις. Ζητάμε αυτό που ήδη έχει γίνει στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Γιατί, οι Έλληνες αντιδρούν; " .

Ο Παπαδήµος και το κουτάκι µε τα σπίρτα...


Οσο και αν φαίνεται παράδοξο, το οικονοµικό – και γιατί όχι και το πολιτικό – πρόβληµα της χώρας µας συµπυκνώνεται σε ένα κουτάκι σπίρτα... Αν κάνετε τον κόπο να κοιτάξετε ένα σπιρτόκουτο, µε τη φιγούρα του Καραγκιόζη παρακαλώ να συµβολίζει προφανώς το χάλι µας, θα διαπιστώσετε ότι εισάγεται από την Ινδία. Αυτή η χώρα δηλαδή που θέλει να ανήκει στον πυρήνα της Ευρώπης, που συµπεριλαµβάνεται στις 25 πιο αναπτυγµένες χώρες του κόσµου, δεν είναι σε θέση να παράγει ούτε τα σπίρτα που καταναλώνει...

ΑΡΤΑ: Συντήρηση της παλιάς γέφυρας

Ο Δήμος Αρταίων εκμεταλλευόμενος το διάστημα της διακοπής της ροής του νερού στην κοίτη του ποταμού Αράχθου για τις εργασίες που εκτέλεσε η Π.Ε. Άρτας, πραγματοποίησε έλεγχο και συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της ιστορικής γέφυρας, καθώς και αντικατάσταση των λαμπτήρων, πολλοί απ' τους οποίους δεν

Υπουργοί «φορτώνουν» την ιστορία

Του Νίκου Κοτζιά


Ο πρώην πρωθυπουργός
Νομίζω ότι μίλησε πλέον η πολιτική ιστορία για τον Γ.Παπανδρέου. Ο άνθρωπος που στη δεκαετία του ενενήντα έκανε σοβαρές διαπραγματεύσεις, εγκατέλειψε από το 2009 αμαχητί το πεδίο των πιο σημαντικών μεταπολεμικών διαπραγματεύσεων. Ο άνθρωπος που ήρθε στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου εργαζόμουν, αποδυναμωμένος και με τη δουλειά του ίδιου, αλλά και των διπλωματών και εμπειρογνωμόνων του ΥΠΕΞ, έγινε και πάλι «ο Γιώργος», υπήρξε ο πρώτος πολιτικός που μετά το 1999 διέλυσε την ομάδα με την οποία είχε πετύχει.

Διαμαρτυρία δημοσιογράφων στα εγκαίνια της Filoxenia...

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν δημοσιογράφοι την Παρασκευή 18/11 το βράδυ κατά τα εγκαίνια της “Filoxenia” έξω από Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις ... απολύσεις, τις περικοπές και την απαξίωση των δύο μεγάλων ιστορικών εφημερίδων της πόλης.
Η διαμαρτυρία ήταν επικεντρωμένη στις δραματικές εργασιακές εξελίξεις στην εφημερίδα “ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ”. Στη συγκέντρωση στην οποία καλούσε με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ,

EXEI ZΩΗ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ;

Aπο Kυριακάτικη Ελευθεροτυπία
Στην αρχή ήταν η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία. Ακολούθησαν η Ισπανία, η Ιταλία. Τώρα η κρίση χτύπησε την πόρτα της Γαλλίας, του Βελγίου, της Αυστρίας. Τα δομικά προβλήματα της ευρωζώνης έχουν αναδειχθεί σε όλο τους το μεγαλείο, θέτοντας πλέον σε αμφισβήτηση ακόμη και την
ύπαρξη του ενιαίου νομίσματος και δείχνοντας με τον πλέον καθαρό τρόπο ότι οι λύσεις που επελέγησαν από τους ευρωπαίους ηγέτες, όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν την κρίση αλλά συνέβαλαν στην επέκτασή της.

Κατάληψη στο κέντρο έκδοσης λογαρισμών της ΔΕΗ

Κατάληψη στο κέντρο έκδοσης λογαρισμών της ΔΕΗΚατάληψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ στην οδό Μεσογείων πραγματοποίησαν απόψε συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.
Όπως ανέφεραν οι συνδικαλιστές, η κατάληψη έγινε "για να μη φύγει καμία εντολή διακοπής σε κανένα σπίτι φτωχού, ανέργου, μικροσυνταξιούχου".
Ανέφεραν, επίσης, ότι συγκροτούνται ομάδες περιφρούρησης σε όλη τη χώρα για να εμποδίσουν τις αποκοπές λόγω μη πληρωμής του τέλους ακινήτων.

ΕΝΕΡΓΩΣ: Η κρίση των κρίσεων

Του Κώστα Γουλιάμου*
Eχει εσφαλμένα υπερτονισθεί και, εν πολλοίς, δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η κρίση στην “Ευρωζώνη” συνδέεται άμεσα με τη δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα, στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία κ.λπ. Μια τέτοια εντύπωση ή/και θέση διέπεται αναμφίβολα από πολιτική αβελτηρία, καθότι δεν λαμβάνει υπόψη -είτε εκ προθέσεως είτε επιλεκτικά ή, έστω, και από άγνοια- πως η κρίση στην “Ευρωζώνη” είναι κατά κύριο λόγο παράγωγο της δομικής κρίσης του καπιταλισμού όπως και του πολιτικού του πυλώνα, του νεοφιλελευθερισμού.

Ή θα αλλάξουν ή θα τελειώσουν

 Η απόφαση των τριών κοµµάτων να στηρίξουν κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον κ. Λ. Παπαδήµο υπήρξε, πέραν πάσης αµφιβολίας, ανακουφιστική, έστω και αν ελήφθη µε κρύα καρδιά και σε συνθήκες έντονης αµφισβήτησης, µεγάλης πίεσης και µε διάθεση αυτοπροστατευτισµού από την πλευρά του πολιτικού συστήµατος.
Ωστόσο όταν τα πράγµατα εξελίσσονται δυναµικά δεν υπάρχει οδός διαφυγής. Η χώρα βρισκόταν σε διαδικασία αποδιάρθρωσης και δεν υπήρχε άλλη λύση.

Χωρίς φαρμακεία αύριο Αθήνα - Πειραιάς

Χωρίς φαρμακεία αύριο Αθήνα - ΠειραιάςΧωρίς φαρμακεία θα μείνει αύριο η Αττική, μετά την 24ωρη προειδοποιητική απεργία που ανακοίνωσαν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, οι οποίοι θα κάνουν αύριο γενικές συνελεύσεις για να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις φαρμάκων και διαπιστώνουν ότι "βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ: Σενάριο 2004;

Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*

Μετά τη συνάντηση της Νέας Υόρκης το τοπίο έγινε ακόμη πιο θολό στο Κυπριακό.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται να δέχτηκε εκεί όσα ο Ντάουνερ μέσω Μπαν Κι Μουν παρουσίασε ως πρόοδο και συγκλίσεις και γυρίζοντας στην Κύπρο δήλωσε τα αντίθετα. Στο μεταξύ στην Άγκυρα πανηγυρίζουν ότι δικαιώθηκαν ενώ ο Ντάουνερ και οι Εγγλέζοι φρόντισαν να ενημερώσουν και τους Ευρωπαίους εταίρους για την «πρόοδο» που υποτίθεται ότι επιτεύχθηκε. Αναφέρθηκε επίσης πως η υπουργός

Ο Γιώργος κινεί τις διαδικασίες ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ

Ο Κύβος ερρίφθη! Επειτα από πολλούς δισταγμούς, επιφυλάξεις και αρνήσεις (που ενθαρρύνονταν κυρίως από έναν στενό πυρήνα -σχεδόν- απεγνωσμένων συνεργατών του) ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να δρομολογήσει ο ίδιος τις διαδικασίες διαδοχής του στο ΠΑΣΟΚ.
Ηταν μια δύσκολη απόφαση, σχεδόν αδιανόητη για έναν πολιτικό που είχε διαπαιδαγωγηθεί με τη βεβαιότητα ότι «θα γράψει

Μετά την έκτη δόση η συζήτηση για την ηγεσία

Μετά την έκτη δόση η συζήτηση για την ηγεσίαΜετά την καταβολή της 6ης δόσης (που αναμένεται πριν από το τέλος του μήνα) προσδιορίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος την αφετηρία της κορυφαίας συζήτησης στο ΠΑΣΟΚ.
"Oποιος σήμερα θέτει θέμα να μείνει ή να μη μείνει ο πρόεδρος, κάνει λάθος", επισημαίνει χαρακτηριστικά το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Υγείας και προσθέτει: "Αναστάτωση στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει αναστάτωση στην κυβέρνηση και συνεπώς στη

Αναστολή διακοπών ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ, έπειτα από αίτημα του υπ. Οικονομικών

Οι εντολές αποκοπής θα εκδίδονται μεν από τη ΔΕΗ και θα αποστέλλονται στο Διαχειριστή του δικτύου, αλλά δεν θα εκτελούνται προσωρινά. Αναστέλλει η ΔΕΗ για μερικές ημέρες τις διαδικασίες διακοπής της ηλεκτροδότησης στους καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, ύστερα απο αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να θεσπιστούν οι ρυθμίσεις που έχουν αναγγελθεί για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Νέες συλλήψεις μεγαλοφειλετών

Γιώργος Ι. Δημητρομανωλάκης
Επιχείρηση «χειροπέδες»
  Φόβος και τρόμος έχει απλωθεί ανά την επικράτεια σε όσους χρωστούν στην Εφορία λόγω της εντατικής προσπάθειας της Οικονομικής Αστυνομίας να οδηγεί στο Αυτόφωρο κάθε μέρα και από έναν φοροφυγά, διασύροντας και διαπομπεύοντας το όνομά του.

Κρίσιμα ραντεβού για υπογραφές - νέο δάνειο - 6η δόση

Κρίσιμα ραντεβού για υπογραφές - νέο δάνειο - 6η δόση Στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο όπου μεταβαίνει ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα και την Τρίτη, μεταφέρεται το πεδίο επί του οποίου θα κριθούν πολλά τόσο για τη νέα δανειακή σύμβαση της χώρας όσο και για την εκταμίευση της κρίσιμης 6ης δόσης, ζήτημα που χθες γνώρισε νέα υποτροπή ύστερα από τις δηλώσεις Σόιμπλε και τα "άκαρπα" ραντεβού τρόικας - Σαμαρά.

«Καμπανάκι» για τη ρύπανση στον Ασωπό χτυπάει τώρα το υπουργείο Υγείας

Μετά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις και καταγγελίες κατοίκων και οργανώσεων τα τελευταία χρόνια, το υπουργείο Υγείας είδε επιτέλους τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Οινοφύτων και υπόσχεται να λάβει δράση. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι "η επιδημιολογική μελέτη στην περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας, που πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία της καθηγήτριας

«Ξεπουλάνε» τα χρυσαφικά τους οι Έλληνες ...


Η εξαιρετικά δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί τα ελληνικά νοικοκυριά και οι αυξημένες ανάγκες για στοιχειώδη ρευστότητα, προκειμένου να καλυφθούν τρέχουσες πιεστικές υποχρεώσεις, αναγκάζουν χιλιάδες συμπολίτες μας να «ξεφορτώνονται» παλιά ή καινούργια κοσμήματά τους για μερικές εκατοντάδες ευρώ.

Σε ζούγκλα μετατρέπονται οι σχολικές αυλές

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ
 Δυστυχώς η μαθητική βία έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε αρκετά προαύλια των διδακτηρίων της πόλης που θυμίζουν πλέον ...ζούγκλα
Η εποχή που οι κόντρες μεταξύ μαθητών στο προαύλιο του σχολείου τους ήταν ένα εφηβικό παιχνίδι χωρίς επακόλουθα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον οι ανέμελες στιγμές έχουν δώσει τη θέση τους σε καψόνια, απειλές, παρενοχλήσεις στο διαδίκτυο, μίνι συρράξεις, εκφοβισμούς, ακόμη και ξυλοδαρμούς...

Βόρεια Ελλάδα: Ζωή... λάστιχο στα σύνορα εργασίας - ανεργίας


«Το μεροκάματο είναι 30 ευρώ, "μαύρα" στο χέρι, χωρίς ασφάλιση ή άλλες παροχές. Οσες ώρες χρειαστεί, όποιες μέρες έχει δουλειά. Αν θέλεις, δουλεύεις, αν όχι, μένεις άνεργος, εφόσον μπορείς να πάρεις επίδομα από τον ΟΑΕΔ. Πριν από λίγα χρόνια το βλέπαμε να συμβαίνει σε μετανάστες που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, τώρα το αντιμετωπίζουμε εμείς. Γίναμε ξένοι στη χώρα μας».
Ο Γιώργος Κ. εργάζεται ως εργάτης σε όποια δουλειά βρεθεί σε πόλη της δυτικής Μακεδονίας. Κάποτε, όχι πολύ παλιά, ήταν υπεύθυνος σε οικοδομικές εργασίες ως εξειδικευμένος εργάτης. Εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει σταθερή δουλειά και περιμένει πότε θα προκύψει κάποιο μεροκάματο.

Φτερουγίσματα

φωτορεπορτάζ:Φτερουγίσματα
Την απογείωση ενός μικρού πουλιού σε όλο της το μεγαλείο κατέγραψε ο 16χρονος Βρετανός Τζέιμι Ανγουιν. Τραβηγμένη από κοντά η, σχεδόν μαγική, στιγμή που ο μικρός καλόγερος – όπως είναι η ονομασία αυτού του πουλιού – προσπαθεί να σηκωθεί από το χιόνι για να πετάξει, δημιούργησε μια εντυπωσιακή εικόνα με την οποία ο νεαρός βρετανός πήρε μέρος στον διαγωνισμό για Περιβαλλοντικό

"Θα βάλετε το παιδί μου στο ορφανοτροφείο μέχρι να βρω δουλειά;"

Η κρίση διαλύει οικογένειες στη χώρα μας, όπως μαρτυρούν κρατικοί αξιωματούχοι τους οποίους καθημερινά προσεγγίζουν γονείς που δεν μπορούν να συντηρήσουν τα παιδιά τους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους είναι καθημερινό το φαινόμενο γονείς να προσέρχονται ακόμη και σε εισαγγελικά γραφεία παρακαλώντας ώστε τα παιδιά τους να μπουν σε κάποιο ορφανοτροφείο για να μην αντιμετωπίσουν το φάσμα της πείνας.

Κάνουν μάθημα στην εκκλησία..


Μέσα στην εκκλησία του χωριού κάνουν μάθημα οι μαθητές της Δ’ τάξης του δημοτικού σχολείου Γερανίου, στην Κρήτη, επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν πρόλαβαν να... επισκευάσουν την ετοιμόρροπη στέγη του σχολικού κτιρίου τους.
Τρεις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, οι μικροί μαθητές φιλοξενούνται σε δανεικούς χώρους. Ειδικά για την Τετάρτη

Τη Δευτέρα ξεκινάει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

«Δε θα χρειαστούν άλλα μέτρα, εάν εφαρμοστούν όσα έχουν ήδη αποφασιστεί» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος«Δε θα χρειαστούν άλλα μέτρα, εάν εφαρμοστούν όσα έχουν ήδη αποφασιστεί» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Τη Δευτέρα αρχίζει στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η συζήτηση για το νέο προϋπολογισμό, με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα που να μειώνουν το εισόδημα των πολιτών, εφόσον εφαρμοστούν αυτά που έχουν ψηφιστεί.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Περισσότερα από 700 παιδιά -από λίγων μηνών έως και 18 ετών- κακοποιήθηκαν σωματικά, σεξουαλικά ή συναισθηματικά τους τελευταίους 10 μήνες στην χώρα μας, τονίζει το Χαμόγελο του Παιδιού, με αφορμή τη φετινή  Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι σε ποσοστό 92% δράστες είναι οι ίδιοι οι γονείς, οι οποίοι βασιζόμενοι στην αγάπη των παιδιών και στην

Κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στην Ισπανία

 Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη του Λαϊκού Κόμματος
Με βασικούς διεκδικητές  τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών  Αλφρέδρο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα και  τον επικεφαλής του Λαϊκού κόμματος Μαριάνο Ραχόι η Ισπανία εκλέγει  νέο πρωθυπουργό, την ώρα που οι αγορές «χτυπούν» αλύπητα και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την χώρα στις … αγκάλες του Μηχανισμού Διάσωσης.

Μακροχρόνια ύφεση φοβάται το Πεκίνο

Μακροχρόνια ύφεση φοβάται το ΠεκίνοΜακρά εκτιμά ότι θα είναι η παγκόσμια οικονομική ύφεση ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Ουάνγκ Κισάν.
"Το μόνο πράγμα για το οποίο μπορούμε να είμαστε βέβαιοι, μέσα σε όλη αυτήν την αβεβαιότητα, είναι ότι η παγκόσμια οικονομική ύφεση που προκλήθηκε από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση θα είναι χρόνια", δήλωσε ο Ουάνγκ Κισάν.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Νέο ντέρμπι "αιωνίων" σήμερα όπου ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ.
13:00 OTE Sport1 Σοσιεδάδ-Εσπανιόλ Primera Division
13:30 OTE Sport2 Μπολόνια-Τσεζένα Serie A

Βρετανία: Απειλή η κρίση της ευρωζώνης για το το 70% των εργοδοτών επιχειρήσεων

Το 70% των εργοδοτών μεγάλων βρετανικών επιχειρήσεων πιστεύει ότι η κρίση στην ευρωζώνη αντιπροσωπεύει μια σημαντική απειλή για την οικονομία της χώρας τους, συντασσόμενο με την άποψη της κυβέρνησης όσον αφορά τον αντίκτυπο της κρίσης αυτής στη Βρετανία.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, παραμονή της ετήσιας διάσκεψης της βρετανικής συνομοσπονδίας εργοδοτών (CBI), το 70% των

Η ύφεση οδηγεί σε νέο ασφαλιστικό

Η πιο δύσκολη χρονιά για τα Ταμεία 
Με ψαλιδισμένα  τα κονδύλια του προϋπολογισμού , τα ταμεία θα διανύσουν την  πιο δύσκολη χρονιά της ύφεσης . Σήμερα η υστέρηση εσόδων  στο ΙΚΑ ανέρχεται στο 15% ενώ έχει προϋπολογιστεί ότι η κάμψη μπορεί να φτάσει το 2012 και το 22%. Αν όμως αντιμετωπίσουμε ακόμα πιο εφιαλτική χρονιά και η υστέρηση ξεπεράσει το 25% , σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά , από τη νέα περικοπή των κύριων συντάξεων έως τη συνολική αλλαγή του ασφαλιστικού .

ME EΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

«Πανελλαδικές» γραπτές εξετάσεις θα προκηρύσσει κάθε τρία χρόνια το ΑΣΕΠ για την κάλυψη 20.000 θέσεων διευθυντών στο Δημόσιο. Το νέο «μοντέλο» για την προώθηση των αρίστων στην πυραμίδα των δημοσίων υπηρεσιών θα αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα από τις αρχές του 2012. Στις πρώτες εξετάσεις αναμένεται να συμμετάσχουν 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Για τους γενικούς διευθυντές και τους διευθυντές θα συνεκτιμώνται τα τυπικά προσόντα και η προσωπική συνέντευξη.

"Η ευρωζώνη θα ενισχυθεί αν μιλάει με μία μόνο φωνή"

H αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ
 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει εκ νέου η ευρωζώνη να έχει στο σύνολό της μία μόνο έδρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σημειώνει η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ σε δηλώσεις της που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της αμερικανικής εφημερίδας Ουόλ Στριτ Τζέρναλ.

Ε.Ε: Σχεδιάζει πρόταση για εκπροσώπησή της στο ΔΝΤ με μία έδρα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υπερασπιστεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια την ιδέα της σύμπτυξης της εκπροσώπησης των 17 χωρών μελών της ζώνης του ευρώ στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ σε μία μόνο έδρα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει εκ νέου η ευρωζώνη να έχει στο σύνολό της μία μόνο έδρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σημειώνει η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ σε δηλώσεις της που δημοσιεύτηκαν χθες στην ιστοσελίδα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal.

Εμφάνιση υποψήφιου αρχηγού...

Συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τα όσα ο Ραγκούσης έλεγε το πρωί στη ΝΕΤ, η ουσία είναι μία. Η εμφάνιση του σκοπό είχε να υπογραμμίσει την παρουσία του στη μάχη των δελφίνων για τη διαδοχή.
Ο... Ραγκούσης παραδέχτηκε την ένταξη του στη τρόικα - και τους προφανείς σκοπούς που επιδιώκει, με πρώτο τον επαναπροσδιορισμό των ιδεολογικών αρχών του ΠΑΣΟΚ.

Τα «ευρωομόλογα» είναι η λύση στην κρίση χρέους!

 Το παραδέχεται η Κομισιόν
Τα «ευρωομόλογα»  είναι η λύση στην κρίση χρέους που μαστίζει την Ευρωζώνη!
Το ξέρουν, το παραδέχονται, αλλά όχι μόνο δεν το υλοποιούν, παρά βάζουν και όρους για να προχωρήσουν  στην έκδοσή τους.
Ο λόγος για τους κοινοτικούς αξιωματούχους που προφανώς και έχουν συναίσθηση των όσων συμβαίνουν στις αγορές, προφανέστατα ακούνε και διαβάζουν τις αγωνιώδεις εκκλήσεις πλείστων όσων ειδικών αναλυτών, αλλά δεν παύουν να είναι πρώτα απ’ όλα πολιτικοί…

«Φούσκα» η ανάκαμψη της Ιρλανδίας

Μεγάλες αποκλίσεις από τους στόχους του Μνημονίου
Η ανάκαμψη της ιρλανδικής οικονομίας και κυρίως η προσπάθεια όλων, πρωτίστως των Γερμανών, να χρησιμοποιήσουν το παράδειγμα της Ιρλανδίας ως … υπόδειγμα για το πώς πρέπει να αντιδράσει και τι πρέπει να κάνει μια χώρα που βρίσκεται υπό καθεστώς αναδιάταξης και στις … αγκάλες του ΔΝΤ και της ΕΕ, αποδεικνύονται «φούσκες». «Πυροτεχνήματα». «Μαϊμού» επιτυχίες…

Ρουκέτες στα γραφεία του Μπάαθ

Ρουκέτες στα γραφεία του ΜπάαθΤουλάχιστον δύο ρουκέτες έπληξαν τα ξημερώματα της Κυριακής το κτίριο του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ στη Δαμασκό, σύμφωνα με κατοίκους της πρωτεύουσας της Συρίας.
Είναι η πρώτη τέτοιου είδους επίθεση αντικαθεστωτικών μέσα στη Δαμασκό από τότε που άρχισε η εξέγερση κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ πριν από οκτώ μήνες.