Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Η ανθρώπινη «Περιέργεια» κάνει ακόμη ένα ταξίδι προς τον Αρη

Η ανθρώπινη «Περιέργεια» κάνει ακόμη ένα ταξίδι προς τον ΑρηΝέα προσπάθεια των επιστημόνων να κάνουν το επόμενο βήμα στην εξερεύνηση του "κόκκινου πλανήτη" ξεκίνησε με την εκτόξευση του Curiosity λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδας.
Η αμερικανική NASA έστειλε με έναν πύραυλο Atlas-5 το σχεδόν ενός τόνου όχημα (που σημειωτέον είναι πυρηνοκίνητο) σε τροχιά και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία για την τοποθέτησή του σε πορεία προς τον Αρη.

Τα «κλειδιά» για την απόκτηση απολυτηρίου

Τα «κλειδιά» για την απόκτηση απολυτηρίου
Οι τελειόφοιτοι μαθητές του Λυκείου που επιθυμούν την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση, είναι απαραίτητο να είναι καλά ενημερωμένοι σχετικά με τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις λήψης του απολυτηρίου, καθώς και για τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση. Για την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων, το ΕΘΝΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ από αυτό το τεύχος και σε αρκετά από τα επόμενα θα αφιερώνει σημαντικό χώρο για τη σχετική ενημέρωσή σας.

Το... πουλόβερ ξηλώνεται!

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ησυστημική κρίση χρέους, που πλήττει τα θεμέλια της Ευρωζώνης, καταρρίπτει πλέον και για τους πιο δύσπιστους μια σειρά από "μύθους" που "πλέχτηκαν" στις αρχές της κρίσης, με βασικό μοτίβο ότι η κρίση οφείλεται αποκλειστικά στους... τεμπέληδες και σπάταλους εταίρους του Νότου, που "τρώνε τα λεφτά" των εργασιομανών και παραγωγικών εταίρων του Βορρά.

Μπορεί το δεύτερο Μνημόνιο να επιτύχει εκεί που απέτυχε το πρώτο;

Του Σταυρου Λυγερου
Ενάμιση χρόνο μετά την επιβολή του Μνημονίου, ο απολογισμός είναι δραματικός. Η αρχική διαβεβαίωση και της τρόικας και της κυβέρνησης Παπανδρέου, ότι το δάνειο των 110 δισ. θα εξασφάλιζε τον αναγκαίο χρόνο ώστε με τη θεραπεία-σοκ να επιτευχθεί η δημοσιονομική εξυγίανση και η επιστροφή στις αγορές, διαψεύσθηκε παταγωδώς. Οι αποκλίσεις από τους στόχους είναι μεγάλες. Η Ελλάδα έχει εγκλωβιστεί στον φαύλο κύκλο της ύφεσης, η οποία προκαλεί ολοένα και περισσότερα οικονομικά και κοινωνικά ερείπια. Το χειρότερο είναι ότι δεν διαφαίνεται διέξοδος.

Προς το τέλος του ευρώ;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Αγγελτήριο... κηδείας του ευρώ θύμιζε το εξώφυλλο του χθεσινού τεύχους του βρετανικού περιοδικού "Εκόνομιστ". Κυρίαρχο το μαύρο χρώμα, φλεγόμενη βολίδα το κοινό νόμισμα, μακάβριος ο τίτλος: "Είναι αυτό πράγματι το τέλος;". Σήματα συναγερμού εξέπεμπαν το κύριο άρθρο, οι μόνιμες στήλες, οι σχετικές αναλύσεις του περιοδικού. "Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί επί πολύ. Χωρίς μια δραματική αλλαγή διάθεσης από βάθους καρδιάς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των Ευρωπαίων ηγετών, το κοινό νόμισμα μπορεί να γίνει κομμάτια μέσα σε εβδομάδες" υποστηρίζει το κύριο άρθρο του.

Στην κόλαση του (ευρω)μάρκου

ΦωτογραφίαΤου Κώστα Γουλιάμου*
Ο επίτροπος Όλι Ρεν με το τελεσίγραφο προειδοποίησης που έστειλε στην Κύπρο και σε άλλες τέσσερις χώρες απέδειξε ότι η πολιτική ιστορία της Ε.Ε. δεν απέχει από τη δυστοπική ιστορία της «φάρμας των ζώων» του Όργουελ. Ειλικρινά, αποτελεί -το επιεικέστερο- πολιτική παραδοξολογία να στέλνει κανείς τελεσίγραφα στα θύματα του νεοφιλελευθερισμού και όχι στην ολιγαρχία του νεοφιλελεύθερου διευθυντηρίου της Ευρώπης που δημιούργησε την κρίση των κρίσεων.

Παπανδρέου: «Εκανα λάθη - κάναμε λάθη»

Λάθη στην πολιτική που ασκήθηκε όσο είχε τα ηνία της χώρας παραδέχθηκε ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, στο τεύχος που θα υκκλοφορήσει αύριο. Οπως χαρακτηριστικά είπε, «φυσικά κάναμε λάθη και εγώ ο ίδιος έκανα λάθη».

«Για ορισμένους δεν κινηθήκαμε αρκετά γρήγορα, σε πολλούς όμως άμεσα πληττόμενους Έλληνες αναγκαστήκαμε να επιβάλουμε πολλά», τόνισε ο κ. Παπανδρέου κάνοντας την αυτοκριτική του.

Ο ΠΑΟ «πάτησε» κορυφή και ο ΟΣΦΠ... «την πάτησε»

Ο ΠΑΟ «πάτησε» κορυφή και ο ΟΣΦΠ... «την πάτησε»Μόνος πρώτος ο Παναθηναϊκός στην κορυφή μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ, παρά τις απειλές αποχώρησης από τον... Τσάκα. Η Τρίπολη δεν είναι Μασσαλία, όπως κατάλαβε... ιδίοις όμμασι και ο Μαρινάκης
Ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε τη ζωντάνια των προηγούμενων ματς, δεν είχε τη φρεσκάδα των ντέρμπι, όμως κέρδισε με 3-1 τον ΟΦΗ και επέστρεψε μόνος στην κορυφή.

Οικονομικός πόλεμος μέχρις εσχάτων

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ

Η ιστορία της Γη­ραιάς Ηπείρου είναι γραμμένη με αίμα. Μετά από κάθε καταστροφή η ελπίδα ξεπη­δούσε από τα αποκαΐδια και ξανά από την αρχή. Η μακρά -για τα δεδομένα της Ευρώπης- περίοδος ειρήνης που βιώνουμε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο φαίνεται πως ολοκληρώ­νεται στις μέρες μας με γενικευμένη σύ­γκρουση. Μπορεί να μη... μιλούν πια τα όπλα, αλλά είναι βέβαιο ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένας ανηλεής και

Ποια πτυχία δίνουν δουλειά εκπαιδευτικού

Ποια πτυχία δίνουν δουλειά εκπαιδευτικούΟδηγός και για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού 
Mία θέση στον χώρο της εκπαίδευσης αναζητούν κάθε χρόνο εκατοντάδες πτυχιούχοι πανεπιστημιακών σχολών. Στον κλάδο των εκπαιδευτικών έχουν ενταχθεί πολλές ακόμη ειδικότητες πέρα από τις "κλασικές", αλλά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε κάποια θέση στον χώρο της εκπαίδευσης. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ξέρουν ότι τώρα πια οι διορισμοί στα σχολεία γίνονται με το σταγονόμετρο, κατάσταση η οποία -όπως φαίνεται- θα διαρκέσει για αρκετά ακόμη χρόνια.

Κομματικά και πολιτικά οφέλη

 ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Τελικά, δεν ήταν η υπογραφή η τελευταία υποχώρηση του Α. Σαμαρά από τις διακηρυγμένες θέσεις του. Από την Πέμπτη δείχνει να αποδέχεται σιωπηρά ότι οι εκλογές θα πάνε για μετά τον Φεβρουάριο. Πόσο μακριά είναι ακόμη ασαφές, αλλά κάποιοι μιλάνε μέχρι και για Μάιο. Που σημαίνει πως ο αρχηγός της ΝΔ θα πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει πια ότι καλό θα είναι να αποφεύγει να τοποθετεί τον πήχη τόσο ψηλά ώστε να είναι εκ των προτέρων βέβαιο ότι θα περάσει από κάτω.

Η τιμή του φαρμάκου στην Ελλάδα, τιμή δεν έχει;

Του Πασχου Mανδραβελη
Κατ' αρχήν θα περίμενε κανείς ότι ο ανταγωνισμός στην αγορά θα χαρακτηριζόταν «κανιβαλισμός» από το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες συνιστώσες του σοβιετικού ιδεώδους στην Ελλάδα. Δυστυχώς, και οι εγχώριοι βιομήχανοι φαρμάκων θεωρούν τον ανταγωνισμό μια «ανελέητη διαδικασία για την επίτευξη χαμηλών τιμών»! Κάποιος, λοιπόν, πρέπει να τους πει τα νέα, ή να τους υπενθυμίσει αυτό που ξέχασαν επειδή βρίσκονται τόσα χρόνια σε καθεστώς κρατικής δίαιτας: η αγορά δεν είναι δεξίωση όπου οι αγοραστές απλώς δίνουν λεφτά στους πωλητές.

Σύλληψη τυμβωρύχων στη Θεσσαλονίκη

Στα «πράσα» πιάστηκαν τυμβωρύχοι με επαγγελματικό εξοπλισμό, ενώ έψαχναν για αρχαία σε λόγο, της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Κιλκίς. 
   Σύμφωνα με την αστυνομία, για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, συνελήφθησαν έξι άτομα, ηλικίας από 31 έως 54 ετών, ενώ είχαν ανοίξει "τρύπα" 11 μέτρων αναζητώντας αρχαία αντικείμενα.

Παπανδρέου: Ζήσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας

Παπανδρέου: Ζήσαμε πάνω από τις δυνατότητές μαςΛάθη στην πολιτική των τελευταίων ετών αναγνώρισε ο Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του προς το περιοδικό Spiegel, το τεύχος του οποίου κυκλοφορεί αύριο.
"Πριν από τρεις εβομάδες αναγκαστήκατε να παραιτηθείτε. Είχατε χάσει τη διάθεση να επιβάλετε στους Έλληνες και νέα μέτρα λιτότητας;" ερωτάται ο κ. Παπανδρέου.
"Όχι", απαντά και προσθέτει: "Φυσικά χρειαζόμαστε αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία και πρέπει να κάνουμε οικονομία, αλλά χρειαζόμαστε και στρατηγικές ανάπτυξης.

Ο μειονεκτικός ερεθίζει τους σαδιστές

Tου Χρηστου Γιανναρα
Η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ ευρωπαϊκή επαρχία, δεν θα μειονεκτήσει ποτέ ως «περιφέρεια» έναντι οποιουδήποτε αγλαϊσμένου «κέντρου». Μάλλον δεν ξιπάστηκε ποτέ από το ξένο, δεν το θεώρησε υπέρτερο από το δικό της εγχώριο επειδή ήταν ξένο. Δεν θα αυτοκαθοριστεί ως κοινωνία μεταπρατική, δεν θα πιθηκίσει τα όσα η Δύση λανσάρει σαν «πρωτοπορία». Κανένας «εθνάρχης» στην Τουρκία δεν θα διανοηθεί να καυχηθεί ότι «ανήκομεν εις την Δύσιν».

Συμμαχίες και συμφέροντα

 ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ντάνι Αγιαλόν, είναι το "αγαπημένο παιδί" του αμερικανικού πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου. Υπηρέτησε στην Ουάσιγκτον και είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στενές σχέσεις με τους "εγκεφάλους" της αμερικανικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Είχε και την ευθύνη για τον συντονισμό του "εβραϊκού λόμπι", άρα και των σχέσεων με τους Τουρκο-αμερικανούς.

Ενας και... βαρύς φόρος ακινήτων

Πιο κοντά η εναρμόνιση των αντικειμενικών τιμών με τις αγοραίες και διαμόρφωση ενιαίας τιμής υπολογισμού
 Ολοι οι φόροι των ακινήτων σε έναν. Αυτό είναι το σχέδιο που µελετάει το υπουργείο Οικονοµικών προκειµένου να ξεπεράσει τον σκόπελο της µη είσπραξης των φόρων που είχαν επιβληθεί τα προηγούµενα χρόνια και ακόµη δεν έχει µπει ούτε ευρώ στα δηµόσια ταµεία.  Σε αυτούς

Ο κόσμος και εμείς

Φωτογραφία Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Οσοι περίμεναν τη σωτηρία από την πλευρά της Κίνας θα απογοητεύτηκαν μετά τη δήλωση-διαπίστωση που εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Ουάνγκ Κισάν πως η οικονομική κρίση θα είναι χρόνια και πως η Κίνα θα πρέπει να επικεντρωθεί στα εσωτερικά της προβλήματα. 
Η δήλωση αυτή λέει καθαρά αυτό που ουσιαστικά διαπιστώνει ο κάθε καλά πληροφορημένος παρατηρητής της διεθνούς οικονομικής σκηνής.

Τα σενάρια για το ευρώ και η τύχη της Ελλάδας

Τι σχεδιάζουν Βερολίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες – Αγώνας δρόμου για το «κούρεμα»
Με την κρίση να πλήττει πλέον τα κράτη - μέλη του πυρήνα της Ευρωζώνης, όλα τα σενάρια για το μέλλον του ευρώ είναι στο τραπέζι: από τη διάσωση και την ενίσχυσή του έως τη διάσπαση και την κατάρρευση.
Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης εμφανίζονται αδύναμες να

Τραγικός θάνατος για τον θεατρικό επιχειρηματία Βαγγέλη Λειβαδά

Τραγικός θάνατος για τον θεατρικό επιχειρηματία Βαγγέλη ΛειβαδάΞέσπασε πυρκαγιά στο διαμέρισμά του, πιθανότατα από αερόθερμο
 Νεκρός ανασύρθηκε ο 90χρονος θεατρικός επιχειρηματίας Βαγγέλης Λειβαδάς, από το διαμέρισμά του στη Γλυφάδα, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

Απάντηση Χρήστου Παπουτσή στον Θεόδωρο Πάγκαλο

O Θόδωρος Πάγκαλος και ο Χρήστος Παπουτσής
Σκληρή απάντηση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο για τις δηλώσεις του έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής με ανακοίνωσή που εξέδωσε την Κυριακή.
Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο αντιπρόεδρος καταλογίζει ευθέως ευθύνες στον υπουργό για την αναρχία που επικρατεί στο κράτος «με τον κάθε Φωτόπουλο να καταλαμβάνει

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΜΠΕΓΛΙΤΗ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

O Αβραμόπουλος με την τεράστια γκάφα της Ευελπίδων δικαίωσε τους "φόβους" για χουντικό πραξικόπημα.

Ακόμη και τα τραβέλια στη λεωφόρο Συγγρού γελάνε με τη γκάφα του Αβραμόπουλου να ζητήσει την τιμωρία του εύελπι επειδή τραγούδησε τον ύμνο της Χούντας την ίδια στιγμή που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συγκυβερνά με το ΛΑΟΣ τον Βορίδη, τον Άδωνη, τον Γεωργίου και τον Νόμο 4000 περί Τεντυμποισμού.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Την επείγουσα ποινική διερεύνηση του τρόπου διαχείρισης από την Τράπεζα της Ελλάδος των αποθεματικών του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) ζητά με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας...
Εφετών, Ι. Σακελλάκο ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Χρήστος Σπιρτζής.

Τσιλιβήθρα

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου
Εχω έναν φίλο, εδώ και 45 χρόνια. Είναι μηχανικός και ονομάζεται Σάκης Τόδουλος. Μισός Ζακυνθινός, μισός Ηπειρώτης. Οποτε τα παίρνει στο κρανίο - και συμβαίνει συχνά τον τελευταίο καιρό - μου τηλεφωνεί και κάνει πλάκα, για να ξεδώσει. Εναν μήνα, τώρα, αλλάζει ονόματα πολιτικών, όπως συνήθιζε ο μακαρίτης Βαγγέλης Γιαννόπουλος. Ο οποίος, επειδή δεν χώνευε τον Χυτήρη, τον έλεγε...Χυτήρο! Και τον Αντώνη Βγόντζα,... Βγόντζο! Πάντοτε με απαξιωτικό ύφος.

Βόμβα 7 δισ. ευρώ έτοιμη να σκάσει στην αγορά ΙΧ!...


Ωρολογιακή βόμβα που είναι έτοιμη να σκάσει είναι η αγορά αυτοκινήτου σύμφωνα με στελέχη του τραπεζικού κλάδου, καθώς ο συνολικός δανεισμός των εισαγωγέων, αντιπροσώπων και εμπόρων ανέρχεται σε... 7 δισ. ευρώ! Αν συνυπολογίσει, μάλιστα, κανείς πως το 50% των δανειακών συμβάσεων έχει σταματήσει να εξυπηρετείται ενώ οι εκτιμήσεις για το άμεσο μέλλον είναι επιεικώς δυσοίωνες.

Μαζική παραγωγή φτώχειας από το πολιτικό σύστημα

Η Ελλάδα πραγματοποιεί, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθείται, ρεκόρ ύφεσης. Το 2012 προβλέπεται υποχώρηση του ΑΕΠ της τάξης του 3%. Με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, η ύφεση ξεκίνησε το 2008 και θα έχει συμπληρώσει μία πενταετία στα τέλη του 2012, οπότε θα μπορούμε να εκτιμήσουμε καλύτερα εάν θα υπάρξει κάποιου είδους ανάκαμψη το 2013.
Δεν υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή οικονομία στην οποία να έχει καταγραφεί ύφεση πενταετούς διάρκειας με μείωση του συνολικού ΑΕΠ κατά 15%. Η μεγάλη διάρκεια και η ένταση της ύφεσης δημιουργούν τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Γ.Καρατζαφέρης: Ταύτιση με δανειστές, πλήρη στήριξη Παπαδήμου

Στην επιστολή που απηύθυνε προς τους Έλληνες πολίτες και αποτελεί συγχρόνως τη δέσμευση του ΛΑ.Ο.Σ. έναντι των Ευρωπαίων ηγετών προκειμένου να εκταμιευθεί η 6η δόση, ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης επιχείρησε ανεπιτυχώς να αποφύγει την πλήρη ταύτιση με την ευρωπαϊκή πιστωτική και πολιτική ηγεσία και τις σκληρές πολιτικές προσαρμογής περνώντας συγχρόνως το αδιαμφισβήτητο μήνυμα της πλήρους αποδοχής της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Τι θα κάνουμε τώρα που λύγισε και ο Αντώνης;

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου
Αυτό ήταν! Μια απαντοχή είχαμε κι εμείς οι ανά τη χώρα «ελληναράδες» ότι ο Αντώνης, το καμάρι μας, ο τελευταίος μη προσκυνημένος σε αυτή τη χώρα, δεν θα υπέγραφε τελικά το επαίσχυντο δηλωτήριο που του ζητούσαν οι άθλιοι κατοχικοί κατακτητές, αλλά φευ. Το υπέγραψε με την ουρά στα σκέλια. Κι εμείς, που τόσα και τόσα είχαμε επενδύσει πάνω του, που επιτέλους βρέθηκε ένας να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στη γερμανογαλλικη λαίλαπα, μείναμε τώρα χωρίς αρχηγό. Χωρίς μπροστάρη.

Εβαλε τις φωνές στον βασιλιά

φωτορεπορτάζ:Εβαλε τις φωνές στον βασιλιά
Μια φορά και έναν καιρό, στο Καταφύγιο Θηραμάτων Ονγκάβα της Ναμίμπια ήταν ένα μεγάλο αλλά νεαρό λιοντάρι που έπινε ήσυχο ήσυχο νεράκι από μια λιμνούλα. Ξαφνικά, εμφανίστηκε ένα τσακάλι με μαύρη ράχη το οποίο αποφάσισε να περάσει ακριβώς πίσω από το λιοντάρι τη στιγμή που αυτό αποφάσισε να καθήσει, συνθλίβοντάς το. ...

Eυρωπαίοι κατ’ οικονομίαν

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Αν υποθέσουμε πως δεν ήμασταν το μαύρο πρόβατο εταίρων μας αλλά και ομοιοπαθών μας. Αν υποθέσουμε πως οι εκπρόσωποι της ωραίας ελίτ, όταν έκαναν την εμφάνισή τους στους διαδρόμους των Βρυξελλών, των Βερολίνων και των Παρισίων, αντί να συναντούν κοστουμαρισμένες πλάτες, κατεβασμένα μούτρα και ειρωνικά χαμόγελα, έπεφταν πάνω σε θερμές χειραψίες, φιλιά στο μάγουλο και λοιπές εκδηλώσεις ανυπόκριτου ενθουσιασμού.

Κάνει θραύση η νόσοs των καπνιστών

Κάνει θραύση η νόσοs των καπνιστών  Βήχας και δυσκολίες στην αναπνοή πρέπει να μας ευαισθητοποιήσουν καθώς δείχνουν ότι η νόσος έχει ήδη εκδηλωθεί
Ανωστή και ως "νόσος των καπνιστών", η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) είναι στενά συνδεδεμένη με το τσιγάρο. "Είναι πολύ σπάνιο να νοσήσει ένας μη καπνιστής", σχολιάζουν οι επιστήμονες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την επιδημιολογική "έκρηξη" που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια.

Βρέθηκε το αρχαιότερο αγκίστρι στον κόσμο.

Βρέθηκε στο Ανατολικό Τιμόρ, στον Ειρηνικό ωκεανό το αρχαιότερο αγκίστρι για ψάρεμα και χρονολογείται προ 23.000 περίπου ετών. Μία σαφής ένδειξη ότι από τότε οι προϊστορικοί άνθρωποι δοκίμαζαν την τύχη τους ως αλιείς με πετονιά και μάλιστα στα ανοιχτά. Εξάλλου, βρέθηκαν χιλιάδες ψαροκόκαλα από ψάρια του ωκεανού, υπολείμματα φαγητού, που χρονολογούνται πριν από 42.000 χρόνια και αποτελούν την αρχαιότερη ένδειξη γεύματος με πελαγίσια ψάρια.

Το δίλημμα της Γερμανίας

Του Παύλου Τσίμα
Πρέπει να διαλέξει: είτε να πληρώσει το τίμημα διατήρησης της ζώνης του ευρώ είτε να παραιτηθεί από τα μεγάλα πλεονεκτήματα που το ευρώ τής προσφέρει
Τρεις ειδήσεις από τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μας έδωσαν αυτή την εβδομάδα στίγμα στο GPS της κρίσης.
Η πρώτη ήρθε από τη Βουδαπέστη και πέρασε στα «ψιλά»: Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει, ξανά, βοήθεια από το ΔΝΤ. Η Ουγγαρία είχε υποχρεωθεί να προσφύγει στο Ταμείο τον Οκτώβριο του 2008, λίγες ημέρες μετά το κραχ της Γουόλ Στριτ, όταν η χώρα βρέθηκε δίχως δανειστές, με το νόμισμά της στα Τάρταρα και την Ευρώπη απρόθυμη να βοηθήσει.

Ρεζίληδες...


Εναλλακτικός τίτλος: Φτύστε τους...
Ο Τσιτσιμπίκος με αφορμή δήθεν τα Παιδικά Χωριά SOS βγήκε σε εκπομπή του μαγαζιού για να πει πόσο καλά διοικεί και πως τα καταφέρνει υπέροχα με τη κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά και τους εργαζόμενους.
Σεγόντο του κανε ο παρουσιαστής της εκπομπής Τάκης

Σχεδιάζουν κατάληψη της Συνόδου για το κλίμα!

Πολλές χώρες ήδη απειλούνται από την υπερθέρμανση λόγω της κλιματικής αλλαγής, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για την αντιμετώπισή της όλο και καθυστερούν
Πολλές χώρες ήδη απειλούνται από την υπερθέρμανση λόγω της κλιματικής αλλαγής, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για την αντιμετώπισή της όλο και καθυστερούν
 Kατάληψη στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, η οποία ξεκινά τη Δευτέρα στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, σχεδιάζουν οι εκπρόσωποι των χωρών που πλήττονται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή....

Μπλόκο στο Ιράν, «βόμβα» στην οικονομία

Πετρελαϊκός εφιάλτης για την Ελλάδα από το εμπάργκο που εξετάζουν οι Ευρωπαίοι
Η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), λίγες ημέρες μετά την πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών, να επιβάλουν αυστηρότατες και σκληρές κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης που θα πλήττουν ακόμη και τις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ράλι στις τιμές του πετρελαίου

Στην Κόλαση της έκτης δόσης

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΚΙ ΑΝ Η ΕΚΤΗ δόση αποδειχθεί το πουργατόριο της ελληνικής πολιτικής;
Σκεφθείτε τι έχει συμβεί από το τέλος Αυγούστου, όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε την τρόικα πίσω στο σπίτι της, ώς τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν λήγει ένα ομόλογο 2 δισ. ευρώ άρα δεν υπήρχαν περιθώρια για καλαμπούρια. Στις εννιάμισι εβδομάδες που μεσολάβησαν ο Γιώργος Παπανδρέου έφυγε από την πρωθυπουργία και οδεύει με ασταθή βήματα εκτός ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Ολι Ρεν: Το ευρώ δεν πρόκειται να καταρρεύσειΜε τον κ. Μόντι συναντήθηκε και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, ο οποίος απέκλεισε κάθε πιθανότητα κατάρρευσης του ευρώ, διαβεβαιώνοντας ότι η Ιταλία ήταν και θα παραμείνει στο κέντρο της ευρωζώνης.Το ευρώ δεν θα είναι βιώσιμο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αν η ευρωζώνη δεν είναι έτοιμη για μεγαλύτερη οικονομική σύγκλιση, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο.
www.kathimerini.gr με στοιχεία από ΑΠΕ – ΜΠΕ 


Την Τρίτη «κλειδώνει» η έκτη δόση

Συνεδριάζει το Eurogroup στη σκιά των πιέσεων από τις αγορές
Εν μέσω των αλλεπάλληλων κλυδωνισμών που δέχεται το ευρώ συνεδριάζουν την προσεχή Τρίτη οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, προκειμένου -μεταξύ άλλων- να αποφασίσουν εάν θα εκταμιευθεί η έκτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα. Η ευρωζώνη δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από τις διεθνείς αγορές και οι ηγέτες της ΕΕ καλούνται να λάβουν μέτρα που θα

Ηττα της Μπαρτσελόνα, στο +6 η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 4-1 την Αθλέτικο στο «Μπερναμπέου». και απέκτησε προβάδισμα έξι βαθμών αφού η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε από τη Χετάφε (1-0).
Η Μπαρτσελόνα  λοιπόν  γνώρισε την πρώτη της ήττα στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ηττήθηκε από τη Χετάφε 1-0 με γκολ που σημείωσε

Ο Γερμανικός εφιάλτης σαρώνει την Ευρώπη

Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση για το ρόλο της Βρετανίας στην τελευταία μεγάλη κρίση και αν πραγματικά αυτή επιθυμεί τη διάσωση... του ευρώ ή όχι ή αν ο χρηματοοικονομικός κλάδος της ο οποίος ελέγχει όλες τις εκφάνσεις της ζωής της του νησιού θέλει να βάλει φρένο στις επιδιώξεις της Γερμανίας και της Α. Μέρκελ να οδηγήσει σε κρατικό έλεγχο τον παγκόσμιο τραπεζικό κλάδο.

Σλάιντς

Του Γιώργου Λακόπουλου
«Χειρότερα δεν γίνεται». Οταν η γνωμάτευση για την ελληνική οικονομία συμπυκνωθεί σε αυτές τις τρεις λέξεις, τότε θα αριβάρουν οι επενδυτές και θα ανοίξουν οι δουλειές. Το λέει ο επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων που ανέλαβε να αναμορφώσει την ελληνική διοίκηση. Ο σύντροφος Χορστ Ράιχενμπαχ. Ετσι όμως δημιουργεί απορίες για το είδος της δικής του δραστηριότητας στη χώρα.

Στις 12 ακριβότερες πόλεις για αγορά κατοικίας η Αθήνα

Στα ύψη κυμαίνονται οι τιμές στην αγορά ακινήτων στην Αθήνα, παρά τη μεγάλη κρίση που βιώνει η χώρα εδώ και δυο χρόνια. Όπως αναφέρει η «Ημερησία», τα στοιχεία έρευνας της Global Property Guide δείχνουν ότι η Αθήνα είναι η 12η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο, όσον αφορά το κόστος απόκτησης διαμερίσματος 120 τετραγωνικών μέτρων σε ακριβή περιοχή, που ανέρχεται στα 8.410 δολάρια ανά τ.μ. ή 6.195 ευρώ/τ.μ.

Ποιος...

Ο Πάγκαλος κράζει Βενιζέλο, Παπακωνσταντίνου και Παπουτσή...

Bαρύτατες ευθύνες σε Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο αποδίδει ο Θεόδωρος Πάγκαλος για την αποτυχία της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. .«Το μνημόνιο απέτυχε γιατί εμείς αποτύχαμε και  στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», παραδέχεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής. Παράλληλα, τα... χώνει εμμέσως και στον Χρήστο Παπουτσή, για την... αναρχία που όπως λέει κυριαρχεί στο κράτος, "με τον κάθε Φωτόπουλο να καταλαμβάνει ανενόχλητος τηην ΔΕΗ. "Ο κ. Παπουτσής έχει κατ’ εξοχήν την ευθύνη", σημειώνει.
nonews-NEWS

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ...

Ο "ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΜΜΕ
Για τις πιέσεις που ασκούνται τον Καραμανλή από το βαθύ κράτος της Νέας Δημοκρατίας σας έχουμε ενημερώσει επαρκώς. Αναμένεται παρέμβαση εντός των ημερών. Και όπως μάθαμε η πρώτη συνέντευξη θα παραχωρηθεί σε εφημερίδα που θέλει να μιλήσει ο Κουρασμένος. Την επόμενη εβδομάδα...

Τσίπρας: Η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου έχει καταρρεύσει

«Η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου έχει ήδη καταρρεύσει» δήλωσε σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο τύπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ δήλωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι μια «ανορθόδοξη μίξη δικομματισμού, τραπεζικού αυταρχισμού και ακροδεξιού λαϊκισμού. Ζήσαμε μέρες ανακτόρων για να επιβληθεί από τα συμφέροντα».