Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Alpha Bank: Αποτελέσματα 9μηνου 2011 - Καθαρά Κέρδη Ευρώ 42 εκατ

Δείκτης Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (Core Tier I) 10%
Περαιτέρω Απομόχλευση του Ισολογισμού

- Ισχυρή κεφαλαιακή θέση με τοv δείκτη Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (Core Tier I) στο 10%1 και τους δείκτες Κεφαλαίων Πρώτης Διαβαθμίσεως (Tier I) και Κεφαλαιακής Επάρκειας να ανέρχονται σε 11,2% και 12,3% αντιστοίχως.

- Στοχευμένη μείωση της μοχλεύσεως του Ισολογισμού, μέσω μειώσεως του δανειακού μας
  χαρτοφυλακίου, κατά Ευρώ 2,2 δισ. σε ετήσια βάση, σε Ευρώ 49,9 δισ.

Περισσότερη σωματική άσκηση τη μέρα, καλύτερος ύπνος το βράδυ


Σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι άνθρωποι κοιμούνται πολύ καλύτερα τη νύχτα και νιώθουν πιο ξεκούραστοι και «φρέσκοι» το πρωί που ξυπνούν, όταν μέσα στην εβδομάδα ασκούνται τουλάχιστον επί δυόμιση ώρες συνολικά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή του πανεπιστημίου Μπελαρμίν Πολ

Ξεκινούν τα έργα για τον «φράκτη»

Ξεκινούν τα έργα για τον «φράκτη»  Μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες αναμένεται να εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος που έχει αναλάβει την κατασκευή του "φράκτη" στον Εβρο, ενώ το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε 5 μήνες.
Μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες αναμένεται να εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος που έχει αναλάβει την κατασκευή του

«Μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και σε διαπολιτισμικά σχολεία»

Του Γιώργου Τρούλη*
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία καταθέσεων των αιτήσεων για μετάθεση εντός κι εκτός ΠΥΣΠΕ. Όλοι οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη διαδικασία των μεταθέσεων μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας που ανήκουν οργανικά (τα γραφεία, όπως γνωρίζετε, καταργήθηκαν επισήμως) μέχρι την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011. Επίσης την ίδια προθεσμία έχουν κι όλοι οι συνάδελφοι νεοδιόριστοι (του 2010), οι οποίοι οφείλουν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για οργανική θέση, δίχως όμως να δηλώσουν ακόμα σχολικές μονάδες που επιθυμούν.

Πιέσεις Ομπάμα στους Ευρωπαίους ηγέτες για την κρίση χρέουςΟ Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να αναλάβουν μεγαλύτερη δράση στο θέμα της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, κατά τη διάρκεια μίας ιστορικής συνάντησης στις ΗΠΑ.
Συναντήσεις με το πρόεδρο της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρομπέι και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είχε τη Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για να συζητήσουν για την

Σε αναζήτηση λογαριασμών ελλήνων πολιτικών στο εξωτερικό


Λογαριασμούς ελλήνων πολιτικών στο εξωτερικό ψάχνει η Επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής.
Όπως γνωστοποίησε ο Φίλιππος Πετσάλνικος, στις 15.11.2011 ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής που ελέγχει το πόθεν έσχες των πολιτικών, Βαγγέλης Αργύρης, έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητά κάθε διαθέσιμο στοιχείο «για

Το φορολογικό προφίλ των Ελλήνων


Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία φορολογικών δεδομένων το 70% των φορολογουμένων έχει εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ, ενώ τέσσερις στους δέκα δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση ετήσια εισοδήματα κάτω από το νέο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ (εισοδήματα 2009).

Την ίδια στιγμή όμως εμφανίζονται 4 στα 10 νοικοκυριά με ιδιόκτητη κατοικία, ένας στους δύο φορολογούμενους να διαθέτει αυτοκίνητο, ενώ περισσότεροι από 900.000 έχουν εισοδήματα από ενοίκια.

ΟΠΑΔ: Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους

Επιμέλεια: Μάρθα Καϊτανίδη, mkaitanidi@dolnet.gr
Αναστέλλουν οι ιδιώτες γιατροί τις συμβάσεις τους με το Ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΟΠΑΔ), εξ’ αιτίας των ανεξόφλητων χρεών. Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους πολίτες, οι οποίοι θα αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους την ιατρική επίσκεψη και εν συνεχεία να απευθύνονται στο Ταμείο τους με τα σχετικές αποδείξεις.

Ανακοίνωση για την έλλειψη καυσίμων στην ΕΛ.ΑΣ

Ανακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα, που αφορούν στην έλλειψη καυσίμων για την κίνηση των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Σε αυτή αναφέρεται ότι:
1) ο εφοδιασμός καυσίμων στις δεξαμενές της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου δεν γίνεται από συμβεβλημένους ιδιώτες

Παραδοσιακό παντοπωλείο 150 ετών απο το 1861 στο χωριό Καλλιθέα Τριχωνίδας(Bίντεο)

Στο Πανέμορφο χωριό Καλλιθέα Τριχωνίδας, με τα πέτρινα καλντερίμια, την ξεχωριστή αρχιτεκτονική, την ιστορία, παράδοση, πολιτισμό στο χωριό που έχει να περηφανεύεται για το υγιεινό του κλίμα βρίσκεται το Παραδοσιακό παντοπωλείο του Επαμεινώνδα Δεληγιάννη που μετρά 150 χρόνια λειτουργίας

Μας παραμυθιάζει η κυβέρνηση με τις συλλήψεις των φοροφυγάδων

Από ώρα σε ώρα το υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιάσει μία λίστα με 4.500 ονόματα προσώπων που χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ στο δημόσιο. Ε, και; Το θέμα δεν είναι να μάθουμε αν ο κ. Φουφουτόπουλος ή ο κ.Παπαρίδης χρωστάνε στο κράτος γιατί δεν πληρώνουν την εφορία ή το Φ.Π.Α.

Πρώτα η «ύπαρξη» και μετά τα άλλα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η κρίση αναχρηματοδότησης του δημόσιου χρέους περιλαμβάνει πλέον πολλές και μεγάλες χώρες-μέλη της Ευρωζώνης (Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο κ.λπ.), εκτός από την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Το γεγονός αυτό "μπλοκάρει" τη ρευστότητα, τις τράπεζες, την πραγματική οικονομία, ενώ η "λύση" μέσω μιας γενικής, αυστηρής πολιτικής λιτότητας, με εκατομμύρια θύματα Ευρωπαίων πολιτών, όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά το ανακυκλώνει και τινάζει την Ευρώπη στον αέρα.

Στα τρία η «πράσινη» τρόικα!Στα τρία η «πράσινη» τρόικα!
Δεν έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες, από τότε που οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης και Άννα Διαμαντοπούλου συνυπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή - πολιτική παρέμβαση που προκάλεσε σάλο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, θεωρήθηκε, δικαίως ανοιχτή αμφισβήτηση του

«Εκκολαπτόμενοι αρχηγίσκοι στο ΠΑΣΟΚ»

Picture 0 for «Εκκολαπτόμενοι αρχηγίσκοι στο ΠΑΣΟΚ» Ο κ. Παναγιωτακόπουλος χαρακτηρίζει όσους εκφράζουν ενδιαφέρον για τη διαδοχή, «ανεπαρκείς πολιτικούς»
Βολές κατά των ενδιαφερομένων να διαδεχθούν τον Γιώργο Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε με δήλωσή του ο επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» του Κινήματος, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Εντατικά σεμινάρια στις Βρυξέλλες

Εντατικά «σεμινάρια» ξεκίνησαν από σήμερα οι Περιφερειάρχες στις Βρυξέλλες. Σε μια επίσκεψη που οργάνωσαν οι ευρωβουλευτές Γιώργος Χατζημαρκάκης και Γιώργος Σταυρακάκης και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου. 

Εκτός από την ενημέρωση για τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ενημερωθούν για θέματα  αγροτικής ανάπτυξης,

Βγήκαν στους δρόμους και οι Πορτογάλοι

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Οι "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" του Λονδίνου εντυπωσιάστηκαν από το πλήθος των Πορτογάλων εργαζομένων που συμμετείχαν στη γενική απεργία της Πέμπτης, η οποία είχε κηρυχθεί εναντίον των εξοντωτικών μέτρων λιτότητας που συμπεριλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012 που πρόκειται να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο της χώρας μεθαύριο. "Εργατικοί ηγέτες στην Πορτογαλία περιέγραψαν τη γενική απεργία της Πέμπτης ως τη μεγαλύτερη για πάνω από τριάντα χρόνια, καθώς δυσαρεστημένοι νέοι ενώθηκαν με τα παραδοσιακά συνδικάτα για να διαμαρτυρηθούν κατά της σκληρής λιτότητας", έγραψε χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.

Βιογραφικό για τον Καναδά

Πολλές φορές, ειδικά στην ανάρτηση με τίτλο ο Καναδάς διάβασα ουκ ολίγες φορές κάποιους να γράφουν "έστειλα ένα σωρό βιογραφικά, μα δεν έλαβα καμία απάντηση ως τώρα, ούτε καν αρνητική". Είναι φυσιολογικό, συμβαίνει σχεδόν παντού.
Συχνά όμως, παίζει μεγάλο ρόλο, και η σωστή σύνταξη ενός βιογραφικού, κι όχι μόνο οι ικανότητες και η πείρα μας στο αντικείμενο που μας ενδιαφέρει.

Παραιτήθηκε ο Γιαννίκος από το Alter. Aναζητείται ο Κουρής!

Στη συνέλευση των εργαζομένων του Alter που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι ο Κ. Γιαννίκος έχει παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Επίσης μαθαίνουμε η παραίτηση του Γιαννίκου αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας που θα συνεδριάσει το ΔΣ του Alter. Τέλος να σημειωθεί ότι αναζητείται ο Γ. Κουρής καθώς και η νομική σύμβουλος του καναλιού αλλά δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν.

Στις... 666 έκλεισε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο...

Με θετικό πρόσημο, στις 666,95 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας άνοδο 0,41%.
Σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε ο τζίρος των συναλλαγών, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 39,28 εκατ. ευρώ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ-ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Συνάντηση είχαν σήμερα, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος με τη γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε σήμερα ο κ. Παπαδήμος με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων που δεν
συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Μόνο η προδοσία σώζει

Την πρώτη φορά που ταξίδεψα στο εξωτερικό, είχα κρυμμένα τα δολάρια στην γραβιέρα. Ήταν τέλη της δεκαετίας του ’70 και ελπίζω το αδίκημα να έχει παραγραφεί. Ο πατέρας μου ήταν αυτός που επέμενε να βάλουμε τα λεφτά στο τυρί και όχι στην οδοντόκρεμα. Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Γιουγκοσλαβία – Ιταλία - Σιένα. Δυο μέρες ταρακούνημα με το μυαλό στους τελωνειακούς και στα δολάρια.

Θεσσαλονίκη: Στάσεις εργασίας των αστικών συγκοινωνιών

Θεσσαλονίκη: Στάσεις εργασίας των αστικών συγκοινωνιώνΣε στάσεις εργασίας -πρωί και απόγευμα- θα προχωρήσουν την 1η Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, οι

Γερμανία: «Δεν έχουμε απεριόριστα μέσα»

«Τα χρηματοπιστωτικά μέσα της Γερμανίας δεν είναι απεριόριστα και η Ευρώπη δεν μπορεί να διεκδικεί μια χρηματοπιστωτική δύναμη κρούσης που δεν έχει», διεμήνυσε η καγκελαρία της Γερμανίας, εν μέσω των ασφυκτικών πιέσεων που ασκούνται για τη διάσωση της ευρωζώνης.
«Κι εμείς έχουμε να μειώσουμε το χρέος μας. Δεν έχουμε μια απεριόριστη χρηματοπιστωτική δύναμη κρούσης», δήλωσε ο

Η δημοκρατία οφείλει να τιμωρήσει τα χουντοσταγονίδια

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Αν η ανικανότητα και η διαφθορά του πολιτικού συστήματος οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της καταστροφής, τα χουντοσταγονίδια απειλούν να τη στείλουν στην κόλαση. Μπορεί τώρα να μη συνιστούν σοβαρή απειλή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι εμπνευστές και οι εκτελεστές πράξεων όπως αυτή στη Σχολή Ευελπίδων δεν πρέπει να τιμωρηθούν. Η δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική, αλλά οφείλει να αυτοπροστατευτεί και να τους τιμωρήσει παραδειγματικά.

ΟΟΣΑ: Στο 6,1% η ύφεση στην Ελλάδα

Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία.Ύφεση 6,1% φέτος στην Ελλάδα –έναντι προβλέψεων για ύφεση 5,5%-, περαιτέρω συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 3% το 2012 και αναιμική ανάπτυξη, μόλις 0,5%, το 2013 προβλέπει ο ΟΟΣΑ.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, "το ρίσκο ως προς τις

Μην είμαστε κομπλεξικοί απέναντι στους ξένους

Τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο για τις υπερβολές τους, το λαϊκισμό τους και τις επιλήψιμες διασυνδέσεις τους με οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Η κριτική δεν είναι  άδικη, τουλάχιστον για ορισμένα απ’ αυτά. Στην Ελλάδα, πάντως, υπάρχει  και ένας διάχυτος κομπλεξισμός. Κατά κανόνα πιστεύουμε ότι τα μεγάλα ευρωπαϊκά και αμερικανικά Δίκτυα Ενημέρωσης είναι σοβαρότερα και

WSJ: «Βλέπει» επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή

WSJ: «Βλέπει» επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμήΠροετοιμασίες στις αγορές συναλλάγματος για την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή και τον καθορισμό της σχέσης της με τα άλλα νομίσματα, "βλέπει" η Wall Street Journal σε σημερινό της δημοσίευμα.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η ICAP αποκάλυψε χθες, Κυριακή, ότι δοκιμάζει συστήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών για μία πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή.

Η ώρα των Γερμανών

 ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι γενική και δικαιολογημένη η εκτίμηση ότι η κατάσταση στην Ευρωζώνη είναι κρίσιμη, αφού είναι προφανέστατος ο κίνδυνος κατάρρευσης του ευρώ. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι τα χειρότερα θα αποτραπούν. Κι αυτό όχι επειδή, ούτως ή άλλως, είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος, αλλά επειδή πιστεύω ότι τα μεγάλα και ισχυρά κράτη μπορεί να κάνουν λάθη, μπορεί ακόμη και να εμμένουν στα λάθη τους όταν οι άλλοι τους τα υποδεικνύουν, αλλά ποτέ δεν φτάνουν στο σημείο να αυτοκτονήσουν.

Γιούνκερ προς Γαλλία-Γερμανία: «Κακή ιδέα» η παράκαμψη των συνθηκών

Γιούνκερ προς Γαλλία-Γερμανία: «Κακή ιδέα» η παράκαμψη των συνθηκώνΚατά της δημοσιονομικής ενοποίησης σε βάρος των ευρωπαϊκών συνθηκών, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στα γαλλογερμανικά σχέδια για έναν πυρήνα 8 ή 10 χωρών, τάχθηκε μία μόλις μέρα πριν τη νέα κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, o επικεφαλής της ευρωζώνης, Ζαν κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

Φρούτα και λαχανικά ελαττώνουν την εμφάνιση του στοματικού καρκίνου

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζει, σε παγκόσμιο επίπεδο την τελευταία δεκαετία, ο στοματικός καρκίνος, με το κάπνισμα και το αλκοόλ να αποτελούν τη συχνότερη αιτία πρόκλησής του, ενώ στις γυναίκες η αύξηση είναι αλματώδης καθώς πλέον τα κρούσματα σε σχέση με τους άνδρες είναι 1,5 άνδρας με 1 γυναίκα.
«Όσοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και οι καπνιστές

Μέρκελ: «Αδιαπραγμάτευτη» η συμμετοχή των ιδιωτών στον ESM

Μέρκελ: «Αδιαπραγμάτευτη» η συμμετοχή των ιδιωτών στον ESMΗ συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στον νέο μηχανισμό διασώσεων της ευρωζώνης ESM "είναι αδιαπραγμάτευτη", δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Άγκελα Μέρκελ.
Ο γενικός γραμματέας της γερμανικής Καγκελαρίας έκανε την παραπάνω δήλωση, σε απάντηση των φημών ότι θα εξαιρεθούν οι ιδιώτες κάτοχοι κρατικών ομολόγων από "κούρεμα" στον μηχανισμό ESM.

Έως αύριο η εγκύκλιος για το χαράτσι ακινήτων

Σήμερα ή αύριο θα είναι έτοιμη η εγκύκλιος για τις εξαιρέσεις από το τέλος ακινήτων, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπ. Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης. Στο μεταξύ, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης δικαίωσε 34 πολίτες με προσωρινή διαταγή κατά της ΔΕΗ ώστε να μην προχωρήσει σε διακοπή του ρεύματος.

Η ευρωζώνη πήρε την ... κατηφόρα

Ακόμα και η Γερμανία κατρακυλά σε αρνητικά οικονομικά επίπεδα. Ολόκληρη η οικονομική ζώνη της "λεγόμενης" Ενωμένης Ευρώπης  πήρε την ... κατηφόρα και σταματημό δεν έχει. Οι υπερχρεωμένες χώρες αναδεικνύονται καθημερινά και με απίστευτη ταχύτητα μετάδοσης από τη μια στην άλλη. Τελικά υπάρχει καμιά χώρα που να μην είναι υπερχρεωμένη;

Για τι ακριβώς θέλουν να γίνουν πρωθυπουργοί;

 
Από τη μια παρακολουθούμε μια αδιανόητη μέχρι σήμερα αλυσίδα τρόμου από φόρους, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και αυξήσεις σε τιμολόγια κ.ο.κ., η οποία ΛΙΩΝΕΙ κυριολεκτικά τον μέσο Ελληνα, συνθλίβοντας τα νοικοκυριά και οδηγώντας σε τριτοκοσμικές καταστάσεις όλη τη χώρα, είτε αφορά τα οικονομικά είτε τα πολιτικοκοινωνικά είτε τα πολιτιστικά πράγματα. Και από την άλλη, προς αποθέωση του

Μισό λάχανο για να τη βγάλουν...

Κρίσιμη η εποχή που διανύουμε και για τους μικροπωλητές και παραγωγούς των πάγκων της λαϊκής αγοράς του Βόλου μιας και η οικονομική κρίση τους έχει κυριολεκτικά «γονατίσει».
Οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση βλέποντας τη σοδειά τους να παραμένει στους πάγκους, ενώ τα έξοδα συνεχώς αυξάνονται. Παρ’ όλο που
οι μικροπωλητές ρίχνουν τις τιμές των προϊόντων τους σχεδόν στην τιμή που τα αγοράζουν, ωστόσο οι

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΖΗΜΙΑ 75%...

Ρεπορτάζ : Χρήστος Ζιώτης (από την Ελευθεροτυπία)
Στον αέρα κινδυνεύει να βρεθεί η Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, μετά τη διαφαινόμενη σπουδή του γαλλο-γερμανικού άξονα να προχωρήσει άμεσα στην υιοθέτηση ενός νέου Συμφώνου Σταθερότητας. Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία λέγεται ότι έχει στόχο να πείσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να υιοθετήσει μια πιο «επιθετική στάση στην αντιμετώπιση της κρίσης», λειτουργεί ως τροχοπέδη για την προώθηση της Συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου στο σκέλος που αφορά την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων (το περίφημο PSI).

H Nissan θα «αναστήσει» την Datsun;

Μετά από πολλά χρόνια, το όνομα «Datsun» έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα. Οι άνθρωποι της Nissan, η οποία πριν από τη δεκαετία του ’60 ονομαζόταν Datsun, σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια νέα μάρκα προσιτών αυτοκινήτων με αυτό το όνομα. Κάτι δηλαδή σαν την πολύ επιτυχημένη αναβίωση της Dacia από την αδελφή εταιρία Renault.

Κων. Μητσοτάκης: Aποφάσεις εδώ και τώρα

Οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου πρέπει να εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατόν, τονίζει ο Κ. Μητσοτάκης
Οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου πρέπει να εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατόν, τονίζει ο Κ. Μητσοτάκης
 Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και στις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν αλλά και στην επιλογή του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του πρωθυπουργού -που τον χαρακτήρισε ως μια προσωπικότητα η οποία έχει και γνώση του αντικειμένου και ευρωπαϊκό και διεθνές κύρος- αναφέρθηκε χθες, σε δηλώσεις του από το Ηράκλειο, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ 1,37 ΔΙΣ ΓΙΑ ΔΩΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Ρεπορτάζ : Γιώργος Γάτος (από την Ημερησία)
Εσωτερικά δάνεια, πρόσθετες επιχορηγήσεις και ρευστοποιήσεις ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατέχουν θα χρειαστούν για να καταβάλλουν το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ και ο ΟΑΕΔ κανονικά τις συντάξεις, τα δώρα και τα επιδόματα έως τα μέσα Δεκεμβρίου. Και όλα αυτά εφόσον εκταμιευτεί έγκαιρα η 6η δόση και εξασφαλίσουν τουλάχιστον 1,37 δια. ευρώ τα οποία χρειάζονται.

Ηπια η βάση, «σκληρή» η ηγεσία

Ηπια η βάση, «σκληρή» η ηγεσία Τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους της ΝΔ επικροτούν τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου και θεωρούν σωστή την κίνηση Σαμαρά για την επιστολή και την υπογραφή. Την ίδια ώρα, η ηγεσία συνεχίζει την τακτική του "στηρίζω... διαφωνώντας", με αφορμή τον προϋπολογισμό
Υπέρ μιας πιο ήπιας συναινετικής πολιτικής τόσο έναντι της κυβέρνησης Παπαδήμου όσο και της Ευρώπης γενικότερα τάσσεται η πλειονότητα των ψηφοφόρων της ΝΔ, η οποία δείχνει να

Συναντήσεις Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων

Συναντήσεις με τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, καθώς και με τους επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Δημοκρατικής Αριστεράς, θα έχει μέσα στην εβδομάδα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Συγκεκριμένα, θα συναντηθεί σήμερα,  Δευτέρα, στις 14.00, με τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αύριο,Τρίτη, στις 14.00, με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Την Τετάρτη, στις 13.00, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, και στις 15.00 με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Νέα δικαστική απόφαση κατά του χαρατσιού

Έως την Τρίτη η εγκύκλιος για τις εξαιρέσεις από το τέλος ακινήτων, δήλωσε ο Ηλ.Πλασκοβίτης
Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών καταρτίζει την εγκύκλιο για τις εξαιρέσεις από το τέλος ακινήτων, νέα δικαστική απόφαση -αυτή τη φορά από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης- δικαίωσε 34 πολίτες, με προσωρινή διαταγή κατά της ΔΕΗ, ώστε να μην προχωρήσει σε διακοπή

Υποσχέθηκε υπουργείο Τουρισμού

Υποσχέθηκε υπουργείο ΤουρισμούΔέσμη μέτρων για την ανάπτυξη και τόνωση του τουρισμού παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, μιλώντας το Σάββατο στη Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Δέσμη μέτρων για την ανάπτυξη και τόνωση του τουρισμού παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, μιλώντας το

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

Πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν σήμερα τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) στους Financial Times ότι διώκεται ποινικά διότι δεν «μαγείρεψε» τα στατιστικά μεγέθη. Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC ο κ. Γεωργίου βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επίσημη ποινική έρευνα και με ισχυρισμούς ότι διόγκωσε το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας ενεργώντας κατά του εθνικού συμφέροντος.

Ιταλία: Χρέη και φόρους καλύπτει ο 13ος μισθός

Έκκληση στον πρωθυπουργό της Ιταλίας να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ
Έκκληση στον πρωθυπουργό της Ιταλίας να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ
 Τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης για το σύνολο των Ιταλών εργαζομένων επισημαίνουν ο μεγαλύτερες ενώσεις καταναλωτών της χώρας, κάνοντας παράλληλα έκκληση στον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι να μην επιβάλλει αύξηση στον ΦΠΑ.
 Οι πρόεδροι των δύο ενώσεων καταναλωτών Federconsumatori και Adusbef, Ροζάριο Τρεφιλέτι και Έλιο Λανούτι, τονίζουν επίσης ότι το 80% των «δώρων», θα χρησιμοποιηθεί για να καλυφθεί η πληρωμή φόρων, χρεών, οι δόσεις στεγαστικών και άλλων δανείων.

ΚΚΕ: «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ

Είναι ολοφάνερο πια ότι η κρίση οφείλεται στα συσσωρευμένα κεφάλαια των μονοπωλίων και ότι η ΕΕ, η λυκοσυμμαχία τους, δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα βήμα μπροστά χωρίς να γεννά βαρβαρότητα για τους λαούς και ανισομετρία στο εσωτερικό της», παρατηρεί το ΚΚΕ σχετικά με  τις διαστάσεις που παίρνει πλέον η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.