Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Τέσσερις προκλήσεις για ένα νέο κόμμα

Του Κώστα Σκανδαλίδη
ΠΑΣΟΚ & ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ Τί, Πού, Πώς
Οι καιροί που ζούμε είναι χαλεποί. Η Ιστορία θα αργήσει να απογράψει την τελική της κρίση και αξιολόγηση. Το αν θα δικαιωθούν από αυτή πρόσωπα, πολιτικές και καταστάσεις ο χρόνος θα το κρίνει. Το πολιτικό σύστημα, αυτή καθαυτή η πολιτική δεν βιώνουν μια απλή κρίση. Βρίσκονται στη δίνη μιας μεγάλης ανατροπής. Ολοι ομολογούμε ότι έκλεισε εδώ και καιρό ο κύκλος της Μεταπολίτευσης. Πρέπει να

Ανήκει η Ελλάδα στην Ευρώπη;

Του Γιώργου Σιακαντάρη*
Σημασία δεν έχει το παρελθόν αλλά οι σημερινές επιδόσεις των κρατών
«ΤΑ ΝΕΑ» αναφέρθηκαν εκτενώς στο δημοσίευμα της γαλλικής «Monde» με τίτλο: «Ελλάδα - Ευρώπη: Η μεγάλη παρεξήγηση». Εκεί δεν αμφισβητείται απλώς η ικανότητα της Ελλάδας να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της δημοσιονομικής πειθαρχίας, ούτε καν μόνο η είσοδός της στην ΟΝΕ. Κυρίως, αμφισβητείται η θέση της στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Η ιδεολογία στα πέλαγα

Toυ Τάκη Θεοδωρόπουλου
Οταν ανακοινώθηκε ο σχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου οι γάλλοι Σοσιαλιστές δήλωσαν ευθαρσώς την αποστροφή που τους προκάλεσε το ότι οι έλληνες ομοϊδεάτες τους θα συνεργαστούν με εκπροσώπους του εθνικιστικού ΛΑΟΣ. Μακριά νυχτωμένοι ως Γάλλοι που είναι, δεν αντελήφθησαν ότι εμείς εδώ πέρα κάτι τέτοια τα μασάμε και ότι έχουμε προ πολλού βρει τρόπους να υποτάσσουμε και τις ιδεολογίες και τις υποσημειώσεις τους σε άλλες αξίες, της αρμοδιότητας της ψυχολογίας.

Οι «κεφαλιές» προκαλούν βλάβη στον εγκέφαλο

Οι συχνές κεφαλιές στο ποδόσφαιρο μπορούν να οδηγήσουν σε εγκεφαλική βλάβη, προειδοποιούν οι γιατροί.
Εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν 32 ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, αποκάλυψαν βλάβες στον εγκέφαλο παρόμοιες με εκείνες που παρατηρούνται σε ασθενείς με διάσειση.
Φαίνεται να υπάρχει ένα ασφαλές όριο των 1.000 και κάτω κεφαλιών ανά έτος, κάτω από το οποίο είναι πιθανότερο να παρουσιαστεί βλάβη.

Σενάρια χωρίς τον ξενοδόχο...

ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ που ταλανίζει τις τελευταίες ημέρες την πολιτική μας σκηνή είναι αυτό που συνδέεται με τα κίνητρα του ωμού και απροκάλυπτου εκβιασμού ο οποίος ασκήθηκε στον κ. Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να συνυπογράψει τα σκληρά και επώδυνα οικονομικά μέτρα, που απορρέουν από τις ευρωπαϊκές αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, για το κούρεμα του χρέους της χώρας μας και τον νέο δανεισμό της.

Τα 117 από τα 170 μνημεία με εισιτήριο δεν είχαν βασικές υπηρεσίες!

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» λέει ο λαός και εν προκειμένω η παροιμία ισχύει τόσο για τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του ακριβοθώρητου στους δημοσιογράφους του πολιτιστικού ρεπορτάζ υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου όσο και για το περιεχόμενο των ανακοινώσεών του.

Αντιγερμανικός άνεμος στην ΕΕ

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Ποτέ άλλοτε μετά την εποχή που ακολούθησε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν υπήρχε τόσο έντονος αντιγερμανισμός στην Ευρώπη όσο σήμερα, ιδίως τους τελευταίους μήνες. Από τους Γάλλους και τους Ιταλούς ως τους Ελληνες, τους Ισπανούς ή τους Πορτογάλους, πολλοί ευρωπαϊκοί λαοί στρέφονται εσχάτως κατά της Γερμανίας με αφορμή την κρίση του δημόσιου χρέους και του ευρώ. Θεωρούν ότι η πολιτική της κυβέρνησης Μέρκελ επιδεινώνει δραματικά τις συνέπειες του προβλήματος και οδηγεί προς την κατάρρευση ακόμη και της Ευρωζώνης.

Αυτό έλειπε ακόμα και την ... κάτσαμε τη βάρκα!


Αν είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται τόσο φτηνά κι ανεύθυνα κάποιοι που έχουν λόγο στα κοινά! Μιλώ για εκείνους που  μπορούν να "κυλκλοφορούν" τις ειδήσεις τους ανεύθυνα και να μην υπάρχει καμία αρχή να τους "φορέσει το ζουρλομανδύα. Έλεος πια με αυτή την  ανευθυνότητα! Χτες το βράδυ τα "έλεγε" στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Πρετεντέρη ο πολύς, εκνευριστικός  και ...άσχετος  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κορυφή της κερδοφορίας των ΔΕΚΟ ο ΟΛΘ

Picture 0 for Στην κορυφή της κερδοφορίας των ΔΕΚΟ ο ΟΛΘΑλματώδη αύξηση κερδών, κατά 146,2%, παρουσιάζει το εννεάμηνο του 2011 η ΟΛΘ ΑΕ καταδεικνύοντας το δυναμισμό του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας.
Αλματώδης είναι η αύξηση της κερδοφορίας το εννεάμηνο του 2011 για την ΟΛΘ ΑΕ, που εξελίσσεται στην, πλέον, κερδοφόρα

Εισαγγελική έρευνα για τα δάνεια που έχουν λάβει τα δύο μεγάλα κόμματα...

Εγγύηση οι... μελλοντικές επιχορηγήσεις!!!
Τις δανειοδοτήσεις των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων θα ερευνήσει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ.Πεπόνης, με αφορμή δημοσιεύματα για δάνεια που φέρονται να λαμβάνουν τα κόμματα από τράπεζες, με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις.

Το πρόσχημα των εκλογώνTου Πασχου Μανδραβελη
Το αγαπημένο κουίζ στα τηλεκαφενεία αυτόν τον καιρό είναι τα στοιχήματα για τον χρόνο των εκλογών. Ολοι έχουν μια «κατάλληλη Κυριακή» για το πότε ενδέχεται να στηθούν οι κάλπες και μερικοί έχουν δυο-τρεις. Στον χορό αυτό μπήκαν και πολιτικοί αρχηγοί ή ελάσσονες πολιτικοί, οι οποίοι ερωτώνται για το μέγα θέμα που ταλανίζει τους πολίτες κι εκείνοι πρόθυμα απαντούν· μερικές φορές ανάλογα και με τη

Η Ελλάδα παίρνει τα 8 δισ


 Οι ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών αποφάσισαν τελικά πριν από λίγο να δώσουν την έκτη δόση στην Ελλάδα, τα 8 δισ. ευρώ, που με τόση λαχτάρα περιμένει  το ελληνικό υπουργείο οικονομικών.  Τελικά "πείστηκαν" από τις προθέσεις και τα αποτελέσματα των προσπαθειών της Ελλάδας, ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση (λες κι έκαναν κάτι διαφορετικό από εκείνα που έκαναν μέχρι τώρα) και "δικαιούνται" την έκτη δόση. Αυτό χαροποιεί τους περισσότερους Έλληνες, αλλά απογοητεύει κι εκείνους που είχαν στοιχηματίσει στην πτώχευση της Ελλάδας πριν από τα Χριστούγεννα.

Βενιζέλος: Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε την έκτη δόση

Βενιζέλος: Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε την έκτη δόσηΗ Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να λάβει την έκτη δόση, δήλωσε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του συμβουλίου Eurogroup, στις Βρυξέλλες. Στο επίκεντρο η ενίσχυση του EFSF, το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, η υλοποίηση των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου και η νέα δανειακή σύμβαση.

Ο εχθρός αποκτά σχήμα και χρώμα

Ένα μίνι πραξικόπημα εξελίσσεται μέσα στις τάξεις του στρατού, εξαιτίας της προσπάθειας συγκάλυψης των αθλιοτήτων που διαπράχτηκαν από σπουδαστές της σχολής Ευελπίδων.
Τα εκτός προγράμματος άσματα μετά τη ματαίωση της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, η εκτέλεση του ύμνου της χούντας από τη χορωδία των φασιστοειδών στην επέτειο του

«Κι εγώ διαμαρτύρομαι» λέει ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ επέλεξε έναν ιδιόμορφο τρόπο προκειμένου να σχολιάσει το απεργιακό «κύμα» που κατακλύζει τη χώρα. Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους είπε: «Η πανεθνική διαμαρτυρία είναι για όλους όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν. Κι εγώ διαμαρτύρομαι. Διαμαρτύρομαι επειδή, εδώ και χρόνια, εκείνοι (τα συνδικάτα) δεν διαμαρτύρονταν, όταν έπρεπε να το κάνουν.

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

Από ΤΑ ΝΕΑ

Μπορώ!

Ναι. Υπάρχουν ανήσυχοι, δημιουργικοί και προκομμένοι σ’ αυτόν τον τόπο. Παράδειγμα ο Ντίνος Κατσουρίδης. Που στα 84 χρόνια του, παλεύοντας μέχρι την ύστατη στιγμή με τον καρκίνο εγκατέλειψε αυτή την δύσμοιρη Γη. Αφού πρώτα γεννήθηκε και συνάντησε στην Κύπρο την αγγλική μπότα και την μπομπότα, ύστερα κατέφθασε στην Αθήνα για να σπουδάσει Ιατρική για να καταλήξει σε λίγο στον κινηματογράφο και την τεχνική. Κάνοντας τα πάντα. Από οπερατέρ, διευθυντής φωτογραφίας και μοντέρ μέχρι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός. Σε ένα ατελείωτο αριθμό ταινιών.

Βάζεις δύο ευρώ και παίρνεις 90 εκατομμύρια!

Μεγάλη τρέλα έπιασε ήδη από τώρα όλους τους Γερμανούς και άλλους ευρωπαίους μαζί με το τυχερό παιχνίδι που ξεκινά το 2012. Πρόκειται για το ευρωτζακπότ, που η πρώτη κλήρωση θα γίνει  στις 23 Μάρτη σε έξι χώρες. Κάθε εβδομάδα θα γίνεται κλήρωση, στην οποία θα έχει κανείς τη δυνατότητα με ένα λαχείο των 2

Αντι πινακίου φακής !

Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
Χτες κάτι μου έφερε στο μυαλό μια παλιά Ελληνική ταινία του Σακελάριου όπου ο συνταξιούχος στρατηγός για να πληρώσει τα φάρμακα της κόρης του πούλησε το κοστούμι του για 60δραχμες στον παλιατζή..!  Έτσι κάπως ένοιωσα και λίγο τρόμο μαζί, βλέποντας καταμεσής της πλατείας της πόλης μου  τη φωτεινή πινακίδα  να γράφει: Αγοράζω χρυσό! Η χρυσή να σε  πιάσει και εσένα και το επάγγελμα σου! Άκου, αγοράζω χρυσό! 

Οχι το κάρο πριν από το άλογο...

 Η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη, εάν θέλει να εξακολουθήσει να υπάρχει, να προχωρήσει. Πρέπει να πάει παρακάτω... Ν' αλλάξει! Το πώς θ' αλλάξει όμως και προς ποια κατεύθυνση, δεν είναι ένα "τεχνικό ζήτημα" πολιτικής, έστω κι αν οι αποφάσεις που καλείται να πάρει η Ευρώπη γίνονται υπό καθεστώς πίεσης και με το "πιστόλι της χρεοκοπίας" στον "κρόταφο" της Ευρωζώνης.

24ωρη απεργία και στάση εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ


Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών τους Συνελεύσεων, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας όλων των εργαζομένων στις εφημερίδες, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα ειδησεογραφικά site, τα περιοδικά, το δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ από 06.00 π.μ. της Τετάρτης, 30 Νοεμβρίου 2011 έως 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 1 Δεκεμβρίου 2011 και στα πρακτορεία διανομής τύπου

Επεισοδιακή σύλληψη Αλβανών στο Σουλόπουλο Ιωαννίνων

Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη δύο Αλβανών, οι οποίοι εντοπίστηκαν στο Σουλόπουλο Ιωαννίνων να μεταφέρουν τρεις λαθρομετανάστες.Αστυνομικοί του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, εντόπισαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα να κινούνται ύποπτα στην περιοχή της Κάτω Λάβδανης και προσπάθησαν να τα ελέγξουν. Ωστόσο, ο οδηγός του ενός...

Μείωση των επικουρικών συντάξεων 15% και ενοποίηση ταμείων

Μείωση των επικουρικών συντάξεων 15% και ενοποίηση ταμείωνΣτην ενοποίηση των πέντε μεγάλων επικουρικών ταμείων (ΕΤΕΑΜ, ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΙΤ, ΕΤΑΤ, ΤΑΥΤΕΚΩ), προκειμένου να διατηρήσουν την βιωσιμότητά τους, προσανατολίζεται το υπουργείο Εργασίας, ενώ, εφόσον προχωρήσει η ενοποίηση, οι επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν περαιτέρω, μεσοσταθμικά κατά 15%.

Βεστερβέλε: Ήρθε η ώρα για τολμηρές αποφάσεις

Πρέπει να αλλάξουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες και συμφωνίες
Την αναγκαιότητα αλλαγής των ευρωπαϊκών συνθηκών επανέλαβε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε τονίζοντας «ότι οι συμφωνίες και οι συνθήκες που είχαμε μέχρι τώρα δε λειτούργησαν».
Μιλώντας σε φόρουμ, παρουσία του έλληνα ΥΠΕΞ Σταύρου Δήμα και του πολωνού ομολόγου του Ράντεκ Σικόρσκι, ο κ. Βεστερβέλε τόνισε ότι είναι η ώρα να ληφθούν τολμηρές αποφάσεις.

Εισβολή διαδηλωτών στη βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη

Διαδηλωτές «καίνε έγγραφα» στην πρεσβεία της Βρετανίας, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για έξι ομήρους.  «Εξοργισμένη» η βρετανική κυβέρνηση. Δεκάδες νεαροί Ιρανοί εισέβαλαν την Τρίτη σε κτίρια στο συγκρότημα της πρεσβείας της Βρετανίας στην Τεχεράνη, πετώντας πέτρες, βόμβες μολότοφ, κρατώντας ομήρους και καίγοντας έγγραφα που απέσπασαν από τα γραφεία της διπλωματικής αντιπροσωπείας, μεταδίδουν ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το πρώτο βραβείο στο Γενικό Λύκειο Πεδινής σε πανελλήνιο μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό

Το πρώτο βραβείο στο Γενικό Λύκειο Πεδινής σε πανελλήνιο μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό

Το 2011 συμπληρώνονται 100 χρόνια από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και 100 χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη, του Νίκου Γκάτσου και του Στρατή Τσίρκα. Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων οργάνωσε πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό διαδικτυακά, με τίτλο
«Παπαδιαμάντης - Ελύτης- Γκάτσος –Τσίρκας: εκατό χρόνια

Πρώτη η Βιέννη, κυρίαρχη η Ευρώπη στην ποιότητα ζωής στις πόλεις

Πρώτη η Βιέννη, κυρίαρχη η Ευρώπη στην ποιότητα ζωής στις πόλειςΗ αυστριακή πρωτεύουσα αναδείχθηκε η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς το 2011, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Mercer, ακολουθούμενη από την γειτονική Ζυρίχη και το Ωκλαντ… ακριβώς από κάτω, δηλαδή στους Αντίποδες και την Νέα Ζηλανδία.
Οι ευρωπαϊκές πόλεις κυριάρχησαν με ευκολία στις πρώτες θέσεις της λίστας, κατέχοντας τις 8 από τις 10 πρώτες, επιτρέποντας (πλην του Ωκλαντ) μόνο μία παρουσία, από τον Καναδά.

Ο ένας δείχνει τον άλλον

 ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν είναι χθεσινό το φαινόμενο. Και όπως φαίνεται θα μας συντροφεύει για πολύ ακόμη. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα γεγονότα. Οι πολιτικοί κατηγορούν τους δικαστικούς και οι δικαστικοί κατηγορούν τους πολιτικούς για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα μας. Και όπως κατά κανόνα συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, και οι δύο πλευρές έχουν και δίκιο και άδικο. Αλλά αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να πάει άλλο.

Γαλακτοβιομήχανος και τυπογράφος συνελήφθησαν για χρέη

Γαλακτοβιομήχανος και τυπογράφος συνελήφθησαν για χρέηΔύο επιχειρηματίες συνελήφθησαν από την Οικονομική Αστυνομία, για οφειλές προς το Δημόσιο. Πρόκειται για 56χρονο που διέμενε στον Διόνυσο Αττικής και έναν 30χρονο από την Ρόδο.
Ο πρώτος ήταν ιδιοκτήτης εκτυπωτικής εταιρίας και χρωστούσε στο Δημόσιο 2.059.455,58 ευρώ.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον

Παπαϊωάννου: Δεν εκκρεμεί καμία δικογραφία για φοροδιαφυγή

Καμία δικογραφία σχετικά με ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων για φοροδιαφυγή δεν εκκρεμεί, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μ. Παπαϊωάννου που διαβιβάστηκε στη Βουλή, κατόπιν ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές Φ. Κουβέλης, Θ. Λεβέντης, Ν. Τσούκαλης και Γρ. Ψαριανός. «Ουδεμία δικογραφία βρέθηκε να εκκρεμεί σχετικά με τις ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων για την ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή, σύμφωνα με έλεγχο που διενεργήθηκε στο

Εμμεση προαναγγελία για αύξηση της στρατιωτικής θητείας


Εμμεση προαναγγελία για αύξηση της στρατιωτικής θητείαςΗ μεγάλη μείωση έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα δήλωσε ο κ. Σπηλιόπουλος
 Αύξηση της στρατιωτικής θητείας, προανήγγειλε, εμμέσως πλην σαφώς, ο υφυπουργός Αμυνας Κ. Σπηλιόπουλος. «Η μεγάλη μείωση της θητείας στο Στρατό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις Ενοπλες Δυνάμεις και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

11 βήματα που μας βγάζουν από την ύφεση

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ας κάνουμε μερικές υποθέσεις. Ας λειτουργήσουμε για λίγο ως αιθεροβάμονες. Ας κλείσουμε τα μάτια και ας σκεφτούμε πως ζούμε σε μία χώρα που:
  • Η φοροδιαφυγή τιμωρείται πολύ αυστηρά. Τόσο όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες (θα θυμάστε ότι για φοροδιαφυγή συνελήφθη ο Αλ Καπόνε), οπότε ή οι φυλακές γεμίζουν φοροφυγάδες ή τα δημόσια ταμεία γεμίζουν χρήμα.

Μιχελάκης: Και επίσημα στο τραπέζι η επαναδιαπραγμάτευση


Μιχελάκης: Και επίσημα στο τραπέζι η επαναδιαπραγμάτευσηΗ θέση της ΝΔ για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου "όχι μόνο υπάρχει, αλλά επίσημα μπήκε στο τραπέζι από τη στιγμή που το ΔΝΤ αποδέχθηκε επισήμως την επιστολή του προέδρου της ΝΔ που μιλά για τροποποιήσεις" υποστήριξε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, προσθέτοντας ότι η ημερομηνία των εκλογών εξαρτάται από την ολοκλήρωση του PSI και εφόσον δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση, δεν χρειάζεται να αλλάξει η ημερομηνία, που είναι η 19η Φεβρουαρίου.

Συνάντηση Παπαδήμου - Τσίπρα

Συνάντηση Παπαδήμου - ΤσίπραΣτο πλαίσιο των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση
  Αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγη ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Τη Δευτέρα,  ο κ. Παπαδήμος συναντήθηκε με τη γενική γραμματέα

Τα ρετάλια

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου
Με πιάνει η ψυχή μου - αλλιώς: ψυχοπλακώνομαι - κάθε βράδυ, όταν παρακολουθώ τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Μου δίνεται η εντύπωση ότι όπου να 'ναι θα καταρρεύσει οικονομικά η Ευρώπη και εκατομμύρια ανθρώπων, εκτός από τους Γερμανούς, τους Ολλανδούς και τους Φινλανδούς, θα χάσουν τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, τις συντάξεις τους και κάποια ώρα θ' αρχίσουν να ψάχνουν τους σκουπιδοτενεκέδες, μήπως και βρουν κάτι φαγώσιμο για να ξεγελάσουν την πείνα τους.

«Αθωώνουν» τον Μπρέιβικ οι ψυχίατροι

«Αθωώνουν» τον Μπρέιβικ οι ψυχίατροι"Δεν ευθύνεται ο Άντερς Μπρέιβικ" για τις σφαγές σε Όσλο και Ουτόγια, αποφαίνονται οι ειδικοί που ανέλαβαν να εξετάσουν τον μακελάρη, σύμφωνα με την εφημερίδα Verdens Gang.
Οι ψυχίατροι που ανέλαβαν να αξιολογήσουν την ψυχική και πνευματική κατάσταση του μακελάρη του Όσλο, τον

Να φορολογήσουμε τους υπέρ-πλούσιους


H «υπερεπιτροπή» ήταν μια υπέρ-φούσκα, και πρέπει να νιώθουμε ευτυχείς γι' αυτό. Ωστόσο, κάποια στιγμή πρέπει να ισοσκελίσουμε τα ελλείμματα του προϋπολογισμού μας. Και ιδού μια σκέψη για το πώς να το κάνουμε: γιατί να μην αυξήσουμε τα έσοδα μας;

Δλεφίνι, δελφινάκι, πέτα πιο γρήγορα...

φωτορεπορτάζ:Δλεφίνι, δελφινάκι, πέτα πιο γρήγορα...
Οι σχηματισμοί που μπορούν να δημιουργήσουν τα σμήνη των πουλιών είναι συχνά εντυπωσιακοί, όπως αυτό το δελφίνι. Περίπου 1.800 από τα 10.000 είδη πτηνών στον πλανήτη μας είναι μεταναστευτικά και οι σχηματισμοί τα βοηθούν να πετούν πιο γρήγορα και να είναι περισσότερο προστατευμένα από αρπακτικά. Πολλές φορές το σχήμα V είναι εκείνο που βοηθά τα πιο αδύναμα

Φωνήεντα

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΕΙΝΑΙ Ο μόνος από τους πενηντάρηδες του ΠΑΣΟΚ που δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του για το θέμα της ηγεσίας. Ο λόγος για τον Χρήστο Παπουτσή. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχει δώσει στίγμα προθέσεων ή προσεχών κινήσεων. Εχει όμως επιδείξει έντονη κινητικότητα εντός της κυβέρνησης Παπαδήμου. Οχι αναγκαστικά με τρόπο που να βοηθά τη συνοχή της.

Εξετάζουν αποσύνδεση του χαρατσιού από το λογαριασμό της ΔΕΗ

Από τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης
Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποσύνδεσης του ειδικού τέλους ακινήτων από το λογαριασμό της ΔΕΗ για το 2012 αφήνει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ετοιμάζει νομοθετική διάταξη για την αποκατάσταση των αδικιών.
Από τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη, το ειδικό τέλος ακινήτων θα υφίσταται και τον επόμενο χρόνο και δεν τίθεται ζήτημα κατάργησής του -αν και εξετάζουν αλλαγές ως προς τη διαδικασία πληρωμής.

Η Ευρώπη είναι πολύ μεγάλη για να τελειώσει...


Το άμεσο ελληνικό θέμα με την έκτη δόση φαίνεται σήμερα να βρίσκει διέξοδο. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα εγκρίνουν τη χορήγησή της και θα προσφέρουν ανάσες στη χώρα και στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας του κ.Λ. Παπαδήμου.
Ωστόσο δεν αρκεί. Η αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος περνά από τη διαχείριση της μεγάλης συστημικής κρίσης που

Η Μεγάλη Παρασκευή της κοινής Ευρώπης

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρος του Eurogroup, το είπε καθαρά: «Δεν είναι καλό να διαιρεθεί τεχνητά η ΕΕ σε δύο ομάδες. Είναι σημαντικό να μην μεγαλώσουν οι διαφορές ανάμεσα στα 27 (μέλη της ΕΕ) και τα 17» (μέλη της ευρωζώνης). Και το είπε αναφερόμενος στις γερμανικές προτάσεις που θα εκφωνηθούν για πρώτη φορά επισήμως από την καγκελάριο Μέρκελ την Παρασκευή στη Μπούντεσταγκ, λίγο πριν τη σύνοδο της 9ης Δεκεμβρίου – θα είναι ένα είδος «Μεγάλης Παρασκευής» της παλιάς κοινής Ευρώπης.

«Το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε έχει ξεπεραστεί από την ιστορία» λέει ο Κ.Σκανδαλίδης

«Το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε έχει ξεπεραστεί από την ιστορία όχι ως αξιακό και ευρύτερα ιδεολογικό και στρατηγικό πλαίσιο αλλά ως πολιτικές, ιεραρχήσεις και κυρίως πρακτικές» γράφει σε άρθρο του στα Νέα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ.Σκανδαλίδης.

Η πρώτη μου μέρα στην εφεδρεία...

Με αρκετά προβλήματα και αναπάντητα ερωτήματα ξεκίνησε η εφαρμογή της εφεδρείας στο Δημόσιο  Χιλιάδες μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι παρέλαβαν χθες τις διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης. Απογοήτευση από εργαζομένους, που υποστηρίζουν ότι εντάχθηκαν λανθασμένα στο καθεστώς, καθώς υπολογίστηκε και η προϋπηρεσία τους στον ιδιωτικό τομέα
Με αρκετά προβλήματα και αναπάντητα ερωτήματα ξεκίνησε η εφαρμογή της εφεδρείας στο Δημόσιο.

Κυκλώματα ντροπής στις φοιτητικές εστίες

Το καμένο φοιτητικό δωμάτιοΕξωπανεπιστημιακές μαφίες δρουν στις φοιτητικές εστίες. Τρομοκρατούν οικότροφους και προσωπικό. Στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου πυροβόλησαν εναντίον φοιτητών
Το καμένο φοιτητικό δωμάτιο "Καταφύγιο" στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, καθώς και σε εστίες της υπόλοιπης χώρας, έχουν βρει εξωπανεπιστημιακά άτομα, τα οποία έχουν κάνει κατάληψη σε δωμάτια, ενώ το τελευταίο διάστημα παρατηρούνταν σχεδόν σε καθημερινή βάση κλοπές.