Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Λαχανάκια Βρυξελλών

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Η Ευρώπη έχει προδιαγραφές για το όριο των κραδασμών που μπορεί να προκαλεί ένα κομπρεσέρ. Εχει προδιαγραφές και για τις τεχνητές οδοντοστοιχίες. Εχει προδιαγραφές και για τα αγγούρια. Σύμφωνα με την οδηγία 1677/88 η κυρτότητα του αγγουριού, όσο δροσιστικό και πικρό κι αν είναι, δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 10 χιλιοστά για 10 εκατοστά μήκους. Στην περίπτωση που το αγγούρι παραβεί τον κανόνα τότε δεν μπορεί να ενταχθεί στην κατηγορία «έξτρα».

Στο Κυπριακό τελειώνουν τα ψέματα

Αδυναμία και φοβική αντίληψη
Του Κώστα Βενιζέλου
Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ διαδικασία των συνομιλιών προχωρεί με βάση τους σχεδιασμούς των Ηνωμένων Εθνών και τους πρώτους μήνες του 2012, θα τεθούν κρίσιμα διλήμματα ενώπιον των διαπραγματευτών: Είτε θα προχωρήσουν στη σύγκληση κάποιας μορφής διάσκεψης (πολυμερής, διεθνής κ.λπ.) είτε η προσπάθεια θα εγκαταλειφθεί οριστικά. Για την ελληνοκυπριακή πλευρά είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, καθώς προϋποθέσεις για λύση δεν υπάρχουν και το

Ψήφο στο ΚΚΕ!

Του Θανάση Διαμαντόπουλου*
Η χρόνια παθογένεια της πολιτικής ζωής και το πρόβλημα των ηγεσιών
Πρόσφατα τόλμησα να χαρακτηρίσω τους ηγέτες των δύο κυβερνητικών μας κομμάτων «δίδυμο του πολιτικού νανισμού». Αυθάδεια, θα έλεγε κάποιος. Ανακαλώντας, ωστόσο, κανείς στη μνήμη του την πολιτική διαδρομή, το στίγμα, τις πρωτοβουλίες, τον κυρίαρχο λόγο αλλά και το περιβάλλον τους, δύσκολα, πιστεύω, θα έβρισκε χαρακτηρισμό άλλον που να τους αξιολογεί δικαιότερα.

«Η σωτηρία της ψυχής»...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Το ΠΑΣΟΚ στα χρόνια της μεταπολίτευσης αναδείχθηκε ως ο κύριος φορέας έκφρασης (με όλες τις αντιφάσεις του) του κεντροαριστερού χώρου. Μετά το «μνημόνιο» και το τραγικό τέλος του μεταπολιτευτικού κύκλου, είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατον, να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ, σαν να μη συνέβη τίποτα, η... «μονοκατοικία» της κεντροαριστεράς. Θα 'χει τις απώλειες της αντιπαροχής... Μια «πολυκατοικία» με πολλά «διαμερίσματα»!

Το Σκοπιανό μετά τη Χάγη

Του Σωτήρη Ντάλη*
Η χθεσινή απόφαση (15 ψήφοι υπέρ και 1 κατά) του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, με την οποία γίνεται δεκτή η προσφυγή της ΠΓΔΜ (17-11-2008) κατά της Ελλάδας, μας θυμίζει σειρά λαθών στο ζήτημα των Σκοπίων που χρωμάτισαν την ελληνική εξωτερική πολιτική. Με πιο πρόσφατο πολιτικό λάθος την ελληνική στάση στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008, όταν ο έλληνας πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής απείλησε με βέτο στην πρόσκληση ένταξης της ΠΓΔΜ στην Ατλαντική Συμμαχία.

Να νικήσουμε τις ιδεοληψίες

Του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
ΠΑΣΟΚ & ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ Τι; πού; πώς;
Σε όλη την Ευρώπη τα κόμματα του δημοκρατικού σοσιαλισμού ζουν σήμερα τη δική τους κρίση ταυτότητας. Δείχνουν να μην μπορούν να διατυπώσουν μια απάντηση τόσο προς
τις αγορές όσο και προς τη συντήρηση.
«ΤΑ ΝΕΑ» εγκαινίασαν και συνεχίζουν έναν μεγάλο, ανοικτό διάλογο για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της Κεντροαριστεράς.Σε αυτόν τον διάλογο καλούνται να συμβάλουν όσοι αισθάνονται ότι το θέμα τους αφορά.

Το Βερολίνο καταργεί τις Βρυξέλλες

Tου Νικου Γ. Ξυδακη
Το κοινό ανακοινωθέν των Μέρκελ και Σαρκοζί, χθες, σηματοδοτεί μια ιστορική καμπή στην πορεία της Ενωμένης Ευρώπης. Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος επιβάλλουν τους οικονομικούς και πολιτικούς όρους τους για την ευρωπαϊκή συνύπαρξη, καθώς η κρίση χρέους κλιμακώνεται και δοκιμάζει τις αντοχές του κοινού οικοδομήματος. Η πρώτη εντυπωσιακή συνδήλωση είναι ότι ο γαλλογερμανικός άξονας αποφασίζει ουσιαστικά την κοινή μοίρα παρακάμπτοντας ηχηρά τις Βρυξέλλες:

“Πήγαινα στο Μαξίμου για να δίνω προσκλήσεις για εκδηλώσεις”!

Μόνο τον …πόνο του και τίποτα άλλο επειδή «η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτό το μόνιμο, πάγιο και ποθητό αίτημά μας να μας δώσει τη διαχείριση της λίμνης Βιστωνίδας» δέχεται ότι εξέφρασε σε κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή ο ηγούμενος Εφραίμ απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, που ερευνά την υπόθεση των ….ιερών ανταλλαγών. Και αυτό ένα χρόνο μετά τις ανταλλαγές, το 2005, και παρά το γεγονός ότι πράγματι – όπως ο ίδιος δέχεται – επισκέφθηκε «τρεις με τέσσερις φορές» στο Μέγαρο Μαξίμου τα τότε κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή κ.κ. Ιωάννη Αγγέλου και Θεόδωρο Ρουσόπουλο.

Μέθοδος Χρυσοχοΐδη

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Εχω την αίσθηση ότι υπάρχουν δυο διαφορετικές αντιλήψεις για την πολιτική - τις οποίες υπηρετούν διαφορετικά είδη πολιτικών...
Η πρώτη θεωρεί την πολιτική μια φατριαστική διαδικασία όπου διάφορες φατρίες συγκρούονται για τη νομή κάποιας εξουσίας. Είναι, δηλαδή, μια διαρκής συναλλαγή, ένα νταραβέρι, μια δοσοληψία παροχής κι αντιπαροχής, διευθέτησης κι ανταπόδοσης.
Αυτό που προέχει είναι να διατηρήσει η φατρία τη συνοχή της, την εσωτερική ιεραρχία της και μια επίφαση ενότητας, διότι αυτό εξασφαλίζει αποτελεσματικότερα τη νομή της εξουσίας - πέρα από μεθόδους, ιδέες, πρόσωπα και αξίες. Είναι η υποταγή σε μια σκοπιμότητα τυλιγμένη σε μια ιδιοτέλεια.

Κέπλερ 22-Β, ο μεγάλος αδελφός της Γης

Κάπως έτσι φαντάστηκε τον Κέπλερ 22-Β ο καλλιτέχνης της NASA. Στην πραγματικότητα κανείς δεν γνωρίζει αν έχει σύννεφα ή θάλασσες, αν είναι βραχώδης ή αποτελείται από αέρια Κάπως έτσι φαντάστηκε τον Κέπλερ 22-Β ο καλλιτέχνης της NASA (φωτο αριστερά)
 Εκείνο που μέχρι πρόσφατα ανήκε στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας αποτελεί πλέον επιστημονική πραγματικότητα. Η NASA επιβεβαίωσε ότι ο Κέπλερ 22-Β, ένας εξωπλανήτης που βρίσκεται σε απόσταση 600 ετών φωτός από εμάς, ενδέχεται να φιλοξενεί ζωή.

Αφού δεν έχουν νέα χρήσιμα να πουν...

Tου Πασχου Μανδραβελη
Ωρα είναι τώρα να βγει και ο κ. Λοβέρδος να ασκήσει κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση επειδή δεν απελευθερώθηκαν τα φαρμακεία, ο κ. Ρέππας που δεν άνοιξε η αγορά των ταξί και οι υπόλοιποι υπουργοί ότι δεν μειώθηκαν όσο έπρεπε οι σπατάλες του κράτους. Υπό την έννοια αυτή, η μόνη θεμιτή κριτική που μπορούν να κάνουν οι υπουργοί στον τέως πρωθυπουργό είναι ότι τους επέτρεψε να μην κάνουν τίποτε ή έστω να μην κάνουν όσα έπρεπε.

Παραδέχτηκε πως ο Γιώργος είχε δίκιο...

... λέγοντας πως "στην Ευρώπη κινδυνεύει να συμβεί αυτό που... συνέβη και στην Ελλάδα" .
Τότε, ρε Αντώνη, γιατί τον βάραγες τόσο άσχημα το συγκάτοικό σου, το Γιώργο; Αυτό το σχέδιο του έδιναν οι Κουτόφραγκοι, που τώρα δεν μπορούν να σώσουν-όπως καθυστερημένα κατάλαβες-ούτε τον εαυτό τους... 

nonrews-NEWS

Πώς «διάβασαν» την απόφαση της Χάγης οι Σκοπιανοί


Η ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης δίνει νέα, θετική προοπτική για τη διευθέτηση της διαφοράς της ονομασίας, υποστήριξε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι.
"Θα σεβαστούμε την απόφαση σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Είναι υποχρέωσή μας" είπε ο κ. Γκρούεφσκι και υποστήριξε ότι "η Ελλάδα θα πρέπει να απόσχει από περαιτέρω παρεμπόδιση της ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και άλλους διεθνείς οργανισμούς".

Σαμαράς: Προτεραιότητα η βιωσιμότητα του χρέους και η ανάκαμψη

Σαμαράς: Προτεραιότητα η βιωσιμότητα του χρέους και η ανάκαμψηΣτις τρεις μείζονες, όπως είπε, προτεραιότητες για τη χώρα εστίασε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στη Βουλή για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού του 2012: Το "κούρεμα" του χρέους, την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ανάκαμψη.

Νέος γύρος επεισοδίων στην Αθήνα

Νέος γύρος επεισοδίων στην ΑθήναΕπεισόδια για δεύτερη φορά σημειώθηκαν σήμερα το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η πορεία ξεκίνησε πριν από τις επτά, με συνέπεια να κλείσουν η Πανεπιστημίου, Σταδίου, βασ. Αμαλίας από Ξενοφώντος, βασ. Σοφίας από Σέκερη, Πατησίων από Χαλκοκονδύλη και Πειραιώς από Κολωνού.

Επεισόδια έξω από τη Βουλή...

Μολότοφ και δακρυγόνα...
Νέα επεισόδια αυτή την ώρα στη πλατεία Συντάγματος με τους αστυνομικούς να έχουν πνίξει την περιοχή στα δακρυγόνα, και να... απωθούν ομάδες νεαρών από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, προς το κάτω μέρος της πλατείας...

nonews-NEWS

Ή θα αλλάξουν όλα και ριζικά ή θα χρεοκοπήσει η χώρα

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Επενδύσεις, παραγωγικότητα, ανταγωνιστικότητα. Τα τελευταία χρόνια οι τρεις λέξεις βρίσκονται στα χείλη υπουργών, βουλευτών και κάθε είδους ειδικών. Αντιμετωπίζονται σχεδόν ως πανάκεια για τη θεραπεία πάσας νόσου της ελληνικής οικονομίας. Μπορεί πανάκεια να μην είναι, αλλά παρότι αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιβίωση, τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και της προόδου της χώρας και των πολιτών, οι κυβερνήσεις κώφευαν.

Ο στρατός παίρνει θέσεις μάχης στη Μόσχα

Ύστερα από δριμύτατες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις των αντικυβερνητικών ομάδων στη Μόσχα, οι οποίοι διαμαρτύρονται και διαδηλώνουν για "βία και νοθεία" στις εκλογές που έγιναν την Κυριακή, η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την ηρεμία στη χώρα, έβγαλε στο δρόμο τα σώματα ασφαλείας, τα οποία πήραν θέσεις μάχης. Τα σώματα ασφαλείας θέλουν, πρωτίστως, να προλάβουν προβοκάτσιες. Αναμένεται πολύ θερμή βραδιά!


Ψηφίζεται σήμερα τα μεσάνυχτα ο προϋπολογισμός

Σήμερα τα μεσάνυχτα, με με την φανερή ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012 με την ονομαστική ψηφοφορία. Στην απογευματινή συνεδρίαση αναμένονται με ενδιαφερον οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του Παπαδήμου. Μέχρι τώρα δεν υπήρξε και μεγάλο ενδιαφέρον από τους βουλευτές να προβληθούν με την ομιλία τους, όπως γινόταν παλιότερα.

Πολιτική ήττα στη Χάγη

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Την ψύχραιμη και αδιάφορη προσπαθεί να παραστήσει η κυβέρνηση της Αθήνας για τη σοβαρή δικαστική και κυρίως πολιτική ήττα που υπέστη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στο θέμα της προσφυγής των Σκοπίων κατά της Ελλάδας για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας των δύο χωρών.

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού!

Live 21:45 στο mega
Η αγωνία χτυπάει κόκκινο απόψε για κάθε φίλο του Ολυμπιακού.
Η ομάδα του Πειραιά ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που θα πάρει για τρίτη διαδοχική φορά την πρόκριση από τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

O... AΜΙΣΘΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΘΕΜΠΙΓΙΟ ΠΗΡΕ 180 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ!

Χρήστος Μπόκας από το : Πρώτο Θέμα
Με το... ευτελές ποσό των 180.000 ευρώ αμείφθηκε ο Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Αθεμπίγιο, προκειμένου να εκπονήσει το "master plan" για την ανάπτυξη του Ελληνικού! Πρόκειται για μια είδηση - βόμβα, που έρχεται, μάλιστα, δια επισήμων χειλέων, αφού σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε διαμηνύσει ότι ο Αθεμπίγιο ήταν προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού ο οποίος παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες δωρεάν...

Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στις 18:00

Σε πεδίο μάχης ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και δυνάμεις των ΜΑΤ μετατράπηκε άλλη μια φορά η το κέντρο της Αθήνας, μετά το τέλος της πορείας μνήμης μαθητών και φοιτητών για την επέτειο των τριών χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης άνοιξαν λίγο μετά τις 15.00, ωστόσο, λόγω της συγκέντρωσης των αντιεξουσιαστών στις 18:00 στα Προπύλαια,

Η αρχή του τέλους της παλιάς Ευρώπης

Η κοινή Ευρώπη, όπως τη γνωρίζαμε ως τώρα, ως έναν οργανισμό ισότιμων κρατών που αποφασίζουν από κοινού για το μέλλον, από χθες, επί της ουσίας, δεν υπάρχει πια. Το μεταπολεμικό οικοδόμημα που χτίστηκε στην αρχή της ελεύθερης συμβίωσης όλων και όχι της επιβολής της δύναμης των λίγων, κατέρρευσε. Τώρα, είναι ίσως ορατό σε όλους το τι ακριβώς κάνει εδώ και δύο χρόνια η Γερμανία με τον τρόπο που χειρίζεται την κρίση χρέους: τίποτα άλλο παρά να την αξιοποιεί με τον πλέον ωμό τρόπο. για να φτάσει ακριβώς εδώ, στην «επιχείρηση Ευρώπη του Βερολίνου».

Με υποβάθμιση και του EFSF απειλεί τώρα η Standard & Poor's

«Η ευρωζώνη έχει κρίση διακυβέρνησης και ηγεσίας»
Να υποβαθμίσει το προσωρινό ευρωπαϊκό ταμείο βοήθειας (EFSF), εάν κάποια από τις χώρες-εγγυητές του μηχανισμού χάσει την ανώτατη δυνατή αξιολόγηση «ΑΑΑ», απειλεί  ο οικός αξιολόγησης Standard & Poor's, μία ημέρα μετά την προειδοποίηση για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης 15 κρατών της ευρωζώνης. Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του τμήματος

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΩΣΕ ΖΩΕΣ!

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 και ώρα 5+30 μ.μ. ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΚΟΥΣΕΛΙΟΥ πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο του Τ. Δ. ΚΟΥΣΕΛΙΟΥ. 

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ KAVALA OIL ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Σε νέα σύλληψη επιχειρηματία για χρέη προς το Δημόσιο προχώρησαν σήμερα οι άνδρες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Πρόκειται για τον διευθύνοντα σύμβουλο πετρελαϊκής εταιρείας της «Kavala Oil», η οποία ειδικεύεται στην εξόρυξη
υδρογονανθράκων. Τα χρέη της εταιρείας ανέρχονται σε 725 χιλιάδες ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συλληφθείς μετέχει και στη διοίκηση της ομάδας μπάσκετ της ΚΑΕ Καβάλας, που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του εθνικού πρωταθλήματος (Βasket League).

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: «Ξεμπλοκάρουν» οι απαλλοτριώσεις


Μετά από αρκετά χρόνια στασιμότητας, οι αναγκαστικές πια απαλλοτριώσεις για την Ιόνια οδό στο νομό Ιωαννίνων προχωρούν. Στις 12 Φεβρουαρίου 2012 θα βρεθούν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων περίπου 200 ιδιοκτήτες και συνιδιοκτήτες 700 στρεμμάτων σε Αμπελειά, Πεδινή και Κοσμηρά για τον καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδας αποζημίωσης, μετά από αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου που στην περιοχή μας εκπροσωπείται από τη γενική γραμματέα

Οι Γερμανοί

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου
Οι περισσότεροι, στην Ευρώπη ιδίως, αλλά και στην Αμερική, μας έχουν του κλώτσου και του μπάτσου. Και εμάς τους πολίτες και τη χώρα μας. Λένε και γράφουν, σε όλους τους τόνους, συχνά υστερικά, πως οι Ελληνες είναι τεμπέληδες, ζουν με τα λεφτά των άλλων, κάνουν πολυήμερες διακοπές, ξενυχτάνε στα μπουζούκια, είναι πρόσωπα ανάξια εμπιστοσύνης κ.λπ. Σε ορισμένα απ' αυτά, βέβαια, μπορεί να έχουν δίκιο. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άνθρωποι επιφανείς κατά κανόνα, που υποστηρίζουν ότι όλος ο πολιτισμένος κόσμος χρωστάει πάρα πολλά στην Ελλάδα.

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό...


Σε χαμηλούς τόνους και με τα κοινοβουλευτικά έδρανα να είναι κενά, συνεχίζεται στη Βουλή για πέμπτη και τελευταία ημέρα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό που κορυφώνεται τα... μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία. Με ενδιαφέρον αναμένονται αργά το απόγευμα και οι τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού καθώς των πολιτικών αρχηγών. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Κατσούρας, ο οποίος δεν είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας πριν από λίγες εβδομάδες, άφησε να εννοηθεί ότι το ίδιο θα πράξει και στον προϋπολογισμό. "Η στάση μου δεν μπορεί να είναι διαφορετική από αυτή που ήταν στην ψήφο εμπιστοσύνης", ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.
  real.gr

Το Ιράν ζητά συγγνώμη από Βρετανία για την κατάληψη της πρεσβείας

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την λύπη του για την έφοδο διαδηλωτών στη βρετανική πρεσβεία της Τεχεράνης, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Guido Westerwelle. Το γερμανικό υπουργείο ανέφερε πως ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Ali Akbar Salehi, δήλωσε πως λυπάται πολύ για ότι συνέβη και δεσμεύτηκε να κάνει οτιδήποτε χρειάζεται προκειμένου να μην υπάρξει ξανά στο μέλλον ανάλογο γεγονός.

Το αντάρτικο του Πρύτανη


Του Λουκά Βλάχου*
Πώς η εμμονή για την καρέκλα μπορεί να βουλιάξει ένα πανεπιστήμιο

Είναι γεγονός ότι από την άνοιξη που το υπουργείο κινήθηκε με αποφασιστικότητα προς την ψήφιση του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια, η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί ένα ενδιαφέρον φαινόμενο, «το αντάρτικο του Πρύτανη». Οι πρυτάνεις, με το αστήρικτο επιχείρημα ότι εκπροσωπούν την πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας, στέκονται απέναντι και διακηρύσσουν ότι «δεν θέλουν να εφαρμοστεί ο νέος νόμος για τα πανεπιστήμια».

Γιούνκερ: Υπερβολική και άδικη η απόφαση της S&P

Υπερβολική και άδικη χαρακτήρισε την απόφαση του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor΄s να θέσει σε καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση 15 χώρες μέλη της ευρωζώνης, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Γερμανίας. "Δεν έχω αναστατωθεί από αυτό, αλλά έχω εκπλαγεί, ειδικά μετά τις σημαντικές

«Παράθυρο» εξόδου από την Ευρωζώνη αφήνει ο Μπαρόζο

«Παράθυρο» εξόδου από την Ευρωζώνη αφήνει ο Μπαρόζο«Εάν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να σκεφθούμε το ενδεχόμενο μίας Ευρωζώνης χωρίς την Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Ο κ. Μπαρόζο ερωτήθηκε αν θα μπορούσε να σκεφθεί τη ζώνη του ευρώ χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της.

Ο Ορφέας στον Αδη

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Πολιτισμού, τα ελληνικά μουσεία έχουν πολύ χαμηλή «επανεπισκεψιμότητα» (τι λέξη κι αυτή!) Ερχονται μια φορά, βλέπουν ό,τι είναι να δουν, και μετά «μη σώσουν και ξανάρθουν».
Και καλά η επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, το πέρασμα από την Τοσίτσα και το σκηνικό της περιοχής που σε ένα πακέτο προσφέρει κλασική τέχνη,

Βανδαλισμοί στο Σύνταγμα από κουκουλοφόρους

Βανδαλισμοί στο Σύνταγμα από κουκουλοφόρουςΕπεισόδια και βανδαλισμούς προκάλεσε πριν από τις δύο το μεσημέρι στην πορεία στην Αθήνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ομάδα αγνώστων κουκουλοφόρων. Εκτόξευσε βόμβες μολότοφ, πέτρες, νεράτζια και άλλα αντικειμένα στους αστυνομικούς στον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ προκάλεσε ζημίες σε καταστήματα. Οι πρωταγωνιστές συμμετείχαν στην πορεία η οποία ξεκίνησε στη 1.25 το μεσημέρι και όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών αποχώρησε, άρχισαν τα έκτροπα.

Επεισοδια στο Σύνταγμα...


Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τη δολοφονία του.
Η ένταση είναι ανάμεσα σε νεαρούς και ομάδας των ΜΑΤ. Οι...
άνδρες των ΜΑΤ κυνηγούν τους νεαρούς έξω από το Σύνταγμα και δεν διστάζουν να κάνουν χρήση δακρυγόνων... 
nonews-NEWS

Αλλαγή με ΠΑΣΟΚ χωρίς εισαγωγικά


Του Δημήτρη Ρέππα
ΠΑΣΟΚ & ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ Τι; πού; πώς;
1 Δεν ζούμε σε εποχή αλλαγών, ζούμε την αλλαγή εποχής. Και αυτό δεν το προσδιορίζει η οικονομική κρίση, αλλά κυρίως μια δραστική αλλαγή στην αντίληψη για την οργάνωση της κοινωνίας και τον τρόπο ζωής. Το ευρωπαϊκό μοντέλο που εξασφάλισε ευημερία και προσέδωσε αίγλη, φτάνει στα όριά του. Η Ελλάδα υφίσταται εντονότερα τους κραδασμούς αυτής της αλλαγής.

Η Απαγορευμένη Πόλη με το πέπλο της ρύπανσης

φωτορεπορτάζ:Η Απαγορευμένη Πόλη με το πέπλο της ρύπανσης
Επισήμως,η ποιότητα του αέρα στο Πεκίνο βαίνει βελτιούμενη. Από 274 που ήταν οι ημέρες με «καθαρή ατμόσφαιρα» το 2008, έφτασαν τις 286 το 2010. Να υποθέσουμε λοιπόν πως η θολούρα μέσα από την οποία διακρίνονται οι φιγούρες των αστυνομικών (που κάποια άσκηση κάνουν) εντός της Απαγορευμένης Πόλης είναι απλή, αγνή υγρασία; Μάλλον όχι.

Πρώτα το όνομα, μετά η ένταξη, λένε στα Σκόπια οι ΥΠΕΞ των «27»

Την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για την ονομασία θέτουν ως προϋπόθεση οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πρόκειται για μία ευνοϊκή για τις ελληνικές θέσεις εξέλιξη, που ήλθε λίγες μόλις ώρες μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, βάζοντας εμπόδια στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Ανεπαισθήτως...

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, εσωτερική ή διεθνής, δεν επιδέχεται πρωτοτυπίες. Αργά ή γρήγορα το νερό γυρίζει στο αυλάκι.
ΩΣ αμερικανός Πρόεδρος, ο Μπαράκ Ομπάμα  φάνηκε να θέλει να ξεφύγει από την πεπατημένη στα θέματα της Μεσογείου. Στρίμωξε - όσο κανείς - το Ισραήλ. Και προσπάθησε να κάνει ένα άνοιγμα προς το Ισλάμ μέσα από την Τουρκία - την οποία επισκέφθηκε, ενώ η Αθήνα παρακολουθούσε. Στην πραγματικότητα, ήταν η κρίση που έβαλε την Ελλάδα στο ραντάρ των αμερικανών. Κι έκανε τον Ομπάμα να σηκώσει το τηλέφωνο για να μιλήσει για λογαριασμό μας στην Ανγκελα Μέρκελ.

Ολοι εναντίον όλων στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γ. Παπανδρέου στη σημερινή ομιλία του στη Βουλή θα επαναλάβει τη δέσμευσή του για τη στήριξη της κυβέρνησης και θα αναδείξει τα στοιχήματα και τους επόμενους κρίσιμους σταθμούςΟ ένας «πυροβολεί» τον άλλον στο ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 24ωρα.

Ο Γ. Παπανδρέου στη σημερινή ομιλία του στη Βουλή θα επαναλάβει τη δέσμευσή του για τη στήριξη της κυβέρνησης και θα αναδείξει τα στοιχήματα και τους επόμενους κρίσιμους σταθμούς
Σε ένα απέραντο... σκοπευτήριο, όπου ο ένας «πυροβολεί» τον άλλον -χωρίς ακόμη να έχει ανοίξει (πλήρως) τα χαρτιά του ο Γ. Παπανδρέου- έχει μετατραπεί το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Κατάλαβε τι επιδίωκε;

 ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν θυμάμαι να έχω ξανανιώσει τόσο αμήχανα μπροστά σε είδηση όσο μ' αυτήν της προχθεσινής τηλεοπτικής παρουσίας του Χρυσοχοΐδη. Και για να εξηγούμαστε: δεν είναι τα όσα είπε για τον αρχηγό του που μ' ενοχλούν, ούτε αυτά που καταλόγισε στην κυβέρνηση στην οποία και ο ίδιος συμμετείχε, ούτε καν το γεγονός ότι μέχρι τώρα όχι μόνο υπηρέτησε αλλά και εγκωμίασε την πολιτική που τώρα καταδικάζει. Ολα αυτά μόνο αμηχανία δεν προκαλούν σ' όποιον θελήσει να τα σχολιάσει. Είναι ό,τι το ευκολότερο θα μπορούσε να του τύχει.

Ξεχάστε την Ευρώπη που γνωρίσατε

Μεταξύ τυρού και αχλαδίου μάσησαν και μερικές Συνθήκες  οι Μέρκελ-Σαρκοζί

Σε συμφωνία κατέληξαν οι «Μερκοζί» για αλλαγή της Συνθήκης της Ε.Ε. με στόχο την επιβολή σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας και την ελπίδα ότι έτσι θα δοθεί μια οριστική λύση στην κρίση χρέους. Επί της ουσίας η συμφωνία αυτή βάζει ταφόπλακα στη μεταπολεμική Ευρώπη και το κράτος πρόνοιας που γνωρίσαμε, προς χάριν μιας μελλοντικής εικόνας που επιθυμεί η αγορά.

Δεν φτύνουν εκει που τρώγανε !

Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
Ο λαός μας παραμελημένος είναι, βασανισμένος είναι, αγανακτισμένος και αποκαμωμένος είναι! Χαϊβάνι του θεού μόνο δεν είναι! Και ξέρει πάντα ένα πράγμα! Το πώς, και το πού και το πότε θα του ζητήσεις κάτι! Έτσι λοιπόν, τους τζιτζιφιόγκους που τρέχουν να προλάβουν να αρπάξουν το οτιδήποτε, τους μυρίζεται από μακριά  σαν τα λαγωνικά των φίλων μου των κυνηγών  τους λαγούς…

Χ. Πρωτόπαπας: Από αρχές 2012 οι διαδικασίες για νέο πρόεδρο...


«Οι προτάσεις για αλλαγές στην ευρωπαϊκή συνθήκη που κυκλοφορούν ενόψει της Συνόδου Κορυφής έχει τα καλά και τα κακά της, πρόκειται για μια κρίσιμη διαπραγμάτευση», δήλωσε στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας.

Ο μοιραίος κ. Παπανδρέου


Αν επιστρέψει κανείς στις αρχές του Νοέμβρη και αξιολογήσει με την απόσταση του χρόνου εκείνες τις θλιβερές μέρες θα διαπιστώσει ότι η χώρα δεν κατρακύλησε απλώς στην άβυσσο, αλλά παρ' ολίγον να παρασύρει ολόκληρη την Ευρώπη στην καταστροφή.
Ήταν η κίνηση του κ. Παπανδρέου για το δημοψήφισμα τόσο προβληματική, που ακόμη δεν έχει αναιρεθεί η επικινδυνότητά της.