Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Ζητούνται ιδέες

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Επιτέλους κάποιος προσδιόρισε συγκεκριμένα τις ανάγκες του σημερινού ΠΑΣΟΚ. «Χρειαζόμαστε ιδέες, δεν χρειαζόμαστε πρόσωπα» απεφάνθη χθες ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης.
Μια ιδέα, ας πούμε, σαν αυτήν του δημοψηφίσματος, την οποία εισηγήθηκε, χειροκρότησε και (αν κατάλαβα καλά) ακόμη χειροκροτεί ο πρώην υπουργός.
Μια ιδέα η οποία ουδέποτε υπήρξε, αφού ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζουμε για ποιο θέμα θα γινόταν το δημοψήφισμα, ούτε σε ποιο ερώτημα θα μας καλούσαν να απαντήσουμε.

Σύσκεψη για τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» με τη συμμετοχή του Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αστ. Ροντούλη

Ευρεία σύσκεψη, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αστ. Ροντούλη πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου με αντικείμενο το ιδιοκτησιακό μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ». Όπως είπε ο Υφυπουργός, στόχος της επίσκεψής του ήταν να έχει άμεση ενημέρωση για τις θέσεις των φορέων της Ηπείρου για τη

Η πρώτη λέξη που είπε ο πρωτόγονος άνθρωπος

Τελικά ο δημοφιλής Χόμερ Σίμπσον είναι ακόμη πιο «πρωτόγονος» από όσο τον εμφανίζουν οι δημιουργοί του αφού σύμφωνα με νέα μελέτη το επιφώνημα «Ντο» που αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της ομιλίας του ήταν μια από τις πρώτες λέξεις που είπε ο άνθρωπος. Η μελέτη περιγράφει την εξέλιξη του μηχανισμού που επέτρεψε στον άνθρωπο να μιλήσει.

Η Γερμανία θα πληρώσει συντάξεις σε 16.000 Εβραίους, σαν θύματα …2ης και 3ης γεννιάς του «Ολοκαυτώματος»

= Μετά από ένα χρόνο «σκληρών» διαπραγματεύσεων, η σιωνιστική Γερμανία συμφώνησε τη Δευτέρα (χθες), 5 Δεκεμβρίου 2011, με τις διεθνής σιωνιστικές οργανώσεις, να καταβάλει συντάξεις σε επί πλέον περίπου 16.000 άτομα σε όλον τον κόσμο, αναγνωρίζοντάς τους ως θύματα του αποκαλούμενου από τους Εβραίους «Ολοκαυτώματος», που «επέζησαν» του πολέμου γκέτο ή «αναγκάστηκαν» να κρυφτούν από τη ναζιστική «δίωξη». 

Κερδοσκοπικό «πάρτι» από ξένα σούπερ μάρκετ!

Κι όμως, δεν πρόκειται για θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν τους Ελληνες καταναλωτές τα θύματα της Ευρώπης, αλλά για την τραγική πραγματικότητα. Μπορεί το ψαλίδι στους μισθούς των Ελλήνων να αγγίζει διψήφια ποσοστά και η ανεργία να καλπάζει, όμως οι πολυεθνικές εξακολουθούν να κερδοσκοπούν ανενόχλητες πωλώντας τα ίδια ακριβώς προϊόντα ακόμη και 85% υψηλότερα στη χώρα μας σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ν. Χουντής: ζητεί την παραπομπή της Ελλάδας για το «χαράτσι» μέσω ΔΕΗ

Ν. Χουντής: ζητεί την παραπομπή της Ελλάδας για το «χαράτσι» μέσω ΔΕΗΟ ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ερώτηση προς την Κομισιόν
Την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας με την επιβολή ειδικού τέλους για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ ζητά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντής. Με ερώτησή του προς την Κομισιόν την καλεί να προσφύγει άμεσα κατά της Ελλάδας στο Δικαστήριο της

Από τη μια χρεοκοπία στην άλλη

Χειρότερα και από το 1932!
«Το 1932, όταν η Ελλάδα κήρυξε και επισήμως «χρεοστάσιο» (σ.σ. χρεοκοπία δηλαδή...) τα πράγματα είχαν φτάσει στο σημείο που το 43% του προϋπολογισμού πήγαινε σε τόκους και χρεολύσια. Αυτό ήταν και το καθοριστικό στοιχείο για την κήρυξη του "χρεοστασίου". Με τους τόκους και τα χρεολύσια να έχουν φτάσει τότε σε δυσθεώρητα ύψη, η χώρα ήταν αδύνατον πλέον να αντεπεξέλθει σε ένα τέτοιο αβάσταχτο φορτίο.

Κόντρα για τους λογαριασμούς στην Ελβετία

Λίγα 24ωρα πριν δοθούν τα πόθεν έσχες των πολιτικών στην δημοσιότητα ξέσπασε πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με αφορμή την πρόταση του Μ. Καρχιμάκη για το άνοιγμα των λογαριασμών των βουλευτών. Ο Γραμματέας του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ζήτησε οι βουλευτές να υπογράψουν εξουσιοδότηση σύμφωνα με την οποία θα επιτρέπουν την πρόσβαση τους λογαριασμούς τους προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν καταθέσεις πολιτικών σε τράπεζες της Ελβετίας.

Γνωρίζει κάτι ο Σπανουδάκης για την υπέρογκη χορηγία του ΟΠΑΠ στον Μπόμπολα;...

Φήμες για ποσό άνω των 800.000 ευρώ...
Παρά τις απανωτές ανακοινώσεις της Ν.Δ. δια του Γιάννη Μιχελάκη, ο διορισμένος από τον Γερουλάνο και την κυβέρνηση Παπανδρέου, ισχυρός άνδρας του ΟΠΑΠ Γιάννης Σπανουδάκης, συνεχίζει τις προκλήσεις. Σε μια... περίοδο που καταρρέει η χώρα, ο πρώην διευθύνον Σύμβουλος της Πετζετάκις, προωθεί προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, ...

Μ. Κορμπατσόφ: Να ακυρωθούν οι εκλογές

Την ακύρωση των βουλευτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής στην Ρωσία, ζήτησε ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. «Οι ηγέτες της χώρας πρέπει να παραδεχθούν ότι υπήρξε νοθεία σε πολλαπλά επίπεδα και τα αποτελέσματα δεν απηχούν τη λαϊκή θέληση» δήλωσε ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης. «Νομίζω ότι (οι ρώσοι ηγέτες) μπορούν να πάρουν μόνο μια απόφαση- να ακυρώσουν τα

Η γονιμότητα της γραφειοκρατίας

Tου Πασχου Μανδραβελη
Το βασικό εμπόδιο για την ανάπτυξη της χώρας δεν είναι τα χρήματα. Είναι οι αναρίθμητες ρυθμίσεις του κράτους στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι ρυθμίσεις αυτές μεταφράζονται σε πιστοποιητικά που εκδίδουν οι δημόσιες υπηρεσίες και φυσικά σε μεγαλύτερη διαφθορά. Λογικό είναι: όσο μεγαλώνεις τον όγκο των υπογραφών που χρειάζεται κάποιος για τη δουλειά του, τόσο αυξάνεται ο χρόνος υλοποίησης της επένδυσης, αλλά και η πιθανότητα διαφθοράς· είναι άλλο να περνά η έγκριση μιας επένδυσης από τρία γραφεία κι άλλο από δέκα.

Συνελήφθη μεγαλομαφιόζος στην Ιταλία

Χτύπημα κατά της μαφίας κατάφερε η ιταλική αστυνομία, συλλαμβάνοντας έναν περιβόητο μεγαλομαφιόζο του ναπολιτάνικου χώρου. Περισσότερα από 16 χρόνια ζούσε στην παρανομία, χωρίς να μπορέσει να καταφέρει τη σύλληψη η ιταλική αστυνομία. Η σημερινή σύλληψη του Μιχαέλ Ζαχαρία θεωρείται μεγάλη επιτυχία, αφού ο συλληφθείς ήταν το "μεγάλο κεφάλι" της ναπολιτάνικης μαφίας.

Περίεργες συμμαχίες στο δήμο Θεσσαλονίκης

Εκλογές στο δήμο Θεσσαλονίκης την Τρίτη και οι ζυμώσεις έχουν ήδη σχηματίσει το τοπίο στο οποίο οι υποψήφιοι εργαζόμενοι θα ζητήσουν την ψήφο των συναδέλφων τους.
Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με υπόγειες συνεργασίες και μπόλικο παρασκήνιο.

Σαρκοζί: Η Ευρώπη κινδυνεύει να «εκραγεί» αν δεν υλοποιηθεί η γαλλογερμανική συμφωνία

«Κίνδυνος έκρηξης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης ελλοχεύει εφόσον δεν υλοποιηθεί η συμφωνία στην οποία κατέληξαν την Δευτέρα η Γαλλία και η Γερμανία, προειδοποίησε ο γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. «Η Ευρώπη δεν έχει βγει από την κρίση. Εγκυμονεί κίνδυνος έκρηξης όσο δεν ενεργοποιούνται οι αποφάσεις που ελήφθησαν από κοινού με την Άνγελα Μέρκελ», είπε ο κ. Σαρκοζί, μιλώντας σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος UMP.

Η φαιδρότητα του δειλού ηρωισμού μιας πολιτικής κουράδας.

Από τη πρώτη μέρα της συντριβής του Καράμ-Ανλή Μπαμπά και των 40 κλεφτών, αδιάκοπα και με μικρά διαλείμματα, ένας συγκεκριμένος «κύκλος» κρατάει ζεστό το θέμα επανόδου της υπό τον Κωστάκη Καραμανλή συμμορίας, εναλλάσσοντας την ίδια εκδοχή, με δύο ανεπιβεβαίωτες πηγές, για να φανούν πιστευτοί, στους δυστυχισμένους που δεν διαβάζουν ανελλιπώς τον Μπαρμπανίκο.

Οι εξαγωγές όπλων ... πάει καλά!

Για να μην ξεχνάμε και τη ... δουλειά μας. Κάνουμε εξαγωγές κάθε είδους και κατά προτίμηση όπλων. Αυτό ισχύει για τη Γερμανία. Η βιομηχανική αυτή χώρα επιδίδεται με μεγάλο ζήλο όχι μόνο στην κατασκευή, αλλά και στην εξαγωγή οπλικών συστημάτων. Οι εξαγωγές της τελευταία αυξήθηκαν κατά 60 % (!!!) σε σχέση με το 2009 πετυχαίνοντας το ρεκόρ στα κέρδη των 2,1 δισ. ευρώ, μόνο για το 2010. Δεν ξέρω πού γίνονται τόσοι πόλεμοι, αλλά ο κόσμος εξοπλίζεται συστηματικά προς όφελος της βιομηχανίας και μάλιστα της γερμανικής. Ύστερα απορούμε που η Μέρκελ θέλει διατήρηση αυστηρών κανόνων στο ευρωπαϊκό παιχνίδι. 
Περισσότερα για τουςγερμανόφωνους στην πηγή.

Η μείωση αφορολογήτου σπρώχνει άλλους 2 εκατ. Ελληνες στη φτώχεια

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΤΩΝ 751 ευρώ
Αλλοι 2 εκατ. Ελληνες, ακόμη και εργαζόμενοι, κινδυνεύουν να πέσουν κάτω από το τυπικό όριο της φτώχειας λόγω των πολιτικών του Μνημονίου. Το συμπέρασμα αυτό προέρχεται από την Εκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), που εδρεύει στη Γενεύη, αναφορικά με τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Η ΔΟΕ επισκέφθηκε τη χώρα μας τον περασμένο Σεπτέμβριο, έπειτα από καταγγελίες της ΓΣΕΕ για «παραβίαση διεθνών συμβάσεων μέσω των εφαρμοζόμενων πολιτικών του Μνημονίου δανεισμού».

Ανεστάλη η απεργία του Μετρό

Ανεστάλη η 48ωρη απεργία που είχαν κηρύξει οι εργαζόμενοι του Μετρό, ύστερα από προσωπική παρέμβαση του προέδρου του Σωματείου Λειτουργίας του μετρό, Αντώνη Σταματόπουλου.
Η απεργία θα ξεκινούσε από τις 5 το πρωί της Πέμπτης εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση που δέχτηκε Α. Σταματόπουλος, έξω από το σταθμό του Πειραιά.
 

Ντ΄Εστέν: Η Ελλάδα να σκεφτεί το σενάριο εξόδου

Ντ΄Εστέν: Η Ελλάδα να σκεφτεί το σενάριο εξόδουΕνας απο τους πάλαι ποτέ πιο ένθερμους υποστηρικτές της ελληνικής συμμετοχής στην ευρωπαϊκή οικογένεια, πιστεύει πλέον ότι η Αθήνα πρέπει να δει σοβαρά το ενδεχόμενο εξόδου από την κοινή νομισματική περιοχή ώστε να σώσει τους πολίτες της από το πικρό ποτήρι της βίαιας εσωτερικής υποτίμησης.

Στο στόμα του... λύκου!

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στις Βρυξέλλες πολλοί παρομοιάζουν τη στάση των... Μερκοζί με εκείνη ενός πολιτικού που, ενώ καίγεται κυριολεκτικά το «σπίτι του», αντί να συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις που έχει για την άμεση κατάσβεση της φωτιάς, στρέφει την προσοχή του στο πώς θα αναδιαρθρώσει το σύστημα... γενικής πυροπροστασίας ούτως ώστε στο μέλλον να προλαμβάνονται και να αποφεύγονται οι πυρκαγιές!

Απαισιόδοξο το Βερολίνο για τη Σύνοδο Κορυφής

Απαισιόδοξο το Βερολίνο για τη Σύνοδο ΚορυφήςΑπαισιόδοξο εμφανίζεται το Βερολίνο στην προοπτική η Σύνοδος Κορυφής που ξεκινά αύριο στις Βρυξέλλες να φθάσει τελικά σε συμφωνία.
Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει "πολύ απαιτητικές συνομιλίες" με τους Ευρωπαίους εταίρους της στη σύνοδο κορυφής που ξεκινά αύριο με στόχο να βρεθεί μια λύση στην κρίση της ευρωζώνης, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπός, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Αποκάλυψη: Καραμανλής – Off the record

Τα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, σπάνε το δημοσιογραφικό απόρρητο για τον πρώην πρωθυπουργό…
Ένα βιβλίο 500 σελίδων, υπό τον εύγλωττο τίτλο Καραμανλής – Off the record, πρόκειται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες. Μέσα από τις σελίδες του, οι αναγνώστες θα γνωρίσουν αθέατες αλλά σημαντικές πτυχές της

ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Ο ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ήδη έχουν περάσει αρκετά χρόνια, που η λαϊκή αγορά στη πόλη των Ιωαννίνων, που ευρίσκεται στην περιοχή του ιερού ναού "Αγίας Μαρίνας". Λίγες είναι οι παράγκες, που η τότε δημοτική Αρχή κάλυψε ΜΕ ΤΣΙΓΚΟ. Οι υπόλοιπες είναι σκεπασμένες με Ελενίτ (Αμίαντο). Σήμερα με απόφαση του τομέα

Πολύ δύσκολα θα φύγει ο Γιώργος

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι νομίζουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα εγκαταλείψει οικειοθελώς την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Η πρωτοφανής για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ καταβαράθρωση της δημοτικότητάς του που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις και η εξαιρετικά χαμηλή αποδοχή του ως προέδρου του κόμματος από τα ίδια τα μέλη του δεν συνιστούν κατά κανέναν τρόπο λόγο αποχώρησής του από την ηγεσία για τον ίδιον. Αντιθέτως, η προσωπική στρατηγική του Γ. Παπανδρέου αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην παραμονή του στον αρχηγικό θώκο του κυβερνώντος κόμματος πάση θυσία μέχρι τις εκλογές.

Είσαι Έλληνας; Δεν θέλω δουλειές μαζί σου!

Μαριάννα Τζάννε
Θηλιά που πνίγει το λαιμό των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην διεθνή αγορά ή προμηθεύονται υλικά από το εξωτερικό αποτελεί η άρνηση μεγάλων ευρωπαϊκών, αμερικανικών αλλά και αραβικών επιχειρήσεων να δεχτούν εγγυητικές επιστολές των ελληνικών τραπεζών.

Δημοσκοπικοί καταποντισμοί

 ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Εδώ κι ενάμιση χρόνο εκείνο που μόνιμα εισπράττουμε ως συμπέρασμα από κάθε δημοσκόπηση είναι η δραματική μείωση της απήχησης του ΠΑΣΟΚ. Και δεν νομίζω να υπάρχει στοιχειωδώς λογικός πολίτης σ' αυτήν τη χώρα που να μη θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη αυτή την εξέλιξη. Ισως μάλιστα κάποιοι να θεωρούν ότι θα μπορούσε και θα έπρεπε να ήταν ακόμη μεγαλύτερη η πτώση τής μέχρι πρότινος κυβερνητικής παράταξης.

Το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται στην εμβάθυνση της ένωσης

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Οι πατέρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έλεγαν ότι θα αναπτύσσεται μέσα από τις κρίσεις. Αν είχαν δίκιο, σύντομα θα το γνωρίζουμε και θα μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι αύριο θα είναι ισχυρότερη.
Η σημερινή κρίση είναι η βαθύτερη και η οδυνηρότερη και, αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες βρουν λύσεις και τρόπους να την

Αλ. Τσίπρας: Ενωμένη η Αριστερά μπορεί να γίνει πρώτο κόμμα


Η συνεργασία μπορεί να στερήσει από τη ΝΔ το μπόνους των 50 εδρών
Τη δυνατότητα να γίνει πρώτη δύναμη στη χώρα μια "ενωμένη Αριστερά" σε συνεργασία με άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις, στην περίπτωση κοινής καθόδου στις εκλογές, αρχίζει να προβάλλει ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει να επιχειρηματολογεί υπέρ ενός αντινεοφιλελεύθερου αντιμνημονιακού μετώπου με προοπτική ένα νέο συνασπισμό εξουσίας.

Ράιχενμπαχ και group therapy

Του Αντώνη Τριφύλλη
Τι δεν γίνεται καλά και οδηγείται στην απαξίωση η δημόσια διοίκηση
Είναι εντυπωσιακό πώς η πρώτη τριμηνιαία έκθεση της Ομάδας Δράσης, γνωστής και ως Task Force, λειτούργησε σαν καθρέφτης. Οχι βέβαια για όσους ενδιαφέρονται να αποδομήσουν μια πρωτότυπη δουλειά της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, που μιλάνε για «σκιώδη πρωθυπουργό» ή για «εγκάθετο του 4ου Ράιχ», όπως μας έχουν συνηθίσει η pulp δημοσιογραφία και πολιτική. Αυτοί έχουν μετατρέψει την κριτική, την είδηση ή την ενημέρωση σε μια γλυκιά στα αυτιά φούγκα θεωριών συνωμοσίας.

Την πλήρωσε το μάρμαρο

Οι βόμβες μολότοφ είχαν και χθες την τιμητική τους στην πλατεία Συντάγματος Εσπασαν για «πυρομαχικά» τις μαρμάρινες επενδύσεις της πλατείας
Οι βόμβες μολότοφ είχαν και χθες την τιμητική τους στην πλατεία Συντάγματος
Με πορείες και διαδηλώσεις χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και απλοί πολίτες τίμησαν χθες σε όλη την Ελλάδα τη μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Πιάσε το εαν μπορείς

φωτορεπορτάζ:Πιάσε το εαν μπορείς

Αν έπιανε πραγματικά ένας χειριστής το φεγγάρι με τον γερανό, πού θα το πήγαινε; Σε αυτό το ερώτημα, ο καθένας μπορεί να δώσει την απάντηση που θέλει. Μια δική του απάντηση έχει και ο ερασιτέχνης φωτογράφος Μπρούνο Γκέρμπερ που συνέλαβε με τον φακό του αυτό το εκπληκτικό στιγμιότυπο φυσικής οφθαλμαπάτης.

Μειώσεις μισθών και 4ήμερη εργασία στις τράπεζες

Μειώσεις μισθών έως και 35% για τους υπαλλήλους των τραπεζών φέρνει το 2012  Χθες ήταν η σειρά της Τράπεζας Πειραιώς που ανακοίνωσε ότι προχωρά σε μείωση των μισθών από 10% έως 20% προκειμένου να περιορίσει κατά 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο το μισθολογικό κόστος. Οι μειώσεις είναι κλιμακωτές ανάλογα με το ύψος του μισθού. Μειώσεις μισθών έως και 35% για τους υπαλλήλους των τραπεζών φέρνει το 2012
«Μαχαίρι» ως 35% στους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων φέρνει το 2012.

Λαχματζούν

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΑΝ η χώρα αυτή έχει μέλλον και υπάρξει ιστορικός για να το καταγράψει, τότε η φάση που άρχισε στις 31 Οκτωβρίου 2011 θα είναι η πιο αλλοπρόσαλλη στα χρονικά του ΠΑΣΟΚ. Το πιθανολογεί αυτό κανείς, χωρίς όμως να ξέρει πώς θα τελειώσει η φάση αυτή. Την ημέρα εκείνη, αν το είχατε ξεχάσει, εξήγγειλε ο Παπανδρέου την πρόθεσή του για δημοψήφισμα. Οπότε ο κόσμος γύρισε ανάποδα.

Αντέχει η Ευρώπη τη συνταγή Μέρκελ;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αυριανή σύνοδος κορυφής είναι μια από τις πιο σημαντικές στην ιστορία της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Ο συμβιβασμός Μέρκελ - Σαρκοζί, η υποταγή για την ακρίβεια με ελαφρές παραχωρήσεις του γάλλου προέδρου στα γερμανικά σχέδια, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε μια νέα ισορροπία τουλάχιστον στην ευρωζώνη.

«Σφήνα» Τούρκων στο Σκοπιανό

Η Αγκυρα δείχνει ότι προτίθεται να ανακινήσει το θέμα της πρόσκλησης των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ
«Σφήνα» μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων επιχειρεί να μπει η Τουρκία μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της προσφυγής της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ). Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την Τρίτη ανακοίνωση με την οποία εκφράζει «ικανοποίηση για την εν λόγω απόφαση με

Αλλα 8,2 δισ. ευρώ θα κόψουν από συντάξεις-περίθαλψη

Ο ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΕΙΩΣΑΝ 4,5 ΔΙΣ. ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012-14
Το κολοσσιαίο ποσό των 8,2 δισ. ευρώ πρέπει να «εξοικονομήσουν» τα ασφαλιστικά ταμεία την προσεχή τριετία (2012-14), μέσω της μείωσης των συντάξεων και της συρρίκνωσης των παροχών υγείας, ώστε οι συνταξιούχοι να διασφαλίσουν τις γλίσχρες αποδοχές τους.

Στο πνεύμα... της οικονομίας τα φετινά Χριστούγεννα στην Αθήνα

Χωρίς στολισμένο δέντρο, αλλά με φωτισμένα τα φυσικά δέντρα της πλατείας Συντάγματος θα γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα η Αθήνα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Τεχνόπολις, Γιώργος Παπανδρέου, το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται ώς τις 10 Ιανουαρίου ανέρχεται σε 200.000 ευρώ, όσο δηλαδή κόστιζε μέχρι πέρυσι το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Σε ανοδική τροχιά το ευρώ και οι αγορές ενόψει της συνόδου

Σύνοδος «σωτηρίας του ευρώ» αρχίζει αύριο στις Βρυξέλλες
Η κρισιμότερη σύνοδος για το μέλλον του κοινού νομίσματος της Ευρώπης αρχίζει αύριο στις Βρυξέλλες υπό την προεδρία του Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει ότι «δεν είναι απαραίτητη μία νέα ευρωπαϊκή συνθήκη» ούτε οι τροποποιήσεις των υφιστάμενων συνθηκών, που πρότειναν Μέρκελ και Σαρκοζί. «Δεν χρειάζονται ούτε δημοψηφίσματα, ούτε επικυρώσεις από τα κοινοβούλια» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο παραπέντε της διήμερης Συνόδου Κορυφής.

Champions League: Ο Ολυμπιακός κέρδισε, αλλά η Μαρσέιγ τον πέταξε εκτός θεσμού

Ασχημο παιχνίδι έπαιξε η τύχη στον Ολυμπιακό, καθώς αν και νίκησε με 3-1 την Αρσεναλ στο «Καραϊσκάκη», έχασε την πρόκριση για τους «16» του Champions League, λόγω της νίκης της Μαρσέιγ με 3-2 επί της Ντόρτμουντ στη Γερμανία. Ετσι οι ερυθρόλευκοι θα συνεχίσουν στο Europa League. Στα άλλα παιχνίδια ο ΑΠΟΕΛ, παρά την «γλυκιά» ήττα του στην Κύπρο από την Σαχτάρ 0-2 , θα συνεχίσει στην επόμενη φάση.

Ο καφετζής του δικαστηρίου έσπασε τη μύτη του παιδεραστή

Επιτέθηκε στον παιδεραστή και του έσπασε τη μύτη. Ο καφετζής στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου βρήκε την ευκαιρία και επιτέθηκε στο 47χρονο εκπαιδευτικό ο οποίος παραμένει κρατούμενος.
Επεισόδιο δημιουργήθηκε, αργά το απόγευμα της Τρίτης, στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου και μάλιστα κατά τη διάρκεια της απολογίας ενώπιον της ανακρίτριας του 47χρονου εκπαιδευτικού- παιδεραστή.

Ελσα

Η Ελσα Φορνέρο λοιπόν. Η Ιταλίδα υπουργός εργασίας. Με δάκρυα καυτά. Επειδή έχει καρδιά. Επειδή οι δακρυγόνοι αδένες της δεν έχουν στερέψει από αναλγησία και απέραντη φιλαυτία. Επειδή είναι Ανθρωπος και όχι φιλάνθρωπος. Γι' αυτό τα δάκρυά της σηματοδοτούν μια αυθόρμητη συμβολική πράξη ταύτισης με τον διπλανό της. Με τα δάκρυα ανοίγει την πόρτα, μπαίνει στην θέση του Αλλου και μαζί του μοιράζεται τον πόνο του.

Μήνυμα για συνεργασία και ενότητα

Ο Λ. Παπαδήμος έθεσε ως μεγάλες προκλήσεις την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τον έλεγχο των δαπανών, την προώθηση των διαρθρωτικών μέτρων και το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων. Στη φωτογραφία ο πρωθυΟ πρωθυπουργός κάλεσε τα κόμματα να σταματήσουν την πρακτική των αλληλοκατηγοριών και τόνισε ότι η κρίση δεν είναι μία μπόρα που θα περάσει σύντομα, θα έχει διάρκεια
Ο Λ. Παπαδήμος έθεσε ως μεγάλες προκλήσεις την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τον έλεγχο των δαπανών, την προώθηση των διαρθρωτικών μέτρων και το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Απειλεί με βέτο στην νέα συνθήκη ο Κάμερον

Απειλεί με βέτο στην νέα συνθήκη ο ΚάμερονΒέτο στην νέα ευρωπαϊκή συνθήκη προειδοποίησε ότι θα ασκήσει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, σε περίπτωση που δεν δοθούν εγγυήσεις για την προστασία της βρετανικής οικονομίας.
Όπως ανέφερε, εάν οι χώρες της ευρωζώνης θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους θεσμούς της ΕΕ για να διασώσουν το ενιαίο νόμισμα, θα πρέπει να υπάρξουν «βρετανικές εγγυήσεις».

Η μείωση αφορολογήτου σπρώχνει άλλους 2 εκατ. Ελληνες στη φτώχεια

Αλλοι 2 εκατ. Ελληνες, ακόμη και εργαζόμενοι, κινδυνεύουν να πέσουν κάτω από το τυπικό όριο της φτώχειας λόγω των πολιτικών του Μνημονίου.
Το συμπέρασμα αυτό προέρχεται από την Εκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), που εδρεύει στη Γενεύη, αναφορικά με τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Η ΔΟΕ επισκέφθηκε τη χώρα

Σφίξιμο του ζωναριού, χωρίς αλλαγή στις ευρω-συνθήκες βλέπει ο Ρομπάι

Ετοιμάζουν συμφωνία «φάστ τρακ» χωρίς να χρειάζεται η κύρωση της από τα εθνικά κοινοβούλια 
Εξετάζουν την απευθείας επιβολή μέτρων από το Κομισιόν. Η επιβολή αυστηρότερων κανονισμών αναφορικά με την καταπολέμηση της κρίσης χρέους μπορεί να επιτευχτεί και χωρίς την αλλαγή των Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Σόιμπλε: Να βοηθήσουμε την Ελλάδα, να γίνει πιο ανταγωνιστική

Ως την καλύτερη ώθηση εν όψει της Συνόδου, χαρακτήρισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfang Schaeuble την προειδοποίηση της S&P για υποβάθμιση 15 χωρών της ευρωζώνης, τονίζοντας μάλιστα ότι «πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική». Ο Γερμανός υπουργός, μιλώντας σε συνέδριο στη Βιέννη, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το ευρωπαϊκό μοντέλο δεν έχει τελειώσει, ζητώντας από όλα τα μέλη του ευρώ να μειώσουν τα ελλείμματά τους.