Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Να βάλει το χέρι του!

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Νομίζω ότι τελείωσαν τα ψέματα. Σήμερα ή αύριο (αν η Σύνοδος τελειώσει αύριο...) θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ενωση να ορθώσει επιτέλους μια πειστική απάντηση στην κρίση. Διαφορετικά, όλα παίζουν! Ακόμη και τα χειρότερα...
Εως τώρα και κάθε φορά, έδινε πάντα μια απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα. Κωλυσιεργούσε, ταλαντευόταν, διαφωνούσε, στριφογύριζε... Κι έτσι, για να είμαστε ειλικρινείς, κατάφερε να φουντώσει μια πυρκαγιά που αν είχε αντιμετωπιστεί εγκαίρως θα έσβηνε με ένα ποτήρι νερό.

Βρήκα τη σελίδα 124 που έχασε μόνο ο Καζάκης!!!!…

Με μια οικονομολογική διαφορά: Ο αρχηγός Καζάκης, μπερδεύει την Εισηγητική Έκθεση, με αυτόν τούτον τον …Προϋπολογισμό!!…
= Τις τελευταίες μέρες, με το που άρχισε η συζήτηση του προϋπολογισμού του κυβερνητικού συνασπισμού απατεώνων και του μαύρου μέλλοντός μας, και εγώ, ήθελα δεν ήθελα, έγινα αποδέκτης της τηλεοπτικής και ιντερνετικής πλύσης εγκεφάλου, περί της «ανακαλύψεως», της καταθέσεως του Προϋπολογισμού της χούντας χωρίς τη μυστηριώδη σελίδα νάμπερ 124….. Και το χειρότερο???

Αθήνα - Σκόπια: ο τελικός στόχος

Της Μαριλένας Κοππά*
Μια άλλη ματιά στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης
Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης δεν άλλαξε τα δεδομένα στο χρονίζον πρόβλημα της διαφοράς μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, για το όνομα της γειτονικής χώρας.
Η δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν ότι η ετυμηγορία δεν μεταβάλλει την απόφαση του Βουκουρεστίου αλλά και τα συμπεράσματα του

Στους 179 οι φυλακισμένοι δημοσιογράφοι παγκοσμίως

Πρόκειται για συντάκτες, αρχισυντάκτες και φωτορεπόρτερ, εκ των οποίων οι μισοί είναι εργαζόμενοι στο Διαδίκτυο και 45% ανεξάρτητοι
Πρόκειται για συντάκτες, αρχισυντάκτες και φωτορεπόρτερ, εκ των οποίων οι μισοί είναι εργαζόμενοι στο Διαδίκτυο και 45% ανεξάρτητοι. Ο αριθμός των δημοσιογράφων που βρίσκονται στη φυλακή ανά τον κόσμο ανήλθε φέτος σε 179, δηλαδή στον υψηλότερο αριθμό των τελευταίων 15 ετών, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ), η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ριζικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Διαρθρωτικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη με σκοπό την ταχύτερη απονομή της και την αντιμετώπιση των φαινομένων Αρνησιδικίας περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει 80+1 σημεία παρέμβασης στα Πολυμελή Πρωτοδικεία υπάρχουν συχνά 30 ή 40 υποθέσεις στο δικάσιμο μιας μέρας, με αποτέλεσμα να δικάζονται εν τέλει μόλις 3-5 υποθέσεις και οι υπόλοιπες να αναβάλλονται, συχνά για δύο χρόνια.

Εκπαιδευτική «αναβάθμιση»

 Γιώργος Κύρτσος
Η κυβέρνηση Παπανδρέου και τα στελέχη της που κοσμούν με την παρουσία τους την κυβέρνηση Παπαδήμου έχουν προκαλέσει φοβερά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.
Το οργανωτικό αλαλούμ οδήγησε στη μη έγκαιρη παράδοση των σχολικών βιβλίων για πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο.

Η οργή ενός δυστυχισμένου

Του Τάκη θεοδωρόπουλου
Αξιότιμε κύριε διευθυντά,
Πολύ συγχύστηκα με το άρθρο του κυρίου Αλέν Σαλ που δημοσιεύσατε προχθές στα «ΝΕΑ». Καταρχάς τι τίτλος ήταν αυτός; «Ελλάδα, δυστυχισμένη χώρα». Από πού κι ώς πού ο κύριος Σαλ τολμάει να με αποκαλεί δυστυχισμένο; Δεν κοιτάει τα χάλια του που κινδυνεύει να χάσει τα τρία Α κι έρχεται να χύσει τα κροκοδείλια δάκρυά του παρ' ημίν;

Το ολίσθημα του κ. Μόντι

Tου Πασχου Μανδραβελη
Είναι κρίμα που οι δικοί μας φωστήρες δεν έχουν χρόνο να πεταχτούν μέχρι την Ιταλία, για να εξηγήσουν στον κ. Μάριο Μόντι και στους τεχνοκράτες του «τι εστί ανάπτυξη». Διότι κατά πώς φαίνεται και οι Ιταλοί δεν χαμπαριάζουν από «Greconomics». Ακολουθούν λανθασμένο μείγμα πολιτικής της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Δεν έχουν ούτε έναν Σαμαρά να τους εξηγήσει ότι μπορεί η οικονομία να ανθήσει σε δεκαοχτώ μήνες χωρίς περικοπές δαπανών και με γενναίες μειώσεις της φορολογίας.

Σαμαράς: Ζητούμε λύσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας

Σαμαράς: Ζητούμε λύσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας«Ο ελληνικός λαός έχει υποβληθεί, ήδη, σε πολλές θυσίες, χωρίς να βλέπει αποτέλεσμα. Θυμίζω ότι η χώρα μας βρίσκεται σε ύφεση για τουλάχιστον 5 συνεχή χρόνια. Επομένως, οι λύσεις που θα επιλεγούν από εδώ και στο εξής πρέπει να οδηγήσουν σε ανάκαμψη της οικονομίας. Με τις απαραίτητες τροποποιήσεις του προγράμματος, τις οποίες, όπως γνωρίζετε, έχω ζητήσει και γραπτώς».

Διαψεύδει η Ρουμανία τα περί μυστικών φυλακών της CIA

Στην κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων, βάσει των οποίων γραφεία που ανήκαν σε μια κυβερνητική υπηρεσία χρησιμοποιήθηκαν από την CIA για την κράτηση υπόπτων για τρομοκρατία, προχώρησε η κυβέρνηση της Ρουμανίας.
 «Πρόκειται για καθαρές εικασίες» ανέφερε η Σιμόνα Καπ-Αλμπ, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Εμπιστευτικών Πληροφοριών (ORNISS), στα γραφεία της οποίας υποτίθεται ότι γινόταν η ανάκριση των υπόπτων. Γρμανικά μέσα ενημέρωσης,

Κατάθεση για τις «χρυσές» ιστοσελίδες

Τα στοιχεία που έχει συλλέξει από τα αρμόδια υπουργεία σχετικά με τις ιστοσελίδες των δημόσιων υπηρεσιών, κατέθεσε σήμερα στον οικονομικό εισαγγελέα ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ν.Νικολόπουλος.
Πρόκειται για την προκαταρκτική έρευνα που πραγματοποιείται με αφορμή ερώτηση του βουλευτή σχτικά με  ιστοσελίδες φορέων του Δημοσίου, ορισμένες εκ των οποίων φέρονται να κατασκευάστηκαν με αντίτιμο έως και 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Φουντώνει η κόντρα Ν.Δ. - Παπακωνσταντίνου για το Ελληνικό

Με επιστολές και ανακοινώσεις
Πόλεμος Γ. Παπακωνσταντίνου - Ν.Δ. ξέσπασε με αφορμή το κόστος της μελέτης αξιοποίησης του Ελληνικού που είχε δοθεί άνευ διαγωνισμού στον Ισπανό αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο.
Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο κ. Παπακωνσταντίνου, μετά

Μείωση των επιτοκίων κατά 0,25% ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Αναμενόμενη η εξέλιξη
Στη μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 0,25% σε 1% προχώρησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Πρόκειται για τη δεύτερη μείωση επιτοκίων τον τελευταίο μήνα, η οποία καταδεικνύει την αλλαγή στρατηγικής που έχει υιοθετήσει ο νέος πρόεδρος της ευρωτράπεζας, Μάριο Ντράγκι.
Η προηγούμενη μείωση, πάλι κατά 0,25%, είχε γίνει στις 3 Νοεμβρίου.

Οι θέσεις της Ελλάδας στη Σύνοδο

Κοντά στις προτάσεις που έχουν διατυπώσει το προηγούμενο διάστημα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπούι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο φαίνεται ότι βρίσκονται οι θέσεις με τις οποίες ο Έλληνας πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος προσέρχεται στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, καθώς

ΟΟΣΑ: «Ανίκανη για μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα»

Έκθεση-κόλαφος για την ελληνική δημόσια διοίκηση 
«Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα και η λειτουργία του κυβερνητικού μηχανισμού έχει φθάσει στο ναδίρ της αδράνειας». Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι επιστήμονες του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), οι οποίοι συνέταξαν μελέτη για την ελληνική δημόσια διοίκηση, που  παρουσιάζεται στο

Πώς θα γίνεται η παρακράτηση φόρου στους μισθούς και τις συντάξεις

Πως θα γίνεται η παρακράτηση φόρου στους μισθούς και τις συντάξεις Την εγκύκλιο για την παρακράτηση φόρου και έκτακτης εισφοράς από την 1-1-2012 έστειλε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γ. Καπελέρης προς τους εκκαθαριστές μισθοδοσίας.
Ολόκληρη η εγκύκλιος
I. ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Η ώρα των αποφάσεων

 ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Κάτι που ποτέ και κανένας δεν πρέπει ν' αγνοεί είναι ο χρόνος. Ιδιαίτερα όταν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για καίρια και σοβαρά ζητήματα που θα καθορίσουν για χρόνια τις τύχες κρατών και λαών. Αυταπατάται όποιος νομίζει ότι τέτοιες αποφάσεις μπορεί να περιμένουν μέχρι να ωριμάσουν κάποιες καταστάσεις ή και να διασφαλιστούν κάποιες προϋποθέσεις, οι οποίες θα προσδίδουν στις όποιες αποφάσεις μεγαλύτερη νομιμοποίηση.

Ελέγχους σε ενεχυροδανειστήρια φέρνει διάταξη της ΕΛ.ΑΣ.

Εντατικούς ελέγχους στα ενεχυροδανειστήρια, που πολλαπλασιάζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, και ηλεκτρονική καταγραφή αυτών πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ.
Η εντολή διενέργειας εντατικών ελέγχων δόθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Σκοπός των ελέγχων να διαπιστωθεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις λειτουργίας των ενεχυροδανειστηρίων που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν έντονη δραστηριότητα.

Σενάρια επί χάρτου...

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Προχθές το βράδυ ψηφίστηκε στη Βουλή, με τη συντριπτική πλειοψηφία των 258 ψήφων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ) και χωρίς πολλές... γκρίνιες, ο προϋπολογισμός του 2012. Δηλαδή, ο πιο αμφισβητούμενος από πλευράς αξιοπιστίας και ο πιο σκληρός προϋπολογισμός της τελευταίας δεκαετίας! Ο Βενιζέλος, έχοντας πλήρη συνείδηση της κατάστασης, τον είπε κομψά κατ' επανάληψη «φιλόδοξο».

Να κλείσει το κέντρο για τα ΙΧ σκοπεύει ο Γ. Μπουτάρης

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θέλει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και για τον σκοπό αυτό θα γίνουν σχετικές μελέτες.
  Εκτός από το κυκλοφοριακό πρόβλημα, υπάρχει και το θέμα της ρύπανσης, καθώς δύο φορές το τελευταίο διάστημα έφτασε σε επικίνδυνο σημείο η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, είπε και

Κάμερον: «Θα ασκήσω βέτο χωρίς ενδοιασμό»

Κάμερον: «Θα ασκήσω βέτο χωρίς ενδοιασμό»«Κανένα δισταγμό» δεν θα έχει στο να ασκήσει βέτο σε ενδεχόμενη νέα συνθήκη της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης, εάν αυτή δεν προασπίζει τα συμφέροντα της Βρετανίας, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
Από το Λονδίνο, λίγο πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες για την σύνοδο

Σύνοδος Κορυφής για γερά νεύρα

Ξεκινάει απόψε, στις 8.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας, στις Βρυξέλλες, η πιο κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπό το βάρος το βάρος των απειλών της χρηματιπιστωτικής αγοράς και των περίφημων οίκων αξιολόγησης.
Η Ευρώπη των 27 εμφανίζεται διχασμένη μπροστά στην επιλογή ακόμη αυστηρότερης δημοσιονομικής πειθαρχίας που προτείνει ο άξονας Γαλλίας και Γερμανίας και στην έμπρακτη βοήθεια και

Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Δεν είχαν προλάβει να δημοσιοποιηθούν ευρέως προς την κοινή γνώμη οι σκέψεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ για την έκδοση «ευρωομολόγου της ελίτ» των κρατών της Ευρωζώνης που έχουν αξιολόγηση ΑΑΑ (δηλαδή της Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας, Αυστρίας, Φινλανδίας και Λουξεμβούργου) όταν έπεσε η πρώτη αμερικανική προειδοποιητική «ρουκέτα».

ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα δημοσκόπησης της Pulse, η οποία έγινε για λογαριασμό της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Ποντίκι» για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και ενώ συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στελεχών του Κινήματος. Ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται στο ερώτημα για το  ποιος είναι καταλληλότερος να ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εκλογές, σε περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το χρήσιμο κόμμα

Της Μιλένας Αποστολάκη
Σε όλη την Ευρώπη τα κόμματα του δημοκρατικού σοσιαλισμού ζουν σήμερα τη δική τους κρίση ταυτότητας. Δείχνουν να μην μπορούν να διατυπώσουν μια απάντηση τόσο προς
τις αγορές όσο και προς τη συντήρηση.
«ΤΑ ΝΕΑ» εγκαινίασαν και συνεχίζουν έναν μεγάλο, ανοικτό διάλογο για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της Κεντροαριστεράς.
Σε αυτόν τον διάλογο καλούνται να συμβάλουν όσοι αισθάνονται ότι το θέμα τους αφορά.

Η ΜΟΣΧΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Την έντονη ανησυχία της Ρωσίας για την κρίση στην ευρωζώνη εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Ο ίδιος είπε ότι οι διαδηλώσεις για τις εκλογές αποτελούν δικαίωμα των πολιτών σε μια δημοκρατία, θα πρέπει όμως να μην παραβιάζουν το νόμο.
Όπως είπε ο Μεντβέντεφ, θα πρέπει να επιτραπεί στο νέο κοινοβούλιο της χώρας να ξεκινήσει τις εργασίες του όπως είναι προγραμματισμένο.

"AΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ" ΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Η παραιτούμαι ή παλεύω με τα ελάχιστα για τα μέγιστα». Αυτό είναι το δίλημμα, όπως είπε η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέδριο για την εκπαίδευση που γίνεται στο Ινστιτούτο Bruegel στις Βρυξέλλες, για τις περιπτώσεις χωρών όπου ένας υπουργός έχει τον μικρότερο προϋπολογισμό που είχε ποτέ η χώρα, δραματικό αριθμό αποχώρησης εκπαιδευτικών, ενόψει των αλλαγών στο συνταξιοδοτικό σύστημα, και τεράστια προβλήματα στις υποδομές.

Η παράλληλη Ελλάδα

Του Αχιλλέα Γραβάνη*
Πολίτες που μοχθούν χωρίς κρατικές επιδοτήσεις χτίζουν το μέλλον
Ακουσα για πρώτη φορά πριν από δύο δεκαετίες τον Γιώργο Γραμματικάκη να χαρακτηρίζει τους αφανείς δημιουργούς στον τόπο μας «παράλληλη Ελλάδα». Κανείς δεν ενδιαφερόταν γι' αυτούς, ιδιαίτερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πνευματικοί άνθρωποι, καλλιτέχνες και άνθρωποι του πολιτισμού, επιχειρηματίες, εκπαιδευτικοί και επιστήμονες δρούσαν και δημιουργούσαν ουσιαστικά και άξια πράγματα στην άλω του «επίσημου» κοινωνικού γίγνεσθαι. Τώρα με την κρίση βλέπω με ανακούφιση και προσμονή οι άνθρωποι της παράλληλης αυτής Ελλάδας να σκάνε μύτη, λες και το σύστημα στην απελπισία του τους ανασύρει ως την τελευταία ελπίδα επιβίωσης.

Δικαίωση εταιρείας από το ΣτΕ για καταστροφές από αγνώστους...

Δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας εταιρεία για την καταστροφή του αυτοκινήτου της κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έγιναν στην περιοχή του Πολυτεχνείου το 1995. Σύμφωνα με την απόφαση δεν ήταν αποτελεσματική η επέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, για
την προστασία της περιουσίας των πολιτών από τους βανδάλους.

Συνελήφθη «Νέρωνας» εκπαιδευτικός

Συνελήφθη «Νέρωνας» εκπαιδευτικός Τη ...δόξα του Νέρωνα ζήλεψε 55χρονος εκπαιδευτικός από το Ψυχικό. Εβγαινε τις νύχτες από το σπίτι του και πυρπολούσε οχήματα σε όλη την Αττική. Το τελευταίο δίμηνο είχε πυρπολήσει 21 αυτοκίνητα, κάδους απορριμμάτων και Αλσύλια. Δίδασκε σε σχολείο των Μεγάρων.

Κατάγματα

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου
Ποιον πρέπει να φοβάται περισσότερο ένας πολιτικός; Εναν αρθρογράφο που του επιτίθεται με δριμύτητα ή τον γελοιογράφο που τον κάνει, με τη γελοιογραφία του, ρόμπα; Τον γελοιογράφο, φυσικά. Ρεζίλι είχε γίνει, θυμάμαι, από τον Φώκο Δημητριάδη ο - και ακαδημαϊκός - Κ. Τσάτσος με την κότα που έσερνε με λουρί, σαν να ήταν σκυλί, μετά τους «Ορνιθες»! Ρεζίλι - γελούσε ολόκληρη η Ελλάδα - και ο αποστάτης πρωθυπουργός Αθανασιάδης Νόβας, με το δίστιχο σχόλιο που του «φόρεσε» ο Κ. Σταματίου - το φοβερό «Γαργάλατα»! Με μια μπέρτα κυκλοφορούσε και ο αποστάτης, επίσης, Χρ. Αποστολάκος και άπαντες οι ευθυμογράφοι τον είχαν παραλάβει και τον ανέβαζαν και κατέβαζαν «Μπερτόδουλο». Καταλαβαίνετε...

Οι Έλληνες συνεχίζουν να βγάζουν τα λεφτά τους στην Ελβετία

Αυτό ισχυρίστηκε χτες στο πρωτοσέλιδό της η γνωστή γερμανική φυλλάδα Bild. Αυτές, λέει, είναι πληροφορίες της από την Αθήνα. Η εξαγωγή χρήματος από την Ελλάδα προς την Ελβετία δεν έχει τέλος. Είναι ένα πράγμα που δεν θα αρέσει καθόλου στον τραπεζίτη πρωθυπουργό Παπαδήμο, αλλά και σε πολλούς άλλους Έλληνες. Μόνο μέσα στο Σεπτέμβρη, σύμφωνα με πληροφορίες της

Ας τιμωρήσουμε τους βουλιμικούς για εξουσία επαγγελματίες πολιτικούς

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ας δούμε τις συμπεριφορές και τις στάσεις στη Βουλή. Ας εξετάσουμε τους λόγους του πρωθυπουργού και των επαγγελματιών πολιτικών. Ο πρωθυπουργός μίλησε για πατριωτικό καθήκον, για ενότητα πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και τόνισε πως μπορούμε να πετύχουμε, να αλλάξουμε τη χώρα, να βελτιώσουμε τη ζωή μας και τα εισοδήματα επισημαίνοντας πως εξαρτάται από εμάς.

Διχασμός & παζάρια στο «παρά 5’» της Συνόδου

Διχασμός & παζάρια στο «παρά 5’» της ΣυνόδουΣε διελκυστίνδα εξελίσσεται η αναζήτηση λύσεων για την ενίσχυση των αδύνατων οικονομιών. Το Βερολίνο αντιδρά στην πρόταση για μεγαλύτερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην αγορά ομολόγων. Διχασμένη, τόσο για την ουσία όσο και για τη μορφή των αποφάσεων που θα πρέπει να λάβει προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις ανησυχίες των αγορών, εξακολουθεί να είναι η ΕΕ, λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των «27» στις Βρυξέλλες.

Ο μπρούντζινος Στιβ Τζομπς

Ο μπρούντζινος Στιβ ΤζομπςEνας βοηθός του ούγγρου γλύπτη Ερντο Τοτ μετακινεί το τελευταίο έργο του καλλιτέχνη, ένα  μπρούντζινο άγαλμα του εκλιπόντος συνιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς.
  Ο γλύπτης έφτιαξε το άγαλμα έπειτα από παραγγελία του Γκαμπόρ Μπογιάρ, του ούγγρου ιδρυτή της εταιρείας προγραμμάτων ηλεκτρονικών

Ερημιές

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΠΟΙΟ είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή; Ποιος - ή ποια! - θα πάρει το ΠΑΣΟΚ; Ή τι θα πάρει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές που έρχονται;
ΤΑ ερωτήματα είναι κρίσιμα για ένα κόμμα που βρίσκεται σαφώς σε μια καμπή της ιστορίας του. Αν μάλιστα φύγουμε από την Ελλάδα και πάμε στη Βρετανία, έχουμε ενδιαφέρουσες συγκριτικές αναφορές. Το 1979 το Εργατικό Κόμμα υφίσταται στρατηγική ήττα από τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα της Μάργκαρετ Θάτσερ. Ακολουθούν τα «χρόνια στην ερημιά».

Το μαύρο πρόβατο

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Τι καταλαβαίνετε όταν ακούτε «Σοσιαλιστική ομάδα» στο Ευρωκοινοβούλιο; Ή όταν ακούτε «Λαϊκό Κόμμα» ή «Φιλελεύθεροι» ή «Ευρωπαϊκή Αριστερά»; Τίποτε παραπάνω, φαντάζομαι, από το άθροισμα όσων βουλευτών στα εθνικά τους Κοινοβούλια εκλέγονται με τη σημαία του τάδε ή του δείνα κόμματος.
Δύο χρόνια τώρα, από τότε που ξέσπασε η κρίση έχει αντιληφθεί κανείς σε ευρωπαϊκό επίπεδο μια πρόταση των ευρωπαίων Σοσιαλιστών η οποία διαφέρει από την πρόταση των Χριστιανοδημοκρατών; Υπάρχουν οι αποχρώσεις βέβαια, όμως οι αποχρώσεις δεν συνιστούν πολιτική.

Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται

Η Ευρώπη διαπραγματεύεται συγκρουόμενη και έτσι οδεύει προς την κρισιμότερη σύνοδο κορυφής από την εγκαθίδρυση του κοινού νομίσματος. Αυτές τις ώρες οι ηγέτες της Γηραιάς Ηπείρου καλούνται επί της ουσίας να αποδεχθούν τις αρχές της γαλλογερμανικής συμφωνίας για αλλαγή της συνθήκης, υιοθετώντας τον ισοσκελισμό των προϋπολογισμών και μια διαδικασία αυτόματου ελέγχου από το Ευρωπαικό Δικαστήριο για τις χώρες που κινούνται σε τροχιά υπερβολικών ελλειμμάτων.

Βενιζέλος: Κρίσιμο το προσεχές τρίμηνο για την Ελλάδα

Οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι πολύ κρίσιμη περίοδος για την Ελλάδα, στην όλη προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κρίση, δήλωσε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε μήνυμα του στο 13ο ετήσιο επενδυτικό συνέδριο για την Ελλάδα, το οποίο διοργανώθηκε στο Μανχάταν με θέμα: «Μια νέα αρχή». Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε τη...

Blitzkrieg

Στην τελική επίθεση περνά σήμερα το Βερολίνο που, επικουρούμενο δυστυχώς και από μία Γαλλία σε παραζάλη, επιχειρεί την πλήρη ηγεμόνευση της Ευρώπης. Η προσπάθεια της Γερμανίας στηρίχθηκε στην έντεχνη παρακώλυση κάθε πολιτικής που θα μπορούσε να ανασχέσει την κρίση και στην επιβολή κάθε πολιτικής που θα ήταν δυνατό να τη βαθύνει. Σταδιακά, όχι μόνον η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η ευρωζώνη, έγινε τραγικά ευάλωτη, με τη Γερμανία να τα έχει πλέον όλα στα πόδια της: ο εκβιασμός φτάνει, με αυτή τη Σύνοδο Κορυφής, στην έσχατη και τελική του φάση.

Από «τρόικα» βουλευτών: Προτάσεις για εκδημοκρατισμό

Τη δική τους πολιτική πλατφόρμα για τον εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος, τη δημιουργία ενός κοινωνικού, αξιοκρατικού και αποτελεσματικού κράτους και την προώθηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου βασισμένου στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την κοινωνική οικονομία παρουσίασαν χθες τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι Θ. Οικονόμου (Ιωάννινα), Οδ. Βουδούρης (Μεσσηνία) και Φρ. Παρασύρη (Ηράκλειο) σε συνέντευξη Τύπου.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ:Πυκνώνουν ραντεβού - συσκέψεις

Εσωκομματικό το μενού της συζήτησης Α. Διαμαντοπούλου - Ευ. Βενιζέλου Συνεχίζονται οι επαφές των «τεσσάρων» για την αναζήτηση «φόρμας» πρωτοβουλιών για το επόμενο διάστημα. Τετ α τετ Αννας Διαμαντοπούλου με Ευ. Βενιζέλο
Εσωκομματικό το μενού της συζήτησης Α. Διαμαντοπούλου - Ευ. Βενιζέλου. Το «φόντο» αποκαλύπτει την κρισιμότητα των ευρωπαϊκών διεργασιών για τη διάσωση του οικοδομήματος, με την Ελλάδα να «μάχεται για την παραμονή στο ευρώ και εντός του «κάδρου» να παλεύουν, προκαλώντας εσωκομματικές αναταράξεις, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Δείχνει στην Ελλάδα την πόρτα εξόδου από το ευρώ ο Ζισκάρ Ντ' Εστέν

Η Ελλάδα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο της εξόδου της από το ευρώ, προκειμένου οι πολίτες της να αποφύγουν τον πόνο του αποπληθωρισμού, είπε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ Ντεσέν, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters.
"Η Ελλάδα θα μπορούσε να μείνει στη ζώνη του ευρώ, αλλά είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί ανάκαμψη της οικονομίας με ένα ισχυρό νόμισμα," τόνισε ο 85χρονος πρώην πρόεδρος. ...

Θύελλα για πιθανή αναβολή του διαγωνισμού

Το χθεσινο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Εθνους» Πάνω από 3.000 διοριστέοι εκπαιδευτικοί μένουν εκτός εξαιτίας των λιγοστών διορισμών
Εντονη ήταν η αντίδραση των εκπαιδευτικών, για πιθανή αναβολή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, θέμα που ανέδειξε το «Εθνος» με χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα. Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας καθηγητών, Θέμης Κοτσιφάκης, επισήμανε ότι το υπουργείο Παιδείας «φαίνεται ότι έχει επιλέξει να κάνει ελάχιστους διορισμούς τα επόμενα χρόνια,

Αναψαν το πράσινο φως για τον φράχτη στον Εβρο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Στέλιος Βραδέλης
Εγκρίθηκε χθες η νομιμότητα της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο
Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η κατασκευή του φράχτη στον Εβρο, για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης. Χθες ξεπεράστηκε και το τελευταίο τυπικό πρόβλημα πριν από την έναρξη των εργασιών, καθώς εγκρίθηκε η νομιμότητα της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η τελική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, η οποία έχει έδρα την Ορεστιάδα, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής.

Τάφος

Χειρότερη η κυβέρνηση Παπαδήμου από την αντίστοιχη του «εθνοπροδότη» Παπανδρέου. Ανθρακας οι ελπίδες από την (εκβιαστική) συνύπαρξη των δύο κομμάτων με τσόντες τον Αδωνη Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη. Τίποτα δεν λειτουργεί. Ξεχαρβαλωμένοι όλοι οι μηχανισμοί. Χειρότερα από πριν. Καμία μεταρρύθμιση δεν έχει εφαρμοστεί. Παράδειγμα; Τα φαρμακεία. Παράδειγμα; Τα ταξί. Παράδειγμα; Η παραλυσία στην επανεκκίνηση των έργων. Γι αυτό η Μέρκελ τοποθέτησε γερμανό τοποτηρητή. Η παροιμιώδης εσωστρέφεια η νεοελληνική.

Της τράβηξαν την καλτσοδέτα...


Την δούλεψαν καλά. Ψιλό γαζί.
Αποκάλυψαν το ...βάθος της πολιτικής της σκέψης.
Κι η καημένη έφυγε ευτυχής. Πού... να καταλάβει ότι γέλαγαν κάτω από τα μουστάκια τους -του Οικονόμου που δεν έχει- οι παρουσιαστές της εκπομπής , αλλά κι όλοι όσοι από τους τηλεθεατές εκείνη την ώρα την έβλεπαν.
Τι είπε? Όπως θα' λεγε κι ο παππούς του Γιώργου:
Ποιος τα΄πε , αυτή? Δεν έχουν καμία σημασία...

nonews-NEWS