Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Κατάσταση και Προοπτική των αντιμνημονιακών δυνάμεων

Του Νίκου Κοτζιά
Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού είναι πεπεισμένη και το έχει μάθει πάνω στο πετσί της ότι η ακολουθούμενη πολιτική είναι άδικη, ενώ περικλείει πολλούς κινδύνους για το μέλλον κάθε εργαζομένου και της οικογένειάς του. Και, όμως, η δυναμική του κινήματος ενάντια στην πολιτική παράδοσης της χώρας στις ξένες δυνάμεις καθώς και της συνεχιζόμενης ανακατανομής πλούτου, δείχνει μια κάμψη, κάποια σημεία κόπωσης.

Σαράβαλο

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου
Σαν αρχή Μεγαλοβδομάδας μου μοιάζει η σημερινή μέρα. Σαν Μεγάλη Δευτέρα - κάτι τέτοιο. Κι ας είναι μεσοχείμωνο, τουλάχιστον στο ημερολόγιο. Είναι οι μεγάλοι δρόμοι, που πλημμύρισαν από τα φώτα των δημοτικών αρχών, είναι οι βιτρίνες των καταστημάτων, είναι το πλήθος που τώρα πάει κι έρχεται στο Σύνταγμα. Και είναι και η ατμόσφαιρα, που ξεπάγωσε κάπως με τον Παπαδήμο.

Βλαστός και «Πυρήνες» κρατούν τρεις ομήρους στις φυλακές Κορυδαλλού

Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις - 25 συγγενείς κρατουμένων εγκλωβισμένοι
 Σε διαπραγματεύσεις με τη διεύθυνση των φυλακών και τον αρμόδιο εισαγγελέα βρίσκονται εδώ και ώρα οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού που επιχείρησαν ανεπιτυχώς να αποδράσουν το απόγευμα της Δευτέρας και από τότε κρατούν ως ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Η Ευρώπη ολιγωρεί επικίνδυνα

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών δημιουργούν νέες αβεβαιότητες και πρωτίστως καταργούν αυτό που ξέραμε έως τώρα για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η επίδειξη ισχύος εκ μέρους της Γερμανίας και η αδυναμία της Γαλλίας να αντισταθεί σε αυτή την πολιτική του ιδιότυπου τσαμπουκά φέρνει νέα τετελεσμένα στην ΕΕ και δυναμιτίζει την πορεία σταθεροποίησης.

ΟΓΑ: Την Τρίτη η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων

Την Τρίτη θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του 6ου διμήνου του 2011 στους δικαιούχους του ΟΓΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, τα επιδόματα θα καταβληθούν σε 421.899 οικογένειες και η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 117.175.494,87 ευρώ.  Η πληρωμή των επιδομάτων θα γίνει μέσω των τραπεζών ή των ΕΛ.ΤΑ.
newscode.gr 

"Πώς αγόρασα το σπίτι μου στην Εκάλη"...


Ο Θησέας, η γριά Εκάλη, ο Στάλιν, η Λιάνα και άλλα πολλά ...
Συνέντευξη στο CRASH του αντικομουνιστή, γελωτοποιού, αλλά και φραγκάτου Τράγκα. Η Κανέλλη δίνει εξηγήσεις για την αγορά του σπιτιού της παραθέτοντας στοιχεία από την σύγχρονη ιστορία αλλά και την μυθολογία.
"Αγόρασα το σπίτι από μία συμμαθήτρια της μητέρας μου , που... ήθελε να μετακομίσει.Το αγόρασα 90.000.000 δραχμές με δάνειo, το οποίο ξεχρέωσα τον περασμένο μήνα", λέει στην συνέντευξη της, για να συνεχίσει ακόμα πιο αναλυτικά!

Προς αεροπορική και θαλάσσια σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σμύρνης

Picture 0 for Προς αεροπορική και θαλάσσια σύνδεση Θεσσαλονίκης - ΣμύρνηςΜετά την αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη, όπως όλα δείχνουν, επίκειται σύνδεση, θαλάσσια και αεροπορική, αυτή τη φορά με τη Σμύρνη
Μετά την αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη, όπως όλα δείχνουν, επίκειται σύνδεση,  θαλάσσια και αεροπορική, αυτή τη φορά με τη Σμύρνη.

ΚΟΜΠΛΕΞ!!!!!

     Υπάρχουν δύο ειδών κόμπλεξ. Τα κόμπλεξ ανωτερότητας κατωτέρου βαθμού και τα όμπλεξ κατωτερότητας ανωτέρου βαθμού. Θα αναφέρω μερικά παραδείγματα για να περιγράψω μερικές περιπτώσεις ανθρώπων, οι οποίοι  διακατέχονται  από  τέτοια συμπτώματα συμπεριφοράς.Σε πολιτικό επίπεδο, κόμπλεξ ανωτερότητας έχουν οι Γερμανοί! Νομίζουν ότι, κάποιοι είναι. Λες και έχουν πιάσει τον παπά από τα ΄΄απίδια''. Έχουν βέβαια, τον Πάπα τους, αλλά και εμείς έχουμε τον Άνθιμο! Θεωρούν ότι σαν λαός, είναι ÜBER ALLES, είναι καλύτεροι από όλους τους άλλους, είναι αυτό που πίστευαν και οι Χιτλερικοί, η Αρία φυλή.

Αφήνουν το πετρέλαιο και καίνε ηλεκτρικό

Σωτήρης Χιωτάκης
Μια εντυπωσιακή αλλαγή στην καθημερινότητα των Ελλήνων αναδεικνύεται από στοιχεία "ρουτίνας" - τουλάχιστον ως τέτοια λειτουργούν στη διάρκεια της ύφεσης - που απεικονίζουν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Όπως προκύπτει από το Μηνιαίο Δελτίο Ενέργειας που αναρτά στη ιστοσελίδα του ο ΔΕΣΜΗΕ, δηλαδή η εταιρεία που διαχειρίζεται το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρισμού στην Ελλάδα, ...

ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΝΤΙ

Σε κοινή απεργιακή δράση τα ιταλικά συνδικάτα έπειτα από χρόνια πολεμικής και διαιρέσεων. Διαδηλώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα σε πολλές πόλεις της Ιταλίας κατά την τρίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλαν οι ενώσεις Cgil, Cisl και Uil ενάντια στα μέτρα  λιτότητας της κυβέρνησης, που καταγγέλλουν ότι πλήττουν κυρίως μισθωτούς και συνταξιούχους και δεν χαρακτηρίζονται από την απαιτούμενη κοινωνική Δικαιοσύνη.

"Λύπη" Ρεν για τη στάση της Βρετανίας

Τη λύπη του για τη στάση που κράτησε ο Ντέιβιντ Κάμερον, και το βέτο που άσκησε στο δημοσιονομικό σύμφωνο που αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής της περασμένης εβδομάδας εξέφρασε ο επίτροπος, αρμόδιος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις, Όλι Ρεν, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «λυπάμαι πάρα πολύ που το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ήταν πρόθυμο να υιοθετήσει το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο, η Βρετανία πρέπει να

Γερμανική τάξις καθ' άπασαν την ΕΕ

Αυτοί που ανησυχούσαν για τις καταθέσεις τους μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες. Μετά τη συντριπτική επιβολή των γερμανικών θέσεων στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή με το ασύλληπτο σκορ του 26-1 (!), η Ευρωζώνη δεν απειλείται με άμεση διάλυση, άρα το ευρώ παραμένει για την ώρα κοινό νόμισμα και επομένως οι καταθέσεις σε ευρώ δεν κινδυνεύουν λόγω ενδεχόμενης εξαφάνισής του.

Χειρουργούν 50% το εφάπαξ


Το αίσιον έτος 2018 θα λάβουν το εφάπαξ όσοι δημόσιοι υπάλληλοι βγαίνουν τώρα, μαζικά, στη σύνταξη προκειμένου να αποφύγουν την εφεδρεία. Ετσι, και παρά το «κούρεμα» κατά 20% της παροχής για όσους κατέθεσαν αίτηση μετά την 1/1/2010, η

Στο τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις...


Απ' ότι όλα δείχνουν οι διαπραγματεύσεις του Βλαστού με τον διευθυντή των φυλακών βρίσκονται στη τελική φάση. Κατηγορούμενος, για συμμετοχή στην ... οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς, δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και πως οι 25 επισκέπτες που είναι συγγενείς κρατουμένων δεν κινδυνεύουν από αυτούς, αλλά μόνο από την αστυνομία.
Επίσης ότι υπάρχει κείμενο με αιτήματα για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές του Κορυδαλλού... 

nonews-NEWS

Αρνητικές οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία

Υποβαθμίζει τις προβλέψεις της η FitchΥποβαθμίζει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας η Fitch Ratings που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία όλων των ανεπτυγμένων οικονομιών και μάλιστα για περίοδο άνω του ενός έτους.

Εκρηκτικός μηχανισμός στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι

O μηχανισμός απενεργοποιήθηκε από τη γαλλική αστυνομία
Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι. Η πρεσβεία εκκενώθηκε για περίπου 40 λεπτά και ο μηχανισμός απενεργοποιήθηκε από τη γαλλική αστυνομία.

Βενιζέλος: Ολοκληρώνεται έως τέλη Ιανουαρίου το PSI

Βενιζέλος: Ολοκληρώνεται έως τέλη Ιανουαρίου το PSIΤην ελπίδα του ότι έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για το PSI εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου, ενώ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα τις χαρακτήρισε «κρίσιμες και δύσκολες».

Ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός κρατά ομήρους στον Κορυδαλλο

Φωτογραφία αρχείου Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και περίπου μια ώρα στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός κρατά ομήρους έναν υπάλληλο των φυλακών και συγγενείς άλλων κρατουμένων στην αίθουσα επισκεπτηρίου της φυλακής.
Φωτογραφία αρχείου Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Βλαστός επιχείρησε να αποδράσει, η προσπάθεια όμως «πήγε στραβά» και τελικά ο βαρυποινίτης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον χώρο του

Πολιτικά «στοιχήματα»

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στις τελευταίες έρευνες της κοινής γνώμης εντυπωσιάζει, όλο και περισσότερο, η σταθερή και συνεχής άνοδος σχεδόν όλων των κομμάτων του αριστερού φάσματος. Μάλιστα, από διάφορες γνωστές ακροδεξιές φωνές άρχισε πάλι η συνήθης κινδυνολογία περί «αριστερού κινδύνου» κ.λπ. Σε συνθήκες κατάρρευσης του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, με δραματικές μειώσεις εισοδήματος σε σημαντικά τμήματα της

-Αντώνη Σαμαρά, τι έχεις να πεις...

...για το νέο οικονομικό Νταχάου που ετοιμάζει ο Βασιλιάς της Ασάφειας Παπαδήμος;...
Από τον Βασίλη Μπόνιο
Τι έχεις να πεις τώρα Αντώνη Σαμαρά;
Τώρα που η ανάλγητη κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου, αυτού του Bασιλιά της Aσάφειας, ετοιμάζεται να... πάρει νέα μέτρα εξαθλιώνοντας κι άλλο τους συμπολίτες σου;

«Οχι» της Κίνας στην βοήθεια της ευρωζώνης

«Οχι» της Κίνας στην βοήθεια της ευρωζώνηςΣε στοχευμένες επενδύσεις στην Ευρώπη αναμένεται να προχωρήσει η Κίνα και όχι σε ενίσχυση των δανειοδοτικών ευρωπακέτων. Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «σοβαρές αποφάσεις» τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, εκφράζοντας παράλληλα, την πεποίθηση πως η Ευρώπη διαθέτει «την σοφία και την ικανότητα να επιλύσει τα προβλήματά της».

Κι αυτοί τους χαϊδεύουν

 ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Επανειλημμένα έχω γράψει και δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω ότι κανένας πρωθυπουργός και καμιά κυβέρνηση δεν θα μας βγάλουν από την κρίση, αν όλοι δεν κάνουμε αυτό που οφείλουμε, ανάλογα με την ιδιότητά μας, να κάνουμε. Και, δυστυχώς, η πράξη αποδεικνύει ότι δεν το κάνουμε.
Μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα είναι η φοροδιαφυγή. Και όλοι λέμε ότι η αντιμετώπισή της είναι πρωτίστως θέμα πολιτικής

Η παρέμβαση που «ενόχλησε» τη Μόσχα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η καταγγελία του Βλαντιμίρ Πούτιν εναντίον της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών με αφορμή τα επεισόδια που ξέσπασαν μετά τις ρωσικές εκλογές, δεν είναι ασήμαντη, όπως υποστηρίζουν οι Αμερικανοί, οι οποίοι φαίνεται πως μπορεί να «πιάστηκαν με κατεβασμένα τα παντελόνια». Δεν μπορεί να υποστηρίξει κανείς με βεβαιότητα ότι έγινε ή δεν έγινε νοθεία, και πρέπει να περιμένουμε την τελική ετυμηγορία των παρατηρητών του ΟΑΣΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Κόκκινη» γραμμή στην τρόικα

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Στοπ στο καταστροφικό έργο της τρόικας. Η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν σήμερα οφείλει να θέσει μία ζωτικής σημασίας «κόκκινη» γραμμή. Την απόρριψη κάθε μέτρου υφεσιακού χαρακτήρα.
Αν η τρόικα επιμένει σε μέτρα που εντείνουν την ύφεση και την παραμονή της χώρας στο υφεσιακό σπιράλ του θανάτου, η

Κλειστά τα φαρμακία την Τετάρτη

Κλειστά θα παραμείνουν την προσεχή Τετάρτη τα φαρμακεία, λόγω 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου «για την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης» και την «οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία».

Κουτρουμάνης: Μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί θέμα 13ου - 14ου μισθού

Κουτρουμάνης: Μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί θέμα 13ου - 14ου μισθούΣε εξέλιξη βρίσκεται ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται τα πρόσθετα μέτρα για τη διετία 2013-2014 που αναμένεται να είναι επικεντρωμένα στην περιστολή των δαπανών. Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, ο οποίος είχε νωρίτερα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, διευκρίνισε ότι από την τρόικα δεν έχει, μέχρι στιγμής, τεθεί θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Απολύσεις - εξπρές και νέα συμπίεση μισθών στην ατζέντα της τρόικας

Απολύσεις - εξπρές και νέα συμπίεση μισθών στην ατζέντα της τρόικαςΣε εξέλιξη βρίσκεται ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται τα πρόσθετα μέτρα για τη διετία 2013-2014 που υπολογίζονται περί τα 7 δισ. ευρώ και αναμένεται να είναι επικεντρωμένα στην περιστολή των δαπανών. Την ίδια στιγμή πληροφορίες θέλουν στελέχη των πιστωτών να δηλώνουν άγνοια ως προς το αίτημα κατάργησης δώρων και επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα, θέμα πάντως το οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει στην συνάντηση της Τετάρτης με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη.

Κύκλωμα "βουτά" ακίνητα μέσω...Κτηματολογίου...


Ήδη η Εισαγγελία εξετάζει τις καταγγελίες...
Επί ποδός βρίσκεται η Δικαιοσύνη, ερευνώντας για κυκλώματα που, έχοντας πρόσβαση στα στοιχεία του Κτηματολογίου, εντοπίζουν ακίνητα τα οποία εμφανίζονται να έχουν άγνωστο ιδιοκτήτη και με την επίκληση έκτακτης χρησικτησίας αποκτούν την κυριότητά τους.

Τα βρήκαν στο Διάστημα, τα έχασαν στη Γη

Ακόμα και πολύ σπάνια δείγματα τα οποία συλλέχθηκαν από την πρώτη αποστολή στη Σελήνη το 1969 έχουν... εξαφανιστεί Αγνοούνται περισσότερα από 500 δείγματα μετεωριτών και πέτρες από τη Σελήνη
Ακόμα και πολύ σπάνια δείγματα τα οποία συλλέχθηκαν από την πρώτη αποστολή στη Σελήνη το 1969 έχουν... εξαφανιστεί
Εκατοντάδες δείγματα που είχαν συλλεχθεί σε διαστημικές αποστολές... έχασε η NASA. Σύμφωνα με έκθεση επιθεωρητή της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, έχουν «εξαφανιστεί»

Χορεύοντας στο ροντέο


φωτορεπορτάζ:Χορεύοντας στο ροντέο

Δεν γνωρίζουμε αν κατάφερε να μείνει επί οκτώ συναπτά δευτερόλεπτα στη ράχη του αλόγου. Ούτε αν κατάφερε να «φέρει πέφτοντας τα σπιρούνια από τις μπότες του σε επαφή με το άλογο πάνω από το ύψος των ώμων προτού τα μπροστινά πόδια του αλόγου ακουμπήσουν στη γη» – άκου τώρα κανόνες που ισχύουν στο National Finals Rodeo, το Εθνικό Πρωτάθλημα Ροντέο των ΗΠΑ! Εκείνο που βλέπουμε είναι πως ο Κόντι Ράιτ από το Μίλφορντ της Γιούτα και το άλογο που επεχείρησε να δαμάσει ενώπιον 170.000 περίπου θεατών στο Λας Βέγκας προσέφεραν άθελά τους στο κοινό και στον φακό μια φιγούρα γεμάτη πάθος, που θα τη ζήλευαν και επαγγελματίες χορευτές.

Συνέντευξη Τύπου του Ευ.Βενιζέλου στις 16.00

Συνέντευξη Τύπου του Ευ.Βενιζέλου στις 16.00Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί σήμερα στις 4 το απόγευμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, στο κτήριο του υπουργείου.
Ο κ.Βενιζέλος αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά στις επαφές με την τρόικα.

Εκδοση 6μηνων εντόκων γραμματίων την Τρίτη από το Ελληνικό Δημόσιο

Εκδοση 6μηνων εντόκων γραμματίων την Τρίτη από το Ελληνικό ΔημόσιοΣτόχος η άντληση 1,25 δισ. ευρώ που θα ενισχύσουν τα 8 δισ. ευρώ της 6ης δόσης
Φωτογραφία αρχείου ( Πηγή: Eurokinissi)Σε νέο δανεισμό θα προχωρήσει την Τρίτη το Ελληνικό Δημόσιο, αποσκοπώντας στην άντληση 1,25 δισ. ευρώ.

Κάτω από το λούστρο


Τα πρόσωπα απαστράπτοντα, τα σπίτια χολιγουντιανά, τα ρούχα καλοσιδερωµένα, τα πούρα Αβάνας, οι γιορτές χλιδάτες, όλος ο καλός κόσµος εκεί, µια ωραία ατµόσφαιρα αναδιδόταν σε εκείνες τις καλές ηµέρες. Το αφήγηµα επίσης ελκυστικό: «Η επιχείρηση παραδοσιακή, του µπαµπά, που την ανέλαβε ο καλοσπουδαγµένος σε σπουδαία αµερικανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήµια γιος και την πήγε µίλια µπροστά επειδή ήξερε τα

Γαλλία: Υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν

Την υποψηφιότητα του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2012, ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ ντε Βιλπέν. "Έχω την πρόθεση να υπερασπιστώ μια ορισμένη ιδέα για τη Γαλλία , έχω μια πεποίθηση: το ραντεβού του 2012 θα είναι το ραντεβού της αλήθειας, του θάρρους και της δέσμευσης", δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 ο ιδρυτής της Αλληλέγγυας Δημοκρατίας (RS).

H λίστα με τις αγωγές της ντροπής

Οι πρώην και νυν βουλευτές ζητούν τον διπλασιασμό των αποδοχών τους από το 2000 και μετάΤην ώρα που οι Ελληνες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τις δραματικές συνέπειες της κρίσης, νυν, πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές αξιώνουν γενναιόδωρη αναδρομική αύξηση των αποδοχών τους. Οι προσφυγές ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών φτάνουν τις 250. Διεκδικούνται ποσά της τάξεως των 250.000 ευρώ
Οι πρώην και νυν βουλευτές ζητούν τον διπλασιασμό των αποδοχών τους από το 2000 και μετά.

Σε τροχιά ιαπωνικός δορυφόρος

Με επιτυχία εκτοξεύτηκε ο δορυφόρος – ραντάρ της Ιαπωνίας, από το διαστημικό κέντρο Τανεγκασίμα, στη νότια επαρχία Κογκοσίμα. Μέρος της αποστολής του δορυφόρου Η-2Α είναι η συλλογή στοιχείων για φυσικές καταστροφές αλλά και η συγκέντρωση πληροφοριών ειδικά από τη Βόρεια Κορέα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.
Ως σήμερα, η Ιαπωνία έχει εκτοξεύσει και θέσει σε τροχιά τρεις δορυφόρους.

«Η ευρωζώνη και η Ελλάδα»


Η χρηµατοπιστωτική κρίση και η κρίση δηµοσίου χρέους της ευρωζώνης οφείλονται στο βασικό πρόβληµα της αρχιτεκτονικής της. ∆ηλαδή ότι αποτελεί «ένα νόµισµα χωρίς κράτος», χωρίς ενιαία πολιτική δηµοσίου χρέους, χωρίς έναν «ύστατο δανειστή» σε περίπτωση ανάγκης όπως η σηµερινή, χωρίς έναν δηµοσιονοµικό πυλώνα ισοβαρή µε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αυτή η ασυµµετρία δεν φαινόταν όταν τα πράγµατα πήγαιναν καλά, σήµερα όµως εξελίσσεται σε παράγοντα αποσταθεροποίησης. 

«Γκάζι» στη θεσμοθέτηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής ζητάει ο Σόιμπλε

Τη γρήγορη θεσμοθέτηση των διατάξεων της συμφωνίας που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής, προκειμένου να ανακτηθεί το συντομότερο η εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών, ζητάει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Τρόικα επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος

Αγώνας δρόμου για την 1η δόση του νέου δανείου
Πρόσθετα μέτρα ύψους 1,2 δισ. ευρώ και αυξήσεις έως 25% στα εισιτήρια των  αστικών συγκοινωνιών, του ΟΣΕ αλλά και  στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ φέρνει το νέο Μνημόνιο που παζαρεύει με την Τρόικα η κυβέρνηση.

Ρέντινγκ: Δεν θα διασπαστεί η Ευρώπη

Ρέντινγκ: Δεν θα διασπαστεί η ΕυρώπηΑρνητική ήταν η απάντηση της αντιπροέδρου της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ αναφορικά με τον κίνδυνο διάσπασης της Ευρώπης, μετά την Σύνοδο Κορυφής.
Μιλώντας σε εκπομπή της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης (Günther Jauch) χαιρέτισε τα αποτελέσματα της Συνόδου των Βρυξελλών.

Καταρρέουν οι αμοιβές, κόβονται ώρες εργασίας

Επιπλέον απώλειες ως €200 τον μήνα λόγω Εφορίας
Μειώσεις µισθών ως 25%, οι οποίες σε ακραίες περιπτώσεις φθάνουν το 30%, και πλήρης απορρύθµιση των εργασιακών σχέσεων, µε «αχαρτογράφητες» επιπτώσεις στις αµοιβές των εργαζοµένων, κυριαρχούν στον ιδιωτικό τοµέα. Το «σκηνικό» της αγοράς συνθέτουν η πλήρης επικράτηση των ατοµικών συµβάσεων εργασίας, η ευρεία εφαρµογή της

ΑΔΕΔΥ: Τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

Από τις 12 το πρωί μέχρι και τη λήξη του ωραρίου
Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το πρωί μέχρι και τη λήξη του ωραρίου ανακοίνωσε  η ΑΔΕΔΥ, ορίζοντας την 15η Δεκεμβρίου ως ημέρα δράσης των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Η ΑΔΕΔΥ καλεί τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους - μέλη της, να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις, αλλά και κάθε άλλη μορφή δράσης που θεωρούν κατάλληλη, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων, την οργάνωση και συνέχιση του αγώνα.

Μόνιμο το τέλος στα ακίνητα, «ψαλίδι» σε φοροαπαλλαγές και μειωμένους συντελστές ΦΠΑ

Εξάλειψη των εξαιρέσεων
Στην πέμπτη αναθεώρηση του Μνημονίου προβλέπεται ρητά ότι θα επανεξεταστεί μακρά λίστα δαπανών έως το τέλος του Ιουνίου, ώστε να προσδιοριστούν πρόσθετα μέτρα περίπου 3% του ΑΕΠ και να διασφαλιστεί πως το έλλειμμα θα μειωθεί κάτω από το 3% έως το 2014. Η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να λάβει ακόμη περισσότερα μέτρα εάν αυτό κριθεί απαραίτητο για να μην υπάρξουν αποκλίσεις, ενώ συγκεκριμένες δεσμεύσεις αναλαμβάνει έναντι τις τρόικας και στο φορολογικό πεδίο.

Κεραυνοί ΣΔΟΕ για τις «χρυσές αποδράσεις» των επωνύμων

Κεραυνοί ΣΔΟΕ για τις «χρυσές αποδράσεις» των επωνύμωνΔυσφορία, που αγγίζει τα όρια της αγανάκτησης, εκφράζεται από παράγοντες του ΣΔΟΕ για την «ευνοϊκή», όπως τη χαρακτηρίζουν, αντιμετώπιση των επώνυμων φοροοφειλετών από τους δικαστές.
Δυσφορία, που αγγίζει τα όρια της αγανάκτησης εκφράζεται από παράγοντες του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας για την «ευνοϊκή», όπως τη χαρακτηρίζουν, αντιμετώπιση των «γκλάμουρους» φοροοφειλετών, από τις δικαστικές Αρχές.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Kαταστροφικό ενδεχόμενο η επιστροφή στη δραχμή

Η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή είναι καταστροφικό ενδεχόμενο, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία: «Θα οδηγήσει τη χώρα σε απομόνωση, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει, η νέα δραχμή δεν θα γίνεται αποδεκτή σε πολλές διεθνείς αγορές, θα υπάρξει ανικανότητα καταβολής μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών.

Ζωοκλέφτες α λα Κρήτη στη Λάρισα

Ζωοκλέφτες α λα Κρήτη στη ΛάρισαΤα κοπάδια των βοσκών της Λάρισας έχουν «ρημάξει» το τελευταίο χρονικό διάστημα άγνωστοι ζωοκλέφτες, οδηγώντας τους σε απόγνωση.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η thessnews, οι βοσκοί σκέφτονται πολύ σοβαρά είτε να περιπολούν όλο το 24ωρο τα κοπάδια είτε να προσλάβουν… σεκιούριτι για να φυλάνε... τα πρόβατα!

Οι αδύναμοι κρίκοι της Ευρωζώνης

Του Σταυρου Λυγερου
Η καλή διάθεση δεν αρκεί για να συμμεριστεί κανείς την εκπεμπόμενη αισιοδοξία ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής συνιστούν λύση στην κρίση της Ευρωζώνης. Εχοντας προηγουμένως πειθαναγκάσει τον Σαρκοζί να αποδεχθεί τις βασικές γραμμές του σχεδίου της, η Μέρκελ δεν δυσκολεύθηκε πολύ να το περάσει και στους υπόλοιπους. Οπως αναμενόταν αντέδρασε η Βρετανία, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η αλλαγή των συνθηκών. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε το ευρω-ιερατείο να παρακάμψει το θεσμικό εμπόδιο, δρομολογώντας μια διαδικασία ειδικής διακυβερνητικής συμφωνίας, στην οποία θα συμμετέχουν οι 17 χώρες-μέλη της Ευρωζώνης και τουλάχιστον έξι πρόσθετες χώρες-μέλη της Ε.Ε.