Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Κυβέρνηση διετίας

Του Γιώργου Σιακαντάρη*
Η επιτυχία Παπαδήμου θα δώσει ένα μοντέλο στο μαραζωμένο πολιτικό σύστημα
Πριν από λίγες ημέρες επετεύχθη ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο οποίος αφορούσε την εκταμίευση της 6ης δόσης. Το γεγονός θεωρήθηκε δεδομένο και δεν σχολιάστηκε. Φαίνεται ότι οι λαϊκίστικες φωνές που θεωρούν πως οι Ευρωπαίοι παίζουν και τελικά πάντοτε θα μας δίνουν τη δόση έχουν βαθιές ρίζες στο ελληνικό θυμικό. Το παιχνίδι, νομίζουν αυτές οι φωνές, θα συνεχίζεται, όσα βεγγαλικά και μπουκάλια να πέφτουν στον διαιτητή. Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια. Στην Ευρώπη όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι, τα παιχνίδια διακόπτονται και οι ομάδες τιμωρούνται με αποκλεισμό.

Καλά Χριστούγεννα με γεμάτο καλάθι χωρίς κινδύνους


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάρθα Καϊτανίδη, mkaitanidi@dolnet.gr
Τα Χριστούγεννα κρύβουν διατροφικές…παγίδες: γι αυτό και ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) ανακοινώνει ότι θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους στην αγορά, παρόλα αυτά δίνει στους καταναλωτές «χρυσές» συμβουλές, έτσι ώστε να μην πέσουν θύματα.
Τι συνιστούν οι ειδικοί στους καταναλωτές:

Φιάσκο

Του Γιώργου Λακόπουλου
Η τρόικα ζητάει ξανά περικοπές εισοδημάτων για να αντληθούν έσοδα. Μισθοί, συντάξεις, επιδόματα περνούν στην κατηγορία των νάνων, αν δεν εξαφανίζονται τελείως. Αυτή άλλωστε είναι η μέθοδος με την οποία πολιτεύθηκε η τρόικα εξαρχής στην Ελλάδα. Ετσι μειώθηκε κατά τις περίφημες 5 μονάδες το έλλειμμα το 2010. Αλλά η οικονομική επιστήμη εκδικείται: όσο μειώνονται τα εισοδήματα μειώνεται και η φοροδοτική ικανότητα εργαζομένων και συνταξιούχων σε άμεσους και έμμεσους φόρους.

Νέα στοιχεία για το «σωματίδιο του Θεού»

Οι επιστήμονες στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων του CΕRN ανακοινώνουν την πρόοδο που έχουν καταγράψει στην προσπάθεια εντοπισμού του λεγόμενου «σωματιδίου του Θεού» ή μποζόνιο Χιγκς.
Νέα δεδομένα περιορίζουν το εύρος των «περιοχών» στις οποίες μπορεί να βρίσκεται το μποζόνιο Χιγκς, γνωστό και ως «σωματίδιο του Θεού», ανακοίνωσε επιστήμονας μίας εκ των δύο ερευνητικών ομάδων του CERN που κυνηγούν το «Άγιο Δισκοπότηρο» της Φυσικής.

Συνέχισε Δημήτρη Ρέππα να εκνευρίζεις τον κόσμο!...

Ο κ. Ρέππας είναι ένας κορυφαίος υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Και τι πιστεύει ένας κορυφαίος υπουργός που έχει υπηρετήσει πιστά το κόμμα του επί 30 χρόνια στη Βουλή; Ότι το δικαίωμα της δημιουργίας νέων πολιτικών σχηματισμών ανήκει στα...
αυτοδημιούργητα ψώνια. Κύριε Ρέππα. Επειδή ψηφίζω στην Αρκαδία, είχα αποφασίσει εδώ και καιρό να μην σας ψηφίσω. Μετά από αυτό που είπατε είμαι έτοιμος να σας μαυρίσω. Ίσως έτσι ξεχωρίσουν, εντέλει, οι αυτοδημιούργητοι από τα ψώνια των κομματικών σωλήνων...

Ανεξέλεγκτες καταστάσεις...

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο Βενιζέλος, που 'χει πλήρη επίγνωση της κατάστασης, χαρακτήρισε τα πράγματα, όχι μόνο κρίσιμα, αλλά δύσκολα. Και συμπλήρωσε ότι, αν υπάρξουν αποκλίσεις (που είναι σίγουρο), πρέπει να δούμε τι θα γίνει (δηλαδή νέα μέτρα). Εσπευσε δε να διευκρινίσει ότι «το φορτίο αυτό θα το αναλάβει μια κυβέρνηση με νωπή εντολή». Με άλλα λόγια, περιέγραψε με συνοπτικό αλλά σαφή τρόπο το «πολιτικο-οικονομικό βουνό» με το οποίο είναι αντιμέτωπη η χώρα.

Τα πόθεν έσχες των βουλευτών και ευρωβουλευτών...


Τα πόθεν έσχες των βουλευτών και ευρωβουλευτών που, με μεγάλη καθυστέρηση, δίνονται στη δημοσιότητα λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη των βουλευτών που ζητούν αναδρομικά καθιστούν ακόμα πιο ευάλωτο το πολιτικό σύστημα.Η συντριπτική πλειοψηφία της πολιτικής τάξης -με εξαίρεση ολίγες περιπτώσεις που απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα- αναμένεται και φέτος να εμφανίσει πολύ μεγάλα εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία, κατά κοινή ομολογία δυσανάλογα με τα εισοδήματά της στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο.

Συνάντηση Λοβέρδου - τρόικας για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος υγείας

Mε τους εκπροσώπους της τρόικας είχε συνάντηση σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό του συστήματος υγείας, την φαρμακευτική πολιτική και τα μέτρα που θα ληφθούν το α' τρίμηνο του 2012. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση, το κλίμα στη διάρκεια των συνομιλιών ήταν ιδιαίτερα καλό, δόθηκαν προτάσεις και από τις δυο μεριές, οι οποίες ανανέωσαν τη συνάντησή τους για τον Ιανουάριο του 2012.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Ρολά κατεβάζουν αύριο οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας. Κατέρχονται σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία «για την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης» και την «οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία». Επίσης, με 24ωρη απεργία και αποχή από τις εργασίες τους αύριο ξεκινά ο κύκλος κινητοποιήσεων των 110.000 διπλωματούχων μηχανικών της χώρας για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου τους.

Ευρωσκεπτικισμός μετά τον εκγερμανισμό

Tου Nικου Γ. Ξυδακη
Η απόφαση των 17+9 της Ευρώπης για χρυσό δημοσιονομικό κανόνα και τιμωρίες απειθάρχων δεν κατεύνασε τις αγορές. Ισως γιατί ακόμη και οι αγορές περίμεναν μια πολιτική απόφαση με ιστορικό βάρος, που θα συνέδεε τις ευρωπαϊκές χώρες πολύ πιο στέρεα από έναν δημοσιονομικό κανόνα και θα τους επέτρεπε να ξανοιχτούν στον αιώνα της παγκοσμιοποίησης με ανανεωμένα πολιτικά εργαλεία. Αντιθέτως, η απόφαση των Ευρωπαίων σφραγίζεται από τις εμμονές της γερμανικής καγκελαρίας: την εμμονή στο σκληρό νόμισμα, την εμμονή στη δημοσιονομική ορθοδοξία και σε ιδιότυπο μίγμα ηγεμονισμού - απομονωτισμού.

Βενιζέλος: Ανάγκη να στηριχθεί η πραγματική οικονομία

Βενιζέλος: Ανάγκη να στηριχθεί η πραγματική οικονομίαΣυνάντηση με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν είχε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος στις δηλώσεις του επεσήμανε την ανάγκη στήριξης της πραγματικής οικονομίας.
«Το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που είχα με τον Επίτροπο κ. Χαν, που τον συνόδευε και ο κ. Ράιχενμπαχ, ο επικεφαλής της

"Τσιμπιμένο" επιτόκιο στα έντοκα

To Δημόσιο άντλησε 1,625 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται 0,06% υψηλότερα απ' ότι στην αντίστοιχη προηγούμενη έκδοση το Νοέμβριο. Το μεσοσταθμικό επιτόκιο ανήλθε στο 4,95% έναντι 4,89% της προηγούμενης έκδοσης, σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,93 φορές, έναντι συντελεστή κάλυψης 2,91 στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία. Ο ΟΔΔΗΧ, που δεν παρείχε στοιχεία για το ποσοστό συμμετοχής των ξένων επενδυτών, ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε συμπληρωματικές μη-ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 375 εκατ. ευρώ. Έως τις 15 Δεκεμβρίου ενδέχεται να υποβληθούν επιπλέον μη-ανταγωνιστικές προσφορές ύψους έως 30% του δημοπρατούμενου ποσού.
 City Press Newsroom

Οι προστάτιδες συντεχνίες

Tου Πασχου Μανδραβελη
Μα, δεν το ’λεγε κι αυτός νωρίτερα, για να μην πληρώνουμε τσάμπα τόσα χρόνια; Ο λόγος για τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Κώστα Λουράντο, ο οποίος αντιδρώντας και στην ελάχιστη απελευθέρωση του επαγγέλματος που επιχειρούν οι κ. Χρυσοχοΐδης και Λοβέρδος, δηλαδή στην πώληση γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας και από τα σούπερ μάρκετ, δήλωσε ότι η μείωση κατά 20% της τιμής που προβλέπεται λόγω απελευθέρωσης θα μπορούσε να γίνει και από τα φαρμακεία (Βήμα FM, 12.12.2011).

Επαναπροωθήσεις παρανόμων μεταναστών

Στην επαναπροώθηση παρανόμων μεταναστών στις χώρες τους προχώρησε η Ελλάδα, αξιοποιώντας τα σχετικά κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών. Συνολικά επαναπροωθήθηκαν 107 αλλοδαποί, από τους οποίους οι 77 είναι υπηκόοι Πακιστάν, 26 από το Μπαγκλαντές, ένας από τη Μολδαβία, ένας από τη Μάλτα, ένας από τη Βουλγαρία κι ένας από τη Ρουμανία. Οι επιχειρήσεις επαναπροώθησης αλλοδαπών στη χώρα τους, γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.
 City Press Newsroom

Καλύτερα από τώρα…

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Υπάρχουν δύο τρόποι να διαβάσει κανείς την τελευταία Σύνοδο Κορυφής και τις αποφάσεις της:
Ο πρώτος λέει ότι η Μέρκελ και ο Σαρκοζί πρώτα απέκλεισαν τον Ολυμπιακό από το Τσάμπιονς Λιγκ και μετά τιμώρησαν τον Κάμερον, που έστειλε στον Πειραιά την Αρσεναλ με τα τσικό.
Ο δεύτερος θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έκανε ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Είναι σημαντικό. Αλλά δεν είναι αρκετό. Διότι αυτό το βήμα θα αποκτήσει πραγματικό νόημα μόνο όταν συμπληρωθεί και από άλλα.

Χάρισε ζωή σε τέσσερις με το θάνατό του

Χάρισε ζωή σε τέσσερις με το θάνατό του56ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ενας άνδρας που έχασε τη μάχη με το θάνατο μετά από εγκεφαλική αιμορραγία «έδωσε ζωή» σε τέσσερις συνανθρώπους μας, με τη συναίνεση των συγγενών του.
Ο 56χρονος κατέληξε στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη συμπρωτεύουσα το περασμένο Σάββατο.

«Ψαλίδι» στη σύνταξη των υπαλλήλων που αποφεύγουν την εφεδρεία

Στην περικοπή της σύνταξης για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν εντάχθηκαν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (εφεδρεία) παρά το γεγονός ότι πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος, προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Το ποσό που θα παρακρατείται κάθε μήνα δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1/4 της καταβαλλόμενης σύνταξης. Διαβάστε όλη την εγκύκλιο.

Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα για πρόσθετα μέτρα

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και το ενδεχόμενο νέων μέτρων κατέθεσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο ίδιος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προσήλθε στη Σύνοδο χωρίς εναλλακτικό σχέδιο, συντάχτηκε με τις γαλλογερμανικές απόψεις και υπαινίχθηκε ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα.

«Σκοτεινές» οι προβλέψεις για την απασχόληση

Σύμφωνα με την έρευνα της Manpower, ο τομέας που θα πληγεί περισσότερο είναι αυτός του εμπορίουΙδιαίτερα δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των εργοδοτών για την ελληνική αγορά εργασίας κατά το προσεχές τρίμηνο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας Έρευνας της Manpower για την απασχόληση που δόθηκε σήμερα Τρίτη στη δημοσιότητα.
Ο δείκτης των Συνολικών προοπτικών απασχόλησης για το α' τρίμηνο του 2012 διαμορφώθηκε στο -18%, σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ από το Β' Τρίμηνο του 2008, τότε που ξεκίνησε η σχετική έρευνα στην Ελλάδα.

Εκτός και η ΠΟΕ-ΟΤΑ από τις επιτροπές για το χαράτσι

Αν η κυβέρνηση επιθυμεί να αυξήσει τα έσοδα του κράτους, ας φορολογήσει όσους έχουν στην κατοχή τους δεκάδες ακίνητα μη δηλωθέντα, τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑΑν η κυβέρνηση επιθυμεί να αυξήσει τα έσοδα του κράτους, ας φορολογήσει όσους έχουν στην κατοχή τους δεκάδες ακίνητα μη δηλωθέντα, τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Kατηγορηματικά αντίθετη στη συμμετοχή εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις επιτροπές εξέτασης αιτήσεων εξαίρεσης από το χαράτσι της ΔΕΗ δηλώνει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλώντας τους εργαζόμενους να μη συμμετάσχουν στις τριμελείς επιτροπές.

Η ρήξη του Λονδίνου με την ΕΕ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Μέσα στην... τρελή χαρά έδειχνε η ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς» με τη ρήξη που σημειώθηκε στις σχέσεις της υπό γερμανική επικυριαρχία ΕΕ με τη Βρετανία, μετά το βέτο που πρόβαλε ο Αγγλος πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στην αλλαγή των συνθηκών της ΕΕ ώστε να αναλάβουν οι Βρυξέλλες τον έλεγχο των προϋπολογισμών των κρατών-μελών.

Συνάντηση Βενιζέλου με Χαν, Ράιχενμπαχ

Συνάντηση με τον Eπίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Γιοχάνες Χαν είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της ΕΕ και μελών της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα.Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:

EΣΡ: Καταγγελία Digea για το Αlter...


Καταγγελία στο ΕΣΡ με αφορμή το περιεχόμενο που εκπέμπεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter, έκανε η Digea, ζητώντας ουσιαστικά από την ανεξάρτητη αρχή να διευκρινίσει αν η εκπομπή αυτή είναι νόμιμη. Ειδικότερα και όπως αναφέρεται στην καταγγελία, η εταιρεία της οποίας μέτοχοι είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας

Η αναπτυξιακή σαχλαμάρα

 ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάζω τις τελευταίες μέρες τα δημοσιεύματα των εφημερίδων σχετικά με την απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά κατοικίας και θυμάμαι την πρώτη και μεγάλη πρόταση του Α. Σαμαρά και των οικονομικών συμβούλων του για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Ηταν στο πλαίσιο του «Ζάππειο Ι» και θα θυμάστε κι εσείς, υποθέτω, τις επίμονες

Εκτροχιασμό του προϋπολογισμού και στο 11μηνο δείχνουν τα στοιχεία

Αυξημένο κατά 5,1% το έλλειμμα
«Μαύρη τρύπα» στα έσοδα και υπέρβαση στις δαπάνες, δείχνουν τα προσωρινά στοιχεία σχετικά με την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού για το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Επίθεση με νεκρούς και τραυματίες στο Βέλγιο

Τουλάχιστον 2 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός αιματηρής επίθεσης που έγινε πριν από λίγο στην Λιέγη, στο Βέλγιο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία η επίθεση έγινε από ομάδα αγνώστων, που με σφαίρες και χειροβομβίδες επιτέθηκαν σε ανυποψίαστο πλήθος που περίμενε στην στάση το λεωφορείο.

Η τεμπελιά της πολιτικής τάξης

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Αναρωτιέμαι τι σχήμα εμφανίστηκε στο μυαλό των μελών του Κοινοβουλίου όταν άκουσαν τον κ. Παπαδήμο να τους υπενθυμίζει, μιλώντας για τον προϋπολογισμό του 2012, πως δεν τους επιτηρεί η τρόικα αλλά η Ιστορία. Οταν λέω «σχήμα» δεν εννοώ σκιτσάκι, καρτούν, Ντόναλντ, Μίκυ ή φουστανελά. Εννοώ πολύ απλά σχήμα λόγου, ξέρεις, αυτή την αλληλουχία των λέξεων που σχηματίζονται όταν ο εγκέφαλος δεχθεί κάποιο ερέθισμα, οι νευρώνες του αντιδρούν και παράγεται το φαινόμενο της «σκέψης».

Στη γκλίτσα του τσοπάνη ξύνεστε. ..

Γράφει ο συνεργάτης μας 
Θόδωρος Γαλανόπουλος
Α! πολύ ωραία τα έχει πει η λαϊκή παροιμία! "Η προβατίνα που θέλει ξύλο, στη γκλιτσα του τσοπάνη πάει και ξύνεται". Έτσι λοιπόν  117 πρώην βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου πάνε στα δικαστήρια και ζητάνε αναδρομικά χρήματα! Ε ρε γλέντια!!! Όχι δε θα τους αναφέρω εγώ! Αν έχουν τα κότσια, το σθένος, την παλικαριά, και τη βεβαιότητα του δίκιου τους, να βγούνε μόνοι τους και να πουν στον λαό  που τους ψηφίζει:  Ναι ζητάμε κι άλλα χρήματα από το κράτος που κι εμείς βοηθήσαμε για να γίνει Γης Μαδιάμ! 

Κατάργηση προνομίων

Η προσπάθεια διαφόρων πρώην βουλευτών να διεκδικήσουν αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους θίγει την ευαισθησία του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού. Αυτοί που περιορίζουν την καταγγελία στους πρώην βουλευτές που έχουν αποθρασυνθεί αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη  εφόσον το μεγάλο ζήτημα δεν είναι η διεκδίκηση νομοθετημένων προνομίων αλλά η νομοθέτηση των προνομίων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ      ΚΟΥΣΕΛΙΟΥ
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η δεύτερη αιμοδοσία στον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό  Σύλλογο  Κουτσελιού, που έγινε στο πνευματικό κέντρο του χωριού. Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών υπήρξε ικανοποιητική.  Προσήλθαν  για να δώσουν αίμα πάνω από τον προβλεπόμενο αριθμό εθελοντών αιμοδοτών. 

Η τελευταία ολική έκλειψη σελήνης πριν από το 2014


φωτορεπορτάζ:Η τελευταία ολική έκλειψη σελήνης πριν από το 2014

Η ολική έκλειψη της Σελήνης αρχίζει και ο δορυφόρος της Γης αποκτά σιγά σιγά το γνώριμο σταχτοκόκκινο χρώμα. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το περασμένο Σάββατο στη λίμνη Πεντ στο Αϊνταχο των ΗΠΑ, ωστόσο το εντυπωσιακό ουράνιο φαινόμενο ήταν ορατό και σε άλλα μέρη του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Πλάνη

Του Γιώργου Λακόπουλου
Ενα από τα σενάρια που κυκλοφορούν για τις εσωτερικές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ είναι το σενάριο της διαρχίας. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ θα έχει πρόεδρο εκλεγμένο από τη βάση του κόμματος αλλά στις εκλογές δεν θα είναι αυτός υποψήφιος πρωθυπουργός. Θα είναι κάποιος άλλος, τον οποίο θα εκλέξει η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν διευκρινίζεται αν αυτή η δουλειά θα γίνεται πάντα από εδώ και πέρα ή θα είναι απλώς μιας χρήσης.

Ρίσκα

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΟΙ Αγγλοαμερικανοί - που επείγονται εδώ και δύο χρόνια να μας χρεοκοπήσουν - λένε ότι υπάρχουν δύο τρόποι να πετύχεις κάτι. Με τακτική «push», όταν σπρώχνεις τα πράγματα προς τα εκεί που θέλεις. Και με τακτική «pull», όταν παίρνεις θέση ώστε να έρθουν αυτά σε εσένα, λες και τα 'χεις τραβήξει προς το μέρος σου. Αμφότερες οι τακτικές έχουν ρίσκο. Δεν παίρνεις πάντα με πίεση αυτό που επιθυμείς. Αν όμως κάτσεις και το περιμένεις, μπορεί και να μη σου έρθει ποτέ.

Αποσύρεται από τη Συνθήκη του Κιότο ο Καναδάς


Ο Καναδάς αποσύρεται από τη Συνθήκη του Κιότο για τις κλιματικές αλλαγές, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος, Πήτερ Κεντ.«Όπως έχουμε πει, το Κιότο είναι για τον Καναδά παρελθόν... Ζητάμε το νόμιμο δικαίωμα μας να αποσυρθούμε και επισήμως από το Κιότο», είπε ο Καναδός υπουργός στους δημοσιογράφους.

Ο Λαυρεντιάδης, η Βάνα, ο Βωβός, ο Λυκουρέζος και τα δάνεια της Proton...


Λίγες μόλις ημέρες πριν εκπνεύσει -την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου- και η νέα προθεσμία προς τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για να δώσει διευκρινήσεις για τα κακουργήματα του ξεπλύματος, της σύστασης συμμορίας και της απάτης, νέα στοιχεία για τη λειτουργία της τράπεζας Proton υπό τη δική του διοίκηση.

Θέλουν πραγματικά τα κόμματα την κυβέρνηση Παπαδήμου;

Η κατάσταση της χώρας παραμένει απολύτως κρίσιμη παρά τις ανάσες που προσέφερε η συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου και η έγκριση χορήγησης της έκτης δόσης.
Τα γεγονότα του περασμένου Νοεμβρίου, όλη εκείνη η απόπειρα δημοψηφίσματος, απεδείχθησαν απολύτως ζημιογόνα και άφησαν βαριά σκιά στο σώμα της χώρας. Και οι συνέπειες επίσης ήταν μεγάλες.

Ομιλείτε γερμανικά;

Του Μιχάλη Τσιντσίνη
Δεν είναι - όπως εμείς - οραματικοί. Δεν προσπαθούν να γοητεύσουν. Ηγούνται χωρίς να θέλουν να συγκινήσουν. Πραγματιστές και σχολαστικοί. Αυτοί είναι οι Γερμανοί. Καθ' ομοίωσίν τους είναι και το μοντέλο που επιβάλλουν στην Ευρώπη.
Η δημοσιονομική ένωση που καταστρώνει το Βερολίνο οδηγεί σε συνταγματοποίηση της οικονομικής πολιτικής. Τέρμα πια οι αντιπαραθέσεις για το αν και πότε επιτρέπονται τα ελλείμματα. Στο εξής δεν υπάρχουν καλά

Διαφορετικές απόψεις για τις διαδικασίες

Δημήτρης Χρυσικόπουλος
Προβληματισμός σχετικά με το μέλλον του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να επικρατεί μεταξύ των στελεχών του, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Παπανδρέου κρατά κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με τις προθέσεις του για την εκκίνηση εσωκομματικών διαδικασιών. Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ ήταν η δήλωση του

Σε τεντωμένο σκοινί κυβέρνηση και χώρα

Σε κίνδυνο η παραμονή στο ευρώ - ειλικρινή στήριξη από τα κόμματα θα ζητήσει ο κ. Παπαδήμος
  Εναν εξαιρετικά δύσβατο δρόμο έχει μπροστά της η κυβέρνηση, η οποία καλείται να αποτρέψει την κατάρρευση της χώρας μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο. Η πρόοδος του PSI, του προγράμματος της

Κυκλώματα


Ενα τόσο δα μικρό περιστατικό. Θα μου πείτε λεπτομέρειες. Θα σας πω ότι αν αθροίσουμε τη μία μετά την άλλη όλες αυτές οι λεπτομέρειες καταλήγουν σε ένα αβάσταχτο τσουνάμι. Αυτό έπνιξε την κοινωνία, την οικονομία και ολόκληρη την πατρίδα. Εχουμε και λέμε λοιπόν. Φίλος και ιδιοκτήτης μικρού σούπερ μάρκετ σε κεντρικό σημείο της Αθήνας. Ολα τα στοιχεία στην διάθεση των αρμοδίων.

ΟΗΕ: Πάνω από 5.000 νεκροί στην Συρία

ΟΗΕ: Πάνω από 5.000 νεκροί στην ΣυρίαΠερισσότεροι από 5.000 είναι πλέον οι νεκροί στη Συρία, από την έναρξη της αιματηρής καταστολής των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων και τις συγκρούσεις που ακολούθησαν, σύμφωνα με την επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νάβι Πιλάι.
Οπως ανέφερε, ο ΟΗΕ έχει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες

Συγκοινωνούντα δοχεία ποινικοί-τρομοκράτες

Η απόδραση αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή, χάρη στην αυτοθυσία ενός υπαλλήλουΗ απόδραση αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή, χάρη στην αυτοθυσία ενός υπαλλήλου
 Το θέμα της σχέσης μεταξύ ποινικών κρατουμένων και κατηγορούμενων για τρομοκρατία, επαναφέρει στο προσκήνιο η συνεργασία τεσσάρων κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό στην απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Αντισυμβατικά μέτρα, αντί για «μαχαίρι» σε αποδοχές

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ηρθε η ώρα η κυβέρνηση στο θέμα της οικονομίας να λειτουργήσει αντισυμβατικά. Οπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πήρε αντισυμβατικά μέτρα όταν το πρόβλημα ξεπέρασε κάποια κρίσιμα όρια, έτσι και η Ελλάδα καλείται να ξεφύγει από την πεπατημένη.

Λιτά τα φετινά Χριστούγεννα

 Αυξημένες σε σχέση με πέρυσι θα είναι οι τιμές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, καθώς σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ) το κόστος ζωής φέτος συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά έχει αυξηθεί κατά 3%.
 Πιο συγκεκριμένα κατά 70 ευρώ επιβαρυμένο θα είναι σε σχέση με το 2010 το καλάθι της νοικοκυράς.

Δικογραφία για οδοντίατρο που δεν «έκοβε» αποδείξεις

Δικογραφία για οδοντίατρο που δεν «έκοβε» αποδείξειςΔικογραφία σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος οδοντίατρου, για τη μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών και τη μη ορθή τήρηση του βιβλίου επισκέψεων ασθενών.

Μείωση των απασχολούμενων στο δημόσιο τουλάχιστον κατά 150.000 έως το 2015

Ο στόχος για μείωση του αριθμού των απασχολούμενων στο δημόσιο κατά τουλάχιστον 150.000 επανεπιβεβαιώθηκε στη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ.Ρέππα, ενώ τον Ιανουάριο αναμένεται η μελέτη ο σχετικός προγραμματισμός αποχωρήσεων και προσλήψεων.

Σήμερα θα πάει στον Παπούλια ο προσωρινά "μόνιμος" πρωθυπουργός

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, θα επισκεφθεί  σήμερα στις  12:30 ο  "ευρωπαίος" πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Αναμένεται να ενημερώσει τον κ. Παπούλια για τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το  Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αλλά και για την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού έργου, λες και ο Παπούλιας δεν ξέρει πού πάει το καράβι!