Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Κοροϊδία

Του Γιώργου Λακόπουλου
Το νέο παιχνιδάκι της εγχώριας πολιτικής τάξης ονομάζεται «έλεγχος για καταθέσεις ελλήνων πολιτικών στην Ελβετία». Μεγάλες πλάκες. Ειδικά από την πλευρά των πασόκων ο Μιχάλης Καρχιμάκης βρήκε το θέμα «πιασάρικο» και κάνει τρεις τουλάχιστον δηλώσεις την εβδομάδα σε στυλ: οι δεξιοί έχουν λεφτά στην Ελβετία και δεν θέλουν έλεγχο... Και ο Φίλιππος Πετσάλνικος ανέλαβε σταυροφορία για να δώσουν οι 300 της Βουλής εξουσιοδότηση ότι επιτρέπουν τον έλεγχο - για τον εαυτό του ο καθένας. Μέχρι στιγμής έχει τη δική του και του... Καρχιμάκη.

Τέλμα

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου
Είχε πολύ καιρό να μιλήσει ο Κωστής Στεφανόπουλος. Το έκανε την Κυριακή. Με το άρθρο του στην «Καθημερινή» το οποίο τονίσθηκε, ευλόγως, στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας. Γιατί μίλησε τώρα ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας; Νομίζω ότι η απάντηση στο ερώτημα είναι εύκολη: διότι διαπιστώνει ότι οι έλληνες πολιτικοί που κυρίως ευθύνονται για το σημερινό οικονομικό χάλι της χώρας μόλις «καθάρισαν» με την 6η δόση και βάλθηκαν να μελετούν τις δημοσκοπήσεις, άρχισαν και πάλι να σκέφτονται τα κόμματά τους. Την εξουσία, το «τσίμπημα» μερικών μονάδων, τις δυνατότητες που θα έχουν να ξαναβγούν στο προσκήνιο και να επηρεάζουν καταστάσεις. Κάτι που με τον Παπαδήμο Πρωθυπουργό δεν μπορεί να γίνει.

Αλλού κοιτάζει η Ευρώπη, αλλού η Γερμανία


Στα Μαθηματικά ο χρυσός κανόνας είναι συνώνυμο της αρμονίας και αναπαρίσταται με το ελληνικό γράμμα φ, προς τιμήν του γλύπτη Φειδία. Αντιστοιχεί, δε, στον αριθμό 1,618, τη θεωρούμενη τέλεια αναλογία στη Φύση και στις τεχνητές κατασκευές. Όλα αυτά, υποτίθεται, πως η Ανγκελα Μέρκελ τα γνωρίζει, ως διδάκτορας Κβαντικής Χημείας. Στην πραγματικότητα όμως τα κακοποιεί βάναυσα, όταν ταυτίζει το χρυσό κανόνα με το στριφνό γερμανικό όρο Schueldenbremse, που σημαίνει κατά κυριολεξία «φρένο στο χρέος». Η πληθωριστική φρενίτιδα της δεκαετίας του ’20 άφησε τόσα τραύματα στο γερμανικό συλλογικό υποσυνείδητο, ώστε ένας γενικός κανόνας συγκράτησης των ελλειμμάτων να περιλαμβάνεται ήδη στο Σύνταγμα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας του 1949. Ηταν, βέβαια, ελαστικός, αφού έθετε ως γενική κατεύθυνση στις κυβερνήσεις να προσπαθούν να μη χρεώνουν υπερβολικά το κράτος.

Μάνα είναι μόνο μία κ.λπ.

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ποτέ πως η σύνταξη της μάνας μου θα απειλούσε με καταστροφή όχι μόνον τη χώρα, αλλά το ευρώ, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, την παγκόσμια οικονομία, και δεν ξέρω κι εγώ τι ακόμη. Τα πράγματα όμως μιλούν από μόνα τους. Οταν όλοι αυτοί οι ειδήμονες κάθε φορά που αποφασίζουν να μας σώσουν το πρώτο πράγμα που σκέφτονται είναι να κόψουν κάτι από τη σύνταξη της μάνας μου, τότε δεν μπορώ παρά να σηκώσω τα χέρια μου ψηλά, να παραδεχθώ το ηλίου φαεινότερον, να υποκλιθώ μπροστά στο προφανές.

Δεν υπάρχει νομοσχέδιο Ραγκούση...

... είπε ο Βορίδης, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν η τρόικα επιμείνει στις ρυθμίσεις Ραγκούση, αυτός θα παραιτηθεί...
Μετά τον τσαμπουκά-την έχουν τη συνήθεια αυτή στο κόμμα του-έκανε και μια κωλοτούμπα:
Οι ρυθμίσεις για τα ταξί θα έχουν ορθολογικά κριτήρια. Έτσι δεν πρόκειται να πράξω κάτι αντίθετο με η συνείδησή μου και μ' αυτό που θεωρώ καλό για την πατρίδα.
Στην ερώτηση δημοσιογράφου, αν παρά ταύτα η τρόικα επιμείνει στο νομοσχέδιο Ραγκούση, απάντησε οργισμένος, "δεν υπάρχει νομοσχέδιο Ραγκούση! " .
Άρχισαν τα όργανα... 

nonews-NEWS

«Νωπά» και «παγωμένα» σενάρια

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Το νέο στοιχείο είναι ότι η ελληνική οικονομική κρίση ραγδαία μετατρέπεται σε κρίση πολιτικής εκπροσώπησης και διακυβέρνησης. Με άλλα λόγια, ποιος ή ποια πολιτική δύναμη, ή ποια συνεργασία πολιτικών δυνάμεων μπορεί να αντιμετωπίσει το τεράστιο «οικονομικοκοινωνικό παγόβουνο» που απειλεί να «βουλιάξει» κυριολεκτικά τη χώρα, καθώς έρχεται καταπάνω μας. Η κυβέρνηση Παπανδρέου απέτυχε. Το ΠΑΣΟΚ «γονάτισε» και ψάχνει να βρει την απολεσθείσα κοινωνική και εκλογική βάση του.

ΓΣΕΕ: Οχι σε περικοπές μισθών και δικαιωμάτων

ΓΣΕΕ: Οχι σε περικοπές μισθών και δικαιωμάτων«Οι εργαζόμενοι της χώρας μας, δεν έχουν τίποτα να διαπραγματευτούν, να ανεχθούν, να δώσουν, είτε από την ΕΓΣΣΕ και τον κατώτατο μισθό, είτε από τα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα», είναι το μήνυμα της ΓΣΕΕ προς την κυβέρνηση, τους εργοδότες και την τρόικα.

Τόμσεν: «Πώς θα πετύχει το πρόγραμμα αν δεν ξεπεράσετε τα ταμπού;»

Με το ερώτημα «Πώς θα πετύχει το πρόγραμμα αν δεν ξεπεράσετε τα ταμπού;», σχόλίασε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόουλ Τόμσεν την πορεία υλοποίησης των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα πρέπει να εξετάσει πιο επιθετικά το θέμα του κλεισίματος κρατικών επιχειρήσεων και οργανισμών και ίσως πρέπει να δεχθεί σε αυτή τη διαδικασία μη εθελοντικές περικοπές θέσεων εργασίας», εκτίμησε ο κ. Τόμσεν.

Τώρα που βρήκαμε παπά...»

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Χαίρομαι που λύσαμε τα άλλα προβλήματα του τόπου και μπορούμε επιτέλους να επικεντρωθούμε στο κρίσιμο ερώτημα: πότε θα γίνουν εκλογές...
Ακόμη περισσότερο που η ανακίνηση του θέματος δεν περιλαμβάνει μόνο καλοπροαίρετες απόψεις, προσωπικές φιλοδοξίες, πολιτικό κουτσομπολιό ή κομματικές επιδιώξεις. Αποκαλύπτει και εξωθεσμικές σκοπιμότητες που ξεφεύγουν από το καλώς εννοούμενο πλαίσιο της δημοκρατικής πολιτείας.

Οικονομία χωρίς αριθμούς

Tου Πασχου Μανδραβελη
Οσοι ξένοι έχουν συναντήσει τον κ. Βενιζέλο -είτε στο Ecofin είτε στο Eurogroup είτε στο γραφείο του- έχουν δύο μεγάλα παράπονα. Πρώτον, όποτε συζητάει μαζί τους δεν έχει μπροστά του ούτε ένα χαρτί. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο στη Βουλή – πολλοί εντυπωσιάζονται από τους πολιτικούς που «τα λένε απέξω», αλλά δεν βοηθάει στις διαπραγματεύσεις. Η οικονομία είναι εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση. Εχει πολλούς δείκτες και νούμερα, τόσα, που ο ευφυέστερος άνθρωπος του κόσμου αποκλείεται να τα έχει συγκρατήσει όλα.

Σε επιφυλακή το Ιράν για τα πυρηνικά του

Εάν οι συνθήκες το απαιτούν θα μετακινήσουμε τις εγκαταστάσεις σε ασφαλέστερα μέρη, δηλώνει το ΙράνΕάν οι συνθήκες το απαιτούν θα μετακινήσουμε τις εγκαταστάσεις σε ασφαλέστερα μέρη, δηλώνει το Ιράν
Την πρόθεσή του να μετακινήσει τις μονάδες εμπλουτισμού ουρανίου σε ασφαλέστερες περιοχές, εάν οι συνθήκες το απαιτήσουν, εκφράζει το Ιράν.
Μετωπική σύγκρουση στα πανεπιστήμια Η υπουργός απείλησε ότι θα διακοπεί η χρηματοδότηση στα πανεπιστήμια
Βαθαίνει το «ρήγμα» στις σχέσεις μεταξύ των πρυτάνεων και του υπουργείου Παιδείας με αιχμή την εφαρμογή του νέου νόμου στα ΑΕΙ. Μετά την κίνηση των πρυτάνεων να μη δεχθούν στις εργασίες της έκτακτης συνόδου τους τον ειδικό

Ρεκόρ στη δημοπρασία των κοσμημάτων της Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Το ποσό ρεκόρ των 116 εκατομμυρίων  δολαρίων απέφερε η δημοπρασία των κοσμημάτων της ηθοποιού Ελίζαμπεθ Τέιλορ στη Νέα Υόρκη.
H πώληση των 80 κοσμημάτων είχε αρχικά εκτιμηθεί στα 20 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που ξεπεράστηκε κατά πολύ καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ για την πώληση μιας μόνο συλλογής.

Η πιο άδοξη ένταξη στην ΕΕ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Σχεδόν κανένας δεν το πήρε χαμπάρι: την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, οι «27» της ΕΕ και η Κροατία υπέγραψαν στις Βρυξέλλες τη συνθήκη προσχώρησης αυτής της βαλκανικής χώρας στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση την 1η Ιουλίου του 2013. Εκείνο το πρωί η Ευρώπη συγκλονιζόταν από το βέτο του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στη νέα συνθήκη της ΕΕ, που ήθελε να επιβάλει η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Οι πάντες μιλούσαν για τη ρήξη της Βρετανίας με την ΕΕ και φυσικά ούτε για αστείο δεν βρέθηκε κάποιος να πει... «φεύγει η Αγγλία, αλλά έρχεται η Κροατία»!

Διακόπηκε η δίκη των «Πυρήνων»

Διακόπηκε η δίκη των «Πυρήνων»Για τις 20 Δεκεμβρίου διακόπηκε η δίκη των μελών της τρομοκρατική οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς», η οποία άρχισε σήμερα, με κατηγορούμενους τους Μιχάλη και Γιώργο Νικολόπουλο, Γιώργο Τσάκαλο και Δαμιανό Μπολάνο.«Είμαστε πολιτικά υποκείμενα, αντάρτες της πόλης και περήφανα μέλη της επαναστατικής οργάνωσης ΣΠΦ. Είμαστε επίσημα εχθροί σας, ζυγίστε τα λόγια σας», ανέφερε ο κατηγορούμενος Γ. Νικολόπουλος. Η δίκη διακόπηκε λόγω ασθένειας του συνηγόρου υπεράσπισης, Φρ. Ραγκούση, ενώ το δικαστήριο διόρισε τους Αλ. Κανελλόπουλο και Γ. Κανιάρη υπερασπιστές του Ντ. Μπολάνο.

Το πιστόλι με το οποίο επιχείρησε να αποδράσει ο Π. Βλαστός

Το πιστόλι με το οποίο επιχείρησε να αποδράσει ο Π. Βλαστός
Φωτογραφία του πιστολιού με το οποίο επιχείρησε να αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός, καθώς και τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ.
Είναι τύπου Clock, ενώ στη φωτογραφία απεικονίζονται και τα μαχαίρια που είχαν οι φυλακισμένοι. Το εν λόγω πιστόλι είναι επιθετικό, χαρακτηρίζεται από τα πιό ισχυρά και «υπηρετεί» στις ειδικές δυνάμεις διαφόρων αστυνομιών και στρατών.

Μόνη υποψήφια για το Ευρωμπάσκετ 2015 η Ουκρανία

Στην Ουκρανία να διεξαχθεί, όπως όλα δείχνουν, το Ευρωμπάσκετ του 2015. Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση, οι οπόλοιπες τέσσερις υποψήφιες, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Κροατία, απέσυραν το ενδιαφέρον τους, με μία κοινή ανακοίνωση, γεμάτη αιχμές για τη FIBA Europe.

Οι πολιτικοί δύσκολα φυλακίζουν φοροφυγάδες, ενώ εύκολα κόβουν μισθούς

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Κοχλάζει η οργή για την απελευθέρωση των φοροφυγάδων που συλλαμβάνονται. Οι πολίτες είναι έτοιμοι να ξεσπάσουν γιατί πιστεύουν ότι εμπαίζονται με τον πλέον επαίσχυντο τρόπο και τη θεωρούν πρόσθετη απόδειξη της σαπίλας και της λαμογιάς που κυριαρχούν στον δημόσιο βίο.
Αν αυτό συμβεί, τότε η επιχείρηση «χειροπέδες» που με τόσο κόπο φέρνουν εις πέρας ΣΔΟΕ και οικονομική αστυνομία, θα γυρίσει μπούμερανγκ για το πολιτικό σύστημα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στην κυβέρνηση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικών αλλαγών στη σύνθεση της κυβέρνησης άφησε ο Παντελής Καψής, στην πρώτη ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Ο κ. Καψής τόνισε ότι οι αρμοδιότητες του Πρωθυπουργού ορίζονται από το Σύνταγμα. O κ. Καψής χαρακτήρισε «πολεμική» την κυβέρνηση, ενώ τόνισε ότι τα τρία κόμματα που την στηρίζουν έχουν δεσμευθεί σε ένα

Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες Σπινέλλη για εφοριακούς που "τα παίρνουν"

Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες Σπινέλλη για εφοριακούς που τα παίρνουν
Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση καταγγελιών του...
 πρώην γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δ. Σπινέλλη, οι οποίες μαρτυρούν διάβρωση του κρατικού φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ζήτησε από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπονή, ο Ευ. Βενιζέλος.

Κρίσιμο τετ α τετ Παπανδρέου-Βενιζέλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 4:30 το απόγευμα, η συνάντηση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου. Στη συνάντηση, η οποία γίνεται στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους, οι δύο άντρες αναμένεται να συζητήσουν εφ’ όλης της ύλης για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και για την «επόμενη ημέρα» του Κινήματος.

Ο «δρόμος» της Μέρκελ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν μπορώ να ξέρω αν και τι διαφορετικό περίμενε η Μέρκελ ως αποτέλεσμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας που προώθησε η απόφαση του συμβουλίου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά εκείνο που με βεβαιότητα ξέρω είναι πως ούτε αυτό που περίμεναν οι αγορές, αλλά ούτε κι αυτό που χρειάζονταν τα κράτη-μέλη της Ενωσης ήταν. Κατά συνέπεια, στην πραγματικότητα είμαστε εκεί που ήμασταν την περασμένη βδομάδα και το ζητούμενο ήταν και παραμένει αν και πότε θα καταλάβει η Γερμανίδα καγκελάριος ότι τα μεγάλα οράματα δεν υπηρετούνται με λογικές παιδονόμου αλλά εμπνευσμένου πολιτικού ηγέτη.

Αυτοσυγχαίρεται ο Παπαδήμος

Έχουμε τρελαθεί τελείως σ΄αυτή τη χώρα, που λέγεται Ελλάδα. Έχουμε χάσει και συνεχίζουμε να χάνουμε το μέτρο. Η κυβέρνηση που δε χωράει ούτε σε λεωφορείο, συνεχίζει να διαχειρίζεται την πολιτική με τέτοιο τρόπο που σε λίγο θα λέμε "Πού είσαι Γιώργο". Μακριά από την πραγματικότητα, επιφέρει καθημερινά όλο και περισσότερα δεινά στο μικρομισθωτό και

Μέρκελ: Κάντε υπομονή

Έκκληση στους Ευρωπαίους -αλλά και στους κυβερνητικούς εταίρους της να επιδείξουν υπομονή και... αντοχές, προκειμένου η γηραιά ήπειρος να ξεπεράσει την κρίση που την ταλανίζει, απηύθυνε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, από το βήμα της Μπούντεσταγκ.
"Είμαι πεπεισμένη ότι αν έχουμε την απαραίτητη υπομονή και

Τα Γερμανικά στα σχολεία της Ευρώπης δεν τα θέλει σχεδόν κανένας

Τα Γερμανικά, ως Ξένη Γλώσσα, γίνονται όλο και λιγότερο δημοφιλή στους μαθητές των ευρωπαϊκών σχολείων, με εξαίρεση το Λουξεμβούργο. Έτσι έπεσε ραγδαία το ποσοστό συμμετοχής των μαθητών στο μάθημα αυτό  στις Κάτω Χώρες, για παράδειγμα, από το 86 στο 44 %.  Στο Λουξεμβούργο παραμένουν ακόμα τα Γερμανικά ως υποχρεωτική ξένη γλώσσα με αρκετά υψηλό ποστοστό δημοφιλίας των μαθητών.

Αφρική, Εβρος, Ισραήλ…

Μετά την επιστροφή του από την Αφρική, όπου μοιράστηκε προβληματισμούς για το μέλλον του κόσμου, ο Γιώργος Παπανδρέου συναντά σήμερα τον «εξουθενωμένο» κατά δήλωσή του Ευάγγελο Βενιζέλο για να ξεκαθαρίσουν τα μεταξύ τους θέματα που είναι φανερό ότι δεν πάνε άλλο – αλλά σιγά μην τα ξεκαθαρίσουν… Όμως οι επείγουσες ανάγκες της χώρας βρίσκονται… πέρα από την Αφρική - και την πραγματική και τη συμβολική, μέσα από την ερημοποίηση που απειλεί άμεσα το ΠαΣοΚ όταν βγαίνουν τα μεγάλα μαχαίρια. Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε στο Ισραήλ, ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στον Εβρο.

Η Αριστερά της μοναξιάς

Τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων δείχνουν μία εντυπωσιακή στροφή των απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τα κόμματα της Αριστεράς. Οι πολίτες εγκαταλείπουν μαζικά το «μνημονιακό» ΠΑΣΟΚ και εμπιστεύονται, σε επίπεδο δημοσκοπήσεων το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ, την Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους Πράσινους.

Στο κόκκινο η θνησιμότητα στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία

H Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία βρίσκεται στο έλεος ενός μακρόχρονου ιατρικού επείγοντος. Τέσσερις μελέτες που πραγματοποίησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) τους τελευταίους 18 μήνες με θέμα τη θνησιμότητα αποκαλύπτουν γενικά ποσοστά που σε κάποιες περιοχές ξεπερνούν κατά τρεις φορές το όριο μιας ανθρωπιστικής κρίσης. Αυτά τα ποσοστά δείχνουν μια κατάσταση εκτός ελέγχου, παρόλο που οι περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας δεν πλήττονται από συγκρούσεις ή μεγάλο αριθμό εκτοπισμένων.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με 1 δισ. από Εθνική

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με 1 δισ. από Εθνική  Η τράπεζα θα εκδώσει σε αντάλλαγμα προνομιούχες μετοχές υπέρ του ελληνικού Δημοσίου. Για τον λόγο αυτόν ζητά την έγκριση των μετόχων της και συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση στις 22 Δεκεμβρίου και σε περίπτωση μη απαρτίας η επαναληπτική γενική συνέλευση ορίστηκε για τις 27 Δεκεμβρίου

Διαρκής η «απεργία» επενδύσεων στην Ελλάδα από τους Γερμανούς

Προτείνουν όμως την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας στη χώρα μας
 «Πολιτική σημαίνει αποτελεσματικότητα. Χωρίς αυτήν, η δράση των πολιτικών δεν έχει αξία για τα έθνη, τους λαούς και τους πολίτες που υπηρετούν». Με αυτά τα εμφατικά - κατά πολλούς στομφώδη - λόγια άρχισε ο υπουργός ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την τοποθέτησή του στην κοινή συνέντευξη τύπου με το γερμανό αντικαγκελάριο και υπουργό οικονομίας Φίλιπ Ρόσλερ το απόγευμα της Τρίτης στο Βερολίνο.

Η απόλαυση της αγελάδας

φωτορεπορτάζ:Η απόλαυση της αγελάδας
«Δυο περιπατητές και μία αγελάδα απολαμβάνουν το χιονισμένο και ομιχλώδες τοπίο πλάι στη Λίμνη του Νταβός, στο Νταβός της Ανατολικής Ελβετίας». Δεν το λέμε εμείς, η λεζάντα με την οποία ήρθε έτοιμο το «Κλικ!» το λέει. Και εντάξει οι περιπατητές: ας πούμε πως ο φωτογράφος τους πλησίασε, τους ρώτησε αν απολαμβάνουν τη βόλτα τους, αν

Σμάγκι: Ανεπαρκείς οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες

Σμάγκι: Ανεπαρκείς οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνεςΣημαντικούς, αλλά όχι επαρκείς χαρακτήρισε τους δημοσιονομικούς κανόνες που συμφωνήθηκαν στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι με συνέντευξή του στη Die Zeit.

Αστάθεια

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
«Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι τοπική υπόθεση». Το 'λεγε ο προ εικοσαετίας ισχυρός άνδρας του λόφου του Καπιτωλίου της Ουάσιγκτον, Τιπ Ο Νιλ. Αναφερόταν στον τρόπο με τον οποίο Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί σε Κογκρέσο και Γερουσία θρυμματίζονταν ανάλογα με τα συμφέροντα των περιφερειών όπου εκλέγονταν. Με έναν παράξενο τρόπο, η διαπίστωση αυτή ισχύει και στην Ευρώπη.

Τελεσίγραφο Παπαδήμου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γιώργος Χρ.Παπαχρηστος
Παρέμβαση και επαφές για να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης
Σε γενική αναταραχή βρίσκεται το πολιτικό σκηνικό, με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να συγκαλεί Υπουργικό Συμβούλιο αύριο προκειμένου να ζητήσει από τους κυβερνητικούς εταίρους «να αφήσουν την κυβέρνηση (και τον ίδιον προφανώς) να δουλέψει», και τον Γιώργο Παπανδρέου να προσπαθεί να σταματήσει την εκλογολογία που έχει κυριαρχήσει στο εσωτερικό του κόμματός του.

Ανοικτά σε όλη την Ελλάδα τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου

Τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε σημερινή ανακοίνωση της υπενθυμίζει προς το καταναλωτικό κοινό το διευρυμένο εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και πως σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά, σε όλη την Ελλάδα, την ερχόμενη Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011.

ΔΝΤ: Εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων - Μειώστε το κράτος

ΔΝΤ: Εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων - Μειώστε το κράτοςΒαθύτερη ύφεση στην Ελλάδα φέτος και τον επόμενο χρόνο «βλέπει» το ΔΝΤ. Για φέτος ανεβάζει τον πήχυ στο 6% και στο 3% για το 2012. Παράλληλα, ζητά επίσπευση των μεταρρυθμίσεων και περικοπές δαπανών, κυρίως στο Δημόσιο, ενώ τάσσεται ενάντια στην επιβολή νέων φόρων, αφού σημειώνει ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων.

Καταργήθηκε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού

Υπέγραψε την απόφαση ο Ευάγ. Βενιζέλος
Aπόφαση για την κατάργηση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ) υπέγραψε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.  Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού ΑΕ που συστάθηκε με το Π.Δ.413/1998 καταργείται. ...

Παπανδρέου-Βενιζέλος για την επόμενη μέρα

Η συνάντηση θεωρείται καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ
Η συνάντηση θεωρείται καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ
 Συνάντηση θα έχουν σήμερα το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με σκοπό να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται ενοχλημένος από τη συνεχή εκλογολογία που έχει αναπτυχθεί στους κόλπους του κόμματος και

Σκυλιά

Διαφωνώ κάθετα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Οχι! Για τον εφιάλτη ουδεμία ευθύνη φέρει το DNA του Μνημονίου. Γα τον απλούστατο λόγο ότι ούτε η κυβέρνηση του Παπανδρέου, ούτε, ακόμα χειρότερα, η σημερινή του Λουκά Παπαδήμου εφάρμοσαν έστω και στο ελάχιστο μισή μεταρρύθμιση, μισό δράμι από την αρχική συνταγή. Παράδειγμα; Διαβάστε λοιπόν το μικρό κείμενο που διάβασα κι εγώ χτες το πρωί στην πόρτα ενός φαρμακείου:

Ψάχνουν 7,5 δισ. ευρώ μέχρι τον Φεβρουάριο, με ή... χωρίς μέτρα


Στα 3,46 δισ. ευρώ διογκώθηκε η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού στο 11μηνο του έτους, με το οικονομικό επιτελείο να ψάχνει έσοδα 7,48 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ειδάλλως θα... υποκύψει σε ένα νέο σκληρό πακέτο μέτρων.
Τη δραματική κατάσταση της πορείας του προϋπολογισμού σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης καταδεικνύουν τα προσωρινά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του υπουργείου Οικονομικών.

Newsweek: «Προσοχή! Είναι η Αγκελα»


Newsweek: «Προσοχή! Είναι η Αγκελα»Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ «πρωταγωνιστεί» στην έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Newsweek αυτής της εβδομάδας, με τον εξώφυλλο τίτλο « «Προσοχή! Είναι η Αγκελα».
Το περιοδικό την αποκαλεί εξαιρετικά δύσπιστη, συμφεροντολόγα, με αδυναμία στους ξανθούς άνδρες, αλλά πάνω από όλα ψυχρή, και μάλιστα υπερβολικά ψυχρή με την Ε.Ε.

Στην ουρά για καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας

Η αύξηση των καταθέσεων πινακίδων σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να φτάσει το 200%
Η αύξηση των καταθέσεων πινακίδων σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να φτάσει το 200%
 Κατακόρυφη αύξηση σε σχέση με πέρυσι παρατηρείται στις καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας στις εφορίες, από οδηγούς οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να στήνονται σε ατέλειωτες ουρές για να τις παραδόσουν.

ΔΝΤ: Πέσαμε έξω, πάρτε νέα μέτρα!

Περικοπές δαπανών και όχι άλλους φόρους προτείνει ο Πολ Τόμσεν
Περικοπές δαπανών και όχι άλλους φόρους προτείνει ο Πολ Τόμσεν
 Τη ζοφερή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας με τη νέα απόκλιση στους στόχους και τα επιπλέον μέτρα που πρέπει να ληφθούν καταγράφει η έκθεση του ΔΝΤ για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου.

Αίγυπτος: στις κάλπες ξανά για τον β΄ γύρο των εκλογών


Αίγυπτος: στις κάλπες ξανά για τον β΄ γύρο των εκλογώνΑναμένεται και νέα επικράτηση των ισλαμιστών
Δύο ημέρες θα διαρκέσει ο δεύτερος γύρος των πρώτων εκλογών στη μετά Μουμπάρακ εποχή (πηγή ΕΡΑ)

Οι αιγύπτιοι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες από το πρωί της Τετάρτης σε εννέα περιοχές της χώρας, για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, μιας εκλογικής διαδικασίας ιδιαίτερα χρονοβόρας.Στον πρώτο γύρο είχαν επικρατήσει οι ισλαμιστές, με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους να καταλαμβάνουν το 47% των συνολικών εδρών.

Μακελάρηδες εκτός ελέγχου


Το πτώμα του άνδρα, στην κεντρική πλατεία της Λιέγης στο Βέλγιο, ανήκει στον 33χρονο δράστη που αυτοπυροβολήθηκε, αφού προηγουμένως είχε σπείρει το θάνατο στο ανυποψίαστο πλήθος (φωτ. Reuters)
Μακελειό από 33χρονο που έριξε χειροβομβίδες και πυροβολώντας στα τυφλά έσπειρε τον πανικό και το θάνατο στην κεντρική πλατεία της Λιέγης στο Βέλγιο. Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους και ο δράστης, και τουλάχιστον 123 τραυματίες αφού χτύπησε στην καρδιά της χριστουγεννιάτικης αγοράς, απ' όπου ξεκινούν οι βασικοί εμπορικοί δρόμοι, κατάμεστοι από αγοραστές και βεβαίως πολλά παιδιά.

Τιμωρία για όσους δεν πήγαν εφεδρεία, φταίνε-δεν φταίνε

Την παρακράτηση της σύνταξης για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν εντάχθηκαν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (εφεδρεία), παρά το γεγονός ότι πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος, προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Αφορά περιπτώσεις που το καθεστώς της εφεδρείας δεν εφαρμόστηκε με υπαιτιότητα είτε του υπαλλήλου είτε του Δημοσίου. Το ποσό που θα παρακρατείται κάθε μήνα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα τέταρτο της καταβαλλόμενης σύνταξης.