Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Πλερέζες;

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου
Μπήκαμε στην τελική ευθεία. Την ερχόμενη Κυριακή, Χριστούγεννα. Δεν λείπουν τα χαμόγελα, δεν λείπει η προσμονή, στον κόσμο των παιδιών ιδίως. Γενικώς, όμως, κατήφεια. Και γκρίνια. Και στενοχώρια. Και συννεφιά. Παρά το ότι ο Καμίνης κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει λάμψη, να αλλάξει κάπως την ατμόσφαιρα στη θλιμμένη πόλη. Ανάμεσα σε όσα σημείωσα, οι μουσικές - δεκάδες - εκδηλώσεις που η ψυχή τους είναι ο Μάριος Στρόφαλης.

Η ωραία φθορά

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
«Είναι γνωστό, ήδη από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς, ότι τα πανεπιστήμιά μας, που, από τη φύση τους, είναι κοντά στο να αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας μας, βρίσκονται σε αναταραχή». Ας παραβλέψουμε την ανθηρή ελληνική σύνταξη της επιστολής που απηύθυναν οι δύο πρυτάνεις ζητώντας την παρέμβαση του Πρωθυπουργού με τακτικό στόχο την αναβολή των εκλογών για τα συμβούλια διοίκησης των πανεπιστημίων ίνα

Φυσικό αέριο: Μείωση χιλιάδων θέσεων εργασίας φέρνει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης ...

Σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, επιβάρυνση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και σε νέες στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας, οδήγησε η επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα μελέτης του ΙΟΒΕ, η επιβολή του φόρου θα ...
έχει ως άμεσο αποτέλεσμα:
* μείωση του ΑΕΠ κατά 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ,
* απώλεια 46.450 θέσεων εργασίας,
* απώλεια των 2/3 των επιδιωκόμενων φορολογικών εσόδων από τον ΕΦΚ (122 εκατομμύρια) λόγω της υποχώρησης της οικονομικής δραστηριότητας.

Ευρωπαϊκή απόφαση για δάνειο 150 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ

Υπέρ του δανεισμού σε ΔΝΤ αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι, που εξέτασαν και τον τρόπο που θα ισχύσουν οι αυστηρότεροι δημοσιονομικοί κανόνες.
Με κύριο αντικείμενο το νέο δημοσιονομικό καθεστώς, το οποίο θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα) το απόγευμα, έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης

Για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος διώκεται ο Βασ. Παπαγεωργόπουλος
Αντιμέτωπος με αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα είναι πλέον ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε σήμερα ποινική δίωξη σχετικά με την υπόθεση υπεξαίρεσης του δήμου.
Σήμερα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λ. Τσόγκας, άσκησε προσωποποιημένες διώξεις σε βάρος πρώην δημοτικών αρχόντων της πόλης και υπαλλήλων του Δήμου. Όλοι τους αρνούνται τις σε βάρος τους κατηγορίες.

Δικαίωμα

Του Γιώργου Λακόπουλου
Γενική παρατήρηση προερχόμενη από τη διασταύρωση ιστορικών, πολιτικών, κοινωνιολογικών και ανθρωπολογικών στοιχείων: στο ΠΑΣΟΚ το όνομα Παπανδρέου δημιουργεί συμπλέγματα κατωτερότητας στους άλλους. Συνέβαινε ευλόγως με τον Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς ήταν ο γενάρχης του Κινήματος. Αλλά συμβαίνει και με τον Γιώργο. Οι «συνομήλικοί» του ακόμη και όταν ερήμην του εκφράζονται απαξιωτικά, στο ενώπιος ενωπίω

ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤ. ΔΗΜΑΣ

Περισσότερο από 40 λεπτά κράτησε η συζήτηση του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, αν και είχε χαρακτηριστεί εθιμοτυπική. «Ανταλλάξαμε με τον μακαριώτατο απόψεις για τις σχέσεις της Εκκλησίας σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, δεδομένης και της αστάθειας που παρουσιάζει και των προβλημάτων που

Μάχη με τον χρόνο

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Μια κυβέρνηση για την οποία έπειτα από πέντε εβδομάδες ζωής συζητούμε αν χρειάζεται να αλλάξει, μάλλον δεν ενθουσιάζει με την εικόνα της ούτε εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της.
Εύλογο. Η κυβέρνηση αυτή δεν φτιάχτηκε για να αλλάξει την Ελλάδα, αλλά για να διεκπεραιώσει μία σειρά από συγκεκριμένα ζητήματα και να οδηγήσει τον τόπο στις εκλογές.

7 περίεργες χρήσεις του καφέ

Για πολλούς μια κούπα καφέ είναι η καλύτερη παρέα μέσα στη μέρα. Αν δεν ανήκεις στους λάτρεις του είδους, υπάρχουν 7 παράξενοι τρόποι χρήσεις του καφέ που αποδεικνύουν πως ένα κουτί καφέ δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το ντουλάπι σου.

Πανεπιστήμια: Κοινή προσφυγή στο ΣτΕ κατά του Νόμου Πλαίσιο

Κατατέθηκαν σήμερα δύο αιτήσεις ακυρότητας
Τα εικοσιτρία πανεπιστήμια της χώρας, με προσφυγή που κατέθεσαν από κοινού, για πρώτη φορά στα χρονικά, στο Συμβούλιο της Επικρατείας στρέφονται κατά της εφαρμογής των διατάξεων του Νόμου Πλαίσιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ.

Νέο «όχι» της Βρετανίας στην ενίσχυση του ΔΝΤ

Αντίθετη στην ενίσχυση των πόρων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με κεφάλαια περίπου 200 δισ. ευρώ μέσω διμερών δανείων από τις χώρες της ΕΕ, εμφανίστηκε εκ νέου η Βρετανία κατά την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών των «27». Επί τάπητος τέθηκε το θέμα των διμερών δανείων προς το ΔΝΤ, με στόχο την αύξηση των κεφαλαίων που «επιστρατεύονται» για την αντιμετώπιση της κρίσης κατά 200 δισ. ευρώ, όπως δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι σε αυτούς που συνεισφέρουν στο Ταμείο δεν συμπεριλαμβάνονται οι χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα στήριξης, δηλαδή η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Έκδοση δελτίων ταυτότητας Ελλήνων πολιτών στα προξενεία Κύπρου και Γερμανίας...


Ξεκίνησε πρόσφατα στη Γερμανία και την Κύπρο η διαδικασία έκδοσης δελτίων ταυτότητας Ελλήνων πολιτών, που διαμένουν μόνιμα στις χώρες αυτές. Η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιείται για πρώτη φορά μέσω των ελληνικών προξενικών Αρχών.

Στη δημοσιότητα αύριο το «πόθεν έσχες» των βουλευτών

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των υπόχρεων για το οικονομικό έτος 2010 (χρήση 2009), βουλευτών, ευρωβουλευτών, τ. βουλευτών, τ. ευρωβουλευτών, τ. υπουργών και υπεύθυνων οικονομικών και πολιτικών κομμάτων, θα δοθούν αύριο στη δημοσιότητα.
Το πόθεν έσχες όλων των παραπάνω θα δημοσιοποιήσει η Βουλή στις 11 το πρωί ενώ τα στοιχεία θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Αισιοδοξεί ότι θα εισπράξει από τον Ψωμιάδη η ΠΑΕ ΑΕΚ

Στην πιο δεινή θέση της ιστορίας της βρίσκεται από οικονομικής άποψης η ΑΕΚ. Μία φήμη, όμως, κάνει τους ανθρώπους της ομάδας να χαμογελάσουν, έστω και επιφυλακτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε λογαριασμό συγγενικού προσώπου του Μάκη Ψωμιάδη βρέθηκαν περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της σεζόν 2001-02, χρήματα που ποτέ δεν έφτασαν στα ταμεία της ΠΑΕ. Το νομικό επιτελείο βρίσκεται σε επιφυλακή ώστε (σε περίπτωση που ευσταθεί η πληροφορία) να προχωρήσει σε αίτηση κατάσχεσης.  

Ερωτήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ στη Βουλή για την «Ε»

Το παραδειγμα της «Ελευθεροτυπίας», το οποίο δείχνει «τη ζοφερή κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο του Τύπου», έφερε σε ερώτησή του προς του υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασ. Μουλόπουλος, αναφερόμενος στα «ΜΜΕ της Ελλάδας που βρίσκονται στο απόσπασμα». Την ίδια ώρα ερώτηση σχετικά με τις «δραματικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους» της «Ε» κατέθεσαν και τέσσερις βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Πυρά» κατά του στρατού

Κατηγορίες κατά του Ανώτατου Συμβουλίου των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου εξαπέλυσαν τα μέλη του κινήματος της αντιπολίτευσης της 6ης Απριλίου, υποστηρίζοντας ότι ο στρατός ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις του δεν χρησιμοποιούν βία κατά την καταστολή των διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών.

Μάριο Ντράγκι: Το ευρώ έχει δύναμη και διάρκεια

Μάριο Ντράγκι: Το ευρώ έχει δύναμη και διάρκειαΤην πεποίθησή του ότι το ευρώ διαθέτει "και δύναμη και διάρκεια" εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας το κοινό νόμισμα "δεν μπορεί να τρωθεί και να αντικατασταθεί"

Πρόσβαση και του ΟΓΑ στον ΕΟΠΥΥ

Πρόσβαση στους γιατρούς όλων των Ταμείων και ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, θα έχουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, μετά την υπαγωγή τους από την 1η Ιανουαρίου, στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Μαζί με το ενιαίο συνταγολόγιο οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού, αποκτούν πρόσβαση και στις κοινές παροχές υγείας που ισχύουν ήδη για τους ασφαλισμένους των άλλων Ταμείων.

Ο καθένας με την τρέλα του

 ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Πριν από περίπου έναν μήνα ήταν που ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ συμφώνησαν ν' αναθέσουν τη διακυβέρνηση της χώρας στον Λ. Παπαδήμο γιατί έκριναν πως ήταν ο καταλληλότερος να διασφαλίσει τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Αλλά πολύ πριν ο στόχος επιτευχθεί κι ενώ μόλις τώρα ξεκινούν οι σχετικές διαδικασίες, περί άλλα τυρβάζουν οι συνεργασθέντες για τον σχηματισμό της κυβέρνησης.

Υπό τη διοίκηση του ΤΤ το δίκτυο της Τ Bank


Υπό τη διοίκηση του ΤΤ το δίκτυο της Τ BankΟλοκληρώθηκε η διαδικασία ένταξης
Στο δίκτυο των καταστημάτων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εντάχθηκαν από τη Δευτέρα οι μονάδες της Τ Βank, η οποία βρίσκεται σε εκκαθάριση μετά από απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία διασφαλίζει τους καταθέτες και τους εργαζομένους της τράπεζας.
Συγκεκριμένα, η εγχώρια νομισματική αρχή αποφάσισε,

Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην δημάρχου Θεσ/κης Β.Παπαγεωργόπουλου

Θανάσης Τσίγγανας
Ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ασκήθηκε, από τον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης για το οικονομικό έγκλημα Λάμπρο Τσόγκα, σε βάρος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος, του τότε γραμματέα του

Μπουτάρης: Μειώνει τα δημοτικά τέλη κατά 7,5% το 2012

Μπουτάρης: Μειώνει τα δημοτικά τέλη κατά 7,5% το 2012Στην προσπάθεια της διοίκησης να εξυγιανθούν τα οικονομικά του δήμου, να διεκδικηθούν περισσότερα ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και στη μείωση των δημοτικών τελών για την επόμενη χρονιά κατά 7,5% εστίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης στη συνάντηση που είχε, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, με τον

"Ψαλίδι" 16,5 δισ. ευρώ προαναγγέλλει ο Ραχόι

Με "μαύρα μαντάτα" για τους καοτίκους της χώρας συνδύασε την πρώτη του ομιλία ενώπιον της Βουλής εκφώνησε ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος ανακοίνωσε περικοπές των δημοσίων δαπανών κατά 16,5 δισ. ευρώ, λέγοντας ότι "στόχος μου η δημιουργία θέσεων εργασίας και η αποκατάσταση της θέσης της Ισπανίας στον κόσμο".

Ολα πληρώνονται τοις... μετρητοίς

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ

Τα όσα συμ­βαίνουν στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με ακραίο παρά­δειγμα την τε­λευ­ταία συνε­δρία­ση του Υπουργικού Συμβου­λίου, επιβεβαιώνουν τους χειρό­τερους φόβους για το μέλλον της χώρας. Τα αλληλοκαρφώματα υπουργών με το βλέμμα στις εσωκομ­ματικές εξελίξεις ή έστω στις επόμε­νες εκλογές επιβεβαιώνουν ότι ορισμέ­νοι είναι εκτός τόπου και χρόνου, αν δεν είναι επικίνδυνοι για το μέλλον του τόπου.

ΝΔ: μειώστε τις εργοδοτικές εισφορές


Έκκληση προς την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, απηύθηνε τη Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία, διά του εκπροσώπου του κόμματος Γ. Μιχελάκη, ο οποίος υπενθύμισε ότι «όπως πολλές φορές τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, και όπως ρητά επανέλαβε στο "Ζάππειο 2", είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεση μείωση των εργοδοτικών

ΚΚΕ: Προτάσεις νόμου για τους ανέργους και τα χαράτσια

ΚΚΕ: Προτάσεις νόμου για τους ανέργους και τα χαράτσια
Επίδομα ανεργίας σε όλους, κατάργηση των εισφοράς αλληλεγγύης, τέλους επιτηδεύματος και ακινήτων
Δύο προτάσεις νόμου με τις οποίες ζητά να ληφθούν μέτρα για την προστασία των ανέργων, αλλά και να καταργηθούν η εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και το ειδικό τέλος ακινήτων καταθέτει το ΚΚΕ.

Τη δική του ερμηνεία στην απόφαση της Χάγης δίνει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ

Την άποψη ότι η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) σχετικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, δύναται να δρομολογήσει νέα δεδομένα αναφορικά με την ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ στις ευρωατλαντικές δομές, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι.

"Πυρά" στον πρόεδρο της Γερμανίας, που αποδεικνύεται ... χοντρόπετσος

Ο Κρίστιαν Βουλφ, σύμμαχος της καγκελαρίου Μέρκελ, παραδέχτηκε ότι  χρησιμοποίησε τις επαύλεις φίλων του επιχειρηματιών για τις διακοπές του
Το έχουμε ξαναγράψει ότι κάτι δεν πάει καλά με τις συναλλαγές του προέδρου της Γερμανίας. Είχαμε πει ότι είναι λίγα τα ... ψωμιά του και ότι θα παραιτηθεί.  Αυτός όμως αντιστέκεται σθεναρά μέχρι αυτή την ώρα. Ο Κρίστιαν Βουλφ, σύμμαχος της καγκελαρίου Μέρκελ, παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε τις επαύλεις φίλων του επιχειρηματιών για τις διακοπές του και ότι πήρε το "φιλικό" δάνειο από τη γυναίκα επιχειρηματία.

Η ΔΕΗ ιδανικός εισπράκτορας του Δημοσίου

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η επιτυχία της ΔΕΗ με το χαράτσι την καθιστά τον ιδανικό εισπράκτορα του Δημοσίου.
Ο υπουργός Οικονομικών, αντί να βασανίζεται να βρει τρόπους να εισπράξει τα χρέη προς το Δημόσιο, ας κάνει την απλή αλλά αποτελεσματική, όπως φαίνεται από το χαράτσι, πράξη να αναθέσει στη ΔΕΗ την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών αντί να απειλεί με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Μεγαλοοφειλέτης του Δημοσίου παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Αστυνομία

Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ'εξακολούθηση ένας 42χρονος ιδιοκτήτης βιοτεχνίας μεταλλικών κατασκευών στο Βόλο. Οπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 42χρονος προσήλθε αυθορμήτως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και συνελήφθη, διότι δεν είχε  καταβάλει προς το Δημόσιο χρέη

Ανέβαλαν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή οι απλήρωτοι παίκτες της ΑΕΚ...


Μήνες παραμένουν απλήρωτοι και παίκτες της ΑΕΚ
Τόσο καιρό έκαναν υπομονή, όμως αυτή φαίνεται να εξαντλείται και τη Δευτέρα προχώρησαν στην πρώτη τους οργανωμένη και μαζική αντίδραση. Μετά την πρωινή προπόνηση μαζεύτηκαν στα αποδυτήρια και  υπερψήφισαν την πρόταση των παλαιότερων να απέχουν από την ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Η Κύπρος έχασε έναν γνήσιο υποστηρικτή

 ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ο Κρίστοφερ Χίτσενς, που έφυγε την Πέμπτη το βράδυ από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, ήταν η μεγαλύτερη μορφή της νεότερης αμερικανικής δημοσιογραφικής Ιστορίας. Η παραπάνω θέση δεν είναι μία «έκρηξη» υπερβολής λόγω του θανάτου του, αλλά είναι το αποτέλεσμα μίας ρεαλιστικής επισκόπησης του έργου του μεγάλου αυτού Δημοσιογράφου (το δέλτα με κεφαλαίο).

Θα «σκάσει» η Ανατολική Ευρώπη;

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Συναγερμός σήμανε στα κράτη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, όταν στις 21 Νοεμβρίου η κεντρική τράπεζα της Αυστρίας ζήτησε από τις αυστριακές τράπεζες να μειώσουν τη χορήγηση δανείων σε πελάτες από τις πρώην χώρες του αλήστου μνήμης «υπαρκτού σοσιαλισμού», όπου οι αυστριακές τράπεζες παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη χρηματοδότηση των τοπικών οικονομιών.

Ντράγκι: «Η έξοδος από το ευρώ δεν θα βοηθούσε τις χώρες της ευρωζώνης»

Προειδοποίηση για τους κινδύνους που εγκυμονεί η έξοδος χωρών από το ευρώ, απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Financial Times».

Οι δημοσκοπήσεις... φωνάζουν!

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα κοινής γνώμης από την εταιρεία Marc για το «Εθνος της Κυριακής» καταγράφει με σαφή τρόπο την απαξίωση του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος της χώρας (μεγάλη πτώση δικομματισμού), την ισχυρή εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Παπαδήμου, τη μεγάλη ενίσχυση της ποικιλώνυμης Αριστεράς, και το ισχυρότατο ποσοστό (75%) της κοινής γνώμης που ζητάει τη δημιουργία νέων

Εκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την εορταστική περίοδο


Εκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την εορταστική περίοδοΑυξημένη επιφυλακή στις εθνικές οδούς, την Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις
Σε επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία για την πρόληψη οδικών ατυχημάτων και την διευκόλυνση των οδηγών κατά τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, τόσο στις εθνικές οδούς, όσο και μέσα στην
Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις.

Στρος Καν: «Κρίμα που δεν εφαρμόστηκε σωστά η συνταγή του ΔΝΤ για την Ελλάδα»

Στρος Καν: «Κρίμα που δεν εφαρμόστηκε σωστά η συνταγή του ΔΝΤ για την Ελλάδα»«Η στρατηγική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα δεν εφαρμόστηκε σωστά και είναι κρίμα», εκτίμησε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στο Πεκίνο, κατά τη διάρκεια του οποίου έκανε εκτιμήσεις για την πορεία του ευρώ, αρνούμενος να απαντήσει σε οποιαδήποτε προσωπική ερώτηση.

Παντελής Καψής: Δεν υπάρχουν υπουργοί μερικής απασχόλησης

Παντελής Καψής: Δεν υπάρχουν υπουργοί μερικής απασχόλησηςΟ κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε κρίσιμες τις εξελίξεις μέχρι τον Φεβρουάριο
«Είμαστε σε διαπραγματεύσεις για την εξασφάλιση της επόμενης δόσης των 89 δισ. ευρώ» τόνισε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παντελής Καψής σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση καθώς και ότι «αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα το οποίο θα καθορίσει τους όρους λειτουργίας της ελληνικής οικονομίας».

Εκτόξευση πυραύλου από την Βόρειο Κορέα

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ, τα ραντάρ της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και των άλλων χωρών της περιοχής κατέγραψαν την εκτόξευση πυραύλου από την ανατολική ακτή.
Οι εκτιμήσεις που δημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ της Νότιας Κορέας κάνουν λόγο για πύραυλο μικρού βεληνεκούς.
Ανώνυμη πηγή της κυβέρνησης της Σεούλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Γιονχάπ, εκτίμησε ότι τα δύο γεγονότα δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Ευρωζώνη: Μειωμένη κατά 1,4% η κατασκευαστική δραστηριότητα τον Οκτώβριο

Στον κατασκευαστικό τομέα η εποχιακά διορθωμένη παραγωγή της Ευρωζώνης (ΕΕ17) μειώθηκε κατά 1,4% (-1,3% σε ΕΕ27) τον Οκτώβριο 2011 συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο.
Ανάλογη κάμψη (-1,5% σε ΕΕ17 και -1,1% σε ΕΕ27) ήταν αντίστοιχα η παραγωγή και του Σεπτεμβρίου.

Από τη βάση τα ψηφοδέλτια

Της Εύης Χριστοφιλοπούλου
Η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση και το πολιτικό οικοδόμημα της μεταπολίτευσης καταρρέει. Το ΠΑΣΟΚ εισπράττει σε μεγάλο βαθμό την πικρία και την απογοήτευση των πολιτών δείχνοντας μετέωρο, εγκλωβισμένο και άβουλο. Η πορεία της ανασυγκρότησης σίγουρα δεν θα είναι ούτε γρήγορη ούτε εύκολη υπόθεση. Ενα σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κίνημα οφείλει να ανασυγκροτηθεί σε τρεις άξονες.

Κομήτης επιζεί από επικίνδυνη βουτιά στον Ήλιο

Ένας μικρός κομήτης επέζησε από μια περιπέτεια που οι αστρονόμοι θεωρούσαν βέβαιη αυτοκτονία: πλησίασε την ατμόσφαιρα του Ήλιου, όπου οι θερμοκρασίες φτάνουν τους εκατομμύρια βαθμούς, πρόλαβε όμως να απομακρυνθεί πριν λιώσει τελείως.
Ο κομήτης Lovejoy είχε ανακαλυφθεί μόλις δύο εβδομάδες πριν από την παρ΄ολίγον θανάσιμη βουτιά. Οι αποστολές SOHO και STEREO της NASA, που έχoυν τα μάτια μονίμως στραμμένα στον Ήλιο,

Η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς


Αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», με το οποίο επιχειρείται να συνδεθεί η Τράπεζα Πειραιώς με την υπόθεση της Proton Bank, η Τράπεζα Πειραιώς δηλώνει ότι το δημοσίευμα αυτό αποτελεί μέρος ασκούμενων σε βάρος της Τράπεζας πιέσεων, οι οποίες σχετίζονται με αιτήματα δανειοδοτήσεων της Χ.Κ. Τεγόπουλος, εκδότριας εταιρίας της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Στην Eldorado Gold τα Μεταλλεία Χαλκιδικής

Είναι η εταιρεία που ελέγχει τα Χρυσωρυχεία Θράκης
Η Eldorado Gold, η καναδέζικων συμφερόντων εταιρεία που ελέγχει τα Χρυσωρυχεία Θράκης, συμφώνησε να εξαγοράσει τα Μεταλλεία Χαλκιδικής από τις εταιρείες επιχειρηματικών συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα.

Έως το τέλος του έτους η πρόταση για τα ταξί

«Το σημαντικό για την επιμήκυνση του βίου της κυβέρνησης είναι να μπορούν να συμφωνήσουν τα κόμματα», δήλωσε για τη διάρκεια της θητείας της νέας κυβέρνησης, ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης.
Όσον αφορά την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, ο κ. Βορίδης υποστήριξε σήμερα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις

Έγκλημα και... ατιμωρησία στην Ελλάδα

 Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας 22χρονης φοιτήτριας, στην Καστοριά, από τον 35χρονο φίλο της, ο οποίος άφησε μήνυμα για την αποτρόπαιη πράξη του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.
 Σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Αύγουστο για κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού και παράνομη οπλοκατοχή και εις βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία.

Νέα ασφαλιστικά μέτρα για την Ελευθεροτυπία...Το τρίτο κατά σειρά «πακέτο» των ασφαλιστικών μέτρων εργαζομένων κατά της Χ.Κ Τεγόπουλος για μη καταβολή των δεδουλευμένων εκδικάζεται σήμερα (Δευτέρα) το πρωί στο... Ειρηνοδικείο Αθηνών.
Στο μεταξύ, όπως ενημερώνει από το blog των εργαζομένων ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων, αύριο Τρίτη στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να επαναληφθεί στο υπουργείο Εργασίας η συνεδρίαση της επιτροπής συμφιλίωσης στην οποία παίρνουν μέρος η γενική γραμματέας του υπουργείου, η διοίκηση της Χ.Κ Τεγόπουλος και οι εργαζόμενοι δια των Ομοσπονδιών τους ΠΟΕΣΥ και ΠΟΕΠΤΗΝ και των εργασιακών τους εκπροσώπων.

newpost.gr

Κατάληψη ΤΣΜΕΔΕ από διπλωματούχους μηχανικούς

Σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι διπλωματούχοι μηχανικοί οι οποίοι στις 11:00 θα πραγματοποιήσουν κατάληψη διαρκείας Τμημάτων του ΤΣΜΕΔΕ, ώστε να αποτραπεί η αποστολή των ειδοποιητηρίων των νέων αυξημένων εισφορών στα μέλη του Ταμείου.