Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Σταυροφόροι και εισαγγελείς

Tου Τάκη Θεοδωρόπουλου
Κάποιος από τους υψηλόβαθμους κληρικούς που συμμετείχαν στον δημόσιο διάλογο για την τύχη του ηγούμενου Εφραίμ απεφάνθη χωρίς περιστροφές πως η μεταχείρισή του δεν διαφέρει από τη μεταχείριση που επεφύλαξαν οι Ιουδαίοι στον Ιησού. Και Αυτόν το συνέδριο τον καταδίκασε. Δεν είμαι σε θέση να κρίνω τις λεπτές θεολογικές διαδρομές που ακολούθησε η σκέψη του σοφού κληρικού για να οδηγηθεί στο μάλλον ακραίο αυτό συμπέρασμα.

Σάββας Καλεντερίδης: Βάσει σχεδίου το μπουρλότο της Ηλείας και ο Δεκέμβρης του 2008!

Από τον Παναγιώτη Λιάκο στο Kourdistoportocali


Τον Φεβρουάριο του 1999, ο Σάββας Καλεντερίδης είχε τον βαθμό του ταγματάρχη. Τυπικά ανήκε στα Τεθωρακισμένα, αλλά ήταν από καιρό ενταγμένος στο δυναμικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Αποστολή του, η συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών που αφορούσαν την Τουρκία. Του ανατέθηκε η επικίνδυνη αποστολή να συνοδεύσει τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ηγέτη του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος PKK, από την Ελλάδα στην Κένυα.

Τρικυμία σε ποτήρι

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Να, λοιπόν, που το ψυχόδραμα περί εκλογών τελείωσε εύκολα και αναίμακτα. Χωρίς καμία ιδιαίτερη ένσταση ή διαφωνία, ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν το αυτονόητο: πως αν χρειαστεί μερικές εβδομάδες παραπάνω η κυβέρνηση για να ολοκληρώσει τη δουλειά της, κανείς δεν πρόκειται να το αρνηθεί.
Με άλλα λόγια, μια διευκρίνιση που μάλλον προέκυπτε από τα συμφραζόμενα και ίσως δεν χρειαζόταν ούτε καν να δοθεί, μετατράπηκε σε πρόβλημα που κλυδώνισε ολόκληρη κυβέρνηση. Τρικυμία σε ποτήρι.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ.Α.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ.Α.
ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ
ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ


Η ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση που δεν επιτρέπεται να τίθεται υπό αμφισβήτηση, ούτε να γίνεται σεβαστή κατ’ επιλογή.

Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΦΤΑΣΕ

Σε «διοχέτευση χαλκευμένων στοιχείων προς τη δικαιοσύνη στην προσπάθεια ορισμένων κύκλων να την παρασύρουν», απέδωσε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος του η εισαγγελία Πρωτοδικών...

Ο Εβραιορώσος ολιγάρχης Dmitry Ribolavlev, το νέο πραγματικό αφεντικό της Τράπεζας Κύπρου…

= Πρόκειται για τον εγγονό, ενός από τους πλέον αυθεντικούς, μη Ρώσους μπολσεβίκους (κομμουνιστές) της Ρωσίας. Χα… Χα-χά….
= Ο Dmitry Rybolovlev είναι ένας εβραιορώσος, ο οποίος παρακολούθησε το Perm Medical Institute, σπουδάζοντας ιατρική, αλλά μετά την αποφοίτησή του το 1990, μπήκε στην επιχείρηση λιπασμάτων.

Guardian: Οι Έλληνες δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους...


Η βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσιεύει σήμερα άρθρο στο οποίο περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την άθλια οικονομική κατάσταση σύγχρονων Ελλήνων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους γιατί δεν έχουν να τα ταΐσουν.
Κάτω από τον τίτλο «Η ελληνική οικονομική κρίση μετατρέπεται σε τραγωδία για τα παιδιά που τα εγκαταλείπουν οι οικογένειές τους»

Η διεφθαρμένη κυβέρνηση Παπαδήμου έφαγε τους Πεπόνη-Μουζακίτη!

Η διεφθαρμένη κυβέρνηση Παπαδήμου, που είναι χωμένη ως το λαιμό στη διαπλοκή, έφαγε τους Πεπόνη-Μουζακίτη!
Παραίτηση βόμβα, έπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. Με την επιστολή τους καταγγέλλουν πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους αλλά και παρεμβάσεις εκφραστών οργανωμένων συμφερόντων του οικονομικού εγκλήματος.

Μετα-χριστουγεννιάτικα και προ-πρωτοχρονιάτικα!

Tης Eλενης Mπιστικα
Παιδιά και συνοδοί στο Καρουζέλ του Ζαππείου κι εφέτος, όταν ο καιρός το επιτρέπει...
Η Πάρνηθα χιονισμένη στραφτάλιζε στη δεκεμβριανή λιακάδα χθες, αλλά τα πουλιά, κοπαδιαστά, πετούσαν χαμηλά στην Εθνική Οδό στην κάθοδο προς Πειραιά. «Ερχεται χιονιάς» που λένε οι παλιοί κι εκείνο που έρχεται, σίγουρα, είναι το δίσεκτο 2012, φορτωμένο ήδη με το Χρέος και την απειλή και άλλων φόρων και άλλων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και με τα «Ενοικιάζεται» να πληθύνονται, ωσάν την άμμο της θαλάσσης, που δεν είναι, βέβαια, ευχή αλλά προάγγελμα αύξησης της ήδη μεγάλης ανεργίας...

Στο Μαξίμου αύριο οι πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων

Στο Μαξίμου αύριο οι πρόεδροι των Ανωτάτων ΔικαστηρίωνΜε τους προέδρους των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας θα συναντηθεί αύριο το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός.
Πρόκειται για μια συνάντηση γνωριμίας με τους επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων, Παναγιώτη Πικραμένο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ρένας Ασημακοπούλου του Αρείου Πάγου και Ιωάννη Καραβοκύρη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που θα γίνει στις 11 το πρωί.

Μαμούθ το κοίτασμα, αξίας 90 δισ. δολ., στην Κύπρο!

Η μοίρα της Κύπρου, της μαρτυρικής Μεγαλονήσου, φαίνεται ότι μπαίνει σε μία νέα ιστορική τροχιά. Όλες οι πληροφορίες από τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης συγκλίνουν στο ότι το κοίτασμα υδρογονανθράκων στο οικόπεδο 12, στο οποίο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί γεωτρήσεις από την εταιρεία Noble Energy, είναι γιγαντιαιών διαστάσεων.
Οι σχετικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ύπαρξη σημαντικών

Κανένασς δεν συγκινείται να δωρίσει χρήματα!

Η μεγάλη ξεφτίλα της συμπεριφοράς του πολίτη υπέρ του κράτους του ήταν αυτή που έδειξαν οι Γερμανοί κατά το 2011. Ενώ πριν δυο χρόνια ξεκίνησε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα με έρανο "εθνικής προσπάθειας" αποπληρωμής του δημόσιου χρέους (με δωρεές φυσικά αυτών που έχουν και, συνήθως αυτοί

Π. Καψής: «Από τα τέλη Μαρτίου θα είμαστε σε περίοδο εκλογών»

Σχετικά με το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτό ενδέχεται να συμβεί «επειδή δεν έχουμε κάνει καλά τη δουλειά μας».
Για μετά τον Μάρτιο όταν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για το PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα που θα την ακολουθεί, προσδιόρισε τον χρόνο των εκλογών ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Κακοί οιωνοί για τη γερμανική οικονομία

SpiegelΣοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο η γερμανική οικονομία θα παραμείνει ανεπηρέαστη από την κρίση και το 2012, εκφράζει το Der Spiegel. Στο άρθρο του γερμανικού περιοδικού επισημαίνεται ότι αν και χρονιά της μεγάλης κρίσης, το 2011 η γερμανική οικονομία σημείωσε θεαματικά αποτελέσματα με αύξηση των εξαγωγών και μείωση της ανεργίας.

Καστανίδης: Να βγούν από την κυβέρνηση τα πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Καστανίδης: Να βγούν από την κυβέρνηση τα πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚΝα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση τα κεντρικά πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου αυτή να δουλέψει απερίσπαστη και να προχωρήσουν συντατεταγμένα οι εσωκομματικές διαδικασίας, ζήτησε ο βουλετής του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης.

Η δεκαετής επέτειος του ευρώ

 Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια από την ημέρα που μπήκε το ευρώ  στη ζωή μας, ευρώ =(ακριβό) σύμφωνα με το γερμανικό λογοπαίγνιο. Την πρώτη Γενάρη θα είναι πολλοί εκείνοι που θα θυμηθούν το παλιότερο εθνικό τους νόμισμα, το ισχυρό μάρκο και, θα αναθεματίσουν το ευρώ που έκανε κάθε είδος ακριβό από τη στιγμή που μπήκε στη ζωή μας. Είναι αρκετοί αυτοί που ονειρεύονται την επιστροφή στο μάρκο, αλλά οι οικονομολόγοι λένε ότι το ευρώ είναι πετυχημένο και "πίνουν νερό" στο όνομά του. Τι λένε άραγε οι Έλληνες; Με το ευρώ έγινε και το νερό ακριβό!

Οι παρατηηρητές δεν βλέπουν τίποτε εδώ;

Τι γίνεται τελικά εκεί στη Συρία; Οι παρατηρητές της διεθνούς κοινότητας τα βλέπουν όλα φυσιολογικά.  "Δε συμβαίνει τίποτε το επιλήψιμο" εναντίον της αντιπολίτευσης είναι η γνώμη τους. Βρε τι μας λέτε; Στραβοί είστε; Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε γερμανική ηλεκτρονική εφημερίδα δείχνουν το αντίθετο: Κάτι γίνεται... κρίμα στον άμαχο πληθυσμό!

Ζαν-Κλοντ Τρισέ: «Αναγκαίο ένα ευρωπαϊκό υπουργείο Οικονομικών»

Ζαν-Κλοντ Τρισέ: «Αναγκαίο ένα ευρωπαϊκό υπουργείο Οικονομικών»Θέτει την νέα έννοια της εθνικής κυριαρχίας ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ
Ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ,πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θεωρεί αναγκαίο τον έλεγχο των οικονομικών πολιτικών των χωρών της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις άλλες χώρες-μέλη, όπως και τη διαμόρφωση απευθείας από την Ευρωζώνη των δημοσιονομικών πολιτικών για τις χώρες που αποτυγχάνουν μόνιμα να πετύχουν τους στόχους τους.

Δεν απέκλεισε αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση ο Καρατζαφέρης

Το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την κυβέρνηση Παπαδήμου άφησε ανοιχτό ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης,  τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να σωθεί ο τόπος με το να παίζουν κάποιοι «κρυφτούλι». «Εάν δεν βγουν μπροστά οι άλλοι δύο εταίροι, πολύ φοβούμαι ότι "ναρκοθετείται" η όλη προσπάθεια. Αυτό θα με προβληματίσει πολύ κατά πόσο θα συμμετέχω πλέον», τόνισε.Αμήν και πότε!

ΑΙΣΧΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
Χυδαία επίθεση στους εισαγγελείς και στη Δικαιοσύνη γενικότερα εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Α. Πορτοσάλτε. Υιοθετώντας την γραμμή Αλαφούζου εξαιτίας της προφυλάκισης του Εφραίμ, ο Πορτοσάλτε στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ εξαπέλυσε  σφοδρή επίθεση στους δικαστικούς λειτουργούς δήθεν με αφορμή την παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων. Παλιό και πολύ ύπουλο το κόλπο... 
fimotro

Έως τις 10 Ιανουαρίου η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Επισημοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η παράταση έως τις 10 Ιανουαρίου για την προμήθεια των σημάτων τελών κυκλοφορίας. Μικρή παράταση έως τις 2 Ιανουαρίου δόθηκε για τις υπόλοιπες φορολογικές εκκρεμότητες, όπως η έκτακτη εισφορά.

Εκλογές τον Απρίλη βλέπει και το γερμανικό περιοδικό Spiegel

Proteste gegen den Sparkurs: Im April sollen die Griechen ein neues Parlament wählenΤο αντιμνημονιακό κλίμα  φουντώνει καθημερινά στην Ελλάδα, εξαιτίας της στιγνής οικονομικής πολιτικής, που έφερε στα όρια της πτώχευσης τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Η νέα μοιραία ημερομηνία για το μέλλον της Ελλάδας τοποθετείται εκεί στον Απρίλη του 2012. Ο χρόνος της μεταβατικής κυβέρνησης του Παπαδήμου εκπνέει και σύμφωνα με τις εκτιμησεις του γερμανικού περιοδικού ο χρόνος της σημερινής κυβέρνησης εξαντλείται με τον καθορισμό της ημερομηνίας για νέες εκλογές στα τέλη Απρίλη. Οι πληροφορίες στηρίζονται στις χθεσινές δηλώσεις του Βενιζέλου  κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Σπουδαία επιτυχία για τον Λεβαδειακό

Ο Λεβαδειακός έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πήρε εκτός έδρας νίκη (1-0) κόντρα στον ΟΦΗ. Ετσι, η ομάδα της Βοιωτίας συνεχίζει την προσπάθεια να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα, ενώ στο Ηράκλειο βλέπουν τα προβλήματα να συσσωρεύονται.
Το γκολ για τον Λεβαδειακό σημείωσε στο 89' ο νεαρός Βασιλείου. Ο σέντερ φορ πλάσαρε ωραία τον Κάρολ, ενώ οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν λάθος του Μπούρμπου.

Η χρονιά της εξιλέωσης

 Γιώργος Κύρτσος
Το 2012 είναι η χρονιά κατά την οποία το πολιτικό σύστημα και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα επιχειρήσουν την εξιλέωσή τους.
Τα λάθη και οι παραλείψεις των κυβερνήσεών τους μας οδήγησαν στη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση της περιόδου μετά τον Εμφύλιο.
Τα ηγετικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν υποχρέωση να επιχειρήσουν ένα νέο ξεκίνημα για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων.

Spiegel: «Ο γερμανός πρωθυπουργός που καθαρίζει το σπίτι στην Ελλάδα»

Spiegel: «Ο γερμανός πρωθυπουργός που καθαρίζει το σπίτι στην Ελλάδα»Βρίσκεται στην Αθήνα για να βοηθήσει τους Ελληνες να κάνουν οικονομία
Δουλειά του, λέει ο Ράιχενμπαχ στο Spiegel, είναι «να βοηθήσει τους Ελληνες να κάνουν τα μαθήματά τους»
«Εξοπλισμένος με 45 εμπειρογνώμονες και 30 χρόνια προσωπικής εμπειρίας ο Χορστ Ράιχενμπαχ βρίσκεται στην Αθήνα για να βοηθήσει τους Ελληνες να κάνουν οικονομία και να θεσμοθετήσουν μεταρρυθμίσεις» γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Χαστούκι στον Πούτιν η υπόθεση Εφραίμ!

Ο Εφραίμ κατά τη μεταφορά του στις φυλακές ΚορυδαλλούΟ Εφραίμ κατά τη μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού
 Νέα παρέμβαση της Μόσχας προκάλεσε η προφυλάκιση του ηγούμενου της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης αναφέρεται σε ρήγμα με το Κρεμλίνο και «χαστούκι στον Πούτιν».
 Συγκεκριμένα,«εξόφθαλμα παράλογη» χαρακτήρισε τη δικαστική απόφαση για τον Εφραίμ ο Γ. Καρατζαφέρης. «Μην κοροϊδευόμαστε δεν νομίζω ότι δεν υπήρξαν δικαστές που δεν επηρεάστηκαν από κάποια πράγματα» πρόσθεσε.

Τα... χαρίζουν οι έμποροι μέχρι το Σάββατο Σε ακόμα μεγαλύτερες προσφορές προχωρά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις μεγάλες απώλειες στον τζίρο που μέχρι στιγμής φθάνουν το 30% σε σχέση με πέρυσι.
  Η φετινή χρονιά θα κλείσει με μείωση του συνολικού τζίρου, σε απόλυτα μεγέθη, πάνω από 18 δισ. ευρώ εκτιμά η ΕΣΕΕ.

Πολιτικές επιλογές ως πολιτικές κοινωνικής ανισότητας

Του Νίκου Κοτζιά
Η κυβέρνηση (με αυξανόμενες διαφοροποιήσεις), η τρόικα (με αυξανόμενη σιωπή) και οι σύμβουλοί τους (με αυξανόμενο κρυφτό), εμφανίζουν την πολιτική που προωθούν ως αναγκαιότητα και μονόδρομο. Αντίθετα με αυτούς, που συναποτελούν το Κόμμα του Μνημονίου, υποστηρίζω ότι οι πολιτικές επιλογές των κυρίαρχων σήμερα δυνάμεων, υπηρετούν συγκεκριμένα μειοψηφικά συμφέροντα ενάντια στην πλειοψηφία του λαού.

Γιώργος οff camera…


Μια από τις βασικές «καινοτομίες» που διαφήμιζε ότι έφερε ο Γιώργος Παπανδρέου στη λειτουργία της κυβέρνησης του για να εντυπωσιάσει την ιθαγενή και ασυνήθιστη σε αυτά κοινή γνώμη, ήταν η παρουσία της τηλεοπτικής κάμερας που μετέδιδε live το υπουργικό συμβούλιο. Είδαμε λοιπόν εκεί να παρελαύνουν ξένες προσωπικότητες, συνήγοροι του Πολίτη και λοιποί guest stars, ενώ, σε άλλες περιπτώσεις είδαμε και τεχνολογικές επιδείξεις με προβολές και ιστογράμματα σαν σε μάθημα…

Δέκα ακόμη νομοί στο Εθνικό Κτηματολόγιο

Με το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης θα ενταχθεί περίπου το ένα τέταρτο της χώρας
Ξεκινούν οι μελέτες κτηματογράφησης για το σύνολο των εκτάσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων Εβρου, Καβάλας (φωτογραφία), Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων

Η ένταση με το Ιράν «ανεβάζει» το πετρέλαιο

 Στο υψηλότερο επίπεδο των έξι τελευταίων εβδομάδων διαπραγματεύεται το πετρέλαιο, μετά τις απειλές του Ιράν ότι θα κλείσει τα στρατηγικής σημασίας Στενά του Ορμούζ, από τα οποία περνά το 40% της παγκόσμιας θαλάσσιας κυκλοφορίας για την μεταφορά πετρελαίου, στην περίπτωση που η διεθνής κοινότητα υιοθετήσει κυρώσεις για τις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου.

Στον Κορυδαλλό ο ηγούμενος Εφραίμ

Δεκάδες υποστηρικτές του Εφραίμ έχουν συγκεντρωθεί έξω από την κεντρική είσοδο των φυλακών.
Σε κελί της Ε΄ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού θα παραμείνει ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος μετήχθη στο Σωφρονιστικό Κατάστημα από την ΓΑΔΑ, όπου διανυκτέρευσε.Η συγκεκριμένη πτέρυγα χρησιμοποιείται για τους λεγόμενους οικονομικούς κρατούμενους και γενικότερα για περιπτώσεις που δεν αφορούν βίαια αδικήματα.

Παραιτήθηκαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς

Την παραίτησή τους υπέβαλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους.«Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση», φέρονται να υποστηρίζουν στην επιστολή τους.
Οι δύο εισαγγελείς είναι τα πρόσωπα που όλο αυτό το διάστημα χειρίζονται τις υποθέσεις μη καταβολής ΦΠΑ και χρεών στο Δημόσιο.

Μας διαφεύγει η ουσία

ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Την έχουμε ως λαός τη συνήθεια να βλέπουμε μόνο το δέντρο και να διαφεύγει μονίμως το δάσος. Γι' αυτό, άλλωστε, και δεν καταφέρνουμε ν' απαλλαγούμε από την ολέθρια συνήθεια να μη διδασκόμαστε από τα λάθη μας και τα δεινά μας. Μονίμως με τα δευτερεύοντα αναλωνόμαστε και σπάνια καταφέρνουμε ν' αναδείξουμε τα σοβαρότερα.

Κρίση και Εγνατία... γονάτισαν τον τουρισμό

Κρίση και Εγνατία... γονάτισαν τον τουρισμό
Η δεδομένη οικονομική συγκυρία αλλά και σε μεγάλο βαθμό τα όσα συνέβησαν παραμονές των Χριστουγέννων με την Εγνατία και τον αποκλεισμό εκατοντάδων πολιτών εξαιτίας της χιονόπτωσης ήταν οι δύο σημαντικότεροι ανασταλτικοί παράγοντες για τη μειωμένη τουριστική κίνηση στο νομό Ιωαννίνων τις προηγούμενες μέρες.

Ένα φιλί που άργησε... μια αιωνιότητα


φωτορεπορτάζ:Ένα φιλί που άργησε... μια αιωνιότηταΓια να δοθεί αυτό το φιλί, για να μπορέσει να το ανταλλάξει το ζευγάρι, χρειάστηκε λίγη τύχη, λίγος… Μπαράκ Ομπάμα και χρόνια αγώνων από τους αμερικανούς ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των γκέι – οι οποίοι κατέληξαν, πριν από λίγους μήνες, στη ανάκληση του νόμου «μη ρωτάς, μη λες», που απαγόρευε στα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων να (εκ)δηλώνουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Δύο

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
Η χρονιά κλείνει όπως άνοιξε. Με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μαξίμου. Μόνο που δεν είναι αυτός Πρωθυπουργός. Επισκέπτεται τον Λουκά Παπαδήμο που έχει πάρει τη θέση του.
ΤΟ 2011 ήταν, χωρίς αμφιβολία, η χρονιά του Γιώργου Παπανδρέου. Eκανε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας - ή εθνικής ενότητας ή εθνικής ευθύνης, ό,τι θέλετε παίρνετε - με τη δεύτερη. Κάτι που δεν πρέπει να εκπλήσσει. Και Πρωθυπουργός με δεύτερη προσπάθεια έγινε, κερδίζοντας τις εκλογές του 2009. Αφήνοντας κατά μέρος τον στίβο - που επιτρέπει τρεις προσπάθειες - το νούμερο δύο μας λέει κάποια πράγματα. Ενα από αυτά είναι κρίσιμο: ο Παπανδρέου είναι πείσμων και δεν τα παρατάει.

Το καθήκον απέναντι στην πατρίδα

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν ξέρω πόσοι πολιτικοί γνωρίζουν την ατάκα του Τζον Κένεντι «μη ρωτάς τι κάνει η πατρίδα σου για σένα, καλύτερα να ρωτάς τι μπορείς εσύ να κάνεις για την πατρίδα σου».
Το σίγουρο είναι πως ελάχιστοι, αν όχι κανένας, κινούνται με γνώμονα το πνεύμα και το γράμμα της προαναφερόμενης ρήσης.

Τα κόμματα τα αόμματα


Παρακολουθώντας κι αξιολογώντας τη στάση των κομμάτων απέναντι στην πολυσήμαντη οικονομική και κοινωνική κρίση νοιώθει ο καθείς το πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Ο ανεξάρτητος παρατηρητής αισθάνεται το κενό, τα ελλείμματα κατανόησης και μαζί τη διπλή γλώσσα των πολλών κομματικών εκπροσώπων, οι οποίοι άλλα λένε δημόσια, άλλα σκέπτονται και άλλα τελικώς πράττουν.

Μ. Παπαϊωάννου: Το ΛΑΟΣ παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης...


Για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κατηγόρησε το ΛΑΟΣ ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή αναφορικά με την υπόθεση Βατοπεδίου.

Γερμανία: «Θα δώσουμε άμεσα χρήματα, αν και οι άλλοι κάνουν το ίδιο»


Γερμανία: «Θα δώσουμε άμεσα χρήματα, αν και οι άλλοι κάνουν το ίδιο»Δηλώσεις συντηρητικών της Μέρκελ στους Financial Times Deutschland
«Η Γερμανία μπορεί να συνεισφέρει από νωρίς» στον μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), αλλά όχι αν είναι μόνη της, δηλώνουν στους Financial Times Deutschland στελέχη των συντηρητικών της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Ζητούν να ανοίξει ο φάκελος "Ηλεία"...


Μπορεί να έχουν περάσει πάνω 4 χρόνια , από τις φονικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Πελοπόννησο, ωστόσο ο «φάκελος» δεν έχει κλείσει ακόμα, αφού ουσιαστικά δεν άνοιξε ποτέ. Με αφορμή όμως τις πρόσφατες δηλώσεις του Μεζούτ Γιλμάζ (που έσπευσε βέβαια να ανασκευάσει) μια ομάδα ...

Ωρα μηδέν για την οικονομία

Του Σάββα Γ. Ρομπόλη
Σε 7 δισ. ευρώ θα φτάσουν οι απώλειες του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης
Από την προσεκτική μελέτη της πρόσφατης (Δεκέμβριος 2011) έκθεσης αξιολόγησης του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία διαπιστώνει κανείς την «ώρα μηδέν» στην οποία έχει περιέλθει ο οικονομικός και ο κοινωνικός σχηματισμός στην Ελλάδα, με την έννοια ότι τα οικονομικά και κοινωνικά μεγέθη έχουν εξαντλήσει τα όριά τους, με την ευθύνη της εφαρμοζόμενης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, μονεταριστικής έμπνευσης της τρόικας και της κυβέρνησης.

ΠΑΣΟΚ: Ομίχλη για την επόμενη μέρα...

Ο Γ. Παπανδρέου δεν βιάζεται να εγκαταλείψει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, εν αντιθέσει με τον Ευ. Βενιζέλο που μιλάει για εξελίξεις μέχρι τις 15 Ιανουαρίου Ο Γ. Παπανδρέου δεν βιάζεται να εγκαταλείψει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, εν αντιθέσει με τον Ευ. Βενιζέλο που μιλάει για εξελίξεις μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 
  Άλλα περίμεναν να ακούσουν από τον πρόεδρο του κόμματος και άλλα άκουσαν οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς άρχισε στις 4.30 το απόγευμα της Τρίτης και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4.00 σήμερα το πρωί.

Νταβατζήδες

Ακίνητοι; Οχι! Ακούνητοι; Καθόλου. Εστω μισό βήμα μπροστά; Ούτε με διαστημόπλοιο της NASA. Τότε; Οπισθεν ολοταχώς. Η μεγαλύτερη κοτρώνα που έθαψε τον τόπο τον ελληνικό προέκυψε από το χέρι του Big Mac του ΛΑΟΣ παρακαλώ. Του Βορίδη εννοώ. Αυτό κι αν ήταν η μεγιστοτεράστια χρεοκοπία όλων των εποχών. Λεπτομέρεια θα πείτε. Λάθος θα πω. Ο, τι χειρότερο ακόμα και από το Βατοπαίδι, από τα υποβρύχια, απ όλα που έχουν διαπραχθεί μέχρι εδώ. Προσέξτε τι έχει συμβεί.

Σε τεντωμένο σκοινί το ΠΑΣΟΚ

Επίσπευση διαδικασιών για αλλαγή ηγεσίας ζήτησαν από Παπανδρέου οι Βενιζέλος, Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης Σε τεντωμένο σκοινί κινείται το ΠΑΣΟΚ, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία, καθώς κατά τη χθεσινή κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και των υπουργών του κόμματος, υπό τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ετέθη ...

Σαμαρείτες

Του Γιώργου Λακόπουλου
Αν ίσχυαν όσα είχε ανακοινώσει την άνοιξη του 2010 η κυβέρνηση Παπανδρέου για το Μνημόνιο, το 2012 θα ήταν το τελευταίο έτος της ισχύος του. Με τη λήξη του τα δημοσιονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας θα είχαν αποκατασταθεί και η χώρα θα ήταν έτοιμη να βγει ξανά στις αγορές. Οσοι έχουν καλή μνήμη, ασφαλώς θυμούνται πόσες φορές δόθηκε αυτή η διαβεβαίωση. Σήμερα ξέρουμε ότι αυτοί που την έδιναν είτε δεν ήξεραν τι τους γίνεται είτε απλώς προσπαθούσαν να κερδίσουν χρόνο.

Στον Κορυδαλλό οδηγείται σήμερα ο Εφραίμ

Στον Κορυδαλλό οδηγείται σήμερα ο ΕφραίμΣτις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το πρωί ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος διανυκτέρευσε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Ο κ. Εφραίμ εκτιμάται ότι θα κρατηθεί σε πτέρυγα των φυλακών στην οποία είναι κρατούμενοι κυρίως για οικονομικά εγκλήματα.