Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Οι καλύτερες φωτογραφίες του meteo-news για το 2011


Οι καλύτερες φωτογραφίες του meteo-news για το 2011Αποχαιρετώντας το 2011 συγκεντρώσαμε από την gallery του meteo-news.gr τις καλύτερες φωτογραφικές στιγμές του 2011 βάση των προβολών τους από όλους εσάς και σας τις παρουσιάζουμε. Ευχόμαστε και το 2012 η φύση να μας δώσει και πάλι ευκαιρίες για να έχουμε ακόμα καλύτερες τέτοιες φωτογραφικές στιγμές.

Το τουμπεκί

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου
Στην τελευταία σελίδα του έξοχου μυθιστορήματός του «Περαίωση» (εκδ. Γαβριηλίδη) ο Πέτρος Μάρκαρης βάζει έναν ήρωά του να λέει: «Το ελληνικό κράτος είναι η μόνη μαφία, παγκοσμίως, που κατάφερε να χρεοκοπήσει. Ολες οι άλλες αναπτύσσονται και ευημερούν». Και είναι αλήθεια. Το ελληνικό κράτος της πλάκας, της διαφθοράς, των χιλιάδων δημοσίων οργανισμών, υπηρεσιών και μαύρων για «επισήμους» αυτοκινήτων, πίνει συνεχώς το αίμα των πολιτών, καταβροχθίζει τα δισεκατομμύρια των δανείων που παίρνει και εντέλει χρεοκοπεί!

Tο γράμμα του αδελφού

Τι ύφος, τι στυλ, πόση λεπτότητα και η γλώσσα υπέροχη σε μια επιστολή όντως ξεχωριστή, ιδιαίτερη και αλήθεια εμπνευσμένη και γραμμένη από τον συγγραφέα - αδελφό του ηγέτη, που ήθελε να μας σώσει και για να το επιτύχει κυβέρνησε με ελευθερία τους αθεόφοβους υπουργούς του, οι οποίοι τι έκαναν για να τιμήσουν την δημοκρατικότητα και την ελευθερία που τους προσέφερε;

Σύλληψη Γιαννιώτη πολιτικού μηχανικού με 68 καταδικαστικές αποφάσεις για χρέη στο Δημόσιο

Τον σταμάτησαν για τυχαίο έλεγχο οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στις Αχαρνές. Στο Τμήμα Ασφαλείας όπου οδηγήθηκε, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έμειναν εμβρόντητοι όταν διαπίστωσαν πως σε βάρος του 54χρονου πολιτικού μηχανικού εκκρεμούσαν 68 καταδικαστικές αποφάσεις για εισφορές από το

Νέα προσφυγή συνταξιούχων στο ΣτΕ

Φωτογραφία αρχείουΝέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν τέσσερις σύλλογοι συνταξιούχων, καθώς και άλλοι συνταξιούχοι κατά της απόφασης του υπουργού Εργασίας με την οποία επιβάλλονται νέες περικοπές στις συντάξεις όσων δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους.

Χαραμάδα αισιοδοξίας

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Μέσα στις μαύρες προγνώσεις των ημερών εγώ διακρίνω και μια χαραμάδα αισιοδοξίας. Μικρή, ίσως ασήμαντη, αλλά χαραμάδα.
Και αυτό για έναν πολύ απλό λόγο.
Επειδή για πρώτη φορά από το 2009 η χώρα έχει μπροστά της έναν σαφή οδικό χάρτη. Ενα σχέδιο, αν προτιμάτε, το οποίο προέκυψε κάτω από το βάρος των περιστάσεων και όχι από τη σοφία ή τη μεθοδικότητα των πολιτικών μας - πού τέτοιες πολυτέλειες!

Ονόματα και... διευθύνσεις!

 Γράφει ο Νίκος Χατζηνικολάου
ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ παραιτήσεις των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη επανέφεραν στο προσκήνιο, στη δύση του 2011, το μεγάλο πρόβλημα της διαφθοράς και της διαπλοκής που μαστίζει εδώ και δεκαετίες τον δημόσιο βίο της χώρας μας και που αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες αιτίες της σημερινής βαθιάς και πολύπλευρης εθνικής μας κρίσης.

Ερχεται κούρεμα 75% εκτιμούν οι γερμανικοί Financial Times

Ερχεται κούρεμα 75% εκτιμούν οι γερμανικοί Financial Times Στην πολύ δύσκολη χρονιά που ξεκίνησε για τους Έλληνες αναφέρονται σήμερα οι γερμανικές εφημερίδες, εστιάζοντας στις προτροπές του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου να συνεχιστούν οι προσπάθειες, ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε μια καταστροφική, ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times που κάνει λόγο για κούρεμα του δημοσίου χρέους τη τάξης του 75%.

Απειλεί με εκκαθάριση της εταιρείας του «Κόσμου του Επενδυτή»


Απειλεί με εκκαθάριση της εταιρείας του «Κόσμου του Επενδυτή»
Σε εξέλιξη είναι η συνέλευση των εργαζομένων μετά την επικοινωνία της ΕΣΗΕΑ με τον εκδότη της εφημερίδας «Ο κόσμος του Επενδυτή» κ. Κώστα Γιαννίκο κατά την οποια δήλωσε ότι αν προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στις προαναγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις, ο ίδιος θα κάνει εκκαθάριση της εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή».
Προηγουμένως, οι συντάκτες της εφημερίδας αποφάσισαν 48ωρες κυλιόμενες απεργίες από την Τρίτη 3 Ιανουαρίου. Αιτία η μη καταβολή των δεδουλευμένων τους σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί από τον εκδότη της εφημερίδας.

ΔΕΗ: Οι τιμές ορίζονται με κοινωνικά κριτήρια

ΔΕΗ: Οι τιμές ορίζονται με κοινωνικά κριτήριαΟι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος είναι σημαντικά χαμηλότερες για τη συντριπτική πλειοψηφία των οικιακών καταναλωτών, με χαμηλές εώς μετρίου επιπέδου καταναλώσεις, ενώ η ποσοστιαία συμμετοχή της δαπάνης για ηλεκτρικό ρεύμα, στο σύνολο των δαπανών των ελληνικών νοικοκυριών, είναι η χαμηλότερη δυνατή στην ΕΕ, υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ και παραθέτει στοιχεία.

Τις προτάσεις της στον Λ. Παπαδήμο κατέθεσε η Λ. Κατσέλη

Συγκεκριμένες κυβερνητικές πρωτοβουλίες με θετικό πρόσημο και μετρήσιμα αποτελέσματα για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, τη στήριξη της απασχόλησης και την εξεύρεση πόρων, ενόψει της κατάρτισης του νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος, πρότεινε στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, η βουλευτής Β' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ και πρώην

Δεν έδειξε «μυστικά κονδύλια» στο υπουργείο Εσωτερικών η σχετική έρευνα

Στο υπουργείο Εσωτερικών δεν υπάρχουν κωδικοί ανάληψης εξόδων που να αντιστοιχούν σε απόρρητες δαπάνες, όπως προέκυψε από σχετική έρευνα στα αρχεία που διατηρεί το υπουργείο και αφορούν την περίοδο από το έτος 2000 και εντεύθεν.

Εντονότερο το πρόβλημα των αστέγων στις μεγάλες πόλεις και στη βόρεια Ελλάδα...


Σε 15.000 υπολογίζεται ο αριθμός των αστέγων στην περιοχή της Αττικής, με την ευρύτερη έννοια του όρου, που περιλαμβάνει ανθρώπους, οι οποίοι έχασαν το σπίτι τους και αναγκάζονται να μένουν περιστασιακά σε συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα ή ακόμη και στο αυτοκίνητό τους.

Σε ανοδική πορεία η κρουαζιέρα

 Αύξηση 13,73% σημειώνει η κρουαζιέρα στην Ελλάδα, στέλνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα για την οικονομία, μέσα στη δίνη της κρίσης.
 Τα κρουαζιερόπλοια που προσέγγισαν το λιμάνι του Πειραιά το 2011 έχουν φτάσει τα 936, έναντι 823 το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (ΟΛΠ) κ. Γ. Ανωμερίτης.

Βροχή από πεφταστέρια αύριο το βράδυ

Το 2012 ξεκινάει με μία βροχή διαττόντων αστέρων, των Τεταρτίδων (Quadrantids), που κορυφώνεται τη νύχτα της Τρίτης. Αντίθετα με άλλες «βροχές» που έπεσαν το 2011 και συχνά έγιναν... θύματα της φωτο-ρύπανσης από την πανσέληνο, στα πρώτα «πεφταστέρια» της νέας χρονιάς δεν θα παρεμβληθεί το φεγγάρι για να δυσκολέψει τη θέα των παρατηρητών.

Ο Σαρκοζί ποντάρει στην κρίση

Ο Σαρκοζί ποντάρει στην κρίσηΜε τη γαλλική οικονομία να βυθίζεται σε τέλμα και τις επόμενες προεδρικές εκλογές να πλησιάζουν όλο και πιο πολύ, ο Νικολά Σαρκοζί φαίνεται πως αποφάσισε να ακολουθήσει ανορθόδοξη στρατηγική για να πείσει τους Γάλλους ψηφοφόρους. Δεν χάνει την ευκαιρία να διατυμπανίζει πόσο βαθειά και πόσο παγκόσμια είναι η οικονομική κρίση και πόσο "άκαπνοι" είναι... φυσικά οι αντίπαλοί του να την αντιμετωπίσουν.

Άδικη η δίωξη Kαπελέρη, λένε οι βενζινοπώλες

Κάλυψη από την Ομοσπονδία
Άδικη και  λανθασμένη είναι η απόφαση να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό  κακουργήματος κατά του Γενικού  Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων κ. Γιάννη Καπελέρη, για την γνωστή εγκύκλιο με την οποία ανεστάλησαν τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε χιλιάδες συναδέλφους πρατηριούχους σχετικά με τις εγγραφές στο σύστημα «Ήφαιστος».

Les Echos: Αντιμέτωπος με σοβαρές προκλήσεις ο Παπαδήμος

Les Echos: Αντιμέτωπος με σοβαρές προκλήσεις ο Παπαδήμος  Ανάμεσα στους πέντε ηγέτες που έχουν να αντιμετωπίσουν «σοβαρές προκλήσεις» μέσα στο 2012 τοποθετεί η γαλλική εφημερίδα «Les Echo» τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μπαράκ Ομπάμα στις ΗΠΑ, ο Βλαντιμίρ Πουτίν στη Ρωσία, ο Νικολά Σαρκοζί στη Γαλλία, ο Ζι Ζινπίνγκ στην Κίνα και ο Λουκάς Παπαδήμος στην Ελλάδα θα βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρές προκλήσεις σε πολιτικό επίπεδο, λόγω εκλογών ή αλλαγών στην ηγεσία.

«Η μοιραία χρονιά για τους Έλληνες»

Ο γερμανικός Τύπος για την οικονομία της Ελλάδας
Στην κρισιμότητα του 2012 για την οικονομία της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωζώνης, αναφέρεται ο γερμανικός τύπος, ύστερα μάλιστα και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, και τις προτροπές του να συνεχιστούν οι προσπάθειες, ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε μια καταστροφική, ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.

«Δώσαμε ονόματα και υποθέσεις»

Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει τελικά με τις καταγγελίες των δύο οικονομικών επιθεωρητών! Κάθε μέρα και κάτι καινούριο βγαίνει στη δημοσιότητα. Τελικά έχει μεγάλη ... ουρά το θέμα. Υπάρχει άραγε κάποιος "αγννός" στην ε΄λληνική δημόσια διοίκηση;

Αρχισε το ξεπούλημα. Πέρυσι τους έδιναν 95 εκ. ευρώ για τα Airbus και είπαν όχι, φέτος τα πούλησαν 31 εκ.

Μήπως ακούτε κε Πεπόνη;;Κάποιος άλλος εισαγγελέας;
31 εκατομμυρίων ευρώ πούλησε η ελληνική κυβέρνηση τα 4 μεταχειρισμένα Airbus Α340 της Ολυμπιακής Αεροπορίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας του Βελγίου «La Libre Belgique».

Διχάζουν τα νέα μέτρα Μόντι

Ανοιχτά όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, τα καταστήματα στην Ιταλία
Ανεβασμένα όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας μπορούν να κρατούν τα ρολά των εμπορικών καταστημάτων τους όσοι ιδιοκτήτες το επιθυμούν στην Ιταλία. Πρόκειται για ένα από τα κύρια μέτρα για την απελευθέρωση της αγοράς, που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση τεχνοκρατών υπό τον Μάριο Μόντι και το οποίο τέθηκε σε ισχύ με την έλευση του 2012.

Η καλύτερη φωτογραφία του 2011

 O Ινδονήσιος Shikhei Goh είναι ο νικητής του πρώτου βραβείου για την καλύτερη φωτογραφία του 2011 που διοργάνωσε και φέτος όπως κάθε χρόνο το περιοδικό National Geographic.  
Στο διαγωνισμό φωτογραφίας του National Geographic ήταν υποψήφιες για βράβευση περισσότερες από

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ:"Τέλος" ο Κουέβας, ακολουθεί ο Ζαϊρί

Παρελθόν αποτελεί για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Αργεντίνος Κουέβας, καθώς δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα. Η διοίκηση της ομάδας, αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία μαζί του και πλέον ο παίκτης είναι ελεύθερος για να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του.Από κει και πέρα, ανάλογο φαίνεται πως θα είναι και το μέλλον του Ζαουάντ Ζαϊρί, ...

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 ετών η απασχόληση στη Γερμανία το 2011

Το 2011 ήταν «η καλύτερη χρονιά εδώ και 10 χρόνια» όσον αφορά την κατανάλωση των νοικοκυριών στη Γερμανία, ανακοίνωσε η γερμανική ομοσπονδία εμπορικών επιμελητηρίων DIHK.
Η κατανάλωση αναμένεται ότι αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 1,2% κατά την περσινή χρονιά σε σταθερές τιμές, διευκρίνισε η DIHK, καθιστώντας το 2011 για τους Γερμανούς, οι οποίοι παραδοσιακά δεν επιδίδονται σε δαπάνες, «την καλύτερη χρονιά εδώ και 10 χρόνια».

ΙΤΑΛΙΑ: ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΕΣΟΔΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 11 ΔΙΣ. ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Έσοδα που θα ξεπερνούν τα περσινά - των 11 δισ. ευρώ - αναμένει τη φετινή χρονιά η ιταλική εφορία από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, μέσω των νέων μέτρων και νόμων, όπως...

O ομορφάντρας, το χαράτσι της ΔΕΗ και τα τέλη κυκλοφορίας!...


Σίγουρα ο Μανώλης Μαυροματάκης ή κατά κόσμο «Ομορφάντρας» είναι ένα από τα τηλεοπτικά πρόσωπα του 2011.
Οι διαφήμιση του είναι από τις λίγες που δεν κάνουν τους τηλεθεατές να αλλάζουν κανάλι ενώ η ατάκα «Ομορφάαααντρα μου» ακούγεται σχεδόν σε κάθε παρέα.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΠΕΛΕΡΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ 70.000.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ Η ΠΟΕ-ΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ...

Παραγγελία για την άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων, Γιάννη Καπελέρη, καθώς και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών έδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο
οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης. Η παραγγελία για τη δίωξη αφορά τις καταγγελίες, που είχαν δει το φως της

Παπούλιας: Αν βάλουμε όλοι πλάτη θα βγούμε από την κρίση

Παπούλιας: Αν βάλουμε όλοι πλάτη θα βγούμε από την κρίσηΤην πεποίθησή του ότι «αν βάλουμε όλοι πλάτη» θα βγούμε από την κρίση εξέφρασε για άλλη μία φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα στο Προεδρικό Μέγαρο.
Από την πλευρά του ο κ. Δήμας ευχήθηκε να ορθοποδήσει η

Ράπανος: Θα πρέπει όλοι να μειώσουμε το επίπεδο διαβίωσης

«Είτε θα μείνουμε στο ευρώ μειώνοντας το επίπεδο διαβίωσης όλοι μας, είτε θα αποχωρήσουμε από το ευρώ γυρνώντας δεκαετίες πίσω», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Β. Ράπανος, μιλώντας σήμερα στην εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Διώκεται για κακούργημα ο Γ. Καπελέρης


Διώκεται για κακούργημα ο Γ. Καπελέρης ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ 
Την παραίτηση του γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γιάννη Καπελέρη, ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αιτία η προηγηθείσα παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος του κ. Καπελέρη για την υπόθεση της εγκυκλίου που ρύθμιζε τις εγγραφές στο σύστημα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» και την επιβολή προστίμων.

Εκλογές πριν το Πάσχα, επιμένει ο Σαμαράς

Εκλογές πριν το Πάσχα, επιμένει ο ΣαμαράςΤη θέση του για εκλογές πριν από το Πάσχα επανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς από το Βυζαντινό Μουσείο της Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποίησε επίσκεψη.
Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στο

Συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί στις 9 Ιανουαρίου

Συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί στις 9 ΙανουαρίουΣυνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ θα έχει ο Νικολά Σαρκοζί στις 9 Ιανουαρίου στο Βερολίνο, προκειμένου να προετοιμασθούν για τις ευρωπαϊκές συζητήσεις που θα διεξαχθούν στα τέλη του μηνός, ανακοινώθηκε από το γραφείο του Γάλλου προέδρου.
Οι δύο ηγέτες αναμένεται να επεξεργαστούν περαιτέρω τις προτάσεις που συμφωνήθηκαν στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου για ένα νέο σύμφωνο μεγαλύτερης δημοσιονομικής ενοποίησης.

Ανταγωνιστική οικονομία για να μην πτωχεύσουμε

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η μεγάλη πρόκληση για την ελληνική οικονομία και επομένως για τη νέα κυβέρνηση είναι η ανταγωνιστικότητα. Μόνο με ανταγωνιστική οικονομία δεν θα επαναλάβουμε το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του Τρικούπη.
Εντός της ΟΝΕ και σε παγκοσμιοποιημένη οικονομία το ζήτημα είναι πιο σύνθετο, αφού η πρόοδος και η ευημερία εξαρτώνται

Στις 10 Ιανουαρίου οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ

Σε λειτουργία αναμένεται να τεθεί από τις 10 Ιανουαρίου η διαδικασία της online χορήγησης από το ΙΚΑ βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας, με παράλληλη δυνατότητα επιβεβαίωσης της εγκυρότητάς τους μέσω διαδικτύου. Αυτά προβλέπει η υπ' αριθμ. Φ. 11321/25754/1695/15-12-2011 απόφαση υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κάνουν σαν να μην καταλαβαίνουν...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Με το καλημέρα» του 2012, η χώρα εισέρχεται στο «κολασμένο» τρίμηνο Ιανουάριος - Μάρτιος που θα κριθούν πολλά για το μέλλον της χώρας. Η κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις «αποκλίσεις» του 2011 που, αν είναι τελικά πάνω από ένα όριο, η αντιμετώπισή τους με νέα μέτρα κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση θα είναι. Υπάρχουν τα τρέχοντα θέματα

7 ψυχές και οι κότες

Τελικά δεν είναι μόνο οι γάτες επτάψυχες, αλλά και μια κότα από την Κίνα που κατάφερε να επιζήσει 2 μέρες στην κατάψηξη.
Ένας κύριος από την Κίνα έμεινε έκπληκτος όταν έβγαλε από την κατάψυξη ένα κοτόπουλο και διαπίστωσε πως ήταν ακόμη ζωντανό. Ο κύριος Gan Shugen, από την πόλη Chengdu, δήλωσε πως είχε λάβει το κοτόπουλο ως δώρο από ένα συγγενή του.

3 δισ. ευρώ για έργα στη Βόρεια Ελλάδα το 2012

  ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ
Με άξονα την Εγνατία οδό, από Ηπειρο μέχρι Θράκη, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων υλοποιεί και έχει προγραμματίσει για τη νέα χρονιά ένα σύνολο έργων που αγγίζουν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Στόχος είναι η κάλυψη μιας σειράς από κρίσιμες υποδομές και ταυτόχρονα η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, είτε σε τομεακό είτε σε περιφερειακό επίπεδο.

Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στα πολιτικά κόμματα

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kάπα Research σε ποσοστό 77,2% προκρίνουν την παραµονή της χώρας µας στο ευρώ
Η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα, ο φόβος αλλά και η οργή που έφεραν η οικονοµική κρίση και οι χειρισµοί για την αντιµετώπισή της επιδρούν καθοριστικά στην ελληνική κοινωνία, µεταβάλλουν ιδέες και συµπεριφορές και κυρίως προκαλούν αποστροφή των πολιτών προς το υπάρχον πολιτικό σύστηµα και τα πολιτικά

Τι ξέρω και τι όχι

ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βενιζέλος μίλησε για μετά το Πάσχα, ο Σαμαράς επιμένει για πριν κι εγώ εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω με ποιον τρόπο θα βοηθήσουν οι εκλογές ώστε ν' αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τα προβλήματά μας. Τον ξέρω, φυσικά, τον αντίλογο για νωπή λαϊκή εντολή.

«Οι λαθρέμποροι καύσιμων έφαγαν τους εισαγγελείς!»

«Οι λαθρέμποροι καύσιμων έφαγαν τους εισαγγελείς!»Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Η βόμβα παραίτησης των δύο εισαγγελέων και οι τρομερές καταγγελίες τους για πάρτι οικονομικών απατεώνων με νόμιμο, ηθικό και ακόμα και φιλανθρωπικό μανδύα στην πλάτη τους έχει πολύ πρακτικό περιεχόμενο. Και αυτό εξοργίζει τον Έλληνα πολίτη που χειμάζεται τόσο, ώστε να υφίσταται εξοντωτικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις των 600 ευρώ και εξοντωτικά χαράτσια σε κατοικίες που έχτιζε με ΑΙΜΑ επί δεκαετίες χωρίς να χρωστάει δραχμή σε καμία εφορία και σε
κανέναν ΚΕΡΑΤΑ από αυτούς που κυβέρνησαν και κυβερνούν επί χρόνια στα αρμόδια πόστα.

Αυστραλία: Τα φαστφουντάδικα αντικατέστησαν τα ελληνικά καφέ

Στον ρόλο των Ελλήνων που άλλαξαν την ζωή και τις συνήθειες των Αυστραλών σε πολλούς τομείς είναι αφιερωμένο εκτενέστατο άρθρο της εφημερίδας The Sydney Morning Herald, που στέκεται ιδιαίτερα στα ελληνικά καφέ του Σίδνεϊ.
Ο Νικ Πούλος μάλιστα διαφωνεί με τη θεωρία ότι οι Έλληνες εισήγαγαν την μόδα των καφέ, από την Αμερική στην Αυστραλία.

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ...ΕΥΡΩΠΙΤΑΣ !...

Πρωτοχρονιά λιτότητας σε όλο τον κόσμο

Πρωτοχρονιά λιτότητας σε όλο τον κόσμο  Τα φανταχτερά πυροτεχνήματα συνοδεύτηκαν από τις προειδοποιήσεις για ένα δύσκολο 2012 με σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία και ανάγκη για θυσίες. Στα δέκατα γενέθλια του ευρώ, η Α. Μέρκελ δεσμεύτηκε ότι θα κάνει «τα πάντα» για να στηρίξει το κοινό νόμισμα

Εκβιασμός Έρογλου

Με αλλαγή του ονόματος των Κατεχόμενων στην Κύπρο απειλεί ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ντερβίς Έρογλου, αν δεν υπάρξει λύση στο Κυπριακό εντός του 2012.
Από «τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου», όπως αποκαλείται σήμερα το ψευδοκράτος, θα αλλάξει σε «τουρκικό κράτος Κύπρου» ή «Τουρκικό κράτος Βορείου Κύπρου».

Σόιμπλε: Με το αζημίωτο η διάσωση της Ελλάδας

Σόιμπλε: Με το αζημίωτο η διάσωση της ΕλλάδαςΘετικά αποτιμά τον δεκαετή βίο του ευρώ ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Χαρακτηρίζει τη σημερινή κρίση ως κρίση μεμονωμένων χωρών και όχι συνολικά της ευρωζώνης και διαβεβαιώνει -με αρκετό κυνισμό- τους γερμανούς φορολογουμένους ότι η διάσωση της Ελλάδας γίνεται με το αζημίωτο.

Συνελήφθη 60χρονος για ασέλγεια σε βάρος 11χρονης

Ένας 60χρόνος από την περιοχή της Μεσαράς Ηράκλειου συνελήφθη κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος 11χρόνου κοριτσιού και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα.
Μετά τις αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στο Ρέθυμνο νέο σκάνδαλο ξέσπασε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύμα μία 11χρονη.
Ο 60χρονος ήταν καλεσμένος για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς σε σπίτι συγγενικών του προσώπων στο Ηράκλειο, όπου φέρεται να παρέσυρε σε δωμάτιο την ανήλικη και να ασέλγησε σε βάρος της.
Ο κατηγορούμενος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Μήνυμα στήριξης του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον κ. Παπαδήμο

Σε θέση μάχης ο Πρωθυπουργός με στόχο τη δόση των 89 δισ. ευρώΣε θέση μάχης ο Πρωθυπουργός με στόχο τη δόση των 89 δισ. ευρώ
Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, που δείχνει αποφασισμένος να κινητοποιήσει την κυβέρνησή του ώστε να προχωρήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η τρόικα για τη σούπερ δόση των 89 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα στα

Πιέσεις από την τρόικα για συμβάσεις και κατώτατο μισθό

Μισθοί, εισφορές και επικουρικές στο επίκεντρο της συνάντησης του Λ. Παπαδήμου με την ΓΣΕΕ
Τα «καυτά» θέματα των μισθών, των ασφαλιστικών εισφορών και των επικουρικών συντάξεων θα τεθούν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους