Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Μάχες κερδισμένες και χαμένες

Του Κωστή Παπαϊωάννου
Ενας απολογισμός του πρώτου χρόνου στη δημαρχία Αθηνών του Γιώργου Καμίνη
Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Αθηναίων στην Πλατεία Κοτζιά για την αλλαγή του χρόνου ήταν απλός, εύστοχος και ανθρώπινος. Μίλησε στη δοκιμαζόμενη Αθήνα, απευθύνθηκε στα θύματα της κρίσης και τόνισε τη δύναμη της αλληλεγγύης κατά της φτώχειας. Επιτέλους, καιρός ήταν. Εναν χρόνο μετά ο δήμαρχος άρθρωσε, για μία φορά, τον λόγο που χρειάζεται η πόλη.

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων 5.1.12

Χωρίς τύψεις και αναστολές

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Πολλοί βιάστηκαν να καταδικάσουν τον πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου Πειραιά Κωνσταντίνο Κούβαρη, ο οποίος είχε το θάρρος να ζητήσει από τους συναδέλφους του να χρησιμοποιήσουν «χωρίς τύψεις και αναστολές» το όπλο που διαθέτουν, το φάρμακο. Αγνοούν ενδεχομένως ότι αναγκάστηκε να προβεί στη δήλωση επειδή έχει διαπιστώσει ότι «οι φαρμακοποιοί είναι ευαίσθητοι», ευαισθησία που αναστέλλει πολλές φορές την ορμητικότητα και την αποφασιστικότητά τους στο πεδίο της μάχης.

ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΜΠΕΝΙ...
Μπερδεύει την τράπουλα εάν κατέβει υποψήφια. Στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Παπανδρέου η Κατσέλη θα πάρει μεγάλο μέρος του Παπανδρεϊκού-παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ και δεν θα πάνε στον Βενιζέλο που εμφανίζεται ως ο έχων το δαχτυλίδι της...

Και όμως τρέχουν...

Του Γιάννη Λ. Πολίτη
Εδώ και έξι χρόνια ο Γιώργος Αλογοσκούφης είχε δεσμευθεί ρητά ότι θα πατάξει οριστικά το λαθρεμπόριο πετρελαίου. Εφυγε ο Αλογοσκούφης, έφυγε και ο Γιάννης Παπαθανασίου και ήρθε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, γεμάτος αποφασιστικότητα ότι θα κλείσει τη μεγάλη μαύρη τρύπα της φοροδιαφυγής. Τα χρόνια πέρασαν και το λαθρεμπόριο γιγαντώθηκε, με το Δημόσιο να χάνει περίπου 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

"Ανάσα" για υπερχρεωμένους δήμους και περιφέρειες

 Ανάσα  για υπερχρεωμένους δήμους και περιφέρειεςΕγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο οι διατάξεις του υπουργείου Εσωτερικών για την εξυγίανση των υπερχρεωμένων δήμων και περιφερειών, και ως εκ τούτου περιελήφθησαν στο κατεπείγον οριζόντιο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Βάζουν υπογραφές για λογαριασμούς στην Ελβετία

Χρήστος Μπόκας
Ξεκινά έρευνα
Την έγκρισή τους προκειμένου να ξεκινήσει η έρευνα για τυχόν «μυστικές» ελβετικές» καταθέσεις δίνουν οι έλληνες βουλευτές οι οποίοι έχουν ήδη λάβει τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις από την επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελίες του βουλευτή του ελβετικού κοινοβουλίου Ιωσήφ Ζησιάδη ο οποίος είχε πει ότι έλληνες πολιτικοί διατηρούν αδήλωτους τραπεζικούς στον φορολογικό παράδεισο της Ελβετίας.

Χωρίς μεταβατική περίοδο το άνοιγμα του κλάδου των φορτηγών

Χωρίς μεταβατική περίοδο το άνοιγμα του κλάδου των φορτηγώνΤο δρόμο για την κατάργηση της μεταβατικής περιόδου προσαρμογής για την απελευθέρωση του κλάδου των χερσαίων μεταφορών ανοίγει η σχετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που ήδη εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο και οδεύει προς τη Βουλή.
Η διάταξη θα κατατεθεί την Τρίτη στην Βουλή, χωρίς ακόμη να έχει αποφασιστεί εάν θα ψηφιστεί με την διαδικασία του επείγοντος ή του κατεπείγοντος.

Εξώδικο Ψωμιάδη στον "αγαπούλα"

Εξώδικο Ψωμιάδη στον  αγαπούλα Οσο απίστευτο και αν φαίνεται με την πρώτη ανάγνωση... ο φυγόδικος, πρώην ισχυρός παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου, Μάκης Ψωμιάδης, προχώρησε στην αποστολή εξώδικου εναντίον των συντελεστών της διαφήμισης γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, με ήρωα έναν... μπαρουτοκαπνισμένο πρόεδρο ποδοσφαιρικής ομάδας, που έχει κάνει τεράστιο σουξέ την ατάκα «Αγαπούλα... πούλα»!

Η εσωτερική υποτίμηση οδηγεί στο σπιράλ του θανάτου

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Κύριοι της τρόικας ήγγικεν η ώρα να καταλάβετε ότι η οικονομία δεν είναι... κουζίνα, ούτε τα οικονομικά προγράμματα τσελεμεντές και τυφλοσούρτης.
Η μέχρι τώρα συμπεριφορά σας φανέρωσε άγνοια της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς και της δομής της ελληνικής οικονομίας. Οι στόχοι που θέσατε (πρωτογενές πλεόνασμα, μείωση των ελλειμμάτων) ήταν μεν σωστοί, αλλά η συνταγή που επιλέξατε ή επιτρέψατε στην ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει (και γι' αυτό έχετε τεράστια ευθύνη, αφού σας ανήκει ο τελευταίος λόγος), είχε δόσεις θανατηφόρες.

ΔΕΗ: Πώς διαμορφώνονται τα νέα τιμολόγια

ΔΕΗ: Πώς διαμορφώνονται τα νέα τιμολόγιαΟι αυξήσεις για τους οικιακούς πελάτες κλιμακώνονται από 9% έως και 12,1%
Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, μετά από γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και σχετική απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ανακοινώνει τα νέα τιμολόγια χαμηλής τάσης που θα ισχύσουν από 1 Ιανουαρίου 2012.
Με βάση τα τιμολόγια αυτά:

Η πρόταση του υπουργείου Εργασίας για τις επικουρικές συντάξεις

Η πρόταση του υπουργείου Εργασίας για τις επικουρικές συντάξειςΣτη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Εργασίας τα βασικά σημεία της πρότασής του για τις επικουρικές συντάξεις τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να αναλάβει καμία νομοθετική πρωτοβουλία για κατάθεση νομοσχεδίου, χωρίς την σύμφωνη γνώμη των τριών κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση.

Η Εθνική Τράπεζα διαψεύδει τον Γ. Παπανδρέου

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, σε συνέχεια της χτεσινής τοποθέτησής της αναφορικά με την υπόθεση της δανειοδότησης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), επαναβεβαιώνει τα εξής: Η Εθνική Τράπεζα ουδέποτε δέχτηκε ή, πολύ περισσότερο, επεδίωξε ανάμιξη τρίτων, πολιτικών ή άλλων προσώπων, στη διαδικασία χορήγησης δανείων ή, γενικώς, στη λειτουργία της.

ΑΥΞΗΣΗ 50% ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αύξησε... κατά περισσότερο από 50% το 2011 το συνολικό ποσό που δάνεισε στα κράτη-μέλη του, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το ίδρυμα σήμερα το πρωί. Από τους πόρους του ΔΝΤ που διοχετεύτηκαν σε 52 χώρες, το μεγαλύτερο μέρος πήγε σε τέσσερις ευρωπαϊκές -Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ρουμανία.

Παρούσα η Λ. Κατσέλη στην κούρσα της διαδοχής

Παρούσα η Λ. Κατσέλη στην κούρσα της διαδοχήςΑνοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, άφησε μιλώντας στη ΝΕΤ, η Λούκα Κατσέλη
Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο πιθανής υποψηφιότητας της, απάντησε «μπορεί, είναι πολύ πιθανόν» προσθέτοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί, από πολλές παραμέτρους και κυρίως, όπως είπε, από τη διαμόρφωση μίας πολιτικής πλατφόρμας που δεν θα εκφράζει μόνο την ίδια αλλά και πολλούς άλλους συντρόφους της στο ΠΑΣΟΚ.

Από Αύγουστο ... χειμώνα


Μετατίθεται για τον Μάρτιο η εκταμίευση της επόμενης δόσηςΜετατίθεται για τον Μάρτιο η εκταμίευση της επόμενης δόσης
Η Κομισιόν πιέζει την Αθήνα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, για να εξασφαλίσει την επόμενη δόση του δηλητηρίου, συγγνώμη του δανείου. H μεθεπόμενη δόση ύψους 10 δις ευρώ που θα εκταμιευόταν αρχικά τον Μάρτιο, τώρα θα καταβληθεί τον Ιούνιο, ενώ υπάρχει περίπτωση να υπάρξει και

Έκτακτα πήγε στις Βρυξέλλες ο Ιταλός πρωθυπουργός

Αιφνιδιαστικά αναχώρησε σήμερα για τις Βρυξέλλες ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, χωρίς να έχει καταστεί επί του παρόντος σαφές με ποιους κοινοτικούς αξιωματούχους θα τα πει. Λέτε να πάει και ο δικός μας; Της ίδιας σχολής και αυτής  εταιρίας είναι. Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Ευρώπη.

Πιέσεις Κομισιόν για τα νέα μέτρα

Αν διαπιστώσουμε καθυστερήσεις, θα αναθεωρήσουμε την πληρωμή του Μαρτίου»
Πιέσεις για τη λήψη νέων μέτρων και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης ασκεί στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει και της επιστροφής του κλιμακίου της τρόικας στην

Απορρίπτει την πρόταση Παπανδρέου ο Χρυσοχοΐδης

Απορρίπτει την πρόταση Παπανδρέου για εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά τις εθνικές εκλογές ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος με γραπτή του δήλωση επικρίνει τον κ. Παπανδρέου για μια σειρά θεμάτων.

Κλειστά το τριήμερο των Θεοφανείων τα μουσεία...


Απέχουν οι φύλακες και ζητούν κάλυψη για την πέρα του πενθημέρου εργασία...
Κλειστά το τριήμερο των Θεοφανείων - 6,7 και 8 Ιανουαρίου - τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω της αποχής που έχουν κηρύξει από την εργασία τους τα μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ...

ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ "Π&13"
Αφιερωμένο στον Πάγκαλο ολόκληρο το πρωτοσέλιδο της "Παρασκευής & 13" που κυκλοφορεί αύριο στα περίπτερα. Η εφημερίδα δημοσιεύει πολυσέλιδο ρεπορτάζ με δεκάδες αντιδράσεις για την αγωγή ανθρώπων των ΜΜΕ που σχολιάζουν με τα χειρότερα λόγια την αγωγή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης... 

fimotro

Τρομερός άνεμος προκαλεί μεγάλες καταστροφές

Προειδοποίηση για μεγάλες καταστροφές στο γερμανικό χώρο, εξαιτίας του ισχυρότατου ανέμου, που πήρε την ονομασία "Αντρέα" κυκλοφόρησε πριν από λίγο. Ο άνεμος είναι από το πρωί σε δράση και προκάλεσε ήδη πολλές καταστροφές. Μας ανάγκασε να μείνουμε στο σπίτι μας και χάσαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε. Δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις από το φόβο μήπως σου έρθει κάτι στο κεφάλι. Νομίζεις ότι τα δέντρα θα ξεριζωθούν από την ένταση του ανέμου. Μαζί με τον αέρα έρχονται και σποραδικές καταιγίδες, που κάνουν την κυκλοφορία αδύνατη.

Παπαρήγα: «Όχι ισχυρή κυβέρνηση, αλλά δυνατός λαός»

Να μη βγει ισχυρή κυβέρνηση από τις προσεχείς εκλογές, ζήτησε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
«Αυτό που μπορεί να γίνει, είναι να βγει δυνατός ο λαός και να μπορεί να παρεμβάλει εμπόδια στο έργο της επόμενης κυβέρνησης. Να μη φοβηθεί. Αν δεν μπορεί να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση θα τα βρουν.

Καμμένος vs Παπανδρέου: Οι αστακοί, τα πούρα kohiba και το χαβιάρι…

Για τα καλά τα σούρνει – με τον δικό του τρόπο... και επιχειρήματα – στον αδελφό του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ , συγγραφέα Νίκο Παπανδρέου, ο βουλευτής Πάνος Καμμένος.
«Μπαινοβγαίνει, είπε, στα υπουργεία με την ιδιότητα του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, πέταγε με το αεροσκάφος του ελληνικού λαού στο Αμπού Ντάμπι και έτρωγε αστακούς 28.000 δολαρίων…

Καρφιά Πάγκαλου στον Παπανδρέου

Το ’ριξε και πάλι απόψε το φαρμάκι του…» ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος στον Γιώργο Παπανδρέου, λίγο πριν ξεκινήσει το υπουργικό συμβούλιο για το πολυνομοσχέδιο.
«Ο Παπανδρέου έκανε βλακεία (κάπως αλλιώς το ονόμασε ο κύριος Πάγκαλος, αλλά είναι δύσκολο να αποδοθεί η

Φυλάκιση για χρέη στο Δημόσιο

Σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 66χρονος έμπορος ειδών υγιεινής, ο οποίος συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 19,3 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για τον 66χρονο νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας ΒΙΕΚΑ Α.Ε., η οποία εδρεύει στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Μεγάλη πτώση 2,22% στο ΧΑ λόγω ανησυχιών για το PSI

Με μεγάλη πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, συμπληρώνοντας τέσσερες πτωτικές συνεδριάσεις, εν μέσω πτωτικού κλίματος και στις ευρωπαϊκές αγορές. Επιπλέον η πορεία του PSI και η συζήτηση για χρεοκοπία που ήρθε στην επικαιρότητα και από τον πρωθυπουργό προκάλεσαν πιέσεις στην αγορά.

Θανατική ποινή στον Μουμπάρακ

Την επιβολή της θανατικής ποινής στον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ και σε άλλους κατηγορούμενους, συμπεριλαμβανομένων των δυο γιων του Μουμπάρακ και του πρώην υπουργού Εσωτερικών Χαμπίμπ ελ Άντλι, ζήτησε η εισαγγελία.

Χωρίς ονόματα υπουργών τα υπομνήματα των εισαγγελέων

Χωρίς ονόματα υπουργών τα υπομνήματα των εισαγγελέωνΑπέκλεισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο παρεμβάσεων υπουργών στο έργο τους, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης κατά τη δίωρη παραμονή τους στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, αλλά έκαναν λόγο για παρεμβάσεις τρίτων, υπηρεσιακών και μη παραγόντων, εκ μέρους υπουργών.

Μελετούν ελληνικά κεραμικά για να φτιάξουν διαστημόπλοια!

Επιστήμονες από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, οι οποίοι σχεδιάζουν πυραύλους και διαστημόπλοια, μελετούν τα αττικά κεραμικά, καθώς πιστεύουν ότι θα πάρουν ιδέες για να βελτιώσουν ακόμη
περισσότερο τις θερμικές «ασπίδες» των διαστημικών σκαφών τους, όταν αυτά επανέρχονται, μετά τα ταξίδια τους, στη γήινη ατμόσφαιρα.

Κράτος και... «απονομιμοποίηση»!

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Χθες το «Εθνος» έφερε στο φως της δημοσιότητας έναν «χορό διαφθοράς» σε εφορίες και τελωνεία. Μια δικαστικός, λ.χ., εντόπισε περίπτωση Ανώνυμης Εταιρείας που πλήρωσε για περαίωση εξαετίας 20 χιλ. ευρώ, έναντι παραβάσεων ύψους 620 χιλ. ευρώ! Το υπουργείο Ανάπτυξης κατηγορεί το υπουργείο Οικονομικών για την καθυστέρηση του ειδικού συστήματος μέτρησης εισροών - εκροών καυσίμων στις δεξαμενές των βενζινάδικων κ.λπ.

Νέα ηγεσία και ρεαλισμός

Του Λεωνίδα Γρηγοράκου
Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας κατέληξε να είναι δικομματικό επειδή τα κόμματα εκτός από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφεραν να πείσουν τον λαό ότι μιλούν με ειλικρίνεια για όσα λένε, αφού στήριξαν οποιαδήποτε ιδεολογία τους σε αποτυχημένα - ξεπερασμένα ιδεολογικά και πολιτικά πρότυπα.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει ιστορία περίπου εκατό χρόνων και δεν έπεισε ποτέ κανέναν ότι μπορεί να κυβερνήσει, με εξαίρεση το σύντομο «βρώμικο '89» που όλοι θυμόμαστε.

Η Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη;

Του Αντώνη Τριφύλλη
Το αυτοκαταστροφικό παιχνίδι του πολιτικού συστήματος
Η στάση της Αγγλίας στο ζήτημα της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης υπήρξε ένα βήμα κρίσιμο στην πορεία προς την έξοδό της από την ΕΕ. Εχουν προηγηθεί πολλές βρετανικές παρεμβάσεις για την επίτευξη του στρατηγικού της στόχου για μια Ευρώπη ελεύθερου εμπορίου. Και μόνο. Η εκχώρηση μέρους της εθνικής κυριαρχίας της,

BBC: Κίνδυνο χρεοκοπίας επισείει ο Ελληνας πρωθυπουργός

BBC: Κίνδυνο χρεοκοπίας επισείει ο Ελληνας πρωθυπουργός«Η ΤΡΟΙΚΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ»

Στην προειδοποίηση, όπως την αποκαλεί, του κ. Παπαδήμου προς τους κοινωνικούς εταίρους ότι η χώρα μπορεί να καταστεί αναξιόχρεη έως τον Μάρτιο εάν τα συνδικάτα δεν αποδεχθούν περαιτέρω μειώσεις μισθών, εστιάζει η ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού δικτύου, στη σημερινή του αναφορά για την Ελλάδα.

Ήθη και έθιμα της γιορτής των Θεοφανείων

Χαρούμενα και ελπιδοφόρα τα Φώτα
Χαρούμενα, θριαμβευτικά και ελπιδοφόρα, τα Θεοφάνεια ή Φώτα κλείνουν το Δωδεκαήμερο, που «άνοιξε» την παραμονή των Χριστουγέννων. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας γιορτάζονται πανηγυρικά μέσα από διάφορα ήθη και έθιμα.
Στα πρώτα χριστιανικά χρόνια η γιορτή αυτή κάλυπτε μαζί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Βοήθεια από τον ουρανό

φωτορεπορτάζ:Βοήθεια από τον ουρανό
Μοιάζει σαν ένας ακροβάτης που κατεβαίνει προς τα σύννεφα. Στην πραγματικότητα, είναι ένας διασώστης που ανεβαίνει προς το ελικόπτερο από τη θάλασσα επιτελώντας το δυσάρεστο έργο της μεταφοράς της σορού ενός γερμανού τουρίστα, μόλις 36 ετών, που έχασε τη ζωή του στα άγρια κύματα. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο νοτιότερο σημείο της Πορτογαλίας, εκεί όπου τα νερά του

Δημοπράτησαν φρέσκο τόνο στις 565 χιλ. ευρώ

Σε τιμή ρεκόρ 565.000 ευρώ πουλήθκε ένας ερυθρός (κυανόπτερος) τόνος, στην πρώτη δημοπρασία του χρόνου που έγινε στην ψαραγορά του Τσουκίτζι στο Τόκιο. Το ψάρι ζυγίζει 269 κιλά, αλιεύθηκε στα ανοικτά της επαρχίας Αομόρι (βόρεια Ιαπωνία) και αγοράσθηκε από τον ιδιοκτήτη μιας διάσημης αλυσίδας εστιατορίων σούσι του Τόκιο, την Σουσι Ζανμάι.

Τάφοι

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΥΠΑΡΧΟΥΝ πολλές αναγνώσεις της υπόθεσης Καπελέρη. Ωστόσο, η ποινική δίωξη εις βάρος του - παραιτηθέντος πλέον - γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών θα μπορούσε να είναι και το μάρμαρο στον τάφο της φορολογικής πολιτικής. Γιατί το πτώμα της έχει από καιρό σαπίσει.

Κλείνει η ελληνική αγορά για μεταφορείς τρίτων χωρών

«Το ΒΗΜΑ» παρουσιάζει την τροπολογία που θα φέρει στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Μεταφορών - Μόνο οχήματα EURO V θα παίρνουν άδεια
Την τροπολογία για την απελευθέρωση των φορτηγών, που θα φέρει προς ανάγνωση την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Υποδομών, κ. Μ. Βορίδης, καθώς και την αιτιολογική της έκθεση, παρουσιάζει σήμερα «Το Βήμα».

Χρήσιμες επισημάνσεις

ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Εκανε μια παρατήρηση χθες ο πρόεδρος των βιομηχάνων Δ. Δασκαλόπουλος, με την οποία νομίζω ότι συμφωνεί κάθε στοιχειωδώς νοήμων πολίτης. Πως αν η κυβέρνηση Παπαδήμου αποτύχει, η ευθύνη θα καταλογιστεί στα κόμματα που τη στηρίζουν. Εκείνο που δεν είμαι βέβαιος είναι αν και κατά πόσο αντιλαμβάνονται και οι πολιτικοί -ή έστω αρκετοί απ' αυτούς- ότι η συγκεκριμένη εκτίμηση δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση.

''Πρέπει να αντισταθούμε'' λέει ο Πάγκαλος

Ο Γ.Α.Π. και το τέλος της δυναστείας Παπανδρέου

Τελικά, ως φαίνεται, στις... προηγμένες δημοκρατίες σαν αυτή που μας κληροδότησε μετά τη διετή πρωθυπουργία του ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο για έναν δηλωμένο αντεξουσιαστή, από το να αποχωριστεί την καρέκλα του. Ουδέποτε στα ελληνικά πολιτικά χρονικά υπήρξε άλλος αρχηγός κόμματος που να διεκδικεί με τέτοιο πάθος τη διατήρηση της εξουσίας του, προκαλώντας ένταση που, για το ίδιο του το κόμμα, αγγίζει πλέον τα όρια της πλήρους διάλυσης. Είναι πραγματικά κάτι που δεν έχει ξαναγίνει.

Γερμανός κατηγορείται για του εμπρησμούς στο Λος Άντζελες

Ένας 24χρονος Γερμανός αντιμετωπίζει κατηγορίες για δεκάδες εμπρησμούς στο Λος Αντζελες το περασμένο Σαββατοκύριακο, την ώρα που όλος ο κόσμος γιόρταζε τον ερχομό του καινούργιου χρόνου. Κίνητρό του, σύμφωνα με την κατάθεση με έναν ερευνητή, ήταν η «οργή του εναντίον των αμερικανών».

Διχάζει το ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου

Στιγμιότυπο από τη μαραθώνια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Διαρχία μέχρι τις εθνικές εκλογές όποτε αυτές γίνουν, ήταν τελικά η πρόταση του Γ. Παπανδρέου προς το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν την αποδέχτηκε προκαλώντας νέες αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος.
 Έπειτα από πολύωρη έντονη συνεδρίαση αποφασίστηκε νέα συνεδρίαση του οργάνου στις 12 Ιανουαρίου, οπότε θα παρουσιαστεί εισήγηση για τη γενικότερη πορεία του Κινήματος εν όψει των εθνικών εκλογών και για τη διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ συγκαλείται στις 15 Ιανουαρίου για να αποφασίσει τον χρόνο εκλογής προέδρου
Αποχώρηση κατά δόσεις από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια μιας (ακόμη) θυελλώδους πολύωρης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αλλά οι προθέσεις του προοιωνίζονται σοβαρές εξελίξεις για το κόμμα, με τους τρεις βασικούς διεκδικητές του αξιώματος του προέδρου να μην αποδέχονται το χρονοδιάγραμμα που πρότεινε.

Πειρατές

Το κομπραδόρικο κεφάλαιο λοιπόν. Πάνω σ' αυτό σκόνταψαν και φάγανε τα μούτρα τους οι δύο αντιεισαγγελείς. Οι εκπρόσωποι αυτού του παρασιτικού κεφαλαίου έφτιαξαν κοστουμάκι στα μέτρα τους το σημερινό, σάπιο πολιτικό σύστημα. Αυτοί και οι χορηγοί των δύο κυβερνητικών κομμάτων. Γι' αυτούς δουλεύουν και αυτούς ευνοούν οι θεσμοί. Αυτοί στην ασυλία, την ατιμωρησία και την διαρκή συναλλαγή.

Αλληλεγγύη προς τους «ταπεινωμένους» Έλληνες

Την ελληνική υπηκοότητα ζητούν κάτοικοι της πόλης Ναντ στη Γαλλία σε μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης στη δοκιμαζόμενη από την οικονομική κρίση χώρα μας.  Η ιδέα ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, αναφέρει η εφημερίδα «Ouest-France», με τη δραστηριοποίηση ομάδας μελών της πολιτιστικής οργάνωσης πολιτών «Nantes est une Fete» (Η Ναντ είναι μία γιορτή).

Ατζέντα» ανατροπών από την τρόικα

«Αρμαγεδδών» στον ιδιωτικό τομέα
Μοντέλο Πορτογαλίας, όπου ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 566 ευρώ ζητούν οι δανειστές. Στην πρέσα 13ος και 14ος μισθός. Πιέσεις για κατάργηση ή «πάγωμα» των τριετιών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. «Αρμαγεδδών» έρχεται στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, με την τρόικα να στέλνει τελεσίγραφο για αλλαγές εδώ και τώρα ακόμα και με νομοθετική παρέμβαση.

Γιατί δεν το κλείνετε από τώρα το "μαγαζί";

Ποια είναι η λογική της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αφού  η Ελλάδα έχει το πρόβλημα με το δημόσιο; Αν γίνουν περικοπές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, αυτόματα  το κράτος θα έχει πολύ λιγότερα έσοδα και κατά συνέπεια δεν ωφελεί το δημοσιονομικό έλλειμμα. Εγώ μπορεί να μην ξέρω οικονομικά περισσότερα από αυτά που χρειάζονται να διαχειρίζομαι τα οικογενειακά μου  (και τα καταφέρνω πολύ καλά, σας πληροφορώ),