Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Η ενοικίαση του Παρθενώνος

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

Οταν ένας πολιτικός άνδρας σαν τον κ. Γιακουμάτο προτείνει να παραχωρηθεί η Ακρόπολη σε ιδιώτες για να την αξιοποιήσουν, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι ότι προσπάθησε να την επισκεφθεί το Σαββατοκύριακο με τα ανιψάκια του και βρίσκοντας τις πόρτες κλειστές λόγω πενθημέρου απεφάσισε να λύσει τον Γόρδιο Δεσμό. Οταν όμως διαπιστώνεις

Διακοπή λειτουργίας του TAXISnet για αύριο

Το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται από τη ΓΓΠΣ δεν θα είναι διαθέσιμο αύριο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
Διακόπτεται για έξι ώρες αύριο η λειτουργία των υπηρεσιών του TAXISnet, λόγω έργων συντήρησης των συστημάτων, όπως ανακοίνωσε η Γενική

Απαγωγή από το μουσείο

Της Ρούλας Γεωργακοπούλου
Ας με συγχωρέσει ο Ελικώνας ο βαθύσκιωτος μαζί και τα εννιά κορίτσια του, αλλά όταν έμαθα ότι τελικά ήταν Πικάσο, σχεδόν ανακουφίστηκα. Αντίθετα, η απαγωγή και του μικρότερου έργου ελληνικής ζωγραφικής θα με είχε ρίξει σε πένθος βαρύ και κατάμαυρο. Προσωπικά δεν θα αντάλλασσα ούτε μια φλοίδα από Ιακωβίδη, Γύζη, Λύτρα, Μαλέα, Μπουζιάνη, Τσαρούχη, Κανέλλη για το μισό Μουσείο Πικάσο και το μισό Μουσείο Μοντριάν, και τούτο όχι γιατί είμαι καμιά εθνομανής ούτε και τόσο άσχετη με την παγκόσμια τέχνη.

Τα καλύτερα των κεντρικών ειδήσεων

Να μην «μπλέξει» και η... χώρα!

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Το θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, στις παρούσες συνθήκες, δεν είναι ένα απλά εσωκομματικό θέμα, αλλά συνδέεται με τη λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου και τις κρίσιμες από πλευράς αποφάσεων 100 ημέρες για τη χώρα. Μια παρατεταμένη χρονικά -με τα στενά σημερινά δεδομένα- κατάσταση ασάφειας και πολιτικής αμορφίας (είναι έκδηλη ήδη) του ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσει εξ αντικειμένου αποσταθεροποιητικά για την κυβέρνηση. Πρέπει να αποτραπεί.

Επιστολή πανεπιστημιακών στον Παπαδήμο

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο έστειλαν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ζητώντας συνάντηση μαζί του, με αντικείμενο τα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα του ακαδημαϊκού και ερευνητικού συστήματος της χώρας.

Γραφειοκρατία

Του Ηλία Κανέλλη
Η δημοσιογραφική έρευνα, τελικά, απάντησε πιο γρήγορα από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ στην εύλογη απορία των πολιτών, αν γίνεται να μην έφτασαν και να μη μεταμοσχεύτηκαν και στην Ελλάδα τα τεχνικά ενθέματα της εταιρείας PIP, δημοφιλή και λόγω φτήνιας για μεταμοσχεύσεις στήθους σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Αν είχαν τσίπα οι Κουτρουμάνηδες...

Ο Σταύρος Λυγερός ξεκίνησε το σχόλιό του στο δελτίο της Στάη, λέγοντας "αν ήμασταν σοβαροί, που δεν είμαστε" και το διόρθωσε-βάζοντας και το σωστό πρόσωπο- "αν είχαν λίγη τσίπα, θα έπρεπε κάθε φορά που μιλάνε για τις επικουρικές, να ζητάγανε και συγνώμη" .
Κι όχι, μόνο δε ζητάνε συγνώμη, συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος, "αλλά μας κουνάνε και το χέρι" .
Κουτρουμάνη, τ' ακούς; Αλλά, πού να βρεις λίγη τσίπα...

nonews-NEWS

Τι είναι σωτηρία της χώρας;

Tου Νικου Γ. Ξυδακη
Ο ελληνικός λαός πορεύεται εν σιωπή και καρτερία, τους τελευταίους μήνες. Σιωπηλά έστρωσε το γιορτινό τραπέζι, καρτερικά υπομένει περικοπές και ανεργία, με αξιοθαύμαστο πατριωτισμό πληρώνει το χαράτσι για να διατηρήσει το δικαίωμα στο ηλεκτρικό και στην ιδιοκτησία. Καρτερικά υπέστη τον διασυρμό της χώρας από τους έξαλλους Μέρκελ-Σαρκοζί, και υπό το βάρος της απόγνωσης καρτερικά υπέμεινε την αποπομπή του εκλεγμένου μεν, ριψοκίνδυνου γκαφαδόρου δε,

Ν. Σαρκοζί: η Γαλλία θα επιβάλλει τον φόρο Τόμπιν

Με δηλώσεις του σήμερα ο Πρόεδρος της Γαλλίας επανέλαβε, χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο για αμφισημίες, ότι η χώρα του θα προχωρήσει στην επιβολή φόρου επί των χρηματο-οικονομικών συναλλαγών (ο λεγόμενος φόρος Τόμπιν), ακόμα και στην περίπτωση που το μέτρο απορριφθεί από άλλους εταίρους.

Ο μεγάλος ασθενής

Του Γιάννη Λ. Πολίτη
Η μεγαλύτερη, η πιο κρίσιμη αλλά και η πιο χρήσιμη δημόσια επιχείρηση της χώρας στηρίζεται την τελευταία οκταετία σε πήλινα πόδια. Λάθη, αστοχίες, ανικανότητα και έλλειψη οράματος των διοικήσεων την μετέτρεψαν από κερδοφόρα σε μεγάλο ασθενή. Οι παραγωγικές μονάδες της είναι παλαιάς τεχνολογίας, ρυπογόνες και με υψηλό κόστος λειτουργίας. Αν προσθέσει κανείς τον στρατό των διοικητικών στελεχών με τα σκανδαλώδη προνόμια, το μείγμα γίνεται εκρηκτικό.

Νέα μείωση των καταθέσεων

Η φυγή των καταθέσεων από τις τράπεζες καλά κρατεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 3,5 δις ευρώ τον Νοέμβριο.
Η εξομάλυνση της πολιτικής κατάστασης της χώρας μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης Παπαδήμου, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ...

Το δικαίωμα στην αποδοκιμασία

Tου Πασχου Μανδραβελη
Είναι εκπληκτικό, αλλά στην Ελλάδα ουδείς ενδιαφέρεται για τους νόμους που ψηφίζονται, πολλοί όμως δυσανασχετούν όταν αυτοί εφαρμόζονται. Αυτό συνέβη και με τη σύλληψη έξι διαδηλωτών στη Χαλκίδα οι οποίοι αποδοκίμασαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της τελετής αγιασμού των υδάτων.

Αποκλειστικό: Τα νέα μέτρα του Λουκά

Αποκλειστικά εδώ τα νέα μέτρα για την μαμημένη την τελευταία (ίσως μοιραία;) δόση , που την έχουμε ανάγκη.
1. Εισιτήρια για την είσοδο σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες , ετσι ώστε το ελληνικό δημόσιο να αρχίσει να παράγει, με δυνατότητα επέκτασης του μέτρου και στα σχολεία , δηλαδή να πληρώνουν οι μαθητές είσοδο για να μπουν στο σχολείο , αν λιποθυμούν ενδιάμεσα θα αφαιρείται από το........

Οι Πειρατές ζητούν την παράιτηση του Βουλφ

Η υπόθεση - σκανδάλο του προέδρου της Γερμανίας, Βουλφ, δεν έχει τέλος. Επανέρχεται στην ημερήσια διάταξη. Οι δικαιολογίες που πρόβαλε ο κ. πρόεδρος δεν έπεισαν ούτε... τον εαυτό του. Για να μη χαλάσουν τη συνήθεια (που θέλει τον πρόεδρο να τελειώνει πάντα τη θητεία του) δε ζήτησαν την

Αποζημιώσεις - μαμούθ σε 13 Ελληνοκύπριους ...

Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με σημερινή του απόφαση, επιδίκασε αποζημιώσεις- μαμούθ, στους 13 Ελληνοκυπρίους που στερήθηκαν τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα, μετά την τουρκική εισβολή το 1974.

ΕνδοΠΑΣΟΚικός πόλεμος και κάλπες

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Αδιαμφισβήτητο και αποκλειστικό δικαίωμα των μελών και των οργάνων του ΠΑΣΟΚ είναι να αποφασίσουν ποιον αρχηγό θα έχει το κόμμα τους, αν θα εγκαθιδρύσουν διαρχία, πότε θα εκλέξουν τον πρόεδρό τους και πότε θα τον καθαιρέσουν. Ούτως ή άλλως τα θέματα αυτά αφορούν πρωτίστως τα μέλη, τους οπαδούς και τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι έχουν και λόγο για τις επιλογές που θα κάνουν.

Σύλληψη δύο επιχειρηματιών στα Γιάννενα για χρέη

Σύλληψη δύο επιχειρηματιών στα Γιάννενα για χρέηΔύο ιδιοκτήτες καταστήματος επαγγελματικών ψυγείων συνελήφθησαν σήμερα στα Γιάννενα για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Σε βάρος του ενός εκκρεμούσαν χρέη ύψους 304.634,21 ευρώ, ενώ σε βάρος του δεύτερου 322.014,79 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, με τις κατηγορίες που αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Ξεπέρασε τα 30 εκατοστά το χιόνι στο Πήλιο...

Με αλυσίδες τα αυτοκίνητα στα Χάνια, Ζαγορά, Δράκεια...
Χιονόπτωση σημειώθηκε τη νύχτα στο Πήλιο και στα Χάνια το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 30 εκατοστά. Η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται με αλυσίδες στην περιοχή των Χανίων προς την
Ζαγορά, αλλά και στο δρόμο προς την Δράκεια. Κανονικά γίνονται τα

Οι "σωτήρες" της Ελλάδας στην τελική ευθεία!

Θα πληρώσουν τελικά οι πιστωτές;
Για τη σωτηρία τς Ελλάδας  είναι υποχρεωμένες και οι τράπεζες να παίξουν το  άχαρο παιχνίδι του κουρέματος. Εδώ και κάτι μήνες τρέχουν οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα, αλλά ως φαίνεται τα ... μαλλιά είναι πολύ μακριά και δεν έχουν βρει  ακόμα  το κανονικό μέγεθος.  Ο χρόνος όμως πιέζει κι έτσι θέλουν δε θέλουν θα πρέπει να βρουν το κοινό σημείο. Όσο για το αποτέλεσμα αυτού του εγχειρήματος είναι αβέβαιο μέχρι ... ανώφελο. Εδώ είμαστε και ... κοντός ψαλμός αλληλούια, που λένε και οι ιερωμένοι μας!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ : Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΣΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ ΚΑΘ' ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ-ΨΥΧΑΡΗ, ΤΗΣ "ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑΣ" ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ!


Ήταν Κυριακή 13 Νοεμβρίου, όταν έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Πετσάλνικου για τη θέση του πρωθυπουργού της συγκυβέρνησης. Αίφνης κυρίως το Mega, το ΒΗΜΑ, το ΕΘΝΟΣ, και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ άρχισαν ένα κρεσέντο απαξιωτικών σχολίων σε βάρος του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και αφιερωμάτων- ωσαννά στον Μεσσία που έρχεται από τις Αγορές.

Καρατζαφέρης: στηρίζω Παπαδήμο ακόμα κι αν...

Την απόφασή του να στηρίξει τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο,  δημοσιοποίησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, ακόμα και στην περίπτωση αποχώρησής του από την κυβέρνηση. Παράλληλα, αναφερόμενος στην έλευση της τρόικας στην Αθήνα, ζήτησε να υπάρξει ένα ενιαίο εθνικό μέτωπο, κάτι που σύμφωνα με

25χρονη «παγιδευμένη» στο σώμα 12χρονου κοριτσιού

Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Έκκληση στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα να την βοηθήσει έκανε μια 25χρονη Ιρλανδή, η οποία δεν έχει μπει ακόμα στην εφηβεία επειδή το σώμα της έπαψε να αναπτύσσεται στα 12 της χρόνια.
Η Κέιτ Κην πιστεύεται ότι είναι η μοναδική γυναίκα στην Ιρλανδία που πάσχει από το επονομαζόμενο σύνδρομο ουραίας υποστροφής - μία σπάνια διαταραχή, που προσβάλλει 1 στους 25.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Καστανίδης: "Θα είμαι υποψήφιος αν δεν είναι ο Παπανδρέου"

Άλλος ένας υποψήφιος προστίθεται στην κούρσα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Μετά τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και την Λούκα Κατσέλη που έχουν δηλώσει ανοικτά ότι θα είναι υποψήφιοι, τώρα και ο Χάρης Καστανίδης είναι λίγο πριν το μεγάλο βήμα αλλά υπό μια βασική προϋποθεση. Να μην είναι υποψήφιος ο Γ.Παπανδρέου.

Fitch: Εν δυνάμει επιλογή η έξοδος της Ελλάδας απο την ευρωζώνη

Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη παραμένει μία εν δυάμει επιλογή, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του οίκου Fitch
Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη παραμένει μία «δυνητική επιλογή», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του οίκου Fitch και επικεφαλής του ομίλου για τις αξιολογήσεις της πιστοληπτικής ικανότητας χωρών, Ντέιβιντ Ράϊλι, στο πλαίσιο σεμιναρίου που έγινε στο Λονδίνο, αναφέρει στον διαδικτυακό της τόπο η εφημερίδα Wall Street Journal.

Τουρκία: Το δικαστικό σύστημα πλήττει τα ανθρώπινα δικαιώματα

Οι μακροχρόνιες συστημικές ελλείψεις στον τομέα της απονομής δικαιοσύνης στην Τουρκία έχουν ως αποτέλεσμα να μην προστατεύονται επαρκώς τα ανθρώπινα δικαιώματα σ' αυτή τη χώρα, συμπεραίνει, σε έκθεση του ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Τομας Χάμμαρμπεργκ.

Μαθητής κόπηκε στις εξετάσεις και ...δικαιώθηκε στο δικαστήριο

Έχασε τη μάχη των εξετάσεων προβίβασης στην επόμενη τάξη, αλλά δικαιώθηκε στο δικαστήριο, το οποίο, μάλιστα, υποχρέωσε το υπουργείο Παιδείας να του καταβάλει αποζημίωση 5.000 ευρώ!
Για μαθητή του Σχολείου Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας ο λόγος, ο οποίος είχε κοπεί στις απολυτήριες εξετάσεις του 2004.

Δαμανάκη: "κόπωση" στις σχέσεις Ελλάδας - Ε.Ε.

Τη διαπίστωση ότι "υπάρχει κόπωση στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ε.Ε., καθώς και η αίσθηση ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν ολοκληρώσει το έργο τους και τώρα περιμένουν από την Ελλάδα" έκανε η Ελληνίδα Επίτροπος Μ. Δαμανάκη, μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει

Μειώσεις μισθών, μεταρρύθμιση και αντιμεταρρύθμιση

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Κάθε εποχή, εκτός των άλλων, διακρίνεται και για τις λέξεις που κυριαρχούν και συνήθως καθορίζουν τις αξίες. Να, για παράδειγμα, στις μέρες μας από τις πλέον ελκυστικές λέξεις είναι η μεταρρύθμιση.
Πρόκειται για όρο που αποτελεί το φάρμακο για τη θεραπεία πάσας νόσου και πάσας μ? της ελληνικής οικονομίας. Για μεταρρύθμιση μιλάει ο Σαμαράς, το ίδιο και ο Παπανδρέου, αυτή εκφράζει και την πολιτική Παπαδήμου, καθώς και την επιθυμία του κυρίου Σόιμπλε.

Συνάντηση Μέρκελ - Λαγκάρντ για την ελληνική κρίση

Συνάντηση με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα έχει απόψε στο Βερολίνο η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, μία ημέρα μετά το ραντεβού της με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, στο οποίο οι δύο ηγέτες δήλωσαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης θα είναι και η κατάσταση στην Ελλάδα.

Ικανοποίηση Παπαδήμου για ΕΣΠΑ και έλλειμμα

Την ικανοποίησή του από την πορεία του ΕΣΠΑ και κυρίως τη συμβολή στην επίτευξη του στόχου του ελλείμματος για το 2011 εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

ΓΣΕΕ: Καμία συζήτηση για μειώσεις ή πάγωμα μισθών

Καμία συζήτηση για μειώσεις ή πάγωμα μισθών, οι οποίοι κατοχυρώνονται από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση δεν δέχεται η ΓΣΕΕ, η οποία προσέρχεται στο τραπέζι του διαλόγου με τις εργοδοτικές οργανώσεις. Στην άποψη αυτή συνέκλιναν όλες οι παρατάξεις που συμμετέχουν στη διοίκηση της Συνομοσπονδίας, κατά τη συνεδρίαση του οργάνου, με διαφορετικές όμως προσεγγίσεις.

Κουλούρης: «Ο Παπουτσής φέρθηκε όπως οι κομπλεξικοί στους ευεργέτες τους»

«Δεν έχει να επιδείξει έργο ο Χρηστάκης»
«Ο Παπουτσής φέρθηκε όπως οι κομπλεξικοί στους ευεργέτες τους. Δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο ο Χρηστάκης. Μέσα από εμένα γνώρισε τον Ανδρέα και τη Δήμητρα και αναρριχήθηκε», δήλωσε ο Κίμων Κουλούρης, επιτιθέμενος εκ νέου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Εξερχόμενος από το γραφείο της

Ρέππας: «Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων»

Η εργασιακή εφεδρεία έκλεισε τον κύκλο της, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «θέμα απολύσεων δεν υπάρχει». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «στην ατζέντα που διαμορφώνει αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο υπουργός, πολιτική απολύσεων δεν υπάρχει». Για την εφεδρεία είπε ότι «δεν μπορεί να δοθεί παράταση».

Κακώς αναγράφεται η θρησκεία στα απολυτήρια Γυμνασίων - Λυκείων λέει η Κομισιον

Εξηγήσεις από την Ελλάδα θα ζητήσει η Κομισιόν σχετικά με την αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών, καθώς αυτή η πρακτική προσκρούει σε κοινοτική οδηγία η οποία απαγορεύει την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, περιλαμβανομένων των θρησκευτικών ή φιλοσοφικών

Ποιοι απειλούν και ποιοι στηρίζουν την Ελλάδα

Για πολλά χρόνια πολλοί στην Ελλάδα διαφήμιζαν το ψευδές ιδεολόγημα ότι στην Τουρκία υπάρχουν οι «κακοί» στρατιωτικοί που θέλουν την ένταση και αμφισβητούν την κυριαρχία μας και οι «καλοί» πολιτικοί που θέλουν να τα αφήσουν αυτά πίσω τους και αναζητούν σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά το «βαθύ κράτος» δεν τους αφήνει.

"Το μέλλον της ανθρωπότητας, βρίσκεται στο διάστημα"

«Πρέπει να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε στο διάστημα για χάρη του μέλλοντος της ανθρωπότητας. Δεν νομίζω ότι θα επιβιώσουμε για άλλα χίλια χρόνια, χωρίς να αποδράσουμε από τον εύθραυστο πλανήτη μας», δήλωσε ο διάσημος φυσικομαθηματικός, Στέφεν Χόκινγκ, υποστηρίζοντας ότι το μέλλον της ανθρωπότητας

Το ευρωπαϊκό μας μέλλον

Του Κίμωνα Χατζημπίρου*
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά υιοθετούν τον ευρωπαϊκό εκσυγχρονισμό
Οι φιλελεύθερες προσδοκίες των λαών ανέτρεψαν τον υπαρκτό σοσιαλισμό, κατεδάφισαν τις νοτιοαμερικανικές δικτατορίες και το ρατσιστικό απαρτχάιντ, ενέπνευσαν τις εξεγέρσεις της Αραβικής Ανοιξης, ήδη κλονίζουν την απολυταρχία της Αγίας Ρωσίας. Δυόμισι αιώνες μετά τον Διαφωτισμό ο πλανήτης καθόλου δεν έχει ξεχάσει το μήνυμά του.

Συνομιλία Παπαδήμου με Σαρκοζι για το PSI

Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, όπου συζήτησαν, κατά βάση, θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως η πορεία του PSI, η εφαρμογή των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η

Συνάντηση Παπαδήμου - Καρατζαφέρη στις 6.00

Συνάντηση Παπαδήμου - Καρατζαφέρη στις 6.00Mε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη συναντάται στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Ο κύκλος των επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ολοκληρώνεται το Σάββατο με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Σκυλεύουσα ψηφοθηρία

Του Θανάση Διαμαντόπουλου*
Το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας και ο μονόδρομος Παπαδήμου
Ας μη φρεναπατώμεθα. Ενα πολιτικό σύστημα εν πολλοίς ιδιοτελές και οπωσδήποτε διαχρονικά και διαπαραταξιακά περιδεές σε κάθε ενδεχόμενο ανάληψης πολιτικού κόστους, ένα συνδικαλιστικό κίνημα με στοιχεία μαφίας και κατοχικού στρατού, μια κοινωνία ανίκανη ή απρόθυμη να δει πέρα από το βραχυπρόθεσμο (π.χ. ματαίωση Ασφαλιστικού Γιαννίτση) και ένας ευτελής εσμός - θεσμός ΜΜΕ λαϊκιστικής φιλοσοφίας και

Μονομαχία στις Άλπεις

Μπορεί να είναι μονομαχία για λόγους τιμής. Καβγάς για τα μάτια ενός κοριτσιού. Ή να πιάστηκαν στα χέρια (στην περίπτωσή τους μάλλον στα… κέρατα) δι΄ασήμαντον αφορμήν. Η αιτία είναι άγνωστη. Αυτό που ξέρουμε, πάντως, είναι ότι το επεισόδιο ανάμεσα στα δύο αγριοκάτσικα

Σαρωτικές αλλαγές στο «Νέο Λύκειο»

Στη Βουλή το σχέδιο με ευχές για συναίνεση
Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί εντός των ημερών το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για το «Νέο Λύκειο». Χτες, η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου είχε συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ της ΟΛΜΕ, για να τους ενημερώσει για τις τελικές θέσεις.

Σακιά

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΤΟ είχε πει ο Ταλεϊράνδος για τους Βουρβόνους: «Δεν ξέχασαν τίποτε και δεν έμαθαν τίποτε». Είναι μια σοφία που έχουν επικαλεστεί πολλοί στην κρίση. Δεν ισχύει όμως στο ΠΑΣΟΚ, όπου ρόλο του ευγενούς Σαρλ Μορίς Ταλεϊράν-Περιγκόρ έχει ο πεδινός αρκάς Δημήτρης Ρέππας. Και δεν ισχύει γιατί ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ξέχασε τίποτε από το 2007 - τελεία.
ΤΙ δεν ξέχασε; Δεν ξέχασε πόσο ταλαιπωρήθηκε.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ: Ποδοπατήθηκαν για μία εγγραφή στο Πανεπιστήμιο

φωτογραφία αρχείουΕνας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 20 τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί όταν ποδοπατήθηκαν κατά το συνωστισμό που προκλήθηκε έξω από το πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου χιλιάδες φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί για να εγγραφούν στα μαθήματα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς του 2012, ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο.
φωτογραφία αρχείου

Τωρα ξέρετε ποιοι είναι ολοι αυτοι !

Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανοπουλος 
Η Ελλάδα έχει μερικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα! Ελληνικό θεωρείται πχ το ουίσκι , γιατί έτσι μας το επέβαλε η κακόμοιρη μεγαλομανία μας!   Ελληνικό εργαλείο θεωρείται το σφυρί με το οποίο, όταν δεν βρίσκουμε τον τρόπο να λύσουμε ένα εξάρτημα το κοπανάμε, μέχρι να πει το Δεσπότη ..Παναγιώτη!  Ακόμα ελληνικότατη και τουριστική έκφραση είναι να χαιρετάμε ο ένας τον άλλον: " Έλα ρε μαλακα τι κάνεις ;"  Άλλα  η πιο Ελληνική  έκφραση και έκφανση είναι: "Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; " 

Με έλλειμμα 10% έκλεισε ο προϋπολογισμός 2011

Με αποκλίσεις στο σκέλος των εσόδων και των δαπανών έκλεισε το 2011 ο Κρατικός Προϋπολογισμός. Τα επίσημα προκαταρκτικά στοιχεία για το δημοσιονομικό έτος 2011 αναμένεται να δοθούν σήμερα, Τρίτη, στη δημοσιότητα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 12μηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2011, σε δημοσιονομική

Με αγάπη από την Κορτίνα...

Στην Κορτίνα της Βόρειας Ιταλίας, σε ένα από τα πιο ακριβά χειμερινά καταφύγια της Ευρώπης, ο πλούτος και το εισόδημα περισσεύουν, τόσο από τους επισκέπτες, όσο και από τους ντόπιους επιχειρηματίες και επαγγελματίες που εκμεταλλεύονται την φυσική ομορφιά της περιοχής.
Οι κοσμηματοπώλες της Κορτίνα κάθε χειμώνα κάνουν χρυσές δουλειές, καθώς οι νεόπλουτοι Ιταλοί και λοιποί Ευρωπαίοι είναι απλόχεροι, ξοδεύουν αφειδώς, ακόμη και στον καιρό της κρίσης.

Συνελήφθη ο υποψήφιος αγοραστής της ΑΕΚ Βασίλης Ξενιάδης

Συνελήφθη ο υποψήφιος αγοραστής της ΑΕΚ Βασίλης ΞενιάδηςΣυνελήφθη σήμερα το πρωί από το τμήμα ασφάλειας Πειραιά ο επιχειρηματίας και φερόμενος ως υποψήφιος αγοραστής της ΑΕΚ Βασίλης Ξενιάδης.
Από ό,τι έγινε γνωστό, εις βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για μη καταβολή εισφορών και άλλα εργοδοτικά θέματα.
ethnos.gr

Μέτωπο Ιράν - Βενεζουέλας κατά ΗΠΑ

Με ειρωνικά σχόλια αναφέρθηκαν στη στάση των ΗΠΑ έναντι των χωρών τους ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες και ο Ιρανός ομόλογός του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Καράκας.
 Ο Ιρανός πρόεδρος επισκέπτεται χώρες της Λατινικής Αμερικής με σκοπό να δημιουργήσει συμμαχίες, την ώρα που η Τεχεράνη απειλείται με εμπάργκο από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. για το πυρηνικό της  πρόγραμμα.