Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Ο κύκλος των χαμένων βουλευτών

Του Κωστή Παπαϊωάννου*
Η τιμή του Κοινοβουλίου και οι επερχόμενες εκλογές
Η απαξίωση του πολιτικού κόσμου δεν είναι άσχετη με την αποψίλωση του παραδοσιακού βουλευτικού χαρτοφυλακίου. Απομειώθηκε κατ' αρχήν η συμμετοχή του βουλευτή στο νομοθετικό έργο σε βαθμό που δεν έχει πρόσφατο προηγούμενο. Οι βουλευτές ψήφιζαν με διαδικασίες κατεπείγοντος χωρίς ακριβή εικόνα του περιεχομένου των νομοσχεδίων.

Το ελληνεμπόριο

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Κατ' αρχάς, ας ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν είμαι απ' αυτούς που κρίνουν τους ανθρώπους από τη γενιά στην οποία ανήκουν. Μια γενιά αποτελείται από πρόσωπα, κάθε πρόσωπο έχει τη δική του ζωή, τη δική του θητεία και τη δική του ευθύνη. Και αν σήμερα μας έχει καταλάβει η μανία της γενεαλογίας, αυτό μάλλον οφείλεται στην ανάγκη μας να βρούμε υποκατάστατα συλλογικότητας για να

Το Μνημόνιο πνίγει και τις αποδημικές οργανώσεις

Τίτλοι τέλους για τα έντυπα που εκδίδουν οι αποδημικές οργανώσεις (Αδελφότητες, Ομοσπονδίες, Σύλλογοι), εξαιτίας του εφαρμοστικού νόμου του μεσοπρόθεσμου μνημονίου, εκτιμά ότι θα έρθουν προσεχώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος φέρνει στη Βουλή το θέμα με Ερώτησή του. Ο βουλευτής υιοθετεί στην ουσία την πρόσφατη καταγγελία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας

Μια ζωή σε θυμάμαι να φεύγεις

Της Ρούλας Γεωργακοπούλου
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο μικρός και άκακος Γιάννης Μανώλης. Τώρα που το παραμύθι έγινε θρίλερ, ολοένα και πιο σκληρές παικτούρες μπαινοβγαίνουν στο ρόστερ. Η αμφιθυμία του Γιώργου Καρατζαφέρη μοιάζει με μικροπολιτικό χούι, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μικροπολιτικό δράμα. Κατά τη γνώμη μου, είναι ζήτημα αν θα τα καταφέρει να ρεφάρει, έστω κι αν πραγματοποιήσει την απειλή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

ΗΠΑ - Ισραήλ προκαλούν το Ιράν

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Τέταρτος πυρηνικός επιστήμονας δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη μέσα σε δύο χρόνια - από πράκτορες του Ισραήλ ή των ΗΠΑ κατά τις ιρανικές αρχές, οι οποίες πιθανότατα έχουν δίκιο στις υποψίες τους. Παράλληλα, σε μια εμφανή προσπάθεια σκόπιμης καλλιέργειας κλίματος ανησυχίας και δήθεν επικρεμάμενων κινδύνων, το Εθνικό Ινστιτούτο Ασφάλειας του Ισραήλ επέδωσε με θεατρικά προβεβλημένο από τα μέσα

Ενα κούρεμα δεν φτάνει

Της Ειρήνης Χρυσολωρά
Η διαφαινόμενη επίτευξη συμφωνίας για το PSI, δηλαδή για το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, είναι ασφαλώς θετική εξέλιξη γιατί θα ανοίξει τον δρόμο προκειμένου να δρομολογηθεί η σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης, που θα φέρει στη χώρα ούτε λίγο ούτε πολύ 89 δισ. ευρώ, με τη μία, τον Μάρτιο και συνολικά 130 δισ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια.
Ωστόσο, οι επιφυλάξεις που διατυπώνονται προτού καλά καλά σφραγιστεί η συμφωνία - ακόμη και από το ίδιο το Διεθνές

Χρήσιμες συμβουλές ενόψει των εκπτώσεων ...

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων στις 16 Ιανουαρίου και μετά από μία μακρά περίοδο με πληθώρα προσφορών και προωθητικών ενεργειών, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών παρέχει χρήσιμες συμβουλές προς τους καταναλωτές, τονίζοντας ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους και να αποφεύγουν πιθανές παγίδες από αθέμιτες και επιθετικές εμπορικές πρακτικές.

Η υπαρξιακή κρίση του ΠΑΣΟΚ

Του Kωστα Iορδανιδη
Εδώ και δύο εβδομάδες, κάποιοι αγωνίζονται για τη σωτηρία του ΠΑΣΟΚ μετά την αποχώρηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου – εάν τελικώς αποφασίσει να αποσυρθεί. Κάποιοι εξ αυτών είναι προβεβλημένα στελέχη που επεχείρησαν να «σώσουν» την Ελλάδα, όταν διόγκωναν το έλλειμμα με τρόπο τεχνητό, διέσυραν τη χώρα διεθνώς, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο πλήττουν τη συντηρητική παράταξη και τελικώς επέβαλαν την τρόικα ως ρυθμιστή απόλυτο της ελληνικής οικονομικής ζωής.

Αυξήθηκαν οι κομματικές επιχορηγήσεις

"Άτοπη και άκαιρη η αύξηση της χρηματοδότησης των κομμάτων"

Άτοπη και άκαιρη η αύξηση της χρηματοδότησης των κομμάτων δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τα ποσά που εισέπραξαν το 2011 τα εντός Βουλής κόμματα. «Την αύξηση της χρηματοδότησης των κομμάτων δεν την εγκρίνω, είναι άτοπο και

Ο Μόντι, δεν είναι οπαδός του Σαμαρά, ούτε του Τσίπρα...

Ο αλαζών Ντερμπεντέρης, το - κατά Στάθη- ντόμπερμαν της ενημέρωσης, πολύ χάρηκε που τα πε εξω από τα δόντια, ο Μόντι, στη Μέρκελ.
Δεν ... είναι οπαδός ο κύριος Μόντι του Σαμαρά ή του Τσίπρα, είπε.

Η Ουγγαρία δεν είναι μια δεύτερη Ελλάδα

Ήδη το 2008 η Ουγγαρία είχε αποφύγει μια πτώχευσή της, λαμβάνοντας δάνεια από το ΔΝΤ και την ΕΕ πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ
«Η Ουγγαρία δεν είναι μια δεύτερη Ελλάδα», διατύπωσε ο γνωστός Αυστριακός οικονομολόγος και σύμβουλος αναλύσεων μιας εκ των μεγαλύτερων τραπεζών της Αυστρίας, της «Ράιφαιζεν», Πέτερ Μπρέζινσεκ.

Τα μΕΡΤικά των συνδικαλιστών...Tου Πασχου Μανδραβελη
Μάλλον δεν το αντελήφθη και πάλι κανείς, αλλά οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να απεργούν. Αυτή τη φορά το αίτημα της κραταιάς ΠΟΣΠΕΡΤ δεν είναι «να μη συρρικνωθεί η δημόσια τηλεόραση» (και μαζί μ’ αυτήν τα τριακόσια εκατομμύρια που εμείς οι βαριά φορολογούμενοι πολίτες πληρώνουμε κάθε χρόνο). Το κλείσιμο της ΕΤ1 και η αναδιάρθρωση των δεκάδων περιφερειακών ραδιοσταθμών πνίγηκε στα λύματα του πολιτικού κύκλου. Μπορεί κάλλιστα κάποιος να στοιχηματίσει ότι πρώτα θα δούμε τη χώρα χρεοκοπημένη και μετά κάποιον περιφερειακό ραδιοσταθμό της ΕΡΤ κλειστό.

Κανονικά το ενεργειακό πιστοποιητικό στις μισθώσεις

Δεν δίνει παράταση τελικά το ΥΠΕΚΑ στην υποχρέωση έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης για τις μισθώσεις ακινήτων, η οποία ισχύει από τις 9 Ιανουαρίου. Σημειώνεται πως χωρίς το ενεργειακό πιστοποιητικό οι εφορίες δεν δέχονται μισθωτήρια συμβόλαια για θεώρηση.

Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΥΠΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

Στο διάλογο με τους εργοδότες η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν τίθεται προς διαπραγμάτευση, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ξεκαθαρίζοντας πως ο μόνος διάλογο που μπορεί να γίνει είναι για τα μη μισθολογικά κόστη. «Ο,τι και αν λένε οι εκπρόσωποι των... δανειστών στην ΕΓΣΣΕ περιλαμβάνονται και τα δώρα και οι αυξήσεις και οι ωριμάνσεις.

Και ηλεκτρονικά οι διορθώσεις για το Τέλος Ακινήτων

Αίτημα για να διορθωθούν τα λάθη σε λογαριασμούς της ΔΕΗ με το ενιαίο τέλος ακινήτων μπορούν να καταθέτουν στην γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων , έως τις 20 Ιανουαρίου και στην διεύθυνση: www1.gsis.gr/taxisnet2/eta/

Dallara: Ο χρόνος εξαντλείται - Βενιζέλος: Σημαντικά νέα από Βρυξέλλες απόψε

Ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας με τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας για την απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων αρχίζει να εξαντλείται, προειδοποίησε σήμερα από την Ουάσινγκτον το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, παραπέμποντας σε αποψινή συνεδρίαση Ομάδας Εργασίας του Eurogroup για το ζήτημα του χρέους δηλώνει εν αναμονή «σημαντικών ειδήσεων».

Κανονικά εκτελούνται οι συνταγές στα φαρμακεία

Κανονικά εκτελούνται οι συνταγές στα φαρμακείαΚανονικά εκτελούν όλοι οι φαρμακοποιοί της χώρας τις συνταγές σε ασφαλισμένους του συνόλου των ασφαλιστικών ταμείων.
Οι ασφαλισμένοι από σήμερα θα μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν από την τσέπη τους.

Ιταλική ελπίδα για την Ελλάδα

 Γιώργος Κύρτσος 
Όσο αδιάλλακτη και να εµφανίζεται η κ. Μέρκελ στα ζητήµατα της οικονοµικής πολιτικής και του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δεν µπορεί παρά να λάβει υπόψη της τις παρεµβάσεις του Ιταλού πρωθυπουργού κ. Μόντι.
Αλλαγή πολιτικής

Όχι πια «δεσποινίς», μόνο «κυρία»...

Κερδίζει έδαφος η άποψη ότι δεν υπάρχουν κατηγορίες μεταξύ γυναικών (κυρίες/δεσποινίδες), καθώς η θεωρία της ισότητας των φύλων δεν αφήνει πλέον περιθώρια κατηγοριοποίησης όσον αφορά την προσφώνηση των γυναικών.
Ενδεικτικό παράδειγμα αυτής της άποψης αποτελεί μια μικρή κοινότητα στη δυτική Γαλλία, η Σεσόν-Σεβίν, όπου απαγορεύτηκε η χρήση της λέξης «mademoiselle» (δεσποινίς), την ώρα που φεμινιστικές οργανώσεις ζητούν να μπει η λέξη στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επίσημο ενδιαφέρον της Έβερτον για Μανωλά

Οι Άγγλοι, ήρθαν σε επικοινωνία χθες με την ΑΕΚ και γνωστοποίησαν το ενδιαφέρον τους για τον Κώστα Μανωλά.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Sportday από γραφεία μάνατζερ, η «Ένωση» κοστολογεί τον Μανωλά κοντά στις 500.000 ευρώ, όμως η Έβερτον, δεν είναι διατεθειμένη να δώσει περισσότερες από 300.000 ευρώ.

«Έφυγαν» 64,5 δισ. ευρώ από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα μεταξύ 2009 – 2011

 Περισσότερα από 64 δισ. ευρώ έφυγαν από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα από τα τέλη του 2009 μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2011, λόγω των επιπτώσεων της δημοσιονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες μειώθηκαν σταδιακά από τα 237,3 δισ. ευρώ στο τέλος του 2009, στα 172,8 δις. ευρώ στο τέλος του Νοεμβρίου του 2011.

Προσκύνημα Μουσουλμάνων στο Α.Π.Θ.

 Μυρτώ Τσάβαλου  στο Zougla.gr
Εικοσιτετράωρο προσκύνημα από το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιούν μουσουλμάνοι φοιτητές, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Το προσκύνημα πραγματοποιείται στο φουαγιέ της αίθουσας τελετών στο πλαίσιο θρησκευτικής εορτής.

Θριαμβευτική η έξοδος Ιταλίας και Ισπανίας στις αγορές

Συνωστισμός επενδυτών στα ομόλογα των δύο χωρών
Ενισχύονται μετοχές, ευρώ, πετρέλαιο και εμπορεύματα χάρη στις επιτυχείς δημοπρασίες. Ανέλπιστα καλά πήγαν οι δημοπρασίες ομολόγων από τις δύο πλέον απειλητικές για το ευρώ (λόγω μεγέθους) οικονομίες της ευρωζώνης, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Η εξέλιξη αυτή έδωσε ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές και στο ευρώ. Από την άλλη πλευρά, ώθηση στις αγορές των εμπορευμάτων δίνουν οι εξελίξεις στην Κίνα και η προπαρασκευή του εμπάργκο κατά του Ιράν.

Στον Άρειο Πάγο ο εισαγγελέας που ερευνά τα CDS

Την πόρτα του Άρειου Πάγου πέρασε σήμερα ο εισαγγελέας πρωτοδικών Α. Κορέας, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας, για την υπόθεση των CDS την οποία χειρίζεται. Στην υπόθεση μάλιστα,  υπάρχει σύμφωνα με δημοσιεύματα,  εμπλοκή και του αδελφού του τέως πρωθυπουργού Αντρίκου Παπανδρέου.

Γερμανικός Τύπος: «Η Ελλάδα παραμένει το κεντρικό πρόβλημα»

Οι εξελίξεις στο μέτωπο της ελληνικής κρίσης βρίσκονται και σήμερα στο επίκεντρο των σχολίων του γερμανικού Τύπου

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, οι γερμανικές εφημερίδες αναφέρονται σήμερα στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας που τελικά θα φτάσει στο 9,6% του ΑΕΠ, ενώ υπάρχουν και ρεπορτάζ που αναφέρονται στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Αμετάβλητο στο 1% το επιτόκιο της ΕΚΤ

Αμετάβλητο στο 1% διατήρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το παρεμβατικό της επιτόκιο, όπως άλλωστε αναμενόταν από την αγορά. Έπειτα από δύο συνεχόμενες αυξήσεις των επιτοκίων, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι πάτησε «φρένο», καθώς από τη μία πλευρά περιμένει να δει τις επιπτώσεις των αποφάσεών της για την ενίσχυση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος (μέσω και των νέων 3ετών δανείων) και από την άλλη θέλει να πιέσει τις κυβερνήσεις να κάνουν περισσότερα στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων.

Νέο αρχηγό άμεσα ζητούν 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!

Γιάννης Αντύπας
"Eπιβάλλεται καθαρή λύση άμεσα, στο θέμα της ηγεσίας", επισημαίνεται σε επιστολή που υπογράφουν 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Χρήστος Πρωτόπαπας, οι κύριοι Ευθυμίου, Κουσελάς, Αλευράς και η Ελπίδα Τσουρή.

Υπερψηφίζει το πολυνομοσχέδιο η ΝΔ

Με τη ΝΔ να δηλώνει ότι θα υπερψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, άρχισε στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση για την επίμαχη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ενώ, κατά την εισηγητική του τοποθέτηση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός

Κρίση και θέσεις εργασίας

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η ανεργία είναι το μείζον πρόβλημα. Διευρύνεται ραγδαία και δημιουργεί εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα. Είναι δε εξαιρετικά υψηλή στους νέους, στις γυναίκες και σ' αυτούς που 'χουν ηλικία 50+ και βγαίνουν από την αγορά εργασίας με πολύ περιορισμένες δυνατότητες να ξαναμπούν. Στις συνθήκες μεγάλης ύφεσης και κρίσης δανεισμού της χώρας (τόσο του

Ανοίγουν επτά νέοι σταθμοί του Μετρό σε 15 μήνες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ στα ΝΕΑ: ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ
Εάν εγκριθεί από τη Βουλή η σύμβαση Δημοσίου – Siemens
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η σύμβαση μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και της εταιρείας Siemens, που αφορά το σύστημα σηματοδότησης των νέων επεκτάσεων του Μετρό Αθήνας. Αν υπογραφεί, θα λειτουργήσουν τους επόμενους 15 μήνες επτά νέοι σταθμοί του Μετρό, μεταξύ των οποίων και των δυτικών προαστίων.

Σε ρυθμούς καρναβαλιού το Ρέθυμνο

Η ''Οδύσσεια των Ελλήνων'' αποτελεί τη φετινή θεματική του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, οι προετοιμασίες του οποίου ξεκίνησαν, ώστε εγκαίρως να φτάσει το μήνυμα σε κάθε γωνιά της χώρας.
Με αριθμό συμμετοχών πολύ αισιόδοξο, και παρά την οικονομική κρίση, ''οι μηχανές του καρνάβαλου'' έχουν πάρει μπρος, καθώς οι 48 ομάδες που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή εργάζονται σε φουλ ρυθμούς και τα 30 άρματα προετοιμάζονται επί χάρτου.

Μόνη λύση η βάση

 ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στο κυριακάτικο «Eθνος» (και πριν ένα μικροπρόβλημα στο δεξιό χέρι με «εξουδετερώσει» για ένα τριήμερο) υποστήριζα ότι τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι απαραίτητη η εκλογή του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ από την εκλογική βάση. Και το επιχείρημα που είχα προβάλει ήταν ότι, με δεδομένη τη δημοσκοπική κατάρρευση που παρουσιάζει το κόμμα και το πρωτοφανές ποσοστό των

Δυσκολίες και παρασκήνιο για το PSI+

Μέρκελ: Προτεραιότητα το «κούρεμα» και η νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της συμφωνίας που προβλέπει το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων. Προκειμένου να κλείσει η συμφωνία για το PSI+, έρχεται σήμερα στην Αθήνα ο...

Μάγερ: «Στο χείλος της χρεοκοπίας η Ελλάδα»

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK
Έμφαση στη βαρύνουσα σημασία της συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στην απομείωση του ελληνικού χρέους, δίνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάγερ, ο οποίος οποία εκτιμά ότι θα είναι ουσιαστικά μεγαλύτερη του 50%, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Μια «δημοκρατική οικογένεια»

Του Μίμη Σουλιώτη*
Οι πολιτικές και κοινωνικές δυναστείες και ο ρόλος τους στην ελληνική Ιστορία
Σε απάντηση των αιτιάσεων που διατυπώθηκαν κατά την πρόσφατη συνεδρία του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣόΚ για το προκλητικό άρθρο του αδελφού του, ο τέως πρωθυπουργός και ληξιπρόθεσμος πρόεδρος του κόμματος Γ. Α. Παπανδρέου απήντησε μεταξύ άλλων ότι «Είμαστε μια δημοκρατική οικογένεια (κατά το «Είμαστε μια ωραία

Βράβευση του Εργαστηρίου Εικονικής Πραγματικότητας του Πανεπιστημίου σε διεθνές συνέδριο

Σε τριπλό διεθνές συνέδριο που διοργανώθηκε στο Dubai από 28-30/12/2011 από το διεθνές ερευνητικό κέντρο IEDRC, το Εργαστήριο Εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έλαβε για

«Ναι» επί της αρχής στο πολυνομοσχέδιο από ΝΔ

Την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να υπερψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο εισηγητής του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης, διευκρινίζοντας ότι η ΝΔ θα στηρίξει τις διατάξεις με τις οποίες συμφωνεί και θα αντιταχθεί σε διατάξεις που θεωρεί επιβλαβείς.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Ενας νεκρός από την κακοκαιρία

Νεκρός ανασύρθηκε ο οδηγός ενός αυτοκινήτο, όταν το όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού, στην Αυλή Πεδιάδας Ηρακλείου.
Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ έσπευσε στην περιοχή όπου εντόπισε το αυτοκίνητο, χωρίς όμως τον οδηγό. Υστερα από εξονυχιστική έρευνα, ο άτυχος άνδρας βρέθηκε λίγο αργότερα και ανασύρθηκε νεκρός.

ΠαΣοΚ: οι παρασκηνιακές συμφωνίες και το μέτρημα των «κουκιών»

Σκληρό εσωκομματικό πόκερ εν όψει εθνικού συμβουλίου
Παρασκηνιακές συμφωνίες, απόπειρες συμβιβασμών μεταξύ δελφίνων και βουλευτών και προσπάθειες δημιουργίας ομάδων υποστήριξης εν όψει εθνικού συμβουλίου, συνθέτουν την εικόνα του ΠαΣοΚ, λίγες ημέρες πριν το ξεκαθάρισμα του τοπίου για την διαδικασία αλλαγής ηγεσίας.

Τα καλύτερα των πρωινών ειδήσεων

Κρίσιμη συνάντηση Νταλάρα με Παπαδήμο-Βενιζέλο

Το μεσημέρι συναντάται με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ο Τσαρλς Νταλάρα, επικεφαλής του IIF (που εκπροσωπεί τους ιδιώτες κατόχους ομολόγων).

Στο 18,2% η ανεργία τον Οκτώβριο

Στο 18,2% έφτασε το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2011, έναντι 13,5% τον Οκτώβριο του 2010 και 17,5% το Σεπτέμβριο του 2011. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Οκτώβριο του 2011 εκτιμάται ότι έφτασε τα 4.065.775 άτομα.

Στα... σαγόνια του θαλάσσιου ελέφαντα

Στο ακριβώς προηγούμενο «κλικ», ο φροντιστής ταΐζει τους δύο θαλάσσιους ελέφαντες του ζωολογικού κήπου της Βιέννης Tiergarten Schoenbrunn στο στόμα. Ψαράκια από τον κουβά καταλήγουν χάρη στο χέρι τού νεαρού στα στομάχια τους.

Αναπνοές

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΤΙ ασχολείστε με το χρέος; Εμείς είμαστε αρχαίοι πολιτισμοί! Κάτι τέτοια έλεγαν κατ' ιδίαν οι Ισραηλινοί στους δικούς μας από το καλοκαίρι του 2010 και μετά. Το άνοιγμα προς το Ισραήλ ήταν το κύκνειο άσμα του Γιώργου Παπανδρέου. Δηλαδή η έσχατη μεγάλη κίνηση ενός πολιτικού που, τελικά, το φυσικό του πεδίο ήταν τα εξωτερικά. Επισφραγίστηκε με μια επίσκεψη του Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Πόρο.

Καταφύγιο για αστέγους το κλειστό στο Ρουφ

 Ανοιχτό παραμένει το κλειστό γυμναστήριο στο Ρουφ για τους αστέγους, ώστε να προφυλαχθούν από το τσουχτερό κρύο που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα.
Μάλιστα όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων Γ. Αποστολόπουλος, κατά τη διάρκεια της νύχτας οι υπεύθυνοι του Κέντρου μοίρασαν κουβέρτες σε αυτούς.
Ο κ. Αποστολόπουλος απηύθυνε επίσης έκκληση για βοήθεια σε όσους μπορούν να προσφέρουν κλινοσκεπάσματα για να συμβάλλουν στην προσπάθεια του Κέντρου.

 City Press Newsroom

Η Ελλάδα στον δοκιμαστικό σωλήνα της τρόικας

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα την τελευταία διετία, ένας αντικειμενικός παρατηρητής δικαίως θα αναρωτηθεί: μα, να οικοδομήσουν τη νέα Ελλάδα ή να την γκρεμίσουν ολοσχερώς προσπαθούν όσοι λαμβάνουν ή επιβάλλουν τις αποφάσεις; Αποτελεί η Ελλάδα το πειραματόζωο για μείωση του κόστους παραγωγής της περιφέρειας ώστε να επωφεληθούν οι ισχυροί ή με τις συνταγές που εφαρμόζονται δημιουργείται μία νέα και ανταγωνιστική οικονομία;

Αύξηση 5,7 εκ. € στα κόμματα!

Την ώρα που νοικοκυριά και επιχειρήσεις νιώθουν τις επιπτώσεις της κρίσης, τα κόμματα έλαβαν επιπλέον χρηματοδότηση 5,2 εκατ. ευρώ το 2011 σε σχέση με το 2010. Αυξημένη κατά 466.000 και η χρηματοδότηση στα ινστιτούτα των κομμάτων

Τα στοιχεία προέκυψαν από απαντητικό έγγραφο που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Λ. Αυγενάκη.

Η παρακμή της Ευρώπης

Πριν από λίγα 24ωρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξήγγειλε το νέο αμερικανικό στρατιωτικό δόγμα του οποίου η ουσία συνοψίζεται στο εξής: ο Ειρηνικός και η Ασία αποτελούν πλέον το επίκεντρο του αμερικανικού ενδιαφέροντος. Η Κίνα αντέδρασε έντονα στις εξαγγελίες και κάλεσε τις ΗΠΑ «να προσέχουν τι λένε».  Από την άλλη πλευρά, στη Γηραιά Ηπειρο, ουδεμία αντίδραση υπήρξε.