Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Τέλος εποχής για το ΠΑΣΟΚTου Σταυρου Λυγερου
Οι δημοσκοπήσεις είναι καταλυτικές. Πιθανότατα, το εκλογικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει το 2 μπροστά. Η αιτία της διαφαινόμενης εκλογικής συντριβής του κόμματος, που έβαλε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τη σφραγίδα του στον κύκλο της μεταπολίτευσης, είναι προφανής. Η μεταλλαγή του άλλοτε υπερασπιστή των μη προνομιούχων σε σταυροφόρο του Μνημονίου έφερε το άλλοτε κραταιό Κίνημα σε μετωπική σύγκρουση με τη μικρομεσαία θάλασσα, η οποία το ανέδειξε και το στήριζε για δεκαετίες.

Οι κληρονόμοι

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Οσοι ανθέλληνες εξακολουθούν να ισχυρίζονται πως δεν είμαστε απευθείας απόγονοι των αρχαίων ημών προγόνων, δεν έχουν παρά να διαβάσουν το παρακάτω απόσπασμα από τον Γ' Ολυνθιακό λόγο του Δημοσθένη - το μεταφράζω πρόχειρα:
«Το ψήφισμα (ο νόμος) δεν έχει καμιά αξία αν δεν προστεθεί σε αυτό και η θέληση να εφαρμόσετε όσα με τόση προθυμία αποφασίσατε. Διότι αν έφταναν τα

Υπόμνημα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος προς τον Υφυπουργό Υποδομών για την προώθηση των έργων στον Δυτικό οδικό άξονα (Ιόνια οδός).


 ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15  105 52   ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.:210-3243822 – Fax: 210 3243281
www.panepirotiki.com  - email: info@panepirotiki.com

Αριθ. Πρωτ. 2124                                                            Αθήνα 11-01-12


      Προς
Τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Ιωάννη Μαγκριώτη
Κοινοποίηση : 1.Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο   
                           Βενιζέλο 
                         2.Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου.

Βούλτεψη, Χουντής και Αγανακτισμένοι κατέθεσαν για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ! ...

Απίστευτο κι όμως ο αληθινό! Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπονής ζητά τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου έχοντας εξετάσει ως μάρτυρες όλους τους αντιμνημονιακούς πανελίστες! Ο φάκελος

Τα σημάδια που μας στέλνει η καρδιά

Πριν την εκδήλωση μιας καρδιακής προσβολής παρατηρούνται συνήθως ορισμένα σημάδια που μπορούν να λειτουργήσουν προειδοποιητικά.Η έγκαιρη διάγνωση των προειδοποιήσεων αυτών μπορεί ακόμη και να σώσει τη ζωή κάποιου.

Σύγκριση Παπαδήμου - Μόντι


Αναφορά γίνεται και στις συνεχιζόμενες έριδες μεταξύ των κομμάτων, οι οποίες εντοπίζονται και στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού. Σύμφωνα με την Die Welt, ούτε ο Παπαδήμος απέφυγε να εμπλακεί σε αυτές. Η οικονομική εφημερίδα συγκρίνει τον Έλληνα πρωθυπουργό με την περίπτωση Μόντι στην Ιταλία:

Ενώ ο Πεπόνης αναζητεί ποινικές ευθύνες Παπανδρέου, ο Παπαϊωάννου σκέφτεται πειθαρχικές διώξεις σε Πεπόνη

Σήμερα ο εισαγγελέας του Οικονομικού εγκλήματος Πεπόνης ο οποίος ερευνούσε την υπόθεση με την ΕΛΣΤΑΤ  για τα μαιμουδένια στατιστικά στοιχεία, έστειλε την υπόθεση στον προιστάμενο του Παντελή με την πρόταση να την στείλει στη Βουλή  και να αναζητηθούν  ευθύνες  Παπανδρέου και άλλων μελών της Κυβέρνησης.

Η... δεύτερη ανάγνωση

Του Γιάννη Λ. Πολίτη
Η πρώτη ανάγνωση του μέτρου για την αποσυμφόρηση των φυλακών που προωθεί η κυβέρνηση είναι θετική. Πράγματι η κατάσταση στα λεγόμενα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας είναι εφιαλτική. Τα περισσότερα άλλωστε από όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τα κελιά δίνουν διαρκώς τροφή στην ειδησεογραφία και είναι πλέον σε όλους γνωστά.

«Ελληνική ρουλέτα»

«Μικροεπενδυτές ποντάρουν στο κούρεμα χρέους από πλευράς των μεγαλοεπενδυτών και αγοράζουν ελληνικά ομόλογα», σημειώνει η γερμανική έκδοση των Financial Times. Εν αναμονή της καταληκτικής συμφωνίας μεταξύ του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) και της ελληνικής κυβέρνησης για το κούρεμα η οικονομική εφημερίδα κάνει λόγο για τις έντονες κερδοσκοπικές τάσεις στις χρηματαγορές παρατηρώντας:

Μ' αυτούς, θέλουν να στείλουν τον Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο...

Με την πρώην βουλευτή της Ν.Δ. , Βούλτεψη, το γραφικό Μαριά και το ραμολί, το Ρωμανιά...
Αδιόρθωτοι. Το βρώμικο '89 δεν τους δίδαξε τίποτα. Ο Μιχελάκας πήρε τη σημαία, κάλυψε τους Πεπόνη και Μουζακίτη-που εντελώς ξαφνικά, μια μέρα μετά την προαναγγελία του αποκεφαλισμού τους-θυμήθηκαν μια ημιτελή έρευνα, που ξεκίνησε δυο μήνες πριν.

«Απογοητεύει ο φέρελπις Παπαδήμος»

Ένας απολογισμός των ημερών της πρωθυπουργίας Παπαδήμου και το μαινόμενο κερδοσκοπικό παιχνίδι ιδιωτών επενδυτών με τα ελληνικά ομόλογα είναι τα κυρίαρχα θέματα στις σελίδες του σημερινού γερμανικού τυπου.

Αγροτικά νοικοκυριά θα παράγουν βιομάζα;...

Τo Εργαστήριo Αγροτικού Χώρου του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «NOVAGRIMED: γεωργικές καινοτομίες σε μεσογειακές περιοχές», καλεί την
Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012, ώρα 18.00 μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλμυρού τους ενδιαφερόμενους κατοίκους του Δήμου Αλμυρού στην παρουσίαση της δράσης

Ρέππας: Όχι σε νέες μειώσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων

Στη σημερινή του συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τρόικας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο οποιασδήποτε νέας μείωσης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

Η Καμόρα της Θεσσαλονίκης! Ποιοι είναι και ποιους οδήγησαν στην αυτοκτονία! Ολα τα ονόματα

H Καμόρα της πόλης! Η μαφία της Συμπρωτεύουσας που δρούσε κάτω από πέπλο προστασίας! Μια μαφία που παρόμοια υπάρχει σε κάθε πόλη της Ελλάδας. Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει καταφέρει να συνδέσει την αυτοκτονία του επιχειρηματία Λ.Μαριόλη, ο οποίος είχε δανειστεί από το κύκλωμα 650.000 ευρώ και δεχόταν αφόρητες πιέσεις για να εξοφλήσει τα χρέη του.

«Προθυμολογοκριτές» δημοσιογράφων;

Tου Πασχου Μανδραβελη
Μέχρι σήμερα γελούσαμε με την ατυχή πρόνοια του Συντάγματος που λέει «Νόμος ορίζει τις προϋποθέσεις και τα προσόντα για την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος» (άρθρο 14.7). Είναι απομεινάρι παρωχημένης αντίληψης, που ήθελε τη δημοσιογραφία υπό τον έλεγχο του μετεμφυλιακού κράτους. Φυσικά η διάταξη αυτή ποτέ δεν εξειδικεύτηκε με εφαρμοστικό νόμο. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να γίνει η δημοσιογραφία κλειστό επάγγελμα; Θα εξέδιδαν οι νομαρχίες άδειες και μάλιστα μεταβιβάσιμες, όπως των ταξί;

Εμπλέκονται Πρετεντέρης και Σπυράκη...

Κάγκελο η Σπυράκη. Κοίταγε απορημένη το Ντερμπεντέρη, που έτοιμος ήταν να πει, "να προφυλακιστούν" ."Εμπλέκονται οι «Πρετεντέρης» και «Σπυράκη» . Να  μας πουν συγκρκριμένα ονόματα" , είπε, φέρνοντας, ευφυώς, ένα χοντροκομμένο παράδειγμα, για να καταλάβει το κοινό την ανοησία της Ν.Δ. , που ζήτησε την...

ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ

Τα προκλητικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του «Καρναβαλιού» της πόλης Βέβτσανι στην ΠΓΔΜ, με αποκορύφωμα το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, έθεσε με ερώτηση του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. 

Πώς φτάσαμε (πάλι) στην τοκογλυφία

Μόνον όσοι δεν έχουν επαφή με τη σκληρή πραγματικότητα, που διαμορφώνεται καθημερινά πλέον στην αγορά της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, πέφτουν από τα… σύννεφα
Μόνον όσοι δεν έχουν επαφή με τη σκληρή πραγματικότητα, που διαμορφώνεται καθημερινά πλέον στην αγορά, πέφτουν από τα …σύννεφα, όταν ακούν για κυκλώματα τοκογλυφίας που αναπτύσσονται όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Η γάτα και η ζημιά

Του Στέφανου Τζανάκη
«Κάποιος ήλθε, κάτι μου είπε, κάτι που δεν θα σας πω». Κάπως έτσι κατέληξαν οι καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι κέρδισαν κάποια λεπτά δημοσιότητας και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Ωστόσο, αν ένας εισαγγελικός λειτουργός αξιολογεί ως «ενόχληση» την προτροπή του αρμόδιου υπουργού να ολοκληρώσει

Αρχίζει τον Δεκέμβριο η κατασκευή του South Stream

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ 
Επισπεύδεται η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, μέσω του οποίου το προϊόν από τη Ρωσία θα φθάνει στην ΕΕ μέσω Μαύρης Θάλασσας.
Η κατασκευή του αγωγού θα αρχίσει από τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ προηγουμένως υπήρχαν εκτιμήσεις ότι θα άρχιζε το 2013.

Στο μικροσκόπιο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα του 2009

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρίσκεται η δικογραφία του υπό παραίτηση οικονομικού εισαγγελέα σχετικά με τις κατηγορίες για «φούσκωμα» του ελλείμματος του 2009. Πώς αντιδρούν ΕΛΣΤΑΤ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Τη δικογραφία για την υπόθεση παραποίησης των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με το έλλειμμα του 2009 διαβίβασε στην  εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπό παραίτηση οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, ζητώντας

Αυτό που είναι που λέμε φραπεδάκι πάνω στο ποταμάκι

Κόβουν φοίνικες από το φοινικόδασος στο Βάι

 Γιώργος Κεραμιτζόγλου
Απαράδεκτα και καταστροφικά έργα βρίσκονται αυτές τις μέρες σε εξέλιξη στο προστατευόμενο φοινικόδασος στο Βάι Λασιθίου σύμφωνα με την οργάνωση WWF Ελλάς.
Με ευθύνη της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου, αποψιλώνεται πλήρως μεγάλο τμήμα του δάσους το οποίο ανήκει στο δίκτυο Natura και

κι όμως, υπάρχουν

Ρ. Πρόντι: Δώστε χρόνο στην Ελλάδα

 Ο Ρομάνο Πρόντι υπερασπίζεται την Ελλάδα: «Την αφήσαμε μόνη για πάρα πολύ καιρό» υπογραμμίζει σε δηλώσεις του στον ιταλικό τύπο και ζητά να ληφθούν υπόψη όλες οι προσπάθειες της Ελλάδας.
Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι, τονίζει: «Νομίζω ότι έγιναν όλες οι αναγκαίες θυσίες από τον ελληνικό λαό, με περικοπές μισθών και αναδιάταξη του δημόσιου τομέα».

Τούνα 62 κιλών στα ανοιχτά του Μαλιακού


Τούνα 62 κιλών έπιασε ερασιτέχνης ψαράς, αστυνομικός στο επάγγελμα,στα ανοιχτά του Μαλιακού Κόλπου στην περιοχή της Στυλίδας. Το τεράστιο ψάρι δόθηκε προς πώληση στον Αλιευτικό Συνεταιρισμό της Στυλίδας. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς σήμερα το πρωί στο κατάστημα της Λαμίας στην οδό Λεωσθένους για να δει το ψάρι.

Ιταλία: ένας εισαγγελέας τα βάζει με τη Standard & Poor’s

Ο ιταλός εισαγγελέας Μικέλε Ρουτζέρο
Mε εντολή του η αστυνομία κατέσχεσε τα γραφεία και έγγραφα της εταιρείας στο Μιλάνο. Στην Ιταλία ένας εισαγγελέας αποφάσισε να αναλάβει «προσωπικά» την υπόθεση «χειραγώγησης των αγορών από τους οίκους αξιολόγησης» και έδωσε εντολή να κατασχεθούν τα γραφεία, ο εξοπλισμός και τα έγγραφα της Standard & Poor's (S&P) στο Μιλάνο.

Οι προϋποθέσεις της βιωσιµότητας

 Γιώργος Κύρτσος
Το χρέος του ελληνικού ∆ηµοσίου κινείται πλέον προς το 160% του ΑΕΠ και δεν θεωρείται βιώσιµο.
Τέσσερις είναι οι προϋποθέσεις για την επιστροφή στη λεγόµενη βιωσιµότητα του χρέους του ∆ηµοσίου. Πρώτον, να επιτευχθεί ένα γενναίο «κούρεµα» των οµολόγων του ελληνικού ∆ηµοσίου µε όρους που δεν θα κάνουν ασήκωτο το φορτίο σε διάστηµα λίγων ετών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 708,18 μονάδες με άνοδο σε ποσοστό 2,67%

Πάνω από τα επίπεδα των 700 μονάδων, για πρώτη φορά μετά τη συνεδρίαση της 18ης Νοεμβρίου 2011 έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, καταγράφοντας νέα υψηλά κέρδη, για όγδοη συνεχή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να προεξοφλούν τελική συμφωνία για το PSI.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 708,18 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 2,67%. Στη διάρκεια των οκτώ τελευταίων ανοδικών συνεδριάσεων ο βασικός

Πιο κοντά στη ΔΕΗ 200.000 καταναλωτές ρεύματος

Σωτήρης Χιωτάκης
Νέος γύρος συσκέψεων στο ΥΠΕΚΑ για το πρόβλημα
Όλο και πιο κοντά στην επιστροφή της ΔΕΗ - έστω και με ακριβότερα τιμολόγια σε σχέση με αυτά που πλήρωναν έως τώρα - βρίσκονται περίπου 200.000 καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος καθώς, όπως μάλλον αναμενόταν, η Energa και η Hellas Power, ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας ηλεκτρισμού που πλέον ελέγχονται από το ....ρωσοαραβικό fund Worldwide Energy, δεν κατέβαλαν,

ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ "ΤΣΑΡΟΥ"

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
Προβληματισμός επικρατεί στη Βουλή σχετικά με το ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί για την περίπτωση του Παπακωνσταντίνου σχετικά με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ. Κάποιοι λένε ότι επειδή ήταν υπουργός, θα πάει με το νόμο περί ευθύνης υπουργών και το μέλλον του θα αποφασίσουν οι εξεταστικές και οι προανακριτές επιτροπές που θα συνεδριάσουν για το εάν θα παραπέμψουν τον πρώην "τσάρο" στο ειδικό δικαστήριο.

Κλείδωσε στο 50% το PSI - Νέα συνάντηση με Dallara το απόγευμα

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗ ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ
Σε ονομαστικό «κούρεμα» της τάξης του 50% για κάθε 100 ευρώ ελληνικού χρέους καταλήγει η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους ιδιώτες πιστωτές. Το υπόλοιπο χρέος θα ανταλλαγεί με 30ετή ομόλογα με 10ετή περίοδο χάριτος, αλλά και διετή ομόλογα του EFSF. Τα επιτόκια θα κινούνται από 3,5% μέχρι 4,6%

Χωρίς πυξίδα και όραμα

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ζούμε χωρίς όραμα. Η χώρα δεν έχει πλέον όραμα και βαδίζει χωρίς πυξίδα. Τις συνέπειες τις ζούμε σήμερα και έχουν πάρει τη διάσταση τραγωδίας.
Η έλλειψη οράματος είναι η ουσιαστική γενεσιουργός αιτία των προβλημάτων. Και δεν πρόκειται η χώρα να βρεθεί στο ξέφωτο, να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον, όσο η πολιτική ηγεσία δεν εμπνέει όραμα. Στη χώρα μας τούτο τον καιρό το κενό ικανής και εμπνευσμένης ηγεσίας είναι τεράστιο.

Ενα... τρισ. δολάρια θέλει το ΔΝΤ!

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Οργή προκάλεσε στις ισχυρές οικονομικά χώρες της Ασίας και της Αμερικής η ανακοίνωση της θέσης του ΔΝΤ ότι θεωρεί πως χρειάζεται ένα τρισεκατομμύριο δολάρια για να μπορέσει να χειριστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα της «διάσωσης» χωρών στο άμεσο μέλλον. Ολοι κατάλαβαν ότι καθώς οι χώρες της Ευρωζώνης είναι αυτές που βρίσκονται σε δεινή

Διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών για μαθητές Λυκείου διεξάγεται το Σάββατο

Την Κυριακή η βράβευση
Τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Εργαστηριακό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών μέσω του οποίου θα επιλεγούν μαθητές που θα συμμετάσχουν στην 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων Α' και Β' τάξης.

Ο δύσκολος δρόμος του PSI

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Εχουμε μπει, έτσι κι αλλιώς, εξαρχής σ' έναν λάθος δρόμο, αυτόν του PSI, που πέρα από τους κινδύνους που περικλείει στη σημερινή του μορφή, ούτε τη μεσο-μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αντιμετωπίζει. Μπορεί να λειτουργήσει ανακουφιστικά σε πρώτη φάση και να διευκολύνει την κατάρτιση της απολύτως αναγκαίας για μας δανειακής σύμβασης των 130 δισ., αλλά δεν αρκεί...

Συνωστισμός στο συσσίτιο του Δήμου Αθηναίων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΖΩΗ ΛΙΑΚΑ
Το συσσίτιο του Δήμου δεν ξεκινά πριν από τις δώδεκα το μεσημέρι, αλλά για εκείνους που έχουν ανάγκη, είναι προτιμότερη η αναμονή δύο ωρών από το να χάσουν το γεύμα τους: Αυτό που πια  δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μόνοι τους...
Από νωρίς το πεζοδρόμιο είχε κατακλυστεί από κόσμο που περίμενε να μπει στον χώρο του ΚΥΑΔΑ (Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων).

Η επομένη μίας (ακόμη) απεργίας

 ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Τη νέα 48ωρη την κάναμε, τις μεγαλοστομίες τους οι διοικούντες τις εξαπέλυσαν, την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητά τους οι διαδηλώνοντες στους δρόμους την επαναβεβαίωσαν, αλλά δυστυχώς τίποτα απ' όλα αυτά δεν πρόκειται να λύσει ή έστω να μετριάσει τις συνέπειες των προβλημάτων που ταλανίζουν τα μέσα ενημέρωσης.

«Ξυπνητήρι» στην ελληνική πολιτική τάξη

Η Ευρωζώνη παραμένει σε κατάσταση κινδύνου, προειδοποίησε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, καλώντας τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα να μην αναβάλουν τις σημαντικές αποφάσεις που απαιτούνται για τη σταθεροποίηση της οικονομίας.

ΠΑΣΟΚ: Αφήνει (οριστικά) την καρέκλα ο Γιώργος

Στεφανία Παλυμετάκη
 Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δηλώσει ο ίδιος στο Πολιτικό Συμβούλιο πως δεν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Μπεγλίτης, ξεκαθαρίζοντας το ζήτημα, για το οποίο ήταν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Σημίτης: Πρόχειρο και ατελέσφορο το Μνημόνιο

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Προχειρότητα στην προετοιμασία του Μνημονίου και αδυναμία σύνδεσης των στόχων του με τις πραγματικές εξελίξεις στην οικονομία, καταλογίζει ο Κώστας Σημίτης σε μία παρέμβαση που αναμένεται να πυροδοτήσει πολιτικές αντιδράσεις και να έχει σοβαρές «παρενέργειες» στο εσωκομματικό τοπίο του ΠΑΣΟΚ.
Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού περιέχεται σε ομιλία που πρόκειται να εκφωνήσει στο συνέδριο που διοργανώνουν τη

Στον ΟΗΕ προσέφυγε ο Μπέος

Ο Αχιλλέας Μπέος έκανε προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ καταγγέλοντας πως έχουν παραβιαστεί συγκεκριμένα δικαιώματά του.
Η προσφυγή του Α. Μπέου, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου, έγινε στον ειδικό εισηγητή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ και πιο συγκεκριμένα, στην Υπατη Αρμοστεία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Γενεύη.

Πέθανε ο πολιτικός Γιάννης Κεφαλογιάννης

Πέθανε το πρωί, σε ηλικία 79 ετών, ο πρώην υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, γόνος κρητικής οικογένειας με μεγάλη πολιτική παράδοση, ο οποίος εκλεγόταν βουλευτής Ρεθύμνης από το 1958 έως το 2007, συμπληρώνοντας 14 θητείες στο ελληνικό Κοινοβούλιο.  Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1932 στα Ανώγεια Μυλοποτάμου και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας. Μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, εργάστηκε ως επιμελητής και ως διευθυντής Παθολογικής Κλινικής.

Απεβίωσε το μωρό που νοσηλευόταν με γρίπη των χοίρων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάρθα Καϊτανίδη, mkaitanidi@dolnet.gr 
Τη τελευταία του πνοή άφησε το αγοράκι από τη Λιβύη, που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με εκτεταμένες βλάβες στους πνεύμονες εξαιτίας της μόλυνσής του με τον ιό Α(Η1Ν1).
Στο μεταξύ, και καθώς αναμένεται να αυξηθεί η δραστηριότητα της γρίπης στην χώρα μας, οι γιατροί συμβουλεύουν τους πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν.

Ενδιαφέρον από Κατάρ για επενδύσεις

Το Κατάρ αποτελεί τον πρώτο προμηθευτή υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο
  Η ενέργεια, ο τουρισμός, τα τρόφιμα και η αγορά ακινήτων αναμένεται να τεθούν στο επίκεντρο του Επιχειρηματικού - Οικονομικού Φόρουμ Ελλάδας - Κατάρ, που διεξάγεται σήμερα Παρασκευή στο Λαγονήσι, μία εβδομάδα μετά από το αντίστοιχο Φόρουμ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για 500 εκπαιδευτικούς

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 
Ο διαγωνισμός θα αφορά 500 θέσεις νηπιαγωγών και δασκάλων και οι τοποθετήσεις θα γίνουν τα δύο επόμενα σχολικά έτη.
Οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί θα απορροφηθούν σε Ειδικά Δημοτικά Σχολεία, Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Τμήματα Eνταξης, Παράλληλη Στήριξη και Κατ'οίκον Διδασκαλία.

Η προσπάθεια του κ. Παπαδήμου

Οσοι έχουν αίσθηση των διεθνών και εγχώριων οικονομικών συνθηκών και είναι σε θέση να προσεγγίσουν την πολυπλοκότητα της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, για τα χρέη μας και τη μελλοντική χρηματοδότηση της Ελλάδας, μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος και την ένταση της προσπάθειας του πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου.

Πανούκλα

Η πασίγνωστη νεοελληνική συνταγή. Πονάει κεφάλι; Κόβει κεφάλι. Καταλάβατε ποιος ο βασικός λόγος της μείωσης του μισθολογικού κόστους; Ενας και μοναδικός. Επειδή οι υποδομές παραμένουν στο επίπεδο του τριτοκοσμιικού αραμπά. Τόσο απλό. Ποιες είναι αυτές οι υποδομές; Νομοθεσία, γραφειοκρατία, εργασιακή εκπαίδευση και κολτούρα, τεχνολογία, τεχνογνωσία, εργαλεία. Οτιδήποτε έχει να κάνει από τη στιγμή που μπαίνει ο εργαζόμενος στο γραφείο του, στο μαγαζί του ή στο εργοστάσιο μέχρι το οποιοδήποτε «προϊόν» να καταλήξει στον σκοπό του.

Ανάμεσα στους αποτυχημένους, κυβερνάει Πασοκ και ΝΔ !

Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
 Είσαι το καλλίτερο παιδί της γειτονιάς μου έλεγε η μάννα μου!  Αλλά δεν είχε  αλλα παιδιά στη γειτονιά ..!  Πώς πήγες στον αγώνα δρόμου ρωτήσανε τον αθλητή;  - Πρώτος βγήκα, … μόνο που δεν τα τρέχανε άλλοι…    
Κάπως έτσι έχουν και τα πολιτικά πράγματα στη χώρα μας!  Είναι περήφανοι πολύ εκεί στη ΝΔ  γιατί περνάνε  16 μονάδες το Πασοκ;   το οποίο βρίσκεται και δικαίως στο 14% και η ΝΔ στο 30% ;  Μα το Πασοκ το περνάει  πλέον ακόμα και αραμπάς φορτωμένος, όχι κόμμα σαν τη ΝΔ που είναι έτοιμο, όπως λέει, να κυβερνήσει;  

Εκτίναξη της μερικής απασχόλησης την τελευταία διετία

Ρεπορτάζ : Χριστίνα Κοψίνη (από την Καθημερινή)
Σε μειώσεις μισθών από 10% έως και 42% και μέχρι το όριο των κατώτατων αποδοχών που ορίζονται από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας προχώρησαν, μέχρι τις 13 Ιανουρίου του 2012, 52 επιχειρήσεις αξιοποιώντας τον θεσμό των επιχειρησιακών συμβάσεων που αναβίωσε υπό την πίεση και της τρόικας. Οι επιχειρησιακές συμβάσεις αυτής της μορφής (όσες δηλαδή προβλέπουν μείωση αποδοχών) καλύπτουν 17.531